Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Psihologie medicala
Home > Stil de viata > Psihologie > Psihologie medicala > Atacuri de panica - boala mediilor urbane stresante

Atacuri de panica - boala mediilor urbane stresante

Din ce in ce mai multe persoane se plang de atacuri de panica, diagosticandu-se singure, fara sa stie foarte bine ce implica aceste tulburari. Psihoterapeutul Lena Rusti explica ce se intampla in timpul acestor atacuri de panica, cum se pot trata, fobiile asociate acestora, sfatuindu-ne cum se ne purtam cu persoanele care prezinta simptome caracteristice acestor tulburari.

Lena Rusti, psihoterapeut si specialist TopSanatate
Ce este atacul de panica?

Tulburarea de panica este o tulburare anxioasa destul de comun intalnita in medii urbane stresante. Ea apare in mod brusc si inexplicabil sub forma unor stari de frica si de neliniste, dificultate de respiratie, palpitarii, ameteli, tremurat, frica inexplicabila de moarte, boala grava sau nebunie. Intrucat aceste senzatii sunt fizice, majoritatea celor care manifesta aceste simptome trec prin cabinete medicale, unde incearca sa caute o boala organica.

Biologic vorbind, atacul de panica vine din interpretarea gresita a unor reactii fizice (am niste simtome fizice si sunt incapabil sa le interpretez corect). Psihologic vorbind, este vorba despre atribuirea unei dimensiuni catastrofice unor simptome fizice (imi bate inima mai tare, inseamna ca voi face infarct sau ca am o boala foarte grava).

Panica implica elemente fizice si emotionale in aceeasi masura; persoana care sufera de atacuri de panica este de obicei una inclinata catre o sensibilitatea crescuta in receptarea si interpretarea simptomelor corpului propriu. Intreaga activitate cerebrala ce duce la panica este cauzata de aceasta interpretare gresita.


Ce se intampla de fapt in timpul unui atac de panica?

Frica este elementul de baza in atacurile de panica. Sa luam exemplul unei persoane care este la volan. Conduce gandindu-se la diferite lucruri. Brusc, fara nici un motiv aparent, simte un nod in gat, senzatie de sufocare. Inima incepe sa bata nebuneste, palmele ii transpira, simte ca ameteste si ca va muri sau ca i se va intampla ceva foarte rau.

Cognitiv, persoana e convinsa ca va muri sau va innebuni, ca va pierde controlul, ca inima sa e de vina sau sistemul endocrin, oricum, ca se intampla ceva grav. Emotional vorbind, persoana se simte coplesita de aceasta stare de panica si de ceea ce simte.


Cum se simte o persoana in timpul unui atac de panica?

Se gandeste imediat ca o sa moara, ca o sa innebuneasca; o sa aiba senzatia ca va face infarct, ca isi va pierde controlul. Persoana in cauza are simptomele fizice care creeaza starea de panica, starea de panica ii accentueaza simptomele fizice, astfel incat se intra intr-un cerc vicios; aici simptomele sunt accentuate pana colapseaza pur si simplu in atacul de panica.

De multe ori cel care sufera atacuri de panica ajunge la urgenta, convins fiind ca are ceva la inima, ca analizele sunt proaste, ca are, oricum, o boala foarte grava. Analizele ii ies bune, de obicei, i se spune ca este hipocondriac; individul in cauza nu intelege ce se intampla cu el, se simte neinteles, pierde increderea in medic sau in diagnostic si de multe ori are tendinta de a continua investigatiile, pentru a gasi o cauza organica a simptomelor sale.


Ce trebuie sa stie o persoana care se confrunta cu atacuri de panica?

Primul lucru pe care trebuie sa-l stie e ca nu va muri, nu va innebuni, nu i se va intampla absolut nimic grav. E foarte important sa constientizeze ca atacul de panica este pornit din interior, este o stare accentuata de frica ce poate fi stapanita. Cu cat frica este mai mare, cu atat va deveni simptomul mai puternic. Cu cat simptomul este mai puternic, la fel, frica se accentueaza. Tendinta de a exagera in astfel de momente ne face sa nu percepem in mod real timpul si dimensiunea tulburarii.

Un pont bun este sa cronometram cat dureaza un atac de panica. Desi cei mai multi vor spune ca a durat in jur de 5-10 minute, vor putea vedea ca nu dureaza aproape niciodata mai mult de un minut sau doua. In acest fel persoana poate sa isi reinterpreteze simptomele si durata lor in mod realist. Ajuta foarte mult sa intelegem de unde a aparut emotia.

Persoana respectiva trebuie sa dobandeasca niste tehnici de relaxare care sa intervina la nivel biologic.
Relaxandu-se, corpul nu mai reactioneaza ca in stare de panica - drept urmare, creierul nu mai interpreteaza ca se intampla ceva grav in organism. In lipsa interpretarii gresite, nu se mai transmite starea de anxietate, cercul vicios spargandu-se la nivelul biologicului prin relaxare.


Care sunt simptomele atacului de panica? Difera de la persoana la persoana sau sunt comune mai multor persoane?

Simptomele generale atacului de panica sunt urmatoarele:

  • impresia ca inima bate tare sau ca se opreste;
  • transpirarea mainilor;
  • respiratia este necontrolata;
  • starea de ameteala;
  • sentimentul de pierdere a cunostintei;
  • sentimentul de greutate in picioare - unii simt ca li se inmoaie genunchii, ca urmeaza sa lesine;
  • o stare de incordare foarte puternica - unii se incordeaza atat de tare incat fac chiar febra musculara in clipa respectiva;
  • stare de derealizare (viata dubla intre real si reprezentarile derilante), de depersonalizare;
  • palpitatii;
  • stare de sufocare, sentimentul ca nu se poate respira.

In general, simptomele difera de la persoana la persoana, cat si interpretarea acestora, insa, sub o forma sau alta, multe din cele de mai sus se regasesc in atacul de panica.


Cand anume se petrec aceste atacuri? Pot fi prevenite in vreun fel?

De obicei exista o problema, un factor stresor foarte puternic; sunt oameni la care atacurile de panica apar in timpul noptii - se trezesc si au atac de panica. Sunt oameni la care atacul poate sa apara in timp ce sunt pe strada sau la volanul masinii si atunci se sperie si mai tare pentru ca le este frica sa nu faca infarct la volan.

Atacurile de panica pot sa apara in momente diferite. In general, persoanele care se confrunta cu aceasta problema simt ca au o stare de rau fizic cateva clipe inainte de producerea atacului. Nestiind cum sa interpreteze simptomul, ei intra si mai tare in panica, accentuandu-si starea de rau.

Cum ar trebui sa intervina? Cea mai buna metoda de a interveni se realizeaza prin relaxare. Persoanele ar trebui sa-si spuna: "simt, am aceasta stare de ameteala, dar stiu ca este un atac de panica, nu o sa se intample nimic grav". Daca procedeaza in acest fel, in loc sa accentueze atacul, au mari sanse de a se relaxa si de a-l indeparta.


Cum se trateaza atacurile de panica?

Pentru atacurile de panica exista tratamentul medicamentos care se prescrie in psihiatrie, care este corelat cu psihoterapia. Prin intermediul psihoterapiei, pacientul invata sa se relaxeze, sa isi reinterpreteze simptomele si sa reactioneze realist.

In psihoterapie se merge in primul rand pe relaxare. Omul, rezolvandu-si simptomul, capata siguranta, stie ca este bine. Este foarte important sa intelegem de unde a aparut aceasta reactie de aparare. Atacul de panica este un raspuns la un factor stresor care inseamna "nu mai pot", "nu mai rezist". Prin psihoterapie pacientul gaseste cai realiste si integrate social de a-si rezolva problemele si de a-si interpreta simptomele.


De ce sunt asociate atacurile de panica cu diferite fobii?

Atacurile de panica sunt asociate de obicei cu agorafobia, frica de locuri publice. In general atat fobiile, cat si atacurile de panica se invata din experienta. De exemplu, o persoana care are un atac de panica pe strada, in mijlocul multimii sau la Mall, va evita in mod automat acele locuri, pe care le va asocia cu starea sa de rau.

Cu aceste concluzii in minte (pentru ca nu mi-am putut explica atacul sau pentru ca nu am fost de acord cu explicatia primita, fiind convins ca sufer de o boala foarte serioasa) evit sa mai ies afara sau ies numai daca sunt insotit de cineva alaturi de care ma simt in siguranta.

In clipa in care ies afara, creierul meu este deja "programat" - "daca o sa ies, o sa mi se faca rau". Astfel, creez conditiile prielnice unui nou atac de panica.


Cum trebuie sa ne purtam cu o persoana care are atacuri de panica?

In primul rand trebuie sa incercam sa nu-i intarim comportamentul. De obicei, alegem sa facem noi toata treaba, sa il lasam in liniste pentru ca este bolnav si ne este frica sa nu pateasca ceva. Izolandu-l in felul acesta in simptomatologia lui, nu-l ajutam in nici un fel pentru ca el va obtine foarte multe prin boala lui si atunci va avea toate motivele sa-si intareasca simptomele.

Automat, daca se ajunge acolo, persoana "bolnava", in mod inconstient, nu mai face nimic din ce nu vrea, pentru ca ii este frica sa nu aiba un atac de panica.

O tehnica paradoxala de vindecare este prin exacerbarea simptomelor. Pentru a trece peste atacuri, el trebuie expus simptomelor, pentru ca in acele momente va descoperi ca de fapt nu i se intampla nimic - nu lesina, nu innebuneste, nu moare.

Unii pacienti care nu pot sa treaca de aceasta stare sunt chiar provocati in cabinetele de psihoterapie sa faca un atac de panica de fata cu psihoterapeutul, in care au incredere. Procedandu-se astfel, ei isi vor da seama ca nu se intampla nimic din ce si-au imaginat.

Daca intri in panica alaturi de el si-l ocrotesti excesiv, de fapt ii intaresti simptomul si sentimentul ca este bolnav si ca trebuie ocrotit, ca nu se descurca singur, ca este in pericol.


Un om are atacuri de panica, trece peste ele, ii reapar peste cativa ani. Este posibil acest lucru?

Da, bineinteles, pentru ca este vorba de o reactie invatata deja. Daca din punct de vedere cognitiv nu stapaneste si nu intelege care este mecanismul, de ce reactioneaza asa, poate sa se confrunte cu un atac data urmatoare (peste cateva saptamani, luni, ani de la atacul initial) cand va aparea un factor stresor puternic.

Este un mod de aparare, un mod al nostru de a reactiona. Un bulimic, de exemplu, se vindeca de bulimie, dar poate oricand sa reapara aceasta problema, dupa cativa ani, intr-o alta conditie si cu alti factori stresori, daca nu se echilibreaza. In acelasi mod se intampla si cu atacurile de panica; mecanismul este acelasi. Prima data la ce faci apel? La ceea ce ai invatat. Daca nu gasesti alte mijloace de aparare, se iveste cel care este cel mai usor, respectiv atacul de panica.


Se mostenesc ereditar atacurile de panica?

Exista teorii care subliniaza o predispozitie genetica in interpretarea gresita a simptomelor, asa cum se intampla in atacurile de panica. Insa factorul mediu este extrem de important, aceasta insemnand stresul la care este supusa persoana, modul in care a invatat sa reactioneze.

De exemplu, sa presupunem ca avem un om caruia ii este frica sa faca un anumit lucru. Este obligat de familie, de cei din mediul lui sa faca lucrul acesta. Constient isi da seama ca lucrul este bun pentru el - cum ar fi, sa se duca la scoala - dar el nu vrea si chiar nu-si doreste.

Cum poate sa impace dorinta lui interna cu presiunea exterioara? Se duce acolo, dar face un atac de panica, i se face rau. Intr-un final, obtine ce vrea, nu mai este obligat sa faca lucru respectiv - nu se mai duce la scoala sau nu mai se duce sa cumpere paine. In asemenea cazuri, mediul este cel care forteaza, nu predispozitia biologica.


Este bine sa le oferim informatii despre atacurile de panica omenilor care au aceasta problema?

Chiar daca sunt dezamagiti ca nu au o boala unica, spectaculoasa, grava, este foarte util ca acesti oameni sa stie cat mai multe informatii legate de problema lor. Ei trebuie sa ajunga sa constientizeze ca atacul de panica se rezuma la o reactie pe care ei insisi si-o provoaca.

Ei isi simt starile si sunt foarte speriati de ele; in clipa in care, la cabinete, de exemplu, le spui "simtiti aceasta stare si pe aceasta si pe aceasta ..." par destul de dezamagiti sa afle ca exista si altii care simt o traire ce lor li se parea apocaliptica. In momentul in care sunt nevoiti sa raporteze simptomul la real, isi dau seama ca tulburarea lor nu atat de grava, precum credeau initial.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  04.02.2012 18:39 
panica
Si eu sufer de atacuri de panica si prima data am crezut k mor,am fost la urgente,miam facut analize la sange la inima,da nimik.sunt sanatos.trebuie sa avem incredere in noi,deaoarece cnd ma doare ceva exagerez si zic k mor si de akolo vine atacul de panica...
  31.01.2012 06:46 
ATACURI DE PANICA
ATACURILE DE PANICA FAC LEGATURA SI CU ATACUL ENERGETIC SAU SOCUL ENERGETIC? AM SUFERIT ACUM 2 ANI DE ASEMENEA BOALA ATAC DE PANICA IN CARE AM MERS LA PSIHIATRIE ZICANDU MI CA SUFAR DE ASA CEVA AJUNGAND LA STANGIUL IN CARE EU TOTUSI CREDEAM CA NU ESTE UN ATAC DE PANICA CI CU TOTUL ALTCEVA FIINDCA AVEAM MULTE REPETARI SI TOT TIMPUL IMI ERA FRICA SA SI DORM SA NU SE REPETE DAR DE PILDA SE MAI REPETAU DEPINDE DE GANDIREA MEA.LA UN MOMENT DAT EU AVEAM CU TOTUL DE FIECARE DATA ALTE SIMTOME :CAND MA PUNEAM LINISTIT SA DORM NU ADORMEAM ERAM CONSTIENT CU GANDUL SA DORM SI MA GANDEAM LA ORCE LUCRU PETRECUT IN ZIUA RES SAU CE VOI FACE MAINE BRUSC DINTR O DATA M AM RIDICAT DIN PAT IN FUND DAR CA EU FARA SA FAC ACEST LUCRU PARCA O FORTA M A RIDICAT SI M AM SPERIAT SUCANDU MA LA UN PSIHOLOG ZICANDU MI CEVA DE GENUL UN SOC SAU ATAC ENERGETIC EXPLICANDU MI PHIHOTERAPIA.IN MOMENTUL DE FATA NU M I SA MAI REPETAT ACEL LUCRU CIUDAT DAR IN MOMENTUL DE FATA CAND MA PUN SA DORM TREBUIE SA BA LEGAN CU CAPUL DE PERNA IN PLAN VERTICAL CU REPETARI PANA CE ADORM.LA ORA ACTULA NU INTELEG DE CE FIINDCA DACA NU AS FACE ACEST LUCRU MI SE INTAMPLA CA PANA SA ADORM SA TRESAR PUTERNIC.DACA IMI VEDE VREUN DOCTOR PSIHOLOG SAU PSIHIATRU ACEASTA PARERE ROG SA MI RASPUNDA.VA MULTUMESC
  26.01.2012 11:07 
atac de panica
La mine s-a declansat atcul de panica in perioada cand eram sub tratament pentru fertilizare in vitro.Tot atunci o cunostinta virtuala m-a speriat f. tare spunandu-mi ca pot muri datorita tratamentului.Au inceput atacurile,nu stiam ce se intampla cu mine.Aveam palpitatii,stari de sufocare si lesin,lipsa de aer.Am ramas insarcinata datorita fertilizarii dar atcurile au continuat si in urmatoarea perioada.La 8 saptamani de sarcina am pierdut sarcina.Nu stiu daca datorita atacurilor de panica sau alta a fost cauza.In urma pierderii sarcinii atacurile de panica s-au inmultit ajungand sa am si 7-8 atacuri pe zi, pana intr-o zi cand sotul a chemat Smurd-ul.Cei de la Smurd au zis ca este vorba de atac de panica si sa merg neaparat la medic psihiatru.Am ajuns la dr. si timp de 2 ani am urmat tratament cu Dostinex o pastila seara.In prezent nu mai am nimic nu am mai facut atac de panica de 1 an si jumatate.Dr. psihiatru mi-a recomandat si exercitii de respiratie in momentul cand incepe atacul si la mine a functionat.Atacul de panica este o stare de frica puternica. Multa sanatate!
  06.01.2012 12:26 
panica
asta e.Trebuie sa fin invingatori! Daca noi nu ne tratam , nu ne trateaza nimeni
  06.01.2012 12:23 
Atacuri...
ace3asta stare este foarte nasoala. Numai cine a trecut prin asa ceva , poate explica.NU SE MOARE DIN ASTA !
  07.12.2011 21:44 
PANICA
SI EU SUFAR DE ATAC DE PANICA DAR DUPA CE AM CITIT ATATEA PARERI SI CAZURI IMI DAU SEAMA CA SUNTEM FOARTE SLABI SI AR TREBUI SA LUPTA CU ACEASTA BOALA RAZAND DE EA SI IN ACELE MOMENTE SA CAUTAM CEVA VESEL DE EX. UN FILM DE COMEDIE FAZE COMICE PE NET SI SA NU NE ASCUNDEM SA ASCULTAM MUZICA CARE NE PLACE DATA LA MAXIM SI SA NU MAI LUAM MEDICAMENTE CHIAR SI ACUM CAND SCRIU IMI ESTE RAU DAR AM REALIZAT CA DE LA ATAC DE PANICA NU SE MOARE DOAR SE SUFERA SI INCA GROAZNIC. EU AM LUAT O PERIOADA BUNA DE TIMP VAGOSTABYL MA AJUTAT F. MULT SI ESTE PE BAZA DE PLANTE DAR O PERIOADA NU S-A MAI GASIT SI AM INTRERUPT TRATAMENTUL DAR CRED CA O SA IAI DIN NOU CA MA AJUTAT MULT ESTE SI CAM SCUMP. INCERCATI SI HAI SA RADEM MAI MULT SI SA NE CONTROLAM SINGURI GINDURILE SI STARILE BAFTA SI FARA ATACURI DE PANICA ACUM CAND SCRIU PARCA UIT DE ELE AR TREBUI SA FACEM UN CLUB AL PANICOSILOR
  26.11.2011 20:42 
atacul d panica
buna..e foarte ciudata atacul d panica....eu am inceput sa am atacuri fara sa stiu ce mi se intampla dar intrun fel sa intamplat acum k stiu tot din cauza mea...mam nascut cu bloc cardiac d ramura dreapta si atacuri d panica au inceput sa apara pt k stateam singur si eram foarte mult singur si intro seara dupa c au plecat niste prieteni d la mine am inceput sa tremur aiurea si nu stiam c e cu mine imi era frig...transpiram..ini.batea din ce in ce mai tare inima...si o data a si pornit sa imi bata foarte tare inima..(din cauza blocului cardiac) si am mers la urgenta singur....doctorul ma ma.facut sa fac o respiratie adanca si bataile inimi dupa.mai multe incercari mi sau oprit..dar tot nu stiam d c sunt asa agitat...a trebuit o saptamana d chin sa ma tot gandesc k.c pot sa am...apoi am mers la un neurolog care mia spus despre atacul d panica....si informanduma ici colo am ajuns sa imi sau seama c am...:( acum incerc sa ma relaxez si sa fac tot posibilul sa nu mai intru in nici un atac d panica...:)) am primit xanax dar intrun fel nu sunt d acord cu acest fel d terapie dar am.incredere in acesti doctori care vor sa ma.ajute si sper k toata lumea care are asemenea probleme aa se poata relaxa si sa nu se sperie pt k numai TU poti sa te ajuti...:))) sanatate pt toata lumea
  17.11.2011 12:04 
atac de panica
buna ziua!sunt una din persoanele care fac dese atacuri de panica,in medie 1 la 10 zile(accentuez,in medie!).Lucrul acesta mi se intampla de aprox 20 de ani,mentionez ca am 44 ani,sunt diagnosticat cu tulburari de panica,aceasta boala a avut de a lngul anilor un traseu permanent,am trecut prin tot felul de a.p.,cele din trafic,pe artere aglomerate,cele din spatii aglomerate(metrouri,locuri foarte aglomerate in general)dar in ultima vreme aceste a.p.,s au mutat catre partea nocturna a vietii mele.Cele mai dese a.p.,le fac in somn.Cred ca este una din cele mai grele boli posibile!vreau sa spun ca iminenta mortii exista la fiecare a.p.!de multe ori spun ca pana acum am murit de sute de ori!ma intreb oare cand am sa mor cu adevarat cum o sa fie?..am urmat tratamente medicamentoase de a lungul anilor,unul care a avut efect pozitiv pentru o perioada de timp a fost cel cu xanax si seroxat,tratament pe care l am urmat 2 ani(intre 2001-2003).mentionez ca in ultimii ani nu mai urmez un tratament,in schimb iau sporadic,atunci cand ma simt mai stresat(precizez ca lucrez noaptea cateodata)xanax sau somn usor.Ceea ce m a ajutat foarte mult in ultimul timp este legatura cu Dzeu,cu biserica,mersul la sfantul Maslu,la sf Liturghie.Cu toate acestea in ultima vreme simt ca ceva nu e in regula,a.p.,au aparut mai des ca de obicei si mai pronuntate!viata mea personala este uina destul de proasta,aflandu ma in divort,fiind singur,in ciuda faptului ca mention o relatie ocazionala cu fosta sotie.Dar singuratatea este cea care mai apasa foarte mult in ultima vreme.As dorii sa cunosc un pshiholog care cunoaste bine aceasta boala,si care este in acelasi timp crestin si intelege relatia dintre boala si aspectele duhovnicesti ale ei.In masura in care aveti o solutie pt mine va rog sa mi raspundeti pe adresa marianmoise2005@yahoo.com
  16.11.2011 18:22 
atacul de panica
Nu ai atac de panica...esti doar emo.. :)
  30.10.2011 23:36 
suntem langa tine
Toti la un moment dat traim astfel de lucruri. Intra pe http://ataculdepanica.blog.com si vom fi,alaturi de tine. Impartaseste-ne
  30.10.2011 23:36 
Impartaseste-mi! Sunt langa tine, iti voi scrie!
intra pe http://ataculdepanica.blog.com si vom fi alaturi de tine
  30.10.2011 23:33 
suntem langa tine
Toti la un moment dat traim astfel de lucruri. Intra pe http://ataculdepanica.blog.com si vom fi,alaturi de tine. Impartaseste-ne
  17.10.2011 22:55 
visele provoaca adp?
singura mi am revenit dupa 2 ani de atacuri de panica 24h/24 am avut dor 1 la 3 ani dar am o perioada de 3 saptamani cand am din nou stari de nervi si anxietate,mai nou in urma unui vis am ajuns sa am un nou atac de panica cum as putea iesi din acest cosmar din nou? un vis te poate marca psihic atat de mult incat sa ti controleze viata?
  23.09.2011 11:29 
atac de panica
eu cred k e o disturbare pshica nu un atac de panik dupa cum ai citi atacurile de panica se manifesta altfel.eu sufar de aceste atacuri dar cred k poate fi diferit de la o persoana la alta...
  22.09.2011 10:22 
SA MAI SCRIEM SI CUM NE AJUTAM SA TRECEM DE ASEMENEA CRIZE POATE ASA NE PUTEM AJUYTA SA TRECEM PESTE ELE MAI USOR
SA MAI SCRIEM SI CUM NE AJUTAM SA TRECEM DE ASEMENEA CRIZE POATE ASA NE PUTEM AJUJTA SA TRECEM PESTE ELE MAI USOR
  22.09.2011 09:36 
atac de panica
PAREREA MEA ESTE CA MULTI TINERI INCEP SA SUFERE DE ATACURI DE PANICA SI CA DEOCAMDATA NU SE STIE EXACT CAUZA ACESTUI ATAC SI MOTIVELE EXEACTE PRIN CARE SURVIN INN VIATA NOASTRA IN MOD CERT POT SA VA SPUN CA SEDENTARISMUL SI VIATA DEZASTROASA IN CARE TRAIM,NESIGURANTA CERTURI IN CUPLURI DECLANSEAZA ACESTE ATACURI IN MOD NORMAL SI EU CAND AVEAM UN ATAC DE PANICA LA INCEPUT MA SPETIAM IN ASA FEL INCAT ERAM IN STARE SA CHEM TOATE AMBULANTELE DIN LUME PT A MA SALVA DAR AM INVATAT SA MA CONTROLEZ AM FACUT ANALIZE PESTE ANALIZE DAR NICI UN DOCTOR NU MA DIAGNOSTICAT CA FIIND BOLNAV DAR CULMEA CULMI ESTE CA NICI NU MI-AU DIAGNOSTICAT CU ATAC DE PANICA SAU SPUS DECE FAC ACESTE CRIZE SAU ATACURI CUM SPUN EI IMPORTANT ESTE IN ACESTE CAZURI SA INTELEGEM CA NU SUNT PERICULOASE SI CA NU NE POT PROVOCA NIMIC RAU DAR SPRE LINISTEA NOASTRA PUTEM SA MAI FACEM SI CATE UN CONTROL O DATA SAU DOUA ORI PE AN CA SA FIM SIGUR SI SA INTARIM AFIRMATIA CA NU AVEM DE A FACE CU NICI O BOALA.VA RECOMAND CA IN CAZURI DE ATAC DE PANICA SA VA GASITI UN LUCRU CARE VA OFERA INCREDERE IN ACEL MOMENT CA DE EXEMPLU EU IMI NUMAR PULSUL PRIN ACEASTA METODA EU IMI DISTRAG ATENTIA DE LA ACEST ATAC SI DE LA ALTE GANDURI CUM AR FI CA MI SE VA INTAMPLA CEVA GRAV SI ASA TREC CU DESTULA USURINTA PESTE ELE NU ZIC CA NU AM SI EU SIMTOME SAU NU SIMT CAT DE CAT ACESTE SIMPTOME DOAR CA INCERC SA INDUC IN EROARE SAU FAC CA SI MINTEA MEA SA FIE CONCENTRATA LA ALTCEVA SA STITI CA FUNCTIONEAZA .AM INTELES DIN FORUMURI CA UNI SPRE EXEMPLU CAND SIMT CA APARE UN ATAC DE PANICA ISI CAUTA CEVA DE LUCRU CA SA ISI DISTRAGA ATENTIA DE LA CE SE INTAMPLA E FFFFF IMPORTANT IN ACESTE CAZURI.CE SA VA MAI SPUN CAM ASA PROCEDEZ EU IN ASEMENEA CAZURI .VA UREZ SA AVETI CAT MAI PUTINE ATACURI STIU PRIN CE TRECETI SI ESTE FFF GREU DE INTELES DE CATRE ALTII DAR SA INCERCAM SA NE CONTROLAM .PS EVITATI STRESUL CERTURI SI ALTI FACTORI CARE NE CONDUC LA ASEMENEA SITUATII.PAPA
  06.09.2011 17:24 
atacul de panica
Care este cauza atacurilor de papoti face un atac de panica si din cauza unei despartiri bruste de persoana iubita??
  05.09.2011 03:08 
ajutor
si eu cred k sufar de atac de panik pt k am ameteli,transpir din senin,park nimeni nu ma mai intelege,astea toate mi se intampla de cand am am aflat k tata are cancer,casa mi s a demolat pt bulevardul uranus si mai am si o sefa kre ma streseaza in ultimul hal.va rog ajutati-ma ce sa fac.va multumesc
  29.08.2011 18:43 
ANXIAR SI SEROXAT
In urma cu 3 ani am trecut printr-o operatie f. grea, asta dupa altele 3. Am fost internat la SMC , unde am trecut si pe la psihiatrie si am fost diagnosticat cu sindrom anxios si mi s-a prescris seroxat si anxiar. am luat acest tratament pina in urma cu trei luni , binenteles dupa ce l-am redus treptat. Mi-au revenit vechile prietene anxietatea si atacul de panica , care mi-au rapit pofta de mancare, libidoul etc.Ma duc la distribuitorul de pastile dr. Ionescu( fost dir. Voila) si pe langa ce luam inainte imi mai da si Orfiril si Doxepin( primul pt. epilepsie). le-am cumparat si stau si ma uit la ele( nu mereu :)), imi este frica sa le mai iau. nu stiu ce sa fac ca am si un serviciu f. public . Reaparitia vechilor simptome sunt normale , sunt rezultatul sevrajului sau sunt eu dus cu stupii? Eu nu as mai vrea sa i-au pastile ca in ritmul asta dorm la farmacie. Am facut un atac de panica acum 3-4 zile am chemat salvarea si nimic.Parerea mea este ca sistemul neurovegetativ poate fi dereglat si de parazitii intesinali care se prind de... ce vor ei.. si elimina o toxina care afecteaza sistemul nervos de unde si durerile de burta in unele cazuri de atac de panica( eu am giardioza la 30 ani)Asta e.CONCLUZIE : -INAINTE DE A NE INDOPA DE PASTILE CA SA DEREGLAM CE A REGLAT DUMNEZEU, MAI BINE NE CARAM CRUCEA CA NU A MURIT NIMENI DIN ASTA!! E naspa dar speranta,o fata de la mine din bloc, moare ultima.
  29.08.2011 18:42 
ANXIETATE SI ATAC DE PANICA
In urma cu 3 ani am trecut printr-o operatie f. grea, asta dupa altele 3. Am fost internat la SMC , unde am trecut si pe la psihiatrie si am fost diagnosticat cu sindrom anxios si mi s-a prescris seroxat si anxiar. am luat acest tratament pina in urma cu trei luni , binenteles dupa ce l-am redus treptat. Mi-au revenit vechile prietene anxietatea si atacul de panica , care mi-au rapit pofta de mancare, libidoul etc.Ma duc la distribuitorul de pastile dr. Ionescu( fost dir. Voila) si pe langa ce luam inainte imi mai da si Orfiril si Doxepin( primul pt. epilepsie). le-am cumparat si stau si ma uit la ele( nu mereu :)), imi este frica sa le mai iau. nu stiu ce sa fac ca am si un serviciu f. public . Reaparitia vechilor simptome sunt normale , sunt rezultatul sevrajului sau sunt eu dus cu stupii? Eu nu as mai vrea sa i-au pastile ca in ritmul asta dorm la farmacie. Am facut un atac de panica acum 3-4 zile am chemat salvarea si nimic.Parerea mea este ca sistemul neurovegetativ poate fi dereglat si de parazitii intesinali care se prind de... ce vor ei.. si elimina o toxina care afecteaza sistemul nervos de unde si durerile de burta in unele cazuri de atac de panica( eu am giardioza la 30 ani)Asta e.CONCLUZIE : -INAINTE DE A NE INDOPA DE PASTILE CA SA DEREGLAM CE A REGLAT DUMNEZEU, MAI BINE NE CARAM CRUCEA CA NU A MURIT NIMENI DIN ASTA!! E naspa dar speranta,o fata de la mine din bloc, moare ultima.
  28.08.2011 22:11 
se poate...
am avut 2 sau 3 am fost fff stresat in 2 sapt si am beut alcool intruna si cafea 2 3 pe zi...dupa 2 sapt am am avut....si eu am trecut prin asa ceva,,,toata chestia este sa te controlezi...si te gandesti k nu este nimic....si sa te calmezi,,,,,si se rezolva....respiri usor,,,,si nu te gandesti la nimic...te relaxezi...cred k credinta este cel mai bun psiholog,,,va salut..bye succes..
  23.08.2011 13:40 
atac de panica
in nici un caz nu cred ca suferi de atac de panica. Cand ai un atac de panica iti este frica sa NU mori, nu sa iti doresti contrariul..
  23.08.2011 01:28 
atacul de panica
doamne..e atat de rau..doar ce mi-am revenit dintr-un atac de panica si am intrat pe net sa citesc despre asta..eu am 25 de ani si am facut 5 operatii in 4 ani si m-am despartit de iubitul meu dupa 5 ani..nici nu ma mir k am ajuns asa..mi-e foarte frik k ma voi sinucide intr-o zi..locuiesc singura..si atacurile de panica apar din cauza fricii,seara,cand ma trezesc singura..atunic mie frik k o sa mor sau k voi face rau cuiva..nu stiu cum sa trec peste asta..va rog sa-mi scrie cineva ce tratament as putea sa iau..
  21.08.2011 17:04 
DE DOUA ORI AM REUSIT SA TREC PESTE ACEASTA STARE.ACUM MI SE INTAMPLA DIN NOU. ESTE GREU, DAR STIU CA VOI TRECE SI DE ACEASTA DATA. NICODATA NU AM LUAT MEDICAMENTE , DAR AM CAUTAT SA FAC LUCRURI CARE IMI PLAC SI AM CONSTATAT CA REUSESC SA TREC STAREA DE PANICA.MI SE INTAMPLA CAND SUNT SINGURA PE STRADA.MIE TEAMA DE LOCURILE PUBLICE ,IAR ATUNCI MA GANDESC LA LUCRURI FRUMOASE(DE EXEMPU LA COPIII MEI).INCERC DE FIECARE DATA SA CONSTINTIZEZ CA NU SUNT BOLNAVA SI SPER CA VOI REUSI.
  20.08.2011 23:16 
am mai avut simptomele asta acum 6 ani,au durat mai putin de o luna.Acum insa,sunt mai bine de 7 luni de cand eu nu pot respira,simt nevoia de aer la fiecare min.si ma chinui,de multe ori prin oftat sau cascat.am toate simptomele,in afara sinuciderii,sunt optimista si inca nu am luato razna...Sper sa-mi treaca natural cum mi-a trecut si atunci..si sa nu mai am parte pe greutatile si suspansurile care le-am avut,caci de aici ni se trag...
  20.08.2011 22:31 
Am fost diagnosticata cu"atac de panica" dar nu stiu ce sa cred!...Mi se potrivesc simptomele date,in afara de cea a sinuciderii...si ar mai fi ceva:pe mine ma deranjeaza aceasta problema de respiro de mai bine de 7 luni(continuu),nu doar 10-20min..Mi sa dat un tratament,am aruncat reteta..mi s-au parut pastile ptr.nebuni.sper sa i-mi revin asa...natural!
  17.08.2011 18:48 
atacul de panica
oare sufar de atac de panica? Vorbesc intruna despre moarte, imi doresc sa mor, nu pot sa ma controlez atunci cand ma agit ma trag de par ma dau cu capu de pereti. Asta sa fie oare?
  15.08.2011 16:29 
1672
Si eu am fost diagnosticata cu disfunctie neuro vegetativa. Ma doare des capul ameteli am impresia ca o sa perd cunostinta . Am luat Alprazolam dar nu mare efect am vazut.Vreau sa-l las dar simp ca nu pot,am folosit alprazolam 2 luni 1/2 de 2 ori pe zi.A putut deja sa provoace dependenta
  09.08.2011 11:23 
Am inceput sa am atacuri de panica dupa ce am nascut am fost de nenumarate ori la doctor pt ca credeam ca am ceva la inima dar nu am absolut nimik de fiecare data cind am atac de panica simt ca o sa mor dar imi revin singura si incerc sa imi revin cit mai repede e foarte rau nici in csa nu mai pot sta singura e o boala foarte timpita dar cu cit o ignori cu atit iti revii mai repede.
  07.08.2011 22:21 
atacuri de panica
dragi prieteni am 25 de ani eu am asa ceva de 1 an si 2 luni a inceput cu o ameteala cum la mai multi se intampla urmez un tratament cu o pastila e stimuloton,un depachim si 3 anxiare,am taiat saptamana asta din anxiar-ul care il luam seara iau o jumatate deci,ca sa nu intervina sevrajul intreruperii iau un distonoxcalm sau un aspacardin,deci si pt mne este greu mi-am pierdut serviciu,in fine mie nu mie frica de moarte simt uneori ca mor ca ma sufoc,ma enervez din nmic fumez si dau cu pumnii in saltea si plang apoi iar fumez si daca sunt in atac de panica iar dau cu pumnu si zic;ia sa vad mor sau nu?''asa zic dragi prieteni,daca luati pastile incercati sa renuntati nu a scultati de medici ca ei va innebunesc complet,scadeti din doza taiati din pastile cate unpic pana renuntati si daca va simtiti rau rezistati o saptamana maxim poate fi si frica ca nu mai luati pastile,nu va fie teama chiar daca dureaza ani de zile desii este substanta aceea serotonina si se spune ca se recapata la nivelul creierului,trebuie sa speram ca s e recapata nu ca vom avea mereu atacurile de panica,sunt o nimica toata ganditi-va ca a ltii au tumori pe creier si iau toata viata pastile atacurile nu provoaca tumori pe creier ci doar in imaginatie:))glumeam deci HAIDETI SA NE TINEM DE MANA TOTI ACRE AVEM ASA CEVA SI CU DUMNEZEU INAINTE SI CURAJ VOM REUSII
  07.08.2011 22:14 
dragi prieteni am 25 de ani eu am asa ceva de 1 an si 2 luni a inceput cu o ameteala cum la mai multi se intampla urmez un tratament cu o pastila e stimuloton,un depachim si 3 anxiare,am taiat saptamana asta din anxiar-ul care il luam seara iau o jumatate deci,ca sa nu intervina sevrajul intreruperii iau un distonoxcalm sau un aspacardin,deci si pt mne este greu mi-am pierdut serviciu,in fine mie nu mie frica de moarte simt uneori ca mor ca ma sufoc,ma enervez din nmic fumez si dau cu pumnii in saltea si plang apoi iar fumez si daca sunt in atac de panica iar dau cu pumnu si zic;ia sa vad mor sau nu?''asa zic dragi prieteni,daca luati pastile incercati sa renuntati nu a scultati de medici ca ei va innebunesc complet,scadeti din doza taiati din pastile cate unpic pana renuntati si daca va simtiti rau rezistati o saptamana maxim poate fi si frica ca nu mai luati pastile,nu va fie teama chiar daca dureaza ani de zile desii este substanta aceea serotonina si se spune ca se recapata la nivelul creierului,trebuie sa speram ca s e recapata nu ca vom avea mereu atacurile de panica,sunt o nimica toata ganditi-va ca a ltii au tumori pe creier si iau toata viata pastile atacurile nu provoaca tumori pe creier ci doar in imaginatie:))glumeam deci HAIDETI SA NE TINEM DE MANA TOTI ACRE AVEM ASA CEVA SI CU DUMNEZEU INAINTE SI CURAJ VOM REUSII
  07.08.2011 22:10 
dragi prieteni am 25 de ani eu am asa ceva de 1 an si 2 luni a inceput cu o ameteala cum la mai multi se intampla urmez un tratament cu o pastila e stimuloton,un depachim si 3 anxiare,am taiat saptamana asta din anxiar-ul care il luam seara iau o jumatate deci,ca sa nu intervina sevrajul intreruperii iau un distonoxcalm sau un aspacardin,deci si pt mne este greu mi-am pierdut serviciu,in fine mie nu mie frica de moarte simt uneori ca mor ca ma sufoc,ma enervez din nmic fumez si dau cu pumnii in saltea si plang apoi iar fumez si daca sunt in atac de panica iar dau cu pumnu si zic;ia sa vad mor sau nu?''asa zic dragi prieteni,daca luati pastile incercati sa renuntati nu a scultati de medici ca ei va innebunesc complet,scadeti din doza taiati din pastile cate unpic pana renuntati si daca va simtiti rau rezistati o saptamana maxim poate fi si frica ca nu mai luati pastile,nu va fie teama chiar daca dureaza ani de zile desii este substanta aceea serotonina si se spune ca se recapata la nivelul creierului,trebuie sa speram ca s e recapata nu ca vom avea mereu atacurile de panica,sunt o nimica toata ganditi-va ca a ltii au tumori pe creier si iau toata viata pastile atacurile nu provoaca tumori pe creier ci doar in imaginatie:))glumeam deci HAIDETI SA NE TINEM DE MANA TOTI ACRE AVEM ASA CEVA SI CU DUMNEZEU INAINTE SI CURAJ VOM REUSII
  05.08.2011 00:12 
atac de panica
si eu am suferit de atac de panica si vreau sa va spun ca este groaznic.....Credeam ca voi muri,ma sufocam,aveam ameteli,stari de lesin,batai de inima,frica inexplicabila de moarte.Am facut tratamente,psihoterapie,acopunctura,si nimic.....imi era mai mult frica atunci cind mergeam la medic si toti imi spuneau una si aceeasi,nu putea nimeni sa-mi ex[lice de fapt de ce sufar eu....am facut o groaza de tratamente cu antidepresante etc. pina cind m-am gindit sa incerc sa vad ce va fi cu mine fara pastile,am vazut ca nu mi s-a intimplat nimic o data nu s-a intimlat nimic a doua oara si ma linistem singura pe mine....SI AM REUSIT vreau sa-i sfatui pe toti cei care sufera de asa ceva:nu vi se intimpla nimic,nu suferiti de nici o boala,boala asta e doar in mintea noastra si se poate controla SUCCES
  31.07.2011 14:36 
Good info
Hello! kggbkee interesting kggbkee site!
  19.07.2011 18:07 
atac de panica
buna tuturor....si eu sufar de atat de panica...pana sa citesc acest articol chiar credeam ca am o boala grava...ajunsesem sa ma imaginez moarta....sa ma gandesc la cei mai rau dar citind am vazut ca este doar un atac de panica si ca nu mi se va intampla nimic din lucrurile groaznice pe care mi le imaginam...am 23 ani si o fetita de 3 ani....ma simt o femeie fericita acum...dar daca ma gandesc putin in trecut realizez de la ce s-au declansat atacurile de panica pe care le fac o data la o saptamana sau chiar doua uneori.....imi era frica sa ma uit pe internet .....sa asociez simptomele mele cu vreo boala...eram convinsa ca am ceva grav precum tumoare pe creier...meningita...boli foarte grave...dar acum ma simt mai increzatoare si o merg la un psiholog ....va multumesc din suflet ca exista acest articol care efectiv mi-a redat increderea in mine....sa va dea dumnezeu sanatate!
  11.07.2011 16:07 
Definitia mea
Am atacuri de panica din 6 septembrie 1996 . Dispar si reapar in conditii de stress . N-am murit inca . Medicatia este si ea buna . Nu va mai speriati atat de dependenta de medicamente , nu este atat de rea cum credeti . Am luat Xanax multi ani , si la un moment dat am simtit ca nu imi mai trebuie . Si l-am lasat fara a avea probleme . Mai iau din cand in cand cate o pastila de 0.25 seara , daca trec 2-3 saptamani in care am cosmaruri in fiecare noapte si nu reusesc sa ma mai odihnesc . In rest totul e ok . Am luat si Rivotril . E ok , dar te face leguma . Am luat Paxetin ( Paluxetil , Paroxetine , Seroxat ) . O mizerie . Am vomat 3 zile de la 1 singura pastila de 20 mg . Nu luati medicamente din clasa SSRI . Si da , atacurile de panica le au doar cei care se tem de moarte . Suntem toti niste prosti .
  09.07.2011 15:25 
nicoleta
BUNA.SI EU SUFAR DE UN ATAC DE PANICA GROAZNIC AM STARI DE LESIN IMI AMORTESC MAINILE SI PICIOARELE AMETELI SI MULT MAI MULTE SIMTOME.AM FOST LA VREO 5 MEDICI DIFERITI SI TOTI IMI SPINEAU ACELASI DIAGNOSTIC SI IMI ERA FOARTE GREU SA CRED CA E ASTA.MI-SA INTIMPLAT ACUM O LUNA DE ZILE SI AM ACELEASI STARI ZILNIC NU MAI POT URMEZ UN TRATAMENT CU XANAX SI ZOLOFT UN ANTIDEPRESIV.NU STIU PT CIT TIMP VA MAI DURA SI IMI ESTE FOARTE TEAMA CA PESTE 3 LUNI DE ZILE AM NUNTA SI NU STIU DACA IMI VOI REVENI.DAR IN MOMENTUL IN CARE MA SIMNT RAU SIMI SPUN NU SE VA INTIMPLA NIMIC E DOAR UN ATAC DE PANICA SI VA TRECE TOTUL DEPINDE DE NOI SI TREBUIE SA GAINDIM POZITIV VA UREZ TUTUROR MULTA SANATATE SI IN FOARTE SCURT TIMP SA PUTEM VB DESPRE ALTE LUCRURI MULT MAI FRUMOASE.
  07.07.2011 09:39 
atac de panica
acum 7 ani an fost diagnosticata cu stare anxioasa si atac de panica am reusit sa tin sub control aceste stari cu un tratament medicamentos cu tranxene 5 mg si doxepin ,acum nu mai iau decat o singura pastila de tranxen pe zi care a devenit ca un drog pentru mine atacuri de panica nu am mai facut decat foarte rar si le pot stapani ce ma ingrijoreaza este ca nu pot scapa de aceste pastile numai la gandul ca se termina imi este frica oare voi putea sa scap de ele? in rest viata mea este normala si incerc sa imi ocup timpul ca numai asa am trecut peste...,
  07.07.2011 09:38 
atac de panica
acum 7 ani an fost diagnosticata cu stare anxioasa si atac de panica am reusit sa tin sub control aceste stari cu un tratament medicamentos cu tranxene 5 mg si doxepin ,acum nu mai iau decat o singura pastila de tranxen pe zi care a devenit ca un drog pentru mine atacuri de panica nu am mai facut decat foarte rar si le pot stapani ce ma ingrijoreaza este ca nu pot scapa de aceste pastile numai la gandul ca se termina imi este frica oare voi putea sa scap de ele? in rest viata mea este normala si incerc sa imi ocup timpul ca numai asa am trecut peste...,
  07.07.2011 09:36 
atac de panica
acum 7 ani an fost diagnosticata cu stare anxioasa si atac de panica am reusit sa tin sub control aceste stari cu un tratament medicamentos cu tranxene 5 mg si doxepin ,acum nu mai iau decat o singura pastila de tranxen pe zi care a devenit ca un drog pentru mine atacuri de panica nu am mai facut decat foarte rar si le pot stapani ce ma ingrijoreaza este ca nu pot scapa de aceste pastile numai la gandul ca se termina imi este frica oare voi putea sa scap de ele? in rest viata mea este normala si incerc sa imi ocup timpul ca numai asa am trecut peste...,
  13.06.2011 13:20 
atac de panica
salut si eu sufar de atac de panica de vreo 5 zile si ma simt super nasol si incerc sa ma calmez singur numai ca, peste cateva zile dau bacalaureatul si imi este tare frica ca o sa fac un atac de panica la bac. va rog daca ma poate ajuta cineva raman recunoscato ma puteti contacta pe id-ul gras_de_la_bere@yahoo.com, va multumesc anticipat.
  10.06.2011 14:59 
parere
mama mea are aceleasi stari problema e ca ea munceste afara si eu gandesc la fel de negativist ca ea incerc sa o distrag de la starile de neliniste tratamentul cu antidepresive o vor marca pe viata in sensul ca atunci cand se opreste tratamentul apar imediat sau nu mai doarme? mersi anticipat pt raspuns
  09.06.2011 09:38 
stare rea
Buna ziua,am si eu ameteli,cand merg,ma apuca niste ameteli groaznice,ma ia cu transpiratii ,imi vine sa lesin,nu pot sa intorc capul,in momentele acelea ma apuca transpiratii,durere de burta,imi creste si tensiunea,nu stiu unde sa ma adresez,medicul de familie mi-a dat betaserc,ginkgo,dar parca am ameteli mai mari si cu simptome mai accentuate.Va multumesc foarte mult.
  28.05.2011 15:40 
atacuri de panica
Sufar si eu de cateva luni de atacuri de panica aparute pe fondul stresului si as vrea sa stiu daca se pot trata fara medicamente . Am incercat sa iau medicamente dar nu au facut altceva decat sa imi accentueze starile si ma faceau sa imi fie mai rau. Nu se pot trata altfel? Doar cu terapie?
  17.05.2011 23:36 
atac de panica
BUNA.SI EU SUFAR DE UN ATAC DE PANICA GROAZNIC AM STARI DE LESIN IMI AMORTESC MAINILE SI PICIOARELE AMETELI SI MULT MAI MULTE SIMTOME.AM FOST LA VREO 5 MEDICI DIFERITI SI TOTI IMI SPINEAU ACELASI DIAGNOSTIC SI IMI ERA FOARTE GREU SA CRED CA E ASTA.MI-SA INTIMPLAT ACUM O LUNA DE ZILE SI AM ACELEASI STARI ZILNIC NU MAI POT URMEZ UN TRATAMENT CU XANAX SI ZOLOFT UN ANTIDEPRESIV.NU STIU PT CIT TIMP VA MAI DURA SI IMI ESTE FOARTE TEAMA CA PESTE 3 LUNI DE ZILE AM NUNTA SI NU STIU DACA IMI VOI REVENI.DAR IN MOMENTUL IN CARE MA SIMNT RAU SIMI SPUN NU SE VA INTIMPLA NIMIC E DOAR UN ATAC DE PANICA SI VA TRECE TOTUL DEPINDE DE NOI SI TREBUIE SA GAINDIM POZITIV VA UREZ TUTUROR MULTA SANATATE SI IN FOARTE SCURT TIMP SA PUTEM VB DESPRE ALTE LUCRURI MULT MAI FRUMOASE.
  06.05.2011 10:21 
atac de Panica
buna.si eu am trecut Prin asa ceva,de 15 ani sunt casatorita si de atunci am facut vreo 4 atacuri,dar acum am facut cel mai rau,stind cu tata la sPital vreo 9 zile,a facut atac cerebral vascular.acum mi-a batut inima tare de 2 ori,Parca era Paralizata mina si fata stinga si nici nu m-am ridicat di n Pat vreo 2 zile.am avut mari calduri in corP,.am luat injectii in vena ,calciu,10 si 10 in sold,dar tot nu mi-a trecut bine,iau meProbamat si calciu osteocar.daca nu imi mai revin merg la un Psihiatru.medicul de familie zice ca am liPsa de calciu mare.nu mai stiu ce sa cred.numai dumnezeu stie.multa sanatate.si sa mergem inainte orice ar fi.
  06.05.2011 10:21 
atac de Panica
buna.si eu am trecut Prin asa ceva,de 15 ani sunt casatorita si de atunci am facut vreo 4 atacuri,dar acum am facut cel mai rau,stind cu tata la sPital vreo 9 zile,a facut atac cerebral vascular.acum mi-a batut inima tare de 2 ori,Parca era Paralizata mina si fata stinga si nici nu m-am ridicat di n Pat vreo 2 zile.am avut mari calduri in corP,.am luat injectii in vena ,calciu,10 si 10 in sold,dar tot nu mi-a trecut bine,iau meProbamat si calciu osteocar.daca nu imi mai revin merg la un Psihiatru.medicul de familie zice ca am liPsa de calciu mare.nu mai stiu ce sa cred.numai dumnezeu stie.multa sanatate.si sa mergem inainte orice ar fi.
  06.05.2011 10:20 
atac de Panica
buna.si eu am trecut Prin asa ceva,de 15 ani sunt casatorita si de atunci am facut vreo 4 atacuri,dar acum am facut cel mai rau,stind cu tata la sPital vreo 9 zile,a facut atac cerebral vascular.acum mi-a batut inima tare de 2 ori,Parca era Paralizata mina si fata stinga si nici nu m-am ridicat di n Pat vreo 2 zile.am avut mari calduri in corP,.am luat injectii in vena ,calciu,10 si 10 in sold,dar tot nu mi-a trecut bine,iau meProbamat si calciu osteocar.daca nu imi mai revin merg la un Psihiatru.medicul de familie zice ca am liPsa de calciu mare.nu mai stiu ce sa cred.numai dumnezeu stie.multa sanatate.si sa mergem inainte orice ar fi.
  06.05.2011 10:17 
atac de Panica
buna.si eu am trecut Prin asa ceva,de 15 ani sunt casatorita si de atunci am facut vreo 4 atacuri,dar acum am facut cel mai rau,stind cu tata la sPital vreo 9 zile,a facut atac cerebral vascular.acum mi-a batut inima tare de 2 ori,Parca era Paralizata mina si fata stinga si nici nu m-am ridicat di n Pat vreo 2 zile.am avut mari calduri in corP,.am luat injectii in vena ,calciu,10 si 10 in sold,dar tot nu mi-a trecut bine,iau meProbamat si calciu osteocar.daca nu imi mai revin merg la un Psihiatru.medicul de familie zice ca am liPsa de calciu mare.nu mai stiu ce sa cred.numai dumnezeu stie.multa sanatate.si sa mergem inainte orice ar fi.
  02.05.2011 11:53 
buna
Interesant articol, pe aici pe acolo pune bine punctul pe I. Problema este ca nu toata lumea experimenteaza un atac de panica in modul reprezentat, mod care mi se pare usor. in primul rand un atac poate dura si o jumatate de ora, si poate incepe cu o frica simpla de... nimic... ce dureaza mai bine de 10 minute, care se intensifica si se intensifica pana nu te mai poti controla si aici isi intra in drepturi atacul, care poate avea faze de recidivare pana la ore intregi. Deci nu-i chiar asa simplu...2 minute. Ar fi , frumos, dar nu cred ca bolnavii de asa ceva experimenteaza trairile alea doar doua minute. Ca de ar fi asa simplu n-ar mai fii nimeni "bolnav" de anxietate [care apropo, dureaza zilnic 24 de ore, ca doar de aici vin si atacurile, la majoritatea care se confrunta cu asa ceva de ani de zile] ]si atacuri. Oricum in rest este bine de stiut ce spuneti voi, dar singurul tratament este propriul psihic. daca vrei sa te faci bine nu te gandi ca vrei sa te faci bine, gandeste-te ca n-ai nimic si ca esti bine iar cand apare gandeste ca trece ca doar esti bine. Singurul tratament esti tu si doar tu, si se poate scapa de asa ceva daca tu vrei sa infrunti tot ce simti si vrei sa treci peste si nu bagi in seama oricat de grele ar fii simptomele.
  26.04.2011 23:03 
Salutari!
am avut ieri noapte ceva ce seamana cu un atac de panica (asa au spus cei de la urgenta)doar ca eu am avut si parestezii incepand de la maini si apoi la fata si si picioare + toate celellate simptome. A aparut noaptea fara un motiv clar. A-ti mai auzit de asemenea parestezii?
  25.04.2011 12:12 
Salut
Acum doua zile am ajuns la spital la sectia urgente unde am fost diagnosticat cu atac de panica. In acel moment am simtit o usurare si criza mi-a trecut...insa am ramas cu o frica ,ca mi se va intampla din nou. Vreau un sfat de la cineva care a trecut prin asta...Id-ul meu de mess ciurea_cristian@yahoo.com
  21.04.2011 20:07 
atac de panica
eu am 18 ani...si am atacuri de multe ori pe zi cam ...inainte imi era greu...primul atac l-am facut anul trecut intr-o noapte...acum simt k mi se face rau dintr-o data dar incerc sa ma controlez si nu imi mai sperii parintii. ma linistesc eventual beau putina apa cu zahar...sau iau un sedativ PC si imi trece....e foarte greu pt k nu sti cand i se poate intampla...oricum important este sa ne gandim k totul provine din mintea noastra si ca va trece in doar cateva min.sanatate multa tuturor
  31.03.2011 13:04 
AM SI EU ATACURI DE PANICA DE VREO SAPTAMANA , NU STIU CARE E CAUZA DAR POT SA SPUN CA LA INCEPUT AU FOST INFERNALE. AM INCEPUT SA LE TIN SUB CONTROL MULTUMITA INTERNETULUI , DAR TOT AS VREA SA GASESC UN MEDICAMENT , CEVA CARE SA LE MAI RAREASCA , AM CRED VREO 3 - 4 PE ZI , CAND SIMT CA INCEPE RESPIR FOARTE ADANC SI MA CONCENTREZ FOARTE PUTERNIC. TOATA LUMEA SPUNE DE CALMANTE DAR CRED CA TOTUL PLEACA DIN PSIHICUL NOSTRU , NU ?
  28.03.2011 13:53 
sufar si eu de atacuri de panica de mai bine de 4 ani,in primul an am fost internata de mai multe ori din cauza ca incercam sa gasesc "boala" din cauza careia ma simt rau,nu am gasit nimic pt ca nu am nimic.la mine totul s-a declansat in urma unui lesin pe ca re l-am avut pentru ca ma aflam intr-o perioada foarte stresanta,si obositoare si imi amintesc ca era ora 19 si nu mancasem decat o banana toata ziua.de atunci sufar de aceste atacuri de panica foarte des si nush cum sa mai scap de ele,am si un copil de 1 an si 3 luni si de cele mai multe ori nu iesim afara de frica sa nu mi se faca rau,sper sa invat sa imi controlez aceste stari.va doresc multa sanatate
  27.03.2011 20:54 
atacuri de panica
Am 25 de ani,am inceput sa am atacuri de panica de 2 ani,eram insarcinata si in timpul sarcini au aparut starile de rau,simteam ca imi bate inima foarte puternic si nu puteam respira bine,si toate astea se intampla numai noaptea,am crezut ca mor mai ales ca nu puteam sa eau nici o pastila..dupa ce am nascut am tinut un tratament,o perioada mam simtit mai bine,dar de ceva timp simt un nod in gat..(( nu stiu care e motivul..sper sa nu imi revina din nou atacurile de panica..((
  18.03.2011 11:46 
depresie ori atacuri de panica
AM 41 de ani acum si starile de rau au inceput acum trei ani.starile de frica le simteam in stomac si in picioare.imi venea sa plec ,sa fug ,unde ? ?nici eu nu stiam.Au trecut dar acum sa menifesta atfel;nu am palpitati ,nu ma dore nimic,ma ia doar cu calduri numi pot misca picioarele de teama raului si moleselii imi scade tensiunea brusc.
  04.03.2011 18:59 
este sau nu atac de panica
De 8 luni de zile viata me s-a schimbat, nu mai sunt aceeasi persoana plina de viata care profita de fiecare moment.Mentionez ca am 24 ani.Acum 8 luni am plecat cu niste prieteni cu trenul la mare...totul a fost bine pana in momentul cand am simtit ca ma ia o stare de rau....am deschis geamul la compartiment sa iau o gura de aer...incercam sa ma linistesc, insa fara rezultat...imi era din ce in ce mai rau, aveam un nod in gat, o durere in capul pieptului, imi tremura tot corpul, aveam frisoane ....efectiv am crezut ca mor, era noapte, eram in tren si simteam ca acolo nu ma poate salva nimeni!Nu am putut continua drumul si impreuna cu prietenul meu am coborat in Buc si am mers la spital unde mi s-au facut cateva analize care au iesit foarte bine.Am luat microbuzul pana la mare pentru ca-mi era frica sa mai urca in tren....nu ca in microbuz nu mi-ar fi fost la acel moment, dar nu atat de tare.Am suportat 7 zile aceasta stare....in permanenta simteam ca am ceva grav si asteptam ca fiecare zi sa treaca cat mai repede ca sa ajung acasa la parintii mei pentru a merge la medic.Seara cand toti prietenii mergeau in club, mergeam cu ei....insa dupa 10 min eu plecam spunandu-le ca imi este rau,iar cand ajungeam in camera de hotel ma mai linisteam cat de cat.Asa am petrecut tot concediul...a fost un chin!!Cand am ajuns acasa, vreo 3 zile am stat numai pe la urgente....mi-am facut analize si la spital, si la o clinica particulare, unde mi-am facut absolut toate analizele care m-au costat ft ft mult.Toate analizele pe care le-am facut au iesit bine....insa starea mea de rau tot revenea!Intamplarea a fost ca in urma analizelor sa descopar ca am ceva minor la glanda hipofiza,dar ceva ce nu avea legatura cu simptomele mele si am inceput un tratament pentru acea probl si m-am mai linistit.Cred ca, in sinea mea, am crezut la momentul acela ca am gasit problema si de-asta m-am mai linistit!Am avut o perioada in care m-am simtit chiar bine....mai aveam momente in care simteam ca imi este rau, imi faceam iar fel si fel de ganduri...ca mor, ca am vreo boala grava.Mergeam iar si imi mai faceam cate o analiza....care, bineinteles, iesea bine!Am avut de vreo 2 ori in interval de 2-3 luni o stare de rau, nu aveam pofta de mancare, aveam un discomfort stomacal si ...am si vomitat!Am fost la psiholog si acesta mi-a spus absolut convins, ca eu sufar de atac de panica, dar eu nu am vrut sa cred...eu tot continuam sa-mi caut boala!Este adevarat ca simti ca innebunesti la un moment dat, e greu sa simti ca intr-un moment nefericit in care simteai ca nimik nu te poate salva(ma refer la timpul petrecut in tren)...s-a declansat aceasta "boala", atacul de panica, boala care mi-a schimbat viata....m-a schimbat ca om, m-a facut mai trista, fara chef...mereu in cautarea unui diagnostic medical inexistent!Sper, cu ajutorul lui Dzeu sa reusesc sa trec peste aceasta problema....pt ca acum sunt convinsa ca asta este problema de care sufar, din moment ce in aceste 8 luni am tot facut analize si d.p.d.v medical sunt ok!O sa merg din nou la psiholog sa rezolv aceasta problema, insa eu nu vreau sa iau pastile...calmante!Astept sfaturi!Multa sanatate tuturor!!
  24.02.2011 22:30 
atacul de panica
Atac de panica, anxietate, depresie. De asta suferim si noi - comunitatea www.depresie.org Articole de profil. Doi psihologi va vor raspunde la intrebari si va vor consilia in timpul lor liber.
  21.02.2011 11:30 
mie greu sa scap de atacul asta de panica
MA SIMPT FOARTE RAU NU AM AER NU POT SA MERG PE DRUM SINGURA CATEODATA...MA SUFOC NU POT SA INGHIT AM IMPRESIA CA MA INEC MEI GREU...
  15.02.2011 14:12 
Nu-i de gluma...
Nu-i de gluma cu atacul de panica...Eu am fost la psihiatru, am luat coaxil dar nu m-a ajutat deloc. Apoi am luat Xeroxat, xanax si rivotril dar nu stiam sa-mi gestionez frica care aparea in diverse situatii. Acum sunt intr-un program de psihoterapie la doamna Corina Lupau si cu toate ca fac saptamanal naveta la Oradea (locuiesc la 60 de km) simt ca revin cu picioarele pe pamant. Este important sa nu va pierdeti speranta si sa cautati ajutor. Medicamentele nu sunt greu de tolerat decat in prima saptamana iar ajutorul de la psiholog este essential.
  10.02.2011 13:34 
INCEARCA SA MERGI LA UN PSIHOLOG PE MINE M-A AJUTAT F MULT DEJA AM UN AN DE CAND NU AM MAI FACUT ATACURI DE PANICA...MULT NOROC
  03.02.2011 10:04 
catalin
sa nu mai vorbim de mine eu nu pot sa plec de acasa nici macar 10 km si va spun nu e de gluma cu asta
  31.01.2011 19:51 
r3
aceeasi problema o am si eu..........
  30.01.2011 11:29 
autosugestie
Dragii mei, citind toate aceste pareri si marturisiri ale voastre, ma bucur intr-adevar ca multi dintre voi ati realizat ca remediul se afla in voi insiva, si nu in medicamente care poate ca amelioreaza pe moment senzatiile, dar nu rezolva adevarata cauza. Orice persoana care a suferit macar o data de un asemnea atac de panica ar trebui sa faca un foarte adanc "soul-searching", sa vada ce anume a tras un asemenea semnal de alarma, pentru exista ceva- la nivel psihic, cel mai probabil- care urla cu disperare dupa ajutor. Am suferit de asemenea atacuri prima oara la 16 ani- a durat cam un an vindecarea, cu tratament- nu-mi mai amintesc numele medicatiei- dar nu a fost alegerea mea- si psihoterapie, si apoi a doua oara in ultimul an de facultate- in urma oboselii cronice as putea spune, stress-ului de la serviciului de atunci, neplacerilor relatiei in care ma aflam. Am schimbat atunci tot- servici, partener, locuinta, si acum pot sa spun ca sunt aproape ok. Singurul ajutor la care am apelat a fost cel al prietenilor, plus cateva controale medicale care mi-au confirmat ca senzatiile mele nu sunt cauzate de afectiuni respiratorii/de inima/de tiroida. In plus fac foarte mult sport- o ora de alergat sau 45 de minute de bicicleta, sau de ambele, cand imi permite timpul, si astfel m-am convins ca sunt sanatoasa- nici un om bolnav de inima nu poate alerga o ora fara sa cada din picioare, nu? :). Si la fel de importanta este autosugestia- daca e o boala cauzata de tine insuti, tot tu ai remediul ei. Inconjurati-va de multa veselie, dragoste, fiti activi, hraniti-va sanatosi, si nu va refuzati ajutorul unui psihoterapeut- nu poate face decat bine. Multa bafta
  29.01.2011 17:42 
atac de panica
si eu am asa ceva de vreo 3ani.sunt din zona bacaului
  27.01.2011 14:04 
atac de [panica
am si eu asa ceva de cativa ani.Problema mare este ca ma apuca in timpil somnului. Ma culc si ma trezesc dupa vreo 2 ore intr-o stare de agitatie si palpitatii foarte mari.ma scol si iau un calciu, o lingurita de zahar , un propanolol de 0.20 si peste un sfert de ora imi dispare.Nu am inteles niciodata ce provoaca aceste stari pentru ca eu ma culc destul de linistita.Nu am nici o problema .Am perioade mari cand nu am nimic si perioade cand se repeta destul de des. Sincer m-am cam plictisit de ele de 20 de ani. Important este pana la urma ca nu mor.:P
  23.01.2011 15:28 
atac de panica
am 40 de ani si sufar si eu de aceasta afectiune urata fac tratament de 2 ani cu alprazolam stimuloton si mirzaten prescrise de un medic psihiatru ma simt OK doar sub influenta acestor medicamente dar daca incerc sa le las simptomele reapar mai nou simt ca am probleme cu inima cu toate ca am facut analize si toate au iesit bine .Am crezut ca am toate bolile posibile insa dupa ce am citit si alte pareri mi-am dat seama ca totul se intampla in mintea mea si o sa incerc sa-mi controlez aceste atacuri de panica.Daca cineva cunoaste vreun remediu naturist pentru a putea scapa de dependenta acestor medicamente pe care le iau acum il rog sa ma contacteze pe email lupuadrian24.Multumesc tuturor celor ce si-au spus parerile pe acest site si Dumnezeu sa va dea o liniste sufleteasca ptr. a scapa de aceasta boala cumplita pe care cei care nu o au nu o pot intelege.Va doresc insanatosire grabnica.
  23.01.2011 01:49 
sfat
Evitati Xanaxul,creeaza dependenta
  20.01.2011 22:01 
atacul de panica
D-na ma confrunt si eu cu o asemenea problema, am inceput un tratament la psihoterapeut si ma simt deja mai bine...insa a aparut alta problema, cind ma voi debarasa de pastile, simt ca am devenit dependenta de ele, deci cred ca ar fi indicata si sedinte de psihoterapie, sper sa le urmez curind...sper ca va fi totul bine... va sfatui si pe d-stra adresativa unui specialist
  14.01.2011 23:29 
panica mea
panica,mea se produce cind ma aflu singura,si mai departe de casa,caut mai inante o persoana sa o sti acasa chiar o vecina sa o stiu acasa,de plecat nici atit de vreo 10 ani,apoi a inceput panica de a nu ma sti singura in jur.vreau sa scap de dependeta asta ca e foarte greu sa depinzi de cineva si de domiciliu.va rog din suflet sa ma sfatuiti am 53 ani si ma simt o povara.poate chiar sint.astep o minune.
  04.01.2011 21:36 
Excelent!
Da ma bucur ca scrieti si dati sfaturi care sunt foarte utile si ajuta 100% mai mult decat medicamentele. Oricat ai explica aceste simtome,numai cine trece prin asa ceva le intelege.Oricum sunt groasnice.Pe baza de stres am avut asa ceva, si timp de 6 saptamani am facut tratament cu xanax,recomandat de un psihiatru.Mutumesc lui D-zeu ca ma simt aproape la fel ca inainte dar eu am mers de la bun inceput la medic si nu am asteptat sa-mi treaca de la sine. Am invatat sa ma controlez destul de bine sa zic asa cu putina autosugestie . Va doresc la toti sanatate
  29.12.2010 08:33 
Hm
NU cred ca se vindeca-este imposibil-se amelioreaza si incepi sa le controlezi,dar atat-cred ca este ca si cum ai avut un scurtcircuit,iar remediul nu mai poate fi facut...de medicamente nici nu poate fi vorba-cum sa controlezi "frica" cu medicamente-poate doar daca esti sedat-pista pe care ar trebui mers este aceea de a nu mai avea senzatia fizica de rau,ptr. ca asta e reala si asta cauzeaza panica...si subconstientul o declanseaza...adica noi prin ganduri si reactii controlam un sistem nervos vegetativ care ar trebui sa ne dea aceste reactii doar cand suntem clar in pericol-in schimb el declanseaza aiurea aceste stari...
  24.12.2010 06:27 
Supraevaluarea biochimica
Asa numitul atac de panica nu are de fapt cauze biochimice , cum se presupune, ci este mai de graba o boala sufleteasca, adica a acelei componente imateriale pe care medicina stiintifica o ignora cu perseverenta. Salutare si succes in tratarea psihiatrica inutila a acestei boli ! Panica din senin nu are explicatii fiziopatologice, iar chestia cu agorafobia este poveste ! Eu nu am agorafobie si-mi plac aglomeratiile umane, si cu toate asta am avut acasa , fara nici un motiv inteligibil un asa zis atac de panica.Cred ca era de fapt o intoxicatie cu niscai-va substante insecticide de prin sprayurile astea pt flori.
  11.12.2010 01:40 
m facut si tratament medicamentos si naturist si degeaba. Aproape in fiecare seara ma loveste crancen. Asta cu tratament psihiatrc doar amelioreaza. Niste simtome care apar din senin fara nici o cauza in orice moment si imprejurare pot spune ca nu vor disparea decat cu trecerea la cele vesnice. Eu cred ca singurul remediu mai bun contra acestei mizerii de afectiune ar fi sa se recunoasca deschis incapacitatea medicinei din orice tara ar fi ea de a eradica aceasta afectiune scarboasa care e de fapt o lupta cu morile de vant.
  07.12.2010 18:08 
ye-ye
Un an jumate a trecut de la experenta acestei tulburari...daca sunt vindecat???...sa zicem 30%...am facut psihoterapie cognitiv-comportamentala si terapie medicamentoasa.cel mai bine este sa le faci amandoua-ce inveti la prima???...sa fi propriul tau terapeut si sa distorsionezi gandurile automat negative-adica am vreo boala sau o sa mor/am tate analizele ok-inima este perfect sanatoasa-nu voi muri din cauza unei maladii...a doua te ajuta sa rareasca simptomele ptr. ca atunci cand revin tu sa fi deja propriul tau terapeut...de ce nu am scapat de panici???...ptr. ca am o gandire negativa si nu urmez un program ce mi s-a prescris...ptr. ca prietenii mei au inceput sa emigreze rand pe rand,iar grijile de zi cu zi ma apasa tot mai mult...de ce revin???..pai sunt ca cutremurele,niciodata nu pot fi anticipate si au si cateva repetari...toatat viata le vom duce pe picioare,nu ne omoara,nu ne innebunesc,dar te lovesc in turloaie cand nu te astepti...eu zic ca nu exista vindecare ci doar ameliorarea si controlul starilor respective...restul...ca Mg,Ca,Naturiste,bla,bla,sunt doar "fuga voastra de intampinarea atacului"...va ajuta dar nu va scapa...recunoasteti ca macar o zi tot iti vine sa chemi salvarea...:)...oricum fiecare trebuie sa gasim modul de a le accepta si controla cat mai repede si mai eficient...practic asta e secretul..."zidul" a fost daramat si nimeni nu-l mai poate recladi...punct.Doar God stie cat avem de trait...dar eu nu am reusit sa-l intreb!!!
  29.11.2010 15:49 
atac de panica
de multe ori mi s a antamplat si mie dar astazi dupa 2 ani de tratamente si altele ma controlez sg fara sa ma mai duc la doctor sau sa iau pastile ma uit la tv ceva distractiv a mi caut prietenii sa mai vb sau a mi fac un plan nou ce pot sa mai fac maine sa mi treaca timpu si uite asa uitam de panica bafta eu cred ca toti vom reusi ptr de mirit nu moare nimeni succes
  29.11.2010 15:49 
atac de panica
de multe ori mi s a antamplat si mie dar astazi dupa 2 ani de tratamente si altele ma controlez sg fara sa ma mai duc la doctor sau sa iau pastile ma uit la tv ceva distractiv a mi caut prietenii sa mai vb sau a mi fac un plan nou ce pot sa mai fac maine sa mi treaca timpu si uite asa uitam de panica bafta eu cred ca toti vom reusi ptr de mirit nu moare nimeni succes
  29.11.2010 15:33 
si eu ca voi
la mine as 2 ani am facut si tratament cu pastile si acum ca nu le mai iau a revnit dar ma tratez singura eu cu mine totul e ok nu am nimic acestea sant cuvintele magice an rest sa va faceti cat mai frumoasa veata bafta
  29.11.2010 12:49 
atac de panica
Va astept pe toti cei care ati avut stari depresive, anxietate, atacuri de panica si altele asemenea sa va impartasiti experientele si trairile pe forumul www.depresie.org Mentionez ca pe acest forum nu se vinde si nu se castiga nimic material. Discutand si impartasind, te ajuti pe tine si ii ajuti si pe altii.
  22.11.2010 13:05 
ESTE F BUN ARTICOLUL MI S-A INTIMPLAT SI MIE DE MAI MULTE ORI DAR MI-AM PIERDUT SI CUNOSTINTA TOT ATAC DE PANICA SA FIE ?
  20.11.2010 09:48 
persoana de langa tine conteaza
foarte tare articolul.nu credeam ca sunt atatea persoane care sufera de atacuri de panica totusi m-am impacat cu ideia si am ajuns sa controlez starile pe are le am datorita persoanelor din jur care ma inteleg am o prietena care e in aceias situatie si vorbim despre starile care ne incearca treci mai usor peste cand o persoana simte si intelege pe deplin cum te simti toate pornesc de la creer si de la starea interioara si multa bucurie iti poate provoca stari de panica mi sa intimplat e foarte important sa nu incerci sa alungi panica cu alcol asta agraveaza situatia
  19.11.2010 19:16 
aveti dreptate
Aveti dreptate, si eu am avut zilele trecute al doilea atac de panica , doar ca dupa o perioada de aproape 4 ani.a fost groaznic, mi-au trebuit aproape 2 zile sa-mi revin si inca merg cu teama la culcare.Ma gandesc sa incep terapia dar nu as vrea sa iau pastile , sa nu devin dependenta.
  04.11.2010 15:32 
doresc sfat de la autorul articolului
Foarte bun articolul,cred ca este cel mai bun si complex articol despre atacuri de panica pe care l-am lecturat(si am lecturat ffff multe).Probabil faptul ca dna dr. Lena Rusti a studiat la o universitate de prestigiu din lume si-a pus amprenta asupra profesionalismului dansei .numai simpla lectura a acestui articol te face sa te simti mult mai bine.eu am avut atacuri de panica si bineinteles am dezvoltat si agorafobie (nu am fost la specialist dar m-am regasit in simptomele acestei boli) dar am reusit sa-mi infranez singur pornirile astea,e adevarat,nu in totalitate,dupa muuuulta lectura de profil.ce nu am reusit sa-mi ameliorez sunt senzatiile de ameteala(ma rog ,moleseala generala mai bine zis,starea aceea anemica) care imi revin in diferite momente ale zilei.atacuri de panica efectiov nu prea pot sa zic ca mai fac insa am starile de ametela care sunt tare neplacute si sacaitoare si pe care nu le mai suport.as vrea sa-mi spuna cineva ,astea au ramas ca urmare a atacurilor de panica sau ele in sine sunt atacuri de panica,nu stiu ce sa mai zic.normal,ca toata lumea,am analizele la zi facute si sunt ok,m-am indopat cu vitamine prescrise de medic si nu pot scapa de starea asta nenorocita.daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ar fii extraordinar,poate chiar dna doctor Lena,autoarea articolului cred ca m-ar ajuta enorm un sfat al dansei.Multumesc anticipat!
  23.10.2010 10:20 
atacuri de panica
Mi se pare util articolul, atacurile de panica sunt si acelea in care doar ti-e teama ca poti repeta greseala? Sa zicem atentie insuficienta care datorita panicii duce la lipsa de concentrare.
  21.10.2010 15:47 
Cum sa scapi de atacuri de panica
Si eu am inceput sa am atacuri de panica pe la inceputul anului. M-am documentat foarte bine si am aflat ca bolile sunt un mecanism de feed-back la corpului nostru. De atunci si pana acum pot spune ca efectiv mi-am schimbat viata la 180 de grade, aveam o afacere pe duca la care am renuntat, acum lucrez zilnic, am colegi cu care ma distrez mi-am facut noi prieteni si caut sa am cat mai multe activitati posibile (inainte stateam ore intregi fara sa fac nimic). Am mai citit ca aceste atacuri apar si cand traiesti sub adevarata ta valoare. Deci atacurile ne pot pune pe drumul cel bun. Acum la vreo 8 luni pot spune ca mai am stari de anxietate, dar nici vorba de cum eram la inceput. Nu am mai avut atac de panica de vreo 6 luni si port mereu la mine niste pastile - just in case :) De asemeni am inceput psihoterapia pe care am mai rarit-o un ultima vreme. Ideea este sa vedeti ce nu merge in viata voastra, unde vreti sa faceti mai mult sau sa aveti mai multe activitati. Mult succes, se poate. Adrian
  08.10.2010 18:26 
SFAT
CONSULTA prima data un medic.De unde sti ca ai atac de panica? mergi la un cardilog pentru un eco la inima si monitorizare holter EKG.Daca nu ai nimic cardio si te regasesti in manifestarile doctorului bourne referitoare la atacul de panica iti doresc putere in lupta cu panica sigur o vei invinge, prin ignoranta si mult sport care reduce cantitatea de adrenalina responsabila de reactiile atacului de panica
  21.09.2010 16:43 
Atac de panica
Salut am 17 ani si de 1 an am atacuri de panica cam de 2 ori pe zi , in acele momente ma doare inima .. e ceva normal?????am niste dureri cumplite in zona inimii si nu stiu cum sa scap de ele , ce sa fac????
  06.09.2010 22:44 
atacurile de panica
salutare!sufar de atacuri de panica de un an si ... e f greu sa scap de ele , pot spune ca m-am vindecat oarecum de depresie dar de atacurile de panica nu, in urma tratamentului de la medicul psihiatru.luam doxepin, rivotril, anxiar 3 pe zi, stilnox si degeaba.la inceput dormeam , mancam-dormeam.dupa 5 luni de tratament nu mai eram eu, eram mai rau ca un caine turbat.am intrerupt tratamentul pentru ca imi era mai rau si imi doresc fff mult un bebe.atacuri de panica fac multe pe zi dar pe langa senzatia de sufocare, bataile inimii neregulate am si un tiuit in urechi care devine din ce in ce mai acut.ce pot face sa scap de ele ? e groaznic ma culc cu atac de panica iar cand ma trezesc , ma trezesc cu atac de panica...vreau sa fac si eu un bebe stie cineva in cat timp ies toxinele de la pastile din organism??
  30.08.2010 19:53 
panca
atacurile de panica sunt clipe de nedescris....sunt niste infundaturi ai impresia k nu poti sa evadezi...simti k trebuie sa fii dus imediat intr-un cadru medical ptr a te convinge k nu ai nimic grav.am si eu atacuri de panica uneori...si sper sa le depasesc.
  24.08.2010 22:32 
atac de panica
Si eu am atacuri de panica si nu stiu ce tratament sa urmez.Daca cineva cunoaste vreun tratament (naturist)sa ma ajute si pe mine.Multumesc adrian.dumitru79@yahoo.com
  22.08.2010 15:47 
cu 5 ani in urma am avut un accident cu motorinul,la un an dupa acel incident am fost accidentata de un motociclis pe trecerea de pietoni,de atunci am o frica imensa de a merge cu masina,mi se inclesteaza gura mina si piciorul stin sunt amortite,transpir,acesta se poate numi atac de panica?ce trebuie facut,eu prefer sa merg pe jos decit cu masina.multumesc anticipat pentru sfat
  16.08.2010 15:49 
atac de panica
eu sunt constienta de atacul de panica dar nu stiu cum sa ma detasez pe el in acel momet cum sa reactionez simt ca totul se prabusete frica foarte mare ,cred ca invatand cum sa reactionam in momentul atacului putem depasi starea.va doresc multa sanatate
  15.08.2010 20:21 
15.08.2010
Mie mi-se intampla cam o data pe an, e ingrozitor si acum pe caldura asta devine insuportabil si asa e, cand aud la tv ca urmeaza inca 2 saptamani de canicula incep sa nu mai am aer....stiu ca-i doar in capul meu asta dar....incerc sa ma controlez.Oricum e cumplit 1
  03.08.2010 08:44 
Prezentarea informatiilor meteorologice intr-o maniera catastrofica induce o stare de panica; eu cel putin o resimt, o constientizez si ma straduiesc sa o combat prin autosugestie, calciu, magneziu + b6, aspacardin, apa plata. Condamn insa vehement aspectul de "senzational" care se da stirilor despre starea vremii...ma intreb cine si ce urmareste ?!
  30.07.2010 13:57 
tratament atacuri de panica
salutare la toti,hai mai ca scapati repede de atacutile de panica nu este greu ci foarte greu dar puteti reuasi,nu va imbuibati cu pastile degeaba nu scapati de ele,faceti tratament naturist cu extract de muguri de tei argintiu,aspacardin,magneziu cu b6,ceai de sunatoare seara si dimineata pe stomacul gol,multa gandire pozitiva si credinta in dumnezeu si garantat scapati de ele nu in totalitate,nici eu nu am scapat in totalitate dar macar sant mai rare 2-3 pe an si tin foarte putin,cine vrea sa vb cu mine ma gaseste la adresa de mes radudaniela52,va doresc multa sanatate si pentru orice informatie contactactima.
  25.07.2010 12:19 
Atacul de panică
Părerile sunt împărţite, şi adevărul este undeva la mijloc, ca de obicei. Atacul de panică nu trebule nici subestimat, nici supraestimat. Datorită faptului că el reflectă în sine un anumit dezechilibru psihic, a căror efecte se manifestă în plan fizic, este logic faptul că tot prin psihic, victima atacului va putea să îşi redobândească echilibrul şi armonia mental-suflet-corp. Unii reuşesc singuri, alţii nu. Cel ce şi-a pierdut acest echilibru, dacă nu-şi găseşte rapid resurse interne pentru redobândirea lui, cu fiecare atac, i se va întări o convingere de genul : "am avut anumite simptome ciudate, ce-mi pot periclita sănătatea, şi pe care nu le pot controla; mi se va întâmpla ceva rău, am să păţesc ceva grav, este posibil să mor !" Această stare de nesiguranţă, pe care nu o poţi controla mental deoarece nu înţelegi că ea este produsă de mentalul tău, te face să intri în panică, datorită consecinţelor pe care ţi le imaginezi că le poţi suferi. Sentimentul de panică este, aşadar, un efect al imaginaţiei tale "bogate", care te face să îţi construieşti scenarii negative în legătură cu soarta ta viitoare. Faza de debut al atacului este prezentă la marea majoritate a oamenilor, însă doar un mic procent ajung să se panicheze, din cauza respectivelor scenarii negative. Şi eu am avut simpomele fazei de debut, şi eu am suferit şocuri psihice puternice, dar eu sunt genul de om care se mobilizează instant când percepe o ameninţare, şi trec zâmbind mai departe.Filosofia mea constă în faptul că eu accept că există un destin, o soartă,dar că printr-un proces de extindere a conştienţei eu pot să controlez ceea ce conştientizez tot mai bine, mai corect, în privinţa legilor deterministe, a înlănţuirii cauzelor şi efectelor. Numai ceea ce nu înţelegi nu poţi influenţa ! În rest totul se rezumă la voinţă şi perseverenţă ! Căci chiar dacă tu realizezi că nu nu poţi întreprinde ceva de unul singur, că nu ai (încă) capacitatea necesară, tu conştientizezi că vei găsi sprijin şi ajutor dacă vei căuta, dacă eşti hotărât să renunţi la poziţia ta de victimă, care îţi conferă, în mod clar, anumite avantaje ! Ce avantaje ? Posibilitatea de a scăpa, astfel, prin sustragere, de o "bătălie", o "luptă" pe care o ai de dus, care ţi-e înscrisă în destin, plus grija şi atenţia crescută a celor din jur, care încearcă să te protejeze, să te menajeze, pe tine, victima, bolnavul, suferindul. Eu nu te acuz pe tine, victimă a atacurilor de panică, dar nici nu te compătimesc, căci ştiu că dacă vrei, poţi ! Eu stiu că ai un moment de slăbiciune mai... lung, ştiu că ţi-e frică, ştiu că tu te-ai blocat mental într-un cerc vicios. Ştiu că ţi-e greu, ştiu că nu toţi oamenii pot să se lupte fluierând, cu zâmbetul pe buze, fără teama paralizantă de anumite consecinţe posibile şi probabile, ce privesc, în fapt... suferinţa ! Ştiu că ţie ţi-a fost, la un moment dat, foarte frică de o suferinţă, de una imaginară, proiectată în viitorul tău individual şi personal, dar mai ştiu şi că de ceea ce ţi-e frică... nu scapi ! :) Acum ai ajuns să-ţi fie frică de frica ta, să te panichezi la gândul că este posibil şi probabil să te panichezi iar, în viitorul tău apropiat ! Ţi-ai construit un scenariu Apocaliptic, în care Universul tău interior colapsează implacabil, şi tu te complaci în postura de observator, fără să încerci să te implici, să schimbi scenariul acesta morbid. Ceva a pus stăpânire pe mintea ta, pe gândirea ta ! Gândul obsedant care te manipulează este al unei entitaţi care profită de o slăbiciune de-a ta. Această entitate s-a cuibărit în mentalul tău şi îţi suge energia pe care o degajă frica ta întreţinută astfel, în permanenţă, printr-o manipulare psihică, printr-un proces telepatic ! Recunoaşte faptul că tu nu erai aşa, că tu nu gândeai aşa, că nu te recunoşti pe tine în momentele atacului psihic ! Recunoaşte faptul că este un atac psihic ! Recunoaşte faptul că frica te descarcă energetic, şi că te simţi tot mai slăbit, cu cât te opui mai puţin ideeii de a te împotrivi, de a te lupta ! Recunoaşte gândurile persuasive care-ţi vin "din afară", telepatic, şi nu din interiorul sufletului tău, şi care te îndeamnă să nu opui rezistenţă, deoarece nu are rost, căci eşti neputincios, slab, slăbit, etc. Recunoaşte că percepi faptul că simţi cum "ceva" încearcă să pună stăpânire pe tine, în anumite momente hotărâtoare. Eu ştiu ce-i în sufletul tău. Tu ştii ? Tu vrei să ştii ? Ai un "parazit" ! Tu eşti "gazda" lui ! Eşti o gazdă primitoare şi ospitalieră ! :) Pot să spun că ai un suflet "bun" ! Dar, din păcate, el nu este şi "curat" ! Când tu îţi închizi sufletul faţă de ceva sau cineva, se crează un anumit blocaj de energii acolo, şi de acele energii se pot "agăţa" diferite entităţi energetice. Dacă ţi-ai deschide sufletul, dacă ai debloca toate energiile stagnante acolo, te-ai descărca, în mod automat, de toţi paraziţii tăi energetici. Cum se face asta ? Renunţând la TOT ce înseamnă CONVINGERI PERSONALE ! Fiecare convingere de-a ta reprezintă un factor blocant în circulaţia liberă a energiilor între Mentalul tău şi Sufletul tău ! Tu ţi-ai disociat personalitatea prin dezechilibrul energetic al legăturilor Minte-Suflet ! Eşti gazda unui "vampir energetic", al cărui unic scop este să te descarce de energie, prin frica pe care ţi-o inoculează şi o întreţine în sufletul tău. Poate că "musafirul" tău a profitat destul de ospitalitatea ta... ce crezi ? Îţi poţi exprima părerea în unversulspiritual.twilight-mania.com (la "Psihologie/Psihopatologie/Atacul de panică")
  22.07.2010 01:17 
atac de panica
Si eu sufar de atacuri de panica.Am citit o gramada de articole,insa acesta mi s-a parut cel mai bun,iar dupa ce am vazut si comentariile voastre m-am mai linistit.Am stari foarte ciudate.Am o frica inexplicabila,o frica de moarte si stari care pur si simplu imi dau viata peste cap.Ma simt foarte trista cateodata,simt ca si cum as avea un mare gol in mine,am impresia ca ametesc,ca ma desprind de propria persoana,imi vine sa tremur...ce mai...pur si simplu simt ca imi vine rau.Incerc sa ma calmez singura,dar uneori mi-e greu.Ma gandesc serios sa merg la un psiholog...
  21.07.2010 17:14 
Atac de panica
La mine totul a inceput acum cativa ani...asa brusc,fara sa se intample ceva rau in viata mea.Eram pe autobuz si simteam ca mi se usca gura,nu am aer si ca ma sufoc. La vremea respectiva nu am bagat in seama aceste simptome,asa ca un timp nu am mai avut probleme. Totul a reaparut in vara asta,pe timpul examenelor de la facultate. E pur si simplu groaznic..cine nu trece prin asa ceva nu poate intelege..Cea mai mare problema la mine e cu respiratia..Simt un nod in gat,parca ma strange ceva acolo,simt ca ma sufoc,lesin..nu mai suport! Am facut EKG,tensiune,echo cardiac..totul este perfect! Maine am programare la alergologie,dupa care o sa fac si o spirometrie sa vad daca nu cumva este vb si de un astm alergic..Numai bine!
  13.07.2010 17:04 
atac de panica
NU STIU CE AM!IMI TREMURA CORPUL,IN INTERIOR,AM IMPRESIA CA MA DEZECHILIBREZ,MA SUFOC CUM DAU DE SOARE(CALDURA),NU SUPORT CEARTA-IMEDIAT IMI BATE INIMA,SI SIMT CA MA SUFOC,MA DOARE OASELE,IMI VINE SA IMI SMULG CARNEA DE PE MINE,MANANC CA IMI ESTE FRICA SA NU PIC,ZIC CA DE LA MANCARE IMI ESTE,AM SENZATII FOARTE CIUDATE,MIE FRICA SA MAI PLEC SINGUR CU MASINA DEPARTE,CHEM SALVAREA PE AUTOSTRAZI,MEREU MI-AU ZIS CA NU AM NIMIK,DECAT ATAC DE PANICA.am senzatia ca imi arde corpul,fata,imi este amortit degetul mic de la mana stanga,trebuie sa plec in america si imi este frica.daca stau mai mult in picioare ma ia sufocarea ,ameteala,nu suport sa stau la conferinte,simt ca ma inec,ma strange ceva de gat.VA ROG AJUTATI-MA DACA STITI VREUN REMEDIU.NU MAI SUPORT!!!.CARE MAI AU SIMPTOME SA MA CONTACTEZE PE ADRESA agu_usa2yahoo.com
  12.07.2010 12:44 
ATAC DE PANICA
E URATA BOALA [DACA ESTE]SUFAR DE 5 ANI DE LA O NASTERE GREA CU PROBLEME ATUNCI CRED CA SA DECLANSAT TOTUL SE UITAU MEDICII LA MINE CA LA FELU 16 NU STIAM CE AM EU MA SUFOCAM TRANSPIRATII SI PALPITATII APOI CU TIMPU MI-AM REVENIT O PERIOADA AM INCEPUT O CURA DRASTICA DE SLABIRE CARE CRED CA MIA READUS IN VIATA MEA ATACURILE DE PANICA SOTUL NU MA INTELEGE SI CRED CA ASTA E CEL MAI DUREROS CAND CEI DIN JUR NU TE CRED AM AJUNS CA FIECARE DINTRE VOI LA CARDIOLOGIE APOI LA PSIHOLOG SPER SA GASIM UNA DIN SOLUTIILE INVATATE SANT LEGATE DE RESPIRATIE IN TIMPUL CRIZEI DACA SUFLI CORECT AI SA TRECI MAI USOR PESTE CRIZA ACUM FAC TRATAMENT NATURIST PENTRU O REECHILIBRARE A ORGANISMULUI PRIN REZONANTA MAGNETICA SANT DOAR LA INCEPUT DAR DEJA SIMT IMBUNATATIRI CEL PUTIN DIN PUNCT AL VITAMINELOR SI MINERALELOR CE LIPSEAU DIN ORGANIS CU DEAVARSIRE ASTA DIN CAUZA UNEI GLANDE ENDOCRINE CARE LUCREAZA F INCET AM SA VA TIN LA CURENT
  08.07.2010 19:23 
un tratament
pot spune k e cel mai complex articol pe care l-am citit despre atacul de panica...o adevarata sedinta de terapie.si totusi am o intrebare.ne-ati putea recomanda o carte care sa ne ajute in controlarea starilor?va multumesc
  09.06.2010 23:45 
cum sa stopam aceste stari
probabil ca noi,cei ce trecem prin asa ceva nu ne dam seama ca nu e nimic grav si prin faptul ca ne speriem agravam si mai mult simptomele.Dar e foarte greu sa gandesti logic in acel moment.Sa speram ca vom scapa de ele si vom reusi sa redevenim cei care am fost candva
  31.05.2010 05:19 
am si incerc sa scap de atacurile de panica
salut am 20 de anii si de vreo 4 lunii am atacurii de panica puna acum 4 lunii viata mea a fost un success prietenii multii viata buna o prietena frumoasa si tot ce isi doreste un baiat la varsta da prostia a fost k am inceput sa fumez drogurile legale in romania erau faine fumam o data pe saptamana cu prietenii meii ne distram radeam si imi amiinteam cu placere fiecare joint aprins da fericirea asta a durat kteva lunii puna knd stateam cu prietenii in fata si am aprins un joint a fost bine doar vreo 5 minute dupaia sa instalat panik nu stiam ce sa fac puna la urma a trecut si asta dimineatza mam trezit ok dupaia ma sunase fratii meii k sa plec in spania cu 3 zile inainte de plecare am ziss hai sa mai fumam una asa de plecare apucasem sa trag doar doua fumurii si gata ma gandeam k o sa mor sii nu o sa mai ajung la eii in spania dupa ce sa dus efectuu am plecat in ksa unde la fel toate bine a doua zii eram sanatos tun venisee prietena la mine si am stat in ksa sii ne uitam la tv knd deodata brusc a aparut panica care o avusem knd fumasem si de atuncii viata mea ee aproape un chin incerc sa imi mentin controlu puna voi merge in tara la un pshiholog sper sa ma ajute sfatu meuu nu fumatii nici o data prostii si incercatii kt mai mult sa va autocontrolatii da roade da acum depinde de voii si incercatii kt mai mult posibilu sa nu statii in ksa izolatii ganditiva ca totul e bine si chiar daca o sa avetii atac de panica incercati sa faceti haz de necaz din ell va doresc numai bine si mult curaj
  29.05.2010 16:27 
dap
Si eu sufar de prostiile astea. Chiar azi am avut unu. m-am cam saturat cum vine caldura am atacuri. Dar macar nu prea mai sufar de depresie ca beau ceai de sunatoare popular i se spune pojarnita.M-a ajutat foarte mult.Mai beau de musewtel ca sa ma calmeze
  19.05.2010 15:03 
atac de panica
nu mai luati medicamente va spun din propia mea ex eu am 7 ani de cind am atacuri de panica dar ma simt mult mai bine fara medicamente ma m obisnuit si stiu ca nu se intimpla nimic imi revin repede sau mai nou iau un calciu cu magneziu la nevoie
  22.04.2010 14:57 
stop atac de panica
locuesc in spania si am sintome de atac de panica(ansiedad) e foarte greu dar sper sa treaca adevarul e ca am si un stres am fost si la psihiatru.eu cred ca stresul unde muncesc imi aduc aceste sintome proaste
  17.04.2010 19:23 
Atac de panica
Acum 2 ani, am fost diagnosticata cu atac de panica si timp de 2 ani am luat tratament cu Asentra( progresiv de la 25 mg /zi pana la 100 mg/zi) Am incercat sa scap de ele acum un an si am renuntat, ce-i drept brusc. Am avut niste ameteli si niste senzatii atat de neplacute incat mi-as fi dorit un atac de panica in locul lor. Pierderea echilibru;ui, zile intregi pierduta intr-i lume a mea. trebuit sa reiau tratamentul cu promisiunea ca la un moment dat voi fi ajutata sa scap de ele. Am renuntat anul acesta la inceputul anului si dupa o luna jumatate am inceput sa am cea mai neagra perioada din viata mea si nu din cauza atacurilor de panica Am amateli atat de puternice si dureri de cap atat de mari incat nu va inchipuiti. Colac peste pupaza am tulburari groaznice de echilibru. Parearea mea sincera este ca medicamentele antidepresive te inrobesc si iti fac mai mult rau decat bine. In plus, ele nu treateaza cui doar acopera anumite stari. Nu ma refer la cei care chiar au nevoie de un tratament psihiatric ci la cei care se confrunta cu atacuri de panica. Puterea este in voi, in mine, sa luptam noi cu noi si sa invingem. Sunt deosebit de dezamagita ca mi-am pierdut 2 ani crezand ca am sa ma fac bine ca sa descopar ca mi-am facut mai mult rau! Acum plag, citesc, ma plimb, plang iar, ma concentrez sa pot sa merg drept si ma lupt cu ametelile.De atac de panica am si uitat, ca nu mai am timp, incercand sa-mi mentin echilibrul cand merg pe strada sau sa imi caut caciula sa mi-o pun in cap, sperand ca durerile de cap or sa treaca. Probabil este ceea ce se numeste sevraj..si credeti-ma e mult mai groaznic decat atacul de panica. Acum ma gandesc, ca o melodie frumoasa, o inghetata, o baie calda m-ar fi ajutat mult mai mult acum 2 ani! Va doresc multa sanatatate tuturor si va promit ca puterea sa va faceti bine este in voi. Este ceva ce incet , incet decopar si eu!
  12.04.2010 03:26 
Atac de panica
Cat de adevarat...Si eu sufar de atacuri de panica de mai bine de 2 ani de zile.Sunt elev,si "boala" aceasta imi inrautateste foarte mult situatia scolara,si pot spune si cea familiara.Eu unul sunt constient ca totul este doar in mintea mea,ca e un fel de iluzie,dar cand vine momentul unui atac de panica,uit totul.Frecventa mea scolara e una foarte scazuta,pt ca pur si simplu mi-e frica sa ies din casa.Ma gandesc chiar sa abandonez clasa a 10-a pt a-mi rezolva problema,si apoi sa reiau din toamna.In oras de cele mai multe ori circul cu taxiul,chiar si pe distante mici,pt a avea siguranta ca daca voi suferi un atac de panica voi ajunge in cel mai scurt timp acasa.Culmea ca acasa ma simt foarte protejat.Ar fi foarte multe de spus...intr-adevar e un lucru oribil,si nu doresc nimanui asa ceva.Sa speram ca va fi ok,pt ca in prezent fac si terapie cu un psiholog.Am convingerea ca voi reusi sa ma vindec cu ajutorul lui Dumnezeu! Doamne ajuta!
  22.03.2010 20:10 
http://www.tulburarianxietate.webs.com/
http://www.tulburarianxietate.webs.com/
  20.03.2010 02:11 
si eu am atacuri de panica de un an de zile,mai des de cand am fost plecat in belgia la munca,acolo mi-am facut fel si fel de ganduri mi-era teama sa nu mor pe acolo ca nu avea cine sa te ajute,dupa cde m-am intors in tara,am fost la medic sunt perfect sanatos,medicul mi-a spus ca am doar niste atacuri de panica care nu necesita medicamentatie,doar eu le pot opri.ma apuca in somn,la volan,in mall,,in parc cam pe oriunde si au devenit cam dese in somn.cred ca voi incerca un tratament naturist,succes la toata lumea si eu m-am convins ca asta e doar in mintea noastra.
  20.03.2010 02:08 
atac de panica
si eu am atacuri de panica de un an de zile,mai des de cand am fost plecat in belgia la munca,acolo mi-am facut fel si fel de ganduri mi-era teama sa nu mor pe acolo ca nu avea cine sa te ajute,dupa cde m-am intors in tara,am fost la medic sunt perfect sanatos,medicul mi-a spus ca am doar niste atacuri de panica care nu necesita medicamentatie,doar eu le pot opri.ma apuca in somn,la volan,in mall,,in parc cam pe oriunde si au devenit cam dese in somn.cred ca voi incerca un tratament naturist,succes la toata lumea si eu m-am convins ca asta e doar in mintea noastra.
  17.03.2010 21:36 
buna ziua
mama mea o fost operata la genunchi si dupa operati a facut embolie pulmonara,acum este bine dar de cand a fost foarte bolnava sufera de atac de panica se panicheaza simte ca ii vine sa lesine si ca nu are putere.cum as putea sa o ajut sa treaca pesete acest moment?peste o saptamana are programare la psiholog car sper ca o va ajuta.as dori un raspuns.multumesc
  01.03.2010 22:56 
MULTUMIM
multumim doamnei doctor, si eu sufer de panica asta si acum dar incet incet coonstientizez ca nu e nimic real si totul e in capul meu!!! se poate fara tratament fara pastile fara nimic trebuie doar sa iti dai seama ca totul e imaginat de u!!! multumim pt articoole astea!!!
  20.02.2010 14:50 
atac de panica
buna .cred ca si eu am atac de panica.cand merg cu masina ma ia cu calduri chiar si cand merg pe strada si nu pot sa inghit.odata am fost cu tramvaiul si s-au blocat usile asa de rau mi-a fostam vazut tot negru in fata si ma luat calduri,imi bate inima citeodata si imi amortesc miinile.nu iau nici un tratament decat calciu cu magneziu.sunt foarte speriata mi-e frica si sa mai merg undeva.va rog sa imi spune-ti ce ar trebui sa fac.multumesc.
  20.02.2010 14:49 
atac de panica
buna .cred ca si eu am atac de panica.cand merg cu masina ma ia cu calduri chiar si cand merg pe strada si nu pot sa inghit.odata am fost cu tramvaiul si s-au blocat usile asa de rau mi-a fostam vazut tot negru in fata si ma luat calduri,imi bate inima citeodata si imi amortesc miinile.nu iau nici un tratament decat calciu cu magneziu.sunt foarte speriata mi-e frica si sa mai merg undeva.va rog sa imi spune-ti ce ar trebui sa fac.multumesc.
  14.02.2010 20:49 
atacul de panica
Articolul este foarte bun,pot spune ca am trecut prin cateva atacuri de panica,dar stand de vorba cu o doamna doctor endocrinolog am incercat sa-mi stapanesc acesta panica, ca totul se petrece in mintea mea si nu este nimic grav. Am ajuns in cateva randuri la spital in regim de urgenta cu acest atac de panica crezand ca am sa mor.Dar acum incerc pe cat posibil sa inving aceasta frica de panica. In momentul cand incepe inima sa-mi bata tare (semn ca o sa am un atac de panica)imi spun in gand ca totul o sa fie bine si chiar este totul OK.Incercati si veti vedea ca toul va fi OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  10.02.2010 16:36 
nu stiu ce sa cred?
eu am avut acum 5 ani,am fost la psiholog,mi au trecut starile dar undeva au mai framas urme,iara acum au aparut starile .....ma simt de 4 ori mai naspa" ca acum 5 ani....nu vreau sa va sperii dar simt ca nu mai pot,iau xanax la nevoie jumate de pastila si parca de la xanax ma simt mai nasol in sensul ca mi da stare de somnolenta....si mai am o strae extrem de rea am impresia ca o sa mi inghit limba aceasta stare ma termina complet.....eu nu stiu ce sa mai cred,oare se scapa vreodata definitiv de starile astea de panica???sau la orice soc" se vor declansa din nou?va doresc sanatate la toti
  10.02.2010 13:40 
buna ziua
si eu am un atac de panica ,am fost pe la mai multi psihiatri akm fac psihotarapie si nu simt nimc deosebit.te rog daca poti sa imi zici si mie ce tratament ai luat
  02.02.2010 12:19 
ziua buna
ACUM CITESC PT PRIMA DATA DESPRE ATACUL DE PANICA,DEJA MA SIMT MAI BINE,MI SAU INTAMPLAT TOATE CELE DE MAI SUS,SPER SA POT6 CONTROLA MAI BINE ACUM "BOALA'.AM FOST LA DOCTOR,A ZIS CA S SANATOS TUN,SI MIE MI ERA RAU.STAU LANGA SPITALUL FOST 9,ASA CA O SA MERG SA MA TRATEZ. ADEVARUL E CA SUNT FOARTE SENSIBIL ,SI DIN CAUZA DESPARTIRI AM AJUNS AICI.
  29.01.2010 19:55 
aveti rabdare si trece
stati linistiti,nu se intamplan nimic cu voi.am suferit si eu un astfel de atac acum 4 ani si a fost foarte nasol.la fela am ajuns si eu la urgenta si mi sa administrat calciu.urma sa plec la mare si inainte sa ma urc in tren i-am spus prietenului meu ca daca o sa mi se faca rau ce ma fac? binenteles ca nu am mers mult si mi sa facut rau.am stat la mare doar 2 zile pt ca nu mai rezistam,vroiam sa vin acasa sa imi zica cineva ce am.cand am ajuns acasa medicul de familie mi-a recomandat sa merg la psihiatru,de atunci a inceput cosmarul meu.imi ziceam intruna ca sunt nebuna de aia trebuie sa merg la psihiatru.am luat tratament medicamentos timp de 2 ani.acum sunt bine si nu as mai vrea sa trec niciodata prin asa ceva.ii cumplit.eu plangeam intruna si nu vroiam sa ies din casa.fiti tari ca ii cel mai important.si va garantez eu ca trece.trebuie doar rabdare
  17.01.2010 13:04 
buna iua
....MDA SI EU am atacuri de panica...totul a incaput de la o gura de apa luat aiurea m am innecat m am speriat si de atunci au inceput sa apara atacurile de panica simt ca mor simt ca innebunesc stiu ca totul e in mintea mea dar nu am ce fac incerc sa trec peste...daca vre ti sfaturi id urmashu_lu_99
  04.01.2010 22:28 
aceeasi problema o am sh eu intru in panica fara sa vreau din cauza unor lucruri banale
  04.01.2010 19:41 
si eu sufar de atac de panica de 2 ani
nasoala bola ,ma lupt cu ea cu toate ca nu exista si niciodata nu ma omorat doar teama ,pierderea controlului in anumite momente e naspa rau,parca innebunesc ,dar e bine sa ne gandin ca e doar in mintea noastra si asteptam sa treaca ,daca cineva care sufera de aceias boala vrea sa vb id meu e costellly@yahoo.com
  01.12.2009 00:15 
:)
TREBUIE DOAR VOINTA SI DORINTA SA SE TREACA PESTE ACEASTA BOALA..SE POATE!
  01.12.2009 00:13 
:)
CRED CA ESTE UN SENTIMENT DESTUL DE TULBURATOR PT CEI CARE SUFERA DE ACEASTA BOALA INSA NU STIU CA PRIN VOINTA NU ESTE IMPOSIBIL DE INVINS.TOT CE IMI DORESC ACUM ESTE SA INVAT CUM SA-MI AJUT PRIETENUL SA TREACA MAI USOR PESTE ASTA.
  30.11.2009 22:25 
dragii mei ( daca nu a-ti patit nimica pana acum nici de acum nu o sa patiti)
dragi mei .... am citi mesajele voastre si chiar imi pare par eu am 21 de ani si am de vrei 3 ani atacuri de panica am fost la doctor am laut pastile (xanax etc) am incercat detoate ... credeti-ma totul consta in voi trebui doar sa iti tiparesti in minte ca esti puternic si ca nu ar ce sa ti se intample ... eu aveam in fiecare zi atacuri de panica dar la mine simteam ca dura prea mult nu cum se spune 1 minut sau 15 eu simteam ca ametesc tot timpul sau senzatia ca se v-a sfari totu e groaznica aceasta senzatie cateodata imi doream sa ma doara ceva doar sa scap de asta stiu ca e aproape imposibil dar doar trebui sa te gandesti in alta parte la ceva placut sau fa-ti un plan orice numai sa nu te gandesti la frica sau la ceva rau .....e greu de spus stiu ca si mie cand mi se zicea de obicei ......)psihologul meu) asta mi se parea imposibil nu imi steat gandul decat la asta dar credeti-ma ca o sa va treaca ocupati timpu si incearca sa iti tiparetsi in minte ca nu ai nimik si ca totu v-a fi bine cu pastile nu vreua sa va recomand fiinca era sa devin dependenta si sa mi sa faca rau daca nu le iau .... ... si credeti-ma un om s-a vindecat de atacuri de panica cu un cub de zahar si asta e demonstrata stiintific ... credea ca e bolnav (cititi mai mult de ata pe net ) inceracti sa va linistiti si sa vedeti ca daca dupa atata timp nu a-ti patit nimic inseamna ca nici de acum incolo nu o sa patiti credeti-ma va poop si o sa vedeti ca dupa ce o sa va treaca ca o sa fiti de parere cu mine .....:(
  07.11.2009 11:02 
atac
bine v-am gasit
  02.11.2009 11:07 
si eu sufar de atacuri de panica
de2 ani de zile nu mai sunt ce am fost am vesnic o ameteala care imi da teama de a iesi pe strada singura am ramas si fara servici di aceasta cauza iau rivotril si asentra dar degeaba sunt disperata va rog ajutati-ma cu un sfat
  01.11.2009 14:25 
atac de panica
Desi la analize nu iese nimic special, simptomele sint cumplite si in acelasi timp, greu de inteles pentru cei din jur.Cautati un homeopat bun si in urma tratamentului cu remediile pe care acesta vi le va prescrie veti trece cu succes peste astfel de situatii si va veti bucura din nou de viata! Succes!
  31.10.2009 23:05 
atac de panica
eu am simptomele acestea zilnic in aproape orice imprejurare si sunt din ce in ce mai dese si mai amplificate.in special senzatia de sufocare.
  25.10.2009 14:30 
atac de panica
EU AM ATACURI DE PANICA DE 3 ANI.APAR DISPAR,IAR ACUM NU POT SA MERG LA DOCTOR NICI MACAR TENSIUNEA SA O IAU SIMT CA PATESC ATAC DE PANICA.AM FOST LA PSIHOLOG FARA TRATAMENT NU STIU CE SA ZIC....PINA SI LA PSIHOLOG MIE FRICA SA MERG AM O STARE FOARTE CIUDATA
  24.09.2009 20:09 
atac de panica
eu am avut o cauza reala,palpabila si FRICA a pus stapanire pe mine.am fost plecata din tara si acolo am trecut printro experienta neplacuta pe care nu as dorio la nimeni,nici macar celui mai mare dusman al meu.am facut un atac de panica,apoi anxietate....multumesc lui Dumnezeu acum sunt bine.aveti grija ce tara va alegeti si unde lucrati.
  20.09.2009 12:37 
atac de panica
din pacate si eu ma confrunt cu aceasta problema...am o meserie foarte stresanta si cred ca acesta este motivul atacurilor. simptomele sunt multiple: transpiratie , tremuratul mainilor, nod in gat, durere in piept, senzatia ca parca nu mai sunt cu picioarele pe pamant, iluciditate...toate acestea au loc simultan la mine si totul tine in jur de 4-5 min. cand m am confruntat prima oara cu aceate atacuri nu stiam exact ce mi se intampla, dar acum ma bucur ca sunt constienta de toate aceste trairi bizare...daca ma concentrez si daca imi controlez respiratia..inspirand profund pe nas si expirand calm pe gura...totul e mult mai bine. cred ca cel mai important e sa constientizam de unde provin aceste atacuri.mai bine zis cine sau ce le provoaca..si sa incercam sa le constientizam. numai bine si multa sanatate si liniste sufleteasca tuturor
  12.09.2009 17:23 
atac
si eu sufar de atacuri de panica, initial nu am stiut ce am si am tot ajuns la urgenta , unde imi faceau calciu ... pe urma dupa vizite la medic , am aflat ce am ... acum fac tratament cu xanax si paxetin ... sper sa imi treaca, e o senzatie foarte neplacuta
  12.09.2009 14:50 
Despre atac
Ei bine, am 13 ani si nu consum alcoool sau tutun, dar eu nu fac atacurile de panica decat in timpul somnului, si intr-o seara parca chiar era sa mor, pentru ca mi s-a taiat respiratia in somn... medicamente pentru timpul somnului s-ar recomanda?
  07.09.2009 21:39 
Despre atac
Nu am avut ocazia sa stau de vorba cu un psihoterapeut pana acum. Nu stiu pe care sa il aleg. Sufar de trei saptamani de atacuri de panica si ma tratez medicamentos si cu acupunctura. Probabil prima data le-am facut la 18 ani. acuma am 37.
  03.09.2009 11:43 
Despre atac
Eu am avut seara trecuta un atac de panica desi am doar 13 ani si jumatate. Fiind la aceasta varsta nu consum alcool, tutun sau droguri. Am doar depresii de relatii. De ex: o despartire neasteptata, depresii sociale. Seara trecuta m-am trezit la 4 dimineatza, cu respiratia taiata, iar punand mana la piept nu mi-am putut simti bataile inimii dupa care am inceput sa ma ingrozesc si sa ma agit. Dupa agitatie am simtit cum inima a inceput sa bata tare si repede dupa care m-a durut burta, am transpirat si am avut senzatii de greata si am inceput sa ma tem de amenintarea vietii mele, am cautat pe internet si am gasit ca ar putea fi un atac de panica. Este normal la varsta aceasta sa am asa ceva?
  19.08.2009 19:22 
ajutati-ma cu sfaturi sa scap de tremuratul mainilor
EU SUFAR DE FOBIE SOCIALA SAU MAI DEGRABA O OBSESIE CARE SE MANIFESTA CAM ASA :atunci cand merg in vizita la cineva incep sa-mi tremure mainile .Din acest motiv refuz orice aliment sau bautura care mi se ofera .Astfel am ajuns sa evit sa merg in vizita la cineva si sa invoc diferite motive .Problema mea este tremuratul mainilor in locuri publice .ce sa fac ?Daca ridic ceasca cu cafea mainile imi tremura ingrozitor.
  02.08.2009 06:09 
solutia anti-anxietate
Va sugerez tuturor sa incercati Kava-Kava, o bautura originara din insulele pacifice care va va ajuta sa va relaxati, sa dormiti linistiti si sa scapati de anxietate. kava nu creaza dependenta sau toleranta si nu are efecte adverse permanente. Numai bine
  02.08.2009 05:16 
Solutia anti-anxietate
Va sugerez tuturor sa incercati Kava-Kava. Despre Kava Numele de Kava se refera atat la planta exotica din familia piperaceelor cat si la bautura preparata din radacina acesteia. Kava este folosita de peste 3000 de ani de catre locuitorii insulelor pacifice in scopuri sociale, medicinale si ceremoniale, precum alcoolul in tarile de vest. Traditional, Kava reprezenta o legatura intre lumea oamenilor si lumea spiritelor, nici o decizie importanta nu era luata, nici o prietenie legata si nici un oaspete primit fara Kava. In prezent Kava este folosita in tratarea tulburarilor de somn si anxietate, ca si lubrifiant social sau pentru relaxare dupa o zi grea de munca. Despre efecte Este de precizat ca spre deosebire de alcool, primele dati cand Kava este consumata efectele resimtite vor fi minimale urmand ca deabia dupa 3-4 sesiuni aceasta sa isi dezvaluie adevaratul potential. O bautura semi-potenta de kava produce efecte in 20-30 de minute, motiv pentru care se recomanda o pauza de cel putin 15 minute intre serviri. Efectele dureaza aproximativ 2 ore si jumatate dar, in functie de cantitate, pot fi resimtite pana la 2 zile dupa consum si includ claritate mentala, calm si rabdare. Desi comparata cel mai adesea cu alcoolul sau valiumul, Kava este unica prin efectele sale specifice. Senzatiile in ordinea aparitiei sunt: o usoara amortire a limbii, buzelor si uneori a stomacului, un comportament vorbaret si sociabil, claritate in gandire, calm, relaxare a muschiilor si o stare generala de bine; de asemenea are loc o intensificare a perceptiei sunetelor si luminilor iar anumiti consumatori raporteaza o placere deosebita in ascultarea muzicii. Spre deosebire de consumatorul de alcool, bautorul de kava cand se trezeste nu sufera efecte fizice sau psihice negative ci dimpotriva se simte extrem de odihnit si revigorat. Dupa mii de ani de consum de catre insularii pacifici si decenii de studii stiintifice in Europa si S.U.A. s-a demonstrat ca folosirea traditionala a radacinii de Kava nu creaza dependenta si nu are efecte adverse permanente. De asemenea consumatorii nu creaza toleranta. In timp ce doze mici de Kava s-au demonstrat a fi benefice pentru memorie, cognitie si tratarea tulburarilor de anxietate doze mai mari sunt folosite de obicei in scopuri sociale.
  31.07.2009 05:22 
Pls help!!
Salut sunt Alex si de mai bine de jumatate de an sufar de atacuri de panica. Pur si simplu nu pot sa ies neinsotit din casa ma simt ca o leguma. Am luat tratament medicamentos , ma duc si la psihoterapeut si e in zadar nu se vede o ameliorare semnificativa. Nu stiu ce sa mai fac si sunt de-a dreptul disperat de situatia in care ma aflu. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi? Adresa mea de mail este alex.donici@gmail.com
  20.07.2009 12:32 
dupa un atac de panica
Ma numesc Elena si am 27 de an si sufar de astm bronsic alergic , in urma cu un an am suferit un atac de panica, organismul fiind slabit de la raceli repetate, am cautat sa vad cauza crezand ca am cine stie ce boala, intamplarea a facut ca am descoperit in urma analizelor dupa 3 luni ca am sinuzita care mai avea putin si dadea in septicemie, ma zguduit psihic dar ma ajutat ca am descoperit ce avea, insa si acum am predispozitie spre atacuri de panica , simtomul cel de a ramane fara aer fiind dat de astm.Este foarte greu sa iti revii dupa un astfel de atac de panica, din acest motiv de vedeti persoane cu predispozitie sa le ajutati, dupa un atac de panica foarte greu capeti incredere si lupti, eu inca duc aceasta lupta.
  16.05.2009 20:03 
parere
O parere dezinteresata pentru domnul cu postarea: Mi-a fost de ajutor articolul dar ce ne facem cand subiectul este un copil de 6 ani si 8 luni caruia nu-i poti explica despre tehnici de relaxare, yoga, factori de risc, invingerea obstacolelor etc.. Eu am vrut sa-l antrenez pentru viata si am exagerat obtinind efectul invers. L-am obisnuit sa stea singur in casa 2-3 chiar 4 ore, l-am dus la arte martiale pen tru ca este cam sensibil si plangacios, l-am lasat singur la antrenament etc... Acum vreo 3 zile i-am lasat un telefon mobil sa ma sune daca are vreo problema... si in timp ce eram intr-o intalnire imp[ortanta m-a sunat repatat in timp ce eu i-am spus sa aiba rabdare etc... I-am inchis telefonul si apoi m-am dus acasa...Vreau sa spun ca s-a speriat ca am fost "arestat ca am "murit" etc si de atunci nu pot sa-l mai echilibrez.Nu mai vrea la gradinita si plange cand ajungem la poarta, nu mai vrea la taekwondo desi era entuziasmat , ce sa-i spun? L-am dus la o manastire dar mare lucru nu se observa, iar acum mai sper intr-un tratament homeopat! In schimb citind articolul am descoperit si o greseala a sotiei: sta cu el in brate mereu, si ii face toate mofturile desi am presupus ca nu e indicat.Multumesc pentru articol. Daca a mai patit cineva la fel imi prinde bine orice sfat bun! Ati prins bine ideea, e vorba de un copil, din ce am inteles, inca la gradinita, chiar daca are peste sase ani. Nu cred ca era inca timpul sa stea singur in casa. Unele lucruri isi au vremea lor. Copiii nu sunt adulti in miniatura! Spuneti ca sta mult in bratele mamei! Poate ca e ceea ce il alina,exact ce are el nevoie. I se cere prea mult, si este depasit de situatie si, copil fiind, dezvolta complexe si fobii care nu ar fi deloc dorite. Incercati sa intelegeti ce isi doreste el, nu dumneavoastra. E plangacios, pentru ca ... este copil! Un om care plange, fie el si copil, nu este un om slab, ci un om care isi exteriorizeaza o stare interioara in mod spontan. Iar in cazul copiilor, plansul este modul lor de a isi exprima suferinta. Fiti mai relaxat cu el, dati importanta "problemelor" lui, reactionati asa cum si-ar dori el, si se va calma. Si ceea ce vrea el conteaza.
  16.05.2009 19:53 
teama
Nici nu stiu cand a inceput. Poate cand am incetat sa imi mai manifest nemultumirile fata de cei din jur, din dorinta de a deveni mai pacifista, mai toleranta, mai buna. In studentie era invidata pentru asa zisa atitudine "je m'en fiche"... Mi se spunea chiar ca nu stiu ei cum sunt asa de pasiva. Eu insa stiam ca nu sunt astfel, dar bravam pentru a nu se zari cumva vulnerabilitatea mea. Eram un burete avid de afectiune in interior, si un adevarat arici ... la exterior. Prima iubire am indepartat-o de teama sa nu pierd. Apoi am decis sa imi fac un rost. Am ales in trei luni eram casatorita. La inceput ne certam zilnic. Uneori nici nu mai stiam de la ce porniseram. Ceea ce insa ma marca era incapacitatea sa de a ii pasa de ceea ce produce prin vorbe, gesturi... Nu doream decat sa ii pese de Omul din mine. Sa mangaie chiar daca sunt vinovata... Apoi a venit fetita si am incetat sa ne mai certam. Si asa am inceput sa ma transform. Am inceput sa nu mai vreau sa ies - desi inainte umblam ore intregi. Mereu ma durea ceva. Nu imaginar, chiar ma durea. Panica s-a instalat pe nesimtite in subconstient. Si teama. La inceput faceam crize cu lipsa de aer, durere in piept. Acum ma dor... intestinele, sunt ca niste spasme, mi se pune un nod in gat si nu mai mai aer, si... astept sa mor! Mai trece o zi, si nu imi vine sa cred ca nu am murit inca. Asa au trecut cinci ani.
  11.05.2009 22:40 
atac de panica
si eu am facut niste atacuri de panica vreo 6-7 in ultimele 4 saptamani, am fost de 3 ori la spital la urgente si aveam impresia ca trebuie sa mor,mi s-a recomandat magneziu si vagostabil, simtomele pe care le am sunt palpitatii la inima, insuficienta respiratorie si imi amorteste mana stanga, schiar nu stiu de ce mi se intampla asta dar am de gand sa consult un psiholog
  07.05.2009 18:52 
atacuri de panica
Atacurile de panica au aparut in urma unui accident vascular dupa medicatia administrata de medic si in urma unui regim drastic de slabire(12 kg in 3 luni).Primul atac l-am facut dupa intreruperea tratamentului,iar urmatoarele in locul unde am facut accidentul vascular.A luat dupa aceea la indemnul unei colege in fiecare dimineata cate un plic cu calciu si magneziu si de un an nu am mai facut nici un atac de panica,ma simt f.f.f. bine.Parca a fost un vis urat.Sanatate pentru toti ce vor citi si incercati
  04.05.2009 22:03 
atac de panica
am avyt si ey atacuri de panica si am scapat de ele aid meu de mess cristian_viorel70 sau 0761012768 0724704112
  26.04.2009 16:30 
panica
Mi-a fost de ajutor articolul dar ce ne facem cand subiectul este un copil de 6 ani si 8 luni caruia nu-i poti explica despre tehnici de relaxare, yoga, factori de risc, invingerea obstacolelor etc.. Eu am vrut sa-l antrenez pentru viata si am exagerat obtinind efectul invers. L-am obisnuit sa stea singur in casa 2-3 chiar 4 ore, l-am dus la arte martiale pen tru ca este cam sensibil si plangacios, l-am lasat singur la antrenament etc... Acum vreo 3 zile i-am lasat un telefon mobil sa ma sune daca are vreo problema... si in timp ce eram intr-o intalnire imp[ortanta m-a sunat repatat in timp ce eu i-am spus sa aiba rabdare etc... I-am inchis telefonul si apoi m-am dus acasa...Vreau sa spun ca s-a speriat ca am fost "arestat ca am "murit" etc si de atunci nu pot sa-l mai echilibrez.Nu mai vrea la gradinita si plange cand ajungem la poarta, nu mai vrea la taekwondo desi era entuziasmat , ce sa-i spun? L-am dus la o manastire dar mare lucru nu se observa, iar acum mai sper intr-un tratament homeopat! In schimb citind articolul am descoperit si o greseala a sotiei: sta cu el in brate mereu, si ii face toate mofturile desi am presupus ca nu e indicat.Multumesc pentru articol. Daca a mai patit cineva la fel imi prinde bine orice sfat bun!
  23.04.2009 11:03 
Va Multumesc
Sufar de aceasta boala de mai bine de un an;Cu toate ca am incercat diferite medicamente,inca continui sa le am.Asa ca am inceput sa citesc cat mai multe despre aceasta afectiune.Si pot spune ca articolul acesta mi-a fost de un real ajutor.Multa sanatate tuturor!
  09.04.2009 00:42 
si eu am atacuri de multa vreme,imi doresc un copil dar cred k e mai mare panica,ma poate ajuta cineva cu un raspuns,as putea avea un copil sau ar fi afectat din cauza panicii mele
  07.04.2009 11:17 
atacuri de panica
mi-e frica sa dorm singura noaptea in casa va rog ajutati-ma dati-mi un sfat ca numai pot trai asa nu ma pot bucura de viata multumesc frumos
  02.04.2009 15:08 
frica...
Imi este frica de apa. Nu pot sa intru in locuri unde apa este mai adanca unde nu simnt pamnatul la picioare. Era sa ma inec cand aveam15-16 ani.Mai imi este frica de masini care prind viteza mai mare..nu pot merge cu ele..am impresia ca imi inghit limba..si simnt o emotie inexplicabila...simnt ca fac infarct.Ce pot face?
  02.04.2009 15:01 
foarte bun articolul
ma numesc B. Andreea, si am atacuri de panica. tot ce scrie la simptome cu bataile inimiii prea tari..sufocare...senzatia de infarct si ca mori..eaxct asta simnt si yo. De multe ori le pot controla dar uneori nu. Mereu in gand spun acelasi lucru...ca sunt bine..nu mor..increc sa ma calmez.
  01.04.2009 02:23 
:D
gratie celui care a scris acest articol...
  30.03.2009 20:01 
super
ARTICOL PERFECT
  17.03.2009 13:59 
ATAC DE PANICA SI DEPRESIE
AM ATAC DE PANICA DE 3ANI ,INTI MI S-A INSTALAT DEPRESIA. AM INCERCAT MULTE MEDICAMENTE PT CA ORGANISMUL NU LE SUPORTA.PINA LA URMA A ACCEPTAT SEROXAT DAR NU POT LUA MAI MULT DE O PASTILA PT CA SI ASA MA AGITA,PE LINGA SEROXAT AM LUAT SI ANSILAN,DAR L-AM SCHIMBAT PT CA AJUNSASEM SA IAU INTRE 3SI6 ANSILANURI PE ZI.CRED CA SE OBISNUISE ORGANISMUL CU EL.UN AN JUMATATE N-AM MAI AVUT ATACURI,DAR DIN CAUZA UNOR PROBLEME IN FAMILIE M-AM SUPARAT SI MI-AU APARUT IAR.IN PREZENT IAU SEROXAT,TRANXENE SI CARMABAZEPINA. CINE VREA SA DISCUTAM DESPRE ATACURI DE PANICA MA POTE GASI LA ADRESA DE MES:ID MIH_37. MULTUMESC
  10.03.2009 20:28 
atac de panica
buna.si euam suferit atacuri de panica.si acum mai am dar nu la fel de puternice.am luat picaturi pe baza de plante din italia.au ceva asemanator la dacia plant doar ca sunt pastile hemocalm.mau ajutat foarte mult dar si cu vointa multa.am facut masaj si energie reiki si mau ajutat mult.acum imi mai vin atacurile dar le controlez de cele mai multe ori cu autosugestia si prieteni care sa te sustina si in special familia.sper sa scap de ele pentru totdeauna.nu mai iau nimic acum am luat xanax de vreo 4 ori si m-am lecuit.
  07.03.2009 09:28 
SI EU AM FOST ASA
AM SUFERIT SI EU DE ATACURI DE PANICA SI DEPRESIE ACUM 2 ANI.AM FACUT 12 SEDINTE DE PSIHOTERAPIE SI AM LUAT TRANCHILIZANTE. LA SFARSITUL SEDINTELOR DE TERAPIE MI S-A SPUS CA PENTRU O VREME IMI PIERDUSEM NADEJDEA. DUPA ACEEA M-AM INSCRIS LA 2 FACULTATI, AM SI SERVICI SI O CASA DE INGRJIT. ATACURILE DE PANICA MAI VIN IN "VIZITA" CAM LA UN AN, DAR ACUM STIU CA NU SUNT IN PERICOL SI TREC MAI USOR PESTE ELE SI MAI ALS NU MA IZOLEZ (LA INCEPUT AM AVUT ACEASTA TENDINTA). mERG LA SERVICI, IES IN ORAS SI MERG LA TEATRU. sI CHIAR DACA MA APUCA PE STRADA STIU CA O SA TREC PSTE EL ASA CUM AM TRECUT SI PESTE CELELALTE.
  16.02.2009 14:14 
modalitati de informare
despre toate aceste probleme psihice si nu numai puteti citi si in revista magazin terapeutic, o publicatie care luna de luna apare in 30 000 exemplare la nivel national si care in cele 48 d epagini prezinta terapii naturiste, alopate,tratamente, prezentari d eprodus esi noutati din domeniul medical si cosmetologic. Detalii la 0765 214354
  14.02.2009 17:33 
foarte bun articolul; te ajuta sa intelegi ce se intampla de fapt in astfel de situatii..
  06.02.2009 14:41 
atac de panica
cum poti trece mai usor peste asa ceva
  25.01.2009 19:21 
medicatie
sufar si eu de atacuri de panica am toate simptomele de mai sus, este acelasi lucru cu anxietatea? Cel mai mult ma sperie starea de depersonalizare, ce pot sa fac? Precizez ca imi e frica de medicamente mai precis de faptul ca pot muri de la ele,chiar si cand beau algocalmin mie frica, ce pot face?
  11.01.2009 15:56 
atac de panica
Am avut si eu asa ceva si inca m ai am Traiesc in austria si sincer doctorii de aici nu m-au ajutat. Rezolvarea a fost romania. Dupa o discutie cu dr psihiatru a fost necesar sa iau calciul si vitaminele b care ajuta sistemul nervos. Apoi am inceput sa-mi caut un psiholog care m-a ajutat foarte mult. Acum muncesc si evit stresul, dar totusi mai am inca aceste atacuri. Eu cred ca trebuie sa nu ne mai gindim la stres si sa vedem viata in alt fel si sa fim foarte pozitivi si optimisti.
  10.01.2009 16:50 
anxios
Buna fricosilor! Si eu trec prin starila astea nasoale(anxietate sau atacuri de panica ). Totul a inceput in urma cu vreo 3 ani in spania; stresul, umilintele si neincrederea in oameni cred ca au dus la ceea ce sunt acum acolo. Aproape saptamanal ajungeam la urgente, tot asa aveam tendinta sa cred ca fac un infarct. Nu puteam respira eram cuprins de o stare de neliniste extraordinara acolo un medic psihiatru mi-a prescris seroxat, dar nu pot sa zic ca mi-a fost de mare ajutor, apoi cipralex - aiurea nici tratamentul asta nu m-ia fost de ajutor. Acu vreo 6 luni m-am hotarht sa vin acasa gindindu-ma ca o sa-mi revin. De unde, nimic! Am luat-o aici pe la psihologi pe la psihiatrie momentan sunt in tratament cu prazolex 0,5 si doxepin dar parca nici tratamentul cu doxepin nu ma ajuta, imi da niste stari de somnolenta groaznica nici nu mai stiu la cine sa apelez sau la ce sa apelez ca sa-mi revin! Sunt un baiat draguz, asa ca daca vreo domnisoar e dispusa sa ma sfatuiasca cum sa trec peste aceste stari las id romica_artax. Multa bafta tuturor!
  07.01.2009 23:21 
atac de panica
si eu am atac de panica, iar de cand am inceput sedintele de reiki ma simt mai bine!
  06.01.2009 14:17 
atacuri de panica
Nu inteleg de ce dupa atat tratament nu reusesc sa-mi revin, nu ma pot intoarce la locul de munca cum ajung acolo mi se face rau oare din cauza faptului ca la serviciu au avut loc crizele. //
  06.01.2009 13:55 
Atacuri de panica
Nu inteleg de ce dupa atat tratament nu reusesc sa mi revin nu ma pot intoarce la locul de munca cum ajung acolo mi se face rau oare din cauza faptului ca la servici au avut loc crizele. //
  06.01.2009 02:18 
Atac de panika in somn
Salut am 18 ani si nush ce se intampla cu mine ! am avut o cearta cu cumnatamiu si ma alergat prin casa //... // si de atunci m am stperiat foarte tare si in somn nopatea ma ia cu tremurat mi se zabate inima tare ..am avut intr o noapte nush dak a fost criza ..... dar simteam ca imi explodeaza creieri si venele la tampla si simteam ca eram chinui .... nush ce sa fie
  23.12.2008 23:01 
atac
Extraordinar articolul, exact asa se intampla... inainte si in timpul unui atac de panica. Problema mea este ca, in momentul in care simt ca o sa am un atac, nu sunt in stare sa ma autosugestionez ca mi-e bine, atunci ma sperii si mai tare si tot am atacul. As vrea sa invat sa ma pot controla singura.
  23.12.2008 13:30 
atac panica
Da e doar indusa de noi starea proasta... trebuie prin autosugestie sa-ti spui "nu am nimic... ma simt perfect"
  01.12.2008 22:39 
Stare de panica
Se intampla in mintea noastra sunt de acord, sunt si eu o panicoasa dar spune-mi te rog cum sa scapam de ele?
  27.11.2008 23:01 
Atac de panica
Eu cred ca atacurile de panica se intimpla in mintea noastra. Si eu sufar de atac de panica dar incerc de fiecare data sa ma controlez si incerc sa nu iau medicamenta. Prefer sa beau un ceai si sa ma linistesc singura. Sper ca intr-o zi sa scap de aceasta boala .
  19.11.2008 10:49 
au revenit
am trecut prin multe probleme pana la varsta pe care o am si pot sa zic k de fiecare data cu fruntea sus crezand k gata, s-au intamplat, au trecut, vor veni si altele, vor trece si ele...dar se pare k nu a fost asa...acum 4 luni am avut primul atac de panica. ce-i drept in dimineata respectiva bausem un ness si fumasem f mult (acum nu stiu daca ele au fost factorul declansator dar o iau k pe o varianta) si dintr-o data am simtit valuri de caldura in tot corpul ameteala si senzatia de lesin. am chemat ambulanta, tensiunea, intr-adevar mi-era f ridicata, iar doctorul ambulantei a pus totul pe seama tensiunii ridicate. apoi, la cateva saptamani, am patit la fel, numai k eram pe strada si frica era mult mai mare. aceleasi simptome...am mers la medic si mi-a pus pus diagnosticul real...atacuri de panica. am facut tratament cu seroxat( ce-i drept, a fost de mare ajutor, desi in primele 2 saptamani mi-e rau destul de rau dupa el), iar acum mi-a fost prescris stimuloton. iar xanaxul...nu stiu daca pot spune k sunt dependent sau nu, dar daca nu iau cel putin seara cand incerc sa dorm pai nu pot depasi noaptea respectiva. una peste alta, reusisem sa trec peste, mi-era din ce in ce mai bine pana zilele trecute cand au inceput sa reapara si nu din senini...am avut o dezamagire puternica...cine vrea sa vb despre starile astea ii astept...chiar am nevoie de cineva care stie ce simt (id-ul de mess este bogdan30_01). multumesc!
  13.11.2008 23:11 
atac de panica
Si eu sufar de atac de panica de citiva ani ,am fost la tot felul de medici si mi-au spus ca sunt sanatoasa,dar eu fac in continuare atac de panica,in general cind ma trezesc dimineata din somn .
  08.11.2008 10:57 
PENTRU NADYA DUMYTRESCU
Doamna Nadya va multumesc pentru adresa care ati dat-o pe site despre atacul de panica, sa stiti ca m-a ajutat foarte mult, am scris acelei persoane si am primit acea carte care ma ajutat sa trec peste atacul de panica, o am de doua saptamani cartea si citind-o ma simt excelent, acum am curajul sa ies din casa ma simt bine. Va mulumesc si voi da si eu adresa mai departe ca si alte persoane cu atac de panica sa fie ajutate ca noi [OFICIUL POSTAL 7-3 BUCURESTI].
  07.11.2008 00:03 
Hi
Si eu trec printr-un atac de panica si ma bucur ca am gasit sa citesc acest articol!
  31.10.2008 13:19 
Lee
Acum trec printr-un atac de panica, am citit pe net ma bucur ca mi-a venit aceasta idee imi vine sa rad dar chiar ma simpt rau o sa ascult sfaturile. Din cauza unui stres pe care il tineam in mine m-am trezit bolnava "rau" sper sa nu am nimic grav. Multumesc anticipat
  28.10.2008 12:42 
Indrumare
Si eu am suferit de atacuri de panica dar mi-am revenit. Daca aveti nevoie de un ajutor specializat intrati pe http://www.findnews.ro/atacurile-de-panica-192335.html Este un pshiholog foarte bun cea care a scris articolul.
  10.10.2008 08:20 
eu am scapat de atacul de panica
DRAGI MEI, IN URMA CU PATRU ANI AM FACUT UN ATAC DE PANICA, NUMAI NOI CEI CU ACEASTA PROBLEMA STIM CUM ESTE, FOARTE GREU AM FOST LA MEDICI, TERAPIE SI TOATE CELE SI NIMIC NU MA AJUTAT, PANA CAND AM INTILNIT O PERSOANA CARE MA AJUTAT ENORM DE MULT, POT SA SPUN CA AM SCAPAT DE ATACUL DE PANICA DUPA PATRU ANI, FAC DECAT CE MI-A RECOMANDAT ACEA PERSOANA PE CARE SINCER VA SPUN N-O CUNOSC. O CUNOSTIINA MI-A DAT ADRESA EI IAR EU I-AM SCRIS, POT SA VA SPUN CA TOT CE AM PLATIT A FOST CAM DOUA SUTE DE LEI, IAR ACEA PERSOANA MI-A TRIMES TOT CE AVEAM EU NEVOIE PENTRU A SCAPA DE ATACUL DE PANICA. V-AM SCRIS ACESTE RANDURI PENTRU CA VREAU SA FAC PUBLICA ADRESA ACELEI PERSOANE SI SA-I MULTUMESC DIN SUFLET ORICINE AR FI PENTRU CA DATORITA EI EU TRAIESC DIN NOU, SCRIETII SI VOI POATE O SA AVETI NOROCUL MEU ADRESA EI ESTE: CP.7-3 BUCURESTI. CAND AM PRIMIT ADRESA AM RAS NEANCREZATOARE, ACUM V-O DAU SI VOUA SCRIETI SI CERETII AJUTOR SI VA DORESC SA AVETI NOROCUL MEU. VA DORESC MULTA SANATATE SI SA AUZIM DE BINE, NADYA.
  30.09.2008 17:28 
remediu
si eu am avut anul trecut ceva de acest gen. Remediul, care a mers de minune, a constat in citeva ore la psiholog si .....minim 5 km zilnic de jogging timp de 3-4 luni !
  27.09.2008 16:47 
Atac de panica
Am si eu atac de panica de 2-3 ani s-a declansat din cauza unor probleme medicale. Cum sa le tratez?
  27.09.2008 01:57 
Foarte reusit articolul
Mi-a placut foarte mult articolul si am avut rabdare sa il citesc cap coada. Acum vreo doua luni am inceput sa ma simt rau si mi-am facut analize. Mi-a iesit colesterolul destul de mare si am crezut ca toate problemele se datoreaza acestuia, caldurii, cafelelor (combinate). M-am uitat peste simptome si chiar imi dau seama cat de asemanatoare sunt toate (palpitatii, probleme in respiratie, ameteli etc) si chiar cred ca am sa fac o vizita unui psihiatru. Precizez ca lucrez intr-un mediu foarte stresant, sunt o fire colerica intotdeauna captata de multe lucruri si agitata/dezordonata in mare parte. Chiar cred ca totul e la nivelul bibilicii cum se zice. Sper ca toti cei care aveti probleme de genul asta sa reusiti sa va controlati si sa treceti peste probleme!
  09.09.2008 18:49 
atac de panica
Eu am atacuri de panica de obicei seara cand merg la culcare.Cand atipesc tresar,imi bate inima tare,mi-e frica de moarte dar incerc sa ma linistesc si imi zic in gand ca inima imi bate normal,ca nu voi muri,ca voi reusi sa adorm si se pare ca are efect.
  26.08.2008 22:09 
Panica?-lipsa de autocontrol
Super articol. Cuprinzator, nu prea filozofic, priceput de toata lumea. Eu am avut mari necazuri, chiar din partea celor pentru care m-am sacrificat (timp, sanatate in strainatate) dar, cand m-am hotarat sa pun pret pe persoana mea, am vazut totul cu alti ochi; chiar daca nu sunt prea tanara, am hotarat sa fiu studenta si, spre surprinderea mea chiar am terminat anul foarte bine. Nici nu m-am gandit sa merg la psiholog dar, toti acei care au atacuri de panica, nu ezitati sa cereti ajutor psihologului terapeut si sa va impuneti multa vointa.
  15.08.2008 16:34 
Printr-un atac de panica vezi moartea
BUNA,S UNT NINA SI PANA ACUM 3 ANI ERAM CEA MAI CURAJOASA FIINTA, AM 36 ANI SUNT MAMA A 3 COPII. VIATA MEA SA SCHIMBAT TOTAL, LA ANCEPUT NU STIAM CE INSEAMNA UN ATAC DE PANICA, CAND AUZEAM PE CINEVA CA II ESTE FRICA MA UIMEA FOARTE TARE DAR AM TRAIT ATACUL DE PANICA, VIATA INCORDATA, GREUTATILE, STRESUL, MUNCA GREA SI O FAMILIE CARE TE SUPRASOLICIA, TOATE ASTEA M-AU TRIMIS DIRECT SPRE ATACUL DE PANICA SI STITI CUM SCAPAM DE EL? CU MULTA VOINTA SI AUTOSUGESTIE SI MAI TREBUIE SA AI LANGA TINE FAMILIA CARE SA NU TE PRIVEASCA CA PE UN NEBUN, MEDICAMENTELE MI-AU FACUT MULT RAU, M-AU ANGRASAT DAR M-AM HOTARAT SA LUPT SINGURA. DACA NU AM CANCER, NU AM NIMIC LA INIMA, ATUNCI INSEAMNA CA TREBUIE SA LUPT, DE FAPT VIATA ESTE CHIAR O LUPTA. VA DORESC MULTA SANATATE SI MI-AR PLACEA SA GASESC PERSOANE ASEMENI MIE CU CARE SA POT VORBI PE MES, ID MEU ESTE NINA_36_1971 SA AUZIM DE BINE...
  09.08.2008 22:31 
Si eu am avut astfel de simptome
Am 28 de ani si cu cativa ani in urma si eu am avut si eu exact aceleasi simptome. Abuzasem mult timp de cafea si ness in cantitati enorme. Am fost la un medic psihiatru, care insa nu m-a diagnosticat corect si care mi-a prescris haloperidol, un medicament oribil, care, dupa numai o luna de tratament, m-a ingrasat 10 kg, mi-a provocat 6 luni de amenoree si m-a transformat intr-o leguma. Sincer, ar trebui interzis. Fac un apel la medici, poate m-aude careva si nu mai recomanda nimanui asa ceva. Evident, am oprit tratamentul, iar atacurile de panica au reinceput. Am fost la alti medici, care, din nefericire pentru practica medicala, au incercat sa ma scoata de iresponsabila. Aceleasi simptome: palpitatii, transpiratii, accelerari ale pulsului, teama ca in urmatoarele momente voi muri. Iar asta chiar si de cateva ori pe zi. Nu mai eram in stare sa merg la serviciu, ii zapacisem de cap pe toti cei din casa cu vaicarelile mele. Un control cardiologic solid m-a convins, insa, ca nu am absolut nimic la inima (ma temeam si de mostenirea mea genetica - tata a murit la numai 44 de ani in urma unui stop cardiac). Mai ales seara, cand incercam sa adorm, ma trezeam speriata si cu gandul mortii. Pana cand m-am documentat bine pe Internet si in urma simptomelor, mi-am dat singura seama ce am: atac de panica. Diagnosticul pe care singura mi l-am pus m-a linistit enorm. De atunci, ori de cate ori mai aveam asa ceva, imi spuneam ca imi va trece si ca nu voi muri, cu siguranta. Punct. Nu e cum vrea boala, e ca mine. Apoi imi vedeam linistita de treaba, ignorand total simptomele. Nu am mai luat niciun medicament, nu am mai mers la niciun medic si, prin simpla autosugestie am reusit sa scap in totalitate de aceste neplacute simptome. Actualmente, duc o viata normala, activa, sunt in stare sa fac fata la doua doua job-uri chiar, iar atacul de panica a ramas o nefericita amintire. Evident, am renuntat definitiv si total la cofeina. Cred ca prin simpla vointa, manifestata puternic, se poate vindeca.
  28.07.2008 23:56 
Vreau un sfat !
Si eu am facut de doua ori atac de panica si am unblat pe la doctori la pshiolog si acum iau tratament Prazolex si Mianserin de cand iau nu am mai facut dar nu pot scapa de gandurile rele de frica de moarte de accident si totul e aiuria ma speri din orice am o teama de ceva rau parca e o presimtire nu stiu si vreau sa scap dati-mi un sfat!!!
  28.07.2008 23:33 
Atac de panica
Am 26 de ani si acum o luna am facut un atac de panica dar nu am stiut ci eram convinsa ca am ceva la inima seara cand ma puneam in pat incercam sa adorm dar deodata eram agitata incepeau palpitati amorteala in fata si pielia capului si starea de lesin maini si picioare moi. Am umblat pe la doctori si toti mi-au zis ca fac atac de panica am ajuns la pshiolog si mi-a dat tratament acum iau prazolex si mianserin si nu am mai facut dar eu sunt tot disperata aceiasi stare de frica de moarte acidente le am cine ar putea sa-mi deie un sfat?
  25.07.2008 15:57 
Si eu am atacuri de panica
Am atacuri de panica aproape in fiecare zi dar nu le bag in seama si incerc sa imi spun in gand ca nu am nimic si sa ma relaxez.
  21.07.2008 10:35 
Si eu ma confrunt cu ADP!
Chiar acum m-am confruntat cu un ADP si am cautat pe net sa vad daca gasesc ceva care sa ma poata controla o vorba, orice. Sunt constienta ca imi accentuez starea singura, dar e ceva mai puternic ca mine... am ameteli si mereu am impresia ca voi lesina. Ma gandeam sa incerc niste sedinte de terapie, dar cred ca cel mai bine e terapia cu mine insumi. Sper sa reusec. Ideea e ca nimeni nu ma intelege. Ma regasesc in toate simptomele descrise in articol, dar nu am fost diagnosticata. Si eu merg la doctori dar spre surprinderea mea analizele imi ies bine. Succes tuturor!
  07.07.2008 11:04 
panica
de cateva zile am impresia ca sunt bolnava cu inima.am fost la medic si mi-a spus ca nu am nimik dpdv medical iar tahicardia e provocata de aceasta neliniste si teama
  28.06.2008 00:09 
Este excelent acest articol mai ales ca si eu ma confrunt cu aceasta problema. Eu imi pot controla aceste atacuri exact cum este descris in acest articol. Trebuie sa gandim pozitiv, dar mai ales sa nu ne lasam coplesiti de aceste atacuri de panica care de fapt ele vin din mintea noastra si le amplificam si mai mult. Multe articole in continuare.
  27.06.2008 23:57 
Atac de panica
Este excelent acest articol mai ales ca si eu ma confrunt cu aceasta problema. Eu imi pot controla aceste atacuri exact cum este descris in acest articol. Trebuie sa gandim pozitiv, dar mai ales sa nu ne lasam coplesiti de aceste atacuri de panica care de fapt ele vin din mintea noastra si le amplificam si mai mult. Multe articole in continuare
  04.06.2008 19:46 
atac de panica
E foarte bun articolul, detailat. Sufar de ac boala si mi-ati fost de ajutor, cu toate ca am intampinat multe.
  31.05.2008 16:04 
Stop. Gata cu anxietatea cu panica eu am avut si inca am aceste simtome dar se pot controla si usor usor devii normal si te controloesi mai bine deci lasati medicamente sau alte cacaturi. Bafta
  26.05.2008 18:13 
Panica
Eu sufar de atacuri de panica. Simt ca ma sufoc si ca sunt pe cale sa fac infarct. Aam fost la toti doctorii, simteam ca nu stie primul, cu siguranta am o problema, nimeni nu ma intelege. Apoi am fost la psiholog, am facut terapie cateva luni. Acum sunt momente cand sunt bine si sunt momente cand atacurile revin. Mereu am fost o persoana independenta, acum mi-e frica si sa stau 2 minute singura in casa. Nu imi place ceea ce ama ajuns acum. Cel mai mult ma ajuta sa vorbesc despre asta. Nu stiu cum va simtiti, dar incercati sa scrieti ceea ce simtiti, chiar daca va tremura mana ingrozitor pe tastatura. :)
  14.05.2008 19:04 
Atacuri de panica
Cred ca sufar si eu de atacurile astea... se mainifesta mai degraba prin lipsa aerului si ma gandesc foarte des la moarte cum ar fi sa ma loveasca o masina sau ma vad in sicriu, de mentionat ca nu am decat 19 ani, mult stres acumulat multe probleme... dar ma tratez cu indiferenta nu cred ca e cel mai bun remediu nu l-as recomanda, dar... sfaturile sunt usor de dat, practica e mai grea.
  13.05.2008 15:11 
Ce am eu
Eu am avut o criza de spasmofilie si de atunci urasc aglomeratiile in trafic. Eu am atacuri cam 1 ora si am impresia ca voi lesina, ca voi muri, fata imi amorteste, respiratia este dezordonata. Nu am incredere in medici, desi mi-am facut analizele de urina si de sange si au iesit bine, si tot timpul cred ca am ceva. Daca fac ceva ce ma relaxeaza nu mai simt nimic. VA ROG daca este cineva la fel ca mine spuneti-mi si mie VA ROG!!!
  13.05.2008 11:17 
departe de adevar
nimeni nu isi provoaca atacurile de panica si nimenu nu le poate controla. eu le am in timpul somnului...
  09.05.2008 05:40 
Mii de multumiri
Si eu sufar de atac de panica, DAR astazi am infruntat aceasta "boala" si a fost foarte bine :) Mii de multumiri !
  08.05.2008 21:41 
Atac de panica
Am 17 ani si sufar de atac de panica f des... din cauza asta am slabit 10 kg. Am facut mii de analize dar totul este normal. Am fsot la multi doctori, am ajuns sa nu mai am incredere in ei si imi e frica sa iau pastile recomandate de ei de frica sa nu imi fie rau si sa mor... ma doare putin capul ma gandesc daca imi plesneste un vas de sange ca bunica mea... si tot asa... stiu ca imi fac rau singura dar vreau sa scap de asta... cum as putea sa scap daca stiti va rog lasati-mi un mesaj pe adresa de mail delice_dienutza@yahoo.com...:(( m-am saturat sa slabesc si sa ajung sa nu mai pot manca de frica:((
  03.05.2008 20:29 
Curaj
AVETI CURAJ SI CREDINTA IN DUMNEZEU.
  02.05.2008 16:07 
GRAVA SITUATIE!
Super articol! In momentul cand il citeam cu glas tare sotia a facut atac de panica. Am ramas masca. Separe ca lucrurile sunt destul de grave.
  01.05.2008 22:11 
Atacurile de panica si autismul
Salut, ma numesca mayya, si referitor la acest articol am si eu de facut unele observatii. In general, articolul prezinta in termeni generali si destul de optimist imaginea unui atac de panica. Acest fapt este imbucurator fiindca l-am printat si l-am analizat cu cativa pacienti de-ai mei. Din experienta mea am observat ca majoritatea celor care sufera de atacuri de panica, au un inceput de manifestare autista in perioada colipariei. La 45% din cei testati, in sedintele de consiliere, traume datorita inadaptabilitatii in primii ani, genereaza prezentul fisurat cu atacuri de panica. Ma intereseaza orice opinie vis-a-vis de aceasta posibila cauza. Va multumesc si va felicit cu stima, mayya
  29.04.2008 13:43 
O INTREBARE?
VREAU SA STIU DACA N TIMPUL TRATAMENTULUI CU STIMULOTON, POATE SA SE DEREGLEZE CICLUL MENSTRUAL? Va MULTUMESC.
  16.04.2008 23:11 
Si eu sunt investigat cu aceasta problema
Sunt foarte bune recomandarile de acest gen si va multumesc. Sunt bucuros cand pot sa studiez.
  09.04.2008 12:28 
Intrebare simptome
Am si eu o intrebare daca se poate... e posibil ca unul dintre simptomele atacului de panica sa fie amortirea usoara a fetei si a mainilor... am fost la neurolog... am facut tomograf si nu am nimik. Va multumesc!
  09.04.2008 00:32 
Uhm
Eu fac de vreo 2 ori pe zi... m-am obisnuit... stiu sa imi autoinduc starea si ma calmez... sper sa scap definitiv de "boala".
  26.03.2008 08:21 
Tulburari de panica
De 4 ani ma chinui cu pastile, mai exact seroxat si rivotril. Daca pana acum faceam cate un atac pe saptamana, acum fac unul la 5-6 luni, dar nu pot sa cred ca asa voi ramane pentru tot restul vietii. E groaznic... oare hipnoza nu ajuta?
  23.03.2008 20:26 
Atac de panica
Trec si eu prin asemenea momente si as vrea sa primesc niste sfaturi si incurajari sa depasesc momentul. Multumesc
  21.03.2008 22:05 
Atacul de panica
Si eu sufar de atac de panica. Chiar astazi am avut o criza destul de puternica dupa ce cu cateva zile in urma am fost ai linistita. Insa eu m-am mai linistit vazand ca nu sunt singura care are aceste simptome si ca, de fapt, nu este ceva atat de grav pe cat credeam eu. Sper sa reusesc sa ma adun si sa nu mai trec prin aceste stari de rau si frica.
  14.03.2008 16:47 
Atacul de panica
Eu am trecut printr-o perioada din asta deci pur si simplu credem ca ma prabusesc.
  14.03.2008 00:35 
Atacurile de panica
Sufar de atacuri de panica de 2 ani; seroxatul este singurul medicament care m-a ajutat si nu in primul rand credinta in Dumnezeu. In prezent merg la psiholog si as vrea sa fac si acupunctura. Seroxatul l-am intrerupt pt ca aceste medicamente luate pe o perioda mare de timp creeaza dependenta si dau tot felul de reactii adverse. Sa dea Dumnezeu si Maica Domnului sa scapam de ele. Sa stiti ca Sf Liturghie si Sf Maslu m-au ajutat f mult.
  07.03.2008 22:12 
Atac de panica
Ce sa va spun imi e frica de orice situatie urata, ma ia cu tremurat in interiorul corpului mi se usuca gura si automat ma intristez nu imi intra nimeni in voie cu nimic ma simt vinovata de toate problemele care ma inconjoara am o viata trista mie bine acasa dar cand trebuie sa merg la serviciu imi e scarba, mi se intoarce stomacul ce credeti ca trebuie sa imi schimb serviciul astept. Ajutorul vostru
  03.03.2008 20:00 
Cred ca am gasit problema!
Am avut si eu cateva atacuri de panica cred... mi se intampla seara de obcei cand sunt ff obosita sau sunt singura... simt ca mor, inexplicabil de altfel, imi simt capul greu si amortit, iara daca ma ridic brusc sau imi schimb pozitia imi trece, am stare de lesin si de sfrseala, parca ma desprind de realitate... am observat ca atunci cand beau cafea sau cola mi s-a intamplat mai acut parca... lucrez intr-un mediu fff stresant si am ff multe responsabilitati... ma intereseaza care ar fimaniera in care ar trebui sa reactionez cand mi se intampla iar si ce implicatii psihologice, psihiatrice are....
  22.02.2008 12:08 
Acupunctura
Este cineva care a reusit sa scape de atacurile de panica si stare anxioasa cu ajutorul acupuncturii?
  17.02.2008 18:58 
Atacuri de panica
Daca cineva imi poate spune despre simptomele care le-am scris mai devreme, daca intr-adevar sunt atacuri de panica si fobii sa imi scrie si sa imi de-a un sfat pe email corneliugeorge@yahoo.com. Cand intru in metrou am stari de neliniste, ceata pe ochi, dificultati de respiratie, simt nevoia de a evada din acel loc sa ies cat mai repede iar cand ies si merg putin pe jos imi trece dar in acele momente de abia mai urc scarile simt ca ma ia o oboseala puternica fizica si o stare de sufocare iar inima imi bate puternic. Am incercat si calciu si magneziu din anul 2000 si tot nimic acum iau pastile cu sunatoare si parca un pic sau mai ameliorat desi nu am decat 2 saptamani de cand iau doar. Va multumesc
  17.02.2008 12:13 
Frica
Sotul meu are permanent - deci nu cateva minute - deci permanent o stare de frica pe care o localizeaza in ceafa, la baza gatului si uneori palpitatii puternice cu dureri in cosul pieptului. insa nu are aceste senzatii de frica de a parasi locuinta sau frica de magazine. Frica sa este manifestata vis-a-vis de viata si moarte. Putem spune ca sufera de atac de panica? Doctorul i-a spus ca are insuficienta cardiaca. Este posibil? O alta teama majora este ca nu poate dormi. De aceea se culca foarte tarziu: la ora 3 - 4 dimineata. Eu nu mai stiu ce sfaturi sa-i mai dau. Va rog ajutati-ma !
  13.02.2008 18:21 
Atac de panica
Cam de 5 ani sufar de atacuri de panica, la inceput ca toata lumea nu stiam ce probleme am doar ca-mi era rau daca ieseam din casa. Trebuie sa recunosc ca am avut o viata foarte stresanta cu un barbat care vroia sa puna stapanire peste mine. Dar nu mi-am dat seama ca el ar putea fii cauza. La inceput am fost la mai multi pshihoterapeuti mi s-a dat mai multe medicamente dar ori nu functionau ori nu peste mult timp iarasi ajungeam sa nu pot sa ies din casa indiferent ca eram insotita sau nu. Nu mai aveam incredere nici in mine nici in alcineva. Aveam doar 23 de ani, stiam ca viata mea nu se poate termina aici asa ca am hotarat ca voi face orice doar sa ma fac cat se poate de bine. Am inceput sa fac pshihoterapie, la inceput nu intelegeam sensul lui deloc dar am zis daca am luat-o pe un drum o fac cat mai mult. Asa mergeam saptamanal, la urma urmei pot sa zic ca foarte multe lucruri am invatat, am inceput sa ma controlez nu pot sa zic ca tot timpul mi-a reusit dar stiam ca am luat-o pe cale buna. Dupa un an de terapie mi-am dat seama ca in cazul meu totul porneste din copilarie. Sincer cred in pshihoterapie mai mult ca in medicamente dar eu cred ca ce m-a ajutat cel mai mult a fost familia in principiu mama mea pe care am vrut s-o scutesc si nu i-am marturisist niciodata, ea ma ajutat sa ma pun din nou pe picioare dupa 5 ani si sa vad realitatea. Acum sunt casatorita cu un alt barbat care este opusul fostului nu iau niciun medicament si sunt insarcinata cu un copil. Sunt foarte fericita, dar nu pot sa marturisesc ca am scapat de aceasta stare {eu una nu i-as zice boala} doar ca am invatat sa-mi controlez creierul si stiu ca totul conteaza de mine. Parerea mea este ca cine observa ca are astfel de simptome sa se gandeasca ce suferinte sau stres are si cum ar putea sa scape de ele ca sa-si recapete increderea.
  11.02.2008 18:53 
Atacul de panica!
Atacul de panica este o tampenie!
  11.02.2008 12:15 
Atacul de panica!
Atacul de panica este o prostie care omul o are din cauza nervilor si este o frica care nu stii din ce cauza o ai!
  07.02.2008 20:34 
Stare de panica
Caut sa fiu cat mai tare este posibil sa reusesc.
  07.02.2008 13:11 
Atac de panica
Si eu ma confrunt cu acest diagnostic: atac de panica. Fac tratament cu sertralina si carmabazepina de aproape 2 luni dar mi se pare ca rezultatul este intarziat. Totusi mai cred ca am alte boli pentru ca in fiecare zi mi se pare ca am alte simptome. Oftez mereu ma doare spatele in zona plamanilor si am mereu senzatia ca ma paste ceva rau. Nu mi-am gasit inca persoana in care sa pot avea incredere in ea si sa ma asigure ca nu am nimic grav pe langa starile de anxietate mai sufar si de o alergie urata care nu-mi da pace si-mi da senzatia ca ma sufoc sau ca nu primesc oxigen destul. Am 28 de ani si am impresia ca ma comport ca un copil de 10 ani caruia ii este frica sa ramana singur acasa! Imi este frica de orice si nu ma simt in siguranta niciunde! Dar totusi sper sa gasesc un raspuns care sa ma convinga ca nu o sa mor curand si o sa pot sa-mi vad copilul crescand mare iar eu sa-i pot fi alaturi!
  06.02.2008 15:56 
panica...
N-am avut nimic atatia ani...nici nu stiam ca exista..pana acum 3 ani cand am avut un sindrom vertiginos...multa ameteala ca m-a inspaimantat...de atunci , nu mai plec singura pe strada , in magazine...si am frica sa ma mai asez chiar in locul in care a inceput ...intr-adevar, cand simt, ori ma gandesc la ameteala ..vine senzatia aceea de rau...dar am inceput sa ma mai controlez..dar de plecat singura tot nu plec...daca sant cu sotul,o prietena , n-am nimic...chiar si cu cainele meu...este rau sa fiu singura..dar poate o sa-mi infrang si frica asta..am fost sa-mi fac si EKG-ul...dar nu am nimic..pana la spital ,imi trecuse criza...Daca tu la 18 ani reusesti , eu ca sant cu mult mai mare , trebuie...
  03.02.2008 23:25 
Panica
Toti care aveti probleme cu atacurile de panica nu va lasati. Autosugestia este tot, va spun din propria experienta am 18 ani si ma lupt cu atacurile de panica de aproape 1 an. Si prin autosugestie am reusit sa reiau controlul; este un proces lent dar are efect. Eu mai am putin si scap de atacurile de panica. Daca eu am reusit sigur vei reusi si tu !!!
  03.02.2008 22:21 
Atac de panica
Totul este in mintea noastra. Eu cand ama atac de panica, de exemplu: pe strada, incep in gand sa cant, sa ma gandesc la altceva, ceva sa am un dialog cu mine insumi ca si cand as vorbi cu l alta persoana. Nimeni si minic (medicamente) nu ne poate ajuta in afara de noi. Suntem singurii medici din lume care ne pot ajuta. Atacul de panica nu exista daca noi nu vom fii in acel moment cu mintea acolo. Noi cei care suferim de aceasta boala avema mai multe dialoguri fata de normal cu eu-l nostru. Daca vom reusi sa ingropam definitiv eu-l nostru interior aceasta stare nu va mai exista, dialogul nostru va fi unor formal si normal. SUCCES!
  02.02.2008 12:59 
Increderea de sine
Parerea mea ca toti care sufera de atac de panica au nevoie de o emotie puternica sau de o stare sufleteasca care sa-i faca sa simta ca intr-adevar viata e frumoasa.
  29.01.2008 17:07 
Panica
Sigur prin tratament si autosugestie trecem peste toate.
  27.01.2008 17:52 
De 8 ma lupt cu atacul de panica....
Nu e o boala sau e boala? Asta-i intrebarea. Dar senzatiile sunt cumplite. Pai sa gandim pozitiv, sa bem ceaiuri din plante dar cred ca cel mai bine e sa gasim raspunsul rugandu-ne la Dumnezeu.
  21.01.2008 15:45 
Si eu am atacuri de panica, aceleasi simptome, analize super ok... sfat ganditi pozitiv si beti ceai de sunatoare combinat cu tei.
  16.01.2008 19:58 
Atacul de panica
Eu cred ca e atac de panica. Ce varsta ai? Eu am avut ceva asemanator pe la ora 2:30 noaptea! Mi-am facut ekg si nu am nimic! O colega care are atac de panica mi-a spus ca am facut asa ceva!!
  15.01.2008 04:14 
Atac?
Azi noapte m-am pus la somn si dintr-o data a inceput sa ma doara in piet in drept cu inima, eu am probat pulsul aveam pulsul slab, am inceput sa ma pierd m-am ridicat si am ametit, am tremurat, m-a luat cu frig si in cerul guri simteam aer rece, mi-a batut inima repede ce poate fi?
  14.01.2008 15:31 
Ii este frica de moarte
Vreau si eu un sfat cum pot scapa de starile pe care le am simt o durere in piept la inima si imi e frica sa nu mor. As dori un tratament sa scap de aceste stari si sa duc o viata linistita.
  13.01.2008 19:40 
Atac de panuca
Cand am atacuri de panica simt ca mor. Cum sa fac sa scap de ele? Sunt dependenta de xanax.
  09.01.2008 15:26 
Atac de panica
Rezultate remarcabile pentru tratarea atacului de panica este cu SEROXAT.
  27.12.2007 22:23 
As vrea mai multe informatii
Ma confrunt cu neplacuta problema atac de panica si as vrea sa scap de ea cu ajutorul dvs. Multumesc.
  21.12.2007 13:21 
Panica si placebo
O solutie temporara este administrarea unui placebo, nu? Daca va intereseaza efectul placebo, daca doriti sa stiti mai multe, daca aveti intrebari referitor la acest subiect sau daca doriti sa ne impartasiti din cunostintele sau experienta dvs. Va astept sa va alaturati grupului yahoo Efect_Placebo. Va multumesc. Adrian
  21.12.2007 00:15 
Atac de panica
Cred ca de 6 luni am problema asta si nu mai scap! E complicata! Pe mine ma tine tare mult! Uneori sunt zile intregi cand simt ca nu pot sa respir, ca nu am aer!
  18.12.2007 17:11 
Spasmofilie
Cam de o saptamana nu pot respira parca am un nod in gat. Prima data din piept m-a tinut si nu puteam sa respir nu stiu ce sa mai fac. Medicul de familie mi-a zis ca e de la lipsa de calciu.
  17.12.2007 22:52 
Despre atacu de panica
In atacul de panica cel mai important este sa constientizezi ce ti se intampla si ca exagerezi reactiile propriului organism. Am avut doar doua manifestari pana acum, dar presimt ca acesta e doar debutul. Intentionez sa urmez tratament medicamentos si, pentru ca nu am bani pentru sedinte de psihanaliza, imi voi face singura terapia cognitiv comportamentala, cu ajutorul cartilor si informatiilor de pe internet. Sper sa ma fac bine. Simptomele mele sunt de incordare puternica a muschilor fetei, pana la blocarea maxilarului, dispnee, teama ca voi pati ceva mai grav, asociate cu fobia unei dermatite urate pe tot corpul care mi s-a declansat ultima data si m-a marcat psihic prin violenta si abundenta pustulelor dermice (nu a trecut decat cu hemisuccinat administrat intravenos). Va tin la curent cu tratamentul pe care mi-l va prescrie medicul si cu rezultatele obtinute. Daca aveti cunostinte mai ample in domeniu, astept sugestii si sfaturi. Va multumesc!
  30.11.2007 23:24 
Atac de panica
Am avut stari de anxietate de cand am nascut. De 1 an nu am mai avut probleme dar in panica tot intru in plus am niste stari de ameteala de care nu scap si picioarele mi le simt ciudat sa fie de la starile astea?
  30.11.2007 23:19 
Nu stiu ce am...
Am si eu atacuri de panica dar am fost diagnisticata cu spasmofilie si nevroza, palpitatii mari, frica de a pleca de acasa. Ce trebuie sa fac?
  29.11.2007 20:05 
Atac de panica
Si eu sufar de atac de panica. Urmam un tratament cu antidepresive, am facut o cadere de calciu. Prima criza sa zic asa am avut-o in drum spre munca in metrou acum o saptamana. De atunci stau acasa mai mult in pat sau pe la usa doctorilor incercand sa aflu ce am. Nu am nimic la inima, desi tensiunea mea scade brusc, am ameteli, frica sa adorm ptr. ca inima mea bate din ce in ce mai incet si am teama ca voi muri in somn. Am 23 de ani si in urma stresului la care am fost supusa timp de un an am cerut ajutorul unui specialist. Mi-a fost prescris un tratament cu antideprezive, al caror efect secundar l-am simtit. Articolul de mai sus m-a ajutat enorm, intarind spusele unui alt medic psihiatru...cat despre tratament voi urma sfatul medicului respectiv si voi renunta la orice fel de pastile pentru ca sunt tanara si cu ajutorul sedintelor cu un psiholog trebuie sa inving aceste atacuri.
  25.11.2007 20:14 
Ma regasesc
Din pacate cunosc si simptomele, am trait si agorafobia si in prezent ma droghez cu xanax 3 sferturi din 0,25/zi (pentru ca reduc doza). Nu ma mai panichez decat rar dar am o depresie sau ceva apropiat. Poate anxietate? chiar nu stiu. De exemplu azi, toata ziua am stat in pat fara chef, oftand de numa'numa'.
  17.11.2007 21:32 
atac
eu ma tratez de atac de panica cu ceai de valeriana,tei si lavanda inainte de culcare magne b6 fiole,si sanax 0,25 jumate la nevoie si da rezultate.Icercati si voi
  16.11.2007 20:12 
Un om in plus...
Sunt studenta anul 4 la medicina si am si eu aceasta problema de 1 an. Am crezut k innebunesc. Dar nu e asa.Am facut tratament si m-am simtit ff bine o perioada. La mine problema sunt examenele. Cand aveam o restanta am avut primul atac de frica sa nu raman repetenta. M-am trezit dimineata cu o ametela de nedescris. Eu totusi sunt optimista si de fel sunt o jucausa. Parerea mea e ca cel mai bun remediu e sa vedem ce anume ne streseaza atat de tare si sa incercam sa eliminam acel rau. totul trebuie taiat din radacina.Cu Dumnezeu si o psihoterapie se vor rezolva.Luptam impreuna!
  15.11.2007 23:58 
help
cum se poate vindeca anxietatea starea de frica simtomele apar cu lucruri ciudate cum ar fii tulburari digestive
  13.11.2007 22:46 
despre...
eu am atacuri de panica de 2 ani, iau xanax, dar am ajuns la concluzia ca, cu cat evit mai mult cu atat imi pierd increderea in mine si imi produc singura atacul; nu de mult am inceput sa refuz ajutorul celor din jur si chiar este mult mai bine! inlocuitori pt xanax? extract din muguri de tei argintiu-la farmaciile naturiste, sau sedatif pc de la farmaciile normale(chiar daca este tot homeopat); niciunul nu este scump, maxim 10 lei
  07.11.2007 01:21 
salut
problemele personale stilul si modul de viatza pe care il avem ne produce aceste boli imaginare. si eu sufar de acelasi lucru `atacuri de panica` numai ca eu stiu sigur de ce si cum au aparut in viatza mea aceste stari inexplicabile. nu medicina provoaca dependentza asa cum spunetzi unii dintre voi ci jocurile de noroc provoaca dependentza de exemplu eu sunt un mare pasionat de astfel de jocuri cum ar fi ruleta pariurile sportive ...pentru ca un om sa isi poata traii aceste pasiuni e nevoie de bani sa potzi sta la masa de joc. cum aceste jocuri nu sunt facute pentru a castiga noi jucatorii e normal sa pierdem .. la inceput ma imprumutam la prieteni la familie pentru a juca apoi am dat direct in camatari luam bani cu dobanda de exemplu 1000 de euro cu 1400 pt o luna ...am tzinuto asa ani de zile ajunsasem sa am sa dau zeci de mi luam dintr-un loc sa dau in altu si uite asa strazile sau inchis la un moment . am trait un stres inimaginabil si nu de putzine ori am vrut sa ma sinucid ... intr-un final am reusit sa scap de toate datoriile si sa reduc stresul dupa care au aparut aceste atacuri de panica .. am fost la un psiholog recomandat de doctora mea de familie care a confirmat diagnosticul atac de panica si acum urmez un tratament pe o perioada de 6 luni de zile ...de asta spun ca totul provine din stilul si modul noastru de viatza .... id de mess alexandr_uu
  03.11.2007 12:09 
atacurile de panica
ma confrunt de 7 ani cu aceeasi problema.La inceput mi s-a spus ca am spasmofilie'dar timpul a dovedit ca nu era asa.Am gasit un dr.care mi-a dat tratament cu xanax si deroxat, l-am urmat timp de vreo 9 luni, apoi treptat am renuntat la tratament(bineinteles la recomandarea dr.)Sa stiti ca nu am devenit dependenta, starea mi s-a ameliorat considerabil, dar nu definitiv.Va inteleg perfect.Acum trec printr-un nou episod si fiind constienta de ce se v-a intampla daca nu fac ceva, m-am dus de buna voie la psihiatru.Problema e ca nu toata lumea constientizeaza si refuza tratamentul spunand ca ii va creea dependenta. Nu este adevarat:trebuie sa ai un medic care sa te sfatuiasca f bine ce trebuie sa faci.Va doresc multa sanatate!
  30.10.2007 16:01 
atacuri de panica
aunt in aceeasi situatie cu cei de mai sus .eu sufar de aceasta boala de un an si ceva .e cumplit si nu inteleg de ce daca sunt atati de multi in aceasta situatie nu s-a descoperit un tratament concret si de ce nu gasim un sanatoriu unde sa putem sa ne tratam
  27.10.2007 15:10 
atac de panica
adevarul este ca noi ne programam atacul de panica si eu am trecut prin asa ceva pana m am hotarit sa merg la un psiholog acum ma simt mai bine totul e sa stii cum gindesti defapt sa invatam sa gandim altfel
  25.10.2007 01:58 
atac de panica
am si eu atac de panica dar am fost la medic psiholog si mi sa dat zeroxat si la nevoie rivotril si ma simt mai bine.
  14.10.2007 15:27 
atac de panica
am o singura intrebare daca tratamentul cu Noni si Rodhiol de la (Calivita )ajuta in tratarea acestei stari de panica?
  12.10.2007 16:38 
atac de panica sau depresie
am citit aceste articole sunt foarte educative.Eu fac atacuri de panica dar am si depresii cu fobie(OBSESIE CA SUNT BONLAVA)(sunt tot timpul in alerta daca ma doare ceva,daca am anumita stare, discomfort)oricum neplacute si dificile situatii mai ales pt. mine.Articolele sunt educative dar cred ca este nevoie si de un ajutor din afara(medic in specialitate sau psiholog)
  12.10.2007 08:39 
atacuri de panica
Asemeni multora am probleme cu atacurile de panica uneori reusesc sa le controloez alteori nu ,ce tehnici as putea folosi pentru a-mi reveni
  12.10.2007 08:37 
atacuri de panica
intradevar iti pot distruge viata dar daca ai vointa destula reusesti sa treci cu bine peste fiecare atac o spun din experienta
  07.10.2007 12:30 
vreau pareri
de o luna am si eu probleme cu atacurile de panica si ma simt debusolat as dori sa aflu mai multe remedii sa imi revin la normal
  05.10.2007 15:20 
mesaj
am fost in china sa ma tratez cu ceaiuri si medicamente din plante.ma simt destul de bine.mentionez ca am luat 6 luni almaprazolam si am devenit foarte stresata fiindca deveneam dependenta de almaprazolam de aceea am plecat in china sa pot renunta la ele si chiar am reusit.plimbarile si activitatile in aer liber ,in spatii deschise ma ajuta enorm,la fel si innotul
  23.09.2007 23:58 
ADP
Am avut atacuri de panica si au revenit. Am fost in Franta la medic si mi-au dat xanax,1 cutie, peste 3 saptamani mi-au mai dat una si apoi 4 cutii(mi-au spus ca sunt ultimile pe care mi le mai dau). Aici e privit ca un medicament foarte periculos, acolo e aproape ca aspirina. Se poate lua si daca s-a consumat alcool in cantitati mici?
  06.08.2007 16:48 
luati rhodiolin
  14.07.2007 11:54 
ajutor
Sunt un fost sportiv de performanta ,am jucat volei 18 ani la cel mai inalt nivel , acum sunt antrenor si de citi va ani am aceste stari de panica care in ultimile luni s-au agravat ,s-au intensificat.Incerc sa gasesc un mod de a putea scapa de aceasta panica si sa revin la viata o viata mai buna.Astept vesti de la toti cei care ma pot ajuta la dumitrescu_mariuscj@yahoo.com Va multumesc
  01.07.2007 09:55 
anxietate
Si eu sufar de aceste atacuri de panica si de depresii.Am urmat tot felul de tratamente medicamentoase si am facut si psihoterapie 2 ani dar fara rezultat.Sunt terminata.Nu mai stiu ce sa fac.Sunt deja dependenta de Xanax.Acum sunt intr-o stare deplorabila pt.ca fam.mea pleaca la mare iar eu raman acasa din cauza ca-mi este f.frica sa-mi parasesc mediul in care ma simt mai in siguranta.Exista clinici sau sanatorii pt.asa ceva?
  14.06.2007 22:24 
am nevoie urgent de ajutor
am si eu aceeasi problema.in ultimul timp s-au indesit.nu mai pot sa merg nici macar pana la paine de frica.exact cum am citit,evit situatiile in care deja am avut un atac.am nevoie de ajutor pt ca nu stiu cum sa ma autoincurajez va rog sa-mi raspundeti,nici macar nimeni nu stie de situatia in care ma aflu.trebuie sa revin la normal
  17.04.2007 22:32 
nu stiu exact ce este
simt cum tot corpul se moleseste caldura in corp si ca partea stanga obrazul in special imi paralizeaza ca si cum o sa ramin paralizata si vad dublu n
  21.03.2007 10:12 
ai dreptate
parerea mea este aceiasi tre sa faci in asa fel sa`ti gasesti echilibrul eu am atacuri de panica de la cortizon si le am doar atunci cand ma doare cv sau daca sunt pe "teritoriu"strain in momentele astea mai iau cate un alprazolam si ma mai ajuta ,as dori un tratament dar nu medicamentos pt ca de multe ori devi dependent cv naturist daca stie cn va rog sa`mi trim e-mail la leone_marcus@yahoo.com
  07.01.2007 18:09 
antidot
Mi s-a intamplat si mie de cateva ori Acum la 40 abia mi-am dat seama ce se intampla de fapt tre sa recunosc insa ca de data aceasta m-a lovit cam rau:) Din fericire insa am observat ca e rezolvabila pb +ca intelegand despre ce era vb timpul lucra in favoarea mea Ai nevoie de o autoincurajare Pe mine m-a ajutat faptul ca am descoperit ca-s mai tare ca panica mai ales ca tine f putin.E minunat sa te poti controla pentru a putea ocoli faza gandindute la cu totul altceva sau efectuind o activitate anume Eimportant sa razi cat mai mult sa zambesti sa cauti asta tot timpul RASUL E SUPAPA DE SIGURANTA A VIETII
  24.12.2006 22:23 
atacuri de panica
am atacuri de panica de o jumate de an si incet incet e tot mai grav.de exemplu nu maies afara din casa ;si astazi e craciunul si prietenul meu a plecat la colindat si toti prietenii mei eu am ramas acasa din cauza fricii de a nu mi se ntampla ceva rau.vas ruga foarte mult daca puteti sa ma ajutati.
  30.11.2006 00:19 
atac de panica
cateva luni bune am suferit eu de atacuri de panica.Simtitor se rareau dupa consumul zilnic a 2 pahare de lapte gras si nefiert,ceea ce nu consumam deloc inainte,plus aerobic,adica orice fel de sport,si...cristaloterapie,linistirea mintii cu ajutorul cristalelor.Au trecut 10 ani de atunci si sunt ok.A,si intaritoare Ginseng.Succes.
  25.10.2006 13:02 
parere
este unul dintre cele mai clare articole despre aceasta tulburare pe care o am gasit-o pe net. multe persoane isi pun intrebari la care nu se gasesc decat raspunsuri intuitive. ceea ce am vayut aici este foarte profesional. bravo
  19.09.2006 13:21 
ajutor
multe din problemele cu care va confruntati si dv le am si eu dar mie imi scade si tensiunea in acele momente 8,5 9,6 si ma intreb de ce
  30.08.2006 21:37 
am 23 de ani si am atac de panica...
acum un an am ramas insarcinata si din nefericire am pierdut sarcina la 4 luni,fara sa stiu cauza.De atunci am atac de panica,eu ma linistesc fff mult cand citesc astfel de articole care ma incurajeaza.Poate nu ma credeti dar incercati sa cititi PARACLISUL MAICII DOMNULUI ,increderea in Dumnezeu cred ca ne poate ajuta cel mai mult si un psihoterapeut.Daca exista cineva care vrea sa vb cu mine despre asa ceva ID.neu este nc_ionela sau adresa mea de mail neata_anca@yahoo.com.Va miltumesc mult si chiar as vrea sa vb cu cineva despre asa ceva.Astept.....
  18.08.2006 12:23 
am de 23 de ani atacuri de panica
Am devenit alcoolic(acum sunt abstinent),pentru ca nu ma intelegea nimeni la vremea respectiva si mai toti medicii asociau atacurile de panica cu hipocalcemia!!!..iar un paharel am vazut ca ma dezinhiba, am incercat tot soiul de medicatii (seroxat-care cat de cat a dat roade, tioridazin asociat cu diazepam,rivotril etc... Degeaba !!! Am ajuns la ccl ca aceasta chestie e o cruce pe care trebuie sa o port toata viatza! Acum mai nou mi s-a prescris stimuloton...ma simt groaznic dimineatza ...parca nu mai sunt eu Nu stiu ce sa mai fac ... Poate exista vreun medic care urmareste portalul asta si-mi poate da vreun sfat...Boala asta(care nu stiu daca e cu adevarat o boala) are vreun remediu real ? Se vindeca sau...
  15.08.2006 11:25 
anxietate
Nu-mi vine sa cred ca exista atatia oameni cu aceeasi problema de teama necontrolata ca si mine!Parerea mea e ca atacurile de panica vin in urma unei perioade de stres maxim(la mine au venit dupa perioada cu licenta si examenele stresante), insa de atunci reusesc sa ma controlez si sa infrunt singura situatiile care imi provoaca teama, pt ca daca nu infrunti singur teama ta, ea te va coplesi; o alta metoda este sa iti provoci atacurile de panica-incercati si veti vedea ca nu se intampla nimic; alta metoda ar fi terapia naturista-ceaiuri de musetel, tei, valeriana pot face minuni; mi-am dat seama ca evitarea situatiilor care provoaca teama imensa creste anxietatea, asa ca e bine sa urmam zicala: Daca vrei sa scapi de o frica trebuie sa treci prin ea de mai multe ori pana dispare! Nu trebuie sa dipseram pt ca exista solutii pt orice problema! Numai bine!
  15.07.2006 20:08 
ajutor
la ceea ce am relatat mai sus as vrea sa va mai spun ca fac tratament ci stimuloton si jumatatea de calmepam seara ...daca are cineva rezultate bune la un tratament naturist sau chiar sa vindecat de aceasta boala va rog sa ma contactati pe adresa de mail...sper sa o dea pe acest sait...
  15.07.2006 20:04 
ajutor
sufar de atac de panica de 5 ani si am si cateva fobii cine ma poate sfatui ce sa fca unde sa ma mai duc?am intelers intr-un articol ca homeopatie ar fi un remediu ...astept un semn pe adresa de mail obrete_adita@yahoo.com..va multumesc si nu ma uitati si pe mine va rog
  04.07.2006 10:40 
atacuri de panica
Sufar de ani de zile de atacuri de panica si de spasmofilie.Acum ca am citit articolul acesta,care este deosebit-FELICITARI-am ajuns sa cred ca de fapt eu nu fac spasmofilii ci doar atacuri de panica.Ceea ce vreau eu sa va intreb este:atacurile de panica pot produce spasmofiliile,sau spasmofiliile produc atacurile de panica? Pe mine toti doctorii m-au tratat de spasmofilii cu ,caderi de calciu,asta pana ieri cand am facut iar o criza,am ajuns la spital la urgenta si de acolo la psihiatrie unde mi s-a spus ca de fapt panica este problema mea,si nu spasmofilia.Va rog mult sa-mi dati un raspuns,de aceea v-am dat si adresa mea de e-mail.Va multumesc mult.
  18.06.2006 18:35 
Am atac de panica
am 16 ani si am facut atac de panica la meditati find foarte stesat si nu am stiut ce se intampla cu mine nu stiu ce sa ma m-ai fac nu m-ai fac nimica din ce faceam inainte
  24.05.2006 05:20 
atac de panica
Trec si eu prin aceasta situatie,fac tratament de 3 luni si nu simt nici o ameliorare. Am ajuns la concluzia totul porneste de la lipsa de autocontrol, totul depinde de vointa fiecaruia. In timpul crizei trebuie sa va spune-ti ca va trece si ca o sa depasiti momentul ca nu se poate intimpla nimic grav. ps. D-zeu este salvarea, incercati sa mai cititi cate o rugaciune!!
  02.05.2006 21:09 
atac de panica
dupa ce mi-a decedat sotul anul trecut am fost diagnosticata cu stare de anxietate foarte puternica si mi s-a prescris tratament pe care l-am intrerupt brusc dupa 2 luni. mi-a mers bine cateva luni dupa care am inceput sa am atacuri de panica. iau xanax , 1past\ zi de 0,25. totusi mai imi pierd controlul cateodata. ce este de facut ?
  19.04.2006 20:36 
atac de panica
am avut un atac de panica in octombrie iar acum nu scap de starile de ameteala ce fac?
  02.04.2006 09:31 
atacul de panica
Ma bucur ca am citit articolul pentru ca si eu uneori am avut unele simptome enuntate mai sus:palpitatii seara si nu-mi explicam de la ce mi se trage.Sunt o persoana singura(vaduva) si probabil fiind stresata de multe probleme ajungeam in aceasta situatie.Intradevar sunt cu multa stapanire de sine si am trecut mai usor peste aceste stari(neavand pe nimeni in preajma mea in aceste momente careia sa ma plang).Am o colega de serviciu care a ajuns la spital din aceste considerente.A consultat mai multi medici,invocand tot felul de afectiuni,toate analizele au fost normale si ea si astazi crede ca este mai bolnava decat altii.O sa-i listez comentariul despre "atacul de panica" si poate se va linisti.Sunt foarte binevenite astfel de articole. Cu multumiri Dnei .Carmen Oprea.
  01.04.2006 18:15 
anxietatea
Este bun articolul, citindu-l am primit multe informatii despre problema dezbatut , mi se pare un lucru bun daca ar fi si mai multe informatii despre felul cum se trateaz si unde se trateaz diferite boli (linkuri , adrese de medici , spitale , trapeuti etc )
  01.04.2006 11:57 
atacul de panica
imi pare foarte bine ca mi-ati trimis acest articol deoarece si eu sufar de atacuri de panica de cand eram insarcinata in trei luni.baiatul meu are acum 1 si 8 luni iar atacurile de panica au inceput sa se mai rareasca foarte putin.am mai citit pe top sanatate despre acest articol si acest lucru ma facut sa ma mai consolez un pic si sa trec mai usor peste acest lucru.
  01.04.2006 09:47 
nu sufar de asa ceva
cand sunt bolnava ma duc la medic.de cele mai multe ori prea tarziu cand boala a avansat foarte mult.si presupun ca multi facem la fel.adica:"nu am bani acum";"nu sunt chiar asa de rau";etc.cam asa sunt eu.
  23.03.2006 20:52 
atacul de panica
articolul a venit ca o adiere calda de vint peste sufletul meu rece de atata frica..doresc un remediu ptr.tratarea atacurilor de panica,sunt din cluj,daca stiti un terapeut pe care sa nu il intereseze numai banii v-as ruga sa mi-l indicati...
  18.03.2006 23:20 
articolul este bun...,dar ce unguent sa folosesc,sa nu imi transpire mana,pt-ca ma deranjeaza foarte mult...,imi transpira foartr tare...
  17.03.2006 19:02 
parerea mea........
mie mi se pare ca totul e in van, tratamente, terapii, sau.....poate sunt eu prea descurajata, ptr ca nimik din toate astea nu m-au ajutat in cele din urma....cosmarul continua, atcurile apar ca pe tarla, increderea in mine scade vazand cu ochii, deci.....voi sa trageti concluziile, ptr ca eu am obosit. si am doar 23 de ani.
  06.02.2006 21:37 
atac panica
articolul este foarte bun ,in atacul de panica conteaza foarte mult si autosugestia trebuie sa ne gandim in acel moment ca totul va fi bine .
  26.01.2006 11:50 
panica
am fost diagnosticata cu atac de panica urmez un tratament si am inceput sa ma simt mai bine avand mare incredere in doctorul meu neurolog,acum imi dau seama din ceea ce am citit ca pot sa inving aceasta teama,ca pot sa ma autosugestionez si singura si ca nu este o boala foarte grava precu credeam este binevenit acest articol si ma ajutat foarte mult
  19.01.2006 17:49 
Si eu am avut un atac de panica acum o luna iau inlocuitor la xanas cate o jumatate de pastila seara si magneziu , acum sunt bine dar am un tremurat in corp cand sunt obosita
  19.01.2006 17:49 
Panica
Am si eu uneori atacuri de panica,au inceput acum vreo 2 ani ,cand am avut ceva probleme in familie. Sunt de acord ca noi suntem cei care putem anihila atacurile de panica,dar eu uneori nu reusesc. Trebuie sa fie cineva alaturi de noi pentru inceput. Cel putin asa simt eu.Daca cineva stie vreun remediu mai deosebit ar fi bine sa il spuna.
  19.01.2006 17:49 
Atac De Panica
ATACUL DE PANICA ARE LOC DOAR IN MINTEA OMULUI, CARE AR TREBUI FOLOSITA DOAR LA PIATA CIND TREBUIE SA NUMERI.cEL CARE TRAIESTE CU MINTEA SA VA FI UN NEFERICIT TOATA VIATA IAR CEL CARE IESE IN AFARA MINTII VA FI CELL MAI FERICIT SI VA INTELEGE CA MINTEA POATE FI UN DUSMAN DE TEMUT MAI ALES IN CAZUL ATACULUI DE PANICA!
  19.01.2006 17:49 
POTI CONTROLA 100 % aparitia crizelor
Astazi am fost diagnosticat cu ATAC DE PANICA,iar in momentul consultului eram in mijlocul unei crize. Ma durea pieptul si nu puteam respira normal( LIPSA AERULUI LA INSPIRATIE). Dupa ce am aflat (CONSTIENTIZAT) ca nu este o boala care sa-mi puna viata in pericol,in urmatoarele 6 ore nu am mai avut nici o criza. TOTUL SE INTAMPLA IN MINTEA MEA! DECAT SA FOLOSESTI TIMPUL PTR. A-TI IMAGINA LUCRURI GROAZNICE , MAI BINE FOLOSESTE-TE DE EL PTR. A-TI TRAI VIATA !... FIINDCA ESTI PERFECT SANATOS!
  19.01.2006 17:49 
Parere
Cred ca sunt afectata de acest gen de afectiune, si recunosc ca la inceput a trebuit sa consult doi cardiologi si un neurolog, sa primesc de la fiecare un alt diagnostic ca sa imi dau seama ca de fapt e doar o problema de stres. Nu-i usor sa faci fata unei astfel de boli dar recunosc ca atunci cind am inceput sa incerc singura sa depasesc crizele , mi-a fost mai usor. Cele citite mai sus imi intareste credinta ca pe linga tratament ai nevoie si de o vointa proprie. Asi vrea sa stau de vorba cu cineva care se pricepe in astfel de retete.
  19.01.2006 17:49 
cel mai bun doctor pentru tine esti chiar tu !
am spondilita anchilozanta si de un an am si atacuri de panica. sunt atat de neplacute ca sincer in acele momente nu stiu ce sa mai fac dar am invatat ca se pot controla si diminua. de meserie sunt terapeut si cunosc multe despre tratamente de tot felul mai ales cele naturiste. tuturor celor care citesc le spun ca adevaratul medic pt fiecare este el insusi....dar si cel mai bun asasin....incercati sa va spuneti timp de 1 minut ca va doare capul si o sa vedeti rezultatul....incercati timp de 1 minut.... ca v-a trecut durerea de cap si la fel o sa vedeti rezultatul, se poate intampla sa nu va treaca durerea si atunci intrati in panica...va trebuie mai multa incredere in voi, trebuie sa stiti ce anume va predispune la aparitia atacului de panica, unii au ceva ereditar, altii o boala care ii face sa-si determine atacurile, nimic nu apare daca nu este un teren ideal pt a se dezvolta aceasta maladie. cu stima marcel dragus
  19.01.2006 17:49 
ajutor
te rog sa imi spui ce tratament ai urmat pt ca si eu sufar de atacuri de panica
  19.01.2006 17:49 
Si eu am suferit acum 12 ani de aceste atacuri de panica, dar cu ajutorul unor tratamente homeopate am reusit sa-mi revin. Au fost singurele care m-au ajutat.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie