Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Atractia
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Atractia > De ce nu mai vrea sa faca dragoste cu mine?

De ce nu mai vrea sa faca dragoste cu mine?

Aceasta este intrebarea pe care si-o pun in intimitatea dormitorului multe femei in prezent. Este nevoie de mult curaj sa admiti ca partenerul tau nu face dragoste cu tine atat de des pe cat ai dori sau ca atunci cand mergeti la culcare el se uita la o emisiune!

Sanatate sexuala

Descoperiti-va sentimentele reciproce in functie de pozitia adoptata in timpul somnului
Top Sanatate iti recomanda
·Sex: de cate ori
Fac sex de 15 ori pe saptamana, iar un act sexual dureaza 3 minute... Cat de mult conteaza cifrele in viata sexuala?
Educatia primita a inradacinat in noi convingerea ca suntem sexul care face favorurile. In zilele noastre insa se pare ca femeile sunt cele care tanjesc din ce in ce mai mult dupa atentia sexuala a partenerului. Si daca acesta nu raspunde, efectul este adesea devastator pentru psihicul femeii.


Autocondamnarea

De cele mai multe ori femeia se condamna pe sine: "sunt prea grasa?", "nu sunt destul de sexy?", "sunt prea batrana?", "sunt oare varicele mele de vina?". Sau se poate gandi ca este vorba de alta femeie. Sau ca tehnicile ei sexuale au dat gres, fie nu este destul de seducatoare, fie e prea seducatoare. Insa cea mai dureroasa condamnare este gandul ca partenerul n-o mai iubeste. Milioane de femei in zilele noastre se lupta cu sentimente de durere, furie si respingere.

Revolutia sexuala din 1960 in plan mondial se pare ca a ajuns in Romania odata cu revolutia anti-comunista din 1989. Din ce in ce mai multe femei refuza rolul de obiect sexual detinut pana nu demult. Vechiul scenariu era simplu: imbraca-te seducator si flirteaza, dar fii tacuta si supusa. Femeile care participau activ erau categorisite drept "usuratice", "castratoare" sau "ninfomane".

Masters si Johnson au demonstrat prin studiile efectuate la inceputul anilor '70 ca sursa placerii la femei este clitoristul si nu vaginul, asa cum se credea pana atunci. Astefel, femeile asa zise "frigide" au devenit orgasmice.


Constientizarea propriei sexualitati

Miscarea feminista a ajutat femeile sa constientizeze propria sexualitate, in timp ce masurile contraceptive le-au eliberat de frica sarcinilor nedorite. Mesajul social este: "sexul iti face bine, cu cat mai mult cu atat mai bine!". Cu toate astea, o cantitate considerabila de stres exista atat pentru barbati, cat si pentru femei, deoarece ei considera ca toti ceilalti fac mai mult sex decat ei.


Discrepanta in dorinta sexuala - cea mai frecventa problema a cuplurilor

Cea mai frecvent intalnita problema in cazul persoanelor care apeleaza la terapia sexuala este discrepanta intre dorintele lor sexuale. Ce ironic ca in epoca implinirii sexuale femeile sa-si descopere partenerii ramanand in urma!

Femeile se simt ranite si umilite atunci cand nu reusesc sa trezeasca libidoul partenerului. In special pentru femei, daca nu sunt atinse sau luate in seama, pot aparea consecinte nefaste asupra increderii in sine si acest lucru  poate sabota relatia. Barbatii, de cele mai multe ori, nici nu vor sa se gandeasca la consecintele neimplicarii lor in sex, datorita legaturii indispensabile ce exista intre acesta si "barbatia" lor.

Cel mai important este sa stiti ca nu sunteti singurele cupluri care sufera de discrepanta in dorinta sexuala si cu putina vointa si efort sansa de a creste pasiunea in viata voastra este enorma!

Articol realizat  psiholog, Dana Petrescu, www.aquamarine.ro
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  02.10.2011 08:08 
sotul meu nu mai vrea sa faca sex cu mine nu stiu de ce nici macar nu ma mai atinge eu sunt in italia acum a venit si el suntem singuri copii sunt in tara cu bunicii si tot nu vrea zice ca s-a jurat pe copii ca nu se mai atinge de mine ce pot sa fac
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie