Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Cat costa operatia de ridicare de sani? Exista pericole ascunse?(mi_ella)

Cat costa operatia de ridicare de sani? Exista pericole ascunse?(mi_ella)

Pretul unei mamoplastii, pentru ridicare de sani (mastopexy), efectuata de diferiti autori cu tehnici proprii sau cele curente, variaza intre 3500-4500 EU.
Pretul unui astfel de interventii, variaza de la clinica la clinica, in functie de pretentiile chirurgului.

Aceasta operatie, fiind una laborioasa, necesitand minutiozitate, atentie, precizie si rabdare, este considerata una dintre cele mai dificile in ceea ce priveste operatiile de chirurgie estetica.

Nu trebuie ignorat faptul ca indiferent de simplitatea sau complexitatea operatiei, orice interventie chirurgicala, poate rezeva surprize si anume complicatii minore sau majore, incepand de la o simpla asimetrie pana la hematoame post operatorii, infectie sau mici insule de necroza a tegumentelor.

Acestea nu sunt pericole ascunse ci riscuri posibile postoperatorii care pot aparea la orice fel de interventie chirurgicala, de care chirurgul este foarte constient si le explica pacientului.

Oricine intra in bazinul de inot poate sa se inece, si aceasta nu inseamna ca interzicem inotul sau inchidem complexele sportive. Orice pacient este indreptatit sa afle cu exactitate despre tipul procedurii, variantele, durata interventiei, pretul, complicatiile majore si minore, compatibilitatea tipului interventiei referit la constitutia pacientei, etc.

Orice interventie chirurgicala ridica un risc, dependent de gradul de dificultate, teren precar si nu in ultimul rand legat de experienta chirurgului.
In absenta unei consultatii si cunoasterea personala a medicului curant , orice pacient este gresit informat sau detine ideii preconcepute asupra tratamentul chirurgical solicitat.

De aceea sunteti incurajata, ca inainte de toate, sa incercati sa va informati in limitele posibile, pentru a va face o idee generala asupra procedurii, fara sa uitati ca nu sunteti persoana cea mai autorizata pentru a evalua procedurile chirurgicale, si apoi sa va adresati unui specialist la care aveti incredere si va simtiti degajata in a discuta si a pune intrebarile dorite. Ascultati-i sfaturile si mai apoi hotarati-va personal, luand o decizie. Trebuie sa va asumati si dvs o responsabilitate pe baza datelor obtinute in ceea ce va priveste, a va lasa operata.

Cu stima dr.Ardeshir Vahidi
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  02.01.2012 15:34 
si eu as vrea sa-mi fac operatie dar sa fac rost de bani as vrea sa stiu daca este dureroasa operatia
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie