Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ginecologie
Home > Afectiuni si boli > Ginecologie > Dupa menopauza sexul poate deveni mai placut

Dupa menopauza sexul poate deveni mai placut

Daca inainte de menopauza sexul reprezenta pentru tine un aspect placut al vietii si daca ai in continuare posibilitatea unei vieti sexuale armonioase, nu exista nici un motiv ca aceasta sa nu fie la fel de multumitoare ca pana acum.
Mai mult, inainte de menopauza este posibil sa va fi temut de aparitia unei noi sarcini. Menopauza a inlaturat aceasta posibilitate, ceea ce inseamna pentru tine mai multa libertate in plan sexual (...)

Dupa 40 de ani, femeile se pot simti in general mai relaxate fata de problemele ce tin de sex. In perioada de inceput a vietii sexuale multe femei s-au confruntat cu probleme determinate de faptul ca erau lipsite de experienta in acest sens, ezitau sa accepte noi experiente si nu stiau cum sa-si multumeasca partenerul si sa obtina ele insele placere.

De exemplu, multe femei invata cu adevarat cum sa ajunga la orgasm abia dupa ce trec de 30 sau chiar 40 de ani. Descoperirea orgasmului este doar inceputul procesului de invatare a unei game largi de tehnici de imbunatatire a raportului sexual. Deoarece femeile deprind calitatile necesare in cadrul raportului sexual pe masura ce ele insele ajung sa fie satisfacute de acesta, tendinta este ca ele sa devina tot mai putin inhibate pe masura ce inainteaza in varsta si devin tot mai interesate de propria sexualitate. Acestea sunt motivele pentru care femeile peste 40 de ani, care se simt implinite alaturi de partenerul sexual respectiv, tind de obicei, sa considere ca viata lor sexuala este mai satisfacatoare decat atunci cand erau mai tinere.

Raspunsul sexual ramane acelasi

Testosteronul, care la femei este produs de glandele adrenale si de ovare, este responsabil de aparitia dorintei sexuale, atat la femei cat si la barbati. Putine femei care isi pierd dorinta sexuala la menopauza pot, insa, pune acest fapt pe seama nivelului scazut de testosteron. Mai degraba, responsabila in acest sens este scaderea nivelului de estrogen. Acesta cauzeaza insa diminuarea dorintei sexuale doar in acele cazuri in care modificarile fizice fac ca raportul sexual sa devina inconfortabil.

Intrucat, de obicei, raspunsul sexual la femei se mentine si dupa menopauza, ar trebui sa te confrunti, in aceasta etapa a vietii, cu putine schimbari si in ceea ce priveste capacitatea de a avea orgasm.(...) Realitatea este ca in cazul multor femei cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani, dorinta sexuala continua sa fie la fel de intensa ca inainte. Femeile in varsta au adesea vise erotice si simt orgasme multiple in timpul actului sexual.

Informatiile au fost preluate din cartea "Noul sex peste 40 de ani", de Dr. Saul H. Rosenthal, traducere de Daniela Georgescu, Bucuresti, Editura Niculescu, www.niculescu.ro




Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  26.06.2011 05:20 
ybTbAIAMWzvgGBS
Well maaadcmia nuts, how about that.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie