Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ghidul ceaiurilor
Home > Stil de viata > Nutritie > Ghidul ceaiurilor > Ceaiul verde si sanatatea

Ceaiul verde si sanatatea

Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni. Marea sa putere sta insa in eficienta profilactica: el ajuta la prevenirea cancerului.
Intrucat ceaiul verde poate fi baut in cantitati mari fara nici un fel de probleme, eficacitatea sa biologica poate fi pusa pe deplin in valoare. Ceaiul verde este adecvat pentru afectiuni relativ inofensive, dar persistente, ca de exemplu durerile de cap. In cazul unor boli grave, sau cronice, el trebuie insotit de o medicatie corespunzatoare. El poate constitui un suplimente eficace al tratamentului medical.

Consumul ceaiului verde de catre copii

Si copiii cu varsta de peste sase ani pot sa bea ceai verde. In schimb, pentru cei mai mici de sase ani este preferabil sa se aleaga un sortiment de ceai mai usor.

La scolari, ceaiul verde este foarte util pentru concentrare si pofta de mancare, dar nu li se va da prima infuzie, care contine cofeina. In cazul in care copilul nu este inca obisnuit cu gustul usor amarui al ceaiului, acesta poate fi indulcit la inceput cu putina miere sau amestecat cu suc diluat de portocale, mere sau alte fructe. Astfel, ceaiul devine mai atractiv pentru ochi si gust si totodata este imbogatit in vitamine si substante minerale. Vanilia, scortisoara si alte condimente sunt de asemenea indicate.

Informatiile au fost preluate din cartea "Ceaiul verde. Alinare pentru trup si suflet", trad de Walter Fotescu, Bucuresti, Editura Niculescu, 2005, www.niculescu.ro
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  06.03.2011 13:30 
Ceaiuri pentru copiii mici
Deocamdata nu avem peste 6 ani sa primim ceai verde, dar ii dau piticului un ceai special facut pentru el, din marar, chimen, anason, musetel. L-am comandat foarte simplu, de pe un magazin online specializat in ceaiuri, www.demmertea.ro. Imi place ca e un ceai de foarte buna calitate, nici nu trebuie indulcit, intrucat e usor aromat, iar bebele il bea cu placere. Il recomand mamicilor cu copiii mici.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie