Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sarbatori
Home > Stil de viata > Sistemul imunitar > Sarbatori > Armonie interioara pentru sanatatea ta!

Armonie interioara pentru sanatatea ta!

Femeile sunt faimoase pentru ca se implica absolut in tot ce fac. Intre familie si cariera nu mai ramane foarte mult timp pentru sine. Starea ta de sanatate este influentata de posibilul dezechilibru intre minte, corp si suflet. Invata sa te cunoste pe sine si problemele vor disparea ca prin minune.
Metaforic vorbind, daca afectiunile si starile de rau ar fi reprezentate de un copac "bolnav" am cauta sa incepem sa-l ingrijim de la radacina, pana la coroana si frunze. Medicina moderna ne invata sa vopsim frunzele copacului cu verde in speranta ca respectivul arbore se va vindeca de la sine.

Un corp sanatos este lipsit de orice semnificatie cat timp nu este asociat unei minti si unui suflet sanatos. Mintea contine gandurile si sentimentele noastre, sufletul le exprima. De obicei, sufletul guverneaza mintea si trupul; multi dintre noi intra in "incurcaturi" in momentul in care acest echilibru dispare.


Acordul perfect intre corp, minte si suflet implica o sanatate radianta

Cand te intalnesti cu o situatie critica, instinctul iti pregateste psihicul fie pentru lupta, fie pentru fuga. In timpul acestei stari, mintea stimuleaza organismul pentru a produce substantele chimice si hormonii (adrenalina, cortizolul) astfel incat sa poti depasi etapa de criza si sa rezisti in fata stresului.

In timpul starii de lupta sau de fuga toate aceste secretii chimice ale organismului sunt folosite. In cazul in care preferi o alta cale de abordare a unei probleme sau ai o alta optiune (in afara fugii sau confruntarii cu respectiva problema), hormonii si celelalte substante chimice secretate (care in mod normal ar fi fost utilizate) incep sa se acumuleze in corp. Drept urmare, de-a lungul timpului apar tulburari de sanatate care pot conduce la aparitia unor conditii serioase de sanatate.

Emotiile stau la baza oricarei afectiuni si boli, al celui mai mic disconfort fizic si psihic. Mania, teama, lipsa increderii in sine sunt emotii aglomerate in trup; atat timp cat sunt lasate nerezolvate, ele slabesc organismul, determinand aparitia durerilor si a disconfortului general.

Fiecare stare de boala transmite indirect faptul ca ignoram o anumita parte a sinelui, o anumita nevoie care se cere rezolvata si satisfacuta. Emotiile reprezinta fundatia pe care se construieste viata. Ele ne inspira, tot ele ne limiteaza.

Bucuria, fericirea alaturi de manie, confuzie, teama construiesc o persoana complexa. Starea de fericire si de bucurie ne inalta de fiecare data, oferindu-ne puterea necesara pentru a merge mai departe. Limitarea emotiilor ne impiedica sa ne cunoastem pe sine mai bine, indicandu-ne false perceptii.

Sentimentul de teama genereaza confuzie pe toate planurile vietii: in relatie, privind cariera, succesul si finantele. Pe masura ce ne exploram spiritualitatea este bine sa ne constientizam emotiile si sa le eliberam. Cunoasterea completa presupune recunoasterea si nu renegarea emotiilor mai putin placute - teama, confuzie, disperare, negare si lipsa de incredere.

Emotiile negative care se manifesta prin afisarea unui comportament dezechilibrat are repercusiuni grave asupra organismului. Emotiile pot provoca serioase dezechilibre interne, nu numai la exterior; motiv pentru care in momentul in care esti foarte nervoasa, stresata si prost-dispusa poate surveni o criza renala sau biliara, de exemplu.

Depresia mareste riscul de aparitie a hiperaciditatii ce poate degenera in ulcer, mania necontrolata determina marirea presiunii sangvine, amintirile neplacute din trecut, ramase nerezolvate, conduc la tendinte melancolice si viitoare insomnii.

Atitudinea negativa si pesimista este primul semnal de alarma inainte de instaurarea oricarei boli. Aceste atitudini si stari negative ar fi bine sa reprezinte o prioritate pentru oricare dintre noi, indiferent de programul incarcat de la locul de munca pentru a preveni indirect posibilele afectiuni si boli.

Daca te obisnuiesti sa gandesti optimist si sa fii plina de speranta si incredere, iti poti determina viata sa urmeze un curs pozitiv, indepartand riscul de a te confrunta cu situatiile mai putin placute ce pot aparea in orice moment al zilei.

Membrii familiei, prietenii, lumea care te inconjoara reprezinta refectii ale propriului tau eu. Ceea ce te deranjeaza la cei din jurul tau este de fapt o proiectie a starilor si a emotiilor care te privesc in mod direct si au ramas nesolutionate.

Criticile si acuzele servite celorlalti inglobeaza de fapt o autocritica. Te supara faptul ca nu primesti suficienta atentie intr-o relatie? Poate ca este timpul schimbarii - fii tu prima care face un pas pozitiv, fii mai deschisa si mai atenta si apoi acuza din nou daca mai este cazul.

Condamni o persoana din pricina egoismului si a meschinatatii? Priveste-te pe tine in complexitatea emotiilor tale si gandeste-te daca indirect nu este o remarca ce ti se potriveste perfect.


Sfaturi

In timp ce asculti o muzica linistita sau admiri un apus de soare cum te simti? Categoric mult mai linistita si mai relaxata, eliminand din minte problemele de zi cu zi ce nu te lasa sa respiri, ce nu-ti ingaduie momente de respiro. Opacitatea si dificultatea problemelor, melancolia, emotiile negative, starea de oboseala generala se indeparteaza de tine; acestea sunt momente in care mintea, corpul si sufletul ating starea de armonie.

Medicina alternativa poate fi un alt posibil remediu pentru ca prin intermediul ei se aliniaza in mod natural corpul, mintea si sufletul astfel incat sa functioneze in armonie ca un tot, nu precum trei unitati distincte.

Terapiile alternative au beneficii uluitoare asupra continuitatii celor trei unitati; te vei simti mai puternica, vei avea pofta de viata si energii nebanuite pentru a rezista situatiilor imprevizibile. Acest regim echilibrat in viata te va ajuta sa-ti dai seama ce anume inseamna succesul, atat cel personal, cat si cel profesional.


Lucruri si activitati la care poti apela pentru a te relaxa:

  • yoga si meditatia;
  • religia;
  • ascultarea unui CD cu muzica ta preferata;
  • conversatiile cu persoana iubita;
  • plimbarea cu o barca;
  • o plimbare prin parc;
  • o baie fierbinte.


Solutii simple pentru a intampina primavara cu zambetul pe buze

1. Primavara este prin excelenta anotimul reinnoirilor. Este timpul ideal pentru a decide ce vrei sa faci in viitorul apropiat. Alegerea unui scop ii va da vietii tale o directie, un inteles.

2. Este bine sa faci o lista cu toate succesele din viata ta. Amintindu-ti implinirile vei avea increderea si puterea necesare unei alte etape din viata ta.

3. Imagineaza-ti fel de fel de situatii placute - privind succesul de la locul de munca, starea ta de sanatate, relatia pe care o ai - ori de cate ori simti ca nu mai ai energie pentru a merge mai departe. Detaliaza respectivele episoade imaginare mergand cu detalii privind sunetele si culorile; nu-ti fie teama sa apelezi la ele cand ai nevoie.

4. Planifica-ti o vacanta frumoasa, o excursie la munte ori la mare sau o simpla iesire in compania prietenilor in timpul unui weekend. Cand stresul loveste, nu uita de evenimentul planificat.

5. Comunica mai mult cu natura. Oricat ar suna de ciudat, invata sa explorezi si sa acorzi mai multa atentie locului unde esti. Savureaza o plimbare in parc sau cumpara-ti flori, doar a venit primavara, si aprecieaza-le dimensiunea, culoarea si mirosul.

6. Mentine o atitudine pozitiva. Emotiile negative iti afecteaza starea de spirit, nivelul de performanta la serviciu, sanatatea si aspectul fizic. Fii constienta de faptul ca dispozitia ta este contagioasa; ii priveste si ii afecteaza si pe cei din jurul tau. Nu uita ca in orice mediu de munca, oamenii optimisti sunt sanatosi, energici si obtin succesul mult mai usor decat pesimistii.

7. Condimenteaza-ti mancarea: pregateste-ti un mic dejun plin de energie. Mancarea condimentata iti stimuleaza metabolismul si iti confera energie de-a lungul intregii zile. 8. Nu trai ca strutul: vaneaza momentele de bucurie si relaxare. Nu le lasa sa-ti scape printre degete. Momentele de bucurie sunt adevarate surse de putere pentru viata ta.

Vezi pasul 3...

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  13.04.2011 19:46 
bun sfat
aveti perf drep dar de obicei astep sav faca altii cva pt noi
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie