Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Ce tratament sfatuiti in cazul atacurilor de panica? (laurie)

Ce tratament sfatuiti in cazul atacurilor de panica? (laurie)

Nu stiu ce inseamna pentru dvs atacuri de panica, cat de dese sunt, cat de puternice, in ce masura interfereaza cu viata   si activitatea dvs, daca simptomele au aparut ca raspuns la o anumita situatie sau conflict. Daca doriti sa va ajutati singura, inseamna ca va simtiti in stare sa faceti acest lucru. Banuiesc ca deja ati gasit modalitati pentru a face fata atacurilor de panica.

Daca insa v-ati retras tot mai mult intr-un spatiu de siguranta si nu cereti ajutor, riscati sa va cronicizati simptomele si in loc sa va ajutati, sa deveniti "subalterna" simptomelor dvs, si atunci trecerea timpului nu mai este in favoarea dvs.

Principiul atacurilor de panica este simplu: corpul reactioneaza fiziologic declansand o stare de alerta in ciuda faptului ca nu exista nici un pericol real. Psihologic se declanseaza o stare de panica, care intareste reactia fiziologica, si asa mai departe, ca un carusel in care cu cat va speriati mai tare, cu atat va simtiti mai rau.

Dumneavoastra hotarati daca puteti rupe de una singura acest cerc vicios sau aveti nevoie de ajutorul unui profesionist. Daca va este greu sa discutati cu cineva, puteti apela la un psihiatru, care nu va fi atat de intrusiv   ca un psihoterapeut si va poate da un tratament medicamentos care sa va ajute semnificativ.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  14.12.2011 19:37 
atac de panica
cunosc, stiu ce cumplit este un atac de panica ....nu are rost sa insir vrute si nevrute . Pot spune ca dupa ani de disperare cu medicamente etc ....am citit pe net ...ce rau face cafeaua neagra in acest caz, Eu care eram o cafegioaica convinsa de vreo 1o ani ...am renuntat si .....de cind nu mai beau ....n am mai facut .Bineinteles a ramas frica ...daca mai fac ...evit aglomeratia etc ,,,dar gindul meu tot la o recidiva este ...dar nu am mai facut ,,,,deci cei ce beau cafea neagra ,,,,sa nu o mai consume ...sa vada rezultatul ...
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie