Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Acum 1 an si jumatate m-am mutat din tara si am inceput sa am tot felul de probleme de sanatate (ampop82)

Acum 1 an si jumatate m-am mutat din tara si am inceput sa am tot felul de probleme de sanatate (ampop82)

Atunci cand problemele de natura psihologica (cum ar fi stresul, neadaptarea, pierderea cuiva drag etc) nu sunt constientizate si rezolvate, ele pot sa se "mute" in sfera sfera fizica, in ceea ce numim tulburari psihosomatice.

Atunci cand durerile fizice sunt de natura psihologica, ele nu apar intamplator intr-un loc sau altul. Inafara vulnerabilitatii biologice in anumite zone ale corpului nostru, avem si un "limbaj al organelor". De exemplu, simptomele de care vorbiti, ar putea fi traduse astfel: "ma doare in piept" poate insemna "nu mai suport aerul pe care il respir", nu mai pot sta aici, sufar cand respir acelasi aer cu nustiucine. Durerea de stomac, ca si inghititul, sunt probleme care tin, la fel, de relatia noastra cu mediul. Intrebati-va in primul rand ce nu mai puteti "inghiti", suporta; durerile de stomac arata ca ati inghitit deja o parte din aceste lucruri, dar nu le puteti "digera".

Pentru a rezolva aceste simptome, trebuie sa va constientizati natura lor, sa gasiti alte modalitati de a reactiona in mediul din care faceti parte (care sa nu va produca suferinta), sa invatati sa va relaxati corpul si sa va simtiti confortabil cu el.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.07.2007 05:19 
Acum 1 an si jumatate m-am mutat din tara si am inceput sa am tot felul de probleme de sanatate (ampop82)
Nu sunteti singura. Si eu sunt cam in aceeasi situatie si cunosc multe alte persoane care au trecut la fel prin tot felul de probleme de sanatate. Adaptarea dureaza cel putin vre-o doi ani, iti trebuie inca cativa ani pana sa te simti intr-adevar ca la tine acasa pe unde esti. Va doresc success si nu disperati, exista si jumatatea plina a paharului chiar daca nu o vedeti acum.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie