Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > "Cauzele care duc la aparitzia Ptiriazisului rozat"

"Cauzele care duc la aparitzia Ptiriazisului rozat"

Nu se cunoaste exact etiologia pitiriazisului Rozat Gibert, dar se stie ca are o transmitere preferentiala primavara si toamna la persone cu imunitate putin scazuta. Nici o regula de igiena cunoscuta nu impiedica transmiterea bolii, pentru ca, repet, nu se cunoaste inca exact daca este o componenta virala sau fungica. Daca aveti asa ceva va sfatuiesc sa folositi triazol sampon pentru spalat pe corp in perioada celor aproape 6 saptamini de eruptie, sa nu va speriati, boala nu este grava si daca nu va maninca pielea sa nu mai faceti nimic. Daca aveti o forma pririginoasa, trebuie sa mergeti la dermatolog care va poate prescrie antihistaminice si dermatocorticoizi.

Cu consideratie, prof.dr.Anca Zbranca
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  09.02.2012 12:53 
buna
va rog spuneti -mi se transmite pitiriazisul rozat? multumesc
  07.02.2012 09:18 
Dermatita...?
Am fost diagnosticat cu o dermatita de contact in zona abdominala (aveam mancarime puternica si pete rosii in zona unde se strange cureaua, sub burta) si apoi au aparut niste pete pe piciare la fel cu mancarime. Mi-a recomandat crema triderm,Cicalfate,Lomexin si altele.Cremele mi-au facut bine un timp,la brau m-am vindecat,dar pe picioare si pe maini ma scarpinam pana ma rupeam. Ce sa faci cu 40-50 ml de crema cand trebuie sa te dai pe tot corpul? Am vazut undeva la dermatita atolica parca indicat urmatoarea solutie:!!! Crema de corp +otet de mere!!! se face un amestec semilichid cu care poti sa te dai cu usurinta peste tot! Rezultatutul:LINISTE-STOP MANCARIME SI SCARPINAT! Sa vedem pentru cat timp,fac asta doar de 2 zile. Incercati si voi.
  05.02.2012 14:39 
deja m-am saturat!!
dupa cum va dati seama ... si eu am pitiriazis rozat..:))..prima oara cand mi a aparut ''ciuperca-mama'' am crezut ca m a muscat un painjen ceva..(facusem curat intr un loc cu mult praf etc.) , apoi am crezut ca am dermatita de contact..am fost pana la urma la doctorul de fam..si mi a zis cv de genu k am dermatita ca nuj si mi a dat acolo cv care nu are leg cu pitirazisul..in fine nu o condamn..nah...apoi am vzt k se inmultesc ..am intrat in panica:)) normal,m am dus la Colentina, si intr-adevar doct de acolo mi a zis k am aceasta boala. mi a dat 2 creme ,locobase dimineata si seara locoid si ketotifen plus niste vitamine, am inceput de ieri tratamentul, dar dupa noaptea trecuta mi au aparut mai multe p picioare..sunt ca niste muscaturi de tantari cele de pe spate iar cele de pe burta,piept,sani sunt rosi si ma mananca de numai pot..:( oricum sper sa ne treaca tuturor!!CEL MAI IMP. : NU INTRATI IN PANICA (asa cum am facut eu) ,AM INCREDERE CA VOR TRECE DE LA SINE, aveti grija de voi,MULTA SANATATE si SA NE AJUTE DUMNEZEU!!
  28.01.2012 10:38 
ras
nidoflorul este tata tuturor infectiilor de piele incercati
  27.01.2012 22:51 
pitiriazis
si eu ma confrunt cu asa ceva pitiriazis mi a prescris...unguent elocom si pastile claritine
  17.01.2012 15:18 
Dati-mi un sfat va rog
Eu sunt insarcinata in 15 saptamani iar cam de 2 saptamani mi-au aparut pe abdomen si pe sani niste pete rosii, unele mai mari si altele mai mici, care la inceput mi-au provocat senzatia de mancarime dar suportabila apoi mancarimile s-au diminuat.Am fost la doctorita ginecolog si nu prea stia ce sunt....precizez ca la dermatolog nu am fost.Din cele citite ma sus presupun ca as avea si eu pitiriazis rozat pt ca am cam aceleasi simptome, mai ales ca intr-adevar exista una sau doua pete mai mari care posibil sa fie placa-mama.Am facut toate analizele, rubeotestul, vdrl si e totul bine.Eu de fapt ce vreau sa stiu....daca ar fi chiar acest pitiriazis rozat este cumva contagios, sau e transmisibil si la fat?Va multumesc
  14.12.2011 16:34 
buna. un tratament care m-a scapat rapid de problema pitiriazis rozat a fost expunerea la soare.odata bronzata mi-a disparut problema . asta se intimpla in 2009 mai.dupa aceea nu am avut probl cu aceasta boala pina in prezent. ERAM SI EU TENTATA SA IAU TRATAMENT MEDICAMENTOS DAR AM VRUT SA INCERC ASA SI CHIAR A MERS.BAFTA.
  14.12.2011 16:33 
buna. un tratament care m-a scapat rapid de problema pitiriazis rozat a fost expunerea la soare.odata bronzata mi-a disparut problema . asta se intimpla in 2009 mai.dupa aceea nu am avut probl cu aceasta boala pina in prezent. ERAM SI EU TENTATA SA IAU TRATAMENT MEDICAMENTOS DAR AM VRUT SA INCERC ASA SI CHIAR A MERS.BAFTA.
  06.12.2011 15:02 
Pitiriazis rozat diagnosticat in Germania
Dragi copacienti si camarazi de mancarime. Acum 1 saptamana jumate mi-a fost diagnosticat pitiriazis rozat de medicul dermatolog (in Germania). Nu inteleg de ce intrati in panica. Este un simplu virus, nu exista alte simptome in afara de usturime si mancarime si trece de la sine ca si pojarul. IN COMPARATIE CU POJARUL, PITIRIAZIS ROSEA NU ESTE TRANSMISIBIL ! Cineva a scris aici ca este transmisibil, cea mai mare tampenie!!! In ceea ce priveste tratamentul parerile sunt impartite. Mie mi s-a spus clar ca nu exista un medicament sau unguent special pt asa ceva. Exista insa unele lucruri care amelioraza mancarimea/usturimea. Ceea ce am probat eu si functioneaza este: 1. evitarea dusurilor. daca chiar trebuie atunci cu apa calduta (nu fiebinte)si un gel de dus neagresiv (eu folosesc de bebelusi) 2. tamponarea bubitelor cu ulei de lavanda 3. consum zilnic de apa minim 2 litri 4.folosirea unei lotiuni de corp cu extract de calendula sau o lotiune de corp neagresiva pt bebelusi(din plafar sau supermarketul DM) 5. evitarea caldurii, transpiratiei Boala dispare in 4 saptamani-3 luni Multa sanatate
  04.12.2011 00:08 
pitiriazis rozat gilber
Buna, mi.au aparut aceste pete ciudate de aproape o luna si am fost la medic care ma diagnosticat cu pitiriazis rozat gilbert. Dar nu stiu ce sa cred, la mine e o forma mai ciudata. Nu este o pata mama care sa fie mai mare...is cu aspect ciudat petele, si is multe micute de tot si rosii in jurul lor. Ma mananca groaznic, nici nu pot dormi noaptea si mi.au aparut petele si in zona inghinala. Este normal asa ceva? Doctorita mi.a spus numa sa ma ung cu tetraciclina de 2 ori pe zi dar nu ajuta.Ma poate ajuta cineva cu un sfat??
  04.12.2011 00:05 
pitiriazis rozat gilber
Buna, mi.au aparut aceste pete ciudate de aproape o luna si am fost la medic care ma diagnosticat cu pitiriazis rozat gilbert. Dar nu stiu ce sa cred, la mine e o forma mai diferita. Nu este o pata mama care sa fie mai mare...is cu aspect ciudat petele, si is multe micute de tot si rosii in jurul lor. Ma mananca groaznic, nici nu pot dormi noaptea si mi.au aparut petele si in zona inghinala. Este normal asa ceva? Doctorita mi.a spus numa sa ma ung cu tetraciclina de 2 ori pe zi dar nu ajuta.Ma poate ajuta cineva cu un sfat??
  04.11.2011 14:16 
incredere
de patru zile si eu ma confrunt cu aceeasi problema, dar cu regim alimentar, ceai Gripovit, o crema preparata de farmacie cu ihtiol, cu aerius si Xyzal, si cu sfaturile pretioase ale d-nei doctor Tatiana Lisaia din Calarasi( referitoare la incredere, liniste, fara stress), dusuri cu apa calduta spre rece SIMT CA MA VINDEC pe zi ce trece!Acum intrerup Xyzal si merg la farmacie sa repet crema anterioara si sa cumpar Locoid, va urez insanatosire grabnica, f important am schimbat hainele groase cu altele usoare fluide bumbac.
  31.10.2011 19:50 
VA MULTUMESC PENTRU INFORMATII..
BUNA TUTUROR ...SI EU MA CONFRUNT CU ACEASTA BOALA..AM 3 SAPTAMANI DE LA APARITIE.. MI SA PRESCRIS AERIUS 1 TBL PE ZI SI UNGUENT DERMOVATE,DAR ACUM 5 ZILE AM AVUT O EXPLOZIE DE BUBITE PE MINE CARE MA DUS DINOU LA DOCTOR DE DATA ASTA MI.A DAT CALCIU GLUCONIC SI HEMISUCCINAT DE HIDROCORTIZON PE VENA.. TIMP DE 4 ZILE +AERIUS SI DERMOVATE.. CITIND AICI M.AM MAI LINISTIT VAZAND CATE PERSOANE SUFERE DE ACEASTA BOALA..NU AM STIUT CA TREBUIE SA TIN REGIM ALIMERNTAR.. DE DUSURILE FIERBINTI INTERZISE.. AM INVATAT CEVA... VA MULTUMESC..SI VA DORESC LA TOTI SANATATE..PROMIT CA REVIN SI VA SPUN EVOLUTIA MEA..
  20.10.2011 16:00 
psoriazis vulgar
e groaznic nu am cuvinte sant plina multumesc lui dz ca nu se ia.
  20.10.2011 15:57 
psoriazis
am si eu psoriazis vulgar nu ai loc sa pui degetul dar asta e ma multumesc ca nu se transmite
  06.10.2011 14:04 
intrebare
imi pare rau sa spun asta dar si eu sufar de aceasta boala...Pitiriazis.La mine se manifesta pe fond nervos.Am descoperit acum 14 ani,la mine apare pe fata si gat.Un medic "foarte bun" dermatolog din Ploiesti cu ani in urma mi-a spus ca as fii suspecta de cancer de piele,imaginativa ce am simtit eu in momentul acela.As vrea totusi sa scap de 'chestiile" astea de pe fata si gat.Simtome:mancarime, usturime,descuamarea pieli.Va rog frumos daca m-ati putea indruma la un medic FOARTE BUN dermatolog pt control si tratament, VA MULTUMESC...
  09.09.2011 22:50 
intrebare
fetita mea are 10 ani si i-a aparut o pata in forma de cerc rozalie, iar in interiorul ei o alta mai mica, pe picior,mai sus de genunchi. nu stiu de unde provine si cu ce se poate trata.Va multumesc .
  09.09.2011 22:49 
intrebare
fetita mea are 10 ani si i-a aparut o pata in forma de cerc rozalie, iar in interiorul ei o alta mai mica, pe picior,mai sus de genunchi. nu stiu de unde provine si cu ce se poate trata.Va multumesc .
  20.08.2011 13:37 
Pitiriazis rozat gilbert
am fost diagnosticata acum 2 saptamana cu Pitiriazis rozat, mi s-au dat niste pastile de alergie. Nici un efect. Dupa o saptamana am fost la un alt dermatolog care mi-a pus acelasi diagnostic. Mi-a prescris o reteta cu o crema preparata in farmacie cu care sa ma ung seara. Mi-a luat o mostra de tesut pentru analiza, care este gata abia saptamana viitoare. Problema este ca m-am umplut toata in citeva zile de cand am fost la ultimul control. Initial aveam doar cateva pe burta si spate. Acum am burta si spatele pline, pline de pete rosii de diferite dimensiuni, s-a extis pe gat si ceafa (si in cap), pe maini si pe pulpele picioarelor. Mai grav au inceput sa ma manance foarte tare. Sincer sunt foarte speriata si nici nu stiu ce sa mai cred. Este ce au zis cei 2 doctori sau poate sa fie altceva. Oricum sunt mai multi factori si ma tot gandesc daca poate sa fie cauza unul din factori: am fost si la mare inainte sa-mi apara, am mancat si ceva care nu mi-a placut, m-am dat si cu crema de corp dupa o pauza, etc. Oricum sper din tot sufletul sa-mi treaca cat mai repede ceea ce va doresc si voua si sa fim sanatosi! O sa mai revin in momentul in care am rezultatul analizei de laborator. Daca ma mai puteti ajuta cu ceva sfaturi, va multumesc! Insanatosire grabnica si bafta tuturor!
  13.07.2011 21:53 
PRG
e a doua oara cand mi-au aparut aceste pete rosiatice cu aspect de piele arsa(cel putin asa arata la mine)...am fost la mai multi dermatologi si in sfarsit am dat de cineva care sa imi spuna de ce anume sa ma feresc:in primul rand,fast-food-ul,cam tot ce are aditivi alimentari(mezeluri,sucuri din comert,etc) si mai putin cu statul la soare,nu pt ca ar dauna ci doar pt ca ne-am bronza neuniform.acum eu folosesc doar aerius,elocom crema si e nevoie si de un complex de vitamineCa,Mg,Zn...in plus e nevoie de mai multe analize la sange,dar acum fiecare cu corpul sau,nu se stie de ce tratamente are fiecare nevoie si peste ce dermatologi mai dai!!!
  16.06.2011 19:09 
regim alcalin ceaiuri si trece 100%
si pitiriazisul si psoriazisul si orice exema trece daca urmati regim dietetic alcalin, si beti 1 luna de zile ceaiuri de levantica, cimbru, pelin si menta, 100%
  18.05.2011 10:37 
pitiriazis rozat
mie mia zis doctorul ca e buna apa de mare si ca petele trec odata cu bronzul
  01.05.2011 10:13 
PRG
Si eu am fost diagnosticata cu PRG. La inceput erau cateva pete rosii pe burta si pe spate. Medicul de familie mi-a spus ca ar fi alergie asa ca mi-a dat Fucicort si Biazol si niste pastilute Xyzal. Peste o saptamana am terminat medicamentele si fix ziua urmatoare mi-au aparut din ce in ce mai multe. Fiind de Paste nu am avut ce face decat sa astept.Insa in timpul asta petele s-au extins si pe fata si a inceput sa mi se exfolieze toata pielea din locurile cu pete. M-am speriat foarte rau pentru ca era clar ca nu era o simpla alergie. Intr-un final m ajuns la dermatolog si mi-a prescris un unguient si 2 feluri de pastile si in cateva zile pielea nu mi s-a mai exfoliat si acum astept sa imi treaca si cele cateva pete. Precizez ca mi s-a spus ca boala era destul de complicata.
  19.04.2011 19:47 
pitiriazis roze gilbert
pitiriazis roze gilbert asa a zis doctorul dematolog ca am ce sa iau sant plina pe tot corpul dar nu ma mananca spuneti mi va rog ca nu mai rezist ce tratament e bun varog mult de tot
  13.04.2011 23:35 
Eu sunt un caz un pic mai nefericit, dar nu disperat...Am psoriazis - forma usoara, si colac peste pupaza de mai bine de o luna am si pitiriazais rozat gibert. Medicul meu dermatolog mi-a prescris Locoid, de care sunt foarte incantata, pata mama se mai vede putin, doar se simte la palpare, iar petele mici nu sunt de speriat. Celor care sufera de aceasta boala le dau un singur sfat: nu va mai stresati, nu ajuta la nimic.Este o boala care se trateaza, doar sa avem putina rabdare.Sanatate maxima!
  06.04.2011 21:29 
pitiriazis rozat
Si eu am fost diagnosticata cu pitiriazis rozat. m am speriat foarte tare deoarece sunt niste bube mari p burta spate sani s acu mi au aparut cateva pe fatza s la inceput erau doar2.dermatologul mi a prescris aueriu s o crema dexeryl dar eu nu vad rezultate adik le i au d 5 zile ,nu m ai am mancarimii dar sunt foarte vizibile.as vrea sa stiu dak o sa mi ramana pete s cat mai dureaza?:(( si daca trebuie tinut un regim pt ca dermatologul nu mi a zis sa nu mananc ceva anume sau dak sa ies sau sa nu ies din casa.?
  30.03.2011 23:55 
Important!
Oameni buni! Cel mai important lucru e clar tratamentul...dar nu numai!!! E foarte important sa fierbeti hainele(cele care nu se pot fierbe le puteti calca cu abur) pentru ca altfel faceti tratamentul degeaba! Va spun din proprie experienta! Am pitiriazis din vara...am urmat tratament dar fara sa ma preocup de haine! Si bineinteles ca a reaparut... Nu trebuie sa bagati pastile in voi si sa folositi multe creme si sampoane... un sampon gen: Nizoral,Selegel ..si niste pastile prescrise de medicul dermatolog sunt suficiente!si eventual ca supliment alimentar... pastile pt cresterea imunitatii,se numesc "BARAKA". Deci nu uitati, faceti tratamentul degeaba daca nu "omorati" ciuperca din haine,prosoape,asternuturi; stiu ca e destul de dificil, dar se poate!Pentru ca, va dau un exemplu,la iarna luati pe voi o bluza care ati purtat-o in timpul in care ati avut pitiriazis(desi ea e spalata,curata) riscati enorm de mult sa refaceti acele pete! va spun din proprie exeprienta..
  30.03.2011 00:05 
pitiriazis rozat gilbert
am si eu aceasi problema ca si voi,fac culturism de 3 ani iar de vreo luna am incercat nste produse noi,(nu steroizi)dermatologul mia spus ca de la ficat miau aparut petele,mia dat tratament aerius si un unguent,ma mananca de ma omoara nustiu ce sa fac...ma dispera,si cand apar arata ca draqu ....
  17.03.2011 17:34 
CALM
in decembrie mi au aparut niste pete rosii pe spate si apoi si pe burta in ianuarie si in februarie eram toata plina de pete.am fost la dermatolog si m a diagosticat cu PRG.ma gandeam k am deja boala asta,sa i spun asa si eram foarte speriata k nu mi mai trec petele rosii.eram plina de pete rosii,nu puteam s port nimik decoltat ...am facut prostia sa ma dau cu triderm si apoi am fost la farmacie si mi s a recomandat Exoderil crema.ma dau cu ea de 7 zile asa si aproape mi au trecut toate.si eu m am speriat f rau,dar e cea mai usoara boala!e luna martie si aproape am scapat.e nevoie de rabdare!si u orice te ai da pana nu trece prin tot ciclul,nu ai cum sa scapi de pete!orice ai face.nu am tinut niciun regim alimentar
  15.02.2011 15:38 
intrebare
de cateva zile aprox. 3 am fost si eu diagnosticata cu pitiriazir rozat gilbert....si sunt fff speriata, vreau doar sa stiu o sa imi treaca vreodata sau nu...numi vine sa cred ca nu exista un tratament
  13.12.2010 21:41 
pitiriazis rozat GILBERT
am fost dignost cu pitiriazis rozat GILBERT au aparut mai intai pe gat partea stg apoi sau generalizat pe toata partea din fata a gatului pana in spate la ceafa concomitent au aparut pe fata interna a ambelor brate si umeri am luat loratadina 1cpr/zi 1fiola de hhc picaturi de clorocalcin 40 de 3ori/zi nici o ameliorare ba au mai aparutsi pe fata azi am fost la dermato si mia prescris o fiola de diprophos im pe care am si facuto apoi mam dat cu unguent advantan sper din tot sufletul sami treaca la fel si voua
  14.11.2010 12:03 
rabdare
am suferit si eu de aceasta boala tip de 10 ani!practic, niciun tratament nu dadea rezultat!totul consta in tratarea bolii la interior, cu regim, fara stres, ca sa nu reapara!mi-a disparut definitiv cu tratamentul kozak si regim!este un ceai in care se pune o tinctura mentolata, de 3 ori pe zi!
  07.11.2010 01:42 
pitiriazis rozat
parerea mea este ca aceasta boala este generata de imunitatea scazuta, oboseala , iar ceea ce o amplifica o reprezinta panica; medicamentele ajuta dar doar pentru o perioada de timp in cazul in care nu-ti schimbi alimentatia si stilul de viata(obositor)si elimini produsele toxice pentru organism; in primavara a inceput si la mine aceasta problema, m-am panicat , am mers la dermatolog, mi-a dat Advantan unguent, am urmat tratamentul si am observat imbunatatirea: in vara fiind complet vindecat; am uitat de boala pentru o perioada, pana cand a reaparut odata cu toamna; e de mentionat ca programul meu din vara fiind unul foarte incarcat( nunti, cantari- eu fiind muzician), noptile nedormite, alimentatia necorespunzatoare , au fost factorii care au reinviat boala; acum nu mai urmez nici un tratament, dar am grija la alimentatie si ma feresc de raceala, petele incep sa dispara rand pe rand; consider ca optimismul este foarte important...toate pornesc de la autosugestie, asa sunt sigur ca toti putem trece peste aceasta boala,dupa care s-o uitam si sigur v-a disparea pentru totdeauna,multa sanatate tuturor
  08.09.2010 19:45 
PITIRIAZIS
am fost la dermatolog si diagnosticul a fost de pitiriazis rozat. mi-a fost prescris un tratament pe care l-am urmat si acum nu ma mai mananca nici o bubita, nu mai e roz dar in schimb mi-au ramas pete albe care se observa destul de tare mai ales ca sunt bronzata dar cu timpul trec. am luat aerius ca sa nu ma mai manance 1 pe seara timp de 15 zile, aciclovir 1 la 4 ore 7 zile, advantan milk de 2 ori pe zi 2 saptamani. am mai avut si o injectie pe care eu nu am facut-o si nu mai stiu cum ii zice..ce bine ca am scapat de boala.ma trezeam de 3 ori pe noapte pt ca sa ma scarpin
  05.09.2010 14:00 
pata rosie pe picior
si mie mia aparut o pata rosie pe piciorul sting,la inceput a fost un punct si acuma a ajuns de marimea unei palme.Pata are marginea rosie,ce ma sfatuiti sa fac.
  23.08.2010 19:34 
pitiriazis rozat gilbert
dragi mei de curand si mie mi'a aparut o pata mare sub sanul stang mam speriat gandindu'ma ca e o ciuperca ceva...ma manca asa ca mam scarpinat dupa care am facut dus.culmea a2 a zi alte bubite mai mici si la fel pe abdomen.am mers la dermato si mi'a spus ca e pitiriazis si ca in 6saptamani trece mi'a dat tratament aerius 2pastile pe zi 1/dim si seara,la amiaz mia spus sa iau o pastiluta de calciu ce mi'a prescris dansa si seara un unguent .sper sami treaca o sa revin sa va spun rezultatul.cat despre cei ce cer sfaturi fara sa consulte un medic nu ii sfatuiesc sa ia un tratament pe care nui prescris de dermato.. Succes tuturor!
  06.08.2010 17:45 
INTREBARE
AM 46 ANI SI CRED CA AM SI EU ACEASTA BOALA PITIRIAZIS ROZAT...AM INTELES CA NUMAI PANA IN 35 ANI FACI ACEASTA BOALA...SI AM PISICI, 2 STAU IN CASA ...SI MAI MULTE VIN LA MANCARE DE AFARA ....AU SI ELE VRE-O LEGATURA CU...????
  16.07.2010 03:19 
destul de neplacut dar nimic grav
Mie mi-a aparut prima data in timpul sarcinii acum vreo 4 ani...mi se ameliorau petele cu Dermovate...mi-au disparut la cateva luni dupa nastere.Petele erau putine si mici.In primavara asta mi-au aparut din nou.La inceput putine dar cum a venit caldura s-au inmultit si s-au marit.Cum traiesc intr-o zona cu temperaturi zilnice de peste 40de grade si transpir foarte mult,mi s-au intins pe tot corpul mai putin pe fata.In final am ajuns la medic si din prima privire mi-a spus ca e pitiriazis rozat mai ales ca nu ma mananca.Oricum am facut si analize dar mi-a spus sa fac cel putin doua dusuri pe zi(cateodata facsi mai multe din cauza calduri),mi-a spus o sa treaca singur(cu caldurile astea probabil ca va trece abia la iarna),mi-a dat doar un sapun medicinal pe baza de aloe si mi-a spus sa ma protejez de soare.I-am spus ca foloseam in Romania crema Dermovate si mi-a spus sa nu o mai folosesc daca nu ma mananca deoarece este foarte puternica si subtiaza pielea.Am rugat-o pe mama sa-mi trimita din Romaia un medicament naturist care stiam eu ca e bun ptr cresterea imunitatii si petele au inceput sa dispara(acum am vreo5 luni de cand mi-au aparut)dar cum nu am avut decat o cutie,petele au reaparut asa ca voi incerca sa mai obtin medicamentul respectiv.Nu-l recomand doamnelor insarcinate ca nu sunt medic si nu stiu ce efecte poate avea in timpul sarcinii.Medicamentul se numeste IMUNOSTIM si se gaseste in magazinele sau farmaciile cu produse naturiste.Multa sanatate tuturor suferinzilor si nu disperati.Rabdare...
  08.06.2010 00:10 
pitiriazis rozat
Buna tuturor Azi am fost si eu diagnosticata cu pitiriazis rozat de un dermatolog renumit din cluj. Simptomele sunt aceleasi descrise de majoritatea, inca nu mi-au aparut multe pete; cauza necunoscuta :) Mi-a prescris LOCOID CRELO emulsie cutanata de 2ori/ zi ( dim si seara ), pastile: ACICLOVIR 2 /zi (dimi si seara) timp de 10 zile si SYMPHORAL administrat o singura data, seara. Cu tratament sau fara mi-a zis ca trec in 6 saptamani. Tratamentul ajuta mai mult pe cei care aveti mancarimi ( si cazul meu ) Sa speram ca nu tin mai mult! Urmeaza sa plec in vacanta...mi-a recomdat sa evit expunerea lor la soare si cam atat... Multa bafta tutror!
  04.06.2010 16:42 
pitiriazis rozat gilbert
Fiul meu a avut acest diagnostic si a urmat tratament cu aerius o tableta seara timp de 10 zile unguent dermovat aplicat de doua ori pe zi local +respectarea unui regim alimentar timp de 5 zile in care sunt interzise carnea de porc ,ouale,bananele,kivi,capsunile,ciocolata ,mierea,orice tip de suc.Admise sunt carnea de vitel, de pui,-fipte sau fierte iar la fructe doar merele .Dupa 5 zile de regim se introduce o data la 2 zile cate un aliment din cele interzise .EXPUNEREA LA SOARE ESTE FOARTE BENEFICA.Baiatul meu a fost vindecat cu acestea .Mult succes!
  16.05.2010 16:40 
pitiriazis rozat
Ca toti antevorbitori de mai inainte si eu am avut asa ceva . El dispare in urma unui tratament dar trebuie evitat transpiratia abundenta si dusurile calde in timpul tratamentului ,iar eu am mai facut baie cu tarate de grau sau de ovaz (taratele de grau puse intr-un saculet)pot sa spun ca in momentul cand am facut baie cu aceste tarate in vre-o trei spalari mi-au disparut si intotdeauna primavara imi fac 2,3 bai cu aceste tarate pentru a nu mai aparea . Va urez sanatate !
  15.05.2010 20:00 
pitiriazis
Acest pitiariazis rozat intradevar se instaleaza acolo unde pielea este mai sensibila si apare in general primavara odata cu caldura .Problema este ca daca a aparut este bine sa continui acest tratament care a avut efect o buna perioada .Se recomanda spalarea cu apa rece si purtarea de haine curate in ficare zi( maieu,tricou chilot numai bumbac).In rest sa aveti grija de voi .
  28.04.2010 11:47 
nu va descurajati
tot ce pot sa va spun este sa nu va panicati si sa nu va jenati de aceasta boala unii chiar pot intelege lucrul acesta ..am si eu si ma jenez fata de colegii mei si in niciun caz nu vreau ca ei sa afle dar am mai avut un caz de acest gen si ei au sprijinit-o fara sa-si bata joc de boala ei ..nu va descurajati....nu ca mi-a trecut ink si am trecut prin asta ci doar pt faptul ca sunt multe cazuri de acest tip si acestea sunt niste sfaturi care va vor fi de mare ajutor si sper sa prind si eu curaj ca sa le urmez...va urez bafta si sanatate(ca de asta avem nevoie).!pup
  28.04.2010 11:35 
spune nu ciupercii!
am citit comentariile voastre si impartasesc aceeasi durere si ingrijorare..am si eu de cateva zile si credeti-ma ca sunt ingrijorata oricat mi-ar spune oamenii ca va trece ..eu pana nu vad ca trece la mine nu ma linistesc...si as vrea sa va inveselesc spunandu-va ca va trece peste 5-8 sapt(asa cum ar fi normal) ...dar sunt mai pesimista si imi spun si mie in gand "oare va trece sau ma voi confrunta cu problema asta cateva luni bune" (asa cum au spus multi).....dar urez bafta tuturor si multa sanatate ca este cea mai esentiala.!poop
  28.04.2010 11:25 
spune nu ciupercii!
tot ce pot sa va spun este ca am si eu si nu am crezut ca voi avea niciodata ..nici imaginandu-mi ...nu m-am confruntat niciodata cu probleme din astea..si sunt ingrijorata...mi-a dat un tratament de la dermato ..si sper sa-mi treaca..as vrea sa va inveselesc spunandu-va ca va trece sigur peste 5-8 sapt (asa cum ar fi normal)...dar nici eu nu sunt convinsa:((....altii spun ca le-au trecut dupa luni intregi de tratamente si consultari la dotor....dar bafta si multa sanatate si sper sa ne treaca..!
  23.04.2010 20:36 
curiozitate
buna,am tot citit despre aceasta ,,boala''pitiriazis si nu mai stiu ce sa cred.......baiatul meu in varsta de 7 ani are pitiriazis si de 2 luni asteptam sa ne traca.Azi am fost la doctor si
  18.04.2010 03:14 
sper sa va ajute
m am luptat 4 ani de zile cu pitiriazisul si ii multumesc domnului ca am reusit sa scap, am luat itaraconazol timp de 2 saptamani de doua ori pe zi,am facut pauza o luna iar apoi am luat inca doua saptamani si mi a mai dat un sampon sa ma spal in prima sesiune de itraconazol se numea ducray selegel.au trecut aproape 2 ani si nu mi a mai aparut,sper sa nu vorbesc intr un ceas rau...itraconazolul distruge ciupearca,si mi sa spus ca sa il administrez de 2 ori ca aveam pe 40% din suprafata corpului...era foarte extins...poate va ajuta aceasta reteta...la mine a facut minuni...atentie in perioada de tratament hranitiva foarte bine si sa nu luati pastila cu cola ca provoaca o aciditate foarte mare in stomac
  25.03.2010 00:39 
din copilarie
Am aceasta "boala" inca de la 12 ani,acum avm 25. Imi apar, imi dispar si tot asa. Sunt perioade de 1 an in care nu am mai avut nici macar o pata. Initial imi apareau f multe, acum cate una ici colo. M-am obisnuit. Nu e nici un bai! Asa ca nu va speriati. Trec fara tratament in vreo 2 luni.
  24.03.2010 19:22 
tratament ptiriazis rozat gilbert
si eu am fost diagnosticata acum 2 saptamani cu ptiriazis rozat gilbert si am folosit DERMOVATE. imediat dupa ce am inceput sa folosesc acest unguent, bubitele au inceput sa dispara vizibil, retrangandu-se usor mai intai de pe gat si piept si apoi de pe burta.acum, dupa 4 zile de cand am inceput tratamentul nu mai am niciun semn.
  19.03.2010 19:17 
prg
si eu am pitiriazis,am fost la medic dermatolog mi-am facut toate analizele mi-au iesit toate bine si culmea nu este sigur dak e prg.as dori sa stiu cum trece si dak raman semne si in cat timp?6-8-12 saptamani?
  10.03.2010 12:46 
nu va speriatip
prima data am avut acest pitiriazis rozat pe la m29 ani si o vaca de dct a zis ca am sifilis apoi dupa analize amanuntite au descoperit tratament de nici un fel doar un sapun special si o crema apoi mai multi ani la rand in fiecare primavara aparea a fost o perioada de 3-4 ani cand nu am mai facut de anul trecut a inceput iar acum in aceasta perioada iar am deci nu este adevarat cu de doua ori in viata eu am acum 40 ani si de la 29 am avut de nn ori in primavara depinde de starea sufleteasca se face si pe sist nervos eu am observat asta in fiecare primavara daca sunt bine psihic nu fac daca am probleme stres si alte alea apare dar dispare singur nu am facut niciodata tratament iau doar claritin dar pt ca sunt alergica primavara si toamna asa ca obisnuiti-va si nu intrati in panica nu este grav
  12.02.2010 19:01 
rasp la VDRL
vdrl-ul e pt a-si da seama doctorul daca e pitiriazis sau sifilis pt ca bolile sunt foarte asemanatoare...cauta amanunte pe net...
  11.02.2010 23:04 
pitiriazis rozat
sunt speriata de faptul ca fetitei mele de 15 aani i-a aparut o pata roz in forma de stea pe spate de 2 zile. nu am stiut ce este si am vazut pe acest forum mai multe detalii.ii dau cu aciclovir pentru ca nu am fost la dermatolog inca. la varsta de 10 ani a fost diagnosticata cu zona zoster.as avea o intrebare , poate imi va raspunde cineva de specialitate:oare aceasta pata de 2-3 cm este pitiriazis rozat? multumesc.
  11.02.2010 23:03 
pitiriazis rozat
sunt speriata de faptul ca fetitei mele de 15 aani i-a aparut o pata roz in forma de stea pe spate de 2 zile. nu am stiut ce este si am vazut pe acest forum mai multe detalii.ii dau cu aciclovir pentru ca nu am fost la dermatolog inca. la varsta de 10 ani a fost diagnosticata cu zona zoster.as avea o intrebare , poate imi va raspunde cineva de specialitate:oare aceasta pata de 2-3 cm este pitiriazis rozat? multumesc.
  11.02.2010 23:02 
pitiriazis rozat
sunt speriata de faptul ca fetitei mele de 15 aani i-a aparut o pata roz in forma de stea pe spate de 2 zile. nu am stiut ce este si am vazut pe acest forum mai multe detalii.ii dau cu aciclovir pentru ca nu am fost la dermatolog inca. la varsta de 10 ani a fost diagnosticata cu zona zoster.as avea o intrebare , poate imi va raspunde cineva de specialitate:oare aceasta pata de 2-3 cm este pitiriazis rozat? multumesc.
  06.02.2010 13:54 
pitiriazis rozat girbert
am fost diagnosticata cu aceasta infectie. tratamentul dat de medicul specialist consta in advantan unguent si de dexeryl crema care se gaseste numai la farmacia sensi blu.
  01.02.2010 23:26 
pitiriazis rozat ce tine cu o durata de peste 12 saptamani
In data de 03.01.2010 scrisesem pe aceasta pagina ca pitiriazis-ul « meu » rozat dureaza de cel putin 8 saptamani. Dupa 2 luni am decis sa schimb tratamentul, sa inlocuiesc Elocom-ul cu Advantan ( un tub la 2 zile). Mi-au disparut semnele in cateva zile. Insa o data pe saptamana de atunci apar in zonele vechi sau in zone noi (insa numai bubite mici si rosii). Iar dau cu Advantan, iar trec, iar apar. Din pacate medicii nu stiu de unde vine acest virus si cum sa-l tina in frau. Totul e sa astepti sa treaca de la sine. Asadar pt cei care sunt in tratament acum, va anunt cu tristete ca am 12 sapatamani de tratament si inca sunt "virusata". :-(( Va tin la curent peste 4 saptamani.
  31.01.2010 23:27 
pitriazis rozat gibert
Intre Craciun si Revelion mia aparut o pata rosie pe piciorul stang rotunda ca o moneda.nu iam dat importanta.dupa aproximativ 3 saptamani de incubatie au inceput sami apara pe corp si pe gat,cateva chiar si pe fata.mam speriat si am mers la dermatolog care mia dat diagnosticul de pitriazis rozat gibert.mia zis ca o sami treaca sa nu ma speri si k sami treaca mai repede mia prescris advantan si biazol crema cu care ma dau seara si dimineata pe fata.si mia mai prescris hidrocortizon hemisuccinat injectabil odata pe zi.pe fata aaproape mia trecut,iar plaga mama a inceput sa fie rozalie abia se mai intrezareste.asa k fratilor linistitiva k o sa treaca nu este ceva grav.doamne ajuta si multa sanatate
  20.01.2010 11:18 
pitisoriazis rozat Gibert
buna ziua tuturor, va anunt ca tocmai acum am venit de la dermatologie unde doamna dr mi-a dat acest diagnostic.Tot asa in prima faza mi-a aparut o pata rosie pe sanul stang de marimea unei monede care a avansat, s-a marit si am mers la medic. Dermatologul mi-a sp ca am pitisoriazis rozat,habar nu aveam ce inseamna...mi-a sp ca ma tine pana la 6 saptamani, nu e infectie de la mancare, ci o infectie a pielii. mi s-a recomandat Advantan Crema de 2 pe zi( dimineata si seara). Sunt in prima zi de tratament . Apropo pata mi-a aparut de 4 zile si numai acum am mers la medic, va anun ca mie inca nu mi-au aparut alte bubite. Sanatate si sa auzim de bine ! va pup
  05.01.2010 13:51 
si eu am
buna ziua,si eu am de vreo 3 saptamani asa..am fost la Colentina si mi-a dat o tinctura preparata la farmacie,insa nu imi era buna,asa k am inceput sa ma dau cu Fluocinolon N de 2 zile si vad k incep sa se retraga bubitzele.. sper sa imi treaca in 2 luni asaptr k nu vreau sa ma apuce vara cu ele pe corp :( si nici nu stiu de unde le-am luat.. prietenul meu are un herpes la gura care ii apare o data la 2-3 luni si e posibil sa fiu alergica la herpesul lui, de acolo sa se fi declansat si bubitzele?
  03.01.2010 00:22 
pitiriazis rozat ce tine cu o durata de peste 8 saptamani
Am fost diagnosticata acum 8 saptamani cu Pitiriazis Gilbert. Medicul dermatolog care m-a vazut la inceputul perioadei mi-a spus sa nu urmez nici un tratament daca nu am prurit. Sa astept ... ca eczemele trec de la sine. Dupa 4 saptamani m-am reintors la dansul si mi-a recomandat "pt linistea mea si pt ca ma grabesc" unguent Elocom si 10 zile fototerapie. Dupa 7 saptamani aveam eczemele mai estompate, mai putine. Acum dupa 8 saptamani sunt ca la inceput: multe eczeme la subrat, pe sani, pe abdomen si talie. Vor trece vreodata? Din cate stiu si am citit pe net pana acum 8 saptamani este termenul de vindecare. La mine nu a functionat acest termen. Stiti cumva care este cel mai lung termen de vindecare? Si ce alte terapii se mai pot urma? Multumesc
  08.12.2009 10:50 
intrebare..urgent.
buna ziua cred ca am si eu asa ceva ,am una mare pe membrul superior drept si restul pe abdomen,trunchi si membre si acestea sunt micutze dar nu prezinta prurit ...trebuie sa iau ceva ,sa tin vreun regim sau vor trece de la sine???
  07.12.2009 18:50 
ptoriazis
si eu sunt insarcinata in 26 sapt am fost la 2 dermatologi-primul a zis ca e o ciuperca de la hainele second dar nu am avut incredere in doctor pt ca nu prea s-a uitat la pielea mea apoi am mers la un alt dermtolog unde am si platit si mi0-a zis ca nici vorba de ciuperca si ca e Prg si mi-a dat o solutie pe care mi-a preparat-o la farmacie-nu se recomanda mendicamente administrate oral in timpul sarcinii-apropo pt femeia insarcinata care a luat claritin
  30.11.2009 13:24 
Pitiriazis rozat.
Salutare dragilor, am citit ce ati scris aici, am si eu pitiriazis si de azi incep sa ma dau cu Advantan, o sa va spun ce efect a avut in cazul meu, revin in 4-5 saptamani.
  29.11.2009 15:04 
pitiriazis? CE SIMPLU
DRAGII MEI!! M-AM UITAT PESTE COMENTARIILE VOASTRE!! DE CE INTRATI IN PANICA? E CEA MAI SIMPLA BOALA DE PIELE!! BAIATUL MEU DE 12 ANI A FACUT-O DE 12 ZILE. MAI PRECIS, ATUNCI A INCEPUT ERUPTIA.ACUM NU MAI ARE APROAPE NIMIC!!CE I-AM DAT? MI-A PRESCRIS DERMATOLOGUL ROLETRA SI DERMOVATE-UNGUENT.VREAU SA VA SPUN CA TRATAMENTUL L-AM INCEPUT LA O SAPTAMANA DUPA CE A FACUT ERUPTIA!L-AM DAT IN FIECARE SEARA CU CREMA PE TOT CORPUL, NU NUMAI PE PETE, SI MEDICAMENTUL TOT SEARA, PT CA ARE CA REACTIE ADVERSA, SOMNOLENTA. DIN A DOUA ZI DE TRATAMENT, S-A VAZUT CLAR CA PETELE DISPAR.AAA!! O DATA CU TRATAMENTUL DE LA MEDIC, I-AM MAI DAT SI 7 PICATURI DE TINCTURA DE PROPOLIS PE O LINGURITA DE ZAHAR.ASTA PENTRU CA SE ZICE CA PITIRIAZISUL APARE CAND IMUNITATEA E SCAZUTA, IAR PROPOLISUL INTARESTE IMUNITATEA. ACUM,BAIATUL MEU MAI ARE NISTE PETE PE PICIOARE, ACOLO APARANDU-I DE VREO 3-4 ZILE ACESTE PETE. DAR SI ACESTEA SE VINDECA DEJA. ASA CA, NU MAI LUATI MEDICAMENTE CU TONA SI FACETI CE AM FACUT EU. SI POT SA SPUN CA NU DUREAZA NUMAI 2 SAPTAMINI , POATE SI MAI PUTIN DACA-I FACEAM TRATAMENTUL MAI REPEDE. A! SI INCA CEVA! BAIATUL MEU FACE VOLEI IN FIECARE ZI.NU I-AM OPRIT ANTRENAMENTELE. A FACUT DUS CU APA CALDUTA SPRE RECE, CAT SA-I SUPORTE ORGANISMUL, SI NU A PATIT NIMIC RAU, DUPA CUM V-AM SPUS! IN SPERANTA CA VA VA AJUTA SI PE VOI TRATAMENTU ACESTA, VA UREZ MULTA SANATATE SI SARBATORI FERICITE.
  25.11.2009 19:58 
pitiriazis gilbert
si fetita mea de 10 ani are ,am mers astazi la medicul dermatolog si ne-a recomandat revixen un tub si nidoflor 3 tuburi amestecate toate de 3 ori p zi sper sa nu avem probleme si sa treaca cum ne-a spus medicul dupa 6-8 saptamani
  06.11.2009 15:14 
PITIRIAZIS ROZAT GIBERT
am fost cu baietelul meu de 12 ani la medic pt ca are o pata rosie pe spate si mi-a zis ca are pitiriazis rozat gibert...aveti idee ce ii pot da pt asa ceva la varsta lui s-a mai intalnit cineva cu asa ceva la copii? Mia-a dat o reteta dar nu prea am incredere in ea...va multumesc.
  04.11.2009 12:03 
Pitiriazis rozat in sarcina
Sunt insarcinata in saptamana 28 si am Pitoriazis Rozat. Doctorul mi-a spus ca nu afecteaza sarcina si dispare de la sine. Mi-a dat ulei de dus Eucerin si Bepanthen crema pentru a calma pruritul. A mai avut cineva in sarcina virusul acesta?Nu prea am gasit nimic pe net.
  23.10.2009 12:15 
pitiriazis rozat
am si eu pitiriazis rozat si an fost l medic si mi a datt unguent advantar si pastile sper sa fie d ajutor da nu va speriati nu e nimuc grav insanatosire grabnik
  02.10.2009 14:23 
raspuns
pentru doamna insarcinata!!!!!urgent la medic.de regula mincarimile si bubitele in timpul sarcinii aparin hipertensiunea de sarcina care trebuie foarte atent monitorizata.fa ceva investigatii.medicul de familie ar trebui sa stie.astept vesti si multa bafta.
  01.10.2009 18:56 
...
Si eu am aceasta ,,boala", dar la mine este pe terminare. Am folosit o gramada de unguente (Pinafucort,preparate pe baza de iod, etc) , dar acum, dupa ce mi'a zis doctorul sa le opresc, mi'a ramas pielea incretita si ma strange, ma tine ft tare... nu stiu cu ce sa ma mai dau, ce sa folosesc... un mic ajutor? va rog mult!
  29.07.2009 01:51 
ce atata panica p-aici? e doar un pitiriazis...
Te-a pus sa faci VDRL ca sa vada daca n-ai cumva sifilis...in stadiul 2 de sifilis e caracteristic sa apara sifilidele, niste bubite rosii mici si multe care apar in valuri,dar apar de obicei intai in palme si plante...dar na...si eu am fost diagnosticata ieri cu pitiriazis rozat din asta...nah, cat am stat in stagiu pe la ei prin spital la dermatologie n-am facut nimic,bine ca l-am facut acum dupa ce am terminat cu sesiunea... initial si eu m-am gandit ca am fie 1.uricarie(ca ma cam manca) fie 2.pitiriazis fie 3.sifilis(asta o cam excludeam din anumite motive) fie 4.vreo boala autoimuna(care chiar ar fi fost mai dezastruoasa decat sifilisul)...si m-am dus la ai mei profesori la dremato si mi-au zis ca e pitiriazis desi eu n-am dat atentie cand a aparut prima placa eritemo-scuamoasa (ca face o scoama deasupra si pare ca se exfoliaza)... oricum facand un staiu estimativ al evenimentelor sunt cam prin saptamana a 3-4...nici nu stiu exact :)) si daca nu m-ar manca putin nici nu le-as fi dat mare atentie... ce va agitati toti cu boala asta, e o nimica toata...vad ca multe gravidutze o au...e specifica adultului tanar! :D pe bune, sunt altele si mai nashpa! asta e,cum sa zic...parfum! dupa ce treci de altele mai grele asa ajungi sa vezi un pitiriazis rozat amarat... nu va mai impacientati, chiar e un stres inutil... si ca medicatie mie mi-a dat un antihistaminic - Claritine 20 tablete (adica sa mai iau cat mi-a ramas pana la 6 saptamani cand zice-se ca incepe sa se termine boala) si niste glucocorticoizi in topice locale sub forma de unguent - Elocom. Si alte restrictii n-am! :) multa sanatate si...nu va mai panicati degeaba!
  24.07.2009 20:03 
PRG(pitiriazisului Rozat Gibert)
sal, astazi am fost diagnosticat cu PRG, eate o afectiune ale pieli care apare de obicei pe trunchi, picioare ,pe ,mana si mai greu pe fata si pe penis.acesta afectiune pe nume PRG este foarte sensibila doarece trb sa evidem caldura, nu trb sa mai folosin haine sintetice, trb sa evitam dusurile si baile ferbinti.CUM SE POATE TRATAPRG?acesta afectiune se poate trata asa:eu am luat o pastiLa de SYMPHORAL PE ZI DIMINEATA(DUPA MICU DEJUN) TIMP DE 5 ZILE.MAI LUAM 4 PASTILE DE PREDNISON-RICHTER 5 mg LA PRANZ DUPA CE MANCAM SI MAI LUAM TOT 4 PASTILE DE PREDNISON - RICHTER DUPA CE MANCAM LA CINA.SI MAI LUAM O PASTILA DE KETOTIFEM SEARA.SI UN PUNCT SLAB ERA CA TRB SA TIN REGIM SI TRB SA EVIT SAREA. REGIM ALIMENTAR ALIMENTE PERMISE: LAPTE, IAURT, BRANZA DE VACI (DEGRESATE); CARTOFI, MORCOV PASTARNAC:PASTE FAINOASE FERA OU: OREZ, GRIS;BISCUITI SIMPLI; CARE PASARE SAU VITA FIARTA SAU GRATAR;SUPA DE ZARZAVAT;CIRESE VISINE MERE PRUNE. ALIMENTE INTERZISE: DULCIURI, SUCURI, OU,ALIMETE PRAJITE, CARNE PORC OIAE RATA PESTE;SMANTANA, BRANZETURI FERMENTE, UNT , MARGARINA;BANANE CAISE,PIERSICI,CITRICE,CAPSUNI, FRUCTE DE PADURE, STRUGURI; VARZA, CONOPIDA, FASOLE,MAZARE,VINETE,CIUPERI,ROSII,CASTRAVETII
  05.07.2009 18:11 
mincarimi
eu sunt gravida in 35 de saptamini mi-au aparut pe picioare si pe coate niste eruptii care ma maninca in ultimul hal nu am diagnostic mi a spus medicul sa iau claritine si sa ma fac cu mixtura mentolata dar nu imi trece si nu mai rezist poate sa imi dea cineva un sfat multumesc
  15.06.2009 04:41 
pitiriazis rozat gibert
si eu am avut aceasta boala acum 9 ani si am fost internata la Colentina doua luni de zile, bine ca doua saptamini nu a stiut nimeni ce am doctorii mi-au zis ca nu au mai vazut asa ceva si ca am fost al doilea caz pe tara.mie mi-au dat hidracort , hidracortizon prednison cite 8 o data si crema facuta special de ei in laborator .Boala apare sub forma de brad pe burta pe spate pe fata si picioare si tot asa si trece incepind din cap pina la picioare eu va recomand sa nu va scarpinati .mie mi sa spus ca sa-r putea sa fie pe sistem nervos .Oricum a fost groaznic ca se inmultisera pe tot corpul de nu mai vedeai culoarea pielei ,ca si scoarta de copac iar noaptea puroiau.ce sa zic tre sa aveti rabdare si sa stati bine cu nervii .sanatate multa
  15.06.2009 04:36 
pitiriazis rozat gibert urita boala
nu va speriati la spitalul Colentina se stie ce-i de facut la dermatologie sunt medici buni
  19.05.2009 21:39 
cred ca am si eu
am si eu pete care imi dau mancarimi groaznice sunt disperata nu stiu ce sa fac pentru ca la medicul de familie nu mia spus nimic exact...sanatate
  12.05.2009 11:46 
Am si eu asa ceva
In dec.2008 am descoperit pe picioare niste semne ce m-au ingrozit! In ian.2009 am fost la dermatolog si mi-a pus diagnosticul de PRG; am luat tratamentul prescis si mi-a spus sa am rabdare ca semnele vor trece , perioada de incubatie fiind de pana la 8 saptamani; vreau sa va spun ca nu mi-au trecut pana azi 12 mai 2009, ba pot spune ca de 1 saptamana au aparut alte noi pete, si nici cele vechi nu au disparut definiv. Sunt foarte suparata, vine caldura, nu mai pot purta fusta ca mi-au ramas picioarele patate, pe brate am altele noi (deci ...nici maneca scurta sau maieu nu mai pot purta), insa pot trece peste acestea:ideea este daca de acum imi vor reaparea constant aceste pete si daca stie cineva ce analiza trebuie sa fac, daca exista vreun regim alimentar sau trebuie sa iau pastile de nervi, ca eu nu mai suport sa ma vad in halul asta!
  24.03.2009 19:25 
si eu
am de 3 zile pete de culoare roz 2 pe maini 1 pe spate si cam 3 pe gat; azi am fost la dermatolog si mia zis ca e Pitiriazis rozat gilbert; mia prescris Fluocinolon N unguent se maseaza sa intre bine in piele.... sper sa imi treaca a zis ceva de 2sau 6 saptamani........ sunt excluse dusurile...... Va doresc Sanatate!
  24.03.2009 19:19 
si eu
azi am fost la dermatolog; si mi_a zis ca am pitiriazis rozat gilbert; nu aveam mancarimi doar 2 sau 3 pete de culoare roz si parca cu piele uscata deasupra.... de la imunitate scazuta si anotimp... tratament cu Fluocinolon N unguent de 3 ori pe zi pe pete masat pana intra in piele ......... mia exclus dusuri.. baie.. sper sa imi treaca ....Sanatate la voi totii!!
  12.03.2009 11:59 
Si eu ca voi!!!
Salut! Mi-au aparut si mie, acum 3 saptamini. Intii a fost mama, undeva pe picior, dupa aia au venit si copiii. Partea naspa e ca intii am fost la un dermatolog la un cabinet privat, care mi-a spus ca am psoriazis. Am venit acasa, am citit pe net si m-am ingrozit (boala cronica, pete mari etc.). Am folosit Daivobet, dar nu am observat nici o imbunatatire. Ieri am fost la o d-na doctor, la o alta clinica privata, care mi-a spus ca nu e nici vorba de psoriazis, e pitiriazis. Mi-a dat Advantan, m-am uns aseara pentru prima data. Acum, sper sa fie pitiriazis (oricum, d-na doctor de aseara parea mult mai pregatita decit in primul caz). Pe spate sunt si eu dalmatian (zona trunchiului, pe fund, pe picioare). Din fericire, pe miini am numai citeva bubite (pina acum!), nu prea se observa... Altfel, na, si-ar fi pus colegii de munca o mie de intrebari. Salut pe toata lumea si sper sa scapam toti cit mai repede!
  09.03.2009 20:53 
pitiriazs rozat gilbert
am si eu pitiriazis rozat..initial imi aparuse o pata dupa care s au inmultit si m am dus la demratolog...erau aspre si dese..ma dau de 5 zile cu unguent advantan si iau aerius...pot sa zk k e mult mai bn..aproape k nici nu mai am si nici k miau mai aparut
  13.02.2009 01:43 
pitiriazis rozat
Si Eu am pitiriazis rozat! La inceput mi-a aparut doar o bubita si am crezut ca am facut vreo alergie de la autobronzant , insa de a doua zi m-am umplut pe tot corpul ,cel mai mult pe burta si pe spate! M-am dus la un dermatolog si mi-a zis ca aveam toxi infectie alimentara de la peste,insa ceva imi spunea ca nu este asa, ba mai mult tratamentul pe care mi-l daduse nu isi facea efectul. Am fost la alt dermatolog care mi-a dat verdictul am zis ca mor, nu stiam ce inseamna am inceput sa plang sa ma panichez ,insa mi-a explicat ca nu este grav si ca o sa treaca! Ar trebui sa treaca in 6-8saptamani,se poate face de cel mult doua ori in viata ,insa mi-a dat un exemplu : pe un pacient care l-a tinut 5 luni aceasta boala.Mai mult ca sigur ca difera de la organism la organism . Acum urmez tratamentul prescris si anume: Locoid crema seara timp de 2 sapt, aerius pastile 2 saptamani,si xyzal tot 2 sapt dar numai seara pentru ca da somnolenta. Sunt In prima zi de tratament corect si acum stau cu sufletul la gura ca sa imi treaca mai repede pentru ca ma simt o ciumata! Bafta tuturor! Ps: Ma mai si mananca...
  09.02.2009 01:27 
pitiriazis rozat in sarcina
E aiurea rau de tot aceasta boala daca se poate numi asa...la 2 luni in sarcina am descoperite aceste bube pe corp dupa care am consultat un dermatolog si mi-a recomandat locoid crema timp de 7 zile,aceste bubite au trecut timp de o saptamana ,dupa care a inceput sa-mi apara in alte locuri decat prima data:(acum sunt in luna 6 si dupa un dush intotdeauna trebuie sa indur mancarimile provocate:( nu mai am voie sa olosesc vre-un unguent sau medicamente pt siguranta bebelui,si nici dupa in timpul alaptarii:( nu inteleg de ce apar aceste prg ?? chiar ca viata mea acuma este foarte echilibrata si imunitatea la fel:-?cine stie daca o sa treaca vreodata aceasta boala...bafta:(
  06.02.2009 09:47 
pitiriazis rozat
buna ziua.ma numesc iulia si vreau sa va spun ca si eu am avut aceasta boala. am fost diagnosticata in urma cu 2 luni dar m-am dus foarte speriata la doctor. am luat niste vitamine, niste pastilute si crema advantan acum m-am refacut total. oameni buni, stati linistiti, nu va panicati, o sa va treaca, dar aveti grija cu ce va spalati si ce purtati ca imbracaminte. nu va panicati, ganditi-va ca este o boala care se vindeca, nu este transmisibila si nu ne lovim mereu de ea de mai multe ori in viata. va multumesc, la revedere.
  23.01.2009 13:50 
pitiriazis gilbert
Si mie mi-a aparut asa ceva. Mai intai o pata mare roz unde piele este foarte aspra... iar dupa vreo trei zile au inceput sa-mi apara bubite..si tot imi apar in fiecare zi... sunt toata o buba:-(...am fost astazi la dermatolog... acelasi diagnostic l-am primit si eu..insa mie mi-a dat aciclovir...aerius caps...si hydrocortisone...si m-a pus sa fac o analiza la sange RDR
  05.01.2009 21:42 
pitiriazis rozat
Si eu am fost diagnosticata cu pitiriazis rozat si m-am speriat.In cazul meu este o forma putin mai severa,pielea ma mananca exagerat de tare si sunt plina in zona trunchiului si a mainilor de bubite care in timp fac o crusta.Am inteles ca este suparator datorita mancarimilor si faptului ca este inestetic,tine cam 6-8 saptamani,dar dispare si nu este ceva grav.Poate reaparea nu doar de 2 ori in viata ci de mai multe ori sau se poate sa nu mai apara niciodata.de fapt este o alergie la virusul Herpes Virus 8 (nu are nicio legatura cu herpesul).Mi s-a recomandat si mie Locoid crema si trec bubitele,pot ramane semne care dispar dupa 1 sau 2 bronzuri la mare (exclus solar,nici nu este recomandat) si acum mi s-a zis sa iau doar Claritine sau Floridan pt mancarimi si sa nu dau cu niciun unguent.Am cerut sa fac un set de analize sa vad la ce fac de fapt alergie pt a stii in viitor de ce trebuie sa ma feresc. Aceste analize ne ajuta sa stim doar de ce ar trebui sa ne ferim,in niciun caz sa ne ajute sa scapam de acest virus sau de ceea ce ne provoaca alergie.
  02.12.2008 13:32 
PITIRIAZIS R.G.
AM AVUT ACUM 2 ANI SI MI S-A RECOMANDAT UNGUENTUL LOCOID, ACUM MI-AU APARUT DIN NOU, NU TREBUIE SA VA IMPACIENTATI,DUPA VREO 4 SAPTAMANI INCEP SA DISPARA UNA CETE UNA, NU RAMAN SEMNE,AM CITIT CA PTIRIAZISUL APARE DE 2 ORI IN VIATA... ESTE ADEVARAT?
  24.11.2008 14:41 
Pitiriazis Gibert
Si eu am fost diagnosticat si mi-a fost prescris pinafucort - crema si Acrius 1 pastila/zi.
  13.11.2008 23:53 
pitiriazis rozat gibert
si eu am fost diagnosticata cu aceasta boala...prima oara m-am speriat insa am fost la dermatolog si mi-a recomandat o crema pe baza de oxid de zinc, dar vreau sa zic k pe mine ma manca rau.Acum e cam a 5 a sapt de cand mi-au aparut si s-au mai uscat...abea astept sa imi treaca :D bafta fetelor si trebuie sa aveti rabdare :)
  13.11.2008 14:25 
Pitiriazis rozat
Si eu arat ca un dalmatian si am pitiriazis rozat. Am fost la dermatolog si urmez un tratament cu: claritine numai seara inainte de culcare trebuie luat; fenistil gel dimineata si locoid 0,1% crema pt. seara de uns pe bubiti. Din pacate dureaza 3-6 saptamini. Pe mine nu ma maninca nu am dureri doar ma ustura putin dupa ce fac dus. Sanatate multa.
  13.10.2008 10:10 
Pitiriazis rozat
Si eu am aceasta boala am fost la spital la Colentina am primit ca tratament advantan milk. Ma simt oarecum bine dar arat ca un dalmatian.
  25.09.2008 20:48 
Pitiriazis rozat gilbert
IN PRIMA FAZA MI-A APARUT O PLAGA DE CULOARE ROSIATICA SI CARE PREZENTA O DESCUAMARE, DE MARIMEA UNEI MONEDE PE GAMBA PICIORULUI DREPT SI AM CREZUT IN PRIMA FAZA CA AM UN INCEPUT DE PSORIAZIS, DAR DUPA O SAPTAMANIA MI-AU APARUT MAI MULTE BUBITE MICI IN SPECIAL IN ZONA PIEPTULUI, PE BURTA SI PE BRATE, PANA LA COATE M-AM DUS URGENT LA UN DOCTOR DERMATOLOG SI MI-A ZIS CA AM ACEASTA BOALA. MI-A ZIS CA IN 6 SAPTAMANI RECIDIVEAZA, SI ORGANISMUL ISI CREEAZA NISTE ANTICORPI CARE IMPIEDICA REAPARITIA EI. CA MEDICAMENTE PASTILE XYZAL 1 CAPSULA PE ZI DE PREFERAT SEARA, PENTRU CA DA SOMNOLENTA, SI UN UNGUENT ADVANTAN, DE 2 ORI PE ZI, DIMINEATA SI SEARA, SE APLICA PE BUBITE. MULTA SANATATE
  17.09.2008 11:50 
Pitiriazis rozat gilbert
Din nefericire am si eu aceeasi "boala" ca si voi. Mie mi-a dat dna doctor 10 (!!!!!) pastile de aciclovir pe zi, mi se pare cam anormal... aceste pastile dau starea de somnolenta iar la 10 pastile pe zi ar insemna sa dorm toata ziua... am inteles ca poate dura pana la 12 saptamani si ca in aceste saptamani te poti face pe tot corpul ca un dalmatian... sper sa ne treaca. Pana atunci o sa mai consult si un alt doctor, poate ma ajuta cu niste cremute sau unguente. Insanatosire grabnica, prietenii mei de suferinta!!!!
  16.09.2008 20:34 
Pitiriazis rozat
Si eu am fost diagnosticata cu pitiriasis rozat in luna aprilie. Medicul mi-a dat Locoid, vitamina A si 5 pastile de Flonidan, chiar dupa ce am terminat pastilele mi-au trecut vreo 2 saptamani si acum am din nou de aproximativ 2 luni. Am inteles ca dureaza maxim 8 saptamani dar eu le-am deja de cateva luni si incepe sa-mi fie frica.
  07.09.2008 19:00 
Prz
Si eu am fost diagnosticata cu prg. Am urmat un tratament destul de sever. Tiosulfat de sodiu dimineata pe stomacul gol, o lingurita xyzal, o pastila dim prednison 8 pastile pe zi la inceput dupa care le am redus treptat clorfeneramin seara la care am aplicat si nidoflor, asta timp de 6 saptamani si ketotifen amestecat in cantitati egale de 3 ori p zi dupa care am consulat iar dermatologul si am ramas pentru alte 3 saptamani la xyzal dimineata si advantan crema o aplicatie seara. Acum a trecut o intrebare am parul in zona perciunilor a cunoscut o crestere mai ales in partea dreapta a fetei are vreo legatura cu tratamentul urmat sau e cauza unei dreglari hormonale? Ce se poate face pentru impiedicarea cresterii eventual disparitiei lui nu am avut par chiar deloc in zona perciunilor si dintr-o data a aparut. Va multumsc anticipat.
  03.09.2008 18:56 
Am avut si eu...
Am fost diagnosticata cu aceasta afectiune in urma cu trei ani. La inceput a fost o pata mai mare, apoi au aparut o sumedenie pe intreg corpul. Am folosit tablete Claritin si un unguent mentolat pentru a calma pruritul. Am avut noroc sa "scap" intr-o saptamana. Nu am transmis nimanui boala, desi am fost in preajma multor persoane, prin natura meseriei, dar am inteles ca poate recidiva. Mie mi-a aparut ca urmare a unui soc emotional, intr-o perioada in care organismul mi-a fost foarte slabit, imunitatea fiind scazuta. Mi s-a recomandat sa nu-mi expun pielea razelor soarelui, iar atunci cand nu pot evita acest lucru, sa folosesc crema.
  29.08.2008 15:06 
Am si eu:((:((
Am fost si eu diagnosticata cu aceasta boala de catre un medic dermatolog :( la inceput am avut doar o buba mai mare si rosie apoi au inceput sa imi apara mai multe si mai mici si mai mari... nu am mancarimi sau usturimi eva... pe unele sa depus o pielita alba care se jupeste de la sine.d D asemenea, medicul specialist mia spus ca aceasta boala care va trece in 6 saptamani a putut fi provocata de anumite haine sintetice sau din cauza imunitztii scazute. Sunt disperata! Sunt plina de bube rosiatice si sper sa-mi treaca mai repede. Tratamentul meu consta intr-un unguent ADVANTAN milk emulsie cutanata 0,1% si in precizarea de a nu mai purta haine sintetice sau sa nu scarpin sau frec cu ceva acele bubitze. Va doresc insanatosire rapida!
  12.08.2008 21:22 
Un caz iesit din comun
Si eu sufar dupa spusele medicului de ptiriazis, doar ca boala mea a debutat la inceputul lui martie anul acesta. De atunci am mers la trei medici dermatologi. La primul medic bubitele erau pe trunchi si acesta a spus sa nu-mi fac probleme ca trec de la sine, dar nu a fost asa. Dupa o luna am mers la alt medic care mi-a dat tratament cu corticoizi. Intre timp bubele de pe trunchi au disparut localizandu-se pe picioare. Au revenit in forta mai mari cu mancarime acut, senzatii de usturime si arsuri. Am mers la al 3-lea medic la care sunt de 3 luni unde mi-a facut analize si a spus ca, cauza ar putea fi dupa rezultat o veche infectie cu stafilococi. Fac tratament de atata timp si tot nu au trecut. Va rog dati-mi un sfat. Se fac aproape 6 luni de cand ma lupt cu aceasta boala. Multumesc!
  02.08.2008 16:44 
Pitiriazis r.g.
Am aceasta boala de 3 saptamani si deja s-au estompat pete (si 'mama'). Mi-au aparut intai pe piept apoi s-au intins pe gat in sus si cateva (5) pe fata. Apoi au aparut pe corp, in fata si pe tot spatele, parca as fi dalmatian. Am cateva si pe parte de sus a picioarelor. Iau Symphoral (10) si crema Hidrocortizon 1% pentru max. 2 saptamani.
  27.06.2008 09:37 
Experienta personala
Am fost si eu diagnosticata cu aceasta "boala" data de slabirea sistemului imunitar. Mi s-a prescris locoid cream de 2 ori pe zi si mi s-a spus ca dureaza cam 8 saptamani, ca nu se transmite, nu e grava, apare doar de la gat in jos si se face maximum de 2 ori in viata. Cei mai multi pacienti au ptiriazis rozat o singura data. Intr-adevar bubitele se inmultesc de-a lungul perioadei de 2 luni si uneori pot fi insotite de mancarime. Cel mai bine este sa consultati medicul dermatolog si sa aveti rabdare sa treaca. Nu e cazul sa va ingrijorati.
  11.06.2008 19:55 
Parere, intrebare
Si mie mi-a zis medicul ca am pitiriazis rozat G.A zis sa ma dau cu LOCOID LIPOCREAM local si sa am rabdare ca va disparea in max.8 sapt. Dar mi-au mai aparut inca pe mai multe zone a corpului si nu stiu ce sa fac. Eu sunt insarcinata in 12 sapt. E mai grav, afecteaza bebe?
  07.05.2008 15:08 
PITIRIAZIS rozat
Ce trebuie sa mananci, s-au ce medicament trebuie sa iei ca sa ai imunitate mai mare?
  05.05.2008 21:04 
Pitiriazis rozat
Am avut pitiriazis rozat acum 2 ani si se pare ca a aparut din nou. Din cate shtiu apare datorita imunitatii scazute. Eu m-am tratat prima data shi se pare ca functioneaza shi acum cu un unguent "travocort".
  05.05.2008 20:44 
PITIRIAZIS rozat Gilbert
Trebuie sa tii regim?
  05.05.2008 11:01 
Pitiriazis rozat Gilbert
Am fost si eu diagnosticata cu pitiriazis rozat Gilbert si am mai multe intrebari: daca trece dupa 3-4 saptamani asa cum zice dr, daca nu se ia si la alte persoane, daca e posibil sa mai apara si altadata. Multumesc
  05.05.2008 10:42 
Pitiriazis rozat Gilbert
Am fost si eu diagnosticata cu pitiriazis rozat Gilbert si am mai multe intrebari: daca trece dupa 3-4 saptamani asa cum zice dr, daca nu se ia si la alte persoane, daca e posibil sa mai apara si altadata. Multumesc
  04.04.2008 08:38 
Copilul meu a fost diagnosticat cu pitiriazis R. Gilbert
Buna ziua tuturor. Initial baiatul meu, Mihai Daniel, a fost diagnosticat cu toxiinfectie alimentara. Dupa ce i-am administrat tratamentul prescris si am constatat ca nu avea niciun efect, acele bubite aparute initial doar de la gat pana la membrele inferioare in loc sa se vindece se raspandeau, medicul de familie s-a gandit ca este varicela. L-am tratat bineinteles cu "statul in casa si tinctura mentolata inca doua saptamani. Bubitele care nu mai aveau acele "capete galbene sau pruruit" sunt in continuare. Acum o saptamana am mers la alt medic de specialitate dermato-venerice care l-a diagnosticat cu pitiriazis R. Gilbert. Ii administrez tratamentul cu unguent Locoid Lipocream de 2-3 ori pe zi, sirop Claritine 2 lilgurite seara si 1 pastiluta de Medrol dimineata de 7 zile, dar nu se vede nicio imbunataitre a starii baiatului meu. Are in continuare acele bubite care acum unele au coaja iar altele sunt ca niste pete roze. I-au aparut si in spatele genunchilor si situatia nu pare sa se schimbe in bine. Avem 4 saptamani si situatia nu a evoluat pozitiv deloc. Astazi merg cu Mihai la Spitalul militar Constanta la un alt medic de specialitate dermato-venerice. Sa fie intr-adevar pitiriazi? Mirela Dogariu
  31.03.2008 00:03 
PITIRIAZIS R. GILBERT
Si eu am acest diagnostic, dermatologul mi-a dat unguent fluocinolon N&Claritine pastile de 10mg&Clorfeniramin 4mg, ideea e ca nu sunt convinsa ca acesta e diagnostikul. Ce a determinat aparitia acestor pete rosii+acea pata-mama/ciuperca mama de la membre. Spuneti-mi un trat mai rpd si eficient. Va multumesc, multa sanatate! CA-I MAI BUNA DECAT TOATE!
  28.03.2008 17:53 
Prg
M-am pricopsit si eu cu aceasta boala. Am avut mancarimi groaznice, insuportabile in prima saptamana. Am fost la dermatolog si mi-a dat un tratament destul de dur. I-au 9 pastile de Prednison pe zi, 2 de Aerius, 1 Ketotifen iar seara ma spal cu un gel de la TriXera, apoi imi aplic o crema de corp din aceeasi gama iar dimineata ma ung cu Afloderm.
  10.03.2008 00:35 
Pitiriazis rozat gilbert
Si eu am fost diagnosticata cu aceasta boala, dr mi-a dat o crema care se numeste locoid, insa ma ingrijoreaza tare faptul ca sunt insarcinata in 7 saptamani si as vrea sa stiu daca a mai trecut cineva prin situatia asta si daca exista vreun fel de riscuri la copil???? Help, help, help
  19.01.2008 19:13 
Se pare ca am si eu :(
De mancat nu ma mmananca si sper sa nu ma manance. Singurul motiv care m-a facut sa scriu este ca fac culturism si... ma intrb daca e vreo problema daca iau proteine... "nu steroizi". Se poate agrava??? Mi-au aparut din cauza lor... am probleme cu ficatul???... SE POATE LUA PRIN CONTACT SEXUAL NEPROTEJAT??? Pls vreau si eu un raspuns:. Am fost la doctor si mi-a dat un tratament xyzal si triamcinolon si sper sa imi treaca.
  15.12.2007 21:45 
Am fost diagnosticata cu aceasta boala...Ma mananca rau de tot mereu....nu stiu ce sa ma mai fac. Am luat o crema cu oxid de zinc dar nu are niciun efect...dimpotriva.
  12.12.2007 17:26 
Pitiriazis rozat gilbert
Mie mi-a aparut acea placa-mama despre care se vorbeste, care este rosiatica si mai mare, iar dupa cateva zile mi-au aparut bubite mai mici si mai mari. Nu ma mananca prea des. Daca aveti asa ceva cel mai bine mergeti la un dermatolog. Mie mi-a dat Locoid crema si 7 pastilute Aerius Sper sa fie bun! Insanatosire grabnica!
  26.01.2007 17:20 
pitiriazis
am luat panderm unguent si roletra pastile una pe zi seara si vad ca incepe sa mi dispara.sfatul meu luati ce v am zis sunt bune! va pup
  10.12.2006 06:44 
pitiriazir rozat Gilbert
Si eu la fel ca voi am fost diagnosticata cu pitiriazis rozat.Problema este alta ca de 3 zile am aflat ca sunt insarcinata(good news)asa ca am primit o tinctura care se prepara in farmacie (Eritromicina 2g, anestezina 1g, mentol 1g, alcoool 25 g, oxid de zinc 20 g, Talc 20 g,glicerina 15g,apa distilata 1009).Aceasta tinctura se aplica numai in zonele cu probleme de 2 ori pe zi. Multa bafta!!!
  24.11.2006 23:30 
intrebare
am fost si eu diagnosticata cu pitiriazis rozat gibert...dar nu prezint aceleasi simptome pe care le au persoanele cu acelasi diagnostic..eu am niste bubite...mai mici,mai mari, rosiatice..ma mananca din cand in cand....este sau nu pitiriazis rozat gibert?...si ce as putea sa folosesc ca tratament?
  28.03.2006 10:52 
pitiriazis rozat
as avea o intrebare.Am fost la doctor mi-a pus diagnosticul pitiriazis rozat dar mi-a spus sa fac si VDRL. asa se face ca sa fie sigur? Va multumesc.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie