Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Nutritie
Home > Stil de viata > Nutritie > Dieta de ingrasare

Dieta de ingrasare

In timp ce majoritatea persoanelor active se straduiesc sa-si mentina sau sa-si reduca greutatea, altii se straduiesc cel putin la fel de mult sa creasca in greutate. Jucatorii de rugby sau hochei, culturistii sau sprinterii incearca sa-si mareasca masa musculara, tot asa cum persoanele in varsta se straduiesc sa si-o mentina.
Daca va considerati prea slab si doriti sa cresteti in greutate, nu trebuie pur si simplu sa va indopati cu mancare si, mai ales, nu cu alimente bogate in grasimi. Cresterea in greutate, ca si scaderea, de altfel, poate fi un proces foarte lent. Poate deveni chiar mai dificil daca exista o predispozitie genetica in a fi slabi.

Stabilirea categoriei din care facem parte (subponderal sau supraponderal), precum si a strategiei de imbunatatire a greutatii corporale, trebuie facuta de un nutritionist. Acesta ne va evalua greutatea si compozitia corporala, va analiza informatiile legate de activitatea fizica si dieta curenta, va estima necesitatile energetice suplimentare necesare unei balante energetice pozitive si va urmari evolutia si progresul dietei.

Inainte de orice, pentru a lua in greutate sanatos, trebuie inteleasa diferenta dintre castigul in grasime si cel muscular. Bineinteles ca primul se obtine mult mai usor decat al doilea, dar in majoritatea cazurilor el nu este de dorit. Excesul de grasime din organism este un real inamic pentru sanatate, datorita problemelor pe care le creeaza in special la nivel cardiovascular. In acelasi timp, corpul nostru are nevoie de o anumita cantitate de grasime pentru a proteja organele vitale, pentru a mentine un par si o piele sanatoase, pentru a asigura izolarea termica, pentru a regla colesterolul si a furniza energie muschilor.  A avea sub greutatea normala poate fi nu numai de nedorit din punct de vedere estetic, dar poate duce si la aspecte mai serioase, cum ar fi slabirea sistemului imunitar, scaderea energiei, precum si probleme legate de sanatatea sistemului osos.

La randul lui tesutul muscular este constituit din proteine, si totusi cresterea consumului de proteine nu va duce automat la cresterea masei musculare. Organismul nostru poate folosi o anumita cantitate de proteine in fiecare zi. Un consum de 1-2 grame de proteine/kg corp/zi reprezinta o cantitate suficienta de proteine pentru cresterea musculara si reparare a tesuturilor. Orice cantitate de proteina in plus va fi folosita drept combustibil de catre organism. Consumul de carbohidrati complecsi este de asemenea esential pentru mentinerea masei musculare.

Exercitiul fizic este esential pentru a avea un corp sanatos. Pentru a dezvolta masa musculara, incepeti un program de exercitii in acest sens, program dublat de o dieta adecvata. Trebuie sa invatam cum sa adaugam muschi si forta intregului organism. Pe cat posibil, trebuie minimizate exercitiile de mare intensitate, cum este alergarea, intrucat acestea ard grasimile si caloriile prea repede. Se recomanda mersul, inotul, gimnastica. Pe masura ce corpul se adapteaza la exercitiul fizic, apetitul se va adapta si el pentru a veni in intampinarea nevoilor organismului.  Odihna si recuperarea sunt necesare pentru a permite organismului sa se adapteze la cresterea musculara si in greutate.

In acelasi timp, un  control medical amanuntit este recomandat inainte de inceperea oricarui program de exercitii fizice. In special, in cazul unor persoane cu afectiuni serioase, cardiace sau pulmonare, programul exercitiilor fizice trebuie stabilit de catre un specialist.


Ce ar trebui mancat?

  • Se recomanda includerea tuturor celor patru grupuri de alimente: cereale, fructe si legume, lactate, carne si oua si seminte.

  • Trebuie consumate alimente bogate in calorii si nutrienti. Nu exagerati cu salate, apa sau lichide sarace in calorii, inainte de masa. Alimentele consumate trebuie aiba un aport real si sa contribuie la indeplinirea obiectivului nostru. Nu ciuguliti intre mese, pentru ca asta contribuie la cresterea metabolismului, ceea ce trebuie evident evitat. In schimb, trebuie marite treptat portiile din timpul meselor. In acest sens trebuie alese alimente sanatoase, sarace in grasimi, cum ar fi carnea, pestele, fasolea, cerealele, fructele si legumele.

  • Alimente bogate in calorii si nutrienti: cereale tip musli, fructe uscate, alune, unt de arahide, iaurturi, paine, somon, oua, nuci, seminte, branza, lapte integral. Trebuie subliniati si carbohidratii: legume precum cartofi, porumb, mazare, cereale, paine integrala.

  • Sunt de evitat cafeina si alimentele care contin zahar, pentru ca ele de fapt pot duce la scaderea apetitului.

  • Chiar daca vrem sa ne ingrasam, trebuie sa evitam grasimile, mai ales pe cele saturate, provenite din produse de fast-food, din prajeli sau alimente foarte procesate. Se recomanda alimentele bogate in proteine si sarace ingrasimi cum sunt: carnea de peste, pui si curcan, fructele si legumele.

  • Apa! Trebuie consumati doi litri de apa pe zi. De asemenea, trebuie consumate bauturi bogate in calorii, cum ar fi sucurile si laptele, in loc de cafea, ceai sau bauturi dietetice.

  • Dormiti suficient! Somnul este cel mai simplu mijloc de recuperare si de imbunatatire a starii generale de sanatate si de cele mai multe ori este pierdut din vedere. Incercati sa dormiti cel putin 8 ore de somn pe noapte si rezultatele nu se vor lasa asteptate.
  • Orele meselor afecteaza, de asemenea, compozitia organismului. Daca in ultima parte a zilei sunt consumate cantitati mari de mancare, combustibilul va fi, cel mai probabil, depozitat ca grasime. Daca in schim, ne alimentam pe tot parcusrul zilei, vom avea energia necesara, fara a apela la resursele musculare.


Cum sa castigam greutate?

 In concluzie, exista cateva etape care pot conduce in mod sigur si sanatos la castig ponderal.

1) Calculati cate calorii consumati intr-o zi normala. Este un pas foarte imprtant, deci incercati sa fiti cat mai exact posibil. Cantarirea la inceputul dietei este obligatorie.

2) Imediat ce ati inceput sa numarati caloriile, consumati cu 500 de kilocalorii mai mult decat ati face in mod obisnuit. Sa presupunem ca in prima zi in care ati inceput numaratoarea, ati numarat 2000 de kilocalorii. Pentru restul saptamanii se trece la un consum de 2500 de kilocalorii. In loc de 3 mese principale este recomandat sa se consume acelasi numar de calorii mai des, pe parcursul a 5-6 mese. Practic, ar trebui sa luati o masa la 2,5 - 3 ore.

3) Fitness-ul joaca un rol esential in cresterea masei musculare si, de aceea, trebuie mers la sala si executat un program riguros stabilit si dirijat de un specialist in acest domeniu, instructor sau chiar medic de medicina sportiva.

4) La sfarsitul saptamanii trebuie sa ne cantarim pentru a vedea progresul. In acest fel se vor castiga in medie intre 0,5 si 1 kg pe saptamana si intre 2 si 3 kg pe luna. Orice castig ponderal mai mare de aceasta medie inseamna ca se depune prea multa grasime si este, evident nesanatos.

5) La un moment dat, pe perioada dietei, se va ajunge la o greutate constanta, un palier ponderal. Pentru depasirea acestui palier si continuarea cresterii masei corporale va trebui sa se suplimenteze aportul caloric existent cu inca 250 kcal in plus. Acest lucru se va repeta la fiecare palier care dureaza minim doua saptamani.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  30.01.2012 23:54 
ingrasare
eu am 28ani si vreau sa ma ingras am 55kg cum sa ma ingras mikele_daniele@yahoo.com
  30.01.2012 23:48 
ingrasare
eu am 28ani si vreau sa ma ingras am 55kg cum sa ma ingras mikele_daniele@yahoo.com
  28.01.2012 21:01 
vrau sa ma ingras
as vrea si eu ceva ptr a ma ingrasa.am 1,67inaltime 48kg si am 26ani.cum sa fac?
  21.01.2012 02:19 
buna
buna eu am 47 kg sant 155 inaltime ,asi vrea sa ma ingrasi am fost grasa 13kg in plus si am slabit cum sa fac ...ms
  11.12.2011 21:01 
eu am 1'67 si 46 de kg am slabit vreo 15 kg de cand am nascut dar am fost mai mereu la aceleasi kg totusi mancand micul dejun foarte incarcat'oua,salam,lapte,unt,miere...'am inceput sa am alta pofta de mancare si sa iau in greutate...succes
  11.12.2011 21:00 
eu am 1'67 si 46 de kg am slabit vreo 15 kg de cand am nascut dar am fost mai mereu la aceleasi kg totusi mancand micul dejun foarte incarcat'oua,salam,lapte,unt,miere...'am inceput sa am alta pofta de mancare si sa iau in greutate...succes
  04.12.2011 21:32 
vreau sa ma ingras
VREAU SA MA INGRAS.AM 14 ANI SI 1.60 SI 53 DE KILOGRAME SI AS VREA SA MA INGRAS.CUM SA FAC
  03.12.2011 21:18 
vreau sa ma ingras repede la picioare
vreau sa ingras foarte repede la picioare.am incercat tot ce se poate si nu a functionai nimic. cine se ofera cu ceva sfaturi?
  02.12.2011 20:29 
INGRASAREA
CUM SA MA INGRAS VREAU AJUTOR
  25.11.2011 23:26 
vreau sa ma ingras cum sa fac ce sa mananc?????
vreau sa ma ingras dak stie cineva o solutie ajutatima urgent
  27.10.2011 01:40 
cum sa ma ingras :( ?
astept pareri la vanesa_george :* , p.s: am 20 ani
  27.10.2011 01:39 
cum sa ma ingras :( ?
astept pareri la vanesa_george :* , p.s: am 20 ani
  14.10.2011 19:25 
disperata sa m-a ingras
nu stiu si ce sa iau sa ma ingras am 1.60 si 40 kg sunt foarte slaba si toti rad si m'a descurajeaza nu stiu ce sa iau daca stiti cv ma gasiti pe ID lonley_heart02
  09.10.2011 22:40 
help...
AM 1,74 SI 58 KG, VARSTA 22 AS VREA FOARTE MULT SA MA INGRAȘ DEOARECE LA INALTIMEA MEA SUNT FOARTE SLAB.TRIMITE TI MI O RETETA DACA ESTE AM AUZIT LA COMENTARII DE UNA CARE A FUNCTIONAT. EMAIL UL MEU E toporanadrian@yahoo.com
  02.10.2011 21:06 
eu vreau sa slabesC
AM 45 KG si am 12 ANi VREau SA sLAbeSc!!!!!!!!!!! pana la 34-35 de kgggg datimi un raspuns pt slabire RpdDD plzZz :(
  20.09.2011 18:25 
simplu domnisoara,trebuie sa mananci adecvat si sanatos,trebuie facut mult sex deoarece ii cel mai sanatos sport,BAFTA
  20.09.2011 18:25 
ingrasare
parerea mea ca trebuie multe proteine si multe salate,ore fixe de mancare si foarte foarte mult sex ii cel mai sanatos sport.BAGA-TI PE FOC.
  20.09.2011 18:17 
simplu domnisoara,trebuie sa mananci adecvat si sanatos,trebuie facut mult sex deoarece ii cel mai sanatos sport,BAFTA
  08.09.2011 16:34 
Dieta de ingrasare
...am 59 de ani (spre deosebire de multi care scriu aici )si vreau sa "pun" 8-10 kg.pe mine -am 66 de kg si 1.67 inaltime. Cine ma poate ajuta sa-mi trimita un sfat pe id-ul bogzyk@yahoo.com. Cu drag si multumiri....Costel.
  31.08.2011 18:00 
vreau sa iau in greutate
am 31 de ani ,inaltime 1,65,greutate 54kg,nu stiu cum sa fac sa mai iau putin in greutate ptr ca ma simt slabit .daca imi puteti da un sfat vasi multumi.multumesc de intelegere
  23.08.2011 17:14 
receta de ingrasare
si eu sunt slaba am 1.72 m si 53 kg.si cite recete am incercat nu a fost nici unul cu succes asa ca astept si eu sfaturile voastre. Va multumesc
  05.08.2011 17:09 
buna as vrea sa ma ingras si eu vreo 10 kg am 1,70cm si sant doar de 45kg sunt foarte slaba,dar recunosc ca nu am o viata foarte ordonata in regim alimentar,va rog sa imi spuneti ce as putea face?multumesc
  02.08.2011 14:21 
ajutor!
AM 15 ANI ...1.71 SI 41 DE KG .... SUNT DISPERATA PLUS CA NU SUNT NICI DEZVOLTATA :((:((:((
  01.08.2011 14:16 
?
Vreau sa va intreb si eu cum imi masor caloriile?
  29.07.2011 13:05 
bine
fara suparare dar articolul acesta nu isi are rostu, ati scris numai prostii acolo. Cereale musli pentru ingrasat? :-o
  27.06.2011 14:14 
eu am 165cm si 47 de kg, si pot sa mananc si de 7 ori pe zi ca tot nu se pune decat in zona burtii...de aceea am incetat sa vreau sa ma mai ingras
  13.06.2011 21:08 
ajutor
Am 23 de ani si am 45 de kg asa am fost de knd ma stiu am luat vitamine si tot nu am luat in greutate ce trebui sa mai fac vreau sa ma ingras?
  08.04.2011 22:21 
buna.as dori sa ma mai ingras si eu vreo 10 kg sau macar vreo 5.am 169 cm si acum dupa o nastere am ramas la 48 de kg sunt f.slaba.dar problema e ca nu prea am pofta de mancare.ce as putea sa fac in acest caz?va multumesc
  03.04.2011 22:05 
vreau sa ma ingras
am 23 ani si doar 40 kg si as dori sa ma mai ingras si eu putin.o sa incerc si eu cele spuse mai sus si sper la un rezultat favorabil.daca mai stie cineva ceva ce m-ar fi de folos,i-as fi recunoscatoare.va multumesc mult
  03.04.2011 22:01 
subponderala
buna.sunt o persoana foarte slaba si o sa incerc sa pun in aplicare cele spuse mai sus.sper ca rezultatul sa fie favorabil.va multumesc ptr sfaturi ;)
  04.03.2011 20:24 
R:"Subponderala"
Mananca fructe, legume si in primul rand tarate de grau, cereale, paine integrala si graham pentru a asigura aportul de vitamine din fruce si de carbohidrati din cereale. Bea multa apa fiindca fibrele absorb apa iar apa reduce consistenta materiilor fecale. Fa neaparat miscare, aerobic, ciclism, inot pentru a mentine tranzitul intestinal. Sa vorbesti cu doctorul pentru administrarea unor laxative, in caz de constipatie. Iti doresc succes si sa ai grija sa eviti alimentele: - alcoolul - cafeina continuta in cafea, ceai negru, cola si ciocolata - nicotina - alimentele care baloneaza, producatoare de gaze precum: fasolea, broccoli, varza si merele - alimentele bogate in lactoza: laptele, branza sau smantana - alimentele condimentate ca salsa sau alte mancaruri traditonale cu boia iute - citricele care au continut crescut de acid - alimentele grase: sunca, unt, ulei - bauturile carbogazoase, deoarece acestea baloneaza - guma sau bomboanele fara zahar deoarece au continut crescut de indulcitori artificiali (sorbitol).
  02.03.2011 18:51 
subponderala
buna ziua, articolul acopera puncte cheie in problema ingrasarii. eu nu am reusit sa ma ingras. am colon iritabil si absorbtia de vitamine si tot ce mai are nevoie corpul meu este afectata. poate stie cineva o reteta mai concreta pentru a putea pune pe mine cateva kilograme. va multumesc si va doresc numai bine.
  02.03.2011 03:46 
Oameni buni...
Oameni buni, ca sa va ingrasati trebuie in primul rand sa mancati cat trebuie.Adica ma refer la nr de calorii zilnice. Daca esti de varsta etc. trebuie sa consumi atatea calorii pe zi. Altfel, hranindu-te sarac nu ai cum sa pui pe tine. Asta este. Credeti-ma, eu sunt o persoana care abia lua in greutate inainte dar dupa ce mi-am facut o dieta de 2000-2500 calorii pe zi (inainte mancam mai putin de 1200)si am vazut schimbari in fiecare saptamana. M-am cantarit in fiecare vineri dimineata. Sport fac mult, asa ca trebuie sa ma hranesc adecvat ca sa mai raman cu calorii dupa ce alerg. Si chiar daca nu aveti pofta, stiti cum se spune: pofta vine mancand. Dupa o vreme, devine obisnuinta si puteti mentine balanta. Succes!
  26.02.2011 17:10 
:(
AHA..SHI EU MANINK DES SHI MULT DAR NIMIK..NU STIU CE SA MAI FAK:)
  12.02.2011 23:18 
... :(
cum sa fac sa mananc atat?? nu pot manca nici makar din 5 in 5 ore.. :)) dar din 3 in 3 :|....
  11.02.2011 21:12 
Sunt diferite site-uri in care gasesti mii de alimente si scrie la fiecare care calorii are la 100g, cate proteine, carbohidrati si lipide. Pt cei care vor sa se ingrase o sa enumar cateva alimente care nu trebuie sa va lipseasca din farfurie: cartofi, orez, mamaliga, paste fainoase, fulgi de porumb, fasole, gris, salam, seminte de schinduf;)
  07.02.2011 16:30 
Dl.
Citeste pe etichetele alimentelor, ar trebui sa scrie! Cauta si pe google "calorii alimente".
  02.02.2011 16:29 
Cum sa Calculez caloriile??
  01.02.2011 19:59 
dieta
Chiar nu va dati seama k tot ce faceti este sa descurajati fetele care vor sa se ingrase...spune-ti doar k nu puteti sa va ingrasati orice ati face...dar da cineva vreo reteta, ceva util??? va rezumati doar a va plange...nimeni nu vrea asta, ci SOLUTII...
  18.01.2011 08:36 
86B4
vreu sa ma ingras dar nu stiu cum sa incep....
  17.01.2011 22:03 
dieta pu ingrasat
doresc si eu o dieta concreta, daca se poate
  15.01.2011 15:25 
dieta pt ingrasat
Aceasta dieta a mai incercat-o cineva... pt ca as vrea si eu s-o incerc...
  05.01.2011 09:19 
:)
stai bine eu am aceeasi inaltime si am 45 d kg...nu fi disperata sa te ingrasi ptk nu ai sa reusesti asa, la fel sunt si eu mananc putin si ma satur ffff repede.mi.am propus sa urmez o dieta, dar vreau sa stau calma , dak ma ingras bine dak nu, asta e, incerc sa ma plac asa cum sunt ptk am impresia k cu cat sunt mai disperata sa ma ingras, cu atat am mai putine sanse.. hai sa incercam sa mancam de cel putin 3 ori pe zi(in ritmul in care 2 mese erau multe la mine)si trebuie sa vedem o schimbare:) succes, poate ne auzim sa vedem cum merge dieta
  02.01.2011 18:25 
ajutor!
Am 21 de ani 1.65m si 47 de kg...vreau sa ma ingras ma chinui de 2 ani si nu se observa nicio schimbare...mai am o problema atunci cand mi-e foamne ma satur repede nu pot sa mananc mult...cum sa fac?am nevoie de un sfat ceva...
  30.12.2010 02:20 
E
esti ok..:-j eu am avut 1.75 si 38-40 de kg. la 18 ani. acum am 19 si am 44-45, ma rog, anul trecut am fost bulimica din proprie vointa si dupa care de la 52 de kg. am ajuns in 5 luni la 38 :|...si am mers la un specialist care m-a ajutat da eu tot obeza ma simt :-s. 45 :o
  23.11.2010 16:04 
RETETE DE INGRASAT
AM 24 DE ANI SI O FETITA AM 45KG SI 1,65 NU STIU CUM SA MA INGRAS MACAR 5KG MANANC MULT DAR NICI UN REZULTAT AJUTATI/MA
  22.11.2010 15:46 
vreau sa ma ingrasi
am un an si doua luni ce trebuie sa fac sa ma ingrasi ?sunt foarte iute si suparacioasa.
  17.11.2010 11:27 
dieta
vad ca foarte multe persoane sunt in aceasta situatie.si eu ma confrunt cu aceasta de foarte mult timp.am 26 ani,46 kg ,1'70 inaltime.nu am depasit aceasta greutate niciodata.Ce as putea sa fac?
  15.11.2010 13:33 
reteta de ingrasare
peritol cu vitamine vitamax sau eurovital, incercati o luna de zile, de la peritol dormiti si mancati bine...
  15.11.2010 13:30 
reteta de ingrasat
eu am avut 44 de kg si m-am ingrasat in 2-3 luni 8 kg. am luat peritol sirop cu vitamine vitamax sau eurovital, nu mai tin minte exact. de la peritol mananci bine si dormi bine, cate 3 inghitituri mici pe zi, 100% va ingrasati un pic. nici eu nu depaseam inainte 42-44 de kg. puteti incerca...o vitamina pe zi, incercati o luna, dupa aceea faceti pauza o sapt sau doua
  07.11.2010 19:54 
vreau sa ma ingras
buna. am 22 de ani, 1.74m si 58 kg.As vrea sa ma ingras dar nu pot. Eu stiu k femeile trebuie sa aiva cu 10 kg mai putin decat inaltimea.E corect?Ce sa fac pt a ma ingrasa?
  05.11.2010 13:23 
nu e chiar asa de simplu sa te ingrasi
daca va considerati prea slabi...am eu o ideie care p mine ma ajuta...mancati noaptea tarzu....sigur o sa se vada kg in plus asa am fcaut si eu si rezultatele sunt pe masura...bafta;)
  22.10.2010 19:48 
SUNT PREA SLABA AJUTATIMA VA ROG
SALUT SUNT O TANARA DE28 DE ANI SI PROBLEMA MEA ESTE CA PANA LA VARSTA ACEASTA NU AM DEPASIT DE 47 KG VA ROG AJUTATIMA NU STIU CE SA MAI FAC AM AJUNS SA URASC CE MANAC.NU E UN CUVANT CHIAR PLACUT DAR ASTA SIMT DUPA ANI DE INCERCARI.VA MULTUMESC SPER CA CINEVA SA IA IN CONSIDERARE SI PROBLEMA MEA
  01.10.2010 19:46 
vreau sa ma ingras urgent
buna fetelor am 25 de ani si 1.58cm 53kg eu consider ca sunt prea slaba . nu imi place mai deloc in felul in care arat. nu prea am pofta de mancare mananc dimineata 1 felie de paine si mai mananc pe la ora 9 un pateu cu branza si mai mananc pe la 3 un singur fel de mancare ca nu mai pot sa mananc mai mult de atat, seara mai mult ciugul ca nu prre am pofta de mancare.VA ROG MULT SA MA AJUTATI SI PE MINE.AM FOST LA FARMACIE SI MI-A DAT 10 CAPSULE DE SUPRADIN SA LE IAU 1 PE ZI TIMP DE 10 ZILE PE LUNA 3 LUNI LA RAND . AKM ASTEPT REZULTATUL.
  20.09.2010 17:41 
buna
ma chinui sa ma inngras dar nu pot pentru ca eu mananc foarte mult doar de ori pe zi exista si zile foarte rar cand mananc de 5 ori pe zi am 1.65cm si 47 de kg ce trebuie sa fac sa ma ingras? nu imi plac cartofii prajiti.va
  19.09.2010 11:34 
buna
vreau sa ma ingras mananc mult culmea si nimic sos dancasu@yahoo.com multumesc
  18.09.2010 11:25 
draga Madalina, cum poti sa ai 16 ani daca te-ai nascut in '96?
  18.09.2010 09:29 
vreau sa ma ingras
buna...am 16 ani si am 33 de kg...nu stiu ce sa fac sa ma ingras macar 10 kg...daca stiti vreo reteta rapida ma gasiti la id zana_tha2010 va multumesc :x
  23.08.2010 14:29 
vreau sa ma ingras
buna sunt madalina am 16 ani si sunt foarte slaba mananc da degeaba nu pun pe mn deloc dak aveti vreo reteta de ingrasat sp si mie va rog.id meu este MADALINA_NICOLETA1996
  18.08.2010 17:17 
cum sa ma ingras?
hello!! ma cheama simona si sunt din balanu vreau sa mai adaog vreo 20 de kg pt k am doar 45 de kg ji sunt foarte inalta am app 1.80 vreau sa ma ingras :((:((:((:(:(9
  09.08.2010 16:24 
vreau sa ma ingras
Salut!am 22 ani,167 cm si 49kg.Ce sa fac sa mai adaug vreo 5,6 kg ca sunt prea slaba????????????????????????????????????ajutati-ma va rog!!!!!!!!!!
  01.08.2010 16:52 
am 1.68 m,15 ani si cam 42-43 kg
sunt foarte slaba dupa parerea mea si nu stiu ce sa fac ca sa ma ingras,vreau sami spuneti ce ar trebui sa mananc k sa ma pot ingrasa mai rapid.....?????va multumesc
  20.07.2010 15:33 
vreau sa imi ingrasi sotul
sotul meu mananca normal si mai ales a incercat si cura de bere si tot nimic nu asimileaza deloc iam facut si analize si iau esit in valori normal ce sa fac am nevoie de o gura rapida de ingrasare
  15.07.2010 12:34 
dieta de ingrasare
foarte buna asi vrea si eu sa ma ingras 5-6 kl cum sa fak am 1,69 si 55 kl sai vrea sa ma ingras la picioare va multumesc
  05.07.2010 11:21 
dieta de ingrasare
am 1.72 si 52 de kg ce pot sa fac....
  04.07.2010 16:45 
:)
Pai..am 14 ani..si am vreo 1 , 60.si 47-48 kg..E normal ptr varsta mea sau trebuie sa ma ingras.Nu sunt foarte complexata..In primu` rand sunt foarte dezvoltata..[ ma refer la sani ]..si fundul mi se pare ca este destul de mare pentru greutatea mea. inainte aveam anemie.acum eu stiu daca e bine sau nu.. ziceti-mi voi :*
  02.07.2010 16:23 
reteta de ingrasare
CE AR TREBUI SA FAC SA MA INGRAS
  17.06.2010 20:54 
mesaj
eu am o parere destul de buna despre acest articol.o sa incerce prietena mea dieta de ingrasare sper sa reuseasca.daca mai aveti ceva articole privind dieta de ingrasare va rog trimitetile pe e-mail:x.anndy@yahoo.com.Va multumesc anticipat
  08.06.2010 14:24 
sfat
Ginsavit cate 2 capsule pe zi... chestia e ca nu stiu sg knd se administreaza inainte/dupa masa! intrb la farmacie.bafta
  02.06.2010 00:05 
vreau sa ma angras
gabii am 78 kilograme fac sport de un an jumate nu stiu daca ebine am avut 62 de kilograme cand am anceput eu vreau sa ma injectez anbolizante e mai bine 12 injectii si te faci mare si pui masa musculara voi ce ziceti
  25.05.2010 01:45 
re
chiar vreau sa pun in practica sfaturile dvs. ;)
  16.05.2010 13:45 
Dieta de ingrasare..
fetele eu am 45 de kg.. si am 1,65... ma simt f complexata toti imi zik ca sunt slaba .. mai ales la picioare vreau sa ma ingras cu orce pret...:(
  27.04.2010 02:25 
si eu vreau sa ma ingras
sunt complexata rau pt ca sunt prea slaba..am 1,70,46 kg si 22 de ani nush ce sa mai fac.am fost la sala vro 3 luni am pus cateva kg si le-am dat jos in 2 sapt !si ulima ma parasit si iubitu din cauza asta deci trebuie neaparata sa ma ingras
  16.04.2010 16:32 
vreau sa ma ingras
vreau sa ma ingras,am 1.60,32ani,43kg,sunt foarte slaba si as dori foarte mult sa ma angras asi incerca cu acele pastile numite peritol dar imi este cam frica ,de mancat mananc toata ziua si foarte multe dulciuri noaptea dar degeaba,va rog asi dori o parere cu ce sa mai fac.va rog
  13.04.2010 23:22 
Vreau sa ma ingras ...nu sunt foarte slab ...dar fac si fotbal de performanta si din aceasta cauza ...nu prea pot sa ma ingras ...am 1.82 si am 68 de kg
Ma gandeam sa imi cumpar niste proteine ...dar nu stiu ce sa fac ...
  08.04.2010 06:27 
Help.
Am 19 ani ,1.56 m si am 36-37 kg :) vreau sa ma ingras;de doi ani am incercat tot si de la multa mancare grasa am acum ficatul marit si trebuie sa fac dieta serioasa:)))) e foarte aiurea.Ce sa fac sa ma ingras daca nu am voie sa mananc orice?Proteine daca as lua ar fi ok?
  04.04.2010 21:09 
vreau sa ma ingras
am 22 ani 1.60m si 42 kg si as vrea sa ma ingras,dar nu stiu ce sa fac, as vrea parerea unui specialist,
  04.04.2010 20:57 
vreau sa ma ingras
am 22 ani 1.60m si 42 kg si as vrea sa ma ingras,dar nu stiu ce sa fac, as vrea parerea unui specialist,
  01.04.2010 22:30 
Cel mai bun articol pt a te ingrasa
Cred k cest articol este foarte bun,sper k ma va ajuta sa ma ingras>>>
  09.03.2010 10:45 
salut fetelor.nu disperati cu ingrasatu.mai greu de slabit.
  25.02.2010 13:31 
vreau sa ma ingras
am 21 de anu si cantaresc 40 de kg vreau sa ma ingras neaparat.spune-ti-mi un remediu ceva...urgeeeeeeeeeent
  20.02.2010 14:29 
sunt prea grasa
buna ma numesc oana am 15 ani si ma 1 65 si 70 de kg am avut 80 dar cu ajutorul lui dnzeu am reusit sa slabesc 10 kg intr-o luna va zic eu ce sa faceti ramaneti asa sunteti perfeccte nu va mai chinuiti sa va ingrasati pt ca odat ce va ingrasati dupa o sa va fie foarte greu sa slabiti ramaneti asa sunteti cum trebuie sa fiti acum va ingrasati is dupa o sa dati in alte prob de sanatae .niciodata nu merge sa te ingras doar in anumite zone te ingrasi cu totul asa ca ma bn stati asa si nu va mai chinuiti parerea mea este k sunteti asa pt k asa vrea dnzeu eu sunt prea grasa si credeti ma ca este foarte greu sa mai slabiti ramaneti asa va zik eu sunteti perfecte poop dolce
  20.02.2010 14:28 
sunt prea grasa
buna ma numesc oana am 15 ani si ma 1 65 si 70 de kg am avut 80 dar cu ajutorul lui dnzeu am reusit sa slabesc 10 kg intr-o luna va zic eu ce sa faceti ramaneti asa sunteti perfeccte nu va mai chinuiti sa va ingrasati pt ca odat ce va ingrasati dupa o sa va fie foarte greu sa slabiti ramaneti asa sunteti cum trebuie sa fiti acum va ingrasati is dupa o sa dati in alte prob de sanatae .niciodata nu merge sa te ingras doar in anumite zone te ingrasi cu totul asa ca ma bn stati asa si nu va mai chinuiti parerea mea este k sunteti asa pt k asa vrea dnzeu eu sunt prea grasa si credeti ma ca este foarte greu sa mai slabiti ramaneti asa va zik eu sunteti perfecte poop dolce
  16.02.2010 16:03 
parere
cred ca ar trebui sa ne multumim de felul in care aatam,si eu am luat tot felul de vitamine si nici un rezultat,asa e stilul nostru si poate e mai bn sa ne oprim de-a lua tot felul de pastile k in viitor este posibil sa ne prea ingrasam si apoi numai stim cum sa dam jos...parerea mea.mai bn slab decat de 1oo kg...cn ne iubeste ne place asa cum suntem...id-ul meu: danyela_stefano
  15.02.2010 10:40 
vreau sa ma ingras
am 23 de ani,1,76 si 47 kg...chiar am salbit exagerat de mult mananac si nu se mai depune,,sunt foarte dezamagita de asta pt ca nu mai am simt bn asa cand ma vad..daca ma putei ajuta cu un sfat o dieta ceva sunt binevenite..adresa mea pt a discuta mai multe elfytzza_2008.va multumesc sper sa mi fiti de ajutor
  15.02.2010 10:37 
vreau sa ma ingras
am 23 de ani si as dorii sa ma ingras,pt ca am decat 47 kg la 1,76...cred ca am cazut si in depresie deoarece toat lumea imiz ike ca am slabit prea mult,mananc si tto nu se de pune nu stiu ce sa mai iau si sa fc,cn ma poate ajuta adresa mea de mess pt un sfat ceva...elfytzza_2008.va multumesc!
  11.02.2010 16:42 
vreau sa ma ingras
am 22 ani am 1,90 m si 68 kg vreau sa ma ingrag cum sa procedez ce produse sa iau ?cat costa?
  11.02.2010 16:42 
vreau sa ma ingras
am 22 ani am 1,90 m si 68 kg vreau sa ma ingrag cum sa procedez ce produse sa iau ?cat costa?
  10.02.2010 21:45 
slab
mananca 3 mese consistente
  10.02.2010 21:22 
eu
si eu la fel ca tine..numa k am 16 ani si 42 de kg:))...la anu o sa mai cresti si tu cu un kg:))..glumesc:D.. nah pai...uite un sfat:d..adik...eu zic sa incepi dieta asta care zice aici...chiar cred k o sa mearga:)..asta o sa fac si eu:d...
  10.02.2010 21:21 
eu
si eu la fel ca tine..numa k am 16 ani si 42 de kg:))...la anu o sa mai cresti si tu cu un kg:))..glumesc:D.. nah pai...uite un sfat:d..adik...eu zic sa incepi dieta asta care zice aici...chiar cred k o sa mearga:)..asta o sa fac si eu:d...
  09.02.2010 17:13 
vreauuu sa ma ingrass
buna... in primul rand vfreau sa ma ajtati va rag frumos k nu reusesk sa ma ingras si eu... am 19 ani si am 1.67si am 50 de kg,,, si as mai vrea sa ma mai ingra k vreo 6-7 kg ajutaty-ma si pe mien va rag frumos.. zicety ceva ce ar trebui e sa iua .. va rog frumos.. va multumeskk
  09.02.2010 15:33 
Sucul de sfecla ingrasa?
Ma adresez persoanei care a spus ca sucul de sfecla rosie ingrasa,daca ar putea sa-mi spuna inaltimea si kg,astfel incat sa-mi dau seama daca functioneaza intr-adevar,si daca are predispozitie genetica de a fii slaba.Multumesc!
  09.02.2010 15:27 
Sucul de sfecla
Ma adresez persoanei care a scris despre sucul de sfecla rosie ca ingrasa:poti sa-mi spui daca ai predispozitie genetica sa fii slaba?ca eu asa sunt..de la mama..sau sa-mi spui inaltimea si kg tale.Asa imi pot da seama daca sucul de sfecla funtioneaza intr-adevar.mersi!
  04.02.2010 17:55 
vreau s m ingras!
am 15 ani sh 41 kg sh consider k sunt f slaba pt varsta mea sh v rog s m ajutati s m ingras pt a n auzi p altii k zic k sunt slaba sh pt a m putea imbraca q ce vreau.v rog mult s m ajutati.astept rsp d l cneva!pwp
  01.02.2010 22:58 
6655
buna am 19 ani 1.78m si 74kg as vrea sa ma duc la sala pentru crestere masei musculare as vrea sa imi faceti o dieta va rog daca se poate pe zile ce sa mananc pentru o crestere cat mai rapida in masa musculara va multumesc
  31.01.2010 20:55 
vreau sa ma ingras
vreau sa ma ingras neaparat sunt disperata.am 1.65 si 42 de kl si varsta de 25 ani...sunt disperata nu stiu ce sa mai fac vreau rasp va rog multzumescx
  12.01.2010 14:51 
VREAU SA MA INGRAS!!!
deci.... am 13 ani si sunt foarte slaba(zic eu)...am 36-37 de kg si km 1,52m in inlatime... stiu k pare nostim k vrau sa ma ingras la o asemenea varsta dar toti cei din jur rad de mine k sunt slaba... si in plus... acest lucru duce si la faptul k nu sunt dezvoltata deloc(adik sani si fund bombat cum au fetele de seama mea).. stiu k pare rusinos... dar ce pot sa fac? si m-am tot uitat pe net si fetele zic sa mananc multe dulciuri,cartofi prajiti, fripturi..dar totusi!! aceste lucruri fac rau organismului!mie mi-ar placea ceva sanatos!!! va rog!! daca stiti vreo retea foarte buna de ingrasare ma gasiti la idul yolanda_oly_mymy ....va astept! si va multumesc anticipat!!
  11.01.2010 16:35 
Parere!
Parerea mea este k nu toata lumea se ingrasa si slabeste cum vrea ea...Depinde de organism...eu ma chinui de cativa ani sa ma ingras si nu reusesc...manank exact ce scrie aici si ce ni se spune adesea sa nu manacam k sa nu devenim supraponderali si degeaba...Nici un rezultat...Asa k mai bn consultati sfatul medicului...
  03.01.2010 03:07 
Ia si te Ingrasa
Plan alimentar de 3200 de calorii: 200 grame proteine, 480 grame carbohidra.i, 53 grame grasimi Masa 1: 30 grame proteine , 75 grame carbohidra.i - 7 albu.uri gatite în doua linguri.e de ulei de canola - 85 grame mâncare de ovaz (substan.a uscata) - o banana Masa 2: 30 grame proteine, 75 grame carbohidra.i - 1 pachet Glutamina EFX (con.ine 8 grame glutamina) - o chifla cu stafide Masa 3: 30 grame proteine, 75 grame carbohidra.i - 200 grame piept de pui (greutate înainte de preparare) - 2 ce.ti orez Masa 4: 40 grame proteine, 75 grame carbohidra.i - 2 felii brânza slaba - 140 grame friptura slaba de vita - 2 felii pâine - 1 mar Lua.i 4 capsule de aminoacizi cu lan.uri ramificate Antrena.i-va Lua.i 4 capsule de aminoacizi cu lan.uri ramificate *Masa 5: 40 grame proteine, 105 grame carbohidra.i - 285 grame somon (greutate înainte de preparare; con.in acizi gra.i omega-3) sau 6 - 200 grame piept de curcan (greutate înainte de preparare) - 340 grame cartofi cop.i (greutate înainte de preparare) - 1 cea.ca înghe.ata fara grasimi sau 110 grame paste (greutate înainte de preparare) - 285 grame suc de fructe - salata verde * lua.i 5 grame de creatina la aceasta masa Masa 6: 30 grame proteine, 75 grame carbohidra.i - 1 pachet Glutamina EFX - 85 grame mâncare de ovaz (substan.a uscata) - o banana Fara ejaculare masculina maxim odata pe saptamana si exercitii fizice :)
  28.12.2009 16:44 
va rog ajutati-ma...vreau sa ma ingras
buna...am 1.65 inaltime, 42 kg si 23 de ani...vreau sa ma ingras dar nu stiu ce trebuie sa mai fac...nu am timp pentru mese adecvate ca lucrez 12 ore pe zii,va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac,ce trebuie sa iau sa ma ingras macar 7 kg?adresa mea de messanger e:ssonia_sonia2000@yahoo.com.va rog spuneti-mi ce pastile,ce vitamine sau ce proteine sa mai iau....va rog ajutati-ma.
  20.12.2009 22:55 
vreau sa ma ingras
si eu as vrea sa a ingras am avut 50 kg si am slabit 4 kg, nu stiu de ce.... as vrea sa a ingras 5kg dar nu reusesc.. Ce insamna "peritol si supradyn"
  09.12.2009 11:15 
sigur va ingrasati!
In primele zile sunteti ametite , dupa vreo doua zile va reveniti . Incercati cu peritol si supradyn si mai vb dupa . Eu am luat intr-o luna 5kg dar si mancam toata ziua .Bafta
  12.10.2009 13:14 
vreau sa ma ingras
Buna as dori sa ma ingras cel putin 5 kg dar nu reusesc,am luat tot felul de vitamine si nici un efect.va rog sa imi dati un raspuns pe adresa mea mary_handbalista13@yahoo.com
  29.09.2009 22:31 
vreau sa ma ingras
BUNA.EU AM 18 ANI 1M 70 SI 44 DE KG.AS FACE ORICE SA MA INGRAS DAR NU INTELEG DE CE U POT.MANANC NUMAI MANCARE CARE ARE MULTE CALORI.MANANC SI MULT dar degeaba.daca stie cineva ce ar putea sa ma ajute astept pe id-ul miha_alex15.multumesc.astept
  15.09.2009 14:03 
nu stiuc e s zic
Din punctul meu de vedere, nu pot s spun ca este o regula la tot ce s-a scris. eu am 1, 65 si 47 de kg. Am incercat diete de ingrasare, ca s-a inchinat toata lumea cum de sunt asa de "disperata". In primul rand am luat toate vitaminele posibile, in zadar a fost. am urcat controale, sedinte cu doctori specialisti, am facut analize, bani cheltuiti in zadar, si s nu credeti k este usor. Am urmat o dieta, cu calorii, si am tinut-o, nu m-am jucat, am fost si la sala de fitness. Intr-un final, m-am hotarat, asta sunt si nu am ce face, cine ma palce , ma palce si asa. Am arderile foaret rapide, si orice as face , nu m-as putea ingrasa, si dak se mai pune si stresul nu am sa reusesc niciodata.
  03.09.2009 14:52 
diete
din punctul meu de vedere este un articol foarte bun am inteles totul de 2 zile ma tot chinuiesc sa gasesc o dieta shi uite ca am gasit o sa va spun peste 2 saptamani dak m-am ingrasat sau nu....dieta o s-o incep de maine
  24.08.2009 20:17 
diete
am 1,58 si 41kg as vrea tare mult sa ma ingras dar as vrea o dieta concreta...ma ingras un kg dupa care slabesc iar......ce sa fac?
  23.08.2009 13:51 
sa vedem
am 1,86 si 72kg.La fel ca tine mananc mult dar eu mananc neregulat. Voi incerca. Succes
  10.08.2009 23:17 
incercarea moarte n-are
voi pune in practica toate consiliile dupa care voi putea cu adevarat sa dau cu parerea.am 1.64 si 46kg iar apetitul nu imi lipseste deloc.mai bine zis sunt spaima frigiderului dar de ingrasat nici un pic.rareori ating 48de kg care dispar cu viteza luminii.tinetimi pumnii....
  08.08.2009 09:53 
este bine
la 1,75 inaltime am 53 de kg si nu reusesc sa iau in greutate chiar dak iau vitamine va multumesc.
  06.08.2009 11:03 
este bine asa?
buna.am 16 ani, 1.50 inaltimea si 39 de kg.sunt prea slaba?as vrea si eu sa ma ingras dar nu reusesc delok orice as face.si mananc orice:-(va rog ajutati-ma sau spuneti-mi daca este normala greutatea mea..va multumesc anticipat
  01.08.2009 22:42 
Un pic de ajutor ;;)
Buna seara, am 14 ani 1.57 si am doar 37 kg :(( ...vreau si eu neaparat sa ma ingras:(( mai ales la picioare pt k le am f subtiri :((..daca stiti cumva vreo reteta care sa dea rezultat bun il astept...sau niste medicamente cv ..orice ..va multumesc mult :* ...si bafta la toti care se lupta cu kg in plus ;))
  16.07.2009 21:50 
vreau sa ma ingras
am 21 de ani 1.78 si 63 kg ce treb sa iau sa ma ingras sa imi ridic masa musculara.ast rasp urg
  09.07.2009 11:05 
as vrea sa stiu mai multe
as vrea sa stiu mai multe!
  06.07.2009 12:47 
Dieta de ingrasare
Am citit comentariile si multe aveti 14-17 ani si sunteti disperate sa va ingrasati,n-ar trebui sa va faceti griji pentru asta pentru ca inca sunteti in crestere si asa o sa va dereglati cresterea daca incercati nu stiu ce diete... Eu am 19 ani, 1,61 si 44 de kg.. imi doresc ft mult sa ma ingras.. am fost si mai slaba, dar in decurs de 3 luni am reusit sa pun 3 kg din cauza ca am luat vitamina c care imi facea pofta de mancare si faceam exercitii fizice tot la 2 zile cate o ora..am fost la doctor si mi-a spus sa iau ginsavit cate o capsula pe zi.. acum voi incerca sa vad daca functioneaza.. sfatul meu e sa nu sariti peste mese in special micul-dejun, sa luati vitamina c si sa faceti exercitii(nu e nevoie sa mergeti la sala daca nu va permite timpul)..multa bafta !
  20.06.2009 10:27 
nu e timp
nu e timp...spune aici sa mancam o data la fiecare 3 ore
  25.05.2009 11:23 
ingrasare
vreau niste pastile pt ingrasare deoarece cure am tot urmat si degeaba..va multumesc
  22.05.2009 16:32 
vreau sa ma ingras 8 kg
as dori sa stiu daca produsele Herbalife mai exact dieta de ingrasare de la Herbalife este eicienta. Vreau sa o incerc dar sunt retinuta din cauza costurilor. Ce alternativa mai exista - eficienta si agreabila ca si pret?
  18.05.2009 17:37 
buna
da esti foart bine asa cum esti nu t complecsa
  08.05.2009 14:41 
sunt normala?
am 15ani, 1.65 si 50 kg. este normal?.astept un raspuns kt mai repede,va rog !
  05.05.2009 22:58 
dieta de ingrasare
buna fetelor ca si voi am o problema in a lua kilograme am 22 de ani 1.68 si pana acum putin timp aveam 45 de kg :( am fost in italya si pot sa va spun ca intr-o saptamana am luat 3 kg cum.......pai sa va zic dimineatza mancam lapte cu cereale, la ora 13 paste si seara la 20 mancare normala ca friptura,ciorba dar vacanta sa terminat si am venit in romania si 2 saptamani am luat doar 1kg jumate mancand de 3 ori mai mult k in italya :(( vreau sa ma ingras dar na .......asta e nimik nu merge in tara noastra
  20.04.2009 20:24 
multumim pentru sfaturile date. speram sa fie cu spor sa ne atingem obiectivul dorit. daca erau mentionate si niste retete de mancare , orientativ macar, era super.
  04.04.2009 20:28 
fetelor...spuneti-mi si mie...cum sa fac sa ma ingras...:(( am 1.62 si 43 kg...:(( as vrea numai sa ma mai ingras putin la picioare...k in rest sunt bine..dar nu reusesc delok...de mancat mananc..nu pot sa zik..dar nu se pune:| :((
  30.03.2009 19:49 
vreau sa iau putin in greutate
am 18 ani cintaresc 41-42kg, inaltimea 1.60,slabesc cind vine toamna,iarna si cind ma inbolnavesc, ce sa fac?
  07.03.2009 21:03 
vreau sa ma ingras
eu am 14 ani si adevarul este ca nu mia venit ciclul si am aproximativ 40kg parerea mea este ca sunt prea slaba si asi vrea sa ma ingras dar intrun mod mai natural intrebarea ar fi cum asi putea calcula caloriile?
  07.03.2009 16:56 
buna
buna tuturor... cred ca si eu fac parte din lumea celor slabi.. de ceva timp ma preocupa chestia asta. am reusit sa iau 1 kg cred, fara nicio dieta dar as vrea sa existe una clara. va rog fetelor.. dak cunoasteti ceva care pe voi v-a ajutat sa va ingrasati contactati-ma si pe mine:dee_deee92
  06.03.2009 09:14 
te ajut :))
am 13 ani si am 41 de kg ceea ce nu cred ca e normal. am vorbit cu un doctor si mi`a spus ca dupa 1 an dupa venirea ciclului o sa ma ingras mai mult decat as vrea :)) unii oameni sunt slabi altii sunt grasi. dar cei slabi sunt mult mai cautati. de exemplu balerinele sau fotomodelele sunt slabe incat la 25 au 40 sau ceva de genu :)
  03.03.2009 20:26 
va rog sa ma ajutati...
am 14 ani am 1.55 si am doar 41 de kg.....va rog sami recomandati un regim alimentar de ingrasare care sa fie sanatos...astept un rasp...
  28.02.2009 23:04 
va rog mult sa imi ajutati-ma
am 16ani 1.65 si 42kg..sunt foarte slaba...am ajuns sa port trening pe sub blugi ca sa nu mai ma arate colegele cu degetul...sunt disperata va rog sa imi ziceti o dieta prin care as avea sanse de a ma ingrasa
  04.02.2009 22:03 
DIETA DE INGRASARE
DIETA DE INGRASARE A FUNCTIONAT FOARTE MULT . DE LA 41 DE KILOGRAME LA 46. FA MULTUMESC FOARTE MULT . SA INCERCATI SI DUMNEAVOASTRA !!!!!!!!!
  30.01.2009 14:09 
dieta de ingrasare
Am 1,60 inaltime si 45 kg, am luat si vitamine, am fost la control la endocrinologie, nu am probleme cu tiroida, mananc orice. Nu ma ingras, beau cam 2 cafele. Cum sa pot sa mai iau ceva in greutate?
  28.01.2009 21:25 
sant foarte slaba
am 1,60m si 49kg. Ce sa fac sa ma mai ingras?
  03.01.2009 15:02 
Stai linistita nu esti slaba.... esti numai bine asa....;) Greutatea ta normala... conform inaltimii trebuie sa se afle intre 50-55 de kg... asa ca esti bine! Daca vrei sa mai iei 2-3 kg in plus nu ar fi o problema... arati bine asa cum te vezi tu nu cum te vad altii... dar eu zic sa lasi asa ca esti bine.
  03.01.2009 11:16 
1,64 si 51 kg
Buna, nu stiu de ce crezi tu ca trebuie sa te ingrasi... eu am 1,70 si 55 de kg si sincer trebuie sa slabesc pentru ca am aripioare... acum depinde si de cum arati... dar eu cred ca nu e cazul sa-ti faci pb sa te ingrasi din contra... sa incerci sa iti modelezi corpul.
  02.01.2009 18:47 
hola
Tot ce imi doresc e sa ma ingras fara grasimi o sa respect sa vad rezultatul msyy am 20 de ani si 49-50 kg cat mai imi trebuie si am si 1,74
  25.12.2008 18:54 
buna:)
vreau sa stiu daca am 1.64cm si 51 kg sunt slaba:D adica am forme dar as dori sa ma mai ingras putin;insa prietenii imi spun sa nu ma ingras pt ca arat bina asa... ce sa fac?
  29.11.2008 19:00 
Help
Vreau si eu sa ma ingras... deci sunt slaba si sunt complexata de chestia asta... am 1.60 ji 40 de kg :(:(:(
  27.11.2008 12:03 
Ajutor
Am 22 ani 1.65 si 40 kg plus de 3 ani o hepatita virala c activa, sunt slaba de cand sunt. Ce pot face sa ma ingras?
  19.11.2008 15:23 
Ceva exact ce sa mananc ca sa ma ingras
Va rog frumos sa-mi ziceti ce sa mananc ca sa ma pot ingrasa... si medicamente si ceva mancare consitenta orice... puteti sa-mi scrieti la mailul adry4ev3r@yahoo.com
  06.10.2008 14:32 
O dieta ceva
Va rog eu mult sa imi dati un tratament sau o dieta sa ma ingras, dar nu cu atata mancare, niste pastile ceva va rog, la mail crystal_girl5008@yahoo.com
  19.09.2008 21:41 
Am slabit 5 kg
Am 21 ani si am 45 kg, am avut 50. Si nu stiu ce sansa exista sa ma ingras cateva kg. sunt bune proteinele ce se gasesc in comert pentru asa ceva?
  05.09.2008 19:40 
Sodamnskiny
Eu am 17 ani si 40 de kg... am epuizat toate metodele de ingrasare fara exagerari... suplimente de la A la Z, numeroase cure... in zadar! In ultimul timp am inceput sa cred ca nu exista nicio sansa sa cresc in greutate si sunt pe cale sa renunt... incerc sa ma conving pe mine insumi ca ma plac asa cum sunt, sincer nu stiu daca o sa reusesc.
  29.08.2008 15:09 
Daca vreti sa va ingrasati puteti sa beti in fiecare zi un pahar de suc de sfecla rosie, eu pun si 2 morcovi pentru ca ii rea la gust si imi face greatza... de cand beau am inceput sa ma ingras calumea, in 2 sapt am pus 4 kg.
  25.08.2008 20:44 
Asta e
Eu am 25 de ani, 1.68 si 37 kg... eu ce sa mai spun? Si mananc, nu exagerez pentru ca am un stomacel mic, dar mananc... de toate... la orice ora. Am analize facute de 3 zile si sunt cu toate ok, mai putin cu fierul, pentru care iau tratament acum... in rest as vrea sa ma ingras... de cand ma stiu vreau sa ma ingras :))))
  04.08.2008 17:32 
...
Buna tuturor, am 27 ani, 1.63 si 49 de kg. As dori sa mai pun cateva kg pe mine. Toate testele pe care le-am facut pe net imi spun ca sunt subponderala si ca ar trebui sa am pana la 66 de kg. De ceva vreme am inceput sa mananc cate o banana in fiecare zi. De mese regulate nici nu poate fi vorba in cazul meu.
  04.08.2008 17:21 
Si eu vreau sa ma ingras
Buna tuturor, am 27 de ani, 1,62 si 49 de kg si caut o reteta de ingrasare. De ceva timp am inceput sa consum banane in fiecare zi.
  31.05.2008 02:55 
Am 23 de ani si am 50 de kg sunt inalta 1,72. Vreau foarte mult sa ma mai ingras. Am auzit ca proteinele te ingrasa. As vrea un sfat.
  30.05.2008 15:49 
:((
am 20 de ani si am 52kg, nu sunt inalta am 1,65. Vreau foarte mult sa ma mai ingras, dar nu stiu cum sa fac... va rog sa-mi spuneti
  29.05.2008 19:05 
:((
Si eu am 17 ani 1,67 si 42 de kg :(( ... nush ce sa mai fac... dak ati reusit vreuna aceasta dieta sa spuneti... dar cnv cu o varsta apropiata nu de 13 ani... corpul iti este inca in crestere si e normal sa te ingrasi... mai rau eu dupa 16 ani ...
  27.05.2008 10:08 
vreau sa ma ingras
eu am tot 20 de ani 166 si 41 de kg..deci sunt foarte slaba..nu exista niste pastile ceva??
  11.05.2008 02:36 
....
EU AM 1,65 SI 55KG,20DE ANI DECI SUNT BINE IN SCHIMB AS VREA SA MAI PUN VREO 2GK...DE CE NU DATZI UN MENIU MAI CONCRET?
  11.05.2008 02:25 
E BINISOR...DAR O RETZETA MAI CLARA SE POATE?
  09.05.2008 19:38 
buna
Da este o dieta bunicica,dar eu mi-as dori sa fie una mai schematizata,doar daca se poate.
  06.05.2008 19:44 
E ok. Am sa urmaresc pasii dietei. Totusi as dorii sa se prezinte o reteta mai clara.
  05.05.2008 20:06 
Reteta de ingrasare
As vrea o reteta pt ingrasare sigura. Va rog
  11.03.2008 12:44 
Reteta de ingrasare
Si eu sunt slaba, dar acum 1 an am urmat o reteta de ingrasare care a functionat. Pacat ca nu m-am mai tinut de ea... Sunt asistenta medicala si un medic mi-a recomandat Mumio (un medicament rusesc) si Ginsavit cate 1 cp/zi din fiecare. Functioneaza! Ma ingrasasem cu 2 kg intr-o luna, fara niciun alt efort. E adevarat ca si Peritolul functioneaza, pt ca face pofta de mancare.
  08.03.2008 22:05 
Ziceti-mi si mie ce trebuie sa mananc si orele
Am 17 ani am 1,65 si 45 kg... as vrea sa ma ingras dar nu am pofta de mancare si si fumez... VA ROG AJUTATI-MA
  29.02.2008 19:17 
Va rog dati-mi un sfat
Am 22 de ani inltime 1,62 greutate 40 kg nu stiu ce se intimpla cu mine ca nu am deloc pofta de mancare incerc sa mananc fortat, sunt foarte complexata de fizicul meu, din aceasta cauza am intrat in depresie. Ce sa fac sa pot manca si eu mult si sa ma ingras, as dori ceva naturist?
  28.02.2008 13:05 
Ajutati-ma!!
Nu stiu ce sa ma fac. Mananc orice dar nu ma ingras deloc. Am 19 ani si 40 de kg. Eu ma simt complexata ca sunt asa slaba. Nici dragoste nu pot sa fac cu partenerul meu ca imi este rusine fata de el. Daca ma puteti ajuta cu receta eficienta, cu care as putea sa ma ingras 5 kg intro luna. Va rog frumos... nu uitati de mine.Va multumesc
  10.02.2008 21:55 
Parerea mea....
Eu cred ca e o prostie faza cu mancatul legumelor, fructelor... eu am incercat si nu am pus nimic in plus. Si mananc aproape orice si nu ma ingras deloc... chiar am nevoie de o reteta ceva ca sa ma ingras pentru ca la 20 de ani sa ai 50 de kg e ceva de rau... sau cel putin eu ma simt complexata de faptul ca sunt slaba... si as vrea sa incerc ceva simplu si cu efecte imediate... daca aveti vreo reteta va rog mult de tot sa o trimiteti pe mail la adresa pisic_io@yahoo.com. Mersi
  01.02.2008 19:01 
(...)
Eu m-am ingrasat un kilogram jumatate intr-o saptamana... imi face rau??(totusi, mai am doar 4 kilograme si apoi ajung la greutatea normala....yupy!!!)
  12.01.2008 10:35 
Salut
Cum pot sa imi dau seama cate kilocalorii am comsumat pe zi? Va multumesc.
  05.12.2007 23:42 
Masa musculara pentru picioare
Recomand abdomene. acestea sa fie executate in timp de 3 secunde, adica numeri 1, 2, 3 si ai facut o aplecare. Recomand abdomenele cu rasuciri din bazin, adica in timp ce te ridici te rasucesti in stanga/dreapta. Abdomene cu fata in jos, stand suspendat de la mijloc in sus, adica de la mijloc in jos esti asezat pe o banca sau un pat sau orice altceva. Pentru picioare recomand mountain bike, mult mult fotbal (solicita mai mult muschii, elimina si grasimile), alergatul pe dealuri, in panta. Dar tine minte nu forta tare. Cand simti ca nu mai poti mai continui 1-2 sau 3 minute si te opresti treptat in aceste minute. Sa nu te opresti brusc si sa te asezi. Dupa aceste 3 minute sa continuii sa mergi normal, altfel te vei alege cu o febra musculara de toata frumusetea iar antrenamentele tale au fot in zadar. Succes ;)
  21.11.2007 11:03 
hmmm
Si eu as vrea sa ma ingras...dar doar la picioare :D exista vreun program de exercitii kre ar functiona?!?! Sa pun masa musculara la picioare si sa mai slabesc putin la talie... SE POATE???
  16.11.2007 14:26 
vreau sa ma ingras:(((sa arat cat de cat bine
va multumeesc am sa incercc aceasta dieta si sper sa mearga:*:*va multumesc inca o data
  15.11.2007 22:25 
diete de ingrasare
Draga mea multumeste-te cu ce ai, k esti prea bine. Eu am aceeasi inaltime si 41 kg si de f multi ani nu ma ingras deloc. Nu stiu ce sa mai fac. Nu cred k exista vreo solutie. Fiecare organism e diferit.
  15.11.2007 13:56 
dieta de ingrasare
am 25 ani ,1.63m si 47kg as vrea sa ma ingras dar nu reusesc,va rog sa-mi recomandati si mie o dieta de ingrase,adresa mea este olguta1982@yahoo.com,multumesc
  07.11.2007 22:10 
Ce nu trebuie sa mananci sa te poti ingrasa
Vreau sa ma ingras
  09.10.2007 15:08 
VREAU SA MA INGRAS!!!!!!!!!!
NU AM TIMPUL NECESAR PT A MA DUCE LA SALA. AJUTATI-MA CU CATEVA EXEMPLE DE EXERCITII PE CARE LE POT FACE ACASA! VA IMPLOR!!!
  25.09.2007 16:25 
top sanatate
cu peritol merge
  21.09.2007 21:29 
tot nu merge
am 1,83 si 57 de kg am sa incerc sa ma folosesc de ce scrie mai sus sper ca aveti dreptate, ca nu ma pot ingrasa nici cum.
  11.09.2007 14:43 
nu stiu dak ar merge
pt mine nu cred ca mai merge nimik...am 1.63 si 40 de kg...is scheletica nu alta...si am incercat sa mananc si cu forta da nu se pune nici cum...va rog ajutati ma ..dati mi un meniu cu ce as putea manca zi de zi si cat de mult
  10.09.2007 21:11 
nu sunt convinsa....
am tot incerkt s m ingras deoarece am 1,63 si 49kg si nu am reusit sub nici o forma,am incercat tot felul de retete si tot felul de vitamine kiar si sport si nici un rezultat.Indiferent ce as manca sau cat as manca nu reusesc sa ma ingras si chiar imi doresc asta...nu stiu dak este ceva care m poate ajuta...
  07.09.2007 15:32 
sunt suparata
Am 7 ani.Medicul spune ca imi lipsesc 3kg cel putin si mama e speriata si hotarita sa ma ingrase. Eu sint speciala asa si incap foarte bine in rochita preferata care o am de 3 ani. Nu vreau alta rochita preferata,dar nici sa ma imbolnavesc din nou nu vreau.O sa ma ingras cele 3 kg lipsa dar sint suparata ca si Dvs.o ajutati pe mama. Inteleg ca e un lucru bun, dar eu, totusi, ce sa ma fac ?Daca ma ingras voi fi la fel ca toti copii!
  30.07.2007 15:14 
AM 45 KG si nu m-a ajutat nimic pina acum sa mai adaug ceva kg in plus, ajutor!!!
  27.07.2007 22:01 
vreau sa ma ingras
am 16ani 1,67 si 42de kg vreau sa ma ingras cu orice pret macar cu 5kg astept un rasp
  27.07.2007 21:52 
vreau sa ma ingras
ce dieta trebuie sa tin ca sa ma ingras?
  27.07.2007 21:46 
dieta de ingrasare
am 16ani si am 42de kg
  21.07.2007 14:49 
am14 ani 1.61 m si 41 de kg si sunt chair f slaba si sunt f strsata pe chestia asta...mai vreau ink vreo 4 kg makr in plus ...am 4-5 mese pe zi..fac sport de 3 ori pe saptaman si tot asa sunt :(( si nush ce sa fac...ori asa e organismul meu ori poate din kuza k ma si agit intruna pe tema asta..nush:((...mananc chiar f mult...
  12.07.2007 23:59 
buna
am 1.64 si 46 de kilograme nu pot sa zik ca sunt slaba rau chair multa lume mia zis ca arat bine dar nu sh ma simt stresata pe chestia asta ca mai vreau inka 5 kilograme in plus .manak de toate la orice ora dar ..... nimik .... 5 kg vreau si eu ... cer prea mult ?
  02.07.2007 23:01 
spunemi cum sa ma ingras
am 22 de ani 1.79 m si numai 61 kg.de cand ma stiu sunt slab si asta numi place.chiar mananc f mult , fructecarne si detoate dar vad ca nu se cunoaste nimik.mi se pare ceva imposibil sa ma ingras cred ca asta e o boala incurabila.am folosit si herballife si de toate ...dejaba.daca sti ca ma puteti ajuta va rog ajutatima. dialex_3@yahoo.co.uk
  26.06.2007 21:17 
vreau sa cres in greutate
am 1.60 si 45 kg si imi doresc foarte mult sa cresc in greutate,problema este ca nu am nici pofta de mancare,poate este si pe sistem nervos pentr ca atunci cand iau medicamente de liniste manc dar nu pentru mult timp. As dori sa imi recomandati un medicamen care m-ar putea ajuta dar totodata sa nu imi creeze dependenta sau altceva
  26.06.2007 20:52 
imi doresc foarte mult sa cresc in greutate
am 1,60 si 45 kg si imi doresc foarte mult sa cresc in greutate problema este ca nu am pofta d mancare si as dori sa stiu daca pot sa iau vre un medicament deva pentru ma ajuta...nu sunt foarte slaba da asta a devenit la mine si ceva pe sistem nervos ,ceva ce ma obsedeaza
  20.06.2007 17:25 
reteta concreta
am 1.70 si 40-45kg,de ceva ani numai reusesc deloc sa pun pe mine..a devenit un cosmar a-mi cauta o fusta sau o rochie,din nefericire ma consum foarte tare din orice,sunt o persoana mai vulcanica......poate ar trebui sa-mi iau ceva calmante ca sa nu mai fiu mereu agitata? vreau si eu o reteta concreta de ingrasat,dar in afara de herbalifuri si alte bazaconii
  10.06.2007 19:35 
mi-am pierdut speranta
am 25 ani...40 kg...orice incerc nu ma ajuta sa ma ingras. am facut sport, tratamente date de doctori, tratamente nutritive..si altele, fara rezultate.
  20.05.2007 19:06 
f. bine !
Sunt de ajutor si aceste sfaturi dar daca ati putea sa dati si exemple de mese adik dimineata mancam 2 albusuri si 1 galbenus , dupa 3 ore o supa cu pui legume fierte ceva de genu :)
  14.05.2007 17:27 
bvo
super ... o sa incerc !
  02.05.2007 20:49 
ma bucur sa gasesc aceste diete pe aici.insa vreau sa stiu un lucru...daca iau vitamine,ma ajuta sa ma ingras?
  28.04.2007 20:20 
da!
ma chinui sa-mi ingras prietenul si nici cum nu reusesc...sper sa mearga ce aveti voi p`aici!merci
  20.04.2007 21:59 
Felicitari !
Ma bucur foarte tare sa gasesc si articole despre ingrasare.Va multumesc!
  09.04.2007 17:33 
numai bum de incercat !
acum am descoperit aceasta dieta, am 45 kg, 1.66 si 22 de ani. imi doresc sa ma ingras. as vrea sa am macar 52 kg....
  05.04.2007 23:54 
superrr :))
Inca in nu am incercat dar o sa incerc :) am 50 de kg si vreau sa ajung la 55 :D sa vedem... dak merge :P
  12.01.2007 23:37 
da...este ffffff bun aceasta dieta d ingrasare..aveam 46 d kg ji akum am 54 deki e zooper tare ji mai ales k am 13 ani...:D:D/:D:d
  07.11.2006 19:17 
dieta de ingrasare
sunt incantat de ce ne recomandati dar nu prea pot sa respect mesele din cauza programului. as vrea sa imi spuneti ce alta solutie exista
  03.11.2006 20:10 
dieta de ingrasare
Interesant ce ne recomandati insa datorita programuli nu imi permit sa mananc atata de des.Ce alta solutie exista in acest caz?
  14.10.2006 15:28 
Dieta de ingrasare
E bun articolul dar nu puteti pune un meniu mai variat de produse care cum si in ce cantitate sa fie consumate? am 15 ani,160 cm si 42 Kg,ma consider slaba...
  13.10.2006 11:32 
NUUUUUUUUUUUUU
Nu cred ca tre sa te inmgrasi, ai o greutate buna pentru inasltimea ta.
  09.10.2006 23:22 
help
nu cred ca te poti sa te ingrasi cu sfaturile din articol,cred ca mai bine ar trebui niste meniuri bine stabilite.eu vreau sa ma ingras si nu stiu ce sa mai fac. oare sunt slaba sau potrivita pentru inaltimea mea(am 1.52inaltime si am 20 de ani si 45kg)imi puteti spune parerea dvs. daca trebuie sa ma ingras sau sa raman asa.astept raspuns va rog frumos adresa de email este mirix06@yahoo.com
  09.10.2006 21:12 
doresc un sfat
am 45 kg, 1.71, 23 de ani si chiar sunt slaba. am mostenit genetic de la parintii mei. va rog spuneti-mi ce as putea face sa ma ingras. stefana2901@yahoo.com
  09.10.2006 21:01 
dieta
am 39 kg, 1, 58 m, 29 de ani, ma consider foarte slaba, am incercat toate vitaminele posibile, fara efect. Daca imi puteti recomanda ceva cu un efect sigur si rapid, v-as fi recunoscatoare, adresa mea este vreausatevad@yahoo.com Va multumesc mult!
  08.10.2006 11:45 
ajutor!
am 49 kg, 1, 67 m, 25 ani, ma consider foarte slaba, am incercat toate vitaminele posibile, fara efect. Daca imi puteti recomanda ceva cu un efect sigur si rapid, v-as fi recunoscatoare, adresa mea este flori_elisa@yahoo.com
  29.09.2006 16:32 
herbalife
am 42 de kg,1,63 inaltime si 20 de ani.sunt prea slaba.am inceput un program de ingrasare herbalife .trebuia sa iau 9 pastile pe zi si 2 shakuri.nu am rezistat.ma balonam si nu ma puteam misca.le-am dat inapoi.imi puteti da recomanda un medicament sau ceva vitamine care sa ma ajute sa ma ingras?adresa mea este alirus_aiud@yahoo.com
  29.09.2006 14:09 
diete
am astm si nu pot face sport, imediat incep sa ma sufoc, cu toate ca in viata de zi cu zi nu sunt deloc sedentara. pot omite asta si totusi sa mai cresc in greutate?
  29.09.2006 13:30 
Dieta de ingrasare
In majoritatea revistelor apar numai diete de slabire si vreau sa va multumesc pt aceste diete de ingrasare care-mi vor fi de mare folos
  28.09.2006 16:01 
dieta de ingrasare
Forte bun articolul,astept de mult o dieta pentru ingrasare ,in aproape toate revistele sunt doar diete de slabit.Va multumesc
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie