Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Contraceptia
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Contraceptia > Efectele pastilei "de dupa"

Efectele pastilei "de dupa"

Pe langa numeroasele mijloace de contraceptie pastila "de dupa" este o solutie salvatoare care dovedeste ca si dintr-o actiune iresponsabila se poate iesi cu basma curata..insa doar de 2 ori pe an, maximul de administrari recomandate de medici.

Sanatate sexuala

Descoperiti-va sentimentele reciproce in functie de pozitia adoptata in timpul somnului
TopSanatate iti recomanda
·Contraceptivele progesteronice
Contraceptivele progesteronice reprezinta metode foarte eficiente de prevenire a sarcinii, bazate pe administrare de derivati progesteronici.

Dupa 72 ore nu mai are efect

In tara noastra, singurul contraceptiv de urgenta care se gaseste in farmacii se numeste Postinor si se cumpara fara prescriptie medicala. Costa in jur de 15 lei si prima pastila(un blister contine 2 pastile) trebuie luata de preferinta in primele 8-12 ore dupa contactul sexual. Este eficient si daca au trecut mai mult de 12 ore, insa nu mai are nici un rost sa-l mai luati daca au trecut 72 ore de la contactul neprotejat. A doua pastila se ia la 12 ore dupa prima.

 

Contraceptia doar "de dupa"

Eficienta contraceptiva este foarte mare - in jur de 90% - dar nu totala. Cu cat il folositi mai des scade eficienta si cresc efectele secundare. Postinor-ul nu asigura contraceptia pentru relatiile sexuale care au loc dupa folosirea pastilelor.

 

Ce contine

 Contraceptivele de urgenta contin levonorgestrel, un hormon care inhiba ovulatia, previne fecundarea ovulului sau fixarea ovulului fecundat in uter, in functie de momentul ciclului menstrual in care a fost administrat. Acelasi acelasi compus se gaseste si in anticonceptionalele zilnice, insa in doza mult mai mica.

 

Efecte adverse

Concentratia din Postinor provoaca multor femei greata sau alte efecte secundare care pot fi diminuate daca luati pastila dupa ce ati mancat. Pot aparea sangerari, stari de oboseala sau tensiune in sani insa nu dureaza mai mult de 24 de ore.

Hormonul nu actioneaza pe ovulul deja fecundat si implantat in peretele uterului, deci nu este nociv pentru fat daca ati ramas insarcinata.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  28.01.2012 14:33 
intrebare
pe data de 23 am luat si eu postinor si menstruatia tb sa,mi vina pe data d 25,dar nu mi.a mai venit...este din cauza pastilei?
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie