Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > "De mult timp am stari de anxietate datorate unui program incarcat" (pentru Monica)

"De mult timp am stari de anxietate datorate unui program incarcat" (pentru Monica)

Faptul ca sunteti atat de ocupata cere un efort fizic si psihic care duce la o incordare continua. Pe termen scurt, stresul, presiunea, ne ajuta si rezolvam in timp record anumite probleme. Pe termen lung insa, apar efecte secundare puternice care duc la pierderea puterii de concentrare, semne de depresie, nervozitate si oboseala fizica crescuta.

Pentru a lupta cu simptomele dumneavoastra ar fi bine daca v-ati reorganiza prioritatile si ati gasi un moment sau doua ale zilei care sa fie doar pentru dumneavoastra. In acele momente va puteti relaxa pur si simplu facand ce va place sau folosind metode de a va constientiza propriul corp si de a indeparta din el tensiunea. De exemplu, va puteti aseza intr-o pozitie confortabila, care sa nu implice incordarea muschilor din vreo zona a corpului (intinsa pe spate sau relaxata in fotoliu, fara a sta picior peste picior). Incepeti prin a respira normal, apoi putin mai adanc, inspirand pe nas si expirand pe gura. Puteti asocia inspiratia cu cuvinte avand conotatie pozitiva pentru dumneavoastra, iar expiratia cu unele negative, ca si cum am lasa cele bune sa vina inauntru si cele rele sa iasa afara. Constientizati-va apoi asupra propriul corp, ca si cum ar deveni tot mai greu, ca si cum ar intra in fotoliu sau canapea. Lasati-l sa sa bucure de aceasta relaxare si sa se abandoneze in ea. Pornind de aici, puteti initia in functie de dorintele si propria imaginatie, diferite scenarii: coborati pe o scara si pe masura ce coborati sunteti tot mai relaxata, sau simtiti cum din degetele picioarelor apare senzatia de bine si relaxare, care urca tot mai sus, pana ajunge la cap, moment in care va goliti de toate gandurile si pur si simplu corpul si mintea vi se relaxeaza plenar, sau mergeti pe un culoar care da in camere de diferite culori (in functie de preferintele pe care le aveti) si culorile va dau stare de relaxare tot mai adanca.... scenarii puteti face dupa bunul plac.

Va propun doar, pentru ca sa va regasiti energia de care aveti nevoie la final, sa va dinamizati constientizand o culoare puternica (rosu e foarte bun), sau un foc, o caldura ce apare in interior si va face sa va simtiti tot mai plina de viata si energie. Asta o sa va ajute sa va ridicati si sa o luati de la capat.

Stiu ca nu e subiectul scrisorii, dar aveti grija si cu copilul: nu ii incurajati starea de dependenta. Obtine foarte usor atentia pe care o vrea si lucrul acesta va poate crea probleme mai tarziu, amandurora. Incercati sa il obisnuiti cu un program si nu sa va obisnuiti dumneavoastra cu programul de care are el chef, oricat de mic este.

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie