Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stres
Home > Stil de viata > Psihologie > Stres > 6 pasi pentru a combate stresul

6 pasi pentru a combate stresul

Stiai ca in timp ce tu te gandesti ce sa faci in situatiile tensionate, organismul tau se pune in functiune pentru a raspunde? Bataile inimii se accelereaza, presiunea sangelui creste, respiratia se inteteste, transpiratia se accentueaza si digestia incetineste. Afla in ce masura poti combate aceste reactii in fata stresului prin sport, meditatie si exercitii respiratorii.

Mareste imaginea
Psihologie

Da dovada de un maxim de creativitate cu ajutorul metodei Six Thinking Hats
Top Sanatate iti recomanda
·Stresul cel de toate zilele?
Urmeaza pasii testului urmator si vei afla cat de stresata esti.
Practicarea unei actiuni fizice oboseste hormonii stresului. Daca ramai nemiscat in fata unui birou sau intr-o masina, trebuind sa faci fata unei situatii tensionate, substantele chimice caracteristice stresului raman in sange. Din cauza acestui lucru, durerile de cap si anxietatea nu intazie sa apara. In anumite situatii stresul se acumuleaza intr-o asemenea masura incat un incident minor poate declansa o adevarata criza. Descopera care sunt acele lucruri ce se afla in conexiune directa cu stresul.

Care sunt simptomele fizice ale stresului?

Principalele simptome fizice ale stresului constau in: palpitatii; ameteli; pierderea apetitului culinar sau, din contra, accentuarea lui; probleme digestive; dureri de dinti; insomnii; dificultati de respiratie; manifestarea balbaielii sau inregistrarea unui vorbit prea rapid, lipsit de articulatiile adecvate; stare accentuata de oboseala; infectii frecvente; reducerea apetitului sexual.

Cum iti afecteaza stresul comportamentul?

Sentimentul de tristete care apare in urma stresului se manifesta prin aparitia depresiei, anxietatii, atacurilor de panica, pesimismului si a insatisfactiei. Stresul te poate transforma intr-o persoana mai greu de suportat din cauza irascibilitatii si ostilitatii. Randamentul de la locul de munca este de asemenea afectat - devii uituc, letargic si inapt pentru a te concentra asupra problemelor.

Te poate imbolnavi stresul?

Factorii stresori nu produc direct nici o boala, insa sunt responsabili pentru agravarea anumitor stari precum alergiile, astmul, migrenele, sindromul colonului iritabil, eczemele, psoriazisul. De asemea, contribuie la marirea presiunii arteriale si favorizeaza aparitia afectiunilor cardio-vasculare. De aceea, este important sa iei masuri impotriva stresului. Iata-le pe cele mai simple dintre acestea:


 1. Intervieveaza-te!

Descrie-ti situatiile in care ai observat ca devii foarte anxios. Cauta sa descoperi care au fost motivele ce te-au determinat sa actionezi atat de neglijent. Noteaza-ti motivele pro si contra pentru a sti ce optiuni ai in momentul in care va trebui sa te confrunti cu o situatie asemanatoare.


2. Aplica exercitiile respiratorii!

Incetinirea respiratiei la nivelul diafragmei este una dintre cele mai eficiente metode pentru a combate stresul. Calmeaza-ti si controleaza-ti respiratia prin cateva inspirari adanci, urmate de expirari pe gura. Reintoarce-te la respiratia normala si apoi repeta exercitiul. Daca situatia continua sa fie tensionata, ridica umerii si spune-ti "Nu are cum sa mearga rau".


3. 15 minute pentru sanatate

Ai citit de nenumarate ori, dar ai pus in practica vreodata? Aplicand metodele de relaxare, tensiunea arteriala scade, ritmul respiratiei, al metabolismului si al inimii se incetineste, oferind corpului tau posibilitatea de a-si recapata echilibrul. Exercitiul nu-ti ia mai mult de 15 minute. Intinde-te pe spate pe un pat tare. Tine mainile pe langa corp, inchide ochii si respira adanc pentru a elibera tensiunea. Indeparteaza tensiunea acumulata in picioare, maini si gat. Fii constient de relaxarea care se produce la nivelul musculaturii corpului. Cand ai terminat, deschide usor ochii si intinde-te.


4. Metode pentru a controla stresul

Urmatoarele tehnici te ajuta sa controlezi cat mai eficient stresul:
  • Meditatia - presupune relaxarea fizica. Aseaza-te confortabil pe un pat sau pe un scaun, inchide ochii si relaxeaza-te. Focalizeaza-ti gandurile asupra unui obiect; respira adnanc de 4 ori, vizualizand mental o imagine precum o floare sau o lumanare, in timp ce repeti cuvinte precum "pace" , "relaxare", "liniste".
  • Vizualizarea - Imagineaza-ti o scena in detaliu, adulmeca aromele, savureaza zgomotele. Repeta-ti fraze afirmative precum "Ma simt imapacata cu mine insami". Inainte de orice eveniment tensionat, vizualizeaza tabloul care te linisteste. Apoi, gandeste-te la situatia incordata si imagineaza-ti cum vei solutiona problema.
  • Meditatia activa - Concentreaza-ti atentia asupra tuturor lucrurilor pe care le faci, chiar daca e vorba de prepararea meselor sau de rezolvarea unui deadline. Focalizeaza-te pe momentele de maxima tensiune, fara sa-ti faci griji privind trecutul sau viitorul.


5. Nu uita de sport!

Exercitiile te ajuta sa indepartezi hormonii stresului din sange si stimuleaza eliberarea endorfinelor (hormonii fericirii). Opteaza pentru un program moderat de activitate fizica timp de minim 20 de minute pe zi. Efectueaza o activitate aerobica de 3 sau 5 ori pe saptamana.


6. Ce sa bei?

Renunta la consumul excesiv de cafea. Este indicat sa recurgi cat mai des la ceaiurile din plate precum busuiocul, teiul, trandafirul, cedru, salvia sau levantica. Nu uita de apa - bea cel putin 8 pahare de apa pe zi.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  31.01.2012 18:37 
stresul
buna!!!stresul pt mn e cea mai mare boala.Adika eu ma cert mai mereu cu mama in fiecare zi din mici motive...ii zic sa nu ma mai certe mereu k ma doare capu,nu mai am nici pofta de mancare,ma ia cu ameteli mereu dar ea zice k ma prefac ..mai mereu imi zice k mai bine nu ma mai facea si eram moarta..tata akm cateva zile mi-a dat si 2 palma in cap si una peste fata...toti sar in capu meu..ajutati-ma va rog
  25.01.2012 21:18 
stres sau suparare?
eu nu stiu daca sunt suparata sau streasata. m'am certat de curand cu prietenul meu si parca nu imi gasesc locul, parca toti isi varsa nervii pe mine, eu ii inteleg pe toti dar pe mine nu ma intelege nimeni....
  25.01.2012 20:49 
situatie critica
Faptul ca muncesc si in paralel sunt si la facultate la zi ma face sa-mi pierd mintile ! Acum sunt in sesiune si spre nenorocirea mea am super-invatat la 2 dintre examene si am picat,din cauza absurditatii unora dintre profesori ! Asta mi-a picat foarte greu si de cateva zile nu pot sa ma impac cu gandul asta ! M-am ofticat foarte tare pe faptul ca am invatat si am picat si sunt foarte dezamagita ! Acum numai am nici o tragere de inima sa mai invat si la celelalte examene pentru ca mi s-a intiparit in cap faptul ca "ai sa inveti degeaba"...nu pot sa ma calmez,sunt foarte nervoasa,irascibila..practic greu de suportat !
  16.01.2012 19:10 
stres
eu sunt intra9 si de un timp sunt mai mereu stresata gandindu-ma la urmatoarea zi fiindca imi doresc sa fiu cea mai buna din clasa si nu vreau sa gresesc insa incerc sa scap de stresul care te poate imbonlavi
  02.01.2012 02:03 
STRESUL
la mn acasa e un stres continuu..tata isi varsa toti nervii pe mn,eu pe el,am si niste motani care miauna toata noaptea de numai am somn bun de un an de zile,mia iesit par alb la 23ani:)))singura ma incurajez ca poate intro zi o sa scap din casa asta si de tatal meu stresant si nervos!!!!!cand ma intalnesc cu prietena mea ma detasez de toate si in bratele iubitului meu care e o pers calma,si imi transmite si mie din optimismul lui...am avut si eu anul trecut atacuri de panik si rezolvam zilnic cu calmante si mai mult sa agravat dar pana la urma am reusit singura impreuna cu iubitul si am trecut peste toate..e important sa nu te mai gandesti la tot ce e rau si sa gasesti orice solutie la tot.sa vezi partea optimista nu cea pesimista:) si sa te distrezi cat mai mult...nu conteaza ca esti insurat maritata .. distractia trebuie sa existe mereu in viata noastra.ea ne scoate din tot
  20.12.2011 21:19 
MULTUMESC DE SFATURI
  10.12.2011 20:52 
raul pe care ni l fac altii sper sa se intoarca si in potriva lor
BUNA SEARA TUTUROR!CAM CU ACEASI PROBLEMA MA CONFRUNT SI EU"STRESUL"UNII OAMENII NICI NU TE CUNOSC SI TE JUDECA CUM ESTI,DACA ASI FI SI EU LA FEL CE BINE AR FI DAR NU POT SA FIU FALSA.ADRESA MEA DE E MAIL:ELENAION28 DACA VRETI SA MA CONTACTATI CINE SE MAI CONFRUNTA CU ACEASTA PROBLEMA.VA SALUT
  07.12.2011 23:35 
viata roz
viata e scurta merita traita cu adevarat!nu va mai stresati!
  30.09.2011 18:00 
CIURAR
SI EU SUNT STRESATA DIN ORI SI CE
  13.09.2011 20:54 
STRES
EU CRED CA DACA AI ADEVARATA CREDINTA AN DUMZ POTI SCAPA DE STRESS
  29.08.2011 08:24 
nu uita ca nu esti singur
parerea mea ma numesc felicia am 27 de ani am trecut prin stres dar secretul meu a fost ; sa incep ziua ce am de facut asta ,asta.. si pe urma le iau in ordine fara sa ma gandesc la mai multe odata o fac pe prima care mi am propus o ex trebuie sa merg la munca si am o munca f stresanta o fac cu placere spunandu mi ca exact e ceea ce imi place si dupa ce termin munca ma opresc cateva minute apreciez eu ceea ce am facut si pe urma incep sa ma apuc de urmatoarea decizie care am facut-o in aceea zii .
  17.08.2011 21:00 
disperare
sunt in depresie
  17.08.2011 20:58 
grea incercare
eu de 8 ani am copilul bolnav de leucemie sunt in depresie de atunci nu pot iesi asta e un motiv nu ce spuneti voi
  18.07.2011 17:31 
stres
va rog mult ajutati ma cumva macar prin vorbe daca nu alcumva :( sunt ff suparata din cauza stresului va rog sa ma credeti si asta nu din cauza mea spunea cineva mai sus ca din cauza celor din jur tin sa ti dau dreptate ca cei din jur te face uneori sa ajungi in acest hal te face din om neom si in special in cazul meu parinti care nu ma lasa sa traiesc nu le convine nimik ma marginalizeaza ma desconsidera mereu sunt eu de vina pentru tot ce se intampla nu stiu sa vorbesc nu pot sa mi dau cu parerea si fff multe vorbe grele app am 25 de ani sunt maritata sa zicem la anu am nunta desii stiind ca fac nunta ma da la o parte ca are impresia ca sotul meu nu este pentru mine si ca o sa ma despart de el numai pot sa mananc am momente cand uit ce trebuie sa fac simt ca mi pierd mintile scad in greutate ma doare stomacul am ameteli off doamne cu stresul asta spuneti mi si mie parerea voastra ce sa mai fac nu vreau sa ma duc la un psiholog pastile nu vreau sa iau in nici un caz pentru ca nu vreau sa devin dependenta de ele incerc de multe ori cu muzica dar asta e pe moment daca dupa ce imi creez singura starea de bine prin muzica vine peste mine si imi zice cate ceva ca nu i convine sau mai stiu eu ce o iau de la capat .....
  18.07.2011 17:30 
stres
va rog mult ajutati ma cumva macar prin vorbe daca nu alcumva :( sunt ff suparata din cauza stresului va rog sa ma credeti si asta nu din cauza mea spunea cineva mai sus ca din cauza celor din jur tin sa ti dau dreptate ca cei din jur te face uneori sa ajungi in acest hal te face din om neom si in special in cazul meu parinti care nu ma lasa sa traiesc nu le convine nimik ma marginalizeaza ma desconsidera mereu sunt eu de vina pentru tot ce se intampla nu stiu sa vorbesc nu pot sa mi dau cu parerea si fff multe vorbe grele app am 25 de ani sunt maritata sa zicem la anu am nunta desii stiind ca fac nunta ma da la o parte ca are impresia ca sotul meu nu este pentru mine si ca o sa ma despart de el numai pot sa mananc am momente cand uit ce trebuie sa fac simt ca mi pierd mintile scad in greutate ma doare stomacul am ameteli off doamne cu stresul asta spuneti mi si mie parerea voastra ce sa mai fac nu vreau sa ma duc la un psiholog pastile nu vreau sa iau in nici un caz pentru ca nu vreau sa devin dependenta de ele incerc de multe ori cu muzica dar asta e pe moment daca dupa ce imi creez singura starea de bine prin muzica vine peste mine si imi zice cate ceva ca nu i convine sau mai stiu eu ce o iau de la capat .....
  22.06.2011 15:51 
salut
mi-a pacut ce am citit, si eu sunt la fel de ingreunat din cauza stresului,am inceput sa zambesc ca una din pareri ar fi (sexul) :) o rezolvare mi-ar place sa tin legatura cu cineva de aici si sa mai vorbim cine stie poate luptam impreuna contra stresului o zi buna va doresc 0758566235
  15.06.2011 19:27 
doamne
credetima k eu sunt stresata an fiefre zi uneori simt k nu mai pot singura cale prin kare mai scap de stres e sa intru pe net sa caut diverse lucruri pe care sa le citesc
  15.06.2011 19:26 
doamne
credetima k eu sunt stresata an fiefre zi uneori simt k nu mai pot singura cale prin kare mai scap de stres e sa intru pe net sa caut diverse lucruri pe care sa le citesc
  19.05.2011 23:28 
stresul
Metodele de a combate stresul nu sunt eficiente intotdeauna
  19.05.2011 19:23 
CE MANANCII ?????????
Pentru diminuarea stresului, trebuie să consumi zilnic legume, seminţe sau fructe care conţin vitamine şi minerale, ele fiind adevăraţi inamici ai unei stări tensionate. Nucile şi alunele »Sănătate de fier cu alimente funcţionale »Cu dieta americană pe puncte slăbeşti greu, dar sănătos »Topul alimentelor care conţin E-uri periculoase »Cum, ce şi cât trebuie să mâncăm »Excesul de fructoză, dăunător pentru sănătate »Dieta proteică, dieta starurilor »Vopseşte original ouăle de Paşte »Biscuiţii bio cu ovăz, deosebit de nutritivi »Suntem pregătiţi pentru nano-hrană? »O palmă grea pentru agricultura ecologică »Zone, dieta fără riscuri şi contraindicaţii Împotriva stresului şi în profilaxia bolilor nevrotice, alunele şi nucile s-au dovedit a fi cele mai eficiente. Psihiatrii scoţieni au descoperit că persoanele care „ronţăie” zilnic nuci şi alune nu prezintă niciodată forme de nevroze avansate. Nucile conţin o cantitate apreciabilă de cupru, care ajută buna funcţionare a celulelor implicate în relaxarea psihică şi a sănătăţii creierului. Migdalele Migdalele conţin vitaminele B şi E, dar şi magneziu şi zinc. Vitaminele din complexul B şi magneziul produc hormonul „fericirii”, serotonina, iar secreţia acestui hormon la nivel cerebral aduce starea de bună dispoziţie. Fisticul Ajută organismul să lupte împotriva hormonilor stresului. Datorită proteinei pe care o conţine, fisticul este indicat în combaterea depresiilor. Susanul Susanul conţine o substanţă numită triptofan, un aminoacid esenţial organismului, care reuşeşte să inducă somnul natural, reduce sensibilitatea la durere, tensiunea nervoasă şi anxietatea. De aceea seminţele de susan sunt considerate un antidepresiv natural. Cerealele Cerealele conţin un procent mare de glucide care se absorb greu, asigurând organismului un aport energetic de lungă durată. De aceea sunt indicate persoanelor care au o viaţă agitată, dorm puţin şi sunt obosite. Consumate zilnic cu lapte la micul dejun ne ajută să învingem stresul şi oboseala. Cacao Este bine să consumi multă cacao. Numeroase studii atestă faptul că substanţele componente ale acestui aliment cresc secreţia de serotonină, ajutând la o stare de spirit mai bună. Orezul integral Acest liment eliberează progresiv energia pe care o produc carbohidraţii săi, stabilizează vitalitatea pe durata întregii zile, evitând oboseala şi apariţia stresului. Datorită vitaminelor din complexul B pe care le conţine din abundenţă, orezul integral are un efect calmant de lungă durată. Afinele Au un gust delicios şi oferă organismului procentul necesar de vitamine şi minerale. Acestea întăresc sistemul imunitar şi înlătură stresul şi starea de oboseală. Portocalele Cunoscute şi sub denumirea de fructe „antistres”, portocalele ajută la îmbunătăţirea stării de spirit, pentru a nu ajunge la depresie. Broccoli Această legumă este plină de vitamine, conţinând şi un procent important de acid folic, care ajută la combaterea anemiei şi anxietăţii. Consumul regulat de broccoli este indicat împotriva senzaţiei de panică şi pentru îndepărtarea depresiilor. Spanacul Recunoscut pentru calităţile sale energizante, spanacul conţine fier, vitamina B şi K, acid folic, magneziu şi calciu, care înlătură cu succes depresiile. Cu alte cuvinte, putem spune că spanacul are un efect antistres foarte puternic. Pătrunjelul Este un excelent antioxidant, care conţine vitamina C şi fier în cantitate mai mare decât spanacul. Dar ştiai că dacă vei mânca zilnic o salată în care adaugi o legătură de pătrunjel, vei ţine stresul la distanţă? Peştele Conţine cantităţi apreciabile de vitamina B, fosfor şi calciu, iar restul substanţelor din peşte produc secreţia de serotonină, care ajută la crearea unei stări de bună dispoziţie. Laptele În afară de vitaminele B2 şi B12, laptele conţine antioxidanţi buni pentru îndepărtarea radicalilor liberi, asociaţi stresului. Sunătoarea Există mai multe ceaiuri de plante care ajută la calmarea stresului. Una dintre plante este sunătoarea, indicată persoanelor care suferă de forme uşoare sau moderate de depresie. Cafeaua Deşi sunt mai multe opinii privind efectele cafelei asupra organismului totuşi, consumată cu măsură, cafeaua induce o stare de spirit mai bună, stimulează atenţia, capacitatea de concentrare, este energizantă şi, nu în ultimul rând, are un efect antistres. Meniu antistres Micul dejun: o porţie de cereale amestecate cu nuci, alune, seminţe de floarea-soarelui şi migdale şi un suc proaspăt de portocale, morcov şi măr. Prânz: peşte la grătar cu garnitură de orez brun, pâine integrală, salată de varză cu suc de lămâie, o banană. Cină: o porţie de piept de pui la grătar, salată de legume (roşii, castraveţi, ardei ceapă, salată verde şi pătrunjel), stropită cu o lingură de ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie, o cană de orez cu lapte
  04.05.2011 19:23 
dreptul de munca in germania
stres!da!e f.rau si daunator,mai ales cand vezi ca lupti si lupti,sa reusesti ceva,ceva ce ti-ai dorit f.mult si,chiar acest lucru iti face cel mai tare rau!LEGILE-OAMENII-CARE NU TE LASA SA TRAIESTI!!!si de ce te-ar lasa!!!mi-am spus mereu.nu putem fii toti egali!am luptat si cand am simtiit ca nu mai pot:am urlat,am injurat,am muscat din hartii si din pumnul meu stang-NU MA LAS!din ambitie sau din dorinta sau din nevoie,acel drept de munca in Germania.il am acum.lucrez la crucia rosie germana.dupa doua refuzuri din parte nemtiilor si,inca nu mi-e bine!nu lucrez ce mi-am dorit.mai trebuie sa lupt sau sa astept sa intre Romania cu toate drepturile in...am si un baietel de 5 ani care a asteptat ca mama sa puata lucra.VIATA!cui ii apartine???
  26.04.2011 19:13 
stresul
E greu sa scapi de stres,singurul remediu e sa te consolezi singur sa fim putin mai indiferenti gindindu-ne si la noi pt.ca sanatatea e scumpa.
  20.04.2011 21:48 
stresul
in ultimul timp ma supar din orice sunt nervoasa si plang din orice...nu pot sa mananc...cred ca am o forma de depresie!!!am 20 ani muncesc in strainatate ma trezasc la 4 dimineata in fiecare zi ...parintii nu sunt langa mine iar relatia cu prietenul meu merge rau!!!!! am o viata aiurea!!!!!!!!nu stiu cum sa fac ca nici o prietena nu am aici toate sunt curve si betive!!!
  19.04.2011 22:16 
Combate Stresul
Sint Din Iasi so am fost stresat de citeva saptamini de o problema nu asa de dificila , dar totusi inervanta . Ce am facut ca sa scap chiar daca tot nu rezolvasem problema.Primul Lucru Gindestete mental ca si ceva de pret la care ti si nu renunti .Al doilea La fiecare 6 Ore Dormi cel putin Jumatate de ora si Efectul de Buna stare o sa Dobindeasca. Incercati la Mine a avut Efect ...Bafta
  08.04.2011 18:37 
nu mai suport
cum pot sa evit strEsul cand am un bebe cu spina bifida si daTorii de 4mii euro pur si simplu nu mai suport viata asta durerea este mare
  04.04.2011 23:43 
cum scapam?
am impresia ca nu mai scap de boala asta, nu ma mai bucur de nimic si asta ii destul de grav p ca am de ce sa ma bucur si sa fiu fericita. ce sa fac?
  29.03.2011 19:51 
stres si depresie
am 3 ani decind ma chinui cu aceasta pb am luat tratament intruna dar nu prea cunosc nimik ajutatima sim pe mine va rog am fast si internata la oradea de citeva ori nu ma simt bine niciintrun fel
  04.03.2011 12:39 
puterea mintii
sa ne bazam pe puterea noastra de insanatosire pentru ca noi singuri suntem propriul nostru doctor si sincer pe vremurile astea trebuie sa alegem foarte bine lucrurile pe care le punem la suflet.
  01.03.2011 13:07 
relaxare
si eu m-am simtit de multe ori f stresata mai ales ca lucrez an italia la post fix,unde an cele 6 luni pe an cat sunt acolo tre sa fiu mereu cu zambetu pe buze,uneori simt ca nu mai pot si plang am noroc ca atunci cd nu ma vede nimeni pot plange,si asa ma mai eliberez,ce ma doare e faptu ca an familie nu-s apreciata pt banii care-i aduc,am o fata de 18 ani si un sot pensionar,care se bizue pe mn si uite asa as f stresata cine ami poate da un sfat cum sa ma comport cu ei,acasa cd sunt ma jignesc ma umilesc sunt buna exact momentu cd le dau bani,e greu deci un sfat va rog
  13.01.2011 15:17 
Increderea in dumnezeu
Majoritatea materialelor sunt bune si atent selectate,dar din expunerile specialistilor in teologie,si al fagaduintelor din Sfanta scriptura,nu am gasit.De ex.Prov.3,5,6"Increde-te in Domnul din toata inima ta, si nu de bizui pe intelepciunea ta,/ Recunoaste-L in toate caile tale si EL iti va netezi cararile....Domnul este alaturi de cel cu inima zdrobita...etc........da, de zeci de mii de ori, da, credinta, increderea , recunostinta, multumirea,speranta,meditatia activa si pasiva.exercitiile fizice, hrana sanatoasa, mult timp in natura... si tot ce ati spus si dv. mai sus,. Inainte de toate este Dumnezeu, dragostea si iubirea sa infinita,dar nepretuita de copiii sai, ca doar pt. toti a murit IIsus, vezi Evanghelia dupa Ioan 3,16.
  01.01.2011 22:53 
cel mai vechi remediu
incercati sexul ...este singurul care va scapa intotalitate de stres ;)
  11.12.2010 15:56 
SFATURI BENEFICE
EU CONSIDER CA E BINE SA FACEM SPORT SI PRIN SPORT COMBATEM STRESU
  21.11.2010 11:12 
stresul zilnic
Si eu ma lupt cu stresul dar sper ca intr-o buna zi dumnezeu le va aranja pe toate.Sanatate va doresc.
  05.11.2010 17:13 
stresul
stresul ne scoate din minti dar trebuie sa avem credinta in dumnezeu si in noi eu ma lupt cu stresul zilnic sper ca mintro zi voi reveni la normal nu ma las usor doborata viata e frumoasa trebuie traita binele invinge mereu.Capul sus si multa sanatate.
  28.10.2010 14:37 
stresul
si eu sunt foarte stresata, ma stresez din orice si tot ce zic altii eu pun la suflet. Nu uit zile intregi si ma consum si scad in greutate, pt ca nu pot sa mananc nimic atunci cand cineva ma streseaza.Mereu imi vin in minte cuvintele sau intamplarile care mi-au cauzat stresul si ma termina...Nu stiu ce sa fac sa nu mai fiu asa...Sa ma ajute cineva.
  28.10.2010 14:36 
o viata fara stres
ajutati-ma sa-mi gasesc linistea.stie cineva cum ? ce bine ar fi daca nu ne-am mai stresa pt toate prostiile !!! pt ca oricum nu duc nicaieri . Am trait- o pe propria piele
  12.08.2010 01:25 
Stres si atacul de panica
Acum 4 ani am nascut o fetita,de cand ea a implinit 6 luni am avut un groasnic atac de panica,la ora 1 noaptea aveam niste calduri inima imi batea foarte repede credeam ca voi murii.M-am dus la urgenta si mi-a zis ca a fost un atac pe baza de stres.Nu prea imi venea sa cred pentru ca era prima data cand ma confruntam cu asa ceva dar bineinteles am plecat acasa cu o pastila in gura si m-am linistit,dupa cateva saptamani cand ieseam afara din casa imi incepea inina sa imi bata foarte tare si trebuia sa ma intorc foarte repede acasa.Eram mai mereu trista dar fara un motiv anume si nu vroiam sa spun nimanui ce mi se intampla ca imi era rusine..Cand am ajuns in tara tot la fel ma simteam si m-am dus sa-mi fac analize si electrocardiograma si o gramada de probe si inca o data totul mi-a iesit destul de bine.Credeam ca sunt bolnava si nu-mi iesea din cap,eram foarte speriata.hahahaha!Am luat o gramada de pastile depresive ce-mi recomanda doctorii si tot degeaba nu facea decat sa-mi creeze dependentasi cand nu mai luam o zi ma simteam ca o nebuna.Dar cu ajutorul lui Dumnezeu le-am lasat si acum ma simt destul de bine pt ca usor usor am inteles ca stresul, ansietatea,depresia si atacul de panica ma fac decat sa-mi pierd timpul vietii intr-un calvar si asta nu merit si bine inteles sa ai incredere in Dumnezeu niciodata sa nu te simti singura sa sti ce El este alaturi de tine si el nu lasa sa ti se intample nimic si asta este precum "o pastila "pt tine si ai sa vezi cum iti trece totul.Bine inteles ca trbuie sa gandesti pozitiv si niciodata negativ ca atunci iar ai incurcat-o.Trebuie sa lupti cu tine insuti, este destul de greu sa sti ca ai hotul in casa si trbuie sa-l prinzi dar cu ajutorul lui Dumnezeu totul este posibil.AH nu am zis :am 25 ani asa ca stresul nu are limite la varsta.Va multumesc!
  07.07.2010 22:00 
stresul
de5 ani de zile am sressi iar stres sotul e plecat in italia ,eu am ramas cu feciorul numai probleme imi face,ce sa fac?
  18.03.2010 21:04 
stres
fratilor alergati 2-3 km e zi si va eliberati de stres; la mine merge,incercti si voi;)
  20.02.2010 23:41 
din stres am dat in depresie
aveti dreptate dar de ce oare din stres dai in depresie?eu ma chinui cu naceasta boala de 4 ani.nu stiu ce sa mai fac sa scap de ea sa revin la o viata normala
  11.11.2009 08:46 
SRESUL
DACA IN 2006 ERA ASA CUM SPUNETI VOI , ACUM POT SPUNE CA IN ACEST AN ESTE DE 90 DE ORI MAI MARE SAU MAI BN SPUS ESTE TOTAL
  06.11.2009 20:29 
scoala si iar scoala
principalul meu stres vine de la scoala de la lectii conferinte teze si asa mai departe mam saturat am avut chiar si o perioada depresiva
  12.10.2009 14:58 
stresssssssss
DE VINA SUNT CEI DIN JUR CARE NE PRODUC STRESUL.ISI DAU TOT INTERESUL SA NE ADUCA LA DISPERARE,,,,DAR VINE SI ZIUA CAND ROATA SE VA INVARTII
  01.06.2009 10:41 
suuper tare
FOARTE BUNE ACESTE SFATURI.COOL.DACA LEAM RESPECTA AR FI MAI BINE. ORICUM EU INCERC SA VAD ARE REZULTATE .VA ZIC SI VOUA
  25.01.2009 12:42 
De ce este atat de greu de controlat?
Din nefericire m-am intalnit si eu cu acest fenomen. Nu doar observ ca plang apare fara a avea probleme doar observ ca plang atat de bucurie cat si la aparitia unor probleme neansemnate Acum am 41 de ani si observ ca ma confrunt zilnic cu emotii si stari care ma obosesc. As dori sa ies din acest cerc si am incercat mai multe metode din cele enumerate dar fara mari rezultate.
  26.01.2008 23:32 
Nu puneti la suflet totul
Ce lucruri ne streseaza? Cele care ne depasesc! De ce sa nu le depasim si noi! Este suficient sa ne bucuram de un lucru bine facut, decat sa ne stresam de multele care nu au rezolvari imediate.
  21.01.2008 22:20 
Eu nu pot scapa nicicum de stres
Orice problema mica la mine ia dimensiuni mari si oricare modalitate as incerca-o nu functioneaza, devin chiar paranoica.
  27.11.2007 18:09 
MI-A PLACUT ARTICOLUL, POT SPUNE CA AM INVATAT CEVA. ESTE OK.
  27.10.2007 21:23 
stres
in acest moment chiar nu-mi gasesc cuvintele pentru un raspuns mai bun, dar dupa ce pun in practica aceste sfaturi cu siguranta voi gasi mai multe cuvinte desi dupa cum vad eu este adevarat ca stresul afecteaza foarte mult memoria multumesc mult pt aceste sfaturi
  27.10.2007 13:47 
antistres
daca ai putina ambitie sint niste sfaturi demne de urmat
  11.08.2007 19:37 
folositor
sfaturi cu adevarat de urmat
  10.08.2007 16:55 
stresul
zilnic ma confrunt cu tot felul de situatii care simt ca imi" apasa"creierul. Voi urma aceste sfaturi si sper din tot sufletul ca ma vor ajuta . Cred ca in orice problema de sanatate , noi suntem mai intai proprii nostri medici. Sanatate tuturor.
  22.06.2007 12:08 
stresul
ma bucur ca am gasit aceste sfaturi pe care desigur le voi aplica
  24.01.2007 20:01 
stresul
de stres nu scapam niciodata sfaturi bune,dar cel mai bine e sa te controlezi singur
  08.01.2007 00:32 
stres
Ar merita sa ne gandim mai mult la nou si la urmarile acestei "boli" numita stres!!!merita urmate metodele
  07.08.2006 20:28 
stresul _bate_l vina
daca ne_am multumi cu mai putin atit cit avem daca am respecta orele necesare odihnei si sufletului daca nu am fi atit de rai si tot timpul in alerta poate am fi mai fericiti si mai putin stresati
  31.01.2006 13:05 
STRESS-UL
Toata lumea vorbeste despre acest subiect dar putini reusesc sa treaca perioada de stress fara urmari care sa ii imbolnaveasca mai mult sau mai putin.O cale simpla de a depasi stress-ul e pur si simplu sa tratezi fiecare situatie cu degajare si naturalete pt ca nimic si nimeni nu te ajuta daca nu te ajuti tu in primul rand.
  19.01.2006 17:48 
familia, prietenii...sau chiar un animal de companie te ajuta sa mai scapi de stres.
  19.01.2006 17:48 
trec si eu prin asemenea stari
recomandari super sa ne rezumam la ele
  19.01.2006 17:48 
stresul
pentru a scapa de stres trebuie pur si simplu sa nu te gandesti la ziua de maine....ajunge zilei necazul ei...parerea mea.
  19.01.2006 17:48 
6 pasi pentru a combate stresul
noroc ca am dat peste forumul vostru....articolele sunt la obiect ...daca am aplica tot ce ne sugerati nu ar mai exista stresati pe lume, ar fi super....cu putin efort sunt sigura ca voi reusi sa scap de stres....ma bucur din suflet ca existati.
  19.01.2006 17:48 
sper ca ne veti mai da sfaturi
sper ca veti continua sa dati sfaturi...poate shi pentru scolari pe ntru a invata mai bine...intrand a opta as dori sa shtiu cum sa fac ca sa retin mai usor toate informatiile de la fiecare materie...voi astepta...multumesc
  19.01.2006 17:48 
e cel mai bine asa
e cel mai bine asa, sa incerci sa te regasesti1 eu una nu m probleme dar imi place sa citesc aceste pagini, caci sper ca voi aunge un bun psiholog criminalist! su m rog... la feminin...
  19.01.2006 17:48 
Mie Mi-a Distrus Viata...
Am ajuns in ultima faza. Sint ne acceptat in familie, etc.... Poate nu intimplator am gasit astazi acesta pagina pe net. Ma bucur ca am de unde sa primesc sfaturi s i solutii ca prin ele sa ma regasesc si sa incerc sa ies din anxietatea generalizata a trupului meu. Va multumesc si va felicit pe toti.
  19.01.2006 17:48 
maine poate fi mai rau
voila in mine e un adevarat pustiu in care imaginile auditive grotesti zburda in voie...ce rost mai are sa caut paduri si cranguri...poate numai pentru a-mi clati ochii...sunt ostenit de prea mult "urlat" in zadar...dupa ziua de maine urmeaza poimaine si raspoimaine...and on and on....nu mai am putere sa ma motivez...pentru ce anume???? pentru a face fata unei noi zile?????nu, mersi. se pare ca fac fata oricum cu motivatie fara motivatie. sa-mi fac griji pentru sanatatea psihicului meu??? poate...peretii au devenit insuficienti pentru a-mi asculta problemele...si cu toatea astea sunt un tip sociabil indragit de toata lumea...nu depun din cel mai mic efort pentru a fi o companie placuta pentru oricine...cu cat incerc sa devin mai antisocial cu atat obtin opusul...am incercat si viceversa....degeaba...sunt condamnat sa fiu un individ "de societate"....ce poate fi mai rau???????????????
  19.01.2006 17:48 
fara nici un fel de gluma
PS sfatul meu: du-te in pustiu (alegerea ta mare, munte, codrii cosminului, padurice, poienita etc) si urla prietene drag. Nu vei regreta, garantez eu!!!
  19.01.2006 17:48 
AAAAAAAAAaaaaaaaaa....
Conteaza sa mai iti manifesti si stresul cateodata, nu poti sa-l controlezi in permanenta. Uite, eu ma duc cam o data pe luna cu prietenii pe la mare, munte sau un simplu gratar unde evident se lasa cu fotbal sau cu alte chiraieli si profit din plin. Strig din adancul rarunchilor si ma gandesc la cele mai stresante evenimente din viata mea, stresante si recente. Multii nu-si dau seama si asa reusesc nu numai sa ma simt bine alaturi de prieteni dar sa scap si de frustrari, pentru ca daca las stresul sa ma joace sarba, in definitiv din stresat ajung si un mare frustrat. Lucru pe care nu mi-l doresc si nu vi-l recomand nici voua.
  19.01.2006 17:48 
Stresul
Stresul afecteaza relatia cu cei din jur. Jignesti si poate ca nu vrei pentru ca stresul a pus stapanire pe tine si iti scoate in evidenta o fata nu prea buna si nu prea acceptabila. Conteaza mult sa poti sa te controlezi sa-ti controlezi comportamentul.
  19.01.2006 17:48 
stresul
Aveti multa dreptate.De la o anumita varsta stresul pune stapanire pe tine. Daca stai si analizezi cauzele producerii lui observi ca tu esti dominat de toate.Succes la exercitii si reveniri spectaculoase!
  19.01.2006 17:48 
abracadabra
da da da stresul aproape ca ne mananca toata viata. ce bine ar fi daca ar constientiza mai multa lume lucrul asta!!!
  19.01.2006 17:48 
sfaturi benefice
minunate,bune de pus in practica,mai ales ca stresul e din ce in ce mai mare
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie