Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea parului
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Ingrijirea parului > Cum scapam de matreata?

Cum scapam de matreata?

Matreata este o problema mai mult cosmetica decat medicala si este considerata, de regula, inofensiva. Cu toate acestea, in unele cazuri matreata poate fi o cauza principala pentru caderea parului si poate aparea din cauza stresului. O confruntare permanenta cu matreata poate fi semnul unor probleme mai serioase precum eczema, psoriazis sau dermatita seboreica.
Ce este matreata?

Matreata se prezinta sub forma unor pelicule cutanate, rezultate in urma eliminarii straturilor superficiale ale epidermei. Cand simti ca pielea corpului ti se descuameaza, iar scalpul este mai afectat de acest proces decat oricare alta parte a corpului este un semn alarmant. In functie de cazul de dermatita cu care te confrunti, matreata se prezinta sub forma de mici solzi uscati (scalpul nu prezinta nici o iritatie sau roseata) sau solzi mai grasi si mai densi (scalpul este presarat cu pete rosii) care se lipesc de firele de par acumuland ulei, praf si ramasitele produselor cosmetice pentru ingrijirea parului.


Simptome ale matretei
  • Solzi mici si albi care cad pe umerii hainelor constituie o dovada incontestabila ca te confrunti cu matreata;
  • Senzatia de usturime si mancarime, care este prezenta uneori in asemenea cazuri.


Care sunt cauzele aparitiei matretei?
  • Cea mai intalnita cauza este hiperseboreea si exfolierea scalpului;
  • Dermatita seboreica este o iritatie care determina exfolierea excesiva a scalpului. Cauza acestui lucru este inca necunoscuta;
  • Pitirosporum foliculitis este o ciuperca microscopica care apare de regula in zonele mai grase ale pielii. Persoanele care se confrunta cu matreata, au si o problema cu aceasta ciuperca.


Sfaturi utile
  • Maseaza-ti in fiecare zi scalpul, timp de cateva minute, pentru a stimula circulatia si a indeparta celulele moarte;
  • Spala-ti regulat parul, folosind un sampon anti-matreata pe baza de fungicizi. Apoi fii foarte atent/a sa clatesti foarte bine parul pentru a indeparta orice urma din produsul utilizat. Multe persoane considera spalatul regulat al parului ca fiind foarte benefic pentru par si scalp, insa o alta categorie se poate confrunta cu iritatii ale scalpului;
  • Pentru parul gras este recomandata diluarea catorva picaturi de zeama de lamaie sau otet de mere in apa folosita pentru clatirea parului;
  • In cazul in care pielea capului este foarte uscata, un tratament cu ulei de masline o data pe saptamana este foarte benefic. Maseaza parul cu ulei de masline, ulei de ricin sau ulei de in si acopera-l cu un prosop incalzit putin in prealabil. Lasa-l sa actioneze pentru 30 de minute, dupa care samponeaza-l;
  • Evita folosirea excesiva a produselor pentru par (inclusiv vopseaua si colorantii) si schimba samponul daca nu se dovedeste a fi eficient;
  • Stresul si emotiile negative joaca un rol important in cazul matretii, asadar cateva tehnici de relaxare ar fi foarte indicate in aceste perioade.


Tratamente impotriva matretei

Exista cateva tipuri de sampoane pe care le gasesti in farmacie care iti pot fi de un real folos in tratamentul impotriva matretei.

Sampoanele medicale care contin zinc pirition, sulfura de seleniu sau gudron de huila pot indeparta senzatia de iritatie asociata matretei. Daca folosesti produsele pe baza de gudron de huila este foarte important sa folosesti o solutie si un balsam special pentru a indeparta definitiv mirosul.

Sampon antifungic - samponul pe baza de ketoconazol sau miconazol este antifungic cu spectru larg, reducand numarul ciupercilor.

Sampon cu efect keratolitic - samponul pe baza de acid salicilic are rol keratolitic, indepartand celulele moarte care ajung la exteriorul pielii capului astfel incat peliculele de matreata sa nu se adune in "grupuri".


Suplimente

Exista suplimente care te pot ajuta pentru a controla formarea matretii.
  • uleiul de in sau primula;
  • multivitamine, inclusiv zinc;
  • betacaroten.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  07.02.2012 18:18 
Remediu impotriva matretii
Eu folosesc ASORIAN impotriva matretii.Este o solutie recomandata de medicul meu dermatolog si este chiar foarte buna si nu este deloc scumpa, doar 8,5 Ron.Eu am avut probleme grave, imi faceam rani pentru ca ma manca scalpul rau de tot si ma scarpinam pana imi dadea sangele.
  31.01.2012 21:53 
de vreo 3 sau 4 luni am inceput sa am matreata si mi se inroseste pielea mai ales pe frunte....am facut mai multe tratamente si cu ulei de masline si cu otet de mere dar degeaba ...ma spal pe h&s mentol si tot degeaba...nush ce sa mai incerc...astept sa vad ce ziceti voi...
  22.01.2012 18:09 
Scapati de matreata
Eu am scapat de matreata prin spalare cu sapun cu sulf din comert, se lasa 10 minute apoi clatire cu bicarbonat alimentar
  14.01.2012 20:56 
matreata
cine stie cum sa scap de matreata uscata?.....
  14.01.2012 20:54 
matreata
cine stie cum sa scap de matreata uscata?.....
  12.01.2012 04:05 
nxmgdzzqZAzFKqZEsk
Help, I've been informed and I can't bcoeme ignorant.
  11.01.2012 04:42 
EFkEmIzZmlu
I was looking eevyrwhere and this popped up like nothing!
  09.01.2012 23:33 
matreata
samponul nizoral este salvarea inpotriva matreti eu am probat zeci de sampoane cele mai scumpe dar cu nici un efect dar cu nizoral am scapat rapid
  09.01.2012 05:56 
am scapat
eu unul am scapat dar e cam ciudat cum ma spal in fiecare zi de 2x cu nivea si am scapat insa inainte ma spalam de 2 ori pe saptamâna
  09.01.2012 05:42 
paul7sima@yahoo.com
sampoanele nivea sunt bune ?
  27.12.2011 19:55 
contra matretii si contra petelor cu matreata in zona capului ajuta
pentru matreta ma ajutat si pe mine Shampon cu zink anti-matreata dupa limpezire otet de mere cu apa calduta,combate ciuperca care provoaca matreata.Pentru petele cu matreata si rosi Dermatritis ajuta TERZOLIN 2% Lösung este produs din germania se gaseste si in romania costa in germania 16 euro ,dar merite deoarece pentru mine este ultima incercare care ma ajutat.Se poate folosi cel mult 3 luni.pentru pete cu matreata pe corp mai ajuta sare in apa de baie 38 de grade Temperatura si 10 minute .Va doresc la toti insanatosire grabnica .va scriu din Austria ,numai binela toti.
  17.12.2011 17:12 
tratament matreata
Aveam cojite albe si inestetice in cap. Am tamponat scalpul cu ulei de masline extravirgin si otet de mere si am stat o jumatate de ora cu o punga in cap.Apoi am spalat parul cu sampon antimatreata de la Gerovital plant.Dupa prima aplicare am scapat de matreata si am un par foarte frumos si matasos. Va recomand cu incredere.Samponul costa in jur de 13 lei.
  10.11.2011 09:30 
Matreata
Am reusit si eu sa scap de matreata, tot am cautat pe net si am gasit produse naturale la orising-online, am vorbit cu cineva si a recomadat un tratament a lor, si dupa putin timp am reusit sa scap de matreata:)
  04.11.2011 19:42 
matreatza
la mine parca ninge din cap contactatzi cu mine in odnoklassniki nus rushinod marcel usturoi
  26.09.2011 21:43 
matreata si iar matreata
eu am scapat de matreata spalandu-ma cu orice fel de sampon anti-matreata ,iar apoi imi masam scaplpul si imi clateam parul cu ceai de cimbru verde sau uscat.ideea e sa lasati ceaiul timp de 20-30 sa actioneze asupra scalpului.acest procedeu trebuie respectat timp de o luna cel mult,iar apoi veti scapa de matreata..iar dupa o perioada de timp e bine sa incepeti sa faceti din nou acelasi lucrul pentru a nu aparea din nou.
  02.09.2011 12:28 
...
am 17 ani si un par destul de lung dar am o mare problema de care de o luna si cv nu mai pot sa scap: matreata! la inceput mi-a mers cu lamaie, de doua ori pe saptamana inainte de spalare imi masam scalpul cu zeama de la o lamaie apoi foloseam un sampon de urzica. A functionat cam vreo 3 saptamani iar apoi matreata abuziva ma "inundat". Am folosit sapun de casa, pe langa faptul ca nu mai faceam foarte multa matreata, dar ea tot exista nu a avut nikiun rezultat la mn. Nu am parul foarte gras dar mancarimile si usturimile, precum si cojile care mi-au invadat capul sunt groaznice. Am incercat toate sampoanele antimatreata (mai ales celor la care le fac reclame la tv) dar in loc sa obtin rezultate pozitive, matreata se inmultea si mai tare, mai ales dupa folosirea de foarte scurta durata a samponului de la nivea!! Nu stiu ce sa mai fac sunt disperata si am ajuns sa nu mai ies din casa decat cu parul prins, ca sa nu va mai spun ca haine inchise la culoare pe care s-ar putea observa urme de matreata niki nu ma gandesc sa port....
  31.07.2011 22:58 
matreata
si eu am scapat de matreata dupa mai multe nereusite cu un sampon de la lush, rezultate dupa putin timp
  30.07.2011 08:59 
Despre matreata
Asa este bunicile noastre faceau sapun de calitate si nici nu aveam matreata
  26.07.2011 19:04 
p-u matreata!Solutia cea mai buna!!!
balsam REVIVOR impotriva matretii!!!
  27.06.2011 17:29 
sapon
cel mai bun este samponul STIEPROX in cazul meu a functionat
  23.06.2011 23:09 
matreata
nizoral e cel mai bun incercati-l
  20.06.2011 16:27 
of
E o problema arzatoare pentru mine si zecile de prieteni pe care ii am. Chiar unii dintre ei (precum si eu) avem si piele uscata pe langa nas si urechi. nu stiu ce e de facut fiindca nici un sampon sau medicamentele de la medic nu functioneaza.
  15.06.2011 15:01 
matreata
e o nebunie toate denumirile de sampun nu ajuta nici pe dracu ce sa fac nu mai scap de matreata????
  05.06.2011 13:09 
matreata
am matreata va rog ajutati-ma sa scap de ea por favor
  29.05.2011 16:45 
Matreata
Nu acultati toate reclamele la sampoane minune . Poate pentru unii merg dar pentru altii nu . Mai bine ati kua o mostra de la un amic decat sa dati multi bani pe sampoane costisitore .
  23.05.2011 17:57 
dermatita seboreica
BUNA,INCERCATI SAMPONUL ELVIVE ANTIFORFORA TRATANT,LA MINE DA REZULTATE,DOAR CA DE VREO 2-3 LUNI NU-L MAI GASESC
  20.05.2011 03:31 
Tips
Pentru chestii legate de matreata, mai ales la cum sa scapi de ea poti intra pe www.lifestory.ro si garantez ca vei gasi exact ce cauti
  13.05.2011 09:56 
fiti atenti
uitati eu am avut capul plin de matreata...si nu am fost la nimeni sa ma ajute eu atunci ma splam cu toate sapmoanele si imi masam uusor scalpul...eiiii mam axact pe un singur sapmon si acela este syoss cu tot balsam si ma spal de 2 ori pe saptmana si uite asa cum pielea scalpullui meu sa obisnuit cu syoss nu imi mai apere matreata dar akum iar mam dat cu mai multe sapmoane si akum fac aceelasi tratament BAFTA!
  26.04.2011 16:43 
matreata
buna am si eu probleme cu matreata...am folosit multe sampoane(H&S,GLIS,CLEAR,de la avon),dar nici un rezultat... problema o am de la 14 ani(cand ma spalam cu sampon de urzica si sapun de casa),dar am inceput sa cresc si am zis sa mi iau un sampon mai bun)... credeti ca r fi cazul sa ma spal din nou cu sampon de urzica si sapun de casa? pot sa va spun ca am coji mari de matreata si imi apare la o jumate de ora dupa ce ma spal,iar parul nu este foarte gras.
  25.04.2011 16:45 
matreata
NU MAI SCAP DE ACEASTA MATREATA ....VA ROG SA MA AJUTATI...PLZZZZ
  29.03.2011 09:22 
sampon antimatreata
folositi Petrole Hahn,pe mine ma scapat dupa prima spalare de matreata! Am folosit si Head & Shoulders si Wash and go ,de toate,nimic rezultate! dupa o singura spalare cu Petrole Hahn am si scapat,folosit cu regularitate face minuni! Samponanti de cel mult 4-5 ori si clatiti cu apa din abundenta,veti vedea rezultatele,il gasiti in farmacii si costa pana in 35 de lei! Sanatate!
  25.03.2011 14:13 
te scapa
cel mai bun tratament este : sapun de casa de la tara si te clatesti cu otet si scapi de matreata
  19.03.2011 22:14 
antimatreata
sampon NIZORAL -tratament 5 zile
  19.03.2011 22:13 
matreata
matreata = ciuperca se foloseste sampon NIZORAL=5 zile , apoi un sampon obisnuit , functie de tipul parului; se poate clati parul cu musetel , pentru cicatrizre , etc , eventul adaugati si cateva picaturi de lamaie (pentru par gras )
  16.03.2011 20:04 
matreata
urasc matreata Scapatima odata de ea !!!!
  14.03.2011 17:55 
matreata exagerata mia distru viata
am foarte multa matreata deja ami este rusine sa ies afara din casa am incercat tot felul de sampoane nu mai stiu ce sa fac, daca cineva stie o masaca preparata acasa sau ceva ce ce asi face repede efectul. va rog sa ami raspundeti multumesc
  18.02.2011 10:20 
va rog frumos dati-mi si mie un sfat
Eu ma confrunt de vreo 2 sau 3 ani cu o forma de matreata mai ciudata. Am incercat cu nizoral sampon si pastile in urma unei retete de la medicul dermatolog dar nu m-a ajutat( asta a fost acum 2 ani). Recent(acum 3-4 luni) am fost la dermatolog din nou pentru ca eram disperat si mi-a prescris produse de la firma ducray ( un flacon de kertyol dupa care elution pe care sa il folosesc ca si sampon obisnuit). Matreata se manifesta prin cojite destul de mari si mincarime foarte intensa si iritarea scalpului. Pe deasupra am un scalp foarte gras. De exemplu daca ma spal pe cap dupa ce se usuca parul(nu folosesc uscator)deja incepe pielea sa se descumeze si a doua zi parul este foarte gras si cad cojite foarte mari(cit unghia de la degetul mic) si pana a doua zi seara ma mininca capul foarte tare. Va rog dati-mi un sfat. id/mail- cipi_boss_2006
  16.02.2011 12:14 
am scapat uuuraaaaaaaaaaaa
am folosit reteta de la bunica mea si a functionat.am scapat de matreata.ulei de peste(facut acasa),folosit timp de 1 saptamana dimineata si seara,limeziti cu zeama de lamaie din abundenta (1lamaie). dupa uscare mai limpezesti o data cu apa rece rece rece.astept raspuns. bafta multa!!!
  15.02.2011 21:43 
eroare
oameni buni.. nu mai da-ti remedii aiurite. nu vedeti ce public avem? 11 ani? e grav daca copiii se confrunta cu asemenea probleme.. cei care da-ti solutii aberante si cu promisiuni dupa o singura utilizare mai bine ramaneti cititori si atat. solutia e la microscop si la laborator :)
  08.02.2011 13:58 
solutia sigura
Chiar daca e mai scump decat un sampon obisnuit, singurul remediu valabil (pentru mine) mereu este Dercos de la Vichy, cu conditia sa-l iei pentru tipul de matreata pe care il ai (isi da seama farmacista de regula). Am un scalp cam prost, are matreata de cand il stiu si nu se vindeca. DAR, cat timp folosesc samponul totul e ok. Pot sa va asigur ca am incercat tot. Am bagat si capul in congelator cum am vazut la reclama:), sampoane+remedii naturiste, nizoral,ducray,neutrogena,clinique,medicamente, alifii care costau cat o bicicleta, incercati-l!
  05.02.2011 16:09 
matreata
am folosit diverse marci de sampoane care mai de care mai naturiste sau mai de reclama dar tot nu scap de aceasta problema! nu folosesc uleiuri de par sau gel sau vopsea de par sunt doar mai gars la scalp ! cum pot rezolva aceasta problema ? las o adresa de mail.cine ma poate indruma sa imi scrie !ionutmok@yahoo.com Va multumesc !
  04.02.2011 22:59 
matreata
ma terorizeaza matreata sta lipita pe par si mu mai pleaca:-(
  23.01.2011 12:31 
matreata
nu mai scap de matreata asta
  13.12.2010 17:31 
te pot ajuta
Stiu ca ce o sa va zik eu akum suna mai ciudat dar va pot ajuta. Si eu am avut matreata si am scapat foarte repede eu am avut matreata de vreo 9 luni dar am scapat miam masat capu usor cu unguent cu extract de galbenele de doua ori pe saptamana si iti va arata ce vrei
  06.12.2010 21:19 
matreata
consider ca problema se afla in interior.mai intai trebuie aflat care este cauza acestor efecte(simptome)!
  26.11.2010 18:26 
SIR
Am inceput cu aceasta matreata in momentul intrarii in Academie Si am trminat fix la 10 ani dupa terminarea ei.Am mers la o gramada de doctori dermatologi,toti o apa si-un pamant acelasi tratament cu mici diferente:nizoral,neutrogena,blue cap,asorian;nici o diferenta,nici un rezultat nervi si atat. Va spun mai detaliat cum am scapat eu:m-am ras in cap 2 saptamani la 2 zile dupa care de trei ori pe zi ma dadeam cu Alifie Romaneasca de Galbenele si luam 2 pastile de Maca pe zi,in acelasi timp am redus si portia de cafea la una pe zi.Dupa cele 2 saptamani fara a te spala pe cap am inceput sa folosesc si Samponul Dercos de la Vichy folosit la 2 zile.De 4 luni nu mai am probleme iar momentan folosesc vechiul sapun de casa facut de bunica.Dumnezeu sa va ajute sa scapati de ea ca-i mai rea ca raia.
  19.11.2010 09:54 
matreata
nu mai pot scpa de ea am 11 ani nu beau cafea nici cola si nu sunt f slaba am 40 kg ce sa fac incerc tot felu de remedii
  09.11.2010 18:03 
matreata
si eu am avut matreata si am scapat cu infuzie de musetel
  29.09.2010 16:21 
am reusit sa scap de matreata
sall ma numesc andreea ji am 19 ani.acm cv timp am avut ji yo aceiasi problema dar am scapat usor cu ou.te speli de 2 3 ori k ou ji ai scapat
  25.09.2010 19:26 
sa scap de matreata
mam spalat de mii de ori cu sampoane naturiste si cele mai scumpe sampoane din farmacii si nau dat rezultat .am sa incerc cu ulei de masline si sa ma clatesc cu zeama de lamaie multumesc .
  21.09.2010 20:00 
o urasc
NIVEA... cel mai prost sampon din lume. nu mai pot skpa din matreata!
  21.09.2010 17:04 
Pentru a scapa de matreata trebuie sa-ti umezesti parul apoi sa iti freci pielea capului cu sare :mare: nu fina apoi te speli cu sampon nici odata sa nu iti aplici samponul pe pielea capului,incearca sa il intinzi pe par si apoi pune in apa de clatit otet si cand parul este uscat incearca sa il scuturi pentru a-ti cadea matreata.Rezultatele se vad imedeat iti spun din propria experienta.Succes
  05.09.2010 12:28 
am folosit ducray
am folosit tratament ptpar ducray si a mers dupa care am luat sampon si am mai multa matreata ca inainte de tratament .cu ce sa mai incerc?
  12.08.2010 13:36 
matreata
nustiu cum sa scap de matreata ! Am folosit foarte multe sampoane dar nu mi-au folosis la nimic ,dar acum in apa in care ma spal pun zeama de lamaie si otet. Va rog sa ma credeti nu mai am nici o particula mici,mica de matreata.
  11.07.2010 14:31 
sal.
mai lasati chimicalele,incercati sa va spalati cu apa de ploaie si cu sapun natural,macar o luna,eiiiii da nu mai aratati sic,nu va mai puteti da in stamba asa ca mai bine cu matreata si cu boli dar fudui.
  02.06.2010 18:05 
matreata asta
ce sa ma mai fac ??habar nu am nush kum sa scap de matreata asta .....fac baie sh dup asta fac matreata imediat,...ce sa ma mai fac?? sh fac in unele lokuri..
  24.05.2010 13:38 
matreata
samponul head&shoulders nu e bun nu il recomand si eu am matreata si acum vreau sa incerc nizoral:BAFTA!sa fie si apa de vina?nustiu dar se poate
  14.05.2010 22:17 
scapatima de matreata
buna eu sunt o fata de 13 si de cateva luni sau chiar un an am matreata si nu stiu ce sa fac inainte foloseam shauma si dadea rezultate dar apoi mi se pare ca nu mai mergea am vazut la tv despre herbel esensil si miam luat pe porticaliu cu tot cu balsam nimik apoi cu panten apoi cu unul de la kalos nu stiu ce sa mai fac mie si rusine sa mai stau langa cineva iar in zilele noastre conteaza foarte mult frumusetea.de obicei ma spal ca odata la 3-4 sau uneori de fapt rareori la 5 zile.in prima zi parul este frumos insa daca te uiti de aproape se vede niste pielite pe cap.in a doua zi incep mancarimile iar in a treia zi ma mananca capul si am matreata chiar nu stiu ce sa mai fac.astazi am inceput sa cred ca poate am paduchi dar nu am este o problema cu matreata ceva de speriat va rog daca ati trecut prin ce am trecut si eu si ati reusit sa scapati spunetimi si mie intrati pe candy_pink_dolc3 si spunetimi si mie va rog am nevoie de un remediu va rog. apropo atunci cand ma scar-pin in cap sub unghi se aduna ceva niste puncte negre ajutatima unrgent multumesc
  02.05.2010 22:24 
matreata
FAVISAN SAMPON ANTIMATREATA NU E BUN DE NIMIC AM MAI MULTA MATREATA DE CAND IL FOLOSESC
  30.04.2010 13:25 
matreata
nu stiu cum sa mai scap de matreata imi e rusine sa ma apropi de cineva prea mult sa nu cumva sa imi observe matreata... ajutatima cu un remediu
  26.04.2010 12:29 
tratament
Am sa incerc si eu din aceste tratamente. Va multumesc pentru sfaturi
  18.04.2010 20:38 
eu am incercat tot felul de sampoane si nimic
  10.03.2010 15:36 
AM ÎNCERCAT CU KETOCONAZOL ŞI NU MEA AJUTAT
  18.02.2010 12:30 
matreata
Am avut si eu aceeasi problema cu matreata,dar am urmat un simplu tratament naturist(infuzie de musetel)si am scapat de ea,la mine a mers,incercati si voi cateva saptamani poate va ajuta si pe voi...bafta
  15.02.2010 17:18 
sarea
Am sa incerc si eu cu sarea de bucatarie fiindca am observat ca la mare imi dispare de fiecare data. Sper sa am rezultate .
  07.02.2010 13:45 
parul vopsit cauza principala a matretii
din cauza a catralioane de culori si vopsele pe care ni le aplicam pe par si a milioanelor de sampoane cu care ne spalam si pe care le tot schimbam asta e motivul:matreata,coji,iritatii,ne cade parul,etc.pe timpul lu mamaia lumea nu se confrunta cu toate astea.de ce.si eu am aceeasi problema dar nu mai zic nimic
  23.01.2010 14:34 
Io luam sampon KALLOS iar dupa aceea am folosit alt sampon sii mi-a aparut matreata...ce sa fac?
  21.01.2010 19:18 
MATREATA
SINGURA PARERE ESTE CA MATREATA DISPARE NUMAI PE PERIOADE SCURTE INDIFERENT CE FOLOSESTI VIKI ARE DREPTATE O DATA PE SAMTANA SAU DE 2 ORI TE RAZI IN CAP SI TOTUL E OK
  21.01.2010 13:32 
nu e adevarat...la intrebarea cu pariul!!
Nu e adevarat ca numai persoanele slabe,hiperactive si care beau cafea sau cola au matreata.Eu nu sunt nici slaba(am 57 kg),iar cafea beau o ceasca,iar cola un pahar la 3 ani,deci matreata are cauza principala a stresului si carenta Ca si MG din organism.Ce am incercat si mi-a dat rezultate a fost Bioderma Node,insa prea scump si la parul meu lung daca imi ajungea 1 luna un sip de 125 ml:(...
  03.01.2010 19:12 
Matreata
nu stiu ce sa mai folosesc pt a scapa de matreata
  15.12.2009 12:37 
MATREATA
CRED CA ESTE ADEVARAT CA SAREA ARE UN EFECT BUN,LOCUIESC LA MARE SI AM OBSERVAT CA PE TIMPUL VERI CIND MERG LA PLAJA APA MARII ARE UN EFECT BENEFIC ASUPRA PARULUI, DECI MAI PUTIN GRAS SI DISPARE MATREATA AM OBSERVAT CA PE TIMPUL IERNI REAPARE ...INCERCATI SI VOI
  11.12.2009 16:35 
Ideea e ca acesta este pretul pe care trebuie sa-l plateasca persoanele sangvinice. Tratament? spalat f des (4-5 ori pe saptamana, frictionat energic, clatire din belsug). Mai important este insa stressul decat samponul. E mult de explicat..
  11.12.2009 16:32 
Facem un pariu?
Pun pariu ca majoritatea pers care sufera de matreata sunt slabe, energice, au trairi intense. De asemenea pun pariu ca beau minim 1 cafea pe zi(sau 1-2l de cola). Hmm?
  10.12.2009 21:48 
matreata
nu mai suport,,ma scarpin de parca as avea paduchi:(..am incercat de toate,si sincer,nu stiu ce sa mai fac!!,,
  07.12.2009 22:50 
Matreata
Matreata asta. Ma calca pe nervi
  26.11.2009 09:41 
Onescalp - antimatreata
Samponul Onescalp de la Nanogen este un sampon care indeparteaza sebumul de la nivel scalpului, indepatreaza matreata si reduce iritatia provocata din cauza matretii. Va spun lucrurile astea pentru ca eu il folosesc si sunt foarte multumita de el. Va las id-ul meu pentru mai multe detalii: oana_eu2099 sau site-ul: http://www.nanogen.ro/onescalp.html
  23.11.2009 15:53 
ducray
da este si asta o chestie,am folosit si eu ducray in speranta ca scap de matreata dar nu are nici un efect:((
  20.10.2009 21:16 
Kelual DS
Am fost la doctor si mi s-a spus ca am dermatita seboreica (aveam mancarimi, scalp iritat, dar nu aveam matreata sau coji). Am folosit Kelual DS de la Ducray, nu mai am mancarimi, dar acum am matreata :))))
  16.10.2009 17:14 
Matreata
De vreo cateva saptamani am foarte multa matreata,coaja de pe cap.Ce pot folosi pentru a remedia?
  15.10.2009 20:47 
Sarea de bucatarie face minuni
Si eu am avut probleme. Nu mai stiu de la ce sampon mi s-a tras...Oricum, de un an si un pic nu mai scapam de coji...Am incercat H&S , Foltene, Petrolehahn si cate si mai cate...Apoi am incercat cu Jhonson pt bebelusi, bun insa trebuia sa spal parul foarte des..la 2-3 zile, pt k era foarte bland.De curand am incercat SAREA DE BUCATARIE...si functioneaza excelent.Multumesc pentru idee.Am economisit enorm din banii de sampoane scumpe..O reteta ieftina si eficienta.Incercati!
  07.10.2009 10:17 
matreata
fara stres si cu multe spalari pe cap scapi
  24.09.2009 18:23 
am scapat si iar ma apucat
eu m-am confruntat cu matreata aproape 2 ani am folosit nizzan toata vacantad vara s aproape mam ras in cap, matreata disparuse sau na mai era ft putina cum am inceput scoala iar ma apucat nuj cu sa scap ca nu ma mai tund iar scurt
  12.08.2009 07:59 
par gras in crestetul capului
Am exact aceeasi problema: de ceva vreme am parul incredibil de gras in crestetul capului. L-am spalat azi de 3 ori, cu diferite tipuri de sampon si cu toate astea in zona respectiva se simte in continuare de parca as avea.. da.. miere! Nu stiu ce se intampla si nu stiu cum sa il fac sa-si revina. Am avut mereu par normal spre uscat, si acum dintr-o data, o zona hiper grasa in crestet! Are cineva vreo sugestie?
  01.07.2009 18:59 
am o mare problema
DE CATEVA ZILE AM O PROBLEMA MARE! IN CRESTETUL CAPULUI PARUL ESTE FOARTE GRAS CU O TEXTURA LIPICIOASA CA SI CUM AR FI GRAS SI NE SPALAT DE 1 SAPTAMANA, DESI EU IL SPAL ACUM IN FIECARE ZI, AM CREZUT CA E DIN CAUZA SAMPONULUI SAU CA NU M-AM CLATIT BINE. DAR IMEDIAT CU FAC BAIE, MA USUC SI PARUL ESTE LA FEL, PARCA AS AVEA MIERE IN CRESTETUL CAPULUI, CHIAR NU MAI STIU CE SA FAC.:((
  11.05.2009 09:09 
SOLUTIE!!!
am avut si eu aceasi problema ca si voi(matreata).Am incercat mai multe sampoane,sapunuri etc dar nimik Pana cand a aparut samponul CLEAR!!! Pe mine unu m-a ajutat foarte mult,efectul simtinduse dupa a 2-a spalare!!! Ma spal odata la 2-3 zile,dupa care ma "clatesc" si imi dau din nou cu putin sampon!!!! Eu unul cred ca este foarte bun:) P.S:Sa va frecati bine bine,aproximativ 3-4 minute:) Bafta
  31.03.2009 19:48 
altceva
Am utilizat mai multe metode, si nici un efect, poate totusi propuneti ceva naturist
  28.03.2009 19:55 
matreata
nimeni nu are o solutie...se pare pentru o banala totusi si foarte enervanta matreata..doar presupuneri
  24.03.2009 14:36 
Solutie antimatreata
Eu am avut matreata timp de 19 ani. Am folosit toate produsele din farmacii si din magazine, inclusiv leacuri. Am inceput cu un nou produs si fuctioneaza de la prima spalare, chiar daca dupa aceea am transpirat(fotbal, tenis de camp). Nu vreau sa fac reclama pe acest site dar ma puteti contacta la acotoc@gmail.com si va spun.
  20.03.2009 07:59 
Mersi Alex...gata cu caciulile si cu sepcile :D
  17.03.2009 15:55 
Am scapat de matreata... scapa si tu asa;)
Am avut si eu foarte multa matreata, si chiar daca ma spalam cu sampoane, se curata scalpul, dar ciuperca tot nu murea/disparea. Matreata se face de la purtatul sepcii pe cap, sau a unei caciuli, cam mai tot timpul. In fine... am renuntat sa mai port ceva pe cap, chiar si iarna cat am putut, si dupa 1 an, am vazut ca am scapat definitiv. E curat, si cand ma gandeam ca "akm 1 an cand dadeam prin par, cadeau la greu fulgii de matreata" :P in fine... Multumesc Domnului ca am putut sa scap de ciupearca asta de cacat. Deci, incearca si tu, si nu mai tot purta atatea pe cap. Umbla cu capul gol pe afara:) Si mai e o metoda... un coleg avea matreata f f f multa... s-a ras in cap... si in timp ce ii crestea parul, nivelul de matreata, scadea. Si azi nu mai are nici un pic. Deci, incearca, poate are efect si la tine, si nu mai da banii pe toate procariile de tratamente si sampoane, care doar curata scalpul, si nu distruge ciuperca. Vezi dupa un an rezultatele;) Toate probleme se rezolva din experienta ta sau a altuia. Sper ca v-am fost de folos, si toate cele bune fiecaruia din noi;) by Alex 17
  11.03.2009 13:23 
ma dispera
ma dispera matreata asta nus u ce sa ma mai spal m am spalat cu h&s dar degeaba acuimi mai si cade creca o sa raman cheala nush ce sa mai fac.ajutati ma.
  22.01.2009 15:11 
matreata
Si eu folosesc sapun de casa de cateva luni si intr-adevar nu mai am matreata deloc. La inceput parul mi se imbacsea foarte rau de la sapunul de casa dar s-a obisnuit dupa vreo 3 sau 4 spalari si e mult mai frumos. Poti face o masca de par cu galbenus de ou si ricin,se intinde pe par, mai mult la radacina si dupa circa 40 de minute te speli dar tre sa te limpezesti bine.Conteaza si alimentatia cred eu, sa mananci cat mai multe fructe, si legume care contin vitamina B, si apa mult.Poti sa bei zilnic cate o cescuta de coada calului timp de o luna sa vezi ce par frumos iti creste.
  09.01.2009 16:33 
MATREATA
Am 13ani.De vre-un an ma confrunt cu matreata.Dati-mi un sfat varog.MULTUMESC.
  07.12.2008 03:22 
Matreata
Eu am multa matreata in crestetul capului. De ce numai acolo?
  05.12.2008 12:03 
Recomandat
FOLOSITI O DATA PE SAPTAMANA ULEI DE MASLINE, O LINGURA DE MIERE SI GALBENUSUL DE LA UN OU (CRUD :d) SI LASATI SA ACTIONEZE 2-3 ORE
  18.11.2008 10:40 
Nu mai stiu....
Nu mai stiu ca sa fac!!!! De 2 luni incoace tot incerc sampoane anti matreata (cred ca am incercat vreo 12 feluri diferite clear, wash&go, nivea, nuci). Eu nu mai stiu cate si tot nu scap de matreata?!!?
  02.11.2008 12:32 
Clear nu e de treaba
Parerea mea este ca am incercat fel de fel de samponuri... mai nou ma spal cu Clear da nu da nici un rezultat, dar nu numai ca nu am scapat de ea... am mult mai multa matreata ca inainte. Dati-mi un sfat va rog!!!
  01.11.2008 14:09 
Matreata
si eu m-am confruntat cu aceeasi problema, mareata si am scapat de ea cu urmatorul tratament ulei de masline cald, o lingura de miere de albine si o lingurita de scortisoara. Aceata pasta care a rezultat am aplicat-o pe pielea capului am stat cu ea cam o ora dupa care m-am spalat cu sampon nizoral. Am vazut rezultate de la prima aplicare. Incercati si voi merita desi s-ar putea sa nu dea rezultate la toata lumea. Multa sanatate si un par fara matreata. Doamne ajuta
  02.10.2008 12:53 
nizoral
am sa incerc samponul nizoral, apoi aspirina pisata adaugata in sampon.
  29.09.2008 19:00 
Matreata
Si eu am avut probleme cu matreata si am reusit sa scap de ea cu nizoral sampon si cu tonic capilar de la dacia plant.
  05.09.2008 18:57 
Incearca si asa
Sampon petrole hahn impotriva matretii (in farmacii; e vreo 11 lei) si zinc, cate 1 capsula pe zi; incearca sa vezi si un dermatolog; mie i-a mai dat si niste medicamente, de asta am zis ca mai bine te duci...
  28.08.2008 16:48 
Matreata
Nu stiu ce sa fac. Incerc sa scap de cojitele din cap dar nicio sansa. Aveti o idee cum as putea scapa de ele?
  26.07.2008 21:52 
Tot n-am scapat!
Am folosit mai multe tipuri de sampoane cand eram mai mica, iar de vreo 3/4 ani, ma confrunt cu matreata! Am inceput sa ma spal cu sampoane anti-matreata din magazine si din farmacii, dar degeaba... am incercat si sapunul de casa... in prima saptamana a mai rarit matreata, iar dupa 3 saptamani s-a dublat... nu mai stiu ce sa mai fac sa scap de ea!!!!
  26.07.2008 19:32 
S-a ras in cap
Sotia mea tocmai s-a ras in cap din cauza matretii. Mai intai s-a vopsit blonda, dar tot se observa matreata pe haine, apoi s-a tuns scurt. Nici asta n-a ajutat, pana la urma s-a tuns la zero acum 2 zile.
  21.07.2008 16:48 
Pt . matreata
Eu folosesc un sampon antimatreata de la subrina (se gaseste in saloanele de coafura care colaboreaza cu aceasta firma) pe baza de zinc piriton. Nu mi-a disparut complet matreata, dar s-a redus cantitatea si senzatia de usturime si mancarime.
  09.07.2008 16:22 
samponul clear
a zis cineva ca samponul Clear e bun..si nu mai stiu c.am folosit samponul asta d cand a aparut.mi'a rarit matreata, dar atat.am matreata in continuare.
  20.06.2008 15:35 
cauze si tratament la matreata
25 ani matreata fara speranta! Degeaba sulf, otet, sampoane diverse. Acum 20ani la inst. Cantacuzino s-a descoperit o infctie in sange. Tratament adecvat a eliminat si matreata total! Unele animale (porc, iepuri, miei) au parazitul care ataca celule din sange, retina, creier si org anele de reporducere iar celulele moarte sunt eliminate sub forma de matreata si coji pe piele. Daca mananc carne nefripta sau fiarta bine (mici mai cruzi, friptura in sange), deseori dupa o saptamana apare matreata si un fel de coji in capul piept. 7 zile de pastile elimina tot. Tratamentul la par e pentru igiena, trebuie aflata cauza interna care produce matreata, mai ales ca adesea indica afectiuni pe care le avem toata viata! Matreata, chelia sunt simptome ale unor boli infectioase!
  30.05.2008 10:50 
vreau sa scap de matreata
am incercat tot ce este posibil casa scap de matreata dar nu am reusit. Va rog ajutazi-ma. multumesc
  11.03.2008 10:10 
Matreata
Am probleme cu matreta, am ffff multa nuj c sa ma ami fac mama spalat cu diferite sampoane anti-matreta dar degeaba. imi e si rusine sa ma vada lumea.
  22.01.2008 09:31 
Ce sa fac sa scap de matreata?
Am incercat tot felul de sampoane dar dupa ce consum un flacon si il incep pe al doilea iar apare matreata, nu stiu ce sa mai folosesc, daca ma spal foarte des parul imi devine gras si trebuie sa ma spal in fiecare zi. Precizez, ca nu am un par gras, ce sa fac ca tot schimb sampoanele de fiecare data? Am incercat si cu ulei de masline, e bun dar nu o indeparteaza, in cazul meu.
  13.01.2008 03:14 
Romania... tipic
Oameni buni, cred ca in Romania omul nu stie ca trebuie sa se spele in fiecare zi. Va spun va trece matreata 100% daca faceti in felul urmator: in fiecare zi spalati-va pe cap cu samponul Clear care il gasiti aproape oriunde in magazine. Puneti un pumn intreg cu sampo, nu va zgarciti. Daca nu va trece in 3 zile, ma dati in judecata.
  08.01.2008 18:11 
Matreata
Din cauza sampoanelor pe care le-am folosit am facut matreata si cred ca am sa-mi fac propriul meu sapun in casa, culegand toate plantele posibile si toate tincturile si toate uleiurile care sunt pe lumea asta; si daca nici asa nu scap de matreata, atunci nu-mi ramane decat sa-mi dau foc la cap si sa faca "BUM".
  26.11.2007 22:01 
Tratament antimatreata
Va rog sa-mi dea si mie cineva un tratament antimatreata. Baiatul meu are si nu mai scapa de ea. Am incercat cu produse cosmetice si nu au dat randament. Multumesc!
  11.11.2007 16:16 
despre matreata
si eu am matreata si nu stiu ce sa mai folosesc ca sa-mi treaca,am incercat tot felul de sampoane dar fara rezultat,sfatuiti-ma si pe mine cum as putea scapa de ea.
  01.11.2007 22:02 
despre matreata
Nu pot scapa de matreata,ma spal de 2 ori pe sapt. cu sampon superior ,si de urzica,am incercat cu tot ce este nou pe piata si dupa 2 zile de la spalare apare la loc si se formeaza o crusta mai ales in crestet.produce mincarime mare,va rog ce ma sfatuiti?
  11.10.2007 11:06 
SOLUTIE
M-am numarat si eu printre numeroasele persoane care au probleme de acest gen. Am incercat diferite sampoane comerciale anti-matreata,dar nici un efect. Nu vreau sa fac reclama - vorbesc numai in numele meu - numai samponul "head&shoulders" in combinatie cu o lotiune pentru par numita "Dermapin". m-au scapat de matreata. Lotiunea este 100% naturala, se gaseste la orice toneta care comarcializeaza produse naturale,(eu il cumpar dintr-un magazin-"Apicola") este ieftina(~6-7 RON), eficienta, cu actiuni multiple benefice asupra parului(degresare, regenerare,dezinfectant).
  08.10.2007 16:07 
matreata
Eu am avut acum cativa ani probleme cu matreata dar ca prin minune au disparut doar uitand ca aveam ac. problema .Din pacate acum catva timp a reaparut matreata si nu stiu ce sa mai fac am folosit diverse produse din farmacii dar nici unul nu da rezultat.mai problematic e ca a inceput sa imi cada parul f tare si ma gandesc ca in curand voi ajunge la disperareee cine are sfaturi va rog trimiteti-le la adresa mea de mail "marchantdenia@yahoo.com mersi mult
  01.10.2007 18:41 
cum scapam de matreata?
Parerea mea este ca o spalare corecta si o limpezire corecta va duce la disparitia matretei,dar problema noastra este ca nu stim sa ne spalam pe cap
  29.07.2007 18:25 
Vick
Cea mai buna metoda sa nu ai matreata este sa te razi in cap de 2 ori pe saptamana ... :))
  19.06.2007 08:37 
sampoanele
unela sampoane nu sunt bune de nimic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  06.04.2007 01:12 
vreti sa scapati de matreata?
Inaine de a incepe spalarea parului pregatiti 1/2 lingura sare de bucatarie sa aveti langa dv. Spalati parul normal cu samponul care doriti iar la final aplicati cu varful degetelor pe pielea capului sarea de bucatarie. Ramaneti cu ea pe cap trei minute dupa care va limpeziti bine cu apa calda. Atentie cand spalati parul sa nu zgariati piele capului cu unghiile deoarece va ustura atunci cand aplicati sarea. Spalti parul din doua in doua zile. Dupa cateva spalari matreata nu va mai reapare.
  03.04.2007 21:59 
matreta
si eu am avut probleme dar cu ajutorul uleiului de masline si al samponului cu efect keratolic am scapat dar e de durata si trebuie sa ai rabdare
  12.03.2007 17:53 
matreata
parerea mea e ca matreta e rezultatul stresului pentru ca eu una de cand am nascut primul meu copil(acum 5luni)am o caruta de matreata.
  09.03.2007 11:30 
ce sa fac?
AM MATREATA NUMAI DEASUPRASI DE NATURA EI ESTE GRASA.CE SAMPON SA FOLOSESC?
  12.02.2007 16:07 
MATREATA
Eu am matreta de cand ma stiu si nu-mi trece cu nimic.Pote din cauza faptului ca am pielea sensibila.
  30.01.2007 08:11 
MATREATA
Am citit ca nu este cunoscuta cauza aparitiei matretei dar ca ciuperca Pitirosporum Foliculitis gaseste un mediu propice de dezvoltare unde exista matreata.Aceasta ciuperca apare la toate persoanele care au matreata sau sunt doar cazuri in care este asociata cu aceasta?
  08.01.2007 14:43 
matreata bat-o vina
eu am facut matreata de la un sampon acum cativa ani. am incercat mai multe remedii si nu am putut decat sa o mai raresc, dar de scapat de ea nici vorba. voi ce ma sfatuiti?
  26.11.2006 00:12 
MAtreata asta
Eu am matreata si dak ma scarpin sa o dau jos in unrlr locuri vad puncte rosii...ces alea...?
  11.09.2006 13:37 
matreata
ma confrunt cu aceasta problema de cand am nascut al doi-lea copil. Eu cred ca din cauza stresului am facut-o ca nu-i asa de usor cu doi copii fara sa te ajute nimeni. Am incercat tot felul de sampoane antimatretii dar efectul lor tine pana ma spal cu ele, la intrerupere reapare matreata
  30.08.2006 15:04 
buna
ulei de masline si de ricin face minuni
  03.07.2006 16:31 
Ce ziceti de ASORIAN? S-ar parea ca matreata revine dupa un timp.
  01.06.2006 23:01 
matreata nu inseamna neaparat un par gras
Sotul meu a incercat ani de-a randul sa scape de matreata cu sampoane pt par gras si produse antimatreata.Insa nu a facut altceva decat sa agraveze problema.La nici 10 min dupa uscarea parului scalpul i se descuameaza sipelicule de apox 3 mm cad pe umerii lui.Nu are mancarimi dar este extrem de deranjant si frustrant.ACum suntem in faza de tratament naturist facem sampon in casa pe baza de galbenus de ou si miere si masaj dupa baie cu ulei de floarea soarelui sau de ricin.Se pare ca e ceva mai bine desi cred ca o sa dureze.
  15.05.2006 11:31 
matreata
nustiu cum sa mai fac sa il scap pe sotu meu de matreata ne spalam cu sampoane bune si f scumpe cate isi fac efectu doar la o spalare sau doua si pe urma iar apare matreata pina si in sprincene va multumesc anticipat
  01.05.2006 15:40 
despre matreata
Cit de curind am sa va scriu exact despre cum sa scapi usor de matreata dupa reteta folosita de Jennifer Aniston.
  18.04.2006 09:35 
am par gras si matreata din belsug
parerea mea despre informatiile de mai sus este ca da am sa incerac si cum ati spus dar,parca nu mai am incredere pt ca am incercat in toate felurile si nici un rezultat concret,cand incepea sa de-a rezultate dupa un timp incepea iar sa apara.
  20.03.2006 16:53 
Matreata
La mine matreata exista numai in zona fruntii.De ce tocmai acolo unde e si foarte vizibila.Exista un motiv?Sau ce?
  02.02.2006 13:38 
da...ce sa-ti spun
asta crede puiu`...eu manac fructe si zarzavaturi de cand ma stiu....sa nu mai mentionez tratamentele cosmetice p care le-am facut...totusi la alimentatie si la viata de zi cu zi se rezuma matreata...si la tipul de ten pe care il ai si nu il poti schimba...
  02.02.2006 11:00 
matrata
consuma zilnic fructe si zarzavaturi si scapi de matreata
  24.01.2006 17:51 
matreata
sampoanele cumparate din farmacii la recomandarea medicului cermatolog ,sunt mai scumpe dar merita
  23.01.2006 18:27 
samponil nizoral este cel mai eficient,numai ca daca intrerupi tratamentul matreata reapare
  19.01.2006 17:49 
Am o cunostinta care a incercat un produs naturist impotriva matretii: HENNA. Se gaseste la orice plafar.Singurul "inconvenient" ar fi ca, coloreaza parul in negru.Dar in rest este foarte bun.
  19.01.2006 17:49 
e super nasol sa ai matreata...eu ma confrunt cu aceasta problema.am incercat prin multe metode dar degeaba.
  19.01.2006 17:49 
ulei de masline, ulei de ricin,gerovital petrol si fara stres fratilor
  19.01.2006 17:49 
matreata
sapunul de casa e cel mai bun remediu contra matretei folosit pe termen lung. La fel mastile/impachetarile naturale sunt mai eficiente decat orice produs cosmetic scump.
  19.01.2006 17:49 
matreata
Consider ca datorita chimicalelor din ziua de astazi ,sufera persoanele mai sensibile .Sapunul natural pe care il faceau bunicele noastre,era mai bun si de calitate.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie