Piramida alimentara
![]() Home > Stil de viata > Nutritie > Piramida alimentara > Care sunt alimentele fac parte din grupa alimentara a lactatelor?
![]() Care sunt alimentele fac parte din grupa alimentara a lactatelor?
Toate tipurile de lapte si majoritatea produselor alimentare obtinute din lapte fac parte din aceasta grupa. Produsele lactate care pastreaza cantitatea de calciu din lapte fac parte din aceasta grupa de alimente iar cele care au foarte putin calciu sau chiar deloc, precum crema de branza, frisca sau untul, nu sunt incluse in aceasta grupa alimentara. Este recomandat sa alegeti produsele lactate cu foarte putine grasimi, sau chiar deloc.
Cele mai des consumate alimente din aceasta grupa sunt:
Laptele
Deserturi pe baza de lapte
Branzeturi
Iaurtul Toate tipurile de iaurt:
Sfaturi Persoanele care au intoleranta fata de lactoza pot consuma produsele fara lactoza sau cu un continut scazut. Acest lucru este valabil si in cazul branzeturilor si iaurturilor. De asemenea, se pot folosi enzime, precum lactaza, care se adauga in lapte si scad nivelul lactozei cu pana la 70%, in functie de cantitatea de lapte. Exista bauturi ce contin mult calciu, cum sunt laptele de soia sau sucul de portocale, dar care nu contin substantele nutritive din lapte si produsele lactate. Beneficiile acestei grupe alimentare asupra sanatatii Consumul de lapte si de produse lactate are numeroase beneficii asupra sanatatii. Persoanele care au o dieta bogata in lapte si produse lactate pot reduce riscul unui mase osoase reduse. Alimentele din grupa laptelui contin nutrienti vitali pentru sanatatea ta. Printre acesti nutrienti se afla calciul, potasiul, vitamina D si proteinele.
Nutrienti Calciul este indispensabil pentru sanatatea dintilor si a oaselor, si in intretinerea unei mase osoase sanatoase. Dietele care includ trei cani de lapte pe zi sau echivalentul acestora in produse lactate, imbunatatesc structura osoasa a organismului. Potasiul ajuta la mentinerea presiunii sangelui la un nivel normal. Produsele lactate, in special iaurtul si laptele lichid, sunt o sursa de potasiu. Vitamina D ajuta la asimilarea potasiului si la fixarea calciului in oase contribuind la mentinerea unei mase osoase sanatoase. Laptele este principala sursa de calciu, fiind urmat de iaurtul si cerealele imbogatite cu calciu. Produsele lactate degresate sunt recomandate pentru ca nu contin grasimi in stare solita. De ce este important sa alegi alimentele din grupa laptelui cu un continut scazut de grasimi? Alegerea produselor alimentare din grupa laptelui care sunt bogate in grasimi saturate si colesterol are un efect negativ asupra sanatatii. Dietele bogate in grasimi saturate cresc nivelul colesterolului "negativ" din sange. Exista doua tipuri de colesterol: colesterol "bun" (HDL colesterol) si colesterol "rau" (LDL colesterol). Nivelul ridicat de colesterol negativ creste riscul aparitiei unor afectiuni ale inimii. ![]() Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
![]() lOZNeUSxtrpi
What's it take to become a sublime epxounedr of prose like yourself?
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |