Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Chirurgie estetica
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Chirurgie estetica > Alternative naturiste anti-imbatranire

Alternative naturiste anti-imbatranire

O ingrijire atenta a tenului cu ajutorul tratamentelor naturiste poate fi o solutie simpla si sigura pentru a preveni sau a reduce semnele imbatranirii. Afla cateva solutii naturale ca sa iti tii sub control ridurile!
Incearca sa exploatezi la maxim metodele naturale anti-imbatranire si sa te bucuri de efectele benefice ale acestora. Acestea se folosesc de puterea binefacatoare a plantelor si vitaminelor. Exista numeroase creme si lotiuni special concepute din ingrediente naturale plus cele cateva optiuni pe care ti le ofera supermarketurile sau pietele alimentare.


O dieta echilibrata plus multa apa

Una dintre cele mai eficiente metode de a mentine supletea pielii este adoptarea unei diete echilibrate si un consum ridicat de apa. 10 portii de legume si fructe proaspete/zi plus suplimentele de vitamine si minerale mentin corpul in forma si asigura un aspect radiant pielii tale.

Important: evita consumul de alcool si fumatul.


Vitamina C si E

Cremele si lotiunile topice (cu uz local), in special cele care contin vitamina C si E pot fi foarte folositoare in stoparea procesului de imbatranire. Acestea au o puternica actiune antioxidanta care impiedica distrugerile cauzate de radicalii liberi.


Aloe vera si miere de albine naturala

Aloe vera este cunoscuta pentru proprietatile ei calmante impotriva arsurilor si a ranilor. Si bineinteles ca se stie despre beneficiile pe care le poate aduce o masca hidratanta si nutritiva cu miere de albine naturala; este buna si pentru par, asa ca nu te ingrijora daca se mai lipeste cate un fir de par pe fata.

In cazul in care ai tenul uscat este indicat sa amesteci menta cu otet de mere si sa-ti cureti fata cu aceasta compozitie. Ca sa obtii o solutie tonica, inlocuieste menta si galbenelele.

Alte tratamente benefice pentru ten sunt: uleiul de masline, untul de cacao, musetelul, lavanda, castravetele, ananasul, morcovul, avocado, banana si cimbrul.


3 retete miraculoase

Masca cu morcovi si miere de albine: piseaza 2 morcovi fierti si amesteca-i cu 4 linguri de miere de albine. Aplica aceasta compozitie pe fata, las-o sa actioneze timp de 15 minute si indeparteaza apoi cu apa. Mierea stimuleaza si catifeleaza pielea.

Masca cu faina de ovaz: amesteca parti egale de miere de albine cu faina de ovaz si intinde mixtura pe fata. Asteapta 10 minute sa actioneze si indeparteaza apoi cu apa rece. Faina de ovaz este considerata un foarte bun agent de calmare a tenului. Este recomandata persoanelor cu ten uscat.

Masca cu galbenus, miere si aloe vera: se amesteca parti egale din aceste ingrediente ca sa se obtina o compozitie usor de intins pe fata. Se lasa sa actioneze 20-25 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa. Este recomandata pentru ten uscat si ofilit.

Alte combinatii pe care le mai poti face sunt: miere de albine amestecata cu lapte si iaurt; miere de albine amestecata cu ulei de migdale sau o banana amestecata pana devine o pasta cremoasa (timp de actiune: 15-20 minute, indepartate cu apa calduta urmata de un jet de apa rece).
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  25.11.2008 19:33 
Alternative naturiste anti-imbatranire
As adauga la cele citite, ca in mascute se poate pune argila, ulei de masline presat la rece si (sau)zeama de la orice fruct. Si, aaa... sa nu uit de galbenus de ou (neaparat de la tara)
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie