Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Educatie sexuala
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Educatie sexuala > Cum se schimba viata sexuala in timpul sarcinii?

Cum se schimba viata sexuala in timpul sarcinii?

Nu exista niciun motiv pentru a-ti schimba viata sexuala in timpul sarcinii, doar daca medicul tau te sa sfatuieste sa faci asta. Relatiile sexuale sau orgasmul nu iti vor afecta bebelusul, exceptand cazul in care ai probleme medicale.

Sanatate sexuala

Descoperiti-va sentimentele reciproce in functie de pozitia adoptata in timpul somnului
Top Sanatate iti recomanda
·Sex: de cate ori
Fac sex de 15 ori pe saptamana, iar un act sexual dureaza 3 minute... Cat de mult conteaza cifrele in viata sexuala?
Aminteste-ti ca acesta este protejat in uterul tau de lichidul amniotic care-l inconjoara. Doctorul iti poate recomanda sa nu intreti relatii sexuale daca ai suferit pierderi de sarcina, complicatii ca nastere prematura sau sangerari.


Cum pot sta confortabil in timpul actului sexual?

Odata cu progresarea sarcinei, schimbarea pozitiilor poate deveni necesara pentru a te simti comfortabila. Acest lucru poate fi valabil si dupa nasterea copilului. Poti folosi un lubrifiant pe baza de apa in timpul actului, daca este necesar.

Pe timpul actului sexual nu ar trebui sa simti dureri. Uterul tau se va contracta, in timpul orgasmului, iar daca ai alte contractii care sunt dureroase, atunci este nevoie sa contactezi un doctor. De asemenea, actul sexual trebuie intrerupt daca ai sangerari sau daca ti se rupe apa (nimic nu trebuie sa intre in vagin dupa ce ti se rupe apa!) si chemat imediat doctorul tau.


Comunicarea cu partenerul


Discuta cu partenerul: spune-i cum te simti, in special daca ai indoieli in legatura cu sexul pe perioada sarcinii. Incurajeaza-l sa discute cu tine, mai ales daca observi schimbari majore in comportamentul acestuia. Comunicarea va poate ajuta pe amandoi sa va intelegeti mai bine sentimentele si dorintele.


Imi voi dori altceva?

Este normal ca dorintele sa ti se schimbe odata cu sarcina. Hormonii pot provoca unora dintre femei o mai mare dorinta de face sex, in timp ce alte femei pot fi mai putin interesate de sex ca inainte de a ramane insarcinate.  

In timpul primul trimestru de sarcina, unele femei isi pot pierde interesul pentru sex, pentru ca nu se simt confortabil, sau sunt mai obosite, iar alte femei isi pastreaza dorinta pentru sex.


Acorda timp intimitatii

Daca doctorul ti-a pus limite pentru activitatea sexuala, sau daca pur si simplu nu ai chef de relatii sexuale, aminteste-ti sa acorzi timp doar pentru tine si partenerul tau. Sa fiti intimi nu inseamna neaparat sa intretineti relatii sexuale. Iubirea si afectiunea pot fi exprimate in mai multe moduri.

Amintiti-va de iubirea din care s-a creat copilul inca nenascut. Bucurati-va de cat mai mult timp impreuna. Va puteti oferi plimbari romantice, cina la lumina lumanarilor sau masaje.


La cat timp dupa nastere pot face sex?


In general, iti poti relua viata sexuala dupa ce te recuperezi, dupa ce sangerarea se opreste si cand tu si partenerul tau va simtiti confortabil. Doctorul iti poate recomanda sa astepti pana dupa primul control de la nastere.  

Dupa nastere, unele femei pot sesiza lipsa lubrificantului vaginal din timpul actului sexual. In acest caz poate fi folosit un lubrifiant pe baza de apa pentru a elimina discomfortul.


Pot ramane insarcinata iar daca alaptez?


Femeile care isi alapteaza copii, pot experimenta o intarziere a ovulatiei si mentruatiei. Dar ovulatia va avea loc inainte de perioadele menstruale, asa ca poti ramane insarcinata pe aceasta perioada. Intreaba-ti medicul care este metoda contraceptiva care ti se potriveste.
de Alina Popescu
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.08.2011 02:01 
VCZhbNxgK
This site is like a calssroom, except I don't hate it. lol
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie