Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Terapii alternative
Home > Stil de viata > Medicina alternativa > Terapii alternative > Ce stim despre magnetoterapie?

Ce stim despre magnetoterapie?

Magnetoterapia este un tratament natural si usor de suportat de organism. Aceasta terapie se bazeaza pe actionarea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsatil (CMP). Este cunoscut faptul ca acest CMP lucreaza la nivelul celulelor, activand producerea enzimelor, transferul metabolic si avand un rol important in functionarea membranei celulare.
Prin supunerea organismului la CMP, respiratia celulara este sporita, acest camp magnetic actionand in mod pozitiv asupra sistemului imunitar al pacientului, in vasodilatarea arterelor capilare si descresterea coagularii sangelui.

Acest tratament, odata urmat, ar putea duce la diminuarea pana la disparitia completa a unor probleme de sanatate. Magnetoterapia poate fi folosita in tratarea a numeroase boli, acute sau cronice, deseori ducand si la disparitia durerii si a edemelor.

CMP imbunatateste circulatia sangvina la nivelul creierului, creste nivelul oxigenului din neuroni, creste flexibilitatea vaselor de sange si dizolva colesterolul. Este deseori folosit pentru tratarea insomniei, a migrenelor, aterosclerozei, a unei memorii slabe si a traumelor capului. S-a dovedit ca magnetii sunt de ajutor in tratarea a numeroase afectiuni, cum sunt: artrita, durerile de spate, durerea in articulatii, accidentele in sport, o circulatie proasta a sangelui, lipsa de energie, etc.  Este benefic pentru oricine (atentie, insa, la copii) chiar si dupa varsta de 50 de ani.

Magnetoterapia ajuta la alinarea simptomelor epilepsiei, a bolii Parkinson, Alzheimer, a migrenelor, a sindromului PMS si a depresiei. Campul electromagnetic pulsativ de joasa frecventa (CEMP - folosit acum in magnetoterapia moderna) se pare ca are rol in cresterea capacitatii de concentrare.

De asemenea, CEMP imbunatateste capacitatea creierului de a transporta oxigenul in sange, microcirculatia sangvina si procesul neurologic, reducand anxietatea.

Dispozitivele moderne cu un camp electromagnetic pulsatil de joasa frecventa genereaza diferite frecvente, modulatii sau impulsuri si au posibilitatea de a stabili si o durata de expunere diferita. Frecventele folosite sunt intre 1 si 100 de Hz.


Este magnetoterapia o tehnica recenta?

Acum sute de ani, indienii aveau obiceiul de a dormi cu capul catre nord si de a tine post in zilele cu luna plina. Aceste obiceiuri antice isi au baza lor: campurile magnetice care strabat pamantul au un impact major asupra organismelor vii. In acelasi timp, corpul nostru este investit cu magnetism. Cel mai puternic camp magnetic este creat de creier in timp ce dormim si dormitul cu capul indreptat catre nord faciliteaza trecerea campului magnetic al Pamantului prin corpul nostru. Obiceiul de o posti in zilele cu luna plina si-a gasit o explicatie logica in timpurile noastre. Pe timpul lunii pline, fluidele sunt transportate mai rapid prin corp, astfel ca un post ajuta la echilibrarea nivelului lichidelor din corp. De ce organismul reactioneaza la luna plina? Pentru ca fiecare planeta aflata in miscare, prin campuruile sale magnetice, influenteaza si celelalte planete.

Istoria magnetoterapiei este destul de veche. Cel mai vechi caz de vindecare cu ajutorul magnetilor este intalnit intr-una dintre cele patru Vede, in care regasim un fel de tratat de medicina: Atharvaveda. Se pare ca si egiptenii erau familiarizati cu puterea vindacatoare a magnetilor, deoarece ii foloseau pentru conservarea mumiilor. Se zice ca regina Cleopatra purta un magnet pe frunte, pentru a-si mentine frumusetea si sarmul.

In secolul al 16-lea magnetii au devenit obiect de studiu stiintific. Un alchimist - fizician suedez, Paracelsus, a fost acela care a demonstrat puterile vindecatoare ale magnetilor in diferite boli.


Cum actioneaza magnetoterapia?

Terapia cu magneti consta in introducerea anumitor parti ale corpului (in functie de afectiune) intr-un camp magnetic pentru a accelera diminuarea durerii, a inflamatiei sau a altor afectiuni ale sistemului locomotor.

Exista trei mecanisme fizice prin care campul magnetic interfereaza cu organismul:

1. Inductia magnetica
1. Efectele magnetomecanice
3. Interactia electronica


Campul magnetic are urmatoarele actiuni asupra organismului:

1. Vasodilateaza
2. Actiune analgezica
3. Actiune anti-inflamatoare
4. Actiune spasmolitica (suprimand starea spasmodica)
5. Accelereaza cicatrizarea ranilor si vindecarea organismului


Cat de indicata este magnetoterapia

Magnetoterapia este benefica in cazul femeilor insarcinate, al purtatorilor de pacemaker, al bolnavilor de hipertiroidism, al celor cu disfunctii ale glandei suprarenale. Acest tratament este indicat in tratarea miasteniei grave, a afectiunilor legate de sangerari incontrolabile, a tuberculozei active, a afectiuniulor virale acute, anemiei si a psihozei.


Te mai gandesti daca apelezi la o asemenea terapie daca:

  • ai o afectiune micotica severa;
  • ateroscleroza severa;
  • afectiuni neurologice cu atacuri frecvente.

Nu exista efecte secundare in urmarea unei astfel de terapii, dar trebuie sa iti iei, totusi, cateva masuri de siguranta. Astfel:

  • nu ai voie sa faci dusuri sau bai reci sau sa mananci mancare rece dupa tratament;
  • nu ar trebui sa porti ceas pe parcursul tratamentului;
  • magnetii nu ar trebui folositi pe copii mici (doctorul va decide in ce masura iti poate recomanda un astfel de tratament);
  • femeile insarcinate nu ar trebui expuse unui camp magnetic ridicat.

In Romania, acest tip de terapie este foarte intalnit. Numai medicul tau de familie iti poate da o trimitere la un cabinet sau spital unde poti urma tratamentul cu CMP.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  27.01.2012 16:07 
räspunsuri
as vrea si eu niste räspunsuri la aceste intrebäri.
  26.01.2012 16:51 
Comentariu
Da magnetii statici sunt o mare päcälealä,pentru omenii neavizati.Cimpur magnetice statice intilnim.telefone celulare,retea de tensiune,telivizore,sateliti,si multe altecimpuri magnetice statice care sunt mult mai puternice.Astea produc räu organismului decit bine,altceva se intimplä cu cimpurile magnetice pulsatorii care dupä ultima tehnologie modernä POT FI FOCALIZATE INTRO ANUMITÄ ZONÄ A CORPULUI REALIZINDUSE UN CIP MAGNETIC DE PINÄ LA CITEVA SUTE WATI(mT).CEA mai mare contributie a terapii magnetice este RESTABILIREA MICRO CIRCULATTI IN ORGANISM;SI IN ACELAS TIP ELIMINÄ BLOCAJILE DIN ORGANISM: Cu o terapie magneticä fäcutä la o virstä timpurie 40-45ani eliminä multe probleme de mai tirziu la o virstä inäitatä. Prin magnet terapie in afarä de eliminarea blocajilor se realizeazä o alimentare mai bunä cu oxigen,cu medicamete, acestea trasportinduse mai usor cätre celule restabilind functile acestora,in timpul tratamentului se bea multä apä de izvor dacä se pote sau (apä magnetizatä) apa continind multi ioni,ajutä la proceul de insänätosire.Domnii mei aparate ca Spiridusu ,Magen,sau multe al sunt päcäleli mari.
  28.12.2011 11:25 
cum influenteazamagnetoterapia celula canceroasa?
Sunt operata de 4 ani de cancer de sin,daca asi purta talpici magnetici ,asi risca ceva?
  23.12.2011 23:45 
DURERI DE SPATE ameliorare
Adresa de pe Yahoo mi-a fost distrusa si va rog sa-mi scrieti pe adresa : ioanabobocea@gmail.com Recomand pentru dureri de spate Terapia cu lumina polarizata de joasa frecventa (Bioptron ).Eu l-am folosit pentru mine si am simtit cu adevarat ce a facut .Terapia se face pe zona dureroasa 20 de minute si dupa o jumatate de ora se repeta ,dar este bine sa lucrati si pe intreaga coloana .
  28.11.2011 11:26 
retinita pigmentara
pot ajuta cu ceva la retinita pigmentara?
  23.11.2011 13:53 
magnetoterapie
Dupa mine este ceva senzational. Am incercat si ma simt bine.De ce sa folosesti medicamente cand poti folosi magnetoterapia.
  17.08.2011 17:16 
galati
da da da jumate de piroida madulA RA BINE ASA SAS ASA SIA ASA SI ASA
  11.08.2011 11:50 
remediu si tratament
eu am incercat de curand magnetii, pentru dureri de picioare si este ok, totusi nu inteleg dece toata lumea face reclama la tot felul de magneti scumpi si cand intreaba cineva, asa cum am vazut mai sus, nu raspunde nimeni, daca sunteti atat de draguti si recomandati ceva ar fi bine sa se stie si cat timp pot fi folositi acesti magneti. Din punctul meu de vedere exista si magneti ieftini sub forma de bratari se gasesc in comert sau cine merge la biserica gaseste la magazinele bisericesti si nu sunt scumpi, nu le face nimeni reclama. Multa sanatate si bafta.
  20.07.2011 16:06 
Greseala in text !
Ai scris gresit la subtitlul "Cat de indicata este magnetoterapia" Procedeul este contraindicat la gravide, etc.Adica NU ESTE BENEFIC !!!!
  28.06.2011 20:15 
vizitatii blogul
www.terapie-magnetica.blogspot.com
  18.06.2011 12:42 
pt hepatita
am hepatita virala este indicat campul magnetic?
  04.05.2011 14:50 
terapia cu magneti
Am aplicat aceasta terapie asupra mea, cu magneti simpli si am obtinut rezultate deosebite, imi mentin greutatea corporala idilica si am obtinut un surplus de energie.
  06.04.2011 10:40 
produse Nikken
Daca doriti sa achizitionati produse Nikken va recomand site-ul www.wellness-romania.com , sunt detalii despre toate produsele, livrarea se face foarte repede, puteti sa va si inscrieti in sistemul mlm Nikken. eu am achizitionat de mai multe ori de la ei, si am putut testa si unele produse pe care inca nu le am, am fost multumit de toate. http://wellness-romania.com
  06.04.2011 10:39 
produse nikken
Daca doriti sa achizitionati produse Nikken va recomand site-ul www.wellness-romania.com , sunt detalii despre toate produsele, livrarea se face foarte repede, puteti sa va si inscrieti in sistemul mlm Nikken. eu am achizitionat de mai multe ori de la ei, si am putut testa si unele produse pe care inca nu le am, am fost multumit de toate. http://wellness-romania.com
  21.03.2011 11:31 
aha, si ti-ai pus nr. de tel. pe site .....:)
  11.02.2011 13:05 
Dupa 10 ani de antiinflamatoare, infiltratii si fizioterapie
Am avut mari dureri de oase, discopatie, spondiloza, cocsartroza, osteopenie, stenozare canal, reumatism cronic, devenisem imobilizat la pat, nu mai iesisem din casa de 6 luni si am cumparat de la un consultant niken, tare de treaba(are tel. 0732975314), o saltea cu magneti, talpici de pus in pantofi / papuci, bratara si pot spune ca ma simt mult mai bine, nu doar merg, dar si alerg.
  11.01.2011 13:03 
se poate folosii
il poate folosi si chiar este indicat in refacerea dupa operatie.PS comercializez un astfel de aparat care v-ar putea ajuta 0743187681
  01.10.2010 08:34 
in legatura cu aceasta terapie cu magneti: sotul meu este operat pe cord deschis cu 3 baypasuri poate sa foloseasca terapia cu magneti?
  12.06.2010 23:45 
Vand bratari magnetice
Vand bratari magnetice la preturi atractive. Contact pecmetalgalati@yahoo.com
  12.06.2010 23:43 
Va recomand cu caldura
eu mi-am cumparat o bratara magnetica foarte faine de pe site-ul www.cali-vita.ro Au foarte multe modele si sunt foarte seriosi. Recomand tuturor.
  10.05.2010 14:21 
am experimentat
am cumparat filtrul si talpicii. aveam picioarele reci in permanenta dupa 45 min de purtat acei talpici picioarele imi erau calde iar chestia asta a persistat ore intregi. si punand chestia aia pe piele la spate, zona s-a incalzit si am putut sta in picioare aproape 3 ore fara sa simpt nici o durere.
  22.04.2010 13:14 
Retentie de apa
Eu stau in fata calculatorului peste 10 ore zilnic si am inceput sa retin apa in picioare. Medicul de familie mi-a prescris Furosemid, dar parca tot nu elimin toata apa retinuta si stiu ca nici nu e recomandat sa iau acest medicament pe termen lung. Credeti ca mi-ar fi de folos un tratament cu CMP?
  10.03.2010 12:32 
invitatie
Va invitam sa participati la cea de-a patra editie a Body Mind Spirit Festival - www.bodymindspiritfestival.ro- ce se va desfasura intre 26-28 martie la Sala Palatului - Bucuresti, 29-30 mai Teatrul Luceafarului - Iasi, 9-10 mai Casa de Cultura a Studentilor - Cluj. Acces gratuit pentru vizitatori.
  07.03.2010 21:26 
nedumerire
De curand am fost intr-o statiune balneo pentru tratament si acolo am aflat, dar prea putin, despre acest procedeu. De ce nu este prescrisa mai mult, de ce numai cei initiati beneficiaza de magneto-terapie? Este prea scump, sau sunt totusi si reactii adverse necunoscute si periculoase organismului. Articolul este super, ar trebui sa fie continuat cu altele cu si mai multe informatii.
  23.01.2010 01:14 
întrebare și sugestie
eu sânt convinsă că produsele mgnetice nikken sânt foarte eficiente și de calitate superioară am constatat pe pielea mea dar doresc mai multe informții despre timput de folosință sau trebuie purtate tot timpul? este foarte bine să se știe aceste lucruri vă mulțumesc.
  04.12.2009 02:00 
raspuns in domeniul magnetoterapiei
Practic magnetoterapia cu produse japoneze de ultima tehologie cocepute strict pe celula umana si testate 35 de ani cu rezultate exceptionale. Sunt in masura sa pot da lamuriri la intrebari legate de magnetoterapie , tf. 0244376149
  08.11.2009 01:52 
magneti
am citit lucruri interesante espre magneti si pe www.topsaloane.ro
  02.07.2009 08:54 
ce bine e cu magneti
EU FOLOSESC BANDA MAGNETICA PTR. GENUNCHI.PRIMA DATA AM VAZUT LA tv SI NU AM CREZUT IN PUTEREA EI . DAR ACUM AM CUMPARAT-O SI MA SIMT F.B. DESIGUR CA MAI SIMT CATEODATA DUREREA DOAR ATUNCI CAND NU O AM PUSA.M-AM OBISNUIT CU EA SI O DAU JOS DOAR CAND FAC BAIE.
  24.03.2009 17:24 
magnetoterapia
tratamentele cu magnetii de la firma nikken au dat rezultate la familia mea .tot ce sa spus ca fac s-a confirmat 100%.Ii recomand cu toata increderea ,incercati produsele nikken si nu veti regreta
  17.02.2009 20:06 
terapie
Sunt magnetoterapeut cu experienta si pot sa ajut persoane cu diverse probleme de sanatate . Tf.0244376149
  18.01.2009 16:06 
Intrebare
Sunt de acord cu magnetoterapia. Ce parere aveti de bijuteriile cu magneti, saltele magnetice etc. recomandate de Energetix?
  16.11.2008 00:22 
Trateaza cancer de os?
Se poate trata cancer de os la o persoana de 58 de ani. In faza incipienta?
  22.07.2008 13:13 
CORECT
E camp magnetic pulsatiL nu pulsativ, verificati si voi dex-ul...cand mai faceti traduceri mot-a-mot, ca nu tot ce zboara se mananca ;)
  04.07.2008 17:05 
Despre magnetoterapie
As dori imformatii mai concrete despre magnetoterapie. De unde se pot lua?
  08.06.2008 20:59 
magnetoterapia
Foarte interesant, as vrea sa stiu daca se poate trata si de necunoscatori, cu magneti obisnuiti, la domiciliu.
  03.06.2008 14:33 
sm
As vrea sa stiu daca aceste bratari ajuta in cazul sclerozei multiple ? Va multumesc
  20.05.2008 18:39 
Magnetoterapia functioneaza!
Magnetoterapie functioneaza intr-adevar! Lucrez in domeniul calculatoarelor si ma simteam mereu obosit si fara energie. Am aflat de magnetoterapie de pe site-ul www.magnoflex.ro de unde am si comandat un bandaj pentru ochi. Este fantastic. imi calmeaza ochii si ma odihnesc perfect noaptea. Impreuna cu pastilele Megamin si apa magnetizata tot de la magnoflex.ro mi-au trecut si cearcanele. Sunt foarte multumit si recomand tuturor cu incredere. Mult succes!
  24.03.2008 14:33 
Genunchiera magnetica
Am auzit lucruri bune despre... as dori sa stiu instructiunile de folosire. Am suferit o ruptura de ligamente incrucisate la genunchi si doresc o recuperare mai rapida. Multumesc.
  29.09.2007 23:30 
intrebare
cat coasta o bratara si unde o pot gasi ? multumesc anticipat
  07.05.2007 09:56 
autovindecare
DA ,am folosit bratara magnetica VISION imoreuna cu terapia REIKI si rezultatele au fost excelente in cazuri de AVC,Depresie ,Atac de panica ,Tensiune oculara,Insomnii .Daca ai nevoie si de alte informatii te rog scrie pe Email:ioana.bobocea@yahoo.com sau suna-ma la 0744.300.432,sau 0766.362.494. CU DRAGOSTE si LUMINA ,IOANA BOBOCEA Master teacher REIKI USUI,TIBETAN si ASCENSION & Biopranoterapeut
  11.04.2007 15:44 
INSOMNII
MA INTERESEAZA DACA CINEVA A FOLOSIT ACEASTA METODA PENTRU INSOMNII INSOTITE DE ANXIETATE SI A DAT REZULTATE??
  11.04.2007 11:24 
bratarile cu magneti
cat sunt de eficiente
  11.04.2007 07:22 
bratari magnetice
conteaza puterea magnetilor????
  10.04.2007 17:56 
magnetoterapia
va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti, daca acest procedeu este cumva eficient in cazul unei bronsite cronice asmatiforme si in cazul tratamentului contra obeztatii(daca se poate influenta metabolismul.In acest caz, va rog sa-mi indicati de unde as putea procura un asemenea aparat, sau sa-mi indicati o sursa pt. amanunte.Va ror sa-mi respun deti pe adresa sorin.stefanescu@gmx.net Cu miltimiri.
  16.01.2007 15:53 
genunchiere cu magneti
cit timp si cind trebuie purtate. exista containdicatii?
  08.01.2007 16:07 
durerea de cap!
am durere de cap ce persista, oare magnetoterapia ma poate ajuta_
  06.12.2006 04:37 
Hepatita cronica virus B
Doresc sa stiu daca in cazul meu este benefica magnetoterapia Multumesc valiblendea@yahoo.com
  03.11.2006 17:43 
va rog sa-mi raspundeti
Este posibil un tratament prin magnetoterapie in cazul maladiei Koller?va rog sa-mi scrieti pe moldoveanuviore@yahoo.com
  10.09.2006 16:31 
am un aparat d magneroterapie si
este format din aparatul propriu zis si din cercul magnetic.cercul este conectat la aparat printr-un cablu care intra in cerc pe marginea lui.as dori sa stiu daca are vreo importanta pozitia corpului in cerc daca locul in care intra cablul in cerc trebuie sa stea indreptat in ceva directie sau nu are importanta.daca stiti trm un mail pe gyuliapap@yahoo.com.va rog si va multumesc.
  09.06.2006 12:42 
magnetoterapia
As dori sa stiu in ce masura poate magnetoterapia vindeca sau macar ameliora tulburarile de circulatie periferica.Rog raspuns pe adresa de mail: kristina_ro2005@yahoo.com .Va multumesc,cu stima Mleziva Kristina.
  22.03.2006 09:53 
doamna
doresc sa stiu daca intradevar magnetoterapia este indicata in cazul purtatorilor de pacemaker ! va rog raspuns pe adresa:albu_st_delia@yahoo.com ! va multumesc, cu stima Delia Albu
  19.03.2006 18:11 
magne
Cred ca este benefica aceasta metoda, as vrea tare mult sa incerc, am dureri de spate groaznice, de aprox.8 ani.Imi puteti indica un astfel de cabinet in Sibiu??? va multumesc.
  17.03.2006 09:37 
disparitia eNdemelor?
sau edemelor? edemele nu au nimic de a face cu eNdemismul... :p Top Sanatate o izbeshte din nou... :DDDDD
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie