Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ghidul ceaiurilor
Home > Stil de viata > Nutritie > Ghidul ceaiurilor > Ceaiul verde si cancerul

Ceaiul verde si cancerul

Anumite forme de cancer apar mult mai rar in regiunile unde se consuma in mod regulat ceai verde, cum ar fi China sau Japonia, comparativ cu alte regiuni.
Ceaiul verde nu este, bineinteles, un medicament in cazurile de cancer deja declarate, dar el poate sustine terapia si, mai ales poate preveni imbolnavirea de cancer. Principalul sau avantaj sta in faptul ca el ataca o tumoare in curs de formare nu dintr-o singura directie, ci din mai multe. EGCG, flavonele si vitaminele inhiba cresterea tunorilor maligne, dar in primul rand impiedica aparitia lor. Aceste substante neutralizeaza radicalii liberi si nu permit ca din alimentele bogate in nitrati sa se formeze nitroamine cancerigene.

Ceaiul verde contine multe substante cu efect antioxidant, iar consumul sau regulat pastreaza sanatatea si capacitatea de rezistenta a corpului. Cele mai importante substante antoxidante sunt: vitamina C, E, beta-carotina si seleniul. O serie de substante continute in ceaiul verde, ca de pilda flavonele, protejeaza si mentin capacitatea functionala a vitaminei C. Din acest motiv este util ca, pe langa o alimentatie echilibrata, bogata in legume si fructe proaspete, sa se bea regulat cate o ceasca de ceai verde in loc sa se ia vitamine sintetice.

Indicatie

Pe langa ceaiul verde, un efect antioxidant comparabil il are si vinul rosu. Ceaiul negru se afla in aceasta privinta doar cu putin in urma celor doi competitori fruntasi - ceaiul verde si vinul rosu.


Informatiile au fost preluate din cartea "Ceaiul verde. Alinare pentru trup si suflet", trad de Walter Fotescu, Bucuresti, Editura Niculescu, 2005, www.niculescu.ro


Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie