Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > De 4 ani fac tratament ptr.depresie si anxietate dar fara rezultate prea mari. (donnelley)

De 4 ani fac tratament ptr.depresie si anxietate dar fara rezultate prea mari. (donnelley)

De obicei, cand tratamentul initial nu da rezultate, primul pas este de a consulta medicul currant pentru schimbarea schemei de tratament. In decursul celor patru ani pe care ii mentionati, este posibil ca acest lucru sa il fi facut deja, prin urmare este necesar sa apelati si la alte interventii de specialitate. Medicatia este binevenita intr-o prima faza, se intampla insa de multe ori, aceasta sa amelioreze simptomele resimtite fara sa conduca la solutionarea interioara a conflictului care creaza starea de tensiune ce ne insoteste.

Tristetea, pierderea interesului pentru activitati ce ne faceau placere, lipsa chefului de a ne intalni cu persoane apropiate, teama de a iesi neinsotiti, izolarea fata de exterior pe care il putem resimti ca pe un potential pericol, sunt semnale ca ceva din noi vine si ne atrage atentia ca exista un conflict care isi cere dreptul la a fi inteles si apoi, solutionat.

Cu patru ani in urma, ati aflat ca treceti printr-o stare de depresie insotita de anxietate. Acela a fost momentul in care tensiunea a iesit la suprafata, este posibil insa, ca suferinta sufleteasca sa se fi acumulat de-a lungul timpului, pana cand, o situatie existentiala a creat terenul pentru a se manifesta in acest fel. Acumulam in bagajul pe care il ducem dupa noi de cand ne nastem, tot felul de tensiuni, fiecare experienta pe care o parcurgem isi pune amprenta noastra conducand in timp la stari pe care le intelegem mai putin, pe care simtim ca nu stim ce sa facem cu ele, cum sa le gestionam.

In ce masura ati incercat sa apelati la un psiholog pentru ca, impreuna cu acesta sa intelegeti ce anume blocheaza initierea unor activitati pe care odinioara le faceati fara probleme (iesitul din casa neinsotita, spre exemplu)?
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  04.02.2012 10:44 
teama continua de esec
Despre Rhodiolin stie cineva ceva? A luat, este eficient?
  01.02.2012 18:30 
Invinge Depresia
Eu vreau sa spun ca si eu am avut un fel de depresie si in sfarsit am scapat de ea.Trebuie sa fiti tari sa da'ti inainte cat puteti , s'a va luati inima in dinti mai bine zis si sa spuneti ca vreau sa ma "ajute Dumnezeu" si sa ma fac bine. Sa faceti un sport ca sa scapati de stresul zilnic , s'a iesiti cu prietenii la suc la pizza la ce vreti voi , la plimbari prin park sa va duceti unde vreti voi la piscina sa va traiti viata din plin ca asa am facut si eu.FARA ALCOOL FARA TIGARI FARA CIOCOLATA NICI ALBA NICI NEAGRA CA NU E BUNA NICI UNA DIN ELE FARA CAFEA SI ENERGIZANTE. Sunt asa de fericit ca am trecut peste aceasta boala si aceasta boala sa stiti ca ma facut mult mai luptator si mai curajos si tupeist...Pe mine ma ajutat mult maicamea taicamiu unchiul si bunicii... Trebuie sa vreti sa aveti vointa multa de tot.Acum ma simt mult mult mult mai bine si nu regret nimic din tot ce am facut.
  31.01.2012 15:27 
Anxietatea
Buna, sincer si eu m-am saturat sa i-au pastile contra anxietatii , eu am luat aproape un 1 jum seroxat , nu a rezolvat niic , acum i-au cipralex combinat cu alte adjuvante , adica distonocalm si alprazolam , nu se vad semne de inbunatatire . am citit o gramada de carti de psihologie motivationala , am facut terapii peste terapii , sicer nu m-a ajutat nimic . Nu fac atacuri de panica dese , dar nici nu ies in afara zonei de confort . Toata lumea i-ti spune sa te controlezi si park i-mi vine sa o i-au si mai tare raazna , de fapt doar cei care intampina probleme de genu stiu exact ce simti .Altii rad cand aud ce prb ai si sincer nu doresti ca nimanui sa i se intample asta . Sincer nu stiu cand o sa scap de aceasta asa zisa boala , dar sper din tot sufletul sa ies si atunci va voi povesti cum .ms
  28.01.2012 14:17 
anxietate
Buna ziua,sufar de o tulburare depresiva dubla mixta anxioasa.Am facut tratament aprox un an ,dar l-am respectat,am evitat soarele,am eviatat sa stau singura,m-am plimbat mult in liniste,am avut langa MINE PERSOANA CARE ma sprijinit,ma sustinuta cu un vis al meu o casuta.Totul a fost bine 1 an si jumate ,dupa care au revenit starile de lesin ,teama,oboseala,putere scazuta de conconcentrare.prefer sa stau ult singura,m-am indepartat de cunostinte,munaiEL si sora imi sunt alaturi.Va INTREB OARE O Sa ScAPAm DE AcEAsTA BOALA pt ca pe mine incepe sa ma oboseaca.sanatate nulta
  25.12.2011 18:31 
depresie si anxietate
Buna si eu ma confrunt cu aceasta boala de 2 ani, datorita violentei psihice pe care am suportat-o timp de 12 ani, din partea sotului pana ce am ajuns sa am aceasta boala de care nu voi mai scapa niciodata. Singurul care ma poate scapa de aceasta boala este numai Dumnezeu.
  16.11.2011 13:05 
depresia anxietatea
buna am depresie de 3 ani as vrea sa ma fac bine dar nu pot.am vointa sa merg mai departe si cred ca asta ma tinut in viata as vrea sa se termine odata starile pe care le am dar din pacate nu e asa.nu depresia i-mi da de furca ci fobia asta de a iesi afara si de a comunica cu oameni,as vrea sa pot face mai mult cu viata mea .nu am servici si asta ma ucide mai mult as vrea sa pot avea si eu un serviciu si sa comunic cu oameni as vrea sa fac multe dar starea asta ma impedica.am luat si tratament dar degeaba ce pot sa mai spun ca daca ai incredere in Dumnezeu poti sa mergi mai departe.sanatate la toti si luptati pt voi ca in fond viata e frumoasa!!
  16.11.2011 13:04 
depresia anxietatea
buna am depresie de 3 ani as vrea sa ma fac bine dar nu pot.am vointa sa merg mai departe si cred ca asta ma tinut in viata as vrea sa se termine odata starile pe care le am dar din pacate nu e asa.nu depresia i-mi da de furca ci fobia asta de a iesi afara si de a comunica cu oameni,as vrea sa pot face mai mult cu viata mea .nu am servici si asta ma ucide mai mult as vrea sa pot avea si eu un serviciu si sa comunic cu oameni as vrea sa fac multe dar starea asta ma impedica.am luat si tratament dar degeaba ce pot sa mai spun ca daca ai incredere in Dumnezeu poti sa mergi mai departe.sanatate la toti si luptati pt voi ca in fond viata e frumoasa!!
  20.10.2011 14:12 
disperat
nu stiu cum sa incep am un baiat are 23 de ani este casatorit are un copil facea sc de soferi si era saca acident nu din vina lui, dar sa speriat asa de tare incat a ramas speriat la inceput. ma trezea noapte ca el moare ca are tensiune ca nu ii se mai bate inima ca doare capul picioarele ect.am crezut ca are vrajipetrtru ca tipa urla facea ca toate animalele ect am unblat din baba in baba din biserica an biserica nu mai stiu de capul meu am inceput de 2 ;luni cu un piholog nimik nimci un semn, si am fost cu el ca cuv sf parascheva pe drum a vrut sa sara din masina a inceput sa tipe chiar sa urle sa linistit dupe vro 2/3 ore am ajuns cu el la sfnta de atunci nu mai tipa, dar a ramas asa trist suparat merge la munca vb cu dar nu mai baga nevasta in sema:CESA FAC??????
  17.10.2011 01:16 
lucianalin24@yahoo.com
si eu sunt tot in aceasta situatie ca si voi toti , multi nu au pe nimeni sa ii inteleaga si sai ajute deci haideti sa ne ajutam unii pe altii . mailul meu este lucianalin24@yahoo.com . capu sus ca mai avem multe de dus :)
  30.09.2011 20:31 
depresia
RODIOLIN DE LA CALI VITA TE POATE AJUTA IN VINDECAREA DEPRESIEI
  23.09.2011 12:07 
anxietate
Va astept pe id de mes selenasebiana@yahoo.com
  23.09.2011 11:39 
anxietate
Va astept pe id de mes selenasebiana@yahoo.com
  23.09.2011 11:21 
anxietate
Am doi ani aproape...de cand ma lupt cu aceasta boala...!am obosit sa tot incerc tratamente...sa tot aud sfaturi..de la persoane care nu stiu ce inseamna cu adevarat ce inseamna aceasta boala si privesc superficial problema in cauza!mi ar face mare placere sa vb cu pers care trec prin ce trec si eu...si cred ca asta ne ar ajuta mai mult de cat....sfaturile celor sanatosi, care sunt in mare parte la fel ....ceea ce diferentziaza e contextul...!id meu de mes este selenasebiana@yahoo.com si sunt din IASI...!!cine trece prin anxietate ca si mine...si se simte singur.a..ca si mine..:)si fara un sprijin ....il,o.. rog sa mi dea un ad..!!o zi minunata....tuturor....celor care trec prin perioada asta de ceatza....de chin interior..!
  20.09.2011 18:02 
ku greu se invinge aceasta boala
Eu va pot spune ca ma tratez cu deroxat de 2 anisi 2 luni.Timp de 2 ani am baut cite 20 mg pe zi si acum cite 10mg.Ma simt mult mai bine si beau cite 2 cesti de ceai de sunatoare pe zi.Va pot spune ca ceaiul de sunatoare e fenomenal de bun pt. depresie.In concluzie aceasta boala se invinge f.f.greu.
  16.08.2011 10:45 
DEPRESIE ANXIETATE OBSESII
Dragilor eu m-am chinuit de 8 ani de zile cu aceste boli, de la 18 ani. Am trait un calvar, dar in ultimii 3 ani l-am avut alaturi pe parintele meu duhovnic care este f deosebit si se roaga mereu pentr mine. Vazand cataratmanetul medicamentos (seroxat si anaphranil) nu si face treaba cu adevarat, am renunat complet la acesta. Am mers la acupunctura aici in Iasi si mi-a descoperit mai multe nereguli ale sistemului endocrin, circulator si nervos, si osos si un nivel de energie scazuta a organismului (foarte scazut ot cineva de varsta mea) a spus ca unde e o lipsa de energie apare frica si ca toate acestea coroborate mi-au creat acest tablou psihic infricosator si chinuitor. Ma simtmai bine dupa 7 sedinte dar mai ma. Despresia si anzietate sunt metode prin care Dumnezeu incearca sa ii intoarca pe pe tineri catre el, mergeti si cautati un duhovnic bun, si asta va ajuta, mergeti si la ascupunctura pentru ca e posibil sa va rezolve problema fara nici o pastila. Sunt solutii. Eu de ex sunt bine acum doar ca iau cate un calmant pe zi ca sa pot sa mi fac treburile, Am vineri nu interviu telefonic si trebuie sa ma pregatesc. Multa bafta, exista remedii! Cu Doamne Ajuta!
  16.08.2011 10:27 
despre depresie anxietate idei
Ma regasesc in toate postarile si jur ca as vrea sa va strang pe toti in brate atat de tare incat sa plece demonul asta care chinuie atatea vieti. La mine a inceput in urma cu 8 ani, invatam f mult, studiul era viata mea, si deodata, nimic nu-mi mai putea atrage concentrarea, devenisem melancolica, hipersensibila si dezvoltam obsesii, frici si idei strigatoare la cer. A fost un calvar. De acum 3 ani il am alaturi pe parintele meu duhovnic, care ma urmareste mereu cu rugaciunile sale, si am inteles ca si cu putin tratament dar si cu credinta reusesti sa treci. Eu inca nu am trecut, dar sunt mult mai bine ca anii trecuti. Singura frica pe care o am este ca nu se vor mantui toti oamenii si uneori asta ma streseaza cand merg pe strada simt ca ma topesc pt am facut prostia de a ma identifica prea mult cu ceilalti tocmai pentru a invinge obsesiile. Si acum sunt suuuper mega empatica. In afara de asta, daca iau un stilnox pe zi nu am nimic, totul e minunat. Dar fac si acupunctura, in Iasi, unde mi-au descoperit un intreg sir de nereguli in organism: sistemul circulator functioneaza la minim, sistemul endocrin functioneaza peste limite, sistemul nervos, si cel osos, ficatul imi este afecat pt ca si eu am luat seroxat si anafranil 3 ani de zile si m-am lasat si ma bucur ca am avut puterea sa ma las!. Ideea e ca in corpul nostru exista multe contexte care pot declansa aceste anxietati si atacuri de panica, asa mi-a explicat dr acupuncturist. Si de cand merg la aceste sedinte deja starea psihica s-a imbunatatit dar inca ramane frica pentru binele celorllati. Sper sa iasa si ea pana la finele tratamntului. Copii dragi si scumpi, incercati cu acupunctura, e posibil sa nu mai apelati la alte pastile dupa ce faceti sedintele de acupunctura. E o lupta grea care te netrebniceste, uite am 26 ani si traiesc din banii parintilor si fratilor. Ceea ce ma face ma simt ca pe un ratat, eu as putea castiga mai mult decat castiga ei doi la un loc, tocmai de asta ma pregatesc pt un interviu pentru vineri, pe programare si sper sa-l iau, si sa ma angajez. Deci, mancati sanatos, conteaza f mult alimentatia, si mergeti la acupunctura sa va faca diagnosticul energetic sa vada exact care e dezechilibrul ce a declansat depresia si anxietatea, la mine mi-a explicat clar. Si fratilor, nimic fara Dumnezeu, cautati-va un parinte duhovnic bun, care sa va tina in rugaciunile lui,spovediti-va,impartasiti-va, mergeti la sf maslu ca e taina si vindeca multe boli, si Duminica La Sf Liturghie, ca asta e drumului oricarui om in viata, alaturi pe Dumnezeu,spre nemurire; singurul motiv al chinurilor anxietatii si depresiei care afecteaza atatti copiiiiii este ca Dumnezeu va cheama la el, va cheama sa pasiti alaturi de el, si asa vom capata si sanatate, si mantuire amin!
  05.08.2011 19:22 
Fara scapare
Nu cred ca cineva a reusit sa scape cu adevarat de aceasta boala ,te urmareste toata viata
  01.08.2011 19:50 
psihicul
si am suferit de anxietate si depresie,cam 2 ani a tinut,pana m am adresat psihologului,dupa6luni psihiatrului,radeam isteric si pe urma bufneam in plans isteric,colegii ma credeau nebuna,psihiatrul mi a recomandat tratament medicamentos,dar am realizat ca doar eu ma pot ajuta cu gandire pozitiva,asa am plecat in strainatate la fratemeu,sa ma rup de tot ce imi provoca frica si sa nu ma inchid din nou in casa,am fost plecata doar2 luni in care mi am revenit din depresie,dar anxietatea imi va fi alaturi mereu,am noroc ca m am putut deschide si vorbi cu peroanele din jur,incerc mereu sa ma gandesc la lucruri care ma fac fericita si incerc din rasputeri sa nu acumulez stres ca e de stiut odata ce ai avut depresie esti mereu predispus sa o ai dinnou un soc mai mare si ai picat inapoi,de aceea trebuie sa treci cu vederea peste multe lucruri(sa nu pui la suflet)eu am reusit va doresc succes
  06.07.2011 21:09 
depresia
se trateaza in timp aveti rabdare
  06.07.2011 21:06 
depresia
se trateaza in timp indelungat cu ajutorul psihiatrului
  06.07.2011 21:03 
depresia
am facut tratament cu cipralex 2ani pot sa spun ca ma simt destul de bine .am intrerupt tratamentul si acum iau passiflora si centrum
  07.05.2011 11:57 
nu stiu cum sa scap de anxietate
buna ma numesc mariana si am 22 de ani......de 2 ani de zile ma chinuiesc sa scap de infiernu asta si nu stiu cum...nu am aer pe baza nervoasa....si cea mai proasta parte ii ca eu nu ma pot controla...nu pot sa gandesc pozitiv.....nu stiu daca cineva in momentele alea se poate gandi la ceva frumos...daca este cineva care vede mesajul meu si crede ca ma poate ajuta.....rog acea persoana sa imi lase scris in id meu de mess.....romanmariana_88@yahoo.com
  27.03.2011 19:22 
Eu Am probleme ciudate
Si eu sufar de probleme de genul asta,la mine e altfel,anume: am stat intr`o seara intr`un club,in subsol,si acolo nu prea era aer,si cand am iesit,parca pluteam,era un aer destul de rece si tare,am crezut ca lesin,m-a luat ameteli,insotite de stare de amortealka,si atacuri de panica,e destul de ciudat nu stiu ce dracu poate inseamna asta,uneoi mai simt si aer cald la caputz... ciudat,ma aajuta careva cu sfaturi ? sau chestii de genul asta ?
  06.02.2011 19:55 
DEPRESIA
A-si dori sa scriu citeva cuvinte in legatura cu aceasta boala.Am inceput tratamentul antu depresiv in urma cu 2 ani.Atit de grea e aceasta boala,incit nu pot inca sa cred ca am reusit partial sa ies din ia.Inainte de acest ultim tratament am mai incercat inca 2 tratamente care au esuat,mai bine spus nu mau ajutat cu nimic.Va rog sa ma credeti ca am fost foarte rau afectata de aceasta boala,dar am crezut in Dumnezeu ca ma va ajuta si ceea ce mi-am dorit sa intimplat.Seroxat,beviplex si ceai de sunatoare
  28.01.2011 08:25 
rugaciunea
Vorbea cineva de rugaciune si cred ca avea dreptate, ca fiind singura care te poate ajuta. Dar daca nici nu mai poti sa te rogi? Eu unul, nu mai am puterea aceasta, stiu ca e o incercare de la Dumnezeu si ca tot El ma poate scapa, dar nu mai am puterea de a ma ruga.
  25.01.2011 21:06 
Sfaturi
Buna! In primul rand vreau sa va spun ca am trecut si mai trec cateodata prin starile de anxietate combinate cu atacurile de panica, vreau sa stiti ca VA PUTETI VINDECA!! nu medicamentele sunt solutia.Eu am folosit doar Sedifit de la Plafar...cand ma simteam foarte rau.Inainte sa dorm am baut ceai sedativ pt ca aveam insomnii.Lucrul CEL MAI IMPORTANT este sa nu va inchideti in voi.Iesiti,radeti concentrati-va pe lucruri placute,FACETI MISCARE!!!Odihniti-va!!!Sunteti la fel ca inainte sa apara tulburarile,doar ca sunteti mult mai maturi! Nu va ganditi ca sunteti bolnav pt. ca nu e asa. Confruntati-va cu problema care genereaza tulburarile cu ajutorul psihoterapeutului,iar daca simti ca incepe atacul de panica oriunde ai fi gandeste-te la ceva neutru.ex: numara pomii de pe marginea drumului sau inchide ochii si imagineaza-ti un balon cum merge spre cer.Slava domnului eu am scapat de atacurile de panica si de anxietate,dar mai am unele momente in care ma simt incordat.EVITATI OAMENII CARE SE PLANG DE PROBLEMELE LOR!!!!!!CITITI DE PE FORUMURI DOAR SFATURILE NU PROBLEMELE ALTORA! va doresc sa va faceti bine...Boiti Marius
  20.01.2011 00:11 
anxietate
Salut! Eu am scapat de problemele astea cu autorul cartilor lui ECKHART TOLLE.nu strica sa incercati. http://aum-global.net/aum/ECKHART%20TOLLE%20-%20Puterea%20Prezentului.htm
  14.12.2010 20:45 
capsuni cu frisca
doh,inghetata,cirese,frisca,banane,afine,zahar,red bull iti da aripi zzzzzzz
  14.12.2010 20:35 
depresia
Buna Sufar de depresie,insomnie,anxietate de la 14 ani(de 5 ani).Cauza cred ca e familia sau mai bine zis care n-am avut-o de cand m-am nascut,care a fost tot timpul intru-un scandal,divort,certuri.Nu am avut parte de suport,sprijin moral,educatie,sunt singur la parintii daca ii pot numi asa.In timp an devenit foarte rece,nu mai am emotii,nu sunt prezent,la scoala aveam note bune 7-9 dar nu reuseam sa ma concentrez,niciodata nu citeam,retineam de la ceilatii si asa mergea scoala la mine,temele niciodata nu le faceam.Tot timpul aveam conflicte cu ceilatii baietii la scoala si directorul mi-a zis intr-o zi ca mi-ar trage niste pumni de numai.Nu permit sa incerce cineva sa ma jigneasca sau daca se uita ciudat la mine..zic;care-i treaba...nesimtirea ma enerveaza la culme si de un an incoace m-am schimbat total(nu zic ca in bine),am devenit foarte rece,respect si vorbesc politicos chiar si cu un om al strazii de care altii ar rade dar daca cineva e nesimtit i-l toc rau de tot,nu-mi pasa de el.M-a parasit si prietena pe la 17 ani si de 2 ani nu am avut nici o relatie cu persoane de sex opus,am incredere numai in mine si chiar daca vreo fata ma intreaba ceva ii raspund rece si intorc privirea.Mi-am creat alta personalitate si nimic nu ma impresioneaza,sincer nu stiu de ce sciu acest mesaj ,nu,singuratea a devenit obisnuinta si parca ma simt bine(ma refer la sprijin emotional).In curand plec in America pt un job si ma intreb daca voi putea sa-mi fac in viitor o familie caci chiar daca sunt lipsit de unele sentimente trebuie totusi sa fac ce toti fac si ma refer la copii.Si in ultimul timp cred as putea si o sa fiu un bun sot/tata. E greu sa descriu cum trec,aproape am trecut de toate astea dar nu mai sunt acelasi,pot sa tin la cineva dar daca imi insala increderea pur si simplu sterg acea parte din mine si trec mai departe,fara macar sa schitez un gest.De plans nu am plans de la 13 ani si da cateodata si barbatii plang dar acum chair daca m-as forta ar fi imposibil.De curand am avut mai multe inmormantari in :familie; si toti plangeau,eu nu simteam nimic,ma gandeam ce naiba au toti astia?da putin amuzant cel putin pt mine.Ma gandesc ca o sa-mi fie mult mai usor acum sa trec prin viata caci greu,aproape imposibil pt cineva sa ma raneasca.Acum pt mine merge ca sunt baiat dar pt fete e mai greu sa fie asa reci,dar te ajuta sa fii mai rece si fara unele emotii,cel putin pe tine.Ps asta nu inseamna ca nu poti avea persoane dragi,acum succes tuturor.
  18.11.2010 07:00 
depresia
ma regasesc in toate articolele sufar de depresie de 3 ani nu am putere interioara sa ies din carapacea mea sa ma plimb sa fac sport nici nu mai stiu sa explic doctorei ce stari am sint nemultumita de mine tot timpul
  27.10.2010 16:23 
si eu sufar de anxietate de cand ma stiu.chiar acum am venit de la facultate unde m-am simtit ffff rau.simt ca nu mai pot face fata acestor stari groaznice.m-am regasit in tot ceea ce ai spus si tu.chiar am avut o perioada mai buna si am prins putin curaj ca se poate trece peste, pana azi cand cum am mai zis m-am simtit fff rau la facultate, toti colegii erau bine dispusi,radeau, eu nici sa rad nu mai stiu cand mai face careva o gluma rad si eu asa fortat cu un ras crispat care se si vede de altfel si parca se uita toti la tine cand iti vede acea mimica crispata.nu mai suport,oare chiar nu este un tratament si pt aceasta "boala".de cand tot citesc forumuri pe aceasta tema n-am dat de un caz care sa spuna ca a trecut peste anxietate.cand se instaleaza aceasta stare infioratore in mine nici eu nu ma mai pot concentra la numic din tot ceea ce se petrece in jurul meu ba chiar daca in acele momente intra cineva in dialog cu mine se si vede ca ceva nu e in regula cu mine si pe fata se vede o stare de slabiciun,incordare uneori ma inrosesc,ma balbai,inima imi bate foarte tare,prin aceste stari am avut multe de pierdut am indepartat foarte multe persoane de mine toti cred ca esti o persoana slaba din toate punctele de vederte si te iau de sus.totusi trebuie sa mentionez ca mai am si zile bune dar foarter rar in care ma simt normal atunci prind curaj si am mai multa incredere in mine, dar dupa o perioada cand tottul e ok, vine o zi de asta rease duce toata increderea si vine disperarea.sunt de parere ca nici un psihoterapeut nu poate sti ce simtim noi sunt niste stari greu de descris.
  10.10.2010 00:02 
anxietatea si depresia mi-au afectat memoria
Am 23 de ani si din copilarie sufar de anxietate si depresie. Cu toate ca am avut parinti care s-au ingrijit de mine, am avut mancare si haine si nu am fost batuta vreodata, am trait si traiesc permanent cu frica, in tensiune, in stres. Din cauza asta am probeme mari cu memoria, nu reusesc sa invat, uit repede chiar si lucrurile elementare, sunt slaba si am probleme cu stomacul.Am trait foarte retrasa, aproape mereu in casa si in curte, n-am avut prieteni decat la scoala - si acolo foarte putini-si mereu m-am simtit inferioara celorlalti. Viata mea este un iad, mai ales in ultimul timp cand am inceput sa am atacuri de panica de mai multe ori pe zi.Urmez din cand in cand tratament cu anxiolitice si antidepresive dar in doze mici pentru ca imi dau o stare de somnolenta si oboseala pe care si asa le am. Nu-mi doresc decat un loc de munca, la asta ma gandesc zi si noapte, nu-mi mai pasa de nimic, nu mai pot zambi, nici macar sa ma prefac. Am urmat terapie cognitiv-comportamentala dar nu m-a ajutat; incerc sa ma controlez dar este un chin sa traiesc asa. Parintii mei sunt pensionari, eu sunt inca studenta dar vreau sa am banii mei, nu multi dar suficienti cat sa-mi ajunga sa ma intretin. M-am concentrat toata viata pe scoala dar n-am reusit sa invat si acum nu mai pot face fata la facultate pentru ca nu pot retine nimic. Sunt in ultimul hal de stresata si depresiva si e din ce in ce mai rau, am uitat absolut tot ce am invatat si nici nu-mi mai intra nimic in cap.Nu vreau nimic altceva de la viata decat sanatate pentru parintii mei si un loc de munca ca sa nu mai depind de ei dar cum sa fac asta cand mi-e frica permanent si nu pot fi atenta la nimic, nu pot retine nimic? La interviu intru in panica si nu pot gandi si vorbi iar pe fata mea se citeste suferinta acumulata in 20 de ani.
  09.10.2010 20:58 
anxietate si depresie
Buna ziua, am 22 de ani si sufar de anxietate si depresie de cand eram mica;nu-mi amintesc vreo perioada in care sa fi fost normala.Din cauza emotiilor exagerate sunt foarte retrasa si trista, plang foarte mult, sunt foarte nervoasa si chiar am probleme de memorie.Imi este frica si sa ies din casa, ma limitez doar la mersul la facultate si cumparaturi, la liceu vomam aproape zilnic, dimineata, inainte sa mananc, din cauza fricii. Ma ingrijoreaza foarte tare faptul ca nu pot invata, uit foarte repede chiar si lucruri elementare pentru ca sunt foarte stresata, imi e frica de oameni, de viitor. Sunt studenta si imi caut un job dar sunt foarte stresata ca nu o sa reusesc.Ocazional urmez tratament medicamentos si terapie dar nu ma ajuta prea mult pentru ca e greu sa ma mai schimb dupa ce am trait toata viata asa.Momentan stau in Bucuresti si as vrea foarte mult sa ma intalnesc cu persoane care au probleme asemanatoare si sa discutam despre emotiile acestea care mie, cel putin, imi distrug viata.
  01.08.2010 15:53 
despre anxietate
buna ziua am 22 de ani,sunt studenta si am anxietate la inceput am crezut ca sunt probleme cu stomacul sau la colon pt ca ma duc des la toaleta mi se intampla la cateva zile sa fac diaree am fost la doctori internisti pt stomac mi-am facut endoscopie la care mi-a gasit intradevar o gastrita hemoragica am urmat tratament pt stomac dar starile mele de agitatie la burta si diare nu dispareau asa ca mi-am facut o colonoscopie internata la spital nu mi-au gasit nimic la colon dar mi-au spus ca e posibil sa fie pe baza de stres,dupa cateva luni m-am hotarat sa ma duc la un cabinet de psihiatrie.Acolo mi-a dat un tratament cu eglonil 50 mg 1 dimineata si de 3 ori pe zi cate o jumatate de frontin de 0,25.Am uitat sa spun faptul ca nu dorm bine am zile in care ma simt agitata in interiorul organismului,ma duc mai des la toaleta si am emotii exagerate la toate examenle si nu numai la examene,sunt studenta si am problema asta de cel putin un an si jumatate.Tot timpul am fost putin sensbila la emotii dar nu imi era rau pot sa spun ca datorita faptului ca ma doare burta si imi vine sa ma duc la toaleta am atacuri de panica la modul ca am inpresia la cat de rau imi este uneori ca am sa mor de rau ce imi este.Tratamentul cu frontin am inercat sa il reduc de la 3 jumatati pe zi la 2 apoi la 1 dar de cand am ajuns la 1 nu mai pot dormi si a inceput iar sa imi fie rau si nu stiu ce sa mai fac iau tratamentul cu frontin si eglonil de cel putin 6 luni m-am simtit o perioada mai bine dar acum de aproape o luna de cand am redus frontinul imi e rau cum imi era la inceputul tratamentului.Uneori simt cand sunt in autobuz unde e multa lume si e cald acum vara ca ma sufoc dar cand cobor nu mai senzatia asta.Nu stiu ce sa mai fac un sfat va rog
  20.06.2010 14:46 
anxieatea
eu sunt de parere ca anxietatea nu e o boala...ci doar niste conflicte la nivel psihic...eu am cazut in starea asta din cauza droagelor...fumam si radeam toata ziua...si cand m`am lasat de fumat...eram cat se poate de trist...nu mai rdaeam deloc...fac psihoterapie de vreun an jumate .....si incercam sa vedem de unde pleaca conflictele pt a le putea rezolva...numai asha scapi de anxietate ..eu sunt si o fire ffff dependenta...ma agatz si de o frunza de pe strada :))tre sa am eu o dependeta a mea...ori jocuri de poker...ori beutura....ori femei...ori pastile...tre sa fiu dependent de un lucru...ca altfel nu masimt bine:)) ...deci in concluzie...daca ai putea sa uiti sau sa accepti ca suferi de anxietate ai trece peste...faza e ca eu nu pot sa accept...cum eu cel care trecea prin foc...acum nici nu ma mai apropi`i de foc..
  07.05.2010 22:42 
neliniste
am fost la dr in urma cu 7 ani ptr ca am am avut o depresie am luat tratament dar nelinistea a aparut iara nu stiu cum sa procedez sa ma duc din nou la dr sau sa ast sa vad daca imi trece fara medicamenta,imi doresc sa sa trec de starea asta dar nu stiu cum fac tot posibilul sa ma autocontrolez.lavi
  25.04.2010 14:02 
anxietatea
Cel mai bun tratament medicamentos pentru anxietate, depresie si personalitatea instabila este Arketis si nu da deloc dependenta. Am fost internet in spital 10 zile unde am urmat un tratament cu arketis (o pastila de dimineata iar una seara). Asta s-a intamplat prin ianuarie. M-am externat cu un tratament de urmat pe 6 luni de zile cu Arketis doar ca doza s-a redus la o singura pastila de dimineata. Pot spune ca situatia s-a schimbat din ziua in care am inceput sa iau Arketis. A urmat sa iau tratamentul acasa , repet, una pe zi iar in decurs de 2 luni de zile (am 22 de ani si credeti-ma ca nu sunt omul care sa-si respecte pe deplin rutina) ma simteam excelent. Am reusit sa ma recuperez, mi-am gasit un job care sa-mi placa si totul era ok. A urmat o perioada in care nu mai respectam pastila, si o luam doar cand imi aduceam aminte. Ce vreau sa spun e ca mi-a reparat doar starea de anxitatea, nu am depresii, doar ca simt din nou ca nu ma mai pot concentra si mi-e frica sa mai privesc lumea in ochi. Cauza o cunosc si imi asum responsibilitatea. In anturajul meu se sufera f mult de anxietatea si depresie intr-o mica sau mai mare masura, asa ca prietenii ma admirai si chiar eu reusisem sa-mi castig o incredere in mine excelenta. Azi am reluat tratamentul pentru ca cu 2 seri inainte am incercat sa folosesc un drog legal care se trage pe nas, lucrul care m-a dat peste cap. (paranoia, panica etc.) Acum sunt constient de boala pe care o am si sper ca cu Arketis sa-mi treaca. O singura vorba m-ar caracateriza "omul nostru cand e bine incepe sa-si reaia vechile obiceiuri". Asa ca astept sa-mi treaca starea asta si sper ca pe viitor sa-mi respect mai mult sanatatea. Inca ceva, nu sunt dependent de droguri, doar ca atunci cand o fac a doua zi am reactii adverse. P.S. Depresia si anxietatea sunt niste boli care se joaca cu creierul tau pana-n momentul in care autosugestia ta ajunge sa fie mai puternica. Iar pentru cei f deprimati vreau sa va zic, nu uitati ca sunt 4 milioane de romani in starea voastra (mai avansati sau mai putin) asa ca nu cumva sa cugetati la ceva sinucigas (asa cum si mie mi-a trecut prin cap) pentru ca viata e prea frumoasa ca sa ne punem capat zilelor doar pentru niste stari, care pana la urma, ma crede-ti sau nu, sunt necesare creierul pentru a-l maturiza si a-l face mai puternic. Aveti grija de voi. Catalin, Craiova
  23.03.2010 21:01 
depresie
si eu sufar de depresie de 4 ani,iau xanax si bromazepam iar cate o data mai iau medicamente pe baza de plante cum ar fi remotiv sau tinctura de sunatoare dar din nefericire le iau degeaba deoarece nu au nici un efect. Ma calmeaza cateva ore si dupa o iau de la capat,mam saturat de pastile si de starea asta de rau continua iar eu simt ca nu mai am putere,datimi un sfat,ce sa fac,cum sa fac sa imi fie un pic mai bine daca nu bn multumesc
  11.03.2010 11:44 
Totul
Depresia.Doctorul mi-a prescris tot felul de medicamente pe care le-am aruncat.Daca nu m-as fi rugat atat de mult nu m-as fi vindecat.Daca nu as fi avut o credinta atat de mare nu as fi putut sa trec peste infern.Cautati doctori?Cel mai puternic doctor este Dumnezeu. Cand nu puteam dormi noapte de noapte o chemam pe Maica Domnului.Si ea ma auzea. Luati medicamente sa fiti dependenti.Dar sufletul nu il poate vindeca decat credinta divina. Medicamentele nu pot vindeca sufletul. Fara ajutorul lui Dumnezeu totul este infinit de greu.Si imi pare rau ca nu ati realizat asta. Cand aveam starile acelea insuportabile ma rugam mereu,mereu.
  04.03.2010 10:38 
TREBUIE SA FI TARE!
TREBUIE SA FI TARE SI EU AM AVUT ASA CEVA,TREBUIE SA GANDESTI POZITIV ,LA LUCRURI FRUMOASE ,STIU CA ESTE GREU DAR INCET INCET TRECI PESTE!SA AI TOT TIMPUL O OCUPATIE ,SA ZAMBESTI ASTA E CEL MAI IMPORTANT!MULT NOROC!
  21.01.2010 17:54 
vreau sa scap de depresie
depresia este f grea si vreau sa scap de ea
  18.01.2010 12:18 
depresie
Sunt in depresie si de un iau tratament acum nu il mai iau si in urma pierderii locului de munca ma simt tare rau nu mai vad nici un lucru pozitiv in viata mea ma simt ff neputincioasa fara putere si nu imi vin e sa mai ies din casa sa nu mai vad pe nimeni ma simt singura va rog dati-mi un sfat
  10.12.2009 16:45 
depresie anxioasa
buna,nu stiu cati pot sa spuna ca nu au si perioade bune,la mine se inatmpla sa nu am nik o luna doau apoi buff cand aud o stire aiurea de moarte se intorc toate pe dos si imi imaginez eu ca as muri,ca intr-un cosmar ,trebuie sa recunosc ca sunt si f pesimista uneori pun tot timpul raul in fata ,dar intotdeauna gasesc o solutie la orice fel de problema,chiar numai la tulburarea asta anxioasa nu....de 2 zile m-am hotarat sa fiu mai puternica pt ca sunt o femeie sagetator care ce isi propune aia face ,ma incapatanez sa traiesc sau sa traiesc cu aceasta stare facand-o pe ea sa-mi sclava si nu invers ,sper sa reusec ,si voi reusi autosugestia face mult iar eu stiu ca pot din moment ce de 2 ani o suport ,stiti vb aia,d-zeu da celor puternici ...si ce nu te omoara te face mai tare va poop si sa scapam de anxietatea asta afurisita
  11.10.2009 22:37 
viata de tot rahatul
se pare ca suntem din ce in ce mai multi in starea asta.de ce?ptr ca viata pe care o ducem in jigodia asta de romanie ne face sa devenim asa.facem facultati sa ne angajam apoi la somaj si ne alegm ca si bonus cu stari depresive..hai mai bine sa ne bagam p..in ea tara si sa fugim cat ne tin picioarele in alte tari..cat mai avem timp..bag mana-n foc ca 95% din depresivi/e au cel putin un liceu cu bac...ptr ca cei cu o sc. prof. sau complementara se duc..dau la sapa..la sfarsitul zilei dau 5 beri pe gatlej..si a doua zi o iau de la capat..nu prea inteleg ei ce e aceea o depresie..si ferice de ei..(daca eram putin mai prost eram fericit)..acum puteti sa ma etichetati ca as fi "cu nasul pe sus"..putin imi mai pasa...atat cat eu vad asa realitatea.mi-e greata de ce a ajuns romania asta..cum guvernantii au grija' de populatie..si daca te duci..sa-i iei de gat pe astia'...te baga-n puscarie'..ca esti dus' cu pluta'...ca ai luat-o razna si te alegi cu ani buni de inchisoare..chiar ma gandeam ce visatori si plini de viata eram pe timpul liceului...iar de pe la 21 de ani a inceput viata'..asa cum e ea..in fine...ca sa scapam de aceasta stare e clara treaba...trebuie sa iubim.sa fim iubiti..sa facem sport..sa ne rugam..si..sa avem bafta de un job care sa ne scoata din stresul acela ca nu ai ce manca a doua zi...cam atat ..romani..SA TRAITI BINE!!:p APROPO 27 de sni am si io...
  13.07.2009 22:28 
constatare
Citesc si nu ma mai mir de nimic. Multa lume in tara asta este bolnava sau li se pare ca sunt bolnavi. Nu reusim sa ne uitam la alti semeni de-ai nostri care sunt intradevar in situatii grele de sanatate, stare financiara proasta, multi au copii bolnavi sau sunt ei insisi bolnavi cu adevarat. De fapt cred ca ne lipseste tuturor comunicarea si prietenia adevarata. Viata o traim intr-o continua intrecere cu membrii familiei, cu vecinii, cunostintele, colegii de serviciu. Toti suntem vinovati de starile noastre sufletesti. Citeam despre o doamna care si-a pierdut sotul.E normal sa aiba stari depresive daca cei din jur nu o ajuta si nu o incurajeaza sa mearga mai departe cu bune si rele. Are timp cineva sa o asculte? NU!Nu avem timp unii de altii si ne miram ca suntem tot mai nervosi si depresivi.Singuratatea este vinovata in primul rand!Fiti linistiti, si eu ma numar printre acele persoane care au ramas singure sau care nu are timp pentru altii.Dar poate incet, incet, sa revin macar putin din persoana vesela si prietenoasa care am fost.......dar precis ca numai impreuna cu voi!
  27.05.2009 22:59 
As vrea sa ma ajutati...
Mama a intrat intr-o depresie de cand a murit tata plange mereu nu are putere de nimik isi doreste sa moara evita lumea am duso la diferiti doctorii la psihiatrie dar nu reuseste sa descopere ce are imi doresc sa o vad binepe picioarele ei ca altadata....Am devenit si eu la fel ma simpt trista de cand a murit tata totul e trist si ptr mine familia mea nu mai e ca altadata totul sa destramat am o vaita plina de tristete a inima mie franta de durere as vrea sa fac ceva cu mama sa ii alung singuratatea si tristetea sa fie sanatoasa are ameteli nu poate merge deabia vb ajutatima sa o fac pe mami bine
  04.04.2009 04:39 
atac de panica tulburari neurovegetative depresie
parerea mea e ........tratamentul depinde de caracterul fiecarui om.E usor sa dai sfaturi dar e foarte greu sa ti cont de ele,in plus e bine pe moment ce le primesti ca dupa ce a trecut zile, revi la anormalitatea ce te framanta si te chinue fara mila :( Cine vrea sa schimbe simtome si sfaturi sau exemple sunt dispus sa povestesc si sa ajut cu ce pot...ID (mapetz_cristi).....pe mess! si eu sunt in situatia voastra. va salut si multa sanatate!!!
  03.12.2008 19:53 
depresia
ESTE CHINUITORE DEPRESIA ASTA!
  26.10.2008 00:34 
Depresie
Toata viata mea este un dezastru. Cred ca sunt depresiva... Nici macar nu stiu ce inseamna asta. Nu am crezut vreodata ca as putea ajunge intr-o astfel de stare. In afara de job (unde zambesc pentru ca trebuie)... nu fac nimic!!! Nu ies din casa!!! Nu stiu ce sa fac. Am mare nevoia de ajutor! Sunt cu nervii la pamant. Nu ma pot bucura nici macar de putinele momente placute pentru ca sunt cu gandul la tot ce e mai rau. Am impresia ca traiesc degeaba. Nu stiu cum as putea sa ies din starea asta. Sunt aproape 2 ani... AM NEVOIE DE AJUTOR !!!
  19.10.2008 12:55 
SINGURUL si CEL MAI BUN ANTIDOT contra depresiei
Depresia vine in urma deprecierii, a faptului ca nu te crezi in stare de anumite lucruri. Dumnezeu este deasupra tuturor lucrurilor... chiar si deasupra depresiei. Din proprie experienta, pot spune ca singurul antidot si cel mai bun este RUGACIUNEA. Rugaciunea este modul de a comnuica cu Dumnezeu,de a-I spune Lui ceea ce ai pe suflet... trebuie doar sa-I spui ce simti si El va avea grija de sufletul tau. Si daca vei avea incredere in El nu vei mai ajunge la depresie. Bibla vorbeste despre combatarea depresiei. In Filipeni cap 4 cu vers 6 si 7 gasim un indemn din partea lui Dumnezeu ce contine un tratament vital al sufletelor noastre. Este un lucru simplu ceea ce trebuie sa facem. Nu ne costa nimic, nici bani, nici timp pierdut in cautarea deciziilor, nimic. Ba din contra vom cel mai VALOROS lucru care ne tine departe de depresie: PACEA!!! Cat de importanta e pacea in viata noastra... O vom avea si inca din belsug, daca avem increderea ca Dumnezeu este singurul PAZITOR al sufletelor noastre. Astfel "hotul" nu va mai putea patrunde in sufletul nostru cand avem un PAZITOR MINUNAT!!! Si mai mult decat atat, vom primi cea mai mare putere care a existat vreodata in univers!!! Daca Dumnezeu este sursa vietii noastre, niciun munte nu va fi imposibil de urcat!! Versetu 14 din acelasi capitol contine o maxima adevarata. Presonal, am experimentat acest lucru de multe ori... cum munti imensi de ingrijorare, tristete, greseli pareau imposibil de trecut... Dupa ce ii treceam nu puteam spune altecva decat ca a fost MANA LUI DUMNEZEU!!! Si DEPRESIA a fost un munte pentru mine... pot spune ca cel mai inalt munte de pana acum... a durat foarte mult timp si a fost foarte greu... Dar Ii multumesc Domnului din toata inima ca l-am urcat. Nu a fost puterea mea nici in cel mai mic pas. De fapt tot ce puteam face eu era sa alunec, sa dau inapoi. Dar cu o asa PUTERE IMENSA nu ai cum sa nu urci. TREBUIE DOAR SA CREZI SI SA VREI!!! Eu L-am cunoscut pe Dumnezeu de aproape si mi-as dori sa Il cunoasteti si dvs. E MINUNAT!!! El a lucrat mult in viata mea si pentrau asta IL LAUD. Imi doresc si ma rog sa lucreze si in viata dvs. Dar pentru asta trebuie sa Il lasati!! Multa sanatate si credinta! Domnul sa va binecuvanteze!!
  13.09.2008 01:26 
autoajutor
BUNA LA TOTI¡EU CRED CA DACA TE LASI BOALA TE INVINGE TOTUL E SA TE AJUTI SINGUR SA NU TE MAI GANDESTI LA CE E RAU IN TINE CI LA CE E BINE CE AI TU BUN SI ASA TE POTI RIDICA.EU AM UN COPIL DE 4 ANI CU PARALIZA CEREBRALA ,LA INCEPUT A FOST CALVAR DAR ACUM AM UN AN DE CAND MA CONTROLEZ SI MA BUCU R DE EL ASA CUM E .AUTO AJUTOR
  02.05.2008 02:52 
Problema cauzata d stres ?
Am o problema d 5 luni urinez foarte des din 5 in 5 minute... recunasc ca sunt foarte streasata din diferite motive mai mereu... am fost la doctor in legatura cu aceasta probleme d nenumarate ori si am luat diverse tratamente dar niciunul nu mi-a fost de ajutor... ar putea fi cumva consecintza unei stari de stres permanenta ?
  25.04.2008 16:04 
Depresia
Sufar si eu de o depresie cam de 4 luni. Am fost la psihiatru SI MI-A DAT TRATAMENT CU CALMANTE mi-am mai revenit dar mie frica cand le-oi intrerupe. Eu am ajuns la concluzia ca totul depinde de noi.
  02.04.2008 19:47 
Depresia
Foarte greu se pune un diagnostic in Romania, sfatul meu este sa consultati mai multi medici. Va dau un exemplu, am un nepot suferind de autism, a consultat 6 medici pana la varsta de 5 ani, toti mi-au spus ca nu are nimic. Noi simteam ca nu este ceva in regula, am insistat, am cautat un doctor care si-a dat seama ce are si acum merge spre bine.
  19.03.2008 14:21 
Si eu sufar de depresie. Am mers la psihiatru si unul foarte bun. TOTUL A PORNIT DE LA FAPTUL CA NU-MI POT IMAGINA CA PARINTII MEI NU VOR MAI FI. Sufar pentru ca in fiecare zi ii vad altfel, ma uit la mainile lor imbatranite si ma cuprinde groaza, ma vad singura si batrana fara nici un pic de ajutor. Viata este in fiecare zi la fel.
  06.03.2008 08:05 
Cer un sfat
Am 21 de ani si mi se intampla de ceva vreme sa ma pierd pentru cateva sec, mai zis e un fel de blocaj mintal in care nu ma regasesc, nu stiu unde sunt si imi revin dar asta ma pune pe ganduri. Va rog mult ajutati-ma!
  06.02.2008 08:36 
Se poate oare?
Sufeream de anxietate si nu stiam. Ca medicii din romania nu au stiut sa-mi dea un diagnostit si a trecut cam 2 ani pana am luat un tratamen destul de tarziu si m-am simtit bine dupa aceea. Dar nu poti sa-l faci mult timp pentru ca creaza dependenta.
  06.02.2008 08:30 
De ce e asa greu?
Ai dreptate Ingrid e adevarat ce spui dar sunt momente si probleme ca nu stii cum sa mai scapi de ele si fara sa vrei ajungi sa nu te mai recunosti. Eu una am fost la medici in Romania si am facut tot felul de analize posibile si nu aveam nimic. Dar eu ma simteam foarte rau nu puteam sa stau pe picioare si am stat asa cred 1 an. Au inceput sa-mi dispara simptomele si credeam ca ma simt bine dar au revenit si erau mai puternice. Spre norocul meu am fost la un medic in Spania si ma diagnosticat cu anxieta si inca ceva, ca nu inteleg termeni, si fara sa fac vreo analiza doar ce i-am explicat simptomele am facut tratament cu stilnox10 si alprazolam timp de 2 luni, si m-am simtit foarte bine. Dupa am folosit un ceai tranchilizant si ma ajutat foarte mult. Ce nu inteleg eu cum e posibil ca in Romania sa nu poata depista ca suferi de ceva??? E groaznic. Multumesc, Valentina.
  27.01.2008 18:48 
Si ce e de facut?
Ma simt ciudat si citind articolul m-am regasit in cele scrise... nu stiam ce am cu siguranta dar acum am realizat... sufar de depresie... ce e de facut? Oare nu am tot ce imi doresc sau oare nu sunt constienta de asta? Poate intr-o zi voi pierde tot si doar atunci voi realiza. intr-adevar.....
  24.01.2008 14:10 
sufar de depresie
am aceasta problema de 4 ani si ce ma deranjeaza sunt simptomele pe care le am .imi amorteste capul partial ,am ameteli si mai ales acea stare de nervozitate .mentionez ca fac tratament alopat de 4 ani si am doar ameliorari periodice .VA ROG SA-mi dati un sfat.multumesc
  22.12.2007 21:04 
Depresie, suferinta... si tot asa
Parerea mea, este ca nu trebui sa mai accentuam asa mult problemele gandind profund pana la afectare pshicului.
  20.12.2007 17:40 
Anxietate
Eu sufar de depresie anxioasa de 4 ani am facut tratamente fara rezultate.
  26.11.2007 03:32 
depresie
Depresia este tristetea ce ne cuprinde toata fiinta si nu ne mai lasa sa vedem partea plina a paharului, ne duce in situatia umila de a ne plange de mila nefiind in stare sa ne etalam partile bune nici macar in ochii nostri. Din pacate in Romania cred ca 80% din populatie sufera mai mult sau mai putin de aceasta boala, ii marcheaza cel mai mult pe cei ce au timp sa gandeasca mai mult (atunci isi exagereaza problemele). Cred ca vindecarea trebuie sa plece din noi , daca ne tratam chimic va tine doar cat le utilizam, in momentul in care intrerupem tratamentul ramanem cu "propriile noastre tristeti". Am plecat din Romania de un an , unde sunt acum e nivelul de viata mai ridicat, nu te imbogatesti insa nu dai tot salariul pe "factura de gaz metan" insa aici nu pot avea deocamdata servici ca in Romania in primul rand din cauza limbii pe care inca nu o stiu prea bine si sunt in pragul de a cadea in depresie de fiecare data cand trebuie sa muncesc, munci care in Romania nici nu m-as fi gandit sa le fac, mai e si departarea de tara...familie..prieteni uneori nu ma pot bucura de nimic ma simt ca deportata pe o insula. Astea toate ma fac sa nu mai vad partea buna si tristetea imi inlocuieste zambetul. Cred ca ar trebui sa incepem tratamentul cu eliminarea cauzei ce duce la tristete si daca nu se poate sa ne resemnam si sa mergem mai departe fara sa ne invinovatim pentru tot, sa ne acceptam asa cum suntem si sa fim atenti in jur pentru ca nu suntem singurii in lumea asta "mare" Secretul e sa gasim forta sa castigam lupta sa nu privim inapoi sa depasim trecutul facand ceva pentru viitor. Alimentatie sanatoasa , sport si comunicare sant cred eu cele 3 elemente care ne scot din izolarea. Bafta!!!
  26.11.2007 02:42 
cauza depresiei
De ceva timp am si eu ceva simptome ce apartin de aceasta boala si ingrijorata fiind citesc despre situatii similare. Desi incerc sa lupt cu aceasta stare nu reusesc mereu, insa mi-am facut parerea mea personala despre "depresie". Incercam sa ne tratam chimic (eu nu am facut asa ceva pana acum) insa tratamentul cred eu, ar trebui sa porneasca din noi, asa cum a spus cineva mai sus, cauzele ce duc la depresie sunt situatiile din viata noastra...esecurile...nemultumirile noastre adunate, uneori neimpartasite si amplificate la maxim ceea ce ne duce la disperare. Ar trebui sa incercam (e si cazul meu) sa sintetizam bunele si relele din viata noastra, sa constientizam cea fost rau sa nu mai repetam si sa incercam sa gasim ceva sa ne faca sa recapatam increderea in noi, respectul fata de noi insine ca individ, sa constientizam ca viata poate oricand sa se schimbe in bine si sa ne mentinem sanatosi pentru a ne bucura de ea. Nimeni nu-i perfect, toti avem calitati si defecte, orcine ia o decizie gresita in viata pe care trebuie sa si-o asume sau sa o indrepte ..totul e sa ne pastram "personalitatea" si pentru asta trebuie sa avem mintea ocupata practic sa nu avem timp de a despica firul in 4 iar cand ne simtim nesiguri privim in jur si constatam ca nu suntem singuri de undeva vine ajutorul.
  23.11.2007 13:45 
depresie
citind articolul si parerile de mai sus mi-am dat seama ca banuiala mea ca sufer de depresie este poate adevarata. plang in fiecare zi, ma simt obosita, mi-e rusine sa spun celor din jurul meu ce gandesc si ma consum in interior, cand ies afara evit colectivitatile, merg cu capul plecat, evit sa primesc vizite, si sa fac vizite, ma simt tot timpul trista, neajutorata, satula sa fac aceleasi lucruri in fiecare zi, efectiv nu-mi gasesc linistea si multumirea sufleteasca. a-ti putea sa-mi recomandati un preot sau psihoterapeut sau medic homeopat din bv care ar putea sa ma ajute? multumesc.
  11.10.2007 12:38 
speranta
Tratamentul aleopat este foarte bun dar incercati si la un homeopat. Urmand un tratament mixt dupa 3 ani de pastile am doua luni in care nu am mai avut nevoie de tratament.
  11.10.2007 12:32 
speranta
Am trei ani de cand urmez tratament antidepresie. Tratamentul aleopat ma scoate din starea de depresie accentuata (in timp de 3-4 luni) dar dupa ce termin medicatia in maxim o luna trebuie sa reiau tratamentul. Am urmat si un tratament homeopatic si in prezent am doua luni fara medicamente. Cred ca pana la urma o solutie mixta este mai buna. Este foarte important pentru depresivi calitatea mediului familial si cel in care isi desfasoara activitatea zilnica. La fel de important este de a ne stabili obiective si a desfasura in permanenta activitati care sa indeparteze gandurile triste.
  24.09.2007 19:38 
depresie
si eu sunt depresiva de 7ani m-am capatuit si cu hepatita cronica de la medicamente si alt boala mai grava .trebuie sa iesi din depresie si ajutor poti primit de la psihoterapeut si preot de asemenea de la familie .ai nevoie de un suport moral asa cred eu
  24.09.2007 18:11 
depresie
ai incercat sa vezi daca nu ai si gusa tiroidiana? si eu sufar de mult timp de depresie, si in urma tratamentului am reusit sa trec cu bine 9 ani, dar de anul trecut am inceput sa am din nou caderi,si nu ma mai ajuta nici tratamentul. acum merg la Parhon sa vad daca se datoreaza gusei polinudulare pe care o am cam din aceeasi perioada de cand am facut si depresia. sper sa treci peste asta.
  01.09.2007 22:00 
depresie
Cred ca te-ar ajuta un preot cu har si un psihoterapeut, nu-i tot una cu psihologul. Despre pastile nu stiu ce ss spun dar sotul meu are o matusa depresiva pe care medicamentele o tin n functiune daca nu le ia cade din nou n depresie, nu trebuie ntrerupte cel putin nu brusc caci organismul s-a obisnit cu ele. Pastilele din cte stiu eu au si rolul de a nlocui unele substante di creier ( mediatori chimici) care n depresie se secreta n cantitate insuficienta. Trebuie sa-si gasesti echilibru singura,poti primi ajutor, sfaturi dar nimeni nu poate iesi din depresie n locul tau, este lupta ta pe care numai tu o poti da. Banuiesc ce greu -ti este ntr-o societate plina de prejudecati si credema ca stiu tot ce simti, si eu mai sufar de episoade depresive. Unul a tinut un an si a fost groaznic
  20.08.2007 10:53 
dezamagire
M-am bucurat cand am descoperit acest site si am pus si eu intrebari specialistilor de aici dar niciunul nu mi-a raspuns.Am tendinta in ultima vreme de a-mi face rau,sunt intr-o permanenta stare de tensiune.Va rugasem sa-mi dati un sfat,dar,se pare,ca nici aici nu-mi merge bine.
  05.08.2007 22:38 
depresia
nu pot sa scap de aceasta stare din 1990,de aceea as dorii o informatie despre tratarea ei pt.ca mi se repeta din ce in ce mai des.am urmat tratamente peste tratamente dela mai multi medici.as dori niste sugestii
  23.07.2007 04:56 
depresie
si eu trec mereu peste aeste probleme ,nu stiu cum sa fac sa fiu mai indiferenta si sa nu adun numai rau an suflet ,cred ca totul depinde de noi ,vitamine,lucruri noi,prietni,plimbari cred ca e tot ce ai nevoie ,nu lua pastile cred ca te duci an jos cu el si nu prea ati revi ,cel mai bun medicament e sunatoarea,antistress de la plafar,ceai mult si lichide ,fructe ,si ancearca sa zambesti si sa vezi lucrurile an roz ,daca nu te ajuti tu sa te ridici nimeni nu te ridica.
  16.07.2007 18:07 
depresie anxietate
si eu sufar de acceasi afectiune de 6 luni fac tratament cu sereupin 20 mg o tableta pe zi.normal am consultat medicul si el mi-a recomandat aceasta medicamentatie. acum ma simt mai bine si datorita faptului ca mi-am regasit dragostea acest fapt a ajutat foarte mult.eu cred ca daca avem autocontrol putem usura aceasta afectiune.eu sunt departe de copilul meu de 1 an deoarece lucrez in strainatate si cred ca aceasta e cauza starii mele de panica si a depresiei. e important sa'ti dai seama care e cauza de la care a pornit acea afectiune. in general oamenii sensibili sufera de depresie si anxietate. e important sa'ti regasesti increderea in tine sa faci ce-ti place in viata.e grea viata uneori dar trebuie sa trecem peste toate si sa avem incredere in noi insasi.odata credeam ca mor intr'o stare de atac de panica foarte puternica m'a cuprins o durere puternica la muschiul inimii credeam ca fac infarct dar totul porneste de la cerebel, trebuie sa ne autocontrolam. am facut 5 EKG-uri plus 1 EKG sub forta, toate analizele de sange mi'au iesit bine.deci nu am de ce sa ma ingrijorez.importanta e alimentatia sanatoasa, fara alcool, fara tutun desi eu fumez si stiu ca nu'mi face bine (acum mi'am cumparat o carte "E foarte usor sa te lasi de fumat daca sti cum sa o faci" scrisa de Allan Carr -sper ca voi reusi sa ma las de fumat, e foarte importanta miscarea in aer liber curat chiar daca te plimbi doar intr'o padure intr-un parc sau sa faci ce-ti place dar sa nu-ti dauneze sanatatii.NU UITA totul porneste de la cerebel daca te sti autocontrola reusesti sa scapi de anxietate, stressul nu face bine pentru aceasta afectiune.Consulta un medic psiholog pentru siguranta ta fa-ti toate analizele de sange, urina, scaun, iar daca rezultatele sunt bune nu ai de ce sa-ti faci probleme.Incearca sa te inscrii la un curs de sport, de dans, de ce-ti place.Sa te duci la biserica sa te rogi sau chiar acasa...vei vedea ca te vei simti mult mai in siguranta. I-ti doresc toate cele bune. ingrid
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie