Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Secretele siluetei
Home > Stil de viata > Slabeste sanatos > Secretele siluetei > Alimente care te "pun" pe slabit

Alimente care te "pun" pe slabit

Da, exista cateva alimente care se pot transforma intr-un aliat de incredere cand iti doresti sa slabesti. Cu ajutorul unei alimentatii echilibrate, multa miscare si cateva strategii nutritionale trebuie sa reusesti!
Fibrele

Atat cele solubile, cat si cele insolubile iti pot usura efortul de a slabi.

  • fibrele insolubile te ajuta sa te saturi mai repede, fara sa te ingrijorezi ca ai consumat prea multe calorii. De aceste beneficii te poti bucura, incluzand in dieta ta taratele de grau, painea integrala, fructele si legumele.

  • fibrele solubile te vor ajuta la stabilizarea nivelului de glucoza din sange (glicemia), fapt care determina o controlare mai eficienta a poftelor culinare si a senzatiei de foame. Acestea formeaza cu apa in care se dizolva o substanta gelatinoasa, care ajuta la transportul si eliminarea din organism a substantelor toxice. Include in dieta capsunele, merele, perele, faina de ovaz, naut si fasole.


Alimentele zemoase

Fructele si legumele care au in compozitie o cantitate mare iti dau senzatia de satietatea si vei manca mai putin pe parcursul zilei. Nu uita sa consumi: lubenita, salata verde, rosii, castraveti, ciuperci, grepfrut si pepene cantalup.


Proteine slabe

Proteinele slabe (pui sau peste) consumate la masa de pranz te pot ajuta sa-ti mentii nivelul de energie. Este indicata includerea in dieta a unei portii zilnice de astfel de proteine. Cele mai bune surse de proteine slabe le gasesti in: piept de pui, conserva de ton, somon salbatic (proaspat sau conservat), albus de ou, crab, creveti, piept de curcan, branza tofu, carne rosie slaba, produse lactate degresate, fasole si linte.


Alimente care iti dau bataie de cap

De obicei, oamenii au tendinta de a manca mai putin dintr-un aliment care necesita decojire, dezosare sau orice alta operatiune care impiedica consumarea acestuia fara efort. Profita de acest lucru si alege mai degraba alunele cu coaja, pastaile de soia in locul boabelor.


Guma de mestecat fara zahar

Contrar opiniei, guma de mestecat fara zahar nu stimuleaza pofta de mancare. De fapt este chiar binevenita o aroma care sa tina papilele gustative "ocupate", prevenind alegerile alimentare mai puternic calorice.


Bauturile fierbinti

Atentie sa nu fie foarte fierbinti, deoarece orice aliment la o temperatura prea inalta este agresiv pentru stomac. Parca ai vrea sa iei masa in oras, insa ti-e frica ca vei manca prea mult si vei incalca planul de meniu? O strategie eficienta pentru a-ti potoli cat de cat foamea este sa consumi o bautura fierbinte (cu cat mai putine calorii) care iti va lua mai mult timp pana sa reusesti sa o termini. Este recomandat sa alegi acele lichide care contin sub 100 de calorii, precum ceaiul verde sau din alte plante, ciocolata calda, lapte degresat sau cappuccino.


Alimentele picante

Numeroase studii efectuate au aratat ca mancam mult mai putin cand alimentele sunt foarte picante. Plus ca in mod automat le consumam mult mai incet si bem mai multa apa. Asa ca nu strica din cand in cand ardeiul iute si sosurile picante.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  08.10.2010 21:02 
articolele de mai sus
sunt foarte interesante articolele de unele indicii chiar nu stiam..:D>>>>
  07.01.2010 21:02 
guma de mestecat
Mi se pare scandalos ca un articol ce ar trebui sa vorbeasca despre alimente sanatoase sa recomande guma de mestecat, care impreuna cu supa la plic, margarina si altele... ar trebui evitat cat mai mult cu putinta!
  29.03.2009 22:09 
intrebare
la ce este bun pomelo ? . slabeste
  08.08.2008 15:37 
apa
Apa bauta in timpul mesei dilueaza sucul gastric si alimentele nu sunt digerate cum trebuie = NOT good
  25.07.2008 11:31 
Prostii
Nu strica sosurile picante???? din cate stiu eu intr-o cura trebuie diminuate cat mai mult sau chiar eliminate portiile de sosuri...
  03.10.2007 17:50 
..
felicitari. si bafta in continuare
  25.09.2007 10:32 
daca ai ambitie slabesti
Buna ziua .Si eu aveam 92kg si an 4 luni am ajuns la 74 kg .Dar caut sa mananc cat mai multe fructe ,fac gimnastica zilnic cate 30 min.seara si 30 dimineata .Paine mananc numai dimineata 1felie graham si am renuntat total la dulciuri.Va doresc multa bafta .
  11.07.2007 12:11 
Se poate
Am 17 ani si jumatate si am reusit sa ajung in 6 luni de la 63 la 55 de kg. Probabil va ganditi ca sunt cam putine kg pt 6 luni dar e cel mai sigur asa. E foarte important chiar vital sa nu mai consumi nimic dupa orele 17, sa bei multa apa, sa mananci fructe, putine dulciuri, painea nu am eliminat-o de tot dar am redus cantitatea si am inlocuit-o cu cea neagra, intermediara sau graham, dulciuri cat mai putine, folosesc zaharina si cel mai important 2 ore de gimnastica pe zi in camera mea. Daca veti parcurge de cel putin 3 ori pe saptamana cam o ora de mers pe jos veti face minuni. Si automasajul are efecte formidabile. Devine usor atunci cand ai o vointa de fier. SUCCES!
  24.04.2007 14:58 
Eu am slabit
Am 28 de ani si acum am 72,3kg. Mult. Dar am avut 80 kg. n doua luni am dat jos, si chiar nu a fost greu. Am mncat des si putin, am baut cite un pahar de apa rece inainte si dupa masa, iar seara am mincat doar fructe: portocale, mere, grepfruit,pomelo. Si beau mult ceai verde ( 2l pe zi)dar il amestec cu zeama de la 1/2 lamie căci nu prea mi place gustul lui. Si mannc doar pine neagră. Sincer.... ma simt foarte bine, e usor, si sper să mai dau jos inca 10 kg, căci am doar 1,68 m naltime.
  23.04.2007 18:12 
;)
Am si eu o intriebare...Nu prea stau pe acasa si sunt foarte mult in contact cu oameni noi.Eu i principal nu beau decat apa plata insa potsa iau dupa mine ceiutul verde daca 'ma satur' de atata apa,alte produse nu pot inlocui ceaiul facut in casa?:D
  21.04.2007 00:41 
Atentie! articolul asta nu e avizat de nici un dr
fiinto, tu ai habar de ce scrii? cum adica pere si fasole, pt mentinerea glicemiei? le recomanzi astea diabeticilor? fii f atenta. mai consulta un medic inainte de a-ti expune "gandurile" aici. perele, spre exemplu, sunt considerate fructe dulci, deci nu li se recomanda diabeticilor. n-am mai avut rabdare sa-ti citesc materialul pana la capat. sper doar sa nu-l citeasca vreun bolnav si sa-ti urmeze sfatul. pune mana pe telefon si cere parerea unui dr inainte de a scrie cretinitatile astea.
  18.03.2007 13:10 
daca am putea renunta la nervi
Am fi mult mai linistiti si ne-ar ajuta si la silueta daca am putea tine nervii in frau.Pentru a slabi iti trebuie o motivatie puternica.
  28.01.2007 10:13 
Fructele nu au asa putine calorii cum credem
Eu tin o cura de slabire care m-a ajutat sa dau jos 25 de kg.Toata reteta se limiteaza la a consuma orice fel de aliment dar in limita a 1000 de calorii pe zi.Asa ca daca ti-e pofta de o prajitura poti sa manaci(sa fie ceva destul de ra)si renunti la altceva.REGULA de baza:nu depasiti 1000 calorii/zi,apa 2,5 litri(obligatoriu),mers pe jos(foarte mult-ex:din militari pana la ASE o luam pe jos)si cand iti vine sa mananci de nervi mai bine iei un extraveral,te linistesti si realizezi ca nu trebuie sa te razbuni in mancare
  25.01.2007 19:02 
NU lichide inainte de masa!!!
Nu sunt de acord cu consumarea lichidelor de orice fel inainte de masa!!! dilueaza f tare sucul gastric si astfel se ingreuneaza digestia si asta duce la depunerea clara a ceea ce consumam!
  23.01.2007 08:49 
Sunt de acord ca daca alimentele sunt picante mancam mai putin prin faptul ca bem apa destul de multa in timp ce mancam sau dupa.Iar in legatura cu legumele si fructele sunt foarte de acord eu in general seara mananc fructe sau legume sau un iaurt.
  22.01.2007 18:35 
multumesc
ma bucur ca autorul articolului mi-a confirmat regimul pe care il respect eu, da rezultat. Multumesc!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie