Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Acneea

Acneea

Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.

Alte imagini
Frumusete & ingrijire

Pentru un par sanatos si plin de vitalitate consuma vitamine si minerale.
Top Sanatate iti recomanda
·Imperfectiunile pielii
Esti, intr-adevar, norocoasa daca nu ai avut niciodata acnee sau alte semne inestetice pe fata.

Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.


Ea se poate manifesta in diferite moduri:
  • Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
  • Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
  • Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
  • Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.


    Care sunt persoanele afectate de acnee?

    Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.

    O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.


    Care sunt zonele predispuse la acnee?

    Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.


    Cand apare acneea?

    De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.


    Cum te afecteaza acneea?

    Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.

    Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.


    Care sunt factorii care cauzeaza aparitia acneei?
  • Hipersecretia glandelor sebacee - glandele sebacee sunt localizate in profunzimea epidermei. Fiecare dintre ele este "conectata" cu un canal stramt, numit folicul, unde se afla un fir de par. Glandele acestea produc o secretie uleioasa, cunoscuta sub denumirea de sebum, care se raspandeste spre suprafata pielii prin intermediul foliculilor, pe care ii lubrifiaza - actiune exercitata si asupra portiunii de epiderma ce inconjoara fiecare folicul in parte. Fiecare folicul are o deschidere externa (la suprafata epidermei), care se numeste por. Dimensiunea glandelor sebacee este variabila, cele mai mari fiind asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism. 
  • Blocarea porilor - ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee, epiderma capata un aspect lucios, fiind "uleioasa" la atingere. Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru. 
  • Infectia bacteriana - cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia.  Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile. 
  • Inflamatia pielii este insotita de simptome precum: inrosire, stare de disconfort si fierbinteala la nivelul epidermei. Inflamatia apare atunci ca urmare a incercarii sistemului imunitar de a respinge o substanta straina - in cazul de fata fie bacteriile, fie componentele iritante produse de acestea.

    Acesti patru factori contribuie la blocarea porilor, ceea ce se manifesta prin
    aparitia punctelor negre, respectiv albe, a pustulelor (cunoscute sub denumire de cosuri) si a chisturilor.

    Punctele negre se formeaza atunci cand porii sunt blocati aproape de suprafata pielii. De regula nu se inflameaza, iar culoarea lor se datoreaza unui pigment negru - si nu a reziduurilor depuse in pori.

    Punctele albe se dezvolta ca urmare a unui blocaj survenit in profunzimea porului. In lipsa unei cai de drenaj, sebumul se acumuleaza la nivelul pielii, astfel formandu-se puncte albe sau de culoarea pielii. Spre deosebire de punctele negre, punctele albe prezinta o probabilitate mai crescuta de a conduce la aparitia cosurilor.

    Pustulele (cosurile) apar atunci cand peretii folicului blocat se rup. Sebumul, celulele moarte si bacteriile care se gasesc in mod normal la suprafata pielii patrund in interior si irita epiderma, formand mici inflamatii.

    Chisturile sunt acele inflamatii mai mari, de culoare rosie, situate in profunzimea epidermei, care indica o infectie aflata intr-un stadiu mai avansat.


    Alti factori care contribuie la agravarea acneei:

  • Alimentatia defectuoasa - persoanele care consuma in mod constant ciocolata, snacks-uri si, in general, alimente de tip fast-food sunt mai expuse la aparitia acneei. Pe de alta parte, in urma unui proiect de cercetare intreprins de o echipa de nutritionisti din strainatate, s-a ajuns la concluzia ca oamenii a caror alimentatie zilnica este compusa in principal din fructe, legume, peste si carne slaba nu prezinta simptome specifice acneei. Specialistii in nutritie recomanda o dieta cat mai saraca in grasimi, cereale, paine si dulciuri. Cresterea cantitatii de zahar la nivel sanguin, ce survine ca urmare a consumului ridicat de alimente mentionate, are drept consecinta stimularea unor modificari hormonale care constituie "avanpremiera" acneei;
  • Un rol important in aparitia acneei il constituie factorul ereditar;
  • Stresul este "responsabil" uneori de aparitia acneei. Modificarile de ordin hormonal pot aparea ca urmare a stresului, iar hormonii sunt cei care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Exista riscul ca aceste persoane sa opteze pentru un tratament impropriu al acneei, tocmai pentru ca nu au detectat adevarata ei cauza, fapt care poate agrava situatia; 
  • Transpiratia se pare ca inrautateste starea acneei in 15% din cazuri. De asemenea, umiditatea si hainele stramte ii pot agrava starea;
  • Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.


    Cum se poate preveni acneea?

    Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul, vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei.
  • Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
  • Constipatia este principalul motiv care determina aparitia acneei;
  • Consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii;
  • Evita consumul de ciocolata, alimente prajite si zahar rafinat;
  • Pastreaza-ti pielea mereu curata cu ajutorul sapunurilor blande si a apei caldute;
  • Nu incerca sa cojesti cosurile, deoarece s-ar putea sa ramai cu semne pe fata;
  • Mananca multe fructe si legume;
  • Ia suplimente de vitamina B complex si zinc in fiecare zi pentru a intari rezistenta pielii;
  • Aplica o pasta din castravete pe fata si indeparteaz-o dupa 20-30 de minute cu apa calduta.

  • Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
      08.02.2012 22:39 
    incercati asta
    daca sunteti din constanta incercati asta www.careless.ro sunt produse 100% naturale care fac minuni produsele careless nu se gasesc in famrmacii ci doar la cabinetul unde se fac si tratamentele
      14.01.2012 21:31 
    acnee
    contactati ma pe :sarman.rebeca@yahoo.com
      23.11.2011 14:48 
    Acnee
    Buna.Am 19 ani si sufar de acnee de la varsta de 14 ani.Pot sa va spun ca am incercat toate produsele recomandate de medici,insa rezultatele nu erau cele asteptate de mine.Odata cu intreruperea tratamentului cosurile apareau din nou.Deci fara nici un rezultat.Insa in urma cu 3 luni de zile,am urmat un alt tratament,doar ca de data aceasta unul naturist,recomandat de o prietena,si sincer sa va spun rezultatele s-au vazut.Acum o luna de zile am intrerupt tratamentul,si rezultatele sunt definitive.Cosurile nu au inceput a imi mai apara.Pentru orice informatie astept un mail pe geaninapostol@yahoo.com
      23.11.2011 14:48 
    Acnee
    Buna.Am 19 ani si sufar de acnee de la varsta de 14 ani.Pot sa va spun ca am incercat toate produsele recomandate de medici,insa rezultatele nu erau cele asteptate de mine.Odata cu intreruperea tratamentului cosurile apareau din nou.Deci fara nici un rezultat.Insa in urma cu 3 luni de zile,am urmat un alt tratament,doar ca de data aceasta unul naturist,recomandat de o prietena,si sincer sa va spun rezultatele s-au vazut.Acum o luna de zile am intrerupt tratamentul,si rezultatele sunt definitive.Cosurile nu au inceput a imi mai apara.Pentru orice informatie astept un mail pe geaninapostol@yahoo.com
      21.10.2011 19:17 
    referitor acnee
    Buna, as vrea sa stiu daca a incercat cineva pentru tenul acneic sapunul de sare. Este descris ca fiind o minume a naturii, dar sunt curioasa daca chiar l-a incercat cineva. Multumesc!
      30.09.2011 02:23 
    Acneea
    sa ejaculeze partenerul pe fata!
      30.09.2011 02:23 
    Acneea
    Am avut si eu acnee... dar am fost la un dermatolog si mi-a recomandat sa ma dau pe fata cu sperma... nu e o rusine in timp ce fac un oral... il rog pe partener sa imi dea pe fata o intind o las 10 minute sa se usuce apoi ma spal cu apa calduta in 10 zile vei avea un ten curat! MERITA!
      26.08.2011 19:02 
    acnefit
    incercati cu acnefit.merge sigur.se trimit monstre gratuit ptr cei care vor sa incerce.pt mai multe detali la adresa de mail:mcristalyn@yahoo.com
      26.08.2011 16:52 
    dupa 9 luni de tratament si inka sunt de reulare lui....pot sa zic k am scapt de cosuri
    m-am dus la dermatolog dak sunteti din constanta va sfatuiesc sa mergeti la doamna cioabla luminita...am folosit niste produse ft bune si unee chiar abea iesit e pe piata.accesibile ca pret,medicament..SOTRET..dupa care creme de la ivatherm,gelui de fata....creme de la bioderma sebium AKN..asta e cel mai tare cel mai bun...gel de fata iar de la A-DERMA,iar dupa ce scapi de ele,cum sunt eu akm in faza asta urmeaza tratamentul pt pete...crema..NEOTONE SI NEOTONE RADIANCE CU factori de protectie SPF50,umrm crema GLYCO-A....va urez succes la mine a dat rezultate si eu m-am chinuit cu acneea de ft multi ani...puteti citi si pe net despre aceste produse sunt ft bune...bafta multa
      17.08.2011 08:09 
    acneaa
    salut am incercat si eu tratamentul acneii cu propria urina si chiar da roade dar sa nu te astepti sa-ti dispara cosurile in 3-4 zile tratamentul trebuie facut pe 2-3 luni macar fara incetare:)
      15.08.2011 14:28 
    Exista si solutia
    Nu ai incercat ceea ce te ajuta in mod sigur 100 % ;-) Produsele naturale pe baza de aloe vera de la Forever Living Products. Cura interna si externa, timp de 2-3 luni, pentru ca nu iti vor disparea peste noapte, si problema e rezolvata! Daca vrei sa vb si sa iti recomand scrie-mi, comorasu_iuliana@yahoo.com
      11.08.2011 14:52 
    Nu Nu Nu
    NU! in nici un caz!
      04.08.2011 12:41 
    Puteti scapa de acnee daca beti 3 cani pe zi de ceai ( trei frati patati ). Este foarte importan sa urmati tratamentul pe o perioada indelungata. Ceaiul de preferat sa nu se indulceasca deloc. Bafta !!
      25.07.2011 17:31 
    tratament acnee
    se numeste acnefit si este un preparat farmaceutic, nu se gaseste in magazine.costa 25 lei are efecte imediate .se pot trimite monstre gratuite. rezultatele se pot vedea imediat din primele aplicari 2-3 zile max.m am saturat sa tot aud de zyneritul asta.iti distruge fata si nici nu te scapa de acnee. incearca cu preparatul asta.100% merge.si inca din monstra care este gratis ai sa vezi rezultatele.
      25.07.2011 17:29 
    tratament acnee
    se numeste acnefit si este un preparat farmaceutic, nu se gaseste in magazine.costa 25 lei are efecte imediate .se pot trimite monstre gratuite. rezultatele se pot vedea imediat din primele aplicari 2-3 zile max.
      13.07.2011 13:22 
    acnee grava vulgara
    sal am 20 ani.Am treaab cu acneea de vreo 5 ani.Si va spun am incercat toate cremele posibile si imposibile zinerit, eritroacnol, brevoxil si ceva creme din strainatate din italia si am dat la bani de numa da nimic. Singura solutie care merge este vaccinul.Chiar daca e anevoios si efectele nu se vad imediat asta i unuca solutie.Bine in cazu meu i acnee foarte grava.Am inceput vacinul in ianuarie 2011 si deabia acum se vad rezultatele asa incet incet da sigur.Pt ca te poti face cu creme pana ploua cu biscuiti ca microbu care iti provoaca acneea intra inapoi in fata cand da de antibiotic si dupa ce nu mai faci iara ies cosuri.Acuma vaccinu i cam scump depinde am dat 500 de lei pe doua serii de vaccin la o clinica privata care prepara vaccinul si tot acolo ma duc sa mil fac.Insa doctorita care ma consultat ma asigurat 100% ca voi scapa de cosuri si am incredere.Va spun dureaza mult pana isi face efectul poate si un an dezile insa solutia cu care te vaccineaza introduce in corp anticorpi pt ca corpul tau sa invete sa lupte impotriva acneei si apoi no sa mai ai niciodata probleme cu cosurile.Insa depinde de organism fiecare cum reactioneaza.Nici mie nu mi-au trecut de tot desi fac vaccin de 6 luni deja , insa se vede o imbunatatire buna adica nu mai imi ies asa de multe.Apoi bineinteles daca aveti urme si gropi in fata pt cosuri dupa ce ati terminat cu vaccinul este o solutie din Spania numita "Dermonu" care intr-o luna de zile folosita regulat iti face pielea ca inainte.Costa vreo 90lei da uitativa pe net ca o gasiti si in Romania prin telestar shop.Sigur o sa reusiti cu vaccinul.
      22.06.2011 00:55 
    Ajutati-ma
    Am o problema sa zicem destul de grava. De cam 2 ani imi apar in continuu cosuri pe fund :| , grave . Nu stiu ce sa fac sa o tratez..este vizibila si chiar se si simte daca pui mana , imi este jena deoarece cand merg la mare se vede . Cum o po trata fara sa merg la dermatolog ?Trebuie neaparat?Nu sunt posibilitati sa o tratez si acasa?Ajutati-ma va rog .Multumesc anticipant.
      29.05.2011 21:30 
    acneea
    Si eu am avut probleme cu acneea si am folosit sapunul pentru fata Fresh Farmacy de la Lush este calmant si cicatrizant, in plus au si o apa florala cu arbore de ceai tot pentru acnee
      17.05.2011 21:49 
    acneea
    buna...am 15 ani si am probleme cu acneea de vreo 4 ani...am folosit 1 an si cva zynerit (dupa 2 zile nu mai aveam nicio urma de cos pe fatza) dp care nu si-a mai facut efectul si au inceput sa-mi apara din nou cosuri si chiar mai grav decat inainte...am mers la dermatolog si mi-a dat ditamai lista de creme,printre care o combinatie de retin-A cu eritroacnol,la care am renuntat dp 1 an,fiindca imi usca foarte rau tenul...dupa 2 ani in care am lasat o avere la dermatolog,am renuntat si kiar nu stiu c sa mai incerc...am citit mult despre tratearea acneei cu propria urina...e o idee buna??astept raspunsuri plz:D
      04.04.2011 21:20 
    tratament acnee cu efecte rapide
    Buna ziua tuturor! Pot oferi gratuit o metoda naturala cu efecte rapide si uimitoare pentru eliminarea acneelor si cosurilor. Daca sunteti interesat(a), scrieti-mi un mail pe id-ul oned16.
      04.04.2011 21:18 
    tratament acnee cu efecte rapide
    Buna ziua tuturor! Pot oferi gratuit o metoda naturala cu efecte rapide si uimitoare pentru eliminarea acneelor si cosurilor. Daca sunteti interesat(a), scrieti-mi un mail pe id-ul oned16.
      31.03.2011 17:23 
    am reusit sa scap de acnee
    DUAC GEL e crema kare am reusit sa scap de acnee,se gaseste in spania,costa 23 de euro,si trebuie tinuta in frigider
      28.03.2011 01:27 
    acnee tratament
    de la 12 ani ma lupt cu acneea si am folosit tot ce se putea de la avon, oriflame, de la nivea, garnier, vichi si toate firmele mari ....am aruncat milioane pe apa sambetei. am apelat la zeci de leacuri babesti, unde auzeam ceva , trebuia sa incerc fiindca acneea o uram....si am ajuns cu duacgel in mana...la mine functioneaza, prima seara m-am dat si aveam impresia ca am ulei pe mine, dupa 5 minute fata foarte uscta si simteam ca am fata de portelan si ca daca schitez un gest mi se sparge. mentionez ca prima aplicare a fost seara.dimineata aproximativ 5 cosuri mari iesite, a caror lichid interior a iesit singur si fara a fii ajutat de stoarcere sau mai stiu eu ce...spalat bine cu apa calduta a doua seara crema intra si mai bine in piele....dimineata te trezesti cu fata roz usor rosiatica si plina de scuame, speli bine cu apa calduta din abundenta... simti cum crema lucra, lipsesc durerile de la cosurile ce aveau sa iasa, vezi cum usor s-a redus intensitatea petelor de pe fata si cum la stersul cu prosopul pe fata de dimineata punctele negre incep sa iasa a 4 noapte fata pisca si e usor rosie, dupa 15 minute trece senzatia...mancarime usoara numai in locurile unde sunt cosutrile.. mai departe am sa va rescriu daca ajung.... eu l-am gasit in italia costa 25 de euro un tub de crema, de 25 de grame...destul de scump dar as plati si 100 euro pe 25 de grame mi-a fost recomandat de medic
      22.03.2011 21:41 
    remediu
    Salut, am 18 ani ..si ma confrunt cu acneea din ianuarie 2010. Pe atunci aveam doar 17 ani, si gandul meu era numai la femei si bani. Asa ca am intrat intr-o companie care distribuia suplimente alimentare, Herbalife, si dupa vreo 2 luni am inceputs a consum si eu ceea ce vindeam la alti...vazand ca la ei au efect in mare majoritate bun,,, unii slabeau iar altii s eingraseau,..asa ca am inceput sa consum si eu. Mentionez ca nu am avut probleme de sanatate in acel moment in care am inceput consumul. Dar dupa o luna mi-a aparut o forma avansata de acnee...care ma afecteaza sia cum,,dar intr-u stadiu mai putina vansat. Ceea ce observ este ca se agraveaza aunci cand mananc gras*fripturi, cartofi...), dar si atunci cand mamanc dulce(ciocolata, sucuri cola...). Am citit in unele artocile ca ar fi indicat sa fac o clisma...insa nu sunt sigur de efectele negative care le-ar putea avea aceasta, pt este o operatiune mai complicata si incomfortabila. Sfatul meu pt cei ce se confrunta cu probleme asemanatoare, este sa tina capul sus sa se accepte, si sa contacteze un medic, insa pana isi rezolva problema pt ca vor fi "macati de vi", eu am patit-o o data si stiu cum e. Aveti incredere in voi...orice s-ar intampla..Multa pace:)
      02.03.2011 22:26 
    acnee
    am 26 de ani si nu pot sa scap de asa numitele cosuri sau puncte negre..am incercat fel si fel de tratamente dar nimic...dati-mi si mie un sfat ca sa scap de ea..imi apare numai dupa ce ma barbieresc la 2-3 zile...va multumesc
      28.02.2011 15:21 
    acneea
    buna ziua, eu am incercat de toate pina nu am mers la un dermatolog bun din timisoara care dupa ce a experimentat pe mine aproape tot in materie de tratament pt acneea, mi-a luat o lama direct de pe fata si surpriza aveam demodex ( am primit tratament pt demodex) si abia apoi am reusit sa ma tratez de acneea ... normal ca toti care au venit pt tratament pt acneea au fost investigati pt demodex si surpiza...toti au avut demodex ...bafta
      13.02.2011 12:47 
    acneea
    sincer ... e aiurea treaba cu acneea ..e f greu de rezolvat ..eu,am 17 ani si am ceva cosuri dar nu foarte vizibile si suparatoare,mai multe apar pe perioada ciclului menstrual..la mine aparitia cosurilor s-a datorat faptului ca de la 13 ani ma dadeam cu fond de ten zilnic...da,ati auzit bine ZILNIC ..nu e bine deloc ..nu faceti prostia asta daca aveti cosuri ..fondul de ten doar acopera cosurile atunci pe moment,insa daca te uiti in oglinda peste 2 ore ..constati k ai o fatza de toata rusinea bine..conteaza si ce fel de produse folosesti ..dar cel mai bine fara fond de ten pe perioada cand ai cosuri ..
      09.02.2011 13:17 
    acnee
    am folosit pentru puncte negre si albe diacneal si cleanance k, au efect de micro- peeling; sunt tratamente antiacneice foarte bune :) iti netezeste tenul si nu mai simti ca ai denivelari ale pielii
      13.01.2011 01:01 
    Multumesc
    mrs ptr sfaturi imi vor fi de folos eu am 16 ani j nuj qm sa scap d acnee
      06.01.2011 01:07 
    sfat
    Am avut si eu probleme cu acnnea si pot sa va dau un sfat nu luati si nu folositi nimic fara sa consultati un dermatolog.inainte sa merg la medic am incercat si eu la randul meu tot felul de tratamente fara nici un efect.am mers la dermatolog am facut 3 luni de zile tratament cu roaccutane si am scapat de ea.a trecut un an si fata mea arata impecabil
      15.12.2010 16:37 
    tratare acnee
    Sarea, aceea grunjoasa, pe care o pui la muraturi, face adevarate minuni in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii. Dintre aceste afectiuni, acneea (enervanta si ingrijoratoare) este si ea invinsa de terapia cu sare. Aceasta presupune doar patru pasi : [...]
      03.12.2010 19:40 
    tg-jiu
    timp de 2 ai am folosit si eu roccutene am avut foarte putine rezultate insa e un tratament foarte puternic si mi-a afectat inima.....am auzit k ar fi un dermatolog ff bun in valcea stie careva adresa,tel cva va rog mult....
      28.11.2010 11:37 
    Exdperienta mea
    Eu am acnee de la 13 ani, adica odata cu menstruatia. Acum am 25 si e mai bine. In tot acest timp am fost la 3 dermatologi si 2 endocrinologi. Am facut tratamente cosmetice, cu antibiotice si cu dioptron +naturiste. Au avut efect pe moment. Am testat cred ca toate produsele din farmacii. Am luat anticonceptionale si tratament antibiotic adaptat pentru bacteria care ma invada din cand in cand. Pot spune ca singurele produse utile pentru mine sunt Zynerit, gelul de spalat Pure Zone de la L'oreal si apa termana Avene. Pe astea le folosesc si acum. Inceperea vietii sexuale a avut in cazul meu un impact favorabil, dar nu m-am vindecat detot. Am tinut si regim in care nu mancam excitante (ciocolata, cafea, condimente excitante) si produse grase sau cu conservanti sau sucuri altfel decat facute in casa. Ajuta. In cazul meu, anticonceptionalele luate desi nu aveam viata sexuala activa, au ajutat. Nu am luat Roaccutane, desi am vrut. Am consultat 2 dermatologi d2 farmacisti prieteni de familie, care mi-au zis sa nu iau. Ca tanara femeie, trebuie sa iei 2 randuri de anticonceptionale sa nu faci bebe ca in 95% din cazuri are malformatii, faci depresie grava, ataca ficatul, dar e excelent pentru fete fara viata sexuala si baieti de orice varsta. Concluzia mea este ca trebuie sa mergi la mai multi medici sa vezi ce iti recomanda, sa incerci si ce zic altii, mai putin anticonceptioanle si antibiotice, care nu se iau haotic si, cred eu, sa ai o viata echilibrata (si sexuala, dupa o varsta, nu de dragul de a te vindeca de acnee). Eu va rog sa nu uitati ca frumusetea mai vine si din interor.
      22.11.2010 10:36 
    acneea
    ce asi putea face sa scap de acnee de cativa ani buni o am.mi-a zis cineva de ceaiul de cimbrisor sa-mi reglez glandele sebacee.ce parere aveti?
      11.11.2010 11:24 
    Acnee
    Am si eu o problema. Dupa ce am nascut au inceput sa-mi apara cosuri pe picioare si pe fese (acestea sunt si dureroase). Sunt foarte urate. Nu am avut niciodata asa ceva. Ce tratament naturism as putea lua? Mentionez faptul ca alaptez. dureroase
      07.10.2010 20:42 
    acnee
    nu stiu ce sa mai fac mi-au aparut foarte multe cosuri in ultima luna ..nu aveam atat de multe si nu stiu ce sa fac ca sa nu mai am....am fost la dermatolog si mia dat foarte multe solutii si nu au avut niciun efect....dupa ce nu leam mai folosit mi-au aprut mai multe.....spuneti-mi si mie ce sa fac va rog
      20.09.2010 09:25 
    se transmitre
    se transmite cumva acneea?? va rog sa imi spuneti
      10.09.2010 17:19 
    vaccin antiacneic
    Am si eu o intrebare,in legatura cu Vaccinul antiacneic personalizat-Insit. Cantacuzino. Este bun vaccinul?.. As dori pareri.. si daca se poate de la cineva care si l`a facut si ce efecte a avut.Va rog frumossss!
      09.09.2010 00:08 
    acnee
    si eu am folosit zynerit doar ca acel produs curata tot pana ajunge la pielie sensibila si dupaia o sa simtiti ca arde deci nu ii asa de bun
      22.08.2010 19:11 
    Sal
    Si eu am folosit zynerit si a facut ceva treaba dar tot nu a trecut tot de pe fata
      17.08.2010 15:04 
    REZULTATE BUNE
    De vreo 2 saptamani folosesc Zynerit, imi fac masca cu argila si o data pe zi, o spalare cu sapun (Activex).Al doilea tratament PRINCIPAL, bai sarate! REZULTATE BUNE, la mine !
      10.08.2010 23:59 
    tratament
    Acum o luna am decis sa ii fac o vizita la dermatologul meu. Aveam cateva cosuri pe fata si mai mult pe piept, spate. Dermatologul mi-a prescris: isotrexin si un antibiotic. Am am atasat solutia, seara de seara, dar fara antibiotic! Timp de doua saptamani, am observat ca se inrautateste problema, se irita, se formeaza o familie intreaga. STOP. Din pacate am ramas cu familia de cosuri pe fata. Ce ma fac ???? Am cumparat zynerit(l-am folosit anul trecut, ceva mai bine) si Argila Pudra + Gerovital stop-acnee, sapun Activex. Ce ziceti ? Doamne ajuta !
      17.07.2010 15:17 
    la 14 ani?
    era o fata care a scris ca cik face-ti sex poi si noi ce dumnezeu sa fecm sa ma duc pe centura la 14 ani ?! vorbeste ptr tne
      10.07.2010 18:16 
    nu stiu ce sa ma fac
    chiar ca nu stiu ce sa ma mai fac . am cosuri pe frunte si pete pe barbie.de aproximativ 2 ani ma confrunt cu aceasta problema.miam luat clerasil ,zineryt dar nu a dat niciun rezultat.dar nush din ce cauza........din cauza fondului de ten pe care il folesesk in fiecare zi?
      08.07.2010 16:58 
    acneea
    ce e cu tratamentul acela cu felii de castraveti? cat timp trebuie urmat? va rog astept raspuns..as vrea sa stiu mai multe
      30.06.2010 20:34 
    mixtura mentolata
    Imi poate spune cineva cat timp las aplicata pe cosuri mixtura mentolata. Multumesc anticipat
      10.06.2010 10:02 
    Stop cosurilor
    Buna! Eu am facut peelinguri superficiale si nu m-au ajutat! in acelasi timp foloseam zineryt si pot spune ca mai rau am facut deoarece imi uscase pielea foarte tare si in loc sa-mi dispara cosurile imi apareau din ce in ce mai multe. Cu cat pielea de pe fata este mai uscata cu atat ea secreta mai mult sebum. Un alt factor este stresul! Tot timpul cand am fost sresata peste 2-3 zile imi apareau si cosurile,este inevitabil! Razele soarelui sunt la fel de daunatoare! In prezent eu fac un tratament local care costa 50 de lei, fofosesc o crema antiacneica cu clindamicina 2% si fond de ten anticomedogen ( il gasesti in farmacii ) si fata mea arata MULT mai bine !
      10.06.2010 00:10 
    detoxifica-ti organismul
    De 11 ani ma confruntam cu o groaznica acnee pe care nu o voi putea uita caci si-a facut lasata prezenta prn urmele lasate pe obrajorii mei!important ca atrecut !sa nu o mai vad!ca si multe dintre voi pot sa zic ca am incercat si imposibilul pana si de 2 ori roaccutan!dar solutia ultima a venit de unde nu ma asteptam!locuind in strainatate ,am fost la un naturist ;acesta mi-a recomandat o cura de un an de detofificare a organismului respectand o dieta bazata mult pe cruditati fara alimente asa zise interzise!timp de un an am urmat o argiloterapie care consta in a bea apa argiloasa!argila o foloseam si sub forma de masca in fiecare zi pana cand nu am mai vazut un cos pe fetisoara mea!dupa numai doua luni de tratament cu argila urmat de dieta recomandata am reusit sa ma vad iar frumoasa !sper ca experinta mea sa va vindece si pe voi!solutia nu e in creme si alte chestii ;natura ne-a dat tot pentru ane vindeca!
      30.04.2010 19:00 
    herbelife piele sanatoasa
    eu am incercat toate leacurile si tratamentele posibile...fara niciun rezultat.De o luna consum produse Herbelife si au inceput sa dispara din cosuri...ele sunt mai mult pt slabit dar m-au ajutat si pt o ten.Acneea apare si din cauza alimentatiei si stresului.
      11.04.2010 05:00 
    cosuri
    singurul tratament care are efect 100% garantat este rouacutane. dar doar prescris de doctori. si cu analize de sange si ficat facute lunar , este foarte puternic si are foarte multe efcte negative . e un tratament destul de costisitor dar merita. pe meine ma costa in jur de 2 mil pe luna pastilele pls inca un milon cremele hidratante si sticul de buze. tratamentul usuca foarte mult fata buzele si nariile,eu aveam aceneie acuta conglubata. am urmat tratamentul 6 luni, l-am terminat de 2 luni si totuo este perfect. sper sa ramana asa... inainte am folosit cred ca 100 de alte tratament fara nici un rezultat. dar vam zis daca va hotarati sa luati acest tratament ....consultati un doctor dermatolog, desi multi evita sa-l recomande datorita efectelor adverse pe care le are....multa sanatae!
      29.03.2010 22:14 
    multumesc
    multumesc de indicatie...am sa incerc sa vad daca are efect si asupra mea...!!!
      23.03.2010 02:15 
    asa e cel mai bine
    faceti sex de cel putin 3 ori pe saptamana si veti scapa de cosuri si accnee in 3 saptamani.incercati si veti vedea
      03.03.2010 21:20 
    fduujgfjfgyudcguyf
      01.02.2010 12:04 
    SOLUTIE
    Si eu ma confrunt de multi ani cu aceasta problema si accidental, incercand sa'mi tratez o tuse urata, am descoperit NIZORAL 200 mg. Mi'a fost prescris aditional la antibioticul pe care l'am luat. Cautati pe net prospectul si cititi, la mine a avut efect si am mai auzit si alte pareri in sensul asta. Mult succes;)
      06.01.2010 17:41 
    zineryt
    salut eu ma stresez de 3 ani cu accne la inceput am avut doar cosuri dupa sa incarcat tenu si cu pucte negre am fost la dermatolog si mi-a zis ca am acnee vulgara la un an mi-a aparut chisturi mam operat de trei ori dar pan sa imi apara chisturi folosisem zineryt acesta mi-a cauzat nu este bun de nimic va sugerez inainte de al folosi intrebati dermatologu acum sunt mai bine am folosit skinoren gel si este foarte bun vil recomand conteaza si psihicu fiecaruia nu va ganditi ca aratam intrun anumit fel nu vrem noi sa fim asa succes
      31.12.2009 15:03 
    vaccin antiacneic
    eu am facut vaccinul j e o mare aberatie tot ce se spune despre el. nu e bun de nimic. imi pare asa rau k mi am faqt vaccinul . nu faceti j voi aceasi greseala. cost si mult si nici nu e bun
      27.12.2009 21:19 
    buna
    Am 21 de ani si ma confrunt cu accnea de pe la 13-14 ani.Am avut mari probleme.M-am prezentat de cateva ori la dermatolog dar fara nici un rezultat.Am incercat tot felul de tratamente,creme,masti.Vreo 2 ani si ceva am urmat cu doxiciclina si zynerit.era mai bine,dar in ultimul timp "nu-si mai facea efectul".Anul acesta in februarie m-am dus la bucuresti la un dermatolog.Mi-a spus ca am accnee severa si mi-a recomandat roaccutane/sotret plus o crema hidratanda de la Avene(primele 2-3 luni).De atunci urmez acest tratament si pot sa spun ca am scapat de cosuri.Poate o data pe luna imi apare unul si asta inainte de menstruatie.Ar trebui sa continui pana in martie dar s-ar putea sa-l prelungesc cateva luni.Depinde ce imi recomanda doamana doctora.Acum sunt foarte multumita de evolutia tratamentului.Sper sa fie bine si in continuare.Aaa,si inca ceav.Si eu m-am ingrozit atunci cand am citit prospectul,dar daca respectii toate regulile n-o sa ai probleme.Multa bafta tuturor!!
      27.12.2009 19:19 
    f buna!
    iata o informatie mai ajutatoare in acest site! multumesc!!! oricum piata este o masinatzie! acneea nu poate fi indepartata prin produse de ingrijit! alea doar mentin curatenia! nimeni nu mentioneaza ca pielea cu probleme este soneria ca ceva nu merge bine in interior!!! de exemplu disfunctii tiroidiene, daca nu este tratata cu medicament adecvat,ataca pielea,schimbari ale pielii!! apare constipatie, par fragil etc, sau probl ginecologice! se pare ca pe unii ii intereseaza doar vinderea unor produse decat sanatatea oamenilor! pana si dermatologul m-a mintit mai mult de 4 ani incercand zeci de produse si niciodata nu mi-a zis motivul acneei! de indata ce m-am dus la endocrinolog totul a fost clar! trezirea va spun si nu ascultati tot ce vi se spune la tv ;)
      18.11.2009 00:33 
    acneea
    parerea mea este foarte buna
      09.11.2009 13:11 
    bioptron
    buna, bioptron e solutia.este lumina magica, cel putin la mine a functionat.este un aparat grozav,bafta.
      01.11.2009 11:01 
    http://cosmeticemarykay.blogspot.com/2009/10/acneeabat-o-vina.html
    solutie foarte buna pentru acnee
      31.10.2009 21:18 
    cosuri
    Foarte bun articolu.Chear am luat in considerare sfaturile,ji au dat rezultate.
      13.10.2009 20:23 
    crema cu rezultate
    Eu am incercat o crema care se numeste Effaclar.Ma dau cu ea de vreo 5 zile si am observat ca tenul nu mai secreta atata sebum si ca au inceput cosurile sa dea inapoi. Spor si sper sa va ajute!
      13.10.2009 19:09 
    acneea
    Buna ziua!Am 14 ani si am acneea usoara... in general in zona T si pe pometi. eu ma demachiez in fiecare seara chear daca nu am fost machiata. nu prea folosesc fond de ten si daca il folosesc am grija sa`l indepartez in fiecare seara! ce creme pt fata sau ce crema anti cosuri imi recomandati? multumesc mult!!!:*:X
      06.10.2009 10:16 
    dr dermatologi bucuresti
    dr dermatologi renumiti sa zic asa de pe la tv: dna. dr Leventer, dl. dr.Ioan Nedelcu si pe site.ul antenei 2 la Traieste sanatos mai sunt nume de medici buni din bucuresti care fac tratamente cu laser pt acnee si cicatrici. yo am folosit de 5 ani zineryt, apoi diane 35, am facut vaccin stafilococic, miere,skinoren,am mancat si drojdie,mananc fructe multe legume...tot am acnee.Ori am virus in ten, ori hormonii mei is cu probleme, ori stresul si grijile. CAUZA acnneei cik are legatura cu increderea in tine...cei care nu.s multumiti de ei, DE CUM ARATA, is COMPLEXATI sau anxiosi pot face acnee..si yo.s asa...
      04.10.2009 18:13 
    accne
    fetelor nu va mai luati una dupa alta...cel mai bine ar fii sa mergeti la un dermatolog si sa ii cereti sa va dea sa faceti analize...nu e bine sa va apucati sa luati pastile fara sa va fii recomandat doctorul asa ceva...eu sunt de parere ca totul vine din corp...si eu am accnee de 5 ani de zile...am incercat tot felul de tratamente atat ieftine cat si fff scumpe...si cele care ati lut ROACUTANE ati citit prospectul????ati vazut cate reactii negative dau aceste pastile....???au fost adolescenti care s-au sinucis....scrie si pe prospect....si credeti-ma am auzit destule persoane care au luat si nu le-au trecut cosurile....eu am zis ca o sa incerc vaccinul de la cantacuzino...
      27.08.2009 01:12 
    acneea
    si eu m-am confruntat cu aceasta problema ,am facut mai multe tratamente costisitoare ...fara rezultat...pana cand o prietena mi-a dat un nr al unei dr.dermatolog care mi-a dat o reteta ( si luata de la o anumita farmacie cu care colabora dumneaei Sensi BLU zona bucur obor } pe baza de o mixtura care se aplica pe ten cu un servet un tampon o vata...dupa care se aplica o pudra {special pentru tipul tau de ten ,facuta in laboratorul farmaciei}, o serie de pastile luate inainte sau dupa fiecare masa....o crema pentru ten gras , o apa termala (ambele Ivatherm} si bineinteles fara machiaj...nr nu`l mai am din pacate dar cabinetul dumneaei se alfa in zona obor intr-un bloc la parter, adresa:colentina nr 4 ...mie mi-a fost foarte foarte de folos...sper ca ti-am fost de ajutor..multa bafta!
      21.08.2009 23:04 
    acneea
    Acesta, dupa parerea mea cred ca este un articool foarte bun pt adolescentii de pretutindeni.La fel ca si majoritatea adolescentilor de pretutindeni,ma numar printre ei,suferind de boala numita..AcNeE..si as vrea sa scap de aceasta 1 data pt totdeauna.de mult ma confrunt cu aceasta problema(chiar dk am numai16 ani)si ink nu i-am dat de kpt.dermatologul mi-a prescris ca am acnee juvenila(sau acneea vulgara)mi-a dat fel si fel de tratamente dar tot degeaba.Si stiu k oricarui tanar de pretutindeni kre are acnee nu e fericit in totalitate.La fel cum scrie mai sus'Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale.'asha a fost si ink e.Shiiii, uneori inmi spun in sinea mea"dak nu am mai avut grija de my , dak nu m-am mai spalat si tratat in fiekre dim si seara...recunosc,la inceput km in urna cu 4-5 ani au inceput sa-mi iasa cate un cos dar nu le-am bagat in seama ...mi-am zis ca vor trece dar nu a fost asha ..fara sa-mi dau seama,ele sa-u inmultit si m-am trezit cu asha zisa si enrvanta ACNEE si toate acestea pt ca nu am bagat-o in seama asha k pt toti ceilalti va spun..Mai bine preveniti boala dekt sa o vindekti..credei-ma, e mult mai ujor asa ..nu fakti aceeasi greseala ca si mine de a nu o baga in seama:(asta e valabila pt toate afectiunile si bolile)pt ca pe viitor veti regreta...chiar da la momentul respectiv vi se pare ceva banal si va purtati nepasatori dar si lenea de a te spala si de a-ti ingriji propiul ten...Nu-i asa ca , de kte ori va plimbati pe strada si va uitati la tv, vedeti "NIJTE" anumiti oamenisi te uiti la ei si iti spui:"km de ei au un asa ten?!si eu nu?!"ei bine poate acei oameni..1.au avut grija din timp si au putut prevenii aceasta defectiune dermatologica.2.asa sau nascut si asa vor ramane..pur si simplu asa sunt.3.au avut multi banii si si-au fakt fele si fel de tratamente super scumpe etc.. Shi , ca o ultima inkeiere....aveti grija de voi si preveniti-o pt caaaa...si credeti-ma e mult mai bine esa dekt pt k mai trz sa regretoi k nu ai fakt-o dekt so fi fakt si sa nu fi avut efect..Sper k vorbele mele sa fi atins akolo unde trbuie,,,la capsorurile voastre..si sa nu repetati aceeasi greseala k si mine. P.S.dak stiti vreun tratament bun kre kiar are efect va rog scrieti-va si voi parerea pe acest site..poate k si altii citesc si vor mai citi acest site(stiu,am repetat cuv.)si poate kiai vor ajuta.Din pakte eu nu am o reteta kre sa fi mers,k as fii afisat-o cu cea mai mare inima pt a putea ajuta si altii asa k va rog pe voi,cititorii,dak aveti , puteti , si aveti buna-vointa sa vreti va rog postati-o pe acest site.Va mutumesc.
      17.08.2009 12:09 
    mam saturat
    am 20 d ani,si mam saturat de problemele cu acneea si iritatziile,spunetimi va rog un dermatolog bun din deva
      17.08.2009 09:31 
    naspa
    am 15 ani si am acneea de 3 ani si nu stiu cum sa scap de ea . Am incercat tot felul de produse , dar faca rezultat.Acum am sa incerc ceva mau scump "Revitol Acnezine" . Eu zic sa incercati si cei care au acneea , ca eu m am saturat de ea.Vreau sa scap, m-a afectat prea mult.
      12.08.2009 20:07 
    Am 20 de ani si ma confrunt cu acneea pentru prima data...o sa incerc sa urmez si eu sfaturile date de voi...
      30.07.2009 05:55 
    bun
    foarte bune articole, in special cand am probleme cu acneea de ceva ani, o sa incerc sa ``ascult`` de articol sa vedem ...poate poate am rezultate...
      29.07.2009 13:48 
    Stii cumva daca Brevoxyl-ul functioneaza si in cazul punctelor albe ( acneice ) ?
      12.07.2009 18:40 
    Brevoxyl- face minuni!!!
    Dupa 8 ani in care am cheltuit zeci de milioane pe toate cremele posibile,am descoperit solutia problemei mele.Am fost la un dermatolog care mi-a recomandat Brevoxyl(30 lei de la farmacie)+ o crema hidratanta pt ten acneic Avene Clean AC(53 lei).Se folosesc impreuna,dimineata si seara...intai se aplica Avene,apoi Brevoxyl pt ca este f puternic si usuca fata daca nu folosesti crema hidratanta Avene.Va recomand din suflet acest tratament pt ca stiu ce inseamna sa ai acnee!!! Rezultatele incep sa se vada dupa 2-3 zile de la folosire.Iar fondul de ten este foarte important...dermatologul m-a sfatuit sa folosesc fondul de ten pt ca este ca o bariera care nu lasa impuritatile si microbii din aer sa intre in pori...ci se opresc in fondul de ten.
      07.07.2009 17:08 
    tratament acneic
    deci...folositi mibazon...de la farmacie veterinara il puteti lua.e foarte bun...va demachiati si dupa va dati cu el...incercati nu va costa decat 100 de mii lei vechi...:*
      02.07.2009 18:34 
    eu
    si eu am acnee,mai precis puncte negre si cosuri,credeti ca dk o sa aplic sfarutirle de mai sus o sa scap?(e oribila,desi nu am grav)
      27.06.2009 10:10 
    acneea
    Am avut si eu si e ingrozitor de rau,dar acuma mi-a trecut deoarece fac tratament de 2 ani!Sfatul meu consultati un dermatolog urgent!BAFTA
      05.06.2009 12:39 
    sunt stresata
    eu care ma obisnuisem a fi femeia dorita de toti barbatii ma confrunt de aprox 1 an de o acnee severa !!! mereu am avut probleme dar nu grave, cate un cos aici si acolo! ce pot face,sunt disperat,nu mi ie din casa,am foarte multe cosuri pe frunte ...ajutati-m va rog!
      28.05.2009 10:47 
    sa o futa staly de acnee
    altele nu se spala cu saptamanile pe fatza, nu asi fac nici un tratament si mananca ce vor ele si au un ten de nu iti vine sa crezi si noi care am incercat orice ca sa scapam de cosuri si mai tinem si diete poi futale dracu de cosuri ca nui corect sa ne schimbe viata sa nu putem nici macar sa dormim noaptea si altele nu au nici o treaba asta e cine are cosuri trebuie sa se obisnuiasca cu asta ca din pacate este din sange si din organism.. soarta..
      09.04.2009 22:13 
    spunetimi va rog , are vreo legatura daca ai relatii sexuale poate ajuta la vindecarea acneei?
      04.04.2009 22:43 
    am doar 14 ani shi ma confrunt..cu probleme legate de acnee....am incercat..diferithe..produse..care mi au ameliorat cat de cat...prob.,..dar.....nu..destul....va rogg..pute ti sa mi recomanda ti cate cv....pt a ma scapa de aceste probleme..:(((......
      02.04.2009 11:41 
    Ajutati-ma!
    In ciuda faptului ca am tenul uscat si sensibil am acnee (pori dilatati, puncte negre) pe toata fata. Din pacate nu pot folosi produse care sunt destinate tenului gras pt ca imi usuca si mai tare fata. Ce remedii exista in cazul acesta? Mentionez ca am 22 de ani.
      23.02.2009 20:58 
    ascultati ce va zic
    Nu mai folositi toate prostiile ca va faceti mult mai rau ducetiva la un cabinet de analize dimineata de unde se ia si sange pt analize si ii spuneti ca aveti cosuri VA IA CU O SPATULA (VA SPARGE UN COS)SI IL BAGA LA ANALIZE SA VENITI DUPA CATEVA ZILE DUPA REZULTAT SI VA PUNE CE MICRB AVETI VA DA PASTILELE LA CARE MOARE MICROBUL RESPECTIV ASCULTATI CE VA ZIC SI SPALATIVA DE DOUA ORI PE ZI ASTEPT RASPUNS BAFTA
      23.02.2009 20:29 
    spalate
    spalate cu sapun dav de 2 ori pe zi sau dute la farmacie si ia pastile augumentin e foarte bun astept raspuns
      22.02.2009 17:01 
    acnee
    eu am acnee de aproximativ un an..m`am dat cu tot felul de creme dar fara nici un rezultat. se vede o schimbare pentru 2-3 zile apoi iar incep sa apara cosurile...nu stiu ce sa mai incerc pentru ami trece..?voi ce ziceti
      14.02.2009 14:28 
    acnee
    salut am acnee de aproximativ 5 ani sub forma de chisturi am facut tratament cosmetic (timp de 5 luni o data la trei saptamani) iar acum nu mai am nici urma de acnee bafta!!!!
      10.02.2009 18:17 
    acnee
    salut,eu am cosuri de 3 ani,numai pe frunte , nici nu da vre-un semn k o sa imi apara shi pe obraji...aqm nu mai am cosuri de 5 luni pt k am folosit shi folosesc crema Bio anti-acnee e foarte buna! sper sa va ajute shi pe voi!
      07.02.2009 14:43 
    cosuri..:|
    si eu am cosuri..:)de 4 ani de zile..dar aqum de cand folosesc brevoxylin combinatie cu retin-A fata mea a inceput sa se mai curete..dar mentionez ca urmez acest tratament de vreo 8 luni si merg in continuare cu el :*
      03.02.2009 10:45 
    pentru acnee
    M-am confruntat si eu cu aceasta problema,am folosit unguentul mibazon care m-a ajutat foarte mult,sau crema-tub-bioten-de asemenea foarte buna---eu din cauza colecistului aveam acnee---mult succes!!!!
      30.01.2009 19:01 
    acnea
    AM 32 DE ANI SI AM ACNEE, M-AM SATURAT, DATI-MI SI MIE VA ROG UN TRATAMENT BUN, MULTUMESC!
      28.12.2008 23:43 
    Si eu ma confrunt cu astfel de problema ca a ta, iati de la farmacie eritroacnol e foarte buna pt cosuri.
      28.12.2008 23:42 
    sincer si eu ma confrunt cu aceeasi problema ca a ta si medicul mia recomandat o crema pt cosuri ERITROACNOL e destul de buna .
      22.12.2008 20:41 
    acneea
    Am o problema cu acneea. Nu o am mereu insa sunt unele perioade in care se cunoaste mai rau. Nu am mai avut niciodata probleme de genu. Din fericire nu am pe toata fata, doar in jurul barbiei dar de la un timp este cam accentuata. Am auzit de tot felul de produse dar imi este frica ca nu vor da rezultate. Ma puteti ajuta cu vreun sfat? Cum pot scapa de acee?
      17.12.2008 21:12 
    Acneea
    Sal la toti si eu am acceasi prb k voi de la 10 ani si acum implinesc 16 aniam incercat cu zineryt ma ajutat da nu nush ce incat sa imi dispara cu totul acum incerc cu ceai de urzica in fiecare zi aproximativ 3 cani de ceai si am observat k incep sa imi dispara aveti rabdare si vedeti k o sa dispara sau mai incercati cu ceai de nuc, brusture etc imi doresc sa scapam odata toti de acneea asta bafta la toti va pup lili
      17.12.2008 18:30 
    ....!!!!!
    Va salut... se pare ca sunt foarte putini baieti pe aici dar fetelor singura modalitate de a scapa de cosuri este de a va spala foarte des pe fata... chiar de 3 ori pe zi si incercati sa luati gelul isotrexin... foarte bun. Pa.
      07.11.2008 22:40 
    ACEEA CARE SE POATE SCAPA DE EA DACA MA ASCULTATI!
    FETELOR SA STITI CA VA POT AJUTA DAR SA FACETI CE VA SPUN EU TREBUIE SA AVETI RABDARE SI SA VA PRIVITI IN FIECARE ZI CAT MAI BINE PENTRU CA O SA SE VADA DAR...! SA CUMPARATI DE LA O FARMACIE VETERINARA MIBAZON SI VA DATI IN FIECARE SEARA PE FATA CURATA IN PREALABIL CU APA RECE SI CU IVAPUR GEL DE LA IVATHERM 36 LEI + 4LEI= 40 LEI ATATA FACE SI SA FITI CURATE ADICA SA VA DEMACHIATI CU SERVETELE DEMACHIANTE DE 4 ORI PE ZI SI DE FIECARE DATA CAND VA SPALATI DOAR CU APA RECE! VA PUP SI O SA VA MAI SCRIU! BAFTA!
      07.11.2008 22:08 
    Posibil si poate imposibil
    Daca ai fi citit cu atentie articolulul ai fi vazut ca faptul ca mananci ciocolata dauneaza unoeri, chiar si in cazul meu, ciocolata are mare legatura cu hormonii, eu daca mamanc o ciocolata intreaga, pot fi sigura ca a doua zi imi ies cosuri la gramada, in schimb daca nu fac exces, totul e OK, si asta mi-a spus si dermatologul meu.
      06.10.2008 17:52 
    Cred ca multe sunt mituri
    Ca de exemplu consumul de ciocolata, nu are cu nimic de-a face cu acneea. vezi mituri despre acnee: http://acnee.info/top-5-mituri-despre-acnee-demontate/10
      30.09.2008 07:59 
    INCEARCA CORDYCEPS!
    ACCEASI PROBLEMA FIIND SFATUITA DE UN MEDIC SI UN DERMATOLOG IN ACEELASI TIMP. IL VOI CUMPARA SI EU AZI AM INCERCAT TOATE CREMELE, NU VA SFATUIESC SA FOLOSITI ALCOOLUL PE LEZIUNI MAI DEGRABA CEAIURILE SI CRED CA DEPINDE FOARTE MULT SI DE VOINTA VOASTRA SI DE TIPUL FIECAREI PERSOANE, MOD STIL DE VIATA, PRIETENI ANTURAJ. NU INCERC SA FAC PE DESTEAPTA... SI DA ACIDUL SALICILIC ESTE FOARTE BUN IN TRATAMENTUL ORICARUI TIP DE ACNEE + ARGILA CARE ESTE CONSIDERATA PAMANTUL VIU!!! SUCCESSI FITI OPTIMISTI
      28.09.2008 13:42 
    Cosuri
    Am o acnee grava de 5 ani care a avut si a scapat sau macar ia mai trecut dandu-si k cv sa ma anunte si pe mn la id allin_stelistu. Va roggggggggggg
      21.09.2008 14:00 
    Diane 35
    Am 21 de ani si am probleme cu cosurile de prin clasa a 9-a. Atunci nu cred ca era ceva foarte grav dar mi-a fost prescris zynerit care a functionat perfect vreo 3 ani de zile si apoi nu mai avea niciun efect :(... am incercat skinoren fara absolut niciun rezultat. Imi spal fata de 2 ori pe zi cu geluri exfoliante dar degeaba, acum un an am inceput tratamenutul cu diane35 desi ginecologul mi-a spus ca nu am nimic la ovare... in cateva luni mi-au disparut aproape complet. Apoi am facut pauza 6 luni si cosurile au reaparut insa acum ma confrunt cu o alta problema pe care eu o pun pe seama diane 35: nu am mai avut menstruatie de 2 luni (nici inainte nu imi venea la 28 de zile ci o data la 6 sapt). Sunt foarte speriata.
      10.09.2008 16:30 
    Fara
    SI IO MA CONFRUNT CU ACEASTA PROBLEMA CAM DE VREO 2 ANI SA ZIc ASA SI AM INCERCAT TOT FELUL DE PRODUSE COSMETICE DAR NICI UNA NU A DAT REZULTATE DACA PUTETI SA MA AJUTATI CUMVA ASTEPT UN RSP. SINCER NU MA MAI SUPORT NICI EU MA INGRAZESC CAND MA PRIVESC. VA ROG AJUTATI`MA:((
      09.09.2008 14:33 
    :)
    Nu stiu ce sa fac... de 2 ani ma confrunt cu cosurile in timpul veri apar meu dar in anotimpurile reci imi dispar... am folosit mibazn si mi-a placut cum lucra dar dupa un timp iarasi apar. Ajutati-ma va rog... la dermatolog am fost la cel mai bun din bistrita si mi-a dat un tratament 3-4 lunii mi-a fost bine dar iara au aparut nu stiu ce sa fac... chiar daca nu le atingii iti raman urme urate... chiar ca e ca o boala incurabila:((:((
      09.09.2008 10:43 
    Am reusit sa scap de ea 100%!!!
    Cum am reusit sa scap de ceva infiorator care m-a chinuit pana la varsta de 35 de ani, dupa ce am avut si o nastere? Am urmat timp de o luna tratament cu pastilute de zinc. Dupa aceea am inceput pentru o perioada de trei luni cu pastilute de argila 3/zi si pastilute de Floraderm 3/zi. Acest Floraderm este o combinatie de 3 plante a doctorului Ionut Moraru. Aceste capsule se gasesc la orice farmacie naturista. In combinatie cu aceste capsule pe fata am folosit Brevoxyl, un unguent care ATENTIE!! nu se foloseste in combinatie cu o crema care contine vitamina A. Pentru acoperirea cosurilor si a cicatricelor am folosit numai batonul pentru pete si cosuri de la Avon. Am renuntat total la pudre si fond de ten. Pentru demachiere am folosit un gel special pentru asta tot de la Avon, din gama Cleraskin. Aceasta gama de produse mi s-a parut foarte eficienta, chiar si in ciuda varstei mele... repet 35 ani. Daca doriti, puteti incerca aceasta schema de tratament, care la mine a avut succes. Bafta!
      02.09.2008 14:58 
    Mixtura usuca cosurile
    Salut! :) eu nu am big problems cu cosurile... imi apare unu, doua la o saptamana #:-s si cand imi apar ma fac cu mixtura mentolata se gaseste in farmacii... ajuta la uscarea cosurilor rapid, mie cel putin in 1-2 zile imi dispar si nu mai am nimic pe fata. Ce sa zic sunt o norocoasa :D:D:D:D bafta ;) >:D<
      17.08.2008 15:32 
    intrebare
    Sspuneti-mi si mie... skinoren da rezultate?... si este adevarat ca la inceput apare ca un fel de iritatie? Si eu am folosit zineryt dar sincer fara nici un rezultat vizbil. Pls... vreau si eu sa stiu de skinoren... am auzit ca este buna si mi-ar placea sa incerc si eu, mai ales ca acneea nu este atat de avansata... ms... Astept rapsuns ally_criss_2008@yahoo.com
      13.08.2008 23:55 
    Buna
    Vad ca fiecare aici isi da cu parerea... e normal dar ce va pot spune ca nu are efect la toata lumea, ceea ce poate pe voi v-a ajutat... unii zic de skinoren... l-am folosit fara efect. Alti zic de acel regim, l-am tinut fara efect. Acneea e foarte "individualizat" si la fiecare e din alta cauza. Am citit comentariu cu cel mai bun dermatolog din tm... banuiesc ca de Feier spune (nu stiu cum se scrie corect numele) regimul acela il da la toti pacientii indiferent de diagnostic. Mama mea are psoriazis si ei tot aia i-a dat... dupa cum am zis la mine fara efect... deci e un pic pe "ghici" din pacate. Pana gasesti antidotul perfect pentru forma ta de acnee... dupa 3 ani de antibiotice... de tratamente cu zapada artificiala, o goraza de creme... toate fara efect. Prin schimbarea doctorului am ajuns la anticonceptionale care multumesc lui D-zeu si-au facut efect in cateva luni inzecit fata de toate cele mentionate mai sus... asa ca nu va mai luati dupa unu si altul ca daca ei au fost norocosi si le-a mers ceva in 2 saptamani nu inseamna ca si la restul e la fel... bafta:) (tm)
      07.08.2008 14:27 
    DERMATOLOG
    Nu incercati sa va tratati singuri (tot romanul se crede medic, inginer, mecanic etc). Sunt cabinete particulare specializate fratilor pentru asa ceva. M-am luptat si eu cu acneea de la varsta de 21 ani si nu am rezolvat nimic pana cand nu m-am duc la un medic dermatolog; acesta mi-a facut o crema pentru tenul meu (care de la 21 de ani a devenit gras) si in ~5 luni am scapat complet de ele. Si terminati cu miturile despre cosuri... intrebati orice dermatolog competent si va va spune ca muncarea si sucurile NU AU NICIO LEGATURA CU ACNEEA.
      02.08.2008 13:45 
    Acnee
    Sufar de acnee de vreo 3 ani... dispare un timp si apara inapoi. Am urmat un tratament de 2 ori timp de 3 luni si nu prea a dat roade... sau a dat, dar pe termen scurt. Acum folosesc masca de argila... usuca tenul si cosurile. Dar apar altele. Ce pot face?
      28.07.2008 16:43 
    Acneea
    Buna, am 15 ani si am mare probleme cu tenul este gras si imi apar multe cosurii, nu mai stiu ce produse sa folosesc am luat si creme pe baza de ulei de masline pe baza de vitamine hidratante dar nimic... totul in zadar. Ajutati-ma va rog, nu mai stiu ce sa fac.
      27.07.2008 15:02 
    Dati-va cu pasta de dinti pe fata pentru ca pasta de dinti ajuta la uscarea cosurilor si in 304 zile scapati de acnee garantat!!!!
      20.07.2008 04:01 
    Acnee
    Deci... am 21 de ani si pana acum nu am avut probleme cu ACNEEA pana acum trei luni cand m-am trezit cu fata plina de cosuri. Am fost la dermatolog, cel mai bun din Timisoara, si mi-a dat un tratament pe o durata de 3 luni dar de cosuri am scapat in 4 zile... uitati aici un tratament feteleor care trebuie urmat in totalitate si veti scapa pe veci de cosuri... 1.Tetraciclina capsule 3 cutii: prima cutie veti lua din 6 in 6 ore cate o pastila... a doua si a treia veti lua in fiecare zi cate o pastila, dar veti dizolva si pastila de calciu. 2.Miss vitaal in fiecare zi o pastila. 3.Skinoren 15% gel - aplicati in fiecare seara foarte putin in zona afectata si masati pana intra in piele. 4. Dieta 3 luni de zile Alimente permise: mere, morcovi, lapte, unt, oua (nu mai mult de 3 pe saptamana), sunga de praga, pui, vita, port (fierte sau la gratar), branza proaspata de vaci, multe legume in afara de rosii si castraveti. Alimente nepermise: sare, piper, dulciurile inspecial ciocolata sau cacao... condimente, alune, migdale etc... cam tot ce nu o fost la alimente permise.. Respectati tratamentul si veti avea rezultate uimitoare!!! Vedeti calciu il veti lua numai din momentul in care incepti tratamentul cu a doua cutie de tetraciclina!!! BAfta!!!
      14.07.2008 09:32 
    acneea
    eu ma irit f mult inghinal si imi apar niste bubite rosii pe fund....va rog ajutati-ma
      09.07.2008 03:44 
    scapat?
    eu am incercat : avene vichy sotret roacutane zynerit skinoren tetraciclyna creme antibiotice nu mai are dermatologu ce sa-mi dea :(( nu trec
      28.06.2008 08:45 
    Eu am scapat de cosuri spalandu-ma de doua ori pe zi cu sapun pe fata si aplicand o crema obisnuita de fata. Important e sa ai fata curata.
      27.06.2008 22:46 
    Tratament acnee
    TINE 3 ZILE POST IN CARE SA NU MANANCI DECAT MERE SI APA. COSURILE N-AU SA MAI REVINA NICIODATA. PA
      27.06.2008 04:40 
    Am nevoie de un raspuns urgent ,nu mai stiu ce sa fac si ce sa mai cred!
    AM PROBLEME MARI PE SPATE, ACNEE, PUNCTE ALBE, IRITATII, CICATRICI, ETC, ADICA TOT CEI MAI RAU AM. AS AVEA NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA. AM INCERCAT TOT FELUL DE CREME SI MEDICAMENTE DAR IN ZADAR. SUNT IN BELGIA SI AICI MI-AM PERMIS DE TOATE PT PROBLEMA MEA DAR IN ZADAR. ASTEPT RASPUNS. ADRESA MEA ESTE linut@live.nl sau bombonik_tw_07@yahoo.com
      12.06.2008 20:16 
    acnee
    Buna ma numesc Claudia am 18 ani si locuiesc in Valencia (Spania). Ma confrunt si eu cu acneea si as avea o intrebare... cum se numeste tratamentul Zineryt in spaniola? Pt.k am mers la o farmacie aici si imi zic k nu au auzit de acest medicament. Va rog frumos sa-mi raspundeti e urgent...
      10.06.2008 11:27 
    edy
    imi place mult, si eu am cosuri si nu mai scap de mult
      08.06.2008 19:08 
    acneea
    Eu folosesc de f mult timp zinryt dar niciun rezultat am avut tot felul de tratamente de pastile pe care le-am luat dar niciun rezultat oare mai e vreo scapare. Astept un sfat.
      08.06.2008 14:21 
    nu mai suport
    Am acnee de la varsta de 12 ani, iar acum am 18. Am incercat foarte multe tratamente recomandate de dermatolog insa fara niciun rezultat, doar k mi se usca fata, insa cosurile nu dispareau. In prezent folosesc Zineryt,l-am folosit si anul trecut ,a avut rezultate un timp, dupa care nimik! Acum am reluat din nou tratamentul cu Zineryt, sunt plina de cosuri pe intreaga fata, pana pe gat si pe spate :((( nu stiu ce sa ma mai fac. ma gandeam chiar sa-mi incep viata sexuala! Sunt disperata. Unii zic k trec, altii k nu! eu cunosc persoane carora le-au disparut cosurile odata cu inceperea vietii sexuale. Va rog sfatuiti-ma! Nu mai pot iesi din casa :(
      29.05.2008 22:17 
    Acnee
    M-am confruntat si eu cu acneea, insa nu era asa de grav ca la unii. Am fost la o farmacista si mi-a recomandat BORAX si o crema hidratanta din plante naturale "Gerovital Plant". Timp de 2 ani le-am folosit zilnic, dimineata si seara si sa stiti ca da rezultate. Acum depinde de tenul fiecaruia, totusi consulati un medic dermatolog specialist, cel mai bine la o clinica cu plata. Pentru zona spatelui, vreau sa va spun ca era dezastru pe spatele meu, vulcani nu alta, am fost la dermatolog s-a uitat repede si mi-a prescris Zynerit, solutie cutanata, l-am folosit timp de 3 luni si intr-adevar da rezultate, acum o luna am intrerupt tratamentul pentru ca mirosul solutiei e urat mirositor. Vreau sa ma apuc sa fac tratament cu BIOPTRON. Nu consta mult 5 lei sedinta, si se ajunge la 10-15 chiar si 20 sedinte... depinde cum evolueaza tratamentul. Tratamentul cu biptronul e cat se poate de natural, el ajuta celulele noi sa creasca in mod normal, iar pe cele "rele" le inlatura.
      28.05.2008 16:14 
    Roacutan
    Va spun eu... nu va ma chinuiti... mergeti la medicul dermatolog si spuneti ca vreti Roacutan... e un tratament mai greu, mai lung dar va scapa 100%. E testat de mine si e cu adevarat foarte bun. Succes
      12.05.2008 01:54 
    eu am incercat multe cosmetice si leacuri babesti dar nimic...inca am cosuri p frunte..nu stiu c sa mai folosesc
      29.04.2008 14:06 
    SOTRET
    Ani intregi acneea a fost cosmarul meu, pana cand am descoperit Sotret! este un medicament extrem de puternic recomandat celor cu probleme grave, este si scump dar rezultatele sunt garantate! Consultati un dermatolog si intrebati-l de Sotret! Mult succes
      18.04.2008 13:19 
    ACNEEA
    NU O MAI SUPORT, IMI TOT STA PE FATA SI MA ENERVEAZA. DE CE UNELE PERSOANE NU AU PROBLEME ASA DE MARI CU ACNEEA!
      15.04.2008 03:18 
    Pt Tenul Gras
    Foloseste o pudra transparenta de fiecare data cand tenul tau are luciul specific. Pudra absoarbe grasimea si evita formarea unor cosuri noi. NU EXISTA MIRACOLE!!! SA VA INTRE IN CAP!!!! DOAR VOI PUTETI FACE ACNEEA SA DISPARA! CUM ?? 1)PRIN AUTOSUGESTIE 2)CURATAREA FETEI DE 2 ORI PE ZI 3)ALIMENTATIE SANATOASA 4)EVITAREA ATINGERII FETEI CU MAINILE MURDARE 5)EVITAREA FONDULUI DE TEN - CEL MAI BUN PRIETEN AL ACNEEI 6)EVITAREA EXCESIVA A RAZELOR SOLARE 7)FOLOSIREA MASTILOR DE CASTRAVETE DE 2 ORI PE SAPTAMANA (POTI KIAR SA DORMI CU FELIILE DE CASTRAVETE PE FATA) 8)EVITAREA CREMELOR HIDRATANTE MIRACULOASE*
      15.04.2008 03:08 
    CEL MAI BUN TRATAMENT
    Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa-ti cureti fata de 2 ori pe zi si sa nu ti-o atingi cu mainile murdare. Avis celor care au ten gras - folositi o pudra transparenta pe care o aplicati de fiecare data cand observati luciul specific pielii grase- in acest mod evitati formarea cosurilor pt ca pudra absoarbe acea grasime. Eu am urmat un tratament foarte scump in strainatate si vreau sa spun ca aveam foarte mare incredere la inceput dar acum m-am convins - DOAR EU POT FACE ACNEEA SA DISPARA!!!!!!!
      12.04.2008 13:35 
    Acneea problema tuturor
    Am acnee de 2 ani si am incercat aproape orice si datorita acestora mi-au ramas semne vizibile si m-am saturat sa le acoper cu fond de ten ce pot sa fac sa scap de ele? Si inca nu am scapat de ele mi apar in continuare:(( Ajtati-ma cu un sfat!!!
      11.04.2008 14:46 
    Vreau libertate
    Vreau sa nu mai am cosuri, pt k sunt oribili si ce ar trebui sa fac?
      11.04.2008 09:31 
    Crema Herbagen
    Eu am probleme cu acneea din adolescenta. Dar acum, de cativa ani, de cand mananc multe fructe si beau apa, intr-adevar mi-e mult mai bine. Daca am mai facut si cate o cura de multiminerale si vitamine mi-a facut f bine si la ten. Insa tot mai imi apar cosuri. Recomand crema anti-acneica Herbagen, este ieftina si in cateva zile mi-a facut foarte bine, am fata mai curata si mi-a cicatrizat multe din petele lasate de cosuri. Foarte bun articolul, felicitari!
      10.04.2008 12:27 
    Acnnea o mare problema pentru toti
    Am incercat zeci de tratamente dar acnnea apare de fiecare data parca mai hotarata sa-mi faca viata un iad, dimineata cand ma trezesc primul lucru pe care il fac este sa ma uit in oglinda sa vad cate puncte de acnne au ma aparut.
      02.04.2008 15:48 
    Ma enerveaza acnnea
    Am 16 ani si cam de 2 ani au inceput sa-mi apara cosuri. Mai intai pe frunte, dar au trecut, acum pe obraji. Am folosit mii si mii de tratamente: creme ca skinoren, cutaden, am folosit si zynerit, am fost la cosmetica. De o luna si ceva m-am dus la un doctor endocrinolog si mi-am facut analize... a spus ca acnnea a aparut din cauza unor chisturi ovariene... mi-a dat anticonceptionale... dar pur si simplu nu s-a intamplat nimic, obrajii sunt foarte afectati, ma usutra in locul unde e rosu, ma doare pielea, e oribil. Nu stiu ce sa mai fac, e iritata din cauza multor creme si geluri folosite, habar nu am ce sa mai fac..
      28.03.2008 13:28 
    Am multe cosuri si inflamatie sub piele
    Am 18 ani si de vreo 3 ani ma lupt cu cosurile, am folosit multe creme, am fost peste tot, dar niciun efect. Ce as putea sa fac? Sunt mai bune tratamentele naturiste???
      27.03.2008 21:39 
    Am multe chisturi albe pe fata
    Am 19 ani si mi-ai iesit pe fata niste chistulete albe... pe sub piele iar daca le storc imi iese o substanta alba is subtire, lunge... ce tratamente pot lua? Am facut si extractii dar tot imi apar
      26.03.2008 08:51 
    Acnee
    Am 18 ani, de 3 ani mi-a iesit o acnee pe piept si pe spate. Va rog ajutati-ma! Multumesc mafyutzu_007@yahoo.com
      25.03.2008 21:26 
    Acnee
    Chiar este bun mizabon? Ma dau si eu de cateva zile dar momentan nu vad nici un rezultat. Am incercat si eu multe creme dar degeaba. Imi pun sperantele in mizabon
      22.03.2008 10:25 
    Folositi crema de la avon anew este buna. Ce parere avetzi?
      20.03.2008 21:03 
    E BUN ZYNERIT LA INCEPUT... DAR DUPA CE TE TENUL TAU SE OBISNUIESTE CU EL NU MAI DA REZULTATE...
      13.03.2008 16:00 
    E bun zineryt
    Il folosesc si eu de 2-3 zile si sper sa dea rezultate. Ce ziceti?
      13.03.2008 15:59 
    Folosesc si eu de 2-3 zile zineryt si sper sa scap repede de cosi, dar este bun pt voi zineryt?
      13.03.2008 14:13 
    Trebuie sa ai rabdare
    Am cosuri de la varsta de 15 ani, am incercat tot felul de produse cosmetice dar fara niciun rezultat, am bagat milioane in tratamente! Acum am 20 de ani sunt gravida in 5 luni si tot n-am scapat de cosuri, bineinteles ma ingrijesc zilnic dar niciun efect! Cred k trebuie sa avem rabdare cosurile vor disparea doar cu trecerea timpului! Sper k dupa ce voi naste sa-mi treaca!
      03.03.2008 19:23 
    Acneea
    Am un sfat pentru voi. Eu ma confrunt cu aceasta problema... acneea... de vreo 3 ani si in sfarsit am gasit o solutie (eu am tenul gras). Dimineata si seara imi spal tenul cu gel pentru fata de la Clearskin (avon) si dupa asta folosesc Zineryt-ul. Nu stiu sigur daca functioneaza la oricine dar merita sa incercati. Succes!
      03.03.2008 19:13 
    Ai dreptate... zineryt-ul face minuni, mai ales daca ne curatam tenul dimineata si seara cu ajutorul unor geluri sau sapunuri speciale pentru fata.
      02.03.2008 20:58 
    Acneea...
    Buna fetelor! si eu am avut astfel de probleme... acnee.. am inceput sa folosesc produse de la "Clinique" si problema mea s-a rezolvat in decurs de aproximativ 2 luni, merita incercat! Zinerytu-ul da rezultata execelente de asemenea! Succes!
      02.03.2008 17:15 
    Cosurile cei mai mari dusmani
    Cum sa scap de ele?
      02.03.2008 17:02 
    Acneea
    Am incercat tot felul de tratamente dar tot nu mi-au trecut, ziceti-mi ce sa mai fac.
      25.02.2008 11:21 
    Sunt cazuri in care cu toate ca persoana respectiva isi incepe viata sexuala acneea nu se trece de la sine. Aceasta situatie este cauzata de o dereglare hormonala, astfel, tot trebuie sa ajungi la tratament.
      25.02.2008 11:18 
    Incearca cu Skinoren... la mine a avut efecte super chiar daca avea 21 de ani. Spala-ti fata bine dimineata si seara, dupa care dai un strat din aceasta crema care poate fi cumparata de la farmacie. Anetie! crema usuca zdrava fata asa ca o data pe saptamana te spatuiesc sa ii masezi fata cu ulei de masline.. iar dupa ce ti se va vindeca acneea foloseste crema din ce in ce mai rar.
      24.02.2008 17:55 
    Ajutor
    Am acnee de pe la vreo 13 ani acum am 18 si tot nu mi-a trecut. Am incercat cu clearasil insa nu a avut nici un efect ba mai mult mi-a iritat fata foarte rau fiind nevoit sa consult un dermatolog. Va rog sa imi spuneti ce as putea face sa scap. Crema de galbenele este bun?
      24.02.2008 17:21 
    Acnnea
    E adevarat ca daca iti incepi viata sexuala acnnea va disparea de la sine?
      15.02.2008 21:46 
    Acneea
    A scapat cineva de acnee dupa tratament cu smoderm si cu doxicilina? Si au reaparut dupa incheierea tratamentului?
      15.02.2008 11:20 
    Doamna din propria experienta va pot spune ca Skinoren (gel sau crema) este foarte bun char si pentru tenul foarte gras, numai ca acesta trebuie folosit dimineata si seara si dupa cateva zile de uz zilnic usuca pielea foarte tare... asa ca va sfatuiesc ca o data pe saptamana fetita sa se unga cu ulei de masline pentru hidratate. Daca nu aveti increde in acest produs puteti incerca remedii naturiste care se gasesc pe site. De asemenea, fetita pentru o perioada trebuie sa tina o dieta sa nu mai manace multe grasimi, prajeli sau sa bea sucuri cu cafeina. Multa sanatate!
      15.02.2008 11:13 
    Ajutoooor
    Sunt mihaela, am 37 ani si o fetita de 12 ani. De circa un an tenul fetitei mele s-a transformat, e plin de cosuri foarte urate. Am fost cu ea la un medic dermatolog care nu prea mi-a placut cum a tratat situatia si care i-a dat un detergent pentru curatat fata si o crema dar fara niciun efect... nu stiu ce sa fac ....
      06.02.2008 23:37 
    Degeaba
    Degeaba va dati cu parerea si ascltati de sfaturile altora. Acneea se manifesta diferit, depinde de organism. Eu va sugerez sa va duceti la un medic specialist.
      05.02.2008 21:57 
    acnee
    Incerc sa ma documentez in legatura cu acest subiect. Am o fiica de 16 ani. Are acnee de la aparitia mensturatiei. Acum a evoluat negativ. Din cate am inteles sunt chisturi. Ce tratament sa ii aplic? Are cam o luna de cand incercam sa limitam problema. Se unge cu crema de galbenele si ia vitamina B complex si A, dar nu trece, sta pe loc.
      05.02.2008 10:56 
    Dupa mine daca este recomandat de un medic specialist trebuie sa fie bun medicamentul respectiv, mai ales ca el a vazut de ce tip de acnee suferi. Merita sa incerci. Daca vezi ca nu da rezultate poti incerca Skinoren... la mine a mers foarte bine. Insa te rog sa tii seama de sfatul doctorului. O zi mai buna.
      04.02.2008 22:32 
    Acneea
    Stie cineva daca Betadin e bun pentru acnee mi la recomandat un medic inca nu l-am cumparat am vrut s-a va mai intreb si pe voi.
      04.02.2008 22:23 
    Betadin
    Stie cineva daca betadin e bun pentru acnee.
      03.02.2008 16:45 
    SEXUL nu te scapa de ACNEE!!!
    Pentru tembelul cu "treziti-va", mi-am inceput viata sexuala de 3 ani si tot plina de cosuri sunt!! (si tare as fi vrut sa fie adevarat) asa ca nu mai vorbiti in necunostiinta de cauza! La femei nu se aplica! De barbati am mai auzit ca au scapat de acnee daca si-au inceput viata sexuala dar de femei nu! Basme!!!! Va rog nu mai induceti oamenii in eroare !
      02.02.2008 19:50 
    Acneea
    Este cineva care a luat vreun tratament si a scapat. (ma refer la cazurile mai grave)
      01.02.2008 01:39 
    Bubite rosii
    Cum sa scap de ele nu sunt cosuri ma cam dor au ca o rana subtire deasupra. Astept raspuns va rog.
      29.01.2008 20:20 
    Ceai negru
    Sunt foarte interesante sfaturile de pe acest site... insa eu va dau si o alta sugestie... folositi ceai negru... la o ceasca de apa puneti o lingurita (rasa) de ceai negru... fierbeti si apoi tamponati usor cu o discheta demachainta imbibata in ceai. Puteti folosi ceaiul si dupa ce se raceste. Sper sa va fie de folos sfatul meu!:)
      23.01.2008 18:31 
    M-am saturat
    Din clasa a 6 a mi-au aparut cosurile si nici pana in ziua de azi (clasa a 12 a) nu mi-au disparut. Ma intreb imi vor trece vreodata :((
      14.01.2008 23:32 
    Acneea imi face viata amara
    Va rog ajutati-ma cu acneea. Imi este rusine sa ies din casa. Stau mai mult acasa in timp ce altii de varsta mea se distreaza. Am 14 si ma lupt cu acneea de 3 ani. M-am saturat sa stau in clasa cu caciula-n cap. Adresa mea este andreeaalempi@yohoo.ro. Va multumesc.
      06.01.2008 15:31 
    Trebuie sa te ingrijorezi, este acnee.
      30.12.2007 14:28 
    Hmm
    M-am dat cu multe chestii pe fata, am folosit si zineryt... fara rezultat, mi-a uscat fata si cam Acum folosesc sapun cu borax.... acelasi lucru: imi usuca fata si cam atat... niciun rezultat. Sunt disperata !!! Intr-un timp ma spalam cu ceai de salvie, dimineata si seara, si imi mai disparusera. Cred ca o sa folosesc din nou, pana la urma tot plantele sunt mai folositoare decat cele mai scumpe produse.
      28.12.2007 17:40 
    Fara scapare
    Am acnee de 3 ani, in prezent am 16 ani si acneea nu-mi trece. Mama e cosmeticiana si imi face tratamente si imi recomanda o gramada da nu imi mai trece acneea (nu e o forma grava). Singura zona afectata e fruntea, am avut breton cateva luni si cand nu am mai avut mi-ua aparut cosurile ingrozitoare. Am tenul gras si as vrea sa va intreb daca Zinerit chiar e bun? Plizz astept rasuns.
      21.12.2007 00:14 
    Da
    Consider ca foarte mult atitudinea pozitiva poate contribui la vindecare...pe scurt..credinta. E greu sa crezi ca faptul ca maine nu vei mai avea cosuri, sau in faptul ca peste o saptamana nu vei mai avea cosuri, chiar daca in prezent esti plina, dar consider ca da roade, pe cand sa te chinui cu tot felul de produse cosmetice...pana gasesti perfectiunea...e ca la barbati: pana gasesti barbatul ideal trebuie sa cauti, sa experimentezi...si poti sa il gasesti din prima...sau poti sa te chinui pana la nesfarsit si sa te alegi tot cu deseuri...asa si cu cosmeticele pana gasesti ceva pentru tenul tau, trebuie sa cauti, sa incerci, sa iti chinui tenul cu schimbarile monstruase pline de chimicale. Am incercat si eu cateva variante, apoi m-am dat pe zinerit si am fost cat de cat multumita desi usca. Dar cat timp...o saptamana nu m-am mai dat cu nimic fiindca facusem operatie si nu mai aveam voie, nu mai aveam nimic pe fata, nimic...toate imi disparusera... miracle... so... ramaneti naturale... si nu mai puneti chimicale pe tenurile voastre fetelor, puneti miere, ulei de masline, consumati naturale si lasati carnurile si veti vedea rezultatul. Kisses
      19.12.2007 13:11 
    Pentru acnee
    Am si cosuri si puncte negre va rog daca puteti sa ma ajutati. Am 17 ani. Adresa mea de mail the_elfaxe@yahoo.com Va multumesc...
      13.12.2007 14:15 
    Acneea
    Vreau si eu un tratament concret pentru acnee am 32 ani si timpul nu imi rezolva problema. Ce sa fac daca aveti idee contactati-ma pe adresa de id schema_2007@yahoo.com. Mersi.
      13.12.2007 14:01 
    Acneea
    Am 32 ani si nu mai scap de acnee, am deja urme violente de la ea ce sa mai fac mor cand vad ca imi iase cate un cos. Ce e de facut?
      07.12.2007 22:21 
    Acneea
    Am acneea de multi ani si acum am 27 de ani si tot nu pot scapa de asa zisele cosuri. Am mers pe la cosmetologi si cat mergeam la ei era bine cum am intrerup au aparut iarasi intr-o stare dezastruoasa. Ce e de facut?
      29.11.2007 21:35 
    Cum scapam de cosuri 100%
    Spalarea fetei de 2 ori pe zi dimineata si seara fara sapun numai cu apa calda pt. ca sapunurile si toate solutiile pt. fata pot dauna pieli, de exemplu uscarea si iritarea pieli. Incercati timp de 2 saptamani numai cu apa calda si o sa va reveniti.
      20.11.2007 18:46 
    tratament
    sunt in perioada de pubertate si ma lupt cu problema asta de aproximativ 3 ani si cred c asta e o boala incurabila si trece cand vrea dumnezeu am folosit tot felu de creme si ma luato si babeste dar pana la urma mai bine iti vezi de treaba le lasi in pace sa isi faca treaba ca mare lucru nu reusesti chear cat te-ai zbate nu gasesti rezultat dar vin cu o ajutorare celor cu problema asta uscarea pielii face ca acneea sa se indeparteze din zona uscata pt ca normal ea ar trebui sa se elimine prin par ci nu pe fata raman la aceasi parere ca acneea este restrictionata numai prin uscarea pieli ,acum va intrebati ca am tozis de uscare cu ce sa fc uscarea ;cu roacutaneee si sotret astea doua sau cei care lucrati in santiere navale si aici voiam sa ajung aparatul electric de sudat usuca pielea si e mai bun ca orce tratament usuca pielea si nu mai ai nici o problema pe toata per cat pielea este uscata cine are posibilitate si poate incerca chear va rog sa nu ezitati merita ceaoooooooo
      17.11.2007 20:00 
    :))
    am 25 de ani, sunt plin de "vulcani" n-am urmat nici un tratament, nici nu o sa urmez. Fac colectie
      11.11.2007 22:17 
    acnee
    Salut! Am 21 de ani si de pe 15 ani ma confurnt cu aceasta problema intitulata acnee. Am fost la mai multi dermatologi, toti mi-au prescris antibiotice, creme care ard fata (dar cica cu efect bun in cateva saptamani) - vezi Retin A, Smoderm, dr. ginecolog mi-a dat la 16 ani Diane 35 dupa ce am facut o ecografie care indica ovare polichistice. Dupa vreo 3 ani de Diane 35, timp in care acneea a fost tinuta pe linia de plutire, nici ca nu ies din casa, dar nici sa ies fara fond de ten...la un moment dat anticonceptionalele nu si-au mai facut efectul. Am fost si la Insititutul I.C.Cantacuzino, pe ideea ca poate e un stafilococ, o infectie in sange somenthing, dar nu a fost vorba de asa ceva...M-am intors la o clinica dermatologica particulara..era ultima mea sansa. Mi s-a prescris Roacutan...a avut efect 100%. Eram cea mai fericita, asta era solutia... Aveam un ten impecabil. Mi-am dat seama ca nu are legatura cu alimentatia, nici macar cu demachiatul...am avut cateva mici perioade pline de stres din cauza facultatii si a serviciului si nu imi aparea niciun cos, nici macar in preajma mentruatiei. Doar ca odata la cateva luni luam o pauza de cateva zile pentru a vedea daca recidiveaza...lucru care din pacate s-a intamplat absolut de fiecare data. Dupa maxim 2 saptamani explozie de cosuri...Am continuat, la sfatul dr. am schimbat cu Sotret ca era mai ieftin si la inceput se gasea mai usor, acum dupa aproape 3 ani de Roacutan (din care aproape 1 an Sotret) a recidivat...mai urat decat in alte dati. De o luna jumate nu am mai luat, am mai multa grija de ten, ce mananc si nimic...nicio ameliorare. Am fost la dermatolog si vedeam in lupa cu care imi privea tenul, o eruptie si mai mare decat ceea ce aveam eu pe fata...e o chestiune de ore ca 10 cosuri sa se tranforme in 20 etc... Mi-a prescris din nou Roacutane 2 zi/4 luni (pana acum am luat 1/zi maxim)...Mi-am distrus ficatul cu atatea pastile, dar in acelasi timp alta solutie nu am...niciun alt tratament nu da rezultate...ca sa nu mai spun ca toti dr. dermatologi la care am fost inainte de a ma duce la acest cabinet imi zambeau frumos si imi spuneau ca e o problema hormonala, caracteristica varstei, ca nu e "asa grav". Cum sa nu fie grav cand oameni de 26/28/31 etc se plang de aceasta problema? O buna prietena care avea acnee s-a dus la acelasi cabinet, la sfatul meu, a urmat tratamentul cu Roacutane mai putin si nu a recidivat..ce-i drept, inca nu au trecut 6 luni (perioada in care acneea se pare ca poate recidiva oricand). Poate la unii recidiveaza, poate la altii nu. Ce e si mai grav, ca dr. de familie nu numai ca nu inteleg nici in al 24-lea ceas ca nu e o problema adolescentina, nu tin cont de scrisoarea medicala ca sa iti dea reducere (pentru cei care lucreaza si nu mai beneficiaza de reducere 100%, asa cum din fericire se intampla in cazul Roacutane pentru elevi/studenti de scurt timp incoace), si te trimis la tot felul de incompetenti care trateaza aceasta boala cum ii taie pe ei capul. Inca ceva, de curand mi-am facut o ecografie intervagianal, ca sa vad daca intr-adevar am o problema ovariana..de data ata mi-am facut-o la un dr. ginecolog (nu la unul "generalist") si a iesit ok...acele ovare polichistice de acum cativa ani nu exista, ba mai multe decat atat m-a certat ca am facut o asemenea ecografie la un dr. "bun la toate ecografiile". Trsit dar adevara, multi dr. care fac ecografii pun cu prea mare usurinta acest diagnostic..aveam sa aflu ca orice ovar, implica si anumite particularitati, ca de pilda minichisturi, dar care nu trebuie sa provoace ceva anume, ba dimpotriva. Si in legatura cu Diane 35..betie cu apa rece..retine apa (nu ingrasa, cu "umfla") si poate fi o solutie pe termen fff scurt si pentru cazuri minore de acnee. Si nici inceperea vietii sexuale nu rezolva nici pe departe aceasta problema! Daca situatia se va schimba, o sa va anunt cu mare drag.
      11.11.2007 18:48 
    puncte albe
    vreau sa-mi spuneti un tratament pentru punctele albe
      30.10.2007 08:53 
    acnee???
    Stau in Shanghai de un an, timp in cara am reusit performanta de a raci de 5 ori, a avea varsat de vant, infectie nazala si mai nou un tip de acnee foarte ciudat... Mi-a aparut pe piept sub forma de cosuri micute si albe in varf si acum incepesa se extinda pe gat si fata....Niciodata nu am avut asemenea probleme si medicul mi-a dat sa iau un antibiotic...AZITHROMYCIN.
      17.10.2007 01:06 
    acneea
    locuesc in madrid am acnee am fost la medic mi-a spus ca am chisturi mici pe uter si tratamentul care mil recomanda sunt anticonceptionalele yasmin
      12.10.2007 20:28 
    zineryt chiar merita
    eu am folosit si folosesc zinerit..si am scapat intr-un timp scurt de cosuri si totodata de compromisuri(se gaseste la farmacii)
      03.10.2007 22:33 
    acnee
    cu NIDOFLOR am scapat de acnee.am 23ani si am urmat un tratament,in urma caruia am ramas cu o acnee severa.am inercat orice pana cand cineva mi_a recomandat nidoflor si a dat rezultate.acum mai am f putine,oricum nu mai am tenul care il aveam:(
      20.09.2007 00:35 
    in final daca vezi ca nu trece cu nimic te resemnezi!!!
      03.09.2007 12:37 
    autovaccin??
    a incercat careva autovaccin?
      01.09.2007 23:46 
    alimentatia e de vina?
    sincer de cateva zile citesc tot felu despre cum k alimentatia gresita poate fi cauza acneei, sincer eu am avut probleme mari cu cosurile si ink nu ma scapat definitiv de ele. Eu am consultat un dermatolog pt k ajunsesem sa nu mai stiu ce sa fac dar nicicand acesta nu mi-a zis k poate fi de vina alimentatia.eu mananc mult cartofi prajiti snack-uri si alte chesti care nu sunt prea sanatoase?! e si asta o cauza!!!!
      01.09.2007 16:42 
    sunt satula de punctele albe si negre!!!
    Am 23 de ani si sincer m-am saturat de punctele albe si negre!!!Nu am clasicele cosuri(pustule cum e denumirea lor medicala cred), insa am o multime de puncte albe si negre!!Ma complexeaza de aproximativ 6 sau 7 ani si nu stiu ce sa mai fac!Am incercat tot felul de produse cosmetice, Mi-am facut tratamente la saloane, insa degeaba pt ca imi apar din nou si din nou!Adevarul e ca mananc cam multa ciocolata ,iar toata alimentatzia mea are legatura directa cu dulciurile si mancarea de fast food!De asemenea folosesc des creme de fatza pt ca incerc sa previn aparitzia ridurilor!V-as ruga sa-mi dati un sfat in legatura cu aceasta problema a mea!!!Va multzumesc anticipat
      28.08.2007 20:45 
    si parul poate fi d vina
    eu am 15 ani si am cosuri numai p frunte cand am menstruatie imi apar si p barbie dar putine.d cateva zile am inceput sa evit ca bretonul sa imi atinga fruntea(port bentita),pt ca nu imi pot skimba atat d des p cat ar treb lenjeria d pat,acopar perna cu un prosop,la baie mi-am rezervat propriul prosop si seara aplic p zonele afectate unguentul nidoflor.il gasiti la farmacie si costa doar 32000lei.eu sincer vad o diferenta.imi simt tenul mai curat si mi s-au retras inflamatiile
      25.08.2007 11:00 
    acneea
    consider ca o alimentatie sanatoasa este cheia. si eu am avut o acnee vulgara foarte avansata, dar acum pot spune ca fata mea s-a limpezit.
      23.08.2007 23:14 
    acneea
    am 14 ani si ma confrunt ku acneea de mai bine de un si sunt disperata am fost la cei mai buni dermatologi am facut tratamente si nimik sinker nush ce sa mai incerc imi doresc ff mult sa am si eu o piele curata si sa ma pot privi in oglinda...va rog da-ti-mi si mie niste sfaturi...as vrea sa incerc zinerit ..este bun????
      18.08.2007 01:51 
    proactive ?
    Ce parere aveti despre proactive solution? eu il folosesc de 8 zile...si mai mult s-au inflamat,efectul ar trebuie sa apara in 4-6 saptamani...oare va aparea si la mine ? a folosit cineva acest produs si ce rezultate a-ti avut?
      17.08.2007 21:37 
    Mda...cosurile apar la varsta adolescentei..Eu am 16 ani sa ma infrunt cu aceasta problema de aprox 2 ani. Am incercat mai multe..acuma folosesc o masca compusa din albus de ou (facut spuma) si zeama de lamaie.O aplici pe fata iar dupa 10-15 min o dai jos si te clatesti cu apa sau lapte (depinde). Sincer..mie INCA Nu mi-a trecut..:(..adica.. ba imi trece..sunt fericita.. dar imediat dupa cateva zile imi reapar si atunci sunt foarte nervoasa..ehh..asta e.. odata si odata sper sa'mi treaca.. va urez succes si va pup! :* aveti grija de fata voastra si nu niciodata sa nu utilizati creme de care nu ati auzit sau care pot dauna tenului! ;)
      03.08.2007 22:10 
    diane 35
    Am folosit vreo 4 ani Diane 35 recomandate de dr.dermatolog si mie mi-au facut bine. Dar din cauza ca am drja 28 ani si n-am copii,ginecoloaga mi-a recomandat sa renunt la ac tratament....ca sa pot avea copii candava. Acum am cosi pe piept,spate....pe fata imi ies ocazional...dar e destul de rau ca dupa 4 ani sa te izbesti iara de aceiasi monstrii care iti umbresc fericirea si increderea in sine.. Zinerit a ramas ca o solutie....si incerc cosmetice OIL FREE,de la demachiant,fond de ten,pana la crema de hidratare. Acum folosesc crema hidratanta de la Avene(non comedogenic)ca cica ar fii recomandata ptr astfel de tenuri cu ac problema -acneea. deci.....cred ca nu scapam prea usor de ac boala.. Totusi cauza acestei probleme pleaca de la OVARE. Boala s-ar numi ovar polichistic. Asa ca daca deja ai trecut de perioada pubertatii,esti un om matur,iar problema predomina...e clar exista disfunctii la ovare. Ca o concluzie: e greu sa fii femeie...mai ales cand acneea iti pune betze in raoate,dar tb sa luptam,luptam si sa-nduram. va pup fete cu acnee si bafta. Laura
      31.07.2007 17:50 
    acnee
    am 26 de ani si mi a aparut de 3 luni pe fata acnee chistica , partea dreapta este plina toata pana la pometi de chisturi unul lang latul.pe langa faptul ca arata groaynic ma dor foarte tare. si partea cealalta a fetei e afectata dar nu asa de rau. am fost la dermatolog la colentina si ma trateaya cu doxiciclina si diane 35 intern si Brevoxil si zinerit extern . am sperante pt ca fata incepe sa reactioneye , dar as vrea sa stiu daca o sa raman mereu cu acneea sau ea se vindeca in final.intreb pt ca am vayut pe net ca ea poate persista pana la 40 de ani daca a aparu dupa 25 de ani . va rog sa mi raspundeti pt ca sunt disperata si foarte deprimata
      26.07.2007 10:24 
    acneea
    am si eu aceasta problema,e cam greu de tratat acasa.Cel mai bine e sa te duci la dermatolog,am fost si intradevar am avut rezultate vizibile,aveam tenul impecabil dupa o luna.Produsele de pe piata diminueaza aparitia lor si trateaza, dar in mica parte.
      25.07.2007 14:57 
    accnea
    f buna mia placut articolul extrem de mult
      22.07.2007 02:23 
    acneea
    mia olacut foarte mult deoarece de aceasta problema sufar de cdativa ani si am incercat tot felul de creme si de tratamente sper ca articolul vostru sa ma ajute va multumesc si astept noutati
      21.07.2007 10:04 
    diana 35
    nu-i adevarat ca diana 35 ingrasa...NU E ADEVARAT...de la 13 ani am acnee, acum am 30...si acnee tot mai am...am incercat si eu tratamente....dar pe moment, nu pot spune ca mai am acceasi acnee ca atunci, dar nici ten de piersica nu am dobandit... e adevarat ca am intrerupt orice tratament pe aceasta tema: sunt insarcinata, si inca 7 luni nu-i bai ca am 2-3 cosuri... ce as dori sa spun....de la 20 de ani imi doream sa scap de cele 5 kg care-mi faceau praf viata...numai in timpul tratamentului cu diane 35 am scapat de ele, si nici acum nu le-am pus...si a trecut un an de atunci...deci, nu trebuie sa mananciin disperare..un stil da viata sanatos, in momentul cand iei diane 35 nu are voie sa te ingrase, asa ca nimeni nu ma poate convinge ca s-a ingrasat pe asa ceva band numai apa plata cu lamaie....sa fim seriosi!
      21.07.2007 10:03 
    diana 35
    nu-i adevarat ca diana 35 ingrasa...NU E ADEVARAT...de la 13 ani am acnee, acum am 30...si acnee tot mai am...am incercat si eu tratamente....dar pe moment, nu pot spune ca mai am acceasi acnee ca atunci, dar nici ten de piersica nu am dobandit... e adevarat ca am intrerupt orice tratament pe aceasta tema: sunt insarcinata, si inca 7 luni nu-i bai ca am 2-3 cosuri... ce as dori sa spun....de la 20 de ani imi doream sa scap de cele 5 kg care-mi faceau praf viata...numai in timpul tratamentului cu diane 35 am scapat de ele, si nici acum nu le-am pus...si a trecut un an de atunci...deci, nu trebuie sa mananciin disperare..un stil da viata sanatos, in momentul cand iei diane 35 nu are voie sa te ingrase, asa ca nimeni nu ma poate convinge ca s-a ingrasat pe asa ceva band numai apa plata cu lamaie....sa fim seriosi!
      19.07.2007 17:12 
    Acneea, problema adolescentilor
    Eu am acnee de la 12 ani(acum am 17)nu este atat de grava, dar oricum. Daca vreti sa scapati de cosuri va sfatuiesc sa folositi masti ce argila, sau folositi ZYNERIT. unele persoane pot sa le foloseasce, dar degeaba, depinde de ten. Daca vreti puteti sa ma contactati: DANYELSTEV@YAHOO.COM
      08.07.2007 17:11 
    acneea
    ineresant articolul mi-a placut mult
      02.07.2007 23:18 
    acneea
    Parerea mea este ca anticonceptionalele nu sunt cele mai indicate. Si eu ma confrunt cu acneea de la 17 ani (acum am 31 ani)am incercat tot felul de tratamente incepand cu cele traditionale (antibiotice, anticonceptionale de la care m-am ingrasa, tot felul de creme pentru asa ceva)dar totul a fost in zadar. Nu pot sa zic ca mai am cosuri ca la varsta de 17 ani dar oricum din cand in cand mai apar cosuri. Am mai citit ca acestea ar aparea de la un rinichi care nu functioneaza cum trebuie este adevarat? Ce am folosit in ultima perioada a fost sistemul purifiant de la Amway (gel demachiant, lotiune, crema) si un gel exact pentru cosuri care se aplica pe cos si ce am constatat eu daca imi dau seara pana a doua zi este uscat.Nu am nici un interes sa fac reclama. Intr-adevar sunt scumpe dar merita.Am tinut si unregim drastic, am fost si bioenergetician dar nu a dat rezultate. De la tratamentul doctorului pe care l-am consultat din Bucuresti nu a avut rezultate. Am luat 9 luni de zile anticonceptionale mi-am dat si ficatul peste cap m-am si ingrasat. Intr-adevar este aiurea cand se uita lumea la tine pe strada dar mi-a luat ceva timp sa ma invat sa infrunt aceste priviri ca sa zic asa curioase.Va doresc sa reusiti sa scapati de aceasta problema.
      18.06.2007 09:26 
    acneea
    Nu toate tipurile de acnee sunt din cauza ovarelor polichistice. In urma cu cativa ani am avut asa ceva si am facut tratament cu diane 35. Acum dupa mai bine de 15 ani acneea tot nu mi-a disparut dar la ecografia utero-ovariana nu mi-a iesit ca as avea ovare polichistice. Eu cred ca tot un regim de viata echilibrat, consumul de apa si ceaiuri , sportul care prin transpiratie elimina toxinele ajuta mult mai mult decat hormonii care in aproape toate cazurile au efecte secundare mai tarziu pe care nu le poti contracara. Cunosc o persoana care a facut tratament cu diane35 si s-a ingrasat mai bine 25 kg .Eu o cunosc , nu din auzite! Ceea ce mi-a iesit la analizele de acum este ca din cauza stresului am o dereglare hormonala si exces de testosteron, hormon masculin din cauza caruia pielea secreta in exces sebum care se inflameaza exact cum este descris si in articolul de mai sus. Folosesc crema matifianata sau pentru ten acneic de zi ca sa nu luceasca faza si ca sa insele vigilenta hormonilor de a nu mai secreta in exces sebum crezand ca este suficient la nivelul fetei.Aceste creme se comercializeaza in farmacii pentru ca sunt produse dermatocosmetice nu orice crema de la butiqul din colt si sunt creeate pentru asemenea probleme.Le gasiti in gama Roc, Dercos, Uriage , sunt si de la gerovital pentru gama acneica dar pe timpul verii este foarte slaba. Ca sa le recunoasteti mai bine sunt ambalate la cantitate mica aprox 30ml si au un pret cam ridicat dar merita efortul si cand aveti infectie mare puteti folosi de la farmacia veterinara Mibazon care este o combinatie de 3 antibiotice si are rezultate foarte bune .Eu inca il mai folosesc din cand in cand strict pe punctul cu acnee, dupa ce l-am eliminat in prealabil, deoarece este unguent si nu penetreza pielea. Va doresc succes si sper ca sfatul meu sa va fie de folos.
      12.06.2007 17:05 
    proactiv solutions
    este bun acest produs?
      04.06.2007 12:42 
    raspuns la toate mesajele
    Am citit si rascitit ce ati scris pe acolo. Imi vine sa rad. Unii va plangeti de nu mai puteti si cautati leacuri. Va spun sincer si din experienta : DUCETI-VA LA UN DERMATOLOG dar unul bun, interesati-va. Are efect. Eu am avut probleme cu acneea si initial am inceput sa folosesc propriul meu prosop de fata pe kre il spalam la 2-3 zile (chiar si acum). In acelasi timp am inceput sa folosesc un produs de curatare (dimineata in special si cateodata seara). Efectele au inceput sa se vada. Ma simteam mai bine. Insa, trebuia ceva facut. Aveam nevoie si de tratament. Asa k prin clasa a 10-a m-am dus la dermatolog. Si ce aflu ? Aveam probleme cu acneea din cauza unor micropolichisturi la ovare (asa scria pe ecografie care, apropo, este gratuita dak esti elev ; chiar si la dermatolog te duci cu trimitere de la medicul de familie ; am mers asa vreo 2 ani). Se intalneste la multe femei (fete) si se trateaza cu...anticonceptionale. Bineinteles k mi-a dat si un produs pt fata. Se plangea cineva k Diane 35 are efect peste nu stiu cate luni. Dar stiti ce ten frumos aveti peste acele cateva luni ?! Nici nu va inchipuiti. Cum actioneaza ? Nu iti apar cosuri noi decat f f f rar. Iar cele vechi dispar cu timpul. Dar sa stiti k a durat. Am luat vreo 9 luni, pauza si trebuia sa iau din nou. Dar nu m-am mai dus (lenea...)M-am dus iar pe la sfarsitul anului si am facut vreo 6 luni. Pana cand am facut o noua ecografie si...a iesit normala. Atunci am decis sa nu ma mai duc la doctor pt k nici timpul nu imi permitea. Iar acum, nu m-ati recunoaste (am aproape 20 ani). Lasati farmaciile cu priduse naturale si alte chestii (auzisem la un moment dat k iti faci tenul frumos dak te dai in fiecare zi pe fata cu propria ta urina...chiar in halul asta sper k nu ati ajuns). Nu va costa nimic, reteta este gratuita (acum depinde si la ce medic va duceti ; v-am mai spus, mergeti la unul bun). Am auzti (si vazut) k la baieti este mai grav. Voi chiar nu aveti alta scapare decat medicul specialist. Succes
      04.06.2007 12:15 
    Va sfatuiesc sa consultati un medic dermatolog in cazul in care acneea este intr-o stare avansata. Economisiti timp deoarece nu mai pierdeti vremea cautand tot felul de leacuri pe la prieteni, pe la farmacie...Plus ca poate avea si cauze interne (in special fetele sa aiba grija). Mare atentie de asemenea la lucrurile personale (lenjerie de pat, prosop pentru fata...). Mergeti cu incredere la dermatolog !
      04.06.2007 11:41 
    zineryt
    am 12 ani si am luat si eu zineryt dar degeaba.in primele 2 saptamani sau vazut efectele lui,dar dupa o luna au inceput din nou cosurile sa apara
      04.06.2007 09:35 
    exista o crema "minune"?
    deci ....pot spune ca am toata gama clerasyl si coshurile nu mi-au disparut!!!! am toate cremele pentrru tratarea acneei posibile...sincer nu mai styu la c sa mai apelez...imi puteti recomanda ceva..?
      21.05.2007 16:25 
    Trebuie sa consulti un medic dermatolog care iti va recomanda tratamentul cel mai potrivit tenului tau. Eu am suferit de acnee ani de zile si am urmat tratamente nepotrivite care au dus la agravarea situatiei. In sfarsit am gasit un dermatolog caruia chiar i-a pasat de suferinta mea si dupa un tratament de lunga durata, aproximativ doi ani, pot spune ca ma privesc cu placere in oglinda. Pielea nu uita, nu faceti experimente!
      19.05.2007 22:57 
    acneea
    eu cred ca ar trebui sa folositi zineryt...e foarte bun eu il folosesc de o saptamana si deja se vad efectele,pana nu a folosi zineryt am folosit tot felul de creme de masti de la avon si de la farmacie...nu m-au ajutat cu nimik..folositi zineryt dar in cazul in care are efecte advesre incetatzi folosirea lui si ducetzi-va la dermatolog pt un nou tratameant...poop fiti increzatoare totul se va rezolva:d:D
      15.05.2007 10:19 
    Acneea a devenit un lucru fluent in ziua de azi dar totul consta sa stii sa treci peste ele si sa nu le lasi sa iti influenteze viata de zi cu zi!
      11.05.2007 14:45 
    eu am incercat cu o crema de noapte de la garniere pure A si nu mi se pare buna...in schimb masca de argila e foarte buna...si gama l'oreal
      10.05.2007 21:18 
    cearcanele-va rog niste remedii
    am 13 ani si ma lupt cu cearcanele...as vrea sa arat si yo mai normal k celelalte fete de varsta mea:( va rog dati-mi niste sfaturi!!!!!!
      28.04.2007 23:56 
    acnee
    nush dar yo am acnee si pe piept si pe spate si nush cum sa scap de ea ajutati-ma va rog:((
      20.04.2007 10:13 
    dar gama garniere pure A a incercat o cineva???am auzit ca este foarte bune pt cosuri...dar totusi nu stiu daca trebuie sa o incerc..voi ce spuneti???
      14.04.2007 14:09 
    Acneea
    As dori si eu sa-mi recomandati dak puteti o crema sau o solutie ceva pentru a inlatura acneea.Am incercat mai multe creme dar nu a avut efectul dorit..
      06.04.2007 11:39 
    cum imi rezolv o acnee severa
    ce sfaturi imi puteti da in privinta unei acneei severe De asemenea credeti ca unele analize sunt necesare in acest caz? Va rog trimitetimi un raspuns pe adr /gamjeean@yahoo.com va rog mult de tot
      07.03.2007 15:54 
    buna
    te sfatuiesc sa mg la un salon (cosmeticiana) sa iti rezolvi problema sigur te va ajuta .......
      28.02.2007 17:39 
    acneea
    nu stiu ce tratamente sa mai folosesc impotriva cosurilor.Nu pot purta maieuri sau bluze mai decoltate din cauza k pe spate si piept am o groaza de cosuri. Desi le am dat cu diferite creme si nu le am spart, ele arata foarte urat!Deja am semne ceea ce ma face sa ma simt ingrijorata.La barbie frunte si tample am foarte multe cosuri, care ies in evidenta.Va rog sa ma ajutati cat mai curund!pls! As vrea sa mi recomandati ceva care sa ajute sa scap cat mai natural de aceasta acnee.
      10.02.2007 22:22 
    Acnee
    Fetita mea are si ea o acnee urata, care mai ales in perioada sesiunii ( e studenta)ii apar cosuri f. mari si profunde. Deja are semne. Ce e de facut?
      10.02.2007 19:02 
    imi pare rau pt voi si pt toti cai care au probleme de acest gen. Pana acum nu am avut niciun coshuletz :) \:d/... sunt fff happy.. insa am o problema cu cearcanele... bine k nu am pungutze:)))... dak imi puteti da solutii/remedii naturiste pt cearcane? pls plss
      05.02.2007 16:55 
    acnee
    Am 24 de ani si am acnee de la varsta de 14 ani.Am incercat tot ce se poate, inclusiv tratamente cosmetice costisitoare..Nimic nu ma ajuta.Incep sa cred ca nu voi mai scapa niciodata de acnee..E pe viata
      05.02.2007 02:25 
    rezolvare la problema voastra
    Si eu am avut cosuri pana la varsta de 16 ani, apoi mi-au trecut de la sine dar mi-au ramas niste urme... Folosesc un fond de ten de la avon ca sa le acopar si o pudra.. Incercati si voi e singura solutie in astfel de cazuri...:( din pacate
      01.02.2007 14:51 
    castravetele
    Eu previn aparitzia acneei cu ajutorul castravetelui...intr-adevar face minuni.Nu prepar nuci un fel de pasta, pur si simplu tai felii subtziri de castravete si le pun pe fatza,chiar masez fatza cu feliutzele subtziri de castravete...rezultatele nu intarzie sa apara..va garantez;)..incercatzi si voi..veti vedea cum acneea dispare si tenul vi se v-a lumina, v-a fi mult mai curat si catifelet la atingere.Acest "proces" il veti face dupa ce v-ati spalat pe fatza cu sapun;)...BAFTA!
      16.01.2007 22:49 
    despre acnee-raspunsuri
    dragi prieteni,Intimplator vi-am citit mesajele si pot sa va spun ca mie au inceput sa-mi apara cosurile pe la 23 de ani si nu la pubertate.Acum am 37 de ani si inca ma mai lupt cu ele.Apar ca niste noduli durerosi sub piele si sint duri la palapare,iar deasupra pielii sint rosii.La presarea lor nu iese nimic decit lichid,iar a doua zi nudulul e dublu daca l-ai presat si se vindeca greu si da cicatrice.Ceea ce cred ca pe mine m-a ajutat intr-o masura destul de mare este faptul ca nu mai consum coca-cola si produse de la MC-Donald.Foarte periculoase pt.acnee sint:alunele,maioneza,caramelele,prajelile.Eu am luat zilnic vitamina E pastile gelatinoase,Ospen-2Tb/zi(una seara si una dimineata),ulei de peste(Hofigal).acum incerc o crema si o sa va spun cam peste 6 luni daca a dat rezulatate.Am inteles ca si mibazonul e bun,dar eu cind am un cos folosesc pe el unguent oftalmic cu canamicina.e foarte buna si crema pt.albire cu miere de albine de la Geroccussen(e crema romaneasca,dar e grozava si costa doar 10lei.Va pup pe toti,asistenta medicala,Ika
      14.12.2006 00:14 
    anexa
    Am uitat sa specific!Multora le sta in fire sa umble mai mult de 1 zi cu un tricou sau bluza,schimbatile zilnic!!
      14.12.2006 00:06 
    un sfat
    Am 21 de ani si credeti-ma ca de pe la 15 ani asa ma lupt si eu cu cosurile!Si acum mai apare cate 1 dar se usuca destul de repede! Sfatul meu: Nu mai folositi atatea creme deodata,daca vreti sa incercati un anumit produs, atunci folositi numai acel produs, nu va dati cu toate deodata, si incercati acel produs pe o perioada mai indelungata nu 1-2 zile si gata dati verdictul, si sariti la alt produs,acordatii o sansa!Apropo ce va sugerez eu este ca atunci cand va spalati pe fata sa nu va stergeti,lasati sa se usuce singura fata, prosopul poate contine o gramada de bacterii,sunt sigur ca multi dintre voi probabil folosesc acelasi prosop ca sa se stearga si dupa ce se spala pe maine,pe picioare.....Apropo nu cred ca il schimbati zilnic dupa fiecare utilizare,si nici nu aveti de unde sa stiti daca nu s-a sters intre timp si altcineva cu el,trageti voi concluzia..........NU VA STOARCETI COSURILE!! Va raman cicatrici daca sunt mai mare,ca doar trebuie sa iasa si radacina si apasi cu putere,iar daca nu l-ai stors bine in cateva ore ti se faca unu si mai mare si mai urat!!deci.... Incercati sa nu va puneti mainile pe fata, cu cat mai rar cu atat mai bine,doar nu ai langa tine tot timpu apa si sapun sa te speli, ca ex:la scoala pe banci cate lucruri s-au intamplat ,cate lume a umblat pe acolo si cine stie ce au facut.....Deci nu va mai puenti mana pe fata!! Apropo de spalat pe fata aveti grija ce sapun folositi ca acum sunt de toate felurile,cautati unu cat mai bun daca se poate unu lichid de calitate,care sa nu usuce pielea!Eu va sugerez de max 2 ori pe zi nu mai mult,sa va spalati. Pentru a scapa de pielea moarta de pe fata puteti aplica (si eu folosesc) o masca,nu pierdeti mult timp aplicand acesta masca 20 de min ,aceasta vine frumos ,se decojeste f simplu!! Nu va recomand sa o aplicati mai mult de 2X pe saptamana!Cand cumparati un produs gen isotrexin,skinoren,zynerit cititi cu atentie prospectul,unde si cum se aplica! Sunt unele creme care se aplica doar pe ZONELE AFECTATE de exemplu daca pe frunte nu aveti nici un cos nu va dati in zadar ca usuca pielea si iar apar cosuri! V-as sugera sa mergeti in vara la bai termale,sunt un adevarat miracol,daca nu aveti posibilitatea cumparati din farmacii si spalati-va seara cu apa termala pe fata!!!! Necesita multa atentie tenu` dar trebuie sa aveti grija daca vreti sa scapati de cosuri!! Mai lasati din dulciuri in special ciocolata si sucurile! Mai bine mancati un fruct si sucuri sunt si fara zahar!! P.S. Mai schimbati si asternuturile din cand in cand!!macar de 2 X pe sapt Sper ca v-am atras atentia!! Bafta tuturor
      07.12.2006 18:04 
    spuma
    am auzit k spuma de ras curatza foarte bne tenul...e adevarat???
      06.12.2006 22:37 
    documenteaza-te
    in cazul dianelor efectele se vad abea dupa 3-4 luni...in nici un caz dupa o luna...
      28.11.2006 10:20 
    tratament acnee
    Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Un medic dermatolog mi-a recomandar Roaccutane si mi-a zis ca tratamentul trebuie sa dureze 1 an (o doza minima de 120mg/kg), un altul a spus ca aceasta este doza MAXIMA admisa. Nu mai stiu ce sa cred. Pe prospect scrie ca tratamentul dureaza 4-6 luni, eu fac deja de vreo 9 si acneea e - sa zicem - in remisie, dar nu a disparut complet. De asemenea, vreau sa va intreb daca tratamentul cosmetic (extragerea punctelor albe) este indicat in aceasta perioada, ca si aici cei 2 medici cu care am vorbit se contrazic.Multumesc pentru raspunsuri. Andra
      28.11.2006 10:14 
    tratament acnee
    Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Un medic dermatolog mi-a recomandar Roaccutane si mi-a zis ca tratamentul trebuie sa dureze 1 an (o doza minima de 120mg/kg), un altul a spus ca aceasta este doza MAXIMA admisa. Nu mai stiu ce sa cred. Pe prospect scrie ca tratamentul dureaza 4-6 luni, eu fac deja de vreo 9 si acneea e - sa zicem - in remisie, dar nu a disparut complet. De asemenea, vreau sa va intreb daca tratamentul cosmetic (extragerea punctelor albe) este indicat in aceasta perioada, ca si aici cei 2 medici cu care am vorbit se contrazic.Multumesc pentru raspunsuri. Andra
      20.11.2006 22:26 
    E ereditar?!
    folosesc de un an Zineryt, pe care mi-l tot prescrie dermatologul si nu are rezultate. Cosurile trec si apar altele, mereu altele...unii dermatologi sunt mai buni dacat altii...
      19.11.2006 18:23 
    acneea
    Eu am inceput sa folosesc MIBAZON-o crema pe care o puteti cumpara de la orice punct farmaceutic veterinar.Costa doar 20.000 lei vechi si are rezultate.Ma fac o data seara si dimineata ma spal pe fata.Eu vad k are efect :) Succes
      18.11.2006 15:54 
    asta chiar merge:
    shi eu am avut o problema destul d mare cu coshurile,adik nu era zi in kre sa n-am coshuri,sa am shi eu o data fata curata..apoi am cumparat d la o farmacie naturista Aknesol. sa shtiti k chiar merge am recomandat produsul mai multor persoane shi a mers shi la ele. ideea e k merge indiferent d tipul d ten.atunci knd cumparati solutia,specifikti k o folositi pt prima data,pt k o sa va recomande farmacistul o crema p kre o sa trebuiask sa o folositi km o luna cu tot cu solutia respectiva.apoi o sa puteti renunta la crema,shi din primele 2 zile chiar o sa vedeti k n-o sa mai aveti probleme,cel putin nu asha d mari k pana atunci.eu folosesc d vreo 4 luni,shi d vreo 3 luni jumate deabea dak am avut vreo 4 coshuri in total.serios,merita incerkt,shi nici nu e scump,e 65 000 lei vechi.bafta
      17.11.2006 18:31 
    in sfarsit cu fata mai luminata
    buna! este al doilea articol pe care il scriu;pot sa zic k fac de doua luni tratament cu ROACUTAN si este intr-adevar foarte bun;nu trebuie sa va sperie reactiile adeverse,la mine una nu se manifesta,am crezut k o sa raman cu fata ''mutilata'' forever, dar imi dau seama k nu e asa acum cand ma privesc in oglinda:) si nu lasati oamenii sa va judece dupa aspectul fetei(acneea) luptati k sa scapati de ea chiar dak nu mai aveti nici o speranta; eu una acum sunt fericita fata de cum eram acum 2 luni cand am scris primul articol, deci aveti incredere in voi si veti reusi pupici
      08.11.2006 14:14 
    nu le spargeti!
    buna.eu am cosuri de la 11 ani si nu am gasit nicio solutie.am folosit si diane35,zineryt,fucidin,creme de la avon,de la nivea.......mhhh,...dar fara niciun rezultat.dar totusi am ajuns la o concluzie....dak nu le mai sparg nu se vor mai inmulti.acu fac un fel de ritual in fiecare seara:ma spal cu apa bn,apoi ma dau cu spirt si intrun final ma dau cu crema de galbenele.nush dak imi trec cosurile asa,dar makr ma simt mult mai proaspata dupa"ritual".mult succes si aveti grija ce folositi.ps.lasati prostiile cu SEXULca nu e nik adevaraINGRIJITIVA
      02.11.2006 20:46 
    acneea
    si eu am avut probleme mari cu tenul dar cu f multe creme le-am mai stapanit iar acum nu am iam asa de multe si o sa incerc mibazon.numai eu stiu prin ce am trecut si nu cred ca voi uita niciodata...
      24.10.2006 17:37 
    Zynerit
    M-am chinuit cu aceasta problema timp de un an pana ce mi-a fsot recomandat zynerit! Credeti-ma face minuni!
      20.10.2006 15:54 
    acneea
    -folositi una din cremele Eritroacnol sau Mibazon -beti multe lichide -verificati la ginecolog dak nu aveti vreun chist ovarian Sanatate!
      19.10.2006 15:42 
    acneea bato vina
    am avut cosuri de cind ma stiu.Am incercat diverse tratamente si nu au dat cine stie ce rezultate.De citeva zile am o eruptie ff puternica de cosuri numai pe partea stinga a fetei.Nu stiu care ar fii cauza.
      15.10.2006 12:45 
    hmm... diane35 sau yasmine
    am citit.si am citit sinu am ajuns la nici o concluzie. Cik medicu le stie pe toate. Am luat ce mi-a prescris el...mi-a fost rau, mi-au aparut si mai multe cosuri. Care credeti ca e mai bun...
      10.10.2006 22:37 
    cosurile astea....
    am 16 ani si de vreo 3 ani mi-au aparut niste cosuri ingrozitoare.am folosit tot felul de creme si nu au dat nici un rezultat.sunt absoltut disperata nu mai stiu ce sa fac sa scap...va rog daca puteti sa-mi spuneti si mie ce sa mai fac.va rog mult.multumesc
      30.09.2006 12:36 
    acneea
    si eu am acnee am fost la doctor dar degeaba....mi-a dat tratament si nu mi-a trcut...nici nu mai stiu ce sa mai fac....
      29.09.2006 15:29 
    acneea
    ar fi bine sa recomandati cateva sfaturi pentru tratarea sau extoparea ei foarte detaliat.
      24.09.2006 19:03 
    e ingrozitor
    si eu am acnee si chiar nu mai stiu ce sa fac ka sa scap...mi-e frica sa ma duk la doctor.
      24.09.2006 18:58 
    acneea
    si eu am acnee si am fost la dermatologie si mi-a trecut aproape.akum o sa am mai multa grija k tenul meu....
      22.09.2006 18:04 
    nu mai scap de puncte negre
    foarte bun articolul dar eu nu stiu ce sa mai fac ca nu imi dispar punctele negre am incercat aproape orice mi-au aparut si mai multe puncte negre dupa asta dau in cosuri dureroase mici.Imi dati un sfat va rog sunt foarte stresata am si copil am 23 ani
      21.09.2006 21:49 
    nu mai scap de cosuri
    nu stiu ce sa spu,mi-au aparut cosuri din cls a 5-a si e nashpa.Nu stiu dar am observat k la tara nunde aerul nu e asa de poluat,mi-au mai disparut din cosuri,aproape k nu mai aveam.Dar,cand am ajuns la oras,dupa cateva zile iara mi-eu aprarut.Sa fie de vina si poluarea de problema noastra?Ce credeti?
      20.09.2006 15:36 
    satula pana peste cap de monstruletii astia care nu-mi dau pace
    am 20 ani si am dermatita dupa parerea dermatologului tot acnee,numai in jurul gurii.am folosit diane 35,zynerit,skinoren,retin A,produse de la elmiplant,clearasil,gerovital(nu sunt bune deloc) care nu au avut rezultatul mult asteptat. mai nou am facut si vreo 6 sedinte de laser care iar nik doar mi le-a desumflat si au ramas semne rosii macar a fost la ceva folositor, problema e ca mie imi ies cosurile sub piele se umfla si nu au nik in ele normal ar fi trebuit sa fie puroi dar nu e. acum am imceput cu roacutan care da doamne sa fie bun la ceva k doar mai sunt 2 sapt si iar incep faculatea si toti se vor uita suspect la mine. slava domnului k am 2 prietene super intelegatoare care nu pun accentul doar pe frumusete si ma sprijina orice ar fi si mai e si mama care saraca nu mai stie unde sa ma mai duca.... cam asta e povestea mea.... cat despre prieten in perioada dificila ''acnee'' nici nu mai vb.. bine nu omit faptul ca mai sunt si baieti care nu pun accentul doar pe aspectul fizic ci si pe sufletul omului...dar mai rar gasesti astfel de 'specimene'...asa k nu va pierdeti speranta chiar dak aratati in ultimul hal ca mine:):( dar asta e..va rasari soarele si la mine odata si odata,si nu uitati mancati sanatos fara prajeli dulciuri grasimi,beti ceaiuri,apa multa....care vor sa isi dea cu parerea sa imi scrie pe KRYSSANGY@YAHOO.COM v-am pupat si imi pare rau atat ptr voi cat si ptr mine ptr k sunt draguta dar ma strica monstruletii'cosurile'!!!!!!
      13.09.2006 10:51 
    acneea
    eu am acnee si nu mai suport...am incercat tot felul de produse...inclusiv argila...si tot am...insa s-a mai diminuat....acnee e o cauza hormonala...eu am luat si anticonceptionale...dar fara rezultate maxime
      08.09.2006 12:57 
    acneea
    aparitia acneei este datorata si de faptul ca persoana in cauza nu-si da o prea mare importanta la ingrijirea pielii,nu se spala.....
      07.09.2006 23:12 
    cosurile
    Am 13 ani si an multe cosuri pe fata,in special pe frunte,pe nas si sub ochi.Am incercat tot felul de gomaje naturale dar cosurile tot apar.Este bine sa le storc ?
      31.08.2006 16:13 
    acneea
    nici eu nu cred ca acneea apare din cauza alimentatiei.cred ca dereglarile hormonale sunt de vina.am 26 de ani si sunt casatorita si tot imi mai apar cosuri.am incercat tot felul de creme.asta e.se poate si mai rau!
      30.08.2006 11:15 
    Eu cred ca totul tine de hormoni.Eu una am avut o perioada destul de lunga(vreo 5 luni) in care, pt ca incercam sa slabesc m-am tinut departe de dulciuri grasimi si carbohidrati. Si nu am observat nici o schimbare in bine in ceea ce priveste tenul meu. Acum nu mai tin nici un fel de dieta si am tenul mult mai curat decat atunci cand tineam. Nici eu nu stiu exact de ce, pt ca nu am facut nici o alta schimbare in ceea ce priveste alimentatia sau modul in care imi ingrijesc tenul. De cand ma stiu patesc asta: am perioade cand nu am probleme cu acneea deloc si perioade cand mi-e rusine sa ies din casa fara fond de ten sau corector. Am incercat si ceaiuri si vitamine de genul beta-caroten dar, la fel, nici o schimabare. Cred ca pur si simplu trebuie sa accept ca pana nu trec de o anumita varsta, hormonii nu o sa-mi dea pace si o sa mai am mici problemutze cu tenul din cauza lor.PS.Am 20 de ani.
      17.08.2006 15:52 
    eu am scapat
    am 22 de ani si nu mi se parea normal ca de un an si jumatate sa am acnee juvenila pe fata.Am incercat Metronidazol,la recomandarea medicului,janine o jumatate de an, dar dupa toate eforturile mele nu s-a intamplat mai nimic. De curand am cumparat Fisiodepur de la Aboca din farmacie, dar in timpul tratamentului am avut chiar eruptii mai mari. Acum cateva zile am vorbit cu cineva care mi-a spus ca de fapt poate sa fie si din cauza constipatiei pe care o aveam de mult timp.Niciodata nu am crezut ca asta ar putea fi un motiv.De o sapatmana incerc s-o evit, beau apa pe stomacul gol dimineata, mananc multe legume si fructe si mi-am schimbat stilul de alimentatie.Acum pot sa spun ca nu mi-au mai aparut alte cosuri si deja se vede ca pielea se vindeca.E minunat ca am gasit problema! Un stil de viata sanatos contribuie si la aspectul pielii in mod decisiv!
      15.08.2006 11:41 
    despre acnee
    De la pubertate m-am confruntat cu aceasta acnee si nu i-am dat de cap aproape 20 de ani.Numai cand am inceput sa-mi controlez emotia am descoperit ca imi este mult mai bine...
      11.08.2006 12:40 
    Ceva obisnuit din viata mea
    De aceasta problema se vorbeste de cand lumea,nu intotdeauna scapi de ea.Am incercat multe "leacuri" cu cine stie ce masti care intr-adevar mai ajuta cateodata dar care nu te scapa de aceasta problema,cum ar fi mastile cu argila,cu drojdie,cu rosii, cu zeama de lamaie,cel putin in cazul meu nu au dat roade. Am incercat cu Reviken,cu Clearasil,MULTE ALTE CREME,cu produsele de la Avon si toate s-au dovedit a fi ineficiente. Am incercat sa mananc mai multe fructe si legume, nu am consumat grasimi, am mancat mai putine dulciuri dar in zadar. Am acnee de vreo5=6 ani si tot ma confrunt cu ea.Urmeaza sa merg la un dermatolog poate am noroc. Inteleg ca e si varsta dar pur si simplu nu mai suport, m-am saturat!
      26.07.2006 21:48 
    calm down
    diane 35...am incercat, ma ingras..nu'mi place, skinoren e bun, dar nu pt mine, yasmine iau de un an si n'are nici un efect, zynerit de mai mult de un an si intradevar..usuca putin fata..plus inca muilte antibiotice , care mai de care mai scumpe si mai rare..am ajuns sa dau 300 000 pe o pastila ...am acnee de 5 ani. acum urmeaza sa ma duc din nou la dermatolog..poate incerc si laserul. mi'a zis ca e 1 mil sedinta si ca tre' sa fac minim 3...ce mai conteaza?..si poate incerc si mibazon(de la farmacia veterinara, pt unii e bun)..nu arata oribil fata mea..dar m'am saturat pur si spl
      24.07.2006 14:24 
    stiu prin ce treceti
    stiu foarte bine prin ce treceti. eu am cosi din clasa a 3a si acum am 20 de nai si nu mi a trecut inca. am fost si eu la dermatolog, am facut doi ani tratament cu smoderm si zinerit si nu mi a trecut. am fost de asemenea la endocrinologie si aici mi au dat diane35. am luat 5 luni de zile in combinatie mai ales cu zinc si mi au mai trecut dar nu de tot. iau si eu roacutan de cateva saptamani si se vede ceva schimbare. am fost de asemenea la ginecolog si mi a zis ca am chisturi pe ambele ovare. mi a dat sa iau janine. acum sa vedem. in legatura cu alimentatie pot sa va spun mai multe lucruri:trebuie sa evitati sa mancati carne, prajeli, dulciuri, cola si inrudite cu ea, cafea si tot ce seamana cu ea. eu am incercat pe pielea mea. de craciun si de paste am mancat carne, urmare fiind faptul ca mi au aparut cosi pe sub piele care ma dureau si care coceau de 2 3 ori. a trebuit sa ma repar cu un regim format mai mult dun legume si fructe. cam atat am sa va spun. daca aveti vreo intrebare adresa mea de email e cattypetre@yahoo.com. va pup pe toti si bafta.
      22.07.2006 19:17 
    la mine e pe tot corpul
    eu sunt foarte complexata din cauza ca la mine acneea epe tot corpul .nu stiu ce sa mai fac
      20.07.2006 16:46 
    naspa
    si eu am cateva cosuri...dar nu ma simt stanjenita si nu ma izolez pentru acest lucru.cu toate ca as fi foarte foarte fericita daca as scapa de ele.......
      15.07.2006 03:38 
    sper
    nu stiu ce sa cred ...sper ca intr-o zi sa ma pot bucura de prezenta multimii in jurul meu!!sa nu mai fiu nevoit sa imi ascund fata
      08.07.2006 14:53 
    acneeia vulgara
    Am fost la o multime de specialisti inclusiv spitalul de dermatologie Dr. Scarlat din Bucuresti si nicaieri nu mi-sa facut nici-o analiza inafara de faptul ca toti doctorii s-au dat doar cu parerea si au prescris ogramada de retete care nu au dat niciun rezultat, altceva... nimic. Eu cred ca nu exista niciun specialist in dermatologie in Romania. markus.
      23.06.2006 16:29 
    sfat
    Nu rupeţi coşurile niciodată, ele singure se vor cicatriza, iar locul va ramne nepătat...O dată pe săptămnă spălaţi tenul cu făină de porumb (udaţi tenul, aplicaţi pe palme gel de spălat tenul şi aplicaţi pe faţă pnă se face spumă, apoi aplicaţi palmele n vasul cu făină şi efectund mişcări rotitoare masaţi uşor tenul). Aplicaţi o cremă potrivită tenului d-stre. Pielea va rămne netedă şi catifelată. Acum să-mi spneţi după aşa procedură mai apare necesitatea de a rupe cojile şi coşurile...!? E clar că nu, totul se nlătură prin masaj, chiar şi acele puncte negre... Mie imi ajută, aşa că succes şi vouă...
      15.06.2006 10:20 
    acneea
    sunt foarte multi factori care te pot scapi de acnee dar trebuie sa ai multa rabdare si apoi sa ai grija de tenul tau care devine sensibil articolul este bine venit.
      12.06.2006 00:38 
    cam pe la ce varsta ajunge acneea neinflamatorie(puncte negre, albe) la apogeu?
      05.06.2006 19:01 
    intrebare
    as vrea daca se poate mai multe informatii despre acest produs si unde se gaseste?diane 35 va rog si eu sant foarte disperata si am aceleasi probleme cu tenul va multumesc
      02.06.2006 19:49 
    nu disperati
    eu am incercat toate tratamentele antiacneice pana cand cineva mi-a recomandat diane 35.sunt un MIRACOL.am scapat de acnee.da am scapat.rezultatul se vede dupa aproximativ 6 luni merita sa incercati.rezultatul e garantat
      30.05.2006 21:15 
    acneea
    acneea este ceva normal care apare in adolescenta si arata ca acea persoana s-a maturizat,nu mai este un copil si trece la stadiul de adolescent.
      24.05.2006 20:08 
    disperare
    pur si simplu m-am saturat!!am incercat si cu diane 35 intradevar mi-au mai trecut dar am luat in greutate enorm...dupa ce am intrerupt dupa 3 luni tratamentul pt ca era prea puternic si trebuia sa intrerup pt ceva timp au reaparut...ma aduce la disperare!!dar nu am sa renunt sa lupt...am sa mai incerc alte medicamente care sa imi trateze aceasta boala..:((((
      20.05.2006 19:41 
    puncte negre
    nu mai am nici o speranta.o dezamagire cu fiecare produs nou incercat
      12.05.2006 19:14 
    acnee
    mai...nu are rost...ma chinui de atata vreme...masti zynerit roacutane skinoren eritroacnol crema de galbenele...nu are rost...nu mai stiu ce sa folosesc credeti-ma...am ajuns in stadiul in care m-am saturat de orice si nu mai am rabdara...nu stiu ce sa mai cred...
      05.05.2006 10:39 
    Reatin-A
    Incercati acest produs pentru ca face minuni.Se aplica seara pe toata suprafata pielii(puteti sa dati si pe decolteu/spate) si dimineata va demachiati si va hidratati cu o crema noncomedogenica(ex.Avene, Clarins).aceasta crema provoaca o dermabraziune chimica mai adanca in piele.rezultatele se vad abia dupa 3 luni de tratament.SUCCES!!!
      28.04.2006 11:11 
    clearasil
    nu e bun deloc usuca fata foarte mutl si la un moment dat ti se si cojeste
      27.04.2006 20:30 
    blestemul cosurilor
    De o luna de zile au inceput sa-mi apara din ce in ce mai multe cosuri.Am ajuns sa urasc felul in care arat si chiar evit sa ies din casa.Am incercat tot felul de creme dar nu au nici un efect.Cei din jurul meu au observat schimbarea si evita sa ma mai priveasca.Oare este corect sa judeci omul dupa felul in care arata ci nu dupa suflet?Nu toti avem defecte?
      13.04.2006 13:18 
    ingrijirea tenului
    E f important sa stii cum anume sa-ti ingrijesti corpul, pielea.Marturisesc ca m-am confruntat cu cateva probleme dar urmand sfatul dvs. am simtit o schimbare, vizibila si pt personele din jurul meu.Ten mai curat, ma simteam mai frumoasa.Multumim pt sfaturi.O zi buna si senina.
      22.03.2006 15:05 
    Roaccutane si soarele??
    Buna tuturor! eu sufar de acnee de foarte mult timp si m-am hotarat sa iau Roaccutane. Am inceput sa-l iau de i luna de zile si fata incetul cu incetul incepe sa se curete.Este ultima sansa pe care o mai am sa scap de acnee pt.ca am incercat totul pana acum. Va rog pe aceea dintre voi care au luat roaccutane sau stiti despre acest aspect,sa-mi spuneti si mie daca in timpul tratametului pot merge la mare bineinteles folosind o crema de protectie?? Adresa mea :micri_13@yahoo.com vA MULTUMESC!!
      21.03.2006 12:12 
    ACNEEA
    DE 3 ANI MA LUPT CU NISTE COSURII SI AM DAT O GRAMADA DE BANI PE TRATAMENTE,NU AU AVUT EFECT DECAT O SAPTAMANA DOUA SI REAPAREAU.ACUM IAU DIANE 35 DE O LUNA SI ASTEPT REZULTATUL.
      21.03.2006 04:49 
    exista totusi tratamente
    Am de f. mult timp acnee, f. mult timp am crezut ca-ci nu exista nici un tratament, dar am gasit un dermatolog f. bun si ma tratat prin antibiotice, spalaria fetei doar prin sapun neutrogena, si o crema f. buna dimineata duac gel iar seara differin. Este un tratament f. bun .
      19.03.2006 22:33 
    eu am inceput sa ma obisnuiesc
    am acnee de la 13 ani. acum am 18 ani shi nu cred k exista produs sau tartament medicamentos care sa ma poata ajuta. am incercat absolut orice.....de la creme, lotiuni shi alte d'astea pana la antibiotice si anticonceptionale. adevarul este k nu pot rezista fara sa folosesc fond de ten...fata mea uneori arata oribil. daca stie cineva vreun tratament "revolutionar" care m-ar putea ajuta rog sa ma anunte shi pe mine la adresa tarantula_gyby@yahoo.com
      12.03.2006 13:32 
    e trist...
    am 17 ani si...am acnee de la 13 ani.e o forma grava si rara care m-a facut sa-mi pierd increderea in mine.acum un an am mers la dermatolog si mi-a prescris ROACCUTANE.e ff bun,a dat rezultate,dar stresul face ca acneea sa reapara.totul tine de vointa,de sprijinul acordat de familie si de adevaratii prieteni.nu trebuie sa te culci cu 5,10 baieti pt ca acneea sa dispara.trebuie sa cauti ajutor specializat,pt ca afecteaza sanatatea din toate p.d.v asa ca...e trist dar...e o realitate ce trebuie acceptata
      08.03.2006 10:20 
    Roaccutane sau nu?
    Buan ziua. As vrea sa ma sfatuiesc si cu voi...sufar de vreo 5 ani de o infectie cu stafilococ auriu.Am incercat multe tratamente: atat locale, cu tot felul de unguente prescrise de mai multi doctori, cat si cu antibiotice (doxiciclina, etc) care,dupa terminarea tratamentului s-au dovedit inutile. Eu am probleme doar pe spate si pe umeri ( rar si pe piept si gat) dar sunu niste cosuri mai si urate, unele nu colecteaza deloc, sunt doar rosii si dureroase, si trec extrem de greu ( unele lasa urme) Intrebarea mea este daca, dupa tot ce am incercat (inutil) as putea incepe sa iau Roaccutane - o pastila pe zi. Mi l-a recomandat o dna doctor, luat impreuna cu protector hepatic Lagosa pt. ca e f. puternic. Am citit multe forumuri despre acest mediament si sunt cam infricosatoare. Dar pe de alta parte as vrea tare mult sa scap de urateniile astea. Astept un sfat.Multumesc
      04.03.2006 00:57 
    acneea
    incercati zineryt eu aproape ca am scapat de acnee si am doar 3 saptamani de cand il folosesc.:)succes!!!nu va dati batuti!:*
      03.03.2006 11:24 
    acneea, dusmanul meu
    Acneea este una din cele mai mari probleme ale mele.Cei din jurul meu ma privesc ciudat doar pentru ca am o problema in plus fata de ei.La inceput m-a afectat mult acest lucru dar acum e mai bine,nu foarte bine doar bine.Un sfat:nu-i lasati pe ceilalti sa va izoleze!
      02.03.2006 03:00 
    Nu va dati batute!
    Am incercat aproape tot ce spuneti,o sa incerc si cu doxicilina,1pe zi timp de 3 luni.Ca aplicatie locala incercati baneocin,e f bun.
      27.02.2006 19:40 
    acneea
    am incercat o multime de produse si tratamente inclusiv 3 luni Diane35 pana am ajuns la un medic de medicina interna care mi-a recomandat ROACCUTANE(140LEI)si ZINERIT(~35LEI).Tratamentul meu a durat 3 luni,dar pentru forme mai grave poate dura pana la 1 an.Eu nu mai am probleme!Multa bafta!
      26.02.2006 12:11 
    acneea
    intr-adevar acneea poate deveni un chin. Si eu sufer de acnee, am 22 ani si am acnee de la 16 ani. Am folosit tot felul de produse cosmetice( Zinerit care nu mi-a facut deloc bine , ba mai mult mi-a lasat cicatrici, Produse de la Herbage - care sunt tare bune ( masca, crema , si lotiune toate antiacnee) iar acum folosesc crema si masca de la Viva Natura pe care lew puteti gasi la magazine naturale. Eu zic ca produsele de la Viva Natura sunt cele mai bune caci am folosit si de la Vichy si Forever Living si nu au dat rezultate.Succes!
      25.02.2006 11:02 
    ACNEEA
    CUM SA FOLOSESC ERYFLUID-UL?
      23.02.2006 21:16 
    cosurile marea problema a adolescentilor
    Multi dintre adolescentii din ziua de azi sufera de aceasta "boala".Eu am de aproape 5 ani cosuri pe fata care cu timpul s-au transformat in chisturi care mi-au lasat urme pe fata.Nu stiu ce sa mai fac ca sa scap de ele.Am incercat tot posibilul inclusiv medicamente naturiste de curatare a organismului si toate produsele cosmetice nou aparute.Va rog daca stiti o reteta care da rezultate sa mi-o recomdati si mie.Va multumesc anticipat!
      22.02.2006 15:35 
    buna
    am foarte multe cosuri si puncte negre.care au inceput sa imi apara in urma cu 4 ani. am cosuri p picioare pe spate pe maini si foarte multe pe fata..nu stiu ce sa mai fac..am incercat totul! am fost la dermatolog, m-am tratat la salon...dar..degeaba... ce as putea face..?? ce mi-ati recomanda sa scap macar de cosurile mari cu puroi? va multumesc
      21.02.2006 18:29 
    buna
    am cosuri si pete aparute in urma cosurilor,am folosit diferite creme recomandate de medic de farmacie dar nimic,cand sa streaca apar altele.ce as putea sa folosesc?va multumesc
      20.02.2006 20:35 
    sunt stresata din cauza acneei
    de 5 ani ma lupt si eu cu acneea.incepe sa-mi treaca insa am multe semne rosii de la ele.ce sa fac?exista vreo cale sa scap de aceste semne rosii?
      19.02.2006 12:35 
    mi-a mancat tineretea acneea
    am 35 de ani,de vreo 20 am acnee si sunt la finalul puterilor..creme,dermatologi,cosmeticiene,sex,pudre,ceaiuri,diete,anticonceptionale,oare mi-a mai ramas ceva?cred ca doar speranta ca intr0o alta viata nu voi mai duce povara asta...daca vreti sa facem un club al"acneicilor"eu va astep sa vb la mellisi_34@yahoo.com ne mai consolam si noi...ppk
      18.02.2006 16:12 
    zineryt
    zineryt sa stiti ca e foarte foarte bun ,incercati-l e excelent.da aveti grija sa-l folositi in proportii mici ca arde tare fata in rest e ok
      17.02.2006 21:26 
    am acnee din clasa 7 si acum sunt intr-a 10 a ,am incercat diferite creme (clerasil)si alte produse naturale si ceaiuri dar fara prea mare rezultat din decembrie folosesc zinerit si chiar am observat o schimbare dar imi usuca foarte tare fata.eu nu am o acnee foarte grava mai mult puncte negre dar imi apar si puncte albe.azi am fost la dermatolog ,tipa in 5 minute m-a rezolvat mi-a prescris o crema si mi-a cerut 400 de mii iar crema ma costa 230 de mii iar peste 2 saptamani mi-a zis sa vin la tratament si iar tre sa-i dau 350 de mii .
      11.02.2006 15:39 
    Stiu o cosmeticiana super buna
    Care a ajutat foarte multe fete sa scape de aceasta problema. Tenul meu avea un aspect oribil,acum aratand de milioane. Rezolva acneea,punctele negre,si multe alte probleme ale tenului...si nici nu costa mult. Pentru a primi mai multe date despre aceasta doamna,trimiteti-mi un email la madeby_magda@yahoo.com .
      09.02.2006 20:42 
    acneea
    zineryt si sapunul protex sunt cele mai des folosite
      07.02.2006 14:10 
    zinerit???
    oare dak am 15 ani e bine sa folosesc zinerit???
      07.02.2006 04:50 
    acnee
    Am citit majoritatea parerilor si mi-am dat seama ca si eu am folosit cam tot ce s-a mentionat pe acolo si...degeaba.Am fost la medicul dermatolog, dar nu m-a ajutat prea tare, pt ca problema mea a ramas acceasi.Nu am o acnee foarte urata, dar am 22 de ani si inca nu mai dispare.Acum folosesc si eu ROACCUTANE si sper ca macar acest medicament sa dea rezultate. In rest pot sa va spun ca este foarte importanta demachierea cu toti pasii ei si mai ales sa nu se umble la cosuri (lucru pe care de altfel eu il fac, in ciuda faptului ca stiu ca nu ar trebui). Sper ca intr-un final sa mi se rezolve si mie problema.SUCCES TUTUROR!
      05.02.2006 19:17 
    acneea
    Intotdeauna e bine sa consulti un dermatolog. Eu am folosi pt curatarea tenului Spirt cu eritromicina(6,5 lei) si am luat Tretracicina pastile. Si pot spune ca sunt multumita de rezultate.
      05.02.2006 13:57 
    efecte benefice impotriva acneei
    recomand folosirea apei termale
      04.02.2006 13:54 
    acneea
    nu stiu ce sapun sa folosesc pentru spalarea fetei.unele imi usuca prea tare fata altele imi lasa pielea grasa dupa spalare.
      03.02.2006 19:48 
    cum am scapat
    M-am dus la homeopat..
      27.01.2006 17:13 
    ACNEE
    MASCA DE ARGILA ASLA VITAL ESTE FOARTE BUNA IN PREVENIREA ACNEEI. EU O FOLOSESC SI SUNT MILTUMITA. NU MAI AM PROBLEME
      22.01.2006 17:19 
    acnee
    nu am mule cosuri, dar din cand imi cand imi apar. si atunci folosesc fond de ten cu acoperire mata, si tenul are un aspect superb, nu se mai vad cosurile. va dau un sfat...decat sa iesiti din casa cu fata rosie si plina de cosuri mai bine le astupati, si nu va va mai fi rusine ;)
      19.01.2006 17:48 
    Acneea- o problema cu solutie
    Eu am avut cu ceva timp in urma cateva probleme cu acneea..dar am fost la medicul dermatolog si ma ajutat ff mult vizita la acesta! De aceea ii recoman pe toti cei care au astfel de probleme sa recurga la medic, pt ca ei sunt in masura sa ne ajute cel mai bine!Un simplu sfat: masca de argila si solutia zineryt fac minuni..insa depinde de ten si de tipul acneei! Succes...
      19.01.2006 17:48 
    ajutati-ma
    nici nu cum sa incep:au inceput sa imi apara cosurile prin clasa a 10 adica pe la 17 ani.mai am 3 zile si implinesc 20 de ani si nici acum nu mi-ai trecut!am fost la dermatolog si am facut tratament si degeaba!am ajuns si in bucuresti la un dermatolog si mi-a dat niste pastile ROACCUTANE si mai mult m-am umplut pe fata!am folosit in lotiuni si de la plafar al luat si pastile si pot sa zic ca am incercat orice dar degeaba si nu mai am rabdare cu ele nu le mai suport am inceput sa ma urasc,cand ma uit in oglinda incep sa plang si nu mai stiu ce sa incerc ca sa imi treaca va rog ajutati-ma si pe mine!astept raspunssss
      19.01.2006 17:48 
    salut! ralika, eu folosesc "eryfluid" sau "zineryt".te asigur k sunt extra super foarte bune.iar la ce rezultata au(nota +10), nu au un pret exorbitant (in jur de 120000 lei sau 12 lei)sper ca te-am si v-am ajutat. traiasca "eryfluid" si "zineryt"
      19.01.2006 17:48 
    nu pot sa zik ka am o problema majora ku acneea..insa ceea ce ma enerveaza e ka imi apar pe barbie..si desi stiu ka nu e bine le stork..poate ka daka as avea rabadare si le-as lasa ar disparea de la sine..ce credeti?nu fak bine?pete si semne nu imi raman..a da..eu folosesk de f mult timp clearasil(lotiunea)..pe mine pot sa zik ka ma ajuta..dar totusi de micile "cosulete"de pe barbie nu ma skapa..ce imi rekomandaty?..
      19.01.2006 17:48 
    puncte albe
    ce pot sa fac cu aceste puncte albe pt ca sunt inestetice si ma deranjeaza aspectul fetei
      19.01.2006 17:48 
    punctele negre..
    folositi creme de calitate si produse..indicate...si..reducetzi din canitatea fondului de ten...si in nici un caz sa nu uitatzi sa va demacheatzi...succes in lupta cu puncte negre!!!!11
      19.01.2006 17:48 
    puncte negre pe nas,barbie,frunte si obraji
    hm....am puncte negre pe toata suprafata fetei,dar,mai proeminent pe barbie si pe nas.Am aproape 17 ani si am puncte negre,inclusiv cosuri de vreo 3-4 ani si fac tratament pt cosuri.Ce propuneti pt punctele negre
      19.01.2006 17:48 
    puncte albe la ten
    vreau un tratament ptr a nu mai avea
      19.01.2006 17:48 
    despre acnee
    sincer eu nu stiu ce sa spun deoarece nu am avut aceasta problema pana acum cand efectiv m-am uplut de cosuri pe toata fata .am facut o serie de analize si mi-au iesit foarte bine dar un medic mi-a spus ca se pare ca e o problema hormonala si mi-a ecomandat sa fac un copil sau sa iau contraceptive .Am 25 de ani si nu am crezut ca la aceasta varsta mai pot avea asemenea probleme cu cosuri . Astept un sfat , o recomandare !
      19.01.2006 17:48 
    acnee
    va rog mult de tot sa ma ajutati. de aproape 2 luni de zile, am in zona barbiei un cos...sau mai bine spus un chist...pt ca este de culoare roste si mult mai mare ca un cos. in rest, am un ten de invidiat nu am cosuri deloc cu exceptia celui din barba. am incercat orice este posibil sa-l fac sa dispara, dar nici dupa atata timp nu am reusit. va rog mult de tot sa ma ajutati, sa imi dati un sfat...pt ca simt ca innebunesc
      19.01.2006 17:48 
    acnee
    eu cred ca regimul alimentar conteaza f mult. am renuntat la prajeli, grasimi animale, paine( dar nu in totalitate), beau aprox 2 l de apa pe zi...si sincer..tenul meu arata mai bine...fara sa folosesc o gramada de creme sau tratamente...pe care le am tot incercat, fara nici un rezultat
      19.01.2006 17:48 
    acnee
    Eu am folosit "dermogent" de la dacia plant si este destul de bun pentru curatarea tenului.
      19.01.2006 17:48 
    acnee
    eu cred ca niciodata nu o sa scap de ea.M-am saturat imi apare din ce in ce mai mult pe fata si nu o mai suport.Am incercat tot felul de produse dar nu a avut nici un efect.Ajutati-ma va rog ca sunt disxperata.
      19.01.2006 17:48 
    acnee
    am folosit foarte multe solutii pt acnee am luat pastile dar nu m-au ajutat pana nu am mers la medic sa imi recomande un medicament!am facut tratament si inca il continui mi-a trecut in proportie f mare!cu zynerit si doxicilina
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    am nevoie de um medic dermatolog sau de o cosmeticiana buna care sa ma ajute sa scap de acnee,de vre-o 8-9 ani ma tot chinuie si nu am reusit sa scap de ea.
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    am folositfoarte multe produse pentru ca am accnee de 6 ani mam chinuit enorm de mult cu ele dar de cand am descoperit zinerit au mai trecut.Sfatul meu e sa nu folositi pentru acnee produse cosmetice ci sa va duceti la un doctor dermatolog sa va prescrie pastile farmaceutice.
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    am folosit multe produse pentru a scapa de acnee,dar nu au filosit la nimic.la inceput dar dupa o perioada iar imi apareau;nu TREBUIE SA FOLOSITI NICIODATA PRODUSELE DIN RECLAME!!!!!!!!!o spun din experienta.acum 7 luni aveam fruntea plina de cosuri dar acum mi-au mai trecut si ma imt mult mai bine.am consultat un dermatolog.SFATUL MEU ESTE SA CONSULTATI un specialist.va da roade,dar nu imediat si dupaa un timp 2,3 luni vor disparea complet
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    pentru acnee mai urate exista pastile care se numesc Roaccutane, ele se gasesc la famacie.
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    ce inseamna peeling profund?am 2 copii care sufera si ei din cauza acneei ,baiatul are doar pe frunte ,fata pe pometi dar zone mici
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    de cate ori ma rad e belea,la cateva ore dupa ras am iritatii pe toata fata ma ustura si ma mananca angrozitor ma scarpin pana iese sange.
      19.01.2006 17:48 
    d-l doctor stan
    adaug "medical service" bacau.
      19.01.2006 17:48 
    d-l doctor stan
    fiica mea a avut acnee10 ani , incepand de la 12-13 ani, si nu a scapat de ea decat cu ajutorul d-lui stan de la " medical service" printr-un peeling profund . succes!
      19.01.2006 17:48 
    Probleme
    Am Cosuri De Ceva Timp Si Imi Doresc Sa Scap De Ele.nu Sunt Mari Dar Ma Deranjeaza,folosesc Tot Felul De Creme De La Avon ,iar Cosurile Se Trateaza Un Timp Iar Apoi Dispar. As Avea Nevoie De Un Sfat De La Dumeavoastra...
      19.01.2006 17:48 
    probleme
    as dori, dc poate cineva,sa-mi recomande un doctor dermatolog bun in Bucuresti,am fost la consultatii la foarte multi dar nimeni nu mi-a rezolvat problema-acneea
      19.01.2006 17:48 
    eu am avut cosuti mult timp, ani buni si nu speram ca o sa scap de ele. am urmat un tratament cosmetic (la un salon profesionist) timp de 2 ani si in toamna aceasta am scapat de cosuri. tratamentul era cu matase, masca de alge si peeling. dupa un timp am inceput sa nu mai am asa de multe si anul acesta, in toamna m-am lasat de fumat. de atunci am fata curata. mai apar cosuri mici din cand in cand dar nu e grav
      19.01.2006 17:48 
    intrebare pentru Irene
    Daca imi poti recomanda un doctor dermatolog bun, de preferinta din Brasov, care sa imi prescrie un tratament eficient pentru tratarea acneei, sa nu mai fiu nevoita sa fac experimente pe mine cu tot felul de lotiuni si creme...fara nici un rezultat. Multumesc.
      19.01.2006 17:48 
    Ptr Ana
    Vreau sa-ti zic Ana ca am luat 7 luni in continuu anticonceptionale Diane 35..este imposbil sa observi vreun rezultat dak te lupti cu o acnee grava.Sunt constienta ca anticonceptionalel luate fara pauza ar avea niste conscinte negative dar am riscat.
      19.01.2006 17:48 
    Acnee
    Sfatul meu este sa mergeti la un cabinet dermatologic.TRebuie sa mergeti la ginecolg,endocrinolg,sa faceti ecografie la ovare.Ceia ce vreau sa spun e ca sunt o sumedenie de motive ale paritiei acneeiei.CEle mai scumpe creme nu vor ameliora situatia,trebuie sa te tratezi in interior.NU va tratati singure,mergiti la doctor dermatolog....dar acum sa speram ca dati peste unul bun cum am facut eu.
      19.01.2006 17:48 
    eu am probleme si m-am saturat!
    si tenul meu sufera de acnee!am primit de ziua mea un tratament pt acnee de la herbagen(si inainte am folosit tot felul de tratamene),dar ici acesta nu da prea multe rezultate pozitive!cum pot scapa de acnee ,care este si foarte inestetica?
      19.01.2006 17:48 
    si eu ma lupt cu acneea
    De 3 ani ma lupt cu acneea.La inceput am incercat produsele dupa piata care nu au dat nik un rezultat...pe urma am fost la doctor.Am urmat un tratament si timp de o luna am luat Diane 35,dar nu au dat nik un rezultat.Sincera sa fiu nu mai cred in nik un medicament pt.k nu au nik un rezultat.Acum incerc eu sa ma menajez cu masti de argila dar totusi nu trec toate.Imi doresc sa scap definitiv de ele...sunt foarte inestetice.Ce sfat imi dati?
      19.01.2006 17:48 
    oare nu o sa imi treaca niciodata acneea
    De vreo doua saptamani mi-au aparut niste cosuri pe fata , insa nu le-am dat importanta;am crezut ca sunt doar niste simple cosuri insa nici in ziua de astazi nu mai reusesc sa scap de ele...Parca pe zi ce trece imi apar tot mai multe si nu mai stiu ce sa ma fac...Am urmat un tratament cu un produs de la plante naturiste care insa nu m-a ajutat deloc,parca mi-au aparut mai multe...Va rog sa ma ajutati fiindca nu stiu ce sa ma mai fac...
      19.01.2006 17:48 
    sunt disperata din cauza acneei
    nu stiu ce sa mai fac, am fost le numerosi doctori,am folosit zynerit,skinoren,am facut vaccin,cik trecea si cu drojdie consumata timp de 3 luni cate o bucatica,am incercat si..tot nimic, am luat antibiotice, nimic nu da rezultate.as face orice ,dk mai stiti voi ceva ce poate da rezultate v-as multumi,SUNT DISPERATA.Am uitat aku am 20 de ani si ma lupt cu asa ceva din clasa a 11-a.HELP ME PLSSSSSSSSSSSSSSS
      19.01.2006 17:48 
    e posibil sa am problema asta toata viata?
    am momente cand se vede foarte tare de ex intr-o luna cam 2 saptamani e foarte vizibila folosesc foarte multe produse si nu s-a vazut nimik pana acum...
      19.01.2006 17:48 
    folositi mibazon
    am suferit de la 14 ani de acnee si am incercat absolut orice. Nu mia trecut decat cu mibazon carel gasiti la farmacia veterinara. ESTE EXTRAORDINAR DE BUN.
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    mai eu folosesc fond de ten mat si ma ajuta enorm...da folosesc si eu produse specifice dar parca-mi usuca fata si mai mult...
      19.01.2006 17:48 
    probleme ale tenului
    am un ten gras deshidratat.e cel mai dificil tip de ten.cosmeticiana m-a ajutat mult asa k recomand tuturor.multe fete recurg la fondul d ten pt ascunderea imperfectiunilor tenului.in unele kzuri da rezultate...
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    de 3 ani nu reusesc sa scap de acnee. am fost si la dermatolog, dar nu m-a ajutat deloc: mi-a dat niste pastile care aveau o groaza de contraindicatii, si imi faceau mai mult rau decat bine. acum nici nu se mai fabrica. cu toate ca ma duc la cosmetica si ma spal de 2 ori pe zi cu produse antiacnee, nu stiu ce sa fac sa-mi dispara o data aceasta problema de pe fata! help!
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    si eu sunt una dintre fetele care se confrunta cu problema cosurilor.cand imi trece un cos imediat imi apare unu sau 2.am folosit tot felul de creme dar nu au dat rezultate.nu stiu ce sa mai fac!
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    si eu sunt una din acele fete care se comfrunta cu acneea cand imi trece un cos la scurt timp imi apare altul.a devenit o obisnuinta sa stau toata ziua in fata oglinzii si sa-mi dau cat mai des cu un gel special pt tratarea lor,doar asa reusesc sa le fac sa dispara.este foarte impartant sa folosesti un gel de curatare pt ten gras si mixt si o crema tot la fel
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    eu am 18 ani si am probleme cu acest tip de acnee, dar nu sunt probleme foarte mari. acum un an am fost la un dermatolog particular si mi-a dat niste creme care le-am folosit timp de 2 saptamani si incepuse sa-nmi mai dispara.chiar daca nu am probleme foarte mari as vrea sa ma sfatuiti cu ce ma pot vindeca ptr ca am 18 ani si ma lupt cu aceste cosuri de la varsta de 14 ani. va rog sa ma sfatuiti...aceasta este adresa mea de mail: b_bibiutza@yahoo.com
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    Fata mea de 16 ani a avut probleme.Am fost la profesorul Justin Diaconu si i-a recomandat un tratament de lunga durata cu metronidazol 2 tablete/zi(10000lei fl) si aplicatii cu unguent skinoren(306000lei)dimineata si seara cel putin 3 luni iar o data pe saptamana masaj cu azot lichid la spitalul de dermatologie langa parcul tineretului .Tratamentul a inceput in luna mai iar pe 15 septembrie fata numai avea decat cateva semne foarte mici.Mai trebuie sa te speli pe fata cu apa fierbinte si malai fara sa freci sa nu umbli la cosuri.
      19.01.2006 17:48 
    offf
    incerc acum diane 35 de o luna si ceva .....daca la inceput aveam ca o eruptie pe fata acum park s-a mai calmat dar cum dispare un cos aparev altu; si asta ma exsaspereaza enorm...nu ies din casa de jena,ma simt rau din cauza asta as vrea sa treaca timpul mai repede sa pot scapa de acneea asta..as vrea sa fiu opimista dar la cat am patit din cauza acneei pana acum mi-e frica sa ca nu cumva sa nu mearga anticoncepttionalele astea .
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    In primul rand nu va duceti in nici un caz la cosmetica cand aveti deja cosuri.Mergeti in faza incipienta cand aveti putine si spunetii la cosmeticiana sa scoata doar punctele negre si sa nu va faca masaj cu nu stiu ce creme, pt ca acneea, prin masaj se extinde.Ca si sapun folositi PROTEX iar ca si crema, daca aveti posibilitatea luati Normaderm de la VICHY.E foarte buna.E in jur de 60 lei.Ca si masca folositi masca de argila.O ultima posibilitate ar fi anticonceptionalele Dianne 35, dar sunt f tari si pot afecta,De aceea daca optati pt acestea, luatile 6 luni dupa care faceti pauza de 3 luni.Sper ca sfatul meu sa va foloseasca.Daca vreti mai multe inormatii nu ezitati sa imi scrieti pe sau
      19.01.2006 17:48 
    acnea
    Acneea poate fi tratata intr-o anumita masura, dar asta depinde de organismul fiecaruia,, si eu am avut acnee cu noduli aproape pe toata fata iar dupa 4 ani de tratament am ajuns intr-un final sa iau anticonceptionale special create pt acnee si acum nu mai am probleme. Pana acum 2 ani am fost complexata si imi era rusine sa ies afara din casa, din fericire am scapat de acest complex datorita tratamentului cu anticonceptionale.
      19.01.2006 17:48 
    sfat bun
    parerea mea este ca acneea la fete este numai din cauza hormonilor(pe baza hormonala se produce aceasta acnee). daca iei Diane 35 anticonceptionale se rezolva totul,dupa 3 lunid e zile isi revine fata foarte bine.
      19.01.2006 17:48 
    acneea..
    eu cred ca este vb de ceva ereditar...ma chinui de ani de zile sa scap de acnee...prin tot felul de metode.Cateodata nici nu imi vine sa mai ies din casa.nu stiu ce sa mai fac...
      19.01.2006 17:48 
    fals
    din fericire nu am probleme de genul asta,insa stiu de la amice ca inceperea vietii sexuale nu le-a fcaut sa scapte de acnee asa ca Manu ce ai zis tu este FALS....:P
      19.01.2006 17:48 
    treziti-va
    Ba treziti-va! C atatea creme si prostii!! Stiu si eu persoane care nu mai stiau cum sa scape de acnee pana cand si-au inceput viata sexuala!! Odata cu acest pas au scapat de griji!!
      19.01.2006 17:48 
    purificare
    eu cred ca cel mai important lucru este demachiare,dar chiar daca folosim o crema demachianta fata tot nu este in totalitate curatata deci trebuie sa folosim un tonic.mai trebuie ca in fiecare saptamana folosim o masca de oxigenare,in fiecare dimineata sa incepem prin a sterge fata cu ceai de patrunjel si cel mai bine este sa evitam sa ne machem in fiecare zi si niciodata sa nu facem un machiaj peste alt machiaj.Adica daca nu avem chef sa ne demachem seara, dimineata sa mai punem un strat de fond de ten peste si fard de obraz.nu pentru ca in felul acesta incep problemele. iar cum noi respiram aer curat asa trebuie sa respire si fata noastra. mai este indicat ca dupa ce am facut dus sa umplem cada cu apa si sa punem 16 picaturi de ulei de menta in apa si sa stam sa ne relaxam cel putin o jumatate de ora.asta face bine intregului corp. hai va pup si aveti grija de ten care este foarte important la o femeie ca si parul.
      19.01.2006 17:48 
    cam putine date
    spuneti si voi mai multe
      19.01.2006 17:48 
    acneea depinde si de curatenie
    curata fata si dimineata si seara cu lotiune
      19.01.2006 17:48 
    Nu credeti tot ce se spune
    eu nu cred k trebuie sa faci sex k sa-ti treaca,cosurile. Este o prostie.pentru a scapa de acnee nu trebuie sa folosim fonduri de ten si mai ales trebuie sa fim atenti sa nu punem mainile murdare pe fata.Asta este parerea mea.
      19.01.2006 17:48 
    E adevarat
    Referitor la ce a scris "rafi",este foarte adevarat; cel putin in cazul meu. Incercati! Nu pierdeti nimic!
      19.01.2006 17:48 
    scapati d acnee
    Dak vreti sa scapati d acnee incepeti-va viata sexuala!! Dak nu merge incercati o data fara prezervativ!!
      19.01.2006 17:48 
    nu-stiu-ce-a-mai-fac
    de-5-ani-am-acnee-adica-din-clasa-a-patra-am-incercat-tot-felul-de-tratamente-am-fost-la-cosmetica-am-folosit-creme-dar-dupa-folosirea-lor-fata-se-usuca-si-incepe-si-se-cojeste-si-nu-mai-stiu-ce-sa-mai-fac!!!ce-ma-sfatuiti-sa-fac????
      19.01.2006 17:48 
    Adresati-va medicului
    Cred ca e nevoie sa va adresati medicului-dermotolog,deoarece fiecare ten are specificul sau.Dar un sfat oricum va dau:nu va culcati seara pina nu v-ati spalat pe fata,si consumati cit mai multe fructe,evitind orange.
      19.01.2006 17:48 
    E posibil?
    E cumva posibil sa-ti apara acnee din cauza ca ai mers in alta tara? O prietena mi-a spus ca mie mi-a aparut acnee la aceasta varsta(23 ani)din cauza ca am fost in vacanta de vara in Italia. Nu stiu ce sa mai fac! Am folosit Skinoren Zynerit, dar degeaba. Daca m-ati putea sfatui!? Adresa mea de mail este: ioanab2004@yahoo.ro
      19.01.2006 17:48 
    intrebare
    sunt una din persoanele,care se lupta cu aceasta acnee,si nu stiu ca sa mai fac.Am urmat tratamente peste tratamente si nu imi trece de cat cu tetraciclina.nu pot lua tot timp medicamente.Dupa ce am intrerupt tratamentul mi-au aparut iara,nu stiu ce sa mai fac,sunt fff complexata,ce ma sfatuiti?
      19.01.2006 17:48 
    dereglarile hormonale o cauza principala a acneei
    Parerea mea este k dereglarea hormonala influenteaza aparitia acneei.De fapt e sigur si acest lucru il simt pe propria-mi piele.Am trecut de varsta pubertatii (20ani)si in cobtinuare am probleme in ceea ce priveste acneea.
      19.01.2006 17:48 
    Este adevarat ca daca mananc ciocolata imi apar cosuri?
    Nu exista nici o dovada stiintifica care sa sa sustina aceasta teorie,dar asta nu insemna ca poti manca cata ciocolata vrei!Pentru a avea un ten frumos,e important sa ai o diete echilibrata.Insa putina ciocolata din cand in cand nu-ti face nici un rau.
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    intra pa pagina la produsul 'proactiv'are 2 formule originala si blinda. Actioneaza garantat!
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    De la un timp tot mai multe acnee apar pe frunte.de ce pe frunte?
      19.01.2006 17:48 
    Sfatul TĂu
    Solarul Este Benefic Pielii
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    mai din cate produse am folosit eu,niciunu nu mia fost de ajutor erau bune atunci cand le foloseam,dar dupaceia dinou apareau si parerea mea e sa nu folositi produse care sunt scumpe si au multe reclam,folositi ceea ce credeti voi ca var ajuta,sau consultati un specialist.
      19.01.2006 17:48 
    buna
    am si eu o intebare :sunt disperata pt ca am cosuri pe spate decolteu si brate de vreo5 ani buni .nicicum nu reusesc sa cap de ele.le-am rupt au ramas cicatrici si cel mai grav e ca tot apar.am 21ani si mi-e jena sa ma dezbrac.
      19.01.2006 17:48 
    Acneea
    am o prietena care sufera de o forma grava de acnee.foloseste niste produse antiacneice cam scumpe dar nici un rezultat.ce e de facut!
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    nu, nu se transmite.Eu am descoperit si un stafilococ la nivelul dermei si fac un autovaccin, dar sotul meu nu a luat in 11 ani de cand suntem impreuna si nici fetita mea de 3 ani. Daca esti predispus la acnee , ai si dupa ce nasti....indiferent daca ai sau nu o viata sexuala constanta sau nu!Asta este: exces de foliculita...chisturi ovariene....exces de sebum la nivelul fetei.....microbi gen stafilococi, probleme endocrine....multe
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    As avea o intrebare!!Acneea se poate transmite la o alta persoana fie prin raport sexual sau prin sarut?Sper sa primesc raspuns.Va multumesc!!
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    am descoperit ca una din cauzele ptr care imi apare acnee este faptul ca am chist ovarian si dereglare hormonala care imi afecteaza tenul chiar si dupa 21 de ani.duceti-va la un dermatolog!faceti-va o ecografie!aveti grija de voi!
      19.01.2006 17:48 
    natasa.!
    nu cred ca contactul tau`..sexual a contribuit la disparitia cosurilor...crede-ma!...cosurile apar si de la stres, si de la nespalarea fetei, dar asa cum vin, asa pleaca.in decurs de o saptamana, o sa dispara, dar vor aparea si altii. deci fetelor, in cazul asta, rabdarea si curatenia fetei..sunt de aur! rabdare, frumusetea nu cinsta neaparat intr-o fata de bibelou!. daca sunteti frumoase in interior, nu aveti de ce sa va faceti griji..curaj!..sunteti frumoase`!.:) PUPici..fete`.!~~~nia`.~~
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    sincera sa fiu si eu am suferit de acneea,dar daca va spun cu ce m-a trecut nu ma credeti,dar oricum eu va zic ca nu e nici o rusine.eu pana la 16 ani am avut acnee,dupa ce am facut prima data sex a inceput sa-mi dispara usor usor ,iar acum nu mai am aproape nimik pe fata!e o metoda pentru fetele trecute de 16 ani!bafta
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    Acneea asta este pur si simplu ingrozitoare, eu am urmat un tratament cu antibiotice timp de 3 luni, apoi l-am intrerupt.Si imediat la 2 saptamani, iar mi s-a umplut fata de cosuri.Mai grav este ca imi disparusera de pe spate si acum mi-au aparut iarasi, nu stiu ce sa fac. Atata timp cat iau pastilele este bine, dar imediat ce intrerup imi apar iar....nu stiu ce sa mai fac
      19.01.2006 17:48 
    tineti capul sus domnisoarelor!
    buna.......ce sa zic si yo sufar de acceasta boala numita acnee.....imi apar imi dispar......nici nu stiu ce sa mai fac bineinteles folosesc multe creme,masti si toate produsele cosmetice posibile pt asta.......dar concluzia mea este k cea mai buna metoda de a scapa de asta sunt produsele naturiste de orice tip,alimentatia si un sfat pt toate adolescentele:cosurile apar atunci cand nu vrem sa ne apara,cand urmam sa ne ducem la o intalnire si vrem sa aratam k o "papusa barbie".....nu va pierdeti increderea toate suferim de asta fiti vesele si aveti incredere in voi....un cos la urma urmei nu poate sa strice o zi sau o seara de neuitat......cius
      19.01.2006 17:48 
    de la profa de bio
    toti colegii mei erau stresati d cosuri pana cand profa nostra de bio ne-a oferit o solutiee salvatoare:curatare tenului inainte de culcare. am folosit o substanta astringenta, dar se poate si cu ceai de musetal. success!
      19.01.2006 17:48 
    pastilutele miraculoase
    si eu am avut probleme cu acneea ca si voi ceilalti.au fost chiar perioade critice cand pur si simplu nu stiam ce sa fac sa scap de chinul asta.am incercat, bineinteles, o multime de creme ineficiente de la diferite firme aparute pe piata.si in sfarsit, cand m-am gandit si eu sa consult un dermatolog am gasit remediul-minune.mi-a recomandat niste pastilute numite roacutan, si pe care nu le poti lua fara acordul medicului.sfatul meu:consultati un dermatolog.
      19.01.2006 17:48 
    problema lunara
    de obicei nu am probleme cu cosurile decat vra din cauza caldurii insa problema grava e la menstruatie cand imi apar o multime de cosuri. am incercat o multime de creme insa fara nici un rezultat nu cred ca voi scapa de aceste cosuri vreodata....si acum un sfat ptr fete dak aveti un cos mare sa nu incercati sa il acoperiti cu fond de ten ptr ca va fi mai grav ....pupiciii
      19.01.2006 17:48 
    un miracol
    eu m-am luptat cu acneea 5 ani de zile si singurul lucru dintre sutele de tratamente folosite a fost reteta bunici mele care continea 1 lingurita de miere de albine amestecata cu 5-6 picaturi de zeama de lamaie amestecae bine si aplicata pe intreaga fata. Dar inainte de aplicarea acestei paste spalati-va cu faina de porumb(chiar dak suna ciudat)Pe mine m-a ajutat fff mult, si inca un sfat primit de la dermatologul meu folositi fondul de ten(dar unul de calitate)caci aceste protejeaza acneea de praf, e mai bine sa o protejezi cu un fond de ten decat sa o lasi sa aiba contact cu praful de afara. succes la toti
      19.01.2006 17:48 
    Stresul
    Mi-e imi apar cosuri din cauza stresului! pana sa incep scoala aveam un ten super curat...acum din cauza stresului m-am umplut de cosuri...poate si din cauza vremii de afara care imi deterioareaza foarte rau pielea...trebuie ingrijita foarte atent...incercati o crema cu extract de galbenele si musetel...normal dupa ce va curatati fata...e calmanta si regeneratoare...la mine merge...cat de cat...a, si nu va fardati...stiti f bine ca va distrugeti tenul...mai ales daca aveti cosuri...
      19.01.2006 17:48 
    cu folos
    demachiantele cu zinc..mai e o crema rom ce ajuta eritroacnol
      19.01.2006 17:48 
    faza asta trebuie sa mearga
    eu...sunt adolescenta..si am invatat de la bunica mea multe trucuri..in privinta acneei stiu o solutie care da 100% rezultate benefice tenului "imbolnavit" de cosuri ..si anume...argila..pentru ca absoarbe tot sebumul..toata "grasimea"..si in plus,in farmacii e foarte ieftin un pliculet de argila (cam 0,6 lei) si merita sa incercatzi..ar mai fi si faina de porumb :))) da..stiu...pare amuzant..dar curatza tenul..Eu spal fatza cu un sapun cu un ph neurtu, apoi masez cu faina de porumb...aplic argila..o as sa se usuce...clatesc...si folosesc o crema speciala impotriva acneei...la mine merge..dar depinde de organismul fiecaruia....multa bafta :)
      19.01.2006 17:48 
    vas pun eu cum scapati
    Probabil ca Mariana are dreptate...dar eu va spun ca si prin abstinenta puteti scapa...6 luni abtineti-va de la sex si carne si scapati.La mine a mers dar dupa aia nu am rezistat si m-au invadat iar:)))
      19.01.2006 17:48 
    ai face orice pt a scapa de acneee?chiar orice?
    [QUOTE=Mariana Sug]Dragii mai vreau sa va spun ca pt a scapa de acnee trebuie sa va imbunatatiti viata sexuala.Cum?.Prin sex non-stop si sex oral luni si joi,iar sambata pe amandoua.Asa o sa scapati garanta de acnee,sau cel putin o sa scapati de ea.k spor la treaba.[/QUOTE] ASTA e un gest disperat de a scapa de cosuri la tine!!1!!te-ai face ''curva ''(scuze de exprimare si nu ma refer la tine ...)dak ti-ar spune cineva ca asa scapi de coosuri!!!!!!!!!!?????????????ti-ai pierde respectul in fata celorlalti si in fata ta pt acnee care poate fi tratata .....???mmmm...cam dubios sfat ...mai bn tine-l pt tine ...sa scapi doar tu de cosuri prin metoda asta.....fara suparare.....
      19.01.2006 17:48 
    cata rabdare sa mai am????????????!!!!!!!!!!!!!!!
    nu mai am rabdare!!!!!!!!flosesc de 1 an si ceva tretamentul de la dermatolog...acelasi ...la inceput cam dupa 6 luni a dat rezultate intradevar,dar dupa aceea mi s-a umplut fata de cosuri ca un fel de eruptie vulcanica...am fost la ginecolog si mi-a dat anticonceptionale''diane''dupa o luna de treatament nu se observa nici o amelirare din contra;imi apar tot mai multe....si mai multe...unele chiar dureroase!!!!!!!!!nu mai suport sa ma uit in oglinda ,ma urasc ,as vrea sa nu mai exist sufar enorm de mult ...intotdeauna am fost mai optimista in privinta acneei dar acum am ajuns la limita.am inceput sa nu ma mai duc la scoala sa imi vad colegele ce niste fete perfecte fara urme de cosuri.o colege de-a mea era cum sunt eu acum pe fata si i-am recomandat zinerit (p atunci foloseam si eu si dadea rezultate)si dupa apx 4 luni nu mai are deloc ..nici un cos macar ...nu e drept!!!!!!!!!!!mie de ce nu-mi dispar odata?sunt cu moralul la pamant din cauza asta nu vreau sa ma duc la psihiatru din cauza asta !!!!!!!!!!mi se spune mereu sa am rabdare ..dar cate rabdare sa mai am???????????pana cand?acum astept rezultatele de la testul pe care l-am facut la ginecolog.sa vad ce o sa-mi prescrie ...poate va avea totusi efect.acum viata mea e un haos din cauza asta.....ceeea ce v-as ruga ar fi sa-mi spuneti CUM SA MAI GANDESC POZITIV CUM SA MAI LUPT IMPOTRIVA ACESTEI ''BOLI''CE TE SEACA PUTIN CATE PUTIN.....VA ROG AJUTATI-MA CUMVA ....ORICE SFAT E SUPER BINE VENIT......................Adresa mea de e-mail este....K_RMEN007@YAHOO.COM
      19.01.2006 17:48 
    am gasit solutia
    eu am gasit solutia,scumpilor! mergeti in farmacii si cereti "Zynerit".te lasa fara cosuri a doua zi.Uite cum face-ti:va spalati dimineata si seara cu un gel antibacterian,este important sa nu adormiti nedemakiate fetelor,apoi,daca aveti cosuri mai mari,le stergeti cu spirt si le spargeti usor,dupa aceea le da-ti cu zynerit si a 2-a zi nu mai sunt.ele mai mici trec mai greu,dar trec.este cam scump produsul,dar merita!!!
      19.01.2006 17:48 
    inevitabil
    am 17 ani si credeam ca eu nu voi avea niciodata problema asta, pana acum o luna cand am avut o invazie de cosuri pe fata, asta dupa ce aveam un ten de invidiat, fara nici macar o imperfectiune. am inceput sa fac tratament cu masti si geluri si incep sa-mi revin. varsta...ce sa-i faci?!
      19.01.2006 17:48 
    Eu
    Fratele Meu Are Accene Accentuat...eu Am Doar 14 Ani...el 18...si Ash Vrea Sa Imi Recomandati Cum As Putea Sa La Previn...ca Sa Nu Apara Si La Mene...va Implorrrrrrrrrr...
      19.01.2006 17:48 
    fara raspuns
    toata lumea da solutii pt acneea de pe fata.eu am probleme mai mari cu spatele.ce ar trebui sa fac?nu stiu ce sa mai incerc si medicii sunt f indiferenti.am 20 de ani si inca ma confrunt cu problema aceasta
      19.01.2006 17:48 
    solutie
    Daca nimic nu merge, incercati cu rugaciuni multe....... poate se indura Cel de sus...... :)
      19.01.2006 17:48 
    masti
    buna ziua..as dori si eu sa-mi recomandati masti antiacneice daca se poate..multumesc
      19.01.2006 17:48 
    ptr.nimfomana
    puteti sa o sugeti pana nu mai puteti,cosmetica rezolva totul...puteti sa incercati,cel putin asa nu va mai obositi buzitele.....
      19.01.2006 17:48 
    Pentru Mariana Sug
    Ia mailu meu... ajuta-ma si pe mine sa scap de acnee. larisa_xtz@yahoo.com }{
      19.01.2006 17:48 
    Raspuns la Mariana
    Mai Mariano,am incercat ce ai zis tu si nimic,chiar si cu 2 baieti deodata,acum mi-a aparut si acolo...stii tu unde,de ce te joci cu soarta noastra,fa tu si numai spune la nimeni.Sa-ti fie rusine.
      19.01.2006 17:48 
    Asa am scapat de acnee
    Dragii mai vreau sa va spun ca pt a scapa de acnee trebuie sa va imbunatatiti viata sexuala.Cum?.Prin sex non-stop si sex oral luni si joi,iar sambata pe amandoua.Asa o sa scapati garanta de acnee,sau cel putin o sa scapati de ea.k spor la treaba.
      19.01.2006 17:48 
    Ceva bun
    Si eu am probleme cu acneea. Primele cosuri cred ca mi-au aparut pe la 10 ani, acum am 24 si tot nu am scapat de ea. In ultima vreme am folosit Isotrexin gel si pot sa zic ca are mai mult efect decat orice am folosit pana acum. Un tub este in jur de 400.000 ROL, dar eu zic ca merita incercat.In plus se aplica in strat subtire si un tub poate fi suficient pentru 2-3 luni.
      19.01.2006 17:48 
    Cum se poate preveni
    Am acnee de la 12 ani acum am 18 si tot nu mi-a trecut Am incercat mai multe tratamente dar degeaba ce sa fac?
      19.01.2006 17:48 
    este trecatoare
    Am avut probleme pana am luat anticonceptionalul Diane35,care m-a ajutat f. mult.Acum nu mai am deloc.Depinde de hormoni.in 3 luni dispare definitiv.INCERCATI.
      19.01.2006 17:48 
    va trece
    am acnee de la 13 ani si acum am 18ani dar mi-a mai trecut.la inceput imi era jena sa ies din casa dar cu timpul m-am obisnuit. nu folosesc nimic special.depinde si de persoana.nu folosesc produse cosmetice anumite pt acnee.
      19.01.2006 17:48 
    acneea este o boala
    Am acnee de la 11 ani acum am 21 si tot nu-mi trece.Fac tratament special la dermatolog cu antibiotice,si mi-a trecut,mai vreo 8 luni de tratament.Produsele cosmetice sau alte remedii pe mine nu m-au ajutat deloc.
      19.01.2006 17:48 
    acneea va trece
    La mine in scoala sunt multe fete care are acnee acestea folosesc crema CLERASIL si a dat rezultate chear si mie care am tenul foarte gras. Si nu trebuie acoperite cu fond de ten ca aceste dupa in timp apar mai multe credeti-ma mie mi-a aparut.
      19.01.2006 17:48 
    asta e acneea
    La unele persoane trece in 2,3,4 ani iar la altele f tarziu.Am avut si eu acnee in adolescenta si inca mai am si acum (28 ani ).Nu mai e asa de grav dar tot mai apar cosuri.Important este sa stii sa le acoperi .Dupa ce te speli pe fata aplica o crema cu Retinol si o pudra adecvata tenului .Rezultatul este uimitor.Seara dupa ce te demachiezi si clatesti fata cu apa aplica un strat subtire de Revichen(cutaden).La mine functioneaza .Lucrez in asigurari unde trebuie sa am un aspect placut.Pune in evidenta altceva:un machiaj la ochi,glos pe buze ,tinuta.
      19.01.2006 17:48 
    din pacate
    de la 10 ani am avut cosuri si acum am 13 ani si tot nu am scapat in totalitate..am folosit tot ce se putea folosi...skinoren,creme de la avon,nivea,clerasil...ce sa mai...foarte multe am folosit dar acum am descoperit o solutie antiaccneica(chiar asa se si numeste)si mie imi ajuta foarte mult dar din pacate se termina foarte repede si la farmacie nu se prea gaseste:( acum ceea ce pot face e sa astept sa trec de aceasta perioada si sa sper k voi reusi sa trec peste asta cat mai curand...o intrebare:cam cat dureaza accnea la adolescenti?
      19.01.2006 17:48 
    impotriva acneei
    Shi eu am avut problema destul de grave cu tenul, dar trebuie sa avem cu totii rabdare fiindca timpul le lecuieste pe toate. Apogeul este pe la 16-17 ani, stiu ca este cea mai frumoasa varsta, dar asta e. In primul rand nici intr-un caz nu trebuie sa spargem cosurile, in al doilea rand o data pe luna sau la 2,3 (depinde de tenul fiecaruia) trebuie sa facem o vizita la cosmeticiana pentru o curatirea faciala ( pe mine m-a ajutat foarte mult), hrana echilibrata, miscare in aer liber cat shi la sala, plus ceea ce eu recomand tuturor este ca intr-o zi din saptamana sa mancam numai fructe (mere ca sunt cele mai accesibile), Shi neaparat 2 ori pe saptamana aplicarea unei masti speciale pt ten gras shi o data pe saptamana aburi+gomaj+masca. Shi astfel totul va fi OK shi va veti simti extraordinar. Succs tuturor.
      19.01.2006 17:48 
    si eu am probleme destul de " grave",sa zic asa, iar in ultima instanta am mers la un f bun medic dermatolog, care mi-a recomandat o crema f buna, skinoren=27,2 lei si ro-acutane, pastile, 120 lei.stiu ca este greu, dar trebuie sa avem cu totii rabdare! acneea este o " boala a rabdarii"! P.S. tratamentul de care v-am spus dureaza 6-8 luni. crema se intrebuinteaza atat seara, cat si dimineata! si fara fond de ten, pt ca toate sunt daunatoare! bafta multa! si rabdarica!!!, da? :))
      19.01.2006 17:48 
    pentru Claudia
    Iti recomand Zineryth(nu mai stiu daca asa se scrie).Formeaza o pelicula la suprafata zonei afectate si permite vindecare sub aceasta pelicula fara a fi agresata de microbii din atmosfera. Se aplica doar pe zonele cu probleme si nu pe intreaga suprafata a pielii.deasemeni incearca sa nu te spleiniciodata cu apa de la chiuveta;foloseste apa minerala.Nu iti atinge fata,decat daca esti proaspat spalata pe maini.Curaj!
      19.01.2006 17:48 
    ajutati-ma
    eu de vreo 3 ani am cosuri pe fata!nu stiu de ce mi-au aparut si desi am facut tratamente nu mi-au trecut!ajutati-ma daca puteti va rog!am fost la dernatologi specialisti,mi-au dat pastile foarte costisitoare si degeaba!
      19.01.2006 17:48 
    in adolescenta nu am avut probleme cu acneea,mam bucurat mereu de o fata lumisoasa,curata si fara probleme.de la 15 ani am inceput o curatire mai intensa a fietei,de asta cred ca nu am avut cosuri: am folosit gel de spalare a fietii,tonic si + crema usoara anti cosuri-pentru adolescenti. Acum insa de cind mi-am facut breton fruntea mea se bucura de cosuri! Are oare vreo legatura bretonul cu cosurile?
      19.01.2006 17:48 
    pisrui
    as putea sa scap de ei vreodata
      19.01.2006 17:48 
    am incercat cu argila. merge bine. multumesc de sfaturi
      19.01.2006 17:48 
    exista remediu
    am folosit un tratament care m-a ajutat foarte mult,dar la care am renuntat pt ca nu mi-am mai permis sa le cumpar.dadeam comanda in germania,prin cineva,care apoi mi le expedia in tara.ajungeam cam la 100 euro.dar isi merita banii,daca-i ai.deci exista remediu
      19.01.2006 17:48 
    cam greu cu ele
    daca iei vitamine,nu mananci ciocolata,bei si multa apa,100% exista altceva care le face sa apara din nou.tratamente cu diverse creme,emulsii,diete,sunt doar speranta ca-ti vor trece.si-ti mai zice si medicul ca esti sanatos.e dureros sa te bucuri de rezultatul unui tratament doar pt 2-3 saptamani.dupa care incepi altul si altul.ajungi sa nu mai ai incredere nici in cosmeticiana ta,maretul salvator.vrei sa ti le storci,caci e mai bine decat o pungulita de puroi la care se uita toata lumea. cred ca inca nu avem specialisti in asa ceva.trei medici,trei presupuneri,nici o infectie si totusi nu mai scapi.te multumesti cu ideea ca cei care te stiu,sau iubesc te iubesc asa cum esti,fara sa te inteleaga macar,caci suferi.si ce suferi.........!
      19.01.2006 17:48 
    ce pot face?
    am un punct de gra sime la un ochi, ce pot face?
      19.01.2006 17:48 
    ...ooo problema
    cred k cosurile n-ar trebui sa fie o problema k dc cineva te iubeste o face si asa...asa k simte-te bine in pielea ta
      19.01.2006 17:48 
    dificil
    M-am confruntat cu asemenea probleme si uneori am si acum probleme. Nu cred sa o activitate sexuala intensa rezolva problema, pentru ca nu duc lipsa de asa ceva. Cauzele constatate de mine ar fi: ereditatea, alimentatia si stresul. Constatati singuri care alimente va convin si care nu. Evitati excesele de cafea si alte iritante. Fetelor si baietilor, daca urmati indemnurile vulgare, ati putea lua si altele din asemenea relatii!
      19.01.2006 17:48 
    futetziva pana va rupetzi in doua
    Astai singura solutzie!!!Nu mai astepta sa te futa cosurile pe tine!!!Futele tu pe ele!!!PULICILINA SAU PIZDICILINA sunt cele mai bune antibiotice pentru a scapa de acnee...nu ezita...incearca shi tu...sunt produse pe baza de hormoni care ii reguleaza pe ai tai rezultand eliminarea acneei!NU ASTEPTA!DAI DRUMU
      19.01.2006 17:48 
    scapa si tu
    daca ai relatii sexuale foarte des potzi scapa cu sigurantza de acnee...asa ca datzii drumu...nu va rushinatzi fetelor(baietzilor)!!!!
      19.01.2006 17:48 
    Medic
    Am avut probleme foarte mari cu acneea. Mi-a aparut pe la 25 ani, dintr-o data, intai pe obraji si se intindea spre frunte. Am mers la Cosmetica si mi-a spus ca ea mi-ar lua banii degeaba. Pielea ar arata mai bine pentru putin timp dar tratamentul ce trebuie facut e intern. M-a trimis la Ploiesti, la cel mai mare specialist din judet in dermato-venerice, Dr. Mirodotescu, un batran foarte rabdator. Cred ca in orice familie din Prahova este o persoana care s-a tratat la el. Te studiaza bine si apoi iti da tratament particularizat in functie de gravitate. E foarte strict si destul de greu dar da rezultate.
      19.01.2006 17:48 
    Pai Am Scapat
    AM SCAPAT DE ACNEE FOARTE USOR.AM 18 ANI AKUM,SI MA SIMTBINE.AM FOLOSIT MULTE PRODUSE DIN mOLDOVA '"BORO PLUS "
      19.01.2006 17:48 
    am rezolvat
    Eu am avut o eruptie anul trecut dupa ce am venit de la mare. Mi s-a spus ca a fost pe fond hormonal si mi s-au dat antibiotice, o crema numita fucidin care se aplica de 2 ori pe zi si e foarte buna...nu costa nici mult: 15 RON. Dar cel mai mul m-a ajutat(si inca ma mai ajuta) o solutie numita ZINERYT, care contine un alcool si un praf antibiotic. Se prepara si se apilca de 2-3 ori pe zi, chiar si sub fondul de ten. Este valabil 5 saptamani de la preparare, dar le amelioreaza vizibil si le previne aparitia. Singurul deficient pe care i l-am gasit e ca usuca pielea, asa ca trebuie sa aveti grija daca aveti tenul mixt, sa nu aplicati in zonele normale sau uscate. Si in combinatie cu Fucidinul e perfect...Mie mi-a rezolvat problema in 4-5 saptamani...si era destul de grav....nici eu nu ma simteam bine cand ma uitam in oglinda, evitam sa ma apropii prea tare de ceilalti si nu am nici o poza din vremea aceea:)
      19.01.2006 17:48 
    ce sa fac ?
    cum pot trata acneea fara sa merg la medic?
      19.01.2006 17:48 
    cosuri
    am avut f multe cosuri.eram plina si cateodata nu ma duceam la sc sau nu ieseam din casa pt k imi era rusine. cele mai eficiente pt mine au fost tratamentele cosmetice. am folosit multe produse si d la avon si de la vichy dar cele mai bune erau mastile facute acasa despre care am citit p eva.ro
      19.01.2006 17:48 
    cosuri
    eu am cosuri de la 12 ani si am folosit diferite metode de a scapa de ele; nici un rezultat insa...acum imi spal fata de 2 ori pe zi,imi sterg fata cu apa oxigenata si apoi ma dau cu crema ;chiar daca mi-au trecut si imi mai apar cateodata...in schimb mi-au ramas pete fiindca eu mi le spargeam si le sparg dak mai apar, si pctele negre pe ceretot le sparg....
      19.01.2006 17:48 
    cosuri
    e ceva foarte neplacut dar trebuie sa ne obisnuim daca nu foloseste ERITRACNOL
      19.01.2006 17:48 
    Cosuri
    Cand aveam cosuri, am folosit pt.ele o solutie LARA, care le usuca f.bine si dispar destul de repede.
      19.01.2006 17:48 
    Cosuri
    Multi adolescenti au cosuri,ideea este sa stii sa te ingrijesti.Daca astepti sa treaca cosurile de la sine ...poti pierde multe ocazii...sau ACCEPTALE!!!!
      19.01.2006 17:48 
    cosuri
    Eu am folosit multe tratamente date de dermatologi,dar fara nici un rezultat .Am mers si la cosmetica de unde m-am ales cu semne pe fata.Acum merg la Igiena unde fac un tratament injectabil sper ca o sa scap asa .
      19.01.2006 17:48 
    Cosuri
    Eu folosesc Aknesol si nu si a facut deloc efectul...eu astept sa treaca de la sine cosurile
      19.01.2006 17:48 
    informatii utile
    in mare parte, este foarte adevarat ce se spune in acest articol. Eu ma confrunt cu aceasta problema deoarece sunt o mare consumatoare de ciocolata...
      19.01.2006 17:48 
    Acneea
    Incercati cu incredere "Aknesol".La sotul meu a dat rezultate foarte bune .Bafta.
      19.01.2006 17:48 
    un sfat pt voi...
    cand vezi ca iti dai cu tot felul de produse de firma sau ''bune''si nu se intampla mare lucru ba mai mult...te umplii mai tare de cosuri iti vine sa iti iei campiio solutie este vizita la dermatolog si dak nici asa nu merge poate fi din cauza unei dereglari hormonale si atunci trebuie consultat un ginecolog..el stie cel mai bine ce e mai bun pt fiecare persoana.anticonceptionalele si zineritul face minuni...:))bafta.
      19.01.2006 17:48 
    Povesti de adormit ......sugarii
    Despre acnee s-a tot scris si se scrie mereu si mereu.....vorbe goale. Definitii care incearca sa te lamureasca ce e de fapt acneea, de parca noi cei care o avem nu am stii. Cauze ,efecte,stari de agravare si vorbaraie cit cuprinde. Pina aici totul pare perfect,dar inca nu am auzit pe nimeni care intr-adevar are acnee,sa spuna ca a gasit ceva miraculos si a scapat de ea. Asta e cea mai importanta parte in povestea asta despre acnee.
      19.01.2006 17:48 
    hmmm
    am citit ce e mai sus despe acnee dar prea PUTINE RECOMANDATI IMPOTRIVA ACESTORA....poate incercati sa fiti mai complecsi in aceasta privinta
      19.01.2006 17:48 
    tratament eficient
    Este ceva normal mai ales la tineri. In cazul meu aceasta problema s-a rezolvat spalandu-ma doar cu apa pe fata, dupa care ma dau cu spirt si in fiecare seara cu o alifie ce se gasaete in orice farmacie: cutaden
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    cred ca cel mai bine este sa va duceti la dermatologie.eu folosesc smoderm
      19.01.2006 17:48 
    am si eu
    am 25 ani si, desi sunt medic si-mi ingrijesc f. bine tenul, ma confrunt ocazional cu iritatii tip acnee, 1-2 pustule pe frunte. Cred ca stresuul este cauya. iar tratamentul e argila si 'hands off'.
      19.01.2006 17:48 
    Despre acnee spun ca e cel mai enervant lucru care ser poate intampla.Apar in cele mai nepotrivite momente!Si e adevarat ca pot apare la orice varsta!Folositi argila cu incredere!
      19.01.2006 17:48 
    castravete
    eu am tocat castravetii si dupa ii poti degusta!incearca si tu
      19.01.2006 17:48 
    castravete
    Cum se prepara pasta din castravetzi?va multumesc anticipat
      19.01.2006 17:48 
    anticonceptionalele
    nu le_ folosit niciodata si as vrea sa iau si eu ce trebuie sa fac?
      19.01.2006 17:48 
    contraceptie
    metode contraceptive pe romedic.ro
      19.01.2006 17:48 
    anticonceptionalele nu-s de folos
    am ncercat si diane 35 si nu am inregistrat mari diferente
      19.01.2006 17:48 
    mi-a aparut niste bube in cap pe fata pe spate
    cum pot scapa d aceeste bubite ?am incercat cu toate cremele dar nu imi trec
      19.01.2006 17:48 
    H2 So4
    parerea mea ii sa folositi acid sulfuric si nu o sa mai aveti nici un cos niciodata. efectele se vor vedea imediat dupa aplicare. succes
      19.01.2006 17:48 
    Ptr a scapa de cosurile albe cu puroi fol "eritroacnol"
      19.01.2006 17:48 
    Am fost disperata 5 ani de zile si am incercat absolut tot ca sa scap de problema asta.Singura solutie a fost.. trecerea anilor:)
      19.01.2006 17:48 
    nu e bine sa t speli p fatza mai des d doua ori p zi, fiindca fatza poate reactiona exact contrar ashteptarilor tale si sa secrete mai mult sebuum. eu kred k cel mai bine ar fi sa existe echilibru, in tot: mancare, ingijie a tenului, mashti...daca toate astea se fac ku modertatzie, sansele pt. un ten fara probleme cresc.
      19.01.2006 17:48 
    simplu si usor
    Incercati sapunuri care nu usuca pielea, sapunuri cu crema hidratanta (nu fac reclama, stiti voi de care sapun vb). Tenul trebuie mentinut curat cat mai des pt ca porii sa ramana deschisi...eu am ajuns sa ma spal pe fatza din ora in ora...in mai putin de 7 zile am scapat de cosuri in zona fetei...e foarte simplu. Incercati si voi
      19.01.2006 17:48 
    cosurile
    salut sunt isperata nu stiu ce sa ma mai fac cu cosurile astea am incercat toate produsele am un ten si super gras ajutatima va rog nu stiu ce sa ma mai fac va multumesc
      19.01.2006 17:48 
    tot acneea
    Am un ten cu multe semne in special pe zonele laterale in urma unor cosuri si nu reusesc sa le indepartez cu nimic.Mai pot sa am un ten normal fara semne?
      19.01.2006 17:48 
    ciao
    am incercat multe produse tratamente dar nici un rezultat!nu stiu ce sa fac
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    am tenul gras,si ce trebuie sa fac sa nu imi mai apara puncte albe?
      19.01.2006 17:48 
    hola
    multumesc pentru sfaturi un beso
      19.01.2006 17:48 
    buna
    eu am puncte negre pe nas si nu le suport ce sa fac?
      19.01.2006 17:48 
    hy
    [problemele mele sunt mai ales pentru ca nu pot sa rezist sa numi rup cosurile, si fata mea devine plina de puncte rossi dupa fiece cojeala
      19.01.2006 17:48 
    Salut
    Folosesc si eu anticonceptionale Diane 35 de 2 ani dar fara nici un rezultat. Mai mult, doctorul ginecolog am spus ca sunt cele mai tari si regleaza acneea, dar nu inteleg de ce mai apar.. Am devenit obsedata cu igiena.
      19.01.2006 17:48 
    buna
    Diana are dreptate.Aceeasi metoda am folosit,a mers.Succes
      19.01.2006 17:48 
    Salutare
    Si eu am avut multe cosuri dar am scapat de ele folosind anticonceptionale Diane35.Daca aveti multe cosuri si nu va trec cu nimik fetelor mergeti la ginecolog ca sar putea sa aveti chisturi ovariene!!!!!!
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    am 30 de ani si ma lupt cu acneea de la 13 ani.Nu am gasit nici un remediu,nici eu nici multitudinea de medici la care am fost.Am urmat tot felul de tratamente homeopate,naturiste...Am tinut timp de 3 ani un regim strict vegetarian,dar DEGEABA.Singurul remediu absolut fabulos,dar temporar,a fost tratamentul cu ROACCUTANE,dar dupa ce l-am intrerupt acneea a reaparut la fel de violenta ca inainte...Asa ca m-am resemnat,mi-am cumparat multa pudra si fond de ten si cam atat...
      19.01.2006 17:48 
    m-am saturat de acnee K
    numi place cand imi vine menstruatia si imi apar cosurile.E TARE NASOOOOOOOOL
      19.01.2006 17:48 
    m-am saturat de acnee
    numi place cand imi vine menstruatia si imi apar cosurile
      19.01.2006 17:48 
    Nasol cu acneea asta
    adevarul este ca mie pe fata imi apar decat vreo 2-3 cosuri atunci cand sunt la ciclu.si cand nu sunt imi pare cate unul nu prea se vede.dar imi apar mai multe puncte albe pe care nu le suport!!mi-am facut masca din argila si mi-a facut destul de bine.acum folosesc clesrasil de la farmacie.mi se pare bun dar nu stiu.sfatui-ti-ma si pe mine va rog.am 15 ani.multumesc
      19.01.2006 17:48 
    Ma Chinuie
    Am 30 De Ani Si De 7ani Ma Lupt Cu Ele.am Fost La Medic,am Facut O Multime De Tratamente Si Degeaba.noroc Ca Exista Fondul Te Ten.
      19.01.2006 17:48 
    nu stiu ce sa mai fac
    am 22 de ani si sunt plina de cosuri .ce sa mai fac.
      19.01.2006 17:48 
    blestemata acnee!!!!!
    Am 23 de ani si am probleme cu acneea ca si cand as avea 17! am folosit fel de fel de creme impotriva acneei dar, fara nici un rezultat. Ajutati-ma cei care stiti ce trebuie facut, caci arat destul de urat cu aceste chestii pe fata tot timpul.
      19.01.2006 17:48 
    bun articol
    am 13 ani, deja am probleme cu acneea, tot ce s-a scris aici este adevarat, dar cand esti predispus la asa ceva, orice ai incerca este partial degeaba, dar toti spun ca trebuie sa incercam, parintii mei au tenul la fel, bunicile au fost la vremea lor la fel, SFAT: TREBUIE SA ASTEPTAM URMATOAREA ETAPA A VIETII, ATUNCI SIGUR VOR DISPAREA. SUNTETI DE ACORD CU MINE, VOI CE FACETI PARTE DIN ACEASTA CATEGORIE?
      19.01.2006 17:48 
    guru
    yf fhhs fhi sdko liefm
      19.01.2006 17:48 
    remediu
    Pentru diminuarea zonei acneice ar trebui urmat un tratament pentru detoxifierea organismului si , local , va recomand gama Elmiplant pentru ten acneic.Este super pentru tenul acneic care nu mai este tocmai tanar. Le-am incercat si la mine au dat rezultate.
      19.01.2006 17:48 
    Buna
    Care Este Cel Mai Bin Tratament Impotriva Acneei
      19.01.2006 17:48 
    e bun uleiul de masline pt ten??
    sora mea foloseste ulei de maskine pt ten..nu foloseste alte creme pt fata,si e foarte"happy"de rezultat.ce credeti..e "good"???
      19.01.2006 17:48 
    cum pot scapa de punctele negre de pe nas?:(
    daca in restul fetei mai pot controla cosurile de punctele negre de pe nas nu pot scapa sub nici o forma.daca stiti vreo solutie astept mail la adresanu este zero ci O de la omida dupa freya.va rog raspunde-ti-mi.
      19.01.2006 17:48 
    cum sa scapi de acnee?
    mi-au zparut cosuri de la transpiratie
      19.01.2006 17:48 
    Acneea - o problema ?
    Da..dupa titulul meu, se poate zice ca este o problema (ereditara, cum vreti voi) specifica adolescentilor aflati la pubertate. Desi eu folosesc mii si mii de produse (si nu de capul meu) nu prea are rezultate. Poate pentru ca am o alimentatie nesanatoasa si mai multi alti factori. Sunt interesata sa stiu ce altceva pot folosi impotriva acneei avand in vedere ca am tenul gras? Astept sfaturi. Va multumesc!
      19.01.2006 17:48 
    da
    cred ca intr-adevar aveti dreptate...cit mai putine dulciuri si cosmtica cu toate ca mie imi plac la nebuneala dulciurile....
      19.01.2006 17:48 
    ok
    o curatire atenta si fara multe cosmetice
      19.01.2006 17:48 
    sfat
    du-te la un dermatolog,nu folosi produse de capu tau
      19.01.2006 17:48 
    las-o balta
    nu merge nimik. acceptah-le
      19.01.2006 17:48 
    vreau sa scap de acnee
    de aproape 3 ani mia aparut acneea si nu pot sa mai scap de ea.acum vad ca da rezultate ceva:ma spal cu malai pt cosuri negre,apoi ma dau cu o solutie fara alcool(avon),apoi cu o lotiune de zi multi-beneficii de la AVON.cateodata ma dau si cu fond de ten (avon),care usuca cosurile.sper sa scap de ale.incercati si voi.poate scapati.
      19.01.2006 17:48 
    Ajutor!!!
    eu am acnee de aproximativ 3 ani...si simt k sunt respinsa de oamenii din jurul meu:((((((.folosesc mai multe produse pt a indeparta acneea dar nu prea functioneaza.ati putea sa imi spuneti ce pot sa fac?va rog mult de tot
      19.01.2006 17:48 
    ps.care este metoda ce mai rapida? va rog sa imi raspundeti . multumesc
      19.01.2006 17:48 
    ce imi recomandati?
    am multe puncte negre si albe pe fata si nu stiu cu ce sa le mai tratez.Gelul meu pentru fata nu functioneaza.Ce imi recomandati?
      19.01.2006 17:48 
    atentie!alimentatia
    nu numai cremele si gelurile pentru fata sunt importante .... importanta este si alimentatia poate o dieta mai usoara ( fructe legume) te vor ajuta ...daca totul se complica ar fi mai bine sa consulti un specialist..
      19.01.2006 17:48 
    eu o ameliorez
    cu garnier ala gel ma spal cu el p fata d vreo 3-4 ori p zi si o mai curata iar apoi exista p piata l farmacii cutaden care usuca cosurile deja staorse si curatate . dar cel mai bin e cred k ati observat cu totii cand sunte, l munte sau l mare navem probleme de genul pt k nu e atata praf dci sa n mutam din orasele mari
      19.01.2006 17:48 
    nu scap de ea
    am acnee de la varsta de 12 ani si nu pot scapa de ea!ce pot face?am folosit produse cosmetice si nu a dat nici un rezultat!!!
      19.01.2006 17:48 
    aveti grija
    nu toate produsele sunt bune.sa nu ascultati de alte persoane care spun sa va dati cu anumite creme ca lea facut lor bine ca asta difera de la un ten la altul si pot aprea alergiile sau infectile
      19.01.2006 17:48 
    Ducetzi-va la dermatolog
    eu va sfatiuesc sa va duceti la dermatolog cei care aveti probleme cu tenul , pentru ca numai el va poate ajuta
      19.01.2006 17:48 
    f tare
    totul e ok pan acum tine-o tot asa si mai dane informatii noi mereu!ce tratament pt acnee(nu foarte grava)imi recomanzi?
      19.01.2006 17:48 
    nu stiu cum sa mai scap de ele!!!!
    de cand mi-au paraut cosuri, viata mea a luat o alta intorsatura , una deloc placuta... pot saspun ca mi s-a schimbat personalitatea , ca am suferit si inca mai sufar foarte mult. uneori , mi-e si rusine sa sies pe strada , am impresia ca toata lumea se holbeaza la tenul meu plin de impuritati :( am cosuri de pe vremea candaveam doa 12 ani ... precoce, da :(( si daca atunci credeam ca punctele rosii , galbene si negre imi vor disparea curand , acum am renuntat sa sper ca imi voi recapata pielea fina ... am 19 ani acum si , desi am urmat f multe tratamente , inca ma lupt cu aceasta boala care mi-a mancat adolescenta si viata toata , numita ACNEE.trebuie sa recunosc , am momente cand tenulmeu e destul de ok , dar urmele pe care le-a lasat inside sunt f greu de sters:( glumele rautacioase , impresia ca nu sunt destul de frumoas ca sa fiu cu un anume baiat sau asocierea unei despartiri cu tenul meu imperfect m-au durut , au sapat o ranaff adanca. totusi , am descoperit ca fructele si legumele , care imi plac atat de mult , plus o atitudine increzatoare , optimista ma pot ajuta la fel de mult ca si taratmentele cosmetice, pe care le schimb in functie de eficacitate, dar nu le intrerup niciodata... sunt multi oameni pe care nu ii deranjeaza problema mea , oameni care ma plac pt ceea ce sunt , am descoperit ca nu sunt atat e urata pe cum ma simt si ca exista multi baieti draguti si destepti care ma plac pt ceea ce sunt .am ajuns sa ma simt frumoasa si asta se vede , ca o starlucire . de aceea va spun , INGRIJITI-VA si nu fiti deprimati , nu va aduce nimic bun ! cat despre viata sexuala, nu stiu dace adevarat, depinde de organsimul fiecaruia. tatal meu a suferitdeacneepana la 20 si ceva de ani - si nu mai era de mult timp virgin_ :))) eu sunt virgina si tenul meu e ok , mai ales comparativcu altii care sufera de aceeasi boala..so...
      19.01.2006 17:48 
    o recomandare
    si eu ma confrunt cu aceeasi neplacuta afectiune de aproape 10 ani:acneea.am incercat o gramada de produse dar nici unul din acestea nu m-au multumit pana de curand...nu o fac pt publicitate...dar produsele firmei clujene COSMETIC PLANT chiar imi confera efectul dorit.recomand lotiunea de curatare cu ulei de salvie si crema antiacneica cu ulei de salvie si sulf9(numai seara,iar dimineatza puteti incerca o crema de la ELMIPLANT antiseboreica sau antiacneica cu extract de brusture).o sa va convingeti si voi.am incercat de asemenea si produsele de la farmacia veterinara dar cu toate ca au un continut de antibiotice ridicat sunt foarte grase ceea ce este neindicat pt un ten acneic.si mai mult incercati si la alimentatie sa faceti unele modificari;conteaza mult am vazut efectul pe propria piele.in final va spun ca sunteti frumosi asa cum sunteti si nu uitati ca frumusetea externa e trecatoare mai mult conteaza ceea ce esti tu cu adevarat.va spun asta pt ca si eu am suferit mult din cauza acestei afectiuni in adolescenta si inteleg perfect situatzia asa ca sa fim noi frumosi in suflete...va pup
      19.01.2006 17:48 
    trateaza-ti tenul
    Nu avut niciodata cosuri,dar de 1 an incoace au inceput sa imi apara si se agravau din ce in ce mai mult.Eram depimat si uneori ma izolam pt ca imi era rusine si ... .De 1 luna si ceva de zile le tratez si acum mai am doar cateva...Sunt tare fericit acum.Conteaza mult modul in care le tratezi.
      19.01.2006 17:48 
    este adevarat
    eu nu sunt o fata care sa am cosuri, nu stiu, nu am avut dar mi-am mai facut masca de argila si fara sa am nevoie si este buna si cu chestia ca daca ai viata sexuala devreme iti dispar cosurile este falsa aceasta afirmatie, conteaza genele tale ereditare.
      19.01.2006 17:48 
    factorul ereditar e cel mai important
    cosurile sunt greu de eliminat atunci cand ambii parinti au avut si ei cosuri!
      19.01.2006 17:48 
    va trece
    am cosuri de la 12 ani dar cu timpul mi-au mai trecut.incearca sa iti ingrijesti tenul in fiecare zi.(acum am 18 ani)
      19.01.2006 17:48 
    disperarea provoaca si mai multe cosuri
    totul se rezolva,eu nu zic ca am scapat dar sunt mai bine.nu mai disperati, nu ajuta,vor trece intr-o zi.
      19.01.2006 17:48 
    acneea e groaznica
    e tare nasspa,mai ales cele de sub piele,cosurile sunt un adevarat cosmar
      19.01.2006 17:48 
    heelp`meeee :(
    mie UNU......mi-au arparut cosulete shy peee spate,mainii,:((( ce pot face..?am incerkt mai multe dar..in zadar:((
      19.01.2006 17:48 
    acnee
    este ceva de care nu vom scapa
      19.01.2006 17:48 
    clerasil
    Eu am folosit clerasil si nu a fost asa de bun:(
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    acneea este foarte des intalnita la adolescenti dar nu numai!si eu am probleme cu acneea dar de cand folosesc clerasil nu prea mai am asa multe cosuri!va tin la curent
      19.01.2006 17:48 
    Pustulele (cosurile)
    Deocamdata nu am nici o parere, m-ar interesa cum se prepara acea pasta de castraveti, sau daca se gaseste in comert,pt.utilizare.
      19.01.2006 17:48 
    Intrebare
    Ce inseamna pasta de castraveti? Cum se prepara? Care este efectul si cat de des trebuie facuta aceasta masca?
      19.01.2006 17:48 
    despre acnee
    Eu tot am probleme cu acneea am folosit o grmad de produse cosmetice am fost i la dermatolog acuma urmez tratamentul prescris de el , voi vedea rezultatul , v in la curent .OK
      19.01.2006 17:48 
    eva.ro
    eu tot am probleme cu acneea am cheltuit o grmad de bani dar tot m mai deranjeaz. Ajutaim v rog am fost i la dermatolog dar nc nu vd nuci un rezultat
      19.01.2006 17:48 
    Nu amana si adreseaza-te unui medic dermatolog. Eruptiile puternice si netratate iti pot lasa urme.Cu cat o tratezi mai din timp, cu atat vei avea rezultate mai bune. Impreuna cu medicul,gasesti cele mai bune solutii pt. tine.Stiu un medic impreuna cu care am avut rezultate bune. Ma poti cauta pe [email]casiterapie@yahoo.com[/email] Desi exista multe preparate, doar pielea ta "iti va raspunde"care este cel mai potrivit. Iti trebuie rabdare si perseverenta.Perseverenta sa aplici tratamentul zilnic.Rabdarea sa astepti, caci tratamentul este unul de durata. Tratarea acneei este de fapt un exercitiu pt. tine.El cuprinde cativa pasi. - mergi la medic - urmezi tratament cu rabdare si perseverenta - vezi rezultate - colaborezi cu medicul(daca nu ai rezultate el te indruma spre alt produs) - f. important este sa nu abandonezi(pt. rezultate sunt necesare uneori cateva luni) In plus, ai grija ce mananci! Fara grasimi, prajeli, tocaturi,varza, ciocolata. Nu uita ca medicul doar te ajuta. Restul este 'tema" ta. Grija fata de tine,rabdarea si perseverenta fac si ele parte din reteta. Succes!
      19.01.2006 17:48 
    pt acnee
    eficient este si tratamentul cu DROJDIE DE BERE. -se gaseste in alimentara cubulete, proaspata.Inainte de mese cat un bob de mazare .Zilnic.Nu dauneaza la nimic.Dimpotriva.face bine la multe altele.
      19.01.2006 17:48 
    spala-te
    Am costatat in ani, si eu am avut acnee, ca spalatul de 2 ori pe zi minim cu apa calduta si sapun mai abraziv reduce acneea, deci igiena fetei inainte de toate..
      19.01.2006 17:48 
    ma adresez fetei care are 24 ani si spune ca nici acum nu scapa de acnee.da, si eu am 21 ani si am aceeasi problema.incearca zineryt.este aprox 3oo mii tubul, daca nu, cel mai bun sfat este sa te duci la dermatolog.problema poate fi pusa altfel : s-ar putea sa fie o dereglare hormonala, care doar la ginecolog o puteti lamuri.
      19.01.2006 17:48 
    hmmm
    nu stiu de ce...dar ma confrunt de 7 ani cu o iritatie pe fata!am luat si antibiotice,pastile antialergige,ceaiuri,creme antibiotice...si nimic...nu am avut de 7 ani fata curatanu stiu ce sa mai fac!am niste mici unflaturi la nivelul fetei de culoarea pielii si atunci cand le storc iese afara ceva alb solid urat mirositor!ma poate ajuta cineva?adresa mea este:mihaelascurtu@gmx.ch! multumesc si bafta!
      19.01.2006 17:48 
    degeaba
    daca vrei intra pe forumul eva.ro,la frumusete este un topic "acneea" unde gasesti tot ce vrei si ce nu vrei despre acnee.Pe mine m-au ajutat f mult sfaturile de acolo si acum tenul meu e destul de ok
      19.01.2006 17:48 
    nu sunt doctor specialist...
    ...dar ppentru cei sau cele care au o forma urata de acnee le recoman un medicament care ar trebui sa se gaseasca in farmaciile din romania , se numeste roacutan si sigur va da rezultate . incercati-l !
      19.01.2006 17:48 
    degeaba
    am incercat toate solutiile si cremele si nu au functionat am fost si la dermato si degeaba dar zineryt totusi da rezultate foarte bune
      19.01.2006 17:48 
    degeaba
    si eu am incercat cred ca 95% din produsele antiacneice si toate au fost cumparate din Germania,au functionat pe moment dupa care au reaparut.nu in aceeasi masura dar... daca opresti tratamentul,revin.iau si anticonceptonale si tot asa>Ce-as mai putea face?Mentionez ca sunt extrem de atenta la ce mananc.
      19.01.2006 17:48 
    un sfat2
    si eu am avut probleme grave cu cosurile, dar printr-un tratament intensiv am reusut sa scap de ele. acest tratament consta in folosirea regulata de lotiuni astringente si creme antiacneice sau antibacteriene. e foarte usor, deoarece se pot gasi la orice farmacie.va recomand inainte sa folositi orice produs sa vb si cu un specialist ca sa aveti siguranta ca utilizati produsul adecvat tenului si problemelor pe care le aveti! Bafta!
      19.01.2006 17:48 
    agresiva
    am 42 de ani si lunar dupa ciclu am un ten foarte incarcat cu cosuri si chisturi care cu greu dispar.Folosesc tot felul de solutii si creme contra acestei afectiuni,ba chiar am facut si un tratament dermatologic de lunga durata iar efectul mult asteptat nu a aparut.Nu mai am incredere in nici un produs,credeti-ma ca am incercat tot ce se putea pt.ca ma simt penibila la varsta mea cu acesti balauri pe ten!!!
      19.01.2006 17:48 
    un sfat
    am avut mari probleme cu acneea si nu am scapat pana nu m-am dus la un medic dermatolog care mi-a prescris niste pastile pe care le-am luat timp de 6 luni.Sunt niste pastile care au multe reactii adverse dar asa am scapat de acnee.Va recomand un consult de specialitate.
      19.01.2006 17:48 
    stresanta
    Acneea ma supara de f mult timp.Acum am 24 ani si inca mai am.Nu stiu cum sa scap de ea.E groaznica...Daca aveti solutii va rog sa trimite-ti l a tinutza09 pe messenger
      19.01.2006 17:48 
    suparator cind apare
    Acneea ma supara de vreo 3 ani incers sa scap de ea spalindu-mi fata de cel putin 3 ori pe zi cu sampon, are efect.
      19.01.2006 17:48 
    e groaznica
    eu am fost la dermato si mi-a dat o crema, dar presupun ca era prea puternica pt ca a inceput sa mi se cojeasca pielea..si mai grav e ca si spatele meu e afectat de acnee..dak stie cineva vreo reteta care da rezultate sa imi zica si mie..poate vb pe yahoo messenger..cri20055
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    este foarte chinuitoare pentru ca apare chiar la momentul nepotrivit, eu am folosit o gramada de produse, acum folosesc clearasil, sa vedem cat de bun este.
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    si eu am o acnee da nu i foarte grava,adik atunci cand fac sex imi trece!
      19.01.2006 17:48 
    acneea
    si eu am avut acnee , dar mi-a trecut prin regim alimentar , si cu un unguent ,, mibazon ,, luat de la farmacia veterinara - nu este nici o gluma .
      19.01.2006 17:48 
    ma chinuie
    am 17 ani,si acneea mi-a aparut pe la 12 ani si nici acum n-am scapat de ia,
      19.01.2006 17:48 
    Este normal ca pielea sa transpire. Neplacerile apar insa atunci cand transpiratia excesiva provoaca probleme de piele - de genul iritatiilor sau al cosurilor. Tot ce poti face este sa te speli bine pe fata (exista o multitudine de solutii de curatare) si sa te ingrijesti cat mai atent. Important este sa porti cu tine servetele umede, pentru a te mai curata pe fata atunci cand nu esti acasa si nu ai conditii. Un spray cu apa minerala sau termala este de asemenea util, pulverizand cateva picaturi pe fata te vei simti imediat mai bine si mai racorita.
      19.01.2006 17:48 
    canicula
    Ce pot face pe caldura asta cand fatza imi transpira continuu chiar si in casa...?
     

    Newsletter-ul TopSanatate
    dinamism si energie de la prima ora!


    Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
    Medicina alternativaNutritie
    PsihologieRelatii
    SarcinaSanatate sexuala
    Sistemul imunitarSlabeste sanatos
    SportShopping
    CardiologieDermato - venerologie
    EndocrinologieGastroenterologie
    Ghid de prim ajutorGinecologie
    NefrologieOftalmologie
    OncologieOrtopedie
    PsihiatrieSanatatea spatelui
    Sanatate publicaStomatologie