Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ghidul ceaiurilor
Home > Stil de viata > Nutritie > Ghidul ceaiurilor > Ceaiul verde si afectiunile dentare

Ceaiul verde si afectiunile dentare

Ceaiul verde este eficient in combaterea cariilor, a paradontozei, inflamatiilor gurii si faringelui si previne osteoporoza. Pentru a impiedica aparitia cariilor dentare si a paradontozei se va bea regulat in timpul mesei, sau dupa, o ceasca de ceai verde.
Alimentele bogate in zaharuri sau acizi, precum dulciurile, fructele si sucurile ataca violent smaltul dintilor. Prin continutul ridicat de fluor, ceaiul verde intareste smaltul si-l face mai rezistent la atacul acizilor. Dintii isi pierd astfel mai lent substantele minerale. Tanantii au efect astringent, contracta tesuturile, inataresc gingiile si pot chiar sa vindece mici rani si inflamatii. De asemenea, ei inhiba enzima amilaza existenta in saliva umana si care descompune hidratii de carbon in zaharuri simple.

Cine obisnuieste ca impreuna cu alimentele bogate in hidrati de carbon - cum ar fi painea, pastele fainoase sau cartofii - sa bea si cate o ceasca de ceai verde, atacul acizilor va fi mai redus in cavitatea bucala si va avea o dantura mai sanatoasa. Cu cat ceaiul ramane mai mult in gura, cu atat este mai pronuntat efectul anti-carie.

In plus, EGCG impiedica dezvoltarea bacteriilor si formarea tartrului dentar si protejeaza astfel nu doar de carii, ci si de paradontoza. Nu in ultimul rand, ceaiul verde regularizeaza producerea salivei, care neutralizeaza acizii agresivi din cavitatea bucala. Pentru prevenirea cariilor si a paradontozei este foarte utila si clatirea zilnica a gurii cu ceai verde in care s-a amestecat zeama de lamaie proaspat stoarsa.


Informatiile au fost preluate din cartea "Ceaiul verde. Alinare pentru trup si suflet", trad de Walter Fotescu, Bucuresti, Editura Niculescu, 2005, www.niculescu.ro
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  25.10.2011 18:13 
aybcXVgTDTGyEPrrdX
What I find so interesting is you could never find this aywnehre else.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie