Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ginecologie
Home > Afectiuni si boli > Ginecologie > Dupa menopauza sexul poate deveni mai placut

Dupa menopauza sexul poate deveni mai placut

Daca inainte de menopauza sexul reprezenta pentru tine un aspect placut al vietii si daca ai in continuare posibilitatea unei vieti sexuale armonioase, nu exista nici un motiv ca aceasta sa nu fie la fel de multumitoare ca pana acum.
Mai mult, inainte de menopauza este posibil sa va fi temut de aparitia unei noi sarcini. Menopauza a inlaturat aceasta posibilitate, ceea ce inseamna pentru tine mai multa libertate in plan sexual (...)

Dupa 40 de ani, femeile se pot simti in general mai relaxate fata de problemele ce tin de sex. In perioada de inceput a vietii sexuale multe femei s-au confruntat cu probleme determinate de faptul ca erau lipsite de experienta in acest sens, ezitau sa accepte noi experiente si nu stiau cum sa-si multumeasca partenerul si sa obtina ele insele placere.

De exemplu, multe femei invata cu adevarat cum sa ajunga la orgasm abia dupa ce trec de 30 sau chiar 40 de ani. Descoperirea orgasmului este doar inceputul procesului de invatare a unei game largi de tehnici de imbunatatire a raportului sexual. Deoarece femeile deprind calitatile necesare in cadrul raportului sexual pe masura ce ele insele ajung sa fie satisfacute de acesta, tendinta este ca ele sa devina tot mai putin inhibate pe masura ce inainteaza in varsta si devin tot mai interesate de propria sexualitate. Acestea sunt motivele pentru care femeile peste 40 de ani, care se simt implinite alaturi de partenerul sexual respectiv, tind de obicei, sa considere ca viata lor sexuala este mai satisfacatoare decat atunci cand erau mai tinere.

Raspunsul sexual ramane acelasi

Testosteronul, care la femei este produs de glandele adrenale si de ovare, este responsabil de aparitia dorintei sexuale, atat la femei cat si la barbati. Putine femei care isi pierd dorinta sexuala la menopauza pot, insa, pune acest fapt pe seama nivelului scazut de testosteron. Mai degraba, responsabila in acest sens este scaderea nivelului de estrogen. Acesta cauzeaza insa diminuarea dorintei sexuale doar in acele cazuri in care modificarile fizice fac ca raportul sexual sa devina inconfortabil.

Intrucat, de obicei, raspunsul sexual la femei se mentine si dupa menopauza, ar trebui sa te confrunti, in aceasta etapa a vietii, cu putine schimbari si in ceea ce priveste capacitatea de a avea orgasm.(...) Realitatea este ca in cazul multor femei cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani, dorinta sexuala continua sa fie la fel de intensa ca inainte. Femeile in varsta au adesea vise erotice si simt orgasme multiple in timpul actului sexual.

Informatiile au fost preluate din cartea "Noul sex peste 40 de ani", de Dr. Saul H. Rosenthal, traducere de Daniela Georgescu, Bucuresti, Editura Niculescu, www.niculescu.ro




Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  26.06.2011 05:20 
ybTbAIAMWzvgGBS
Well maaadcmia nuts, how about that.
  26.06.2011 04:44 
WZsgOjOipnysy
Smack-dab what I was lkooing for—ty!
  11.05.2011 14:50 
sex
La 56 de ani am aceeasi dorinta de sex,dar cu cine?cind cel de linga tine nu mai are apetit absolut de loc,ma gindesc daca ar fi altcineva (ma refer la ambele parti)oare s-ar schimba ceva? astept o parere.
  21.04.2009 09:47 
menopauza la 40 ani
la 40 de ani mia decedat sotu nu mai am contact de 2 ani si nici ciclu.sunt ok doar cateva kg in plus.am fost la medic dar refuz tratament cu hormoni.daca va simtiti bine si analizele sunt bune nu luati hormoni pt a schimba ceva caci totul este de scurta durata.
  12.01.2009 15:32 
Nu varsta noastra e de vina
Nu varsta este de vina ci starea in care te gasesti la momentul apropierii menopauzei,eu am 46 de ani, arat ca la 36, am dorinte sexuale dar mai rau este ca sotul nu mai vrea sa participe, s-a ingrasat si ma scoate pe mine vinovata, dar eu stiu ce-mi doresc. Consider ca daca as gasi pe cineva ar fi cea mai frumoasa perioada, acum poti trai momente mai placute. Deci nepotrivirea asta este.
  14.12.2008 21:01 
Hop si eu
Si la 57 ani sexul poate fi o experienta grozava. Totul e sa existe iubire.
  04.06.2007 10:00 
cum am facut eu ca sa ma simt bine la menopauza
Uscaciunea vaginala a fost obstacolul principal in cazul meu:la 54 de ani ajunsesem sa ma indispun la gandul disconfortului si chiar al durerilor pe care ajunsesem sa le simt in timpul penetrarii,desi am un partener pe care il iubesc si care se poarta cum nu se poate mai frumos si mai delicat cu mine.Astfel,acum,cu tot uterul fibromatos,cu aderentele formate dupa cezariana(30 de ani de atunci) si alte probleme abdominale aparute in decursul timpului am reusit ca prin simplul tratament cu un ovestin la 5 zile si gel de la durex sa reduc uscaciunea si sa nu mai simt dureri la penetrare in timpul partidei amoroase.E adevarat ca folosim mai des pozitia cu femeia deasupra si alternam alte pozitii abia spre sfarsit si pe durata scurta. La 6 luni mai fac o vizita la ginecolog pentru explorari si sfaturi. Iar problema partenerului neportivit care ucide dragostea poate fi rezolvata dupa parerea mea prin inlocuirea lui cu altul,care poate aduce dragostea!!!De ce sa ne condamnam la o viata lipsita de o bucurie esentiala a vietii? Cui foloseste?
  06.10.2006 18:42 
MENOPAUZA
Nu menopauza e problema! Problema e partenerul,care vede relatia din cuplu cu alti ochi. In cuplu conteaza cat de mult stii sa intretii relatia afectiva si bucuria de a traii. Dar ce poti sa mai faci cand cel de langa tine ucide totul calca tot ce afost mai frumos in picioare fara sa intoarca capul peste umar.Oare in asemenea cazuri poate fi menopauza de vina?Nici macar nu sunt la menopauza si am 49 de ani si totusi placerea nu mai exista, totul este cerebral.Odata ucisa dragostea ucisa ramane!Doar flacare iubirii mai poate invia flori ce sa credeau candva moarte.Greu!!!
  24.06.2006 15:25 
menopauza
la 40 de ani am intrat la menopauza si sincer nu mai aveam nici o placere au contribuit insa si multi factori la scaderea apetitului .un barbat care nu intelege prin ce transformari trece o femeie de 7 ani nu mai simt nimic pentru partenerul meu eram moarta si pe interior nici nu mai credeam ca mai pot avea simturi ,sentimente am intilnit un om care a stiut sa trezeasca in mine pasiunea de alta data credeam ca totul este din cauza menopauzei
  20.06.2006 20:13 
52 ani
Dupa 50 ani eu personal ma simt ca la 30 ani, de fapt conteaza mult interiorul nostru pentru ca asa putem trece de orice virsta dar asta mai tine de alti factori cum ar fi bunatatea incderea in tine, credinta f mult, etc.si familia, linistea sufleteasca este cea mai importanta,restul banii,averea toate sunt trecatoare,....
  19.06.2006 12:19 
LA 52 ANI
Parerea mea e ca viata trebuie traita normal si din punctde vedere sexual - la orice virsta.... daca ai cu cine... In RO atunci cind iti spui virsta "reala" si aceasta este peste 50 !!! - deja...se crede ca nu mai esti in forma ... si tot soiul de altfel de ciudatenii care impiedica oamenii sa se poata cupla si trai viata.....Dar sa stiti ca o femeie la care deja s-a instaurat menopauza este la fel de normala -fizic - ca si la 30!!!! Cu conditia sa gaseasca un partener pe masura!!!!
  20.01.2006 11:44 
extrogenul si sexul
Intreb: scaderea extrogenului in perioada menopauzei nu afecteaza apetitul sexual?
  19.01.2006 17:49 
Buna
Eu Nu Am Implnt Inca Virsta De 40 De An Dar Vrea Sa Spun Ca Dupa 30 De An Dornta Sexuala Este Ma Mare Decit Inante In Fecare Z Char Fac Sex Ma Smt Excelentttttttttt
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie