Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Am nascut un copil cu mielomeningocel si care dupa multiple operatii la varsta de 4 luni a murit. ntrebarea mea este daca acest fapt (pierderea copilului) putea sa produca un soc atat de intens incat sa nu mai pot ramane insarcinata? (sorozi)

Am nascut un copil cu mielomeningocel si care dupa multiple operatii la varsta de 4 luni a murit. ntrebarea mea este daca acest fapt (pierderea copilului) putea sa produca un soc atat de intens incat sa nu mai pot ramane insarcinata? (sorozi)

 

In mod sigur este posibil. Ar fi bine daca ati gasi o modalitate de a vorbi cu cineva despre experienta trecuta, pentru a intelege mai bine cum ati deposit-o (sau nu), ce a insemnat pentru dumneavoastra si in ce masura va simtiti in acest moment capabila sa mergeti mai departe, facand un alt copil. Va poate ajuta sa incepeti sa va relaxati in fiecare seara si sa invatati sa comunicati cu corpul dumneavoastra.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  19.02.2011 16:15 
mielomeningocel
nu mai spune k nu se poate face nimik pt k are paraplegie flasca pt ca si eu am o fetita de 2 ani si merg la centru recuperare dr. nicolae robanescu unde sunt specialisti fff buni si suntem inspre bine,adik face progrse..
  12.07.2010 00:43 
mielomeningocel
BAITELUL MEU ARE 12 ANI SI ACELEASI CUVINT LE-AM AUZIT CIN L-AM NASCUT . SI ATUNCI AM SPUS ' CE O VREA DUMNEZEU'
  11.03.2010 22:46 
DESPRE NEPOTICA MEA
Fiica mea, in urma cu 7 ani, a dat nastere la o fetita care a fost diagnosticata de medici cu mielomeningocel.La 3 luni a fost operata de hidrocefalee,iar in luna urmatoare a fost operata de meningocel.Dupa care medicii i-au pus dren la cap si coloana.De atunci si pana in prezent, in fiecare an din 3 in 3 luni parintii merg cu ea la control,acolo unde a fost operata.E foarte dureros ca acest inger de fetita sa aibe asa boala.Oameni buni care aveti sau ati intalnit asemenea cazuri v-as intreba oare acest copil mai are o sansa la viata?
  29.12.2008 18:57 
MIELOMENINGOCEL
SUNT O FATA DE 17 ANI SI LA NASTERE AM FOST DIAGNOSTICATA CU ACEEASI BOALa SI MEDICII LE-AU ZIS PARINTILOR MEI CA NU O SA TRAIESC.AM FOST OPERATA LA VARSTA DE 7 ANI DE MIELOMENINGOCEL IN SPITALUL BUDIMEX SI NU S-A REZOLVAT NIMIC CI MAI MULT S-AU AGRAVAT PROBLEMELE:AM O HIDROCEFALEE,INCONTINENTA(DE LA NASTERE),VEZICA NEUROLOGICA,ETC.EU DACA IMI PERMITI SA ITI DAU UN SFAT AR FI SA STAI TOT TIMPUL LANGA EL CA ASA VA TRECE MAI USOR PESTE PROBLEME.EU TREC ZI DE ZI PRIN ACELEASI PROBLEME SI CU AJUTORUL PARINTILOR LE DEPASESC MAI USOR.EU SPER CA EL SA NU AIBA ATATEA PROBLEME CA SI MINE.SANATATE!
  29.12.2008 18:37 
FI ALATURI DE EL
EU SUNT O FATA DE 17 ANI SI LA NASTERE AM FOST DIAGNOSTICATA CU ACEEASI BOALA.LA INCEPUT MEDICII NU MI-AU DAT NICI O SANSA DE VIATA DAR ACU MULTUMESC LUI DUMNEZEU SUNT IN VITA,CUTOATE CA AM MAI MULTE PROBLEME.DACA IMI PERMITI SA ITI DAU UN SFAT AR FI SA NU IL PARASESTI NICIODATA PE INGERASUL TAU.SA FI ALATURI DE EL TOT TIMPUL CA AVETI DE SUFERIT SI LUPTA E MAI USOARA IN DOI.NU VREU SA TE SPERII CAND AM ZIS CA AVETI MULT DE SUFERI,CA POATE SOARTA LUI VA FI ALT FEL.FI ALATURI DE EL SI GAND BUN LA DUMNEZEU.
  24.07.2008 14:17 
Durere crunta
Am un superb ingeras de 8 zile si are spina bifida cu mielomeningocel, cu un fel de cocoasa in zona lombara si picioarele deformate congenital si paralizate. In ciuda analizelor si ecografiilor facute, medicii nu au observat nimic. Socul a fost imens la nastere!!! Incredibil cum iti poate distruge viata, insa mai ales pe a ingerasului, un medic indolent! Insa am un mesaj pt toate mamicile care au copii cu asemenea probleme: capul sus! Sufletelele acestea dulci si pure au nevoie de zambetul nostru atunci cand ii strangem de mana, cand ii alaptam, cand ii luam in brate! Merita sa luptam pana la ultima lor sansa! Merita sa ne bucuram de ei atata timp cat aleg sa stea langa noi! Daca, insa, decid sa mearga sus, in cer, sa ne bucuram la gandul ca vor fi ingerasi! Si ne vor purta de grija in orice moment... Capul sus si inima deschisa!
  24.03.2008 11:47 
Mielomeningocel
E o aberatie sa spui, ca nu au sansa sa traiasca copii acestia, al meu are 2 ani si e super, e cel mai istet la gradi si vb tot, si in rest de peralizia mem inferioare si hirocefalia care e oarecum secundera dar are pus suntul, nu are pb grave, medicina evolueaza, nu se stie ce va fi asa ca recuperare cat se poate.
  01.07.2007 02:20 
mielomeningocel
si eu am nascut un baietel cu aceasi boala dar din fericire pentru mine baietelul meu traieste lam operat la 3 luni si totul a decurs cu bine baietelul meu are acum 8 ani dar nu poate sa mearga pt ca rae o paraplegie flasca si nu se poatew face nimik aici in tara desi la grigore alexadrescumi sa spus ca nu are sanse sa traiasca ca o sa moara dar copilul meu traieste si asa cum este noi il iubim foarte mult
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie