Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Exercitii pentru spate
Home > Afectiuni si boli > Sanatatea spatelui > Exercitii pentru spate > 5 exercitii pentru zona lombara

5 exercitii pentru zona lombara

Spatele este extrem de afectat de activitatile noastre zilnice. Iar durerile de spate se afla in topul neplacerilor pricinuite de activitatea zilnica la birou. Invata aceste exercitii pe care le poti practica fara grija chiar acasa si vei avea un spate sanatos!

Sanatatea spatelui

Top Sanatate iti recomanda
·Intiderea intensa a spatelui in Sanskrit Pascimottanasana
Intiderea intensa a spatelui in Sanskrit Pascimottanasana este una dintre cele mai renumite posturi yoga.
Spatele sufera in special daca esti o persoana sedentara. Iar zona lombara este cea mai predispusa durerilor. In afara de lipsa exercitiului fizic, alte cauze ale durerilor sunt ridicarea de greutati sau statul la calculator - in special daca pozitia pe care o adopti este vicioasa. Iata cateva miscari cu ajutorul carora iti vei mentine spatele drept si il vei intari. Nu uita: daca ai dureri de spate sau orice alt fel de probleme, consulta medicul inainte de a efectua exercitiile prezentate. De asemenea, nu te forta niciodata.

Nu sari  niciodata de partea de incalzire. Poti face niste exercitii usoare de yoga sau o incalzire prin rotatii de mebre si intinderi, dar fara sa exagerezi.


1. Genunchii la piept

Pozitia de start: stai cu spatele intins pe o masa de lemn sau pe o suprafata ferma.

Actiune: pozitioneaza-ti mainile in spatele coapsei si trage-o spre piept. Pastreaza celalalt picior intins. Mentine pozitia timp de 30 de secunde, apoi schimba piciorul. Repeta miscarea.


2. Rotirea soldurilor

Pozitia de start: stai cu spatele intins pe o masa ori pe o suprafata perfect dreapta. Taliple trebuie sa fie si ele sprijinite pe masa, iar genunchii indoiti.

Actiune: incruciseaza-ti bratele pe piept. Intoarce-ti capul si trunchiul spre dreapta, in timp ce iti intorci genunchii spre stanga. Lasa-ti genunchii sa se relaxeze si nu forta. Apoi adu iarasi genunchii in pozitia de start, tinand capul drept. Executa si pentru partea opusa aceeasi miscare.


3. Ridicarea pelviana

Pozitia de start: stai asezata pe spate pe o suprafata perfect plata. Tine genunchii indoiti, iar talpile sprijinite pe sol. Mentine picioarele apropiate si incruciseaza-ti bratele pe piept.

Actiune: ridica sezutul de pe podea cat poti de sus, fara a te forta insa. Mentine aceasta pozitie timp de 5 secunde si apoi revino la pozitia initiala. Nu iti tine respiratia atunci cand ridici fesierii.


4. Pisica si camila

Pozitia de start: aseaza-te in genunchi pe podea si sprijina-te in maini. Mentine capul drept, astfel incat privirea sa fie inspre podea.

Actiune: arcuieste-ti trunchiul in jos cat de mult poti (asa cum face o pisica), fara a te forta. Nu trage de el, ci lasa-l sa se relaxeze in timp ce tu iti ridici privirea inspre tavan. Apoi adopta pozitia "camilei", arcuindu-ti spatele si contractandu-ti muschii abdominali, in timp ce iti indrepti capul inspre podea. Toate nmiscarile trebuie sa fie initiate din zona lombara.


 5. Extensia soldurilor

Pozitia de start: asaza-te pe o suprafata plana, sprijinindu-te in palme si in genunchi.

Actiune: adu un genunchi in fata, in timp ce iti cobori capul. Apoi indreapta capul inainte si intinde piciorul spre spate, intr-o pozitie paralela cu podeaua. Intoarce-te la pozitia de start si apoi repeta miscarea pentru celalalt picior.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  19.12.2011 13:20 
Buna ziua!
eu am scolioza in C pe partea dreapta in zona lombara si pt.ca ma supara spatele..am incercat acum aceste exercitii si intr-adevar ma simt putin mai bn.o sa continui sa le fac :)
  19.12.2011 13:18 
Buna ziua!
eu am scolioza in C pe partea dreapta in zona lombara si pt.ca ma supara spatele..am incercat acum aceste exercitii si intr-adevar ma simt putin mai bn.o sa continui sa le fac :)
  11.11.2011 14:34 
intrebare
sunt binevenite aceste impulsuri din partea d-voastra de a face exercitii fizice, evitand consumul medicamentelor; intrebare:cate serii din fiecare tip de exercitiu efectuam si daca atunci cand durerea se instaleaza sunt binevenite? Intreb deoarece pt. mine este prima data cand ma confrunt cu asemenea durere de spate(am 51 ani).
  06.09.2011 23:26 
hernie de disc
mergeti la doctorul Varga la cluj ,face minuni credeti-ma .doar cu terapie manuala a rezolvat hernia de disc l4 -l5 si cervicala.si sotul meu a avut hernie de desc l4-l5 si s1 .aveti incredere e un magician .0264430175 strada caisului 16 Cluj-Napoca
  06.09.2011 23:02 
hernie de disc
LA CLUJ NAPOCA ESTE DOCTORUL VARGA CARE FACE MINUNI.AM FOST OPERATA 23 DE ANI IN URMA HERNIE DE DISC L4-L5 LA TG MURES ,TOTUL BINE DAR ANUL ACESTA ALTA HERNIE DE DISC A APARUT L4 SI O ALTA CERVICALA.AM FOST LA DOCTORUL VARGA CARE M-A PUS LA LOC DOAR CU TERAPIE MANUALA SI INTR-O SINGURA SEDINTA,DAR TREBUIE REPAOS TOTAL CEL PUTIN 2 SAPTAMANI.FACE MIRACOLE VI-L RECOMAD.TEL:0264430175 STRADA CAISULUI 16
  28.07.2011 14:17 
aceste exercitii
nu inteleg cum se face rotirea soldurilor:(
  09.07.2011 22:00 
Pilates
Va recomand pilates la Dall Exclusive ; merg la sesiuni de doua ori pe saptamana si in aproape o luna ma simt mai bine si cu durerile de genunchi si cu spatele , e incredibil de relaxant.
  09.07.2011 21:57 
Pilates
Va recomand PILATES - la sala Dall Exclisive; am incercat si deja de o luna ma simt mult mai comfortabil si cu spatele si cu genunchii.
  16.06.2011 21:08 
spondilita anchilozanta
vreau sa stiu cum sa fac gimnastica pentru spondilita anchilozanta,,,si ce tratament as putea lua,,si cum sa il iau,,,daca cineva trece prin aceeasi problema,,,il rog sa imi trimita rasp la e-mail:mymi_15@yahoo.com
  18.05.2011 19:28 
.
io am lsenta.....pot practica aceste ex???? raspuns urgent plzzz
  18.05.2011 19:27 
io am lsenta...pot sa practic ex astea???...plz raspuns urgent
  07.05.2011 17:00 
Intrebare
daca am scolioza foarte usoara si practic judo este vreo problema?
  27.02.2011 20:28 
durere
de dimineata am fortat un antrenament cu greutati mari si in consecinta m-am ales cu niste dureri lombare. tocmai am incercat exercitiile astea si mi-au mai luat din durere. multumesc.
  31.01.2011 14:56 
hernia
am un inceput de hernie lombara la l4 l5 ce exercitii imi recomandati pt a evita o posibila operatie
  25.01.2011 20:27 
am scolioza
buna..am 15 ani si am fost depistata cu scolioza destul de severa...acum fac chinetoterapie si inot dar nu cred ca este suficient....daca stiti din intamplare unele exercitii pt scolioza sunt numai ochi si urechi :D. multumesc:D
  19.12.2010 19:20 
ajutooooor
Am citit pe forum despre problemele cu hernie de disc. ei bine nu stiu daca si la mine este vb despre hernie de disc, dar in urma cu 6 luni  am avut o durere in genunchiul drept ca o descarcare electria, nu am bagat eu atata in seama, si sa repetat iara dupa 2 saptamani, atunci m-am dus la doctor, el mia spus k este vb de greutate si k tr sa slabesc. bine nici atunci nu am loat in seama. in septembrie am alunecat in baie mia sarit rotula dar nu a tr sa imi puna piciorul in ghips pt ca a sarit la loc rotula, in schimb nu puteam umbla sau sa indoi genunchiu, de atunci curentii in piciorul drept zilnic cu durere de imi vine sa mor, am mers la ortoped am loat antiinflamatoare prrfuzi pt relaxarea muschilor 10 therapi fizioterapie etc, au inceput sa se rareasca venia durerea doar la 2 saptamani o data. precizez ca nu miam facut RMN doar radiografii si miau spus k din cauza greutati inelele coloanei sunt prea apropiate si ating nervul sciatic, si sa fac multa miscare, asta si fac  tin regim etc dar de 1 saptamana au revenit durerile iara zilnic, dar cel mai rau ma ingrijoreaza este ca astazi 20.12.10 am avut acelasi curent in degetul de la mana dreapta, nu mai stiu ce sa fac daca cunosti o metoda sau ori ce este de ajutor. mentionez ca pot umbla din nou.
  08.12.2010 19:42 
dubla hernie de disc
am 18 ani ji dubla hernie de disc l4-l5 l5-s1....practic handbal de 7 ani si din cauza cazaturilor provocate la antrenament ji meciuri am ajuns in starea asta...am inceput sa fac fizioterapie si kInetoterapie...mi sa zis ca nu este vorba de operatie...imi este foarte frica sa nu ajung la operatie...si vreau sa continui cu sportul pentru ca am un viitor in fata si nu vreau sa`l ratez...nujtiu ce sa mai fac.. exercitiile de sus le fac si io la kineto...sper sami revin ji sa fie totul bine
  22.11.2010 11:36 
durere de spate
Sunt din Severin si ma-m operat de hernie de disc la L5-S1 si nu ma simt bine nici dupa operatie, am facut RMN si mia aparut si la L5-L4 am fost la doctor si mia zis sa fac gimnastica, recuperari si tratamen si sa merg la munca ca nu am nimic, dupa ce am facut taoate astea de mai multe ori tot nu ma simt bine atunci cand stau in picioare si pe scaun mai mult timp, cand stau la frig, am doar un an de la operatie si am dureri groaznice in zona lombara si pe soldul drept si nu stiu ce ca mai fac, rog pe cei care ma pot ajuta cu un sfat sa imi trimit um m-ail la cristi.cioromela@yahoo.com va multumesc mult
  17.10.2010 21:20 
stau putin aplecat
cat timp trebuie sa fac aceste exercitii?
  13.10.2010 08:46 
Cum am reusit fara operatie?
Am 'convietuit' cu o dubla hernie de disc aproape patru ani si m-am incapatanat sa nu fac operatie constient de riscurile pe care le comporta.Eram satul de injectii(antiinflamatorii),am consumat kilograme de creme,fizioterapie si degeaba, nimic nu mai avea niciun efect.Nu intru in detalii privitoare la suferintele provocate de aceasta boala 'moderna' care nu are 'un public tinta'(am intalnit tineri de 15-16 ani deja operati-binefacerile calculatorului!).Nu vreau nici sa-mi dau cu parerea despre sumedenia de tehnici de 'vindecare' a herniei de disc si eficienta lor; astfel de consideratii facute de persoane competente gasiti cu usurinta pe net.Vreau doar sa spun ca eu am reusit sa evit o interventie chirurgicala, care se stie ca are un procentaj de reusita in jurul 90% declarat si ceva mai scazut in realitate si mai mult, un procentaj de recidiva ridicat, folosind cearceaf si brau din lana medicinala cu magneti. Am inceput sa le folosesc la recomandarea unui medic si am aproape doi ani de cand nu mai am nicio criza, nicio durere si pot desfasura orice activitate fizica fara probleme, ceea ce pe perioada 'mariajului' cu hernia de disc era de neconceput.Am reluat activitati pe care 'le pusesem in cui': inot,orice stil,nu numai spate, alergare, mers pe bicicleta, forta (am o mica sala de forta si sunt pasionat de culturism).Inainte era un efort si sa ma spal sau sa ma leg la sireturi si nu glumesc. Postez aceste comentarii fiindca vreau sa afle si alte persoane ca daca eu am reusit, pot si ei cu rabdare, multa atentie si determinare. Cine doreste mai multe detalii valicohai@yahoo.com.Va doresc tuturor multa sanatate si sa n-ajungeti la cutit.
  10.10.2010 15:12 
hernie de disc prin lovire
eu am hernie de disc prin lovitura,fost fotbalist,am avut un accident in timpul unui meci lovindu-ma cu genunchii in zona lombara,o am de la 19 ani ,am 28,nu mia fost usor sa accept ,dar tre sa avem grija de noi,(exercitiile fizice sunt bune, ce e mai important sa nu iti fortezi organismul,sa ai grija cu frigul ,umezeala)am dureri da le controlez ,nu ma las molesit de boala nu e bine incercati exercitii care le puteti face important e sa incepi ziua incalzit,vrei sa faci ceva sa nu te grabesti fizic, eu reusec si sper ca prin mentinera organismului incalzit fizic,sa nu evoluez boala .multa bafta si sanatate ,asta ne dorim cu toti (apropo folosit centura can va e frig sau munciti ceva va ajuta)numai bine
  16.09.2010 10:47 
hernie de disc_sciatica
toti cei care au informatii pretioase despre tratamente pentru diferite hernii ai rog sa le impartaseasca si celorlalti poate aflam ceva care o sa ne scape de acest chin
  11.09.2010 09:53 
sfaturi
petu dureri de spate si ingenerel,pentru cei cu hernie de disc va recomand cateva sedinte de chiropraxie sunt foarte bune ,dau rezultate.
  12.08.2010 09:43 
dureri insuportabile
am hernie de disc de sapte ani acum am 31, am incercat tot felul de "minuni"si nimic nu a dat rezultate(fizioterapie ; reflexoterapie; antiinflamatoare...)injectiile cu movalis mi-au mai ameliorat putin durerea. Mai nou am aflat ca am si piatra si nisip la rinichi ; NU MAI STIU CE SA MAI FAC.
  26.07.2010 00:29 
Al doilea si ultimul exercitiu pot pune probleme unor persoane cu probleme in zona lombara ( hernii de disc etc ). Restul sunt ok. Pentru cei care chiar au dureri mari, nu e recomandabil efortul fizic. Recomand sa apelati la un fizioterapeut care sa va spuna exact ce exercitii sa faceti.
  22.07.2010 00:50 
off
in aceasta clipa am sa incerc pozitiile acestea mie doctorul mi-a spus sa nu fac efort dar degeaba ca tot am dureri cumplite am lombo sciatica la 19 ani poate imi da si mie cineva un sfat ce sa mai fac :((
  17.06.2010 15:24 
discopatie
Eu fac fizioterapie si masaj si nu simt nici o ameliorare. O sa fac si kinetoterapie si oi vedea dupa. D.Florin v-as fi recunascatoare daca mi-ati da numele doctorului care v-a facut bine. ana.nisay@gmail.com
  16.06.2010 08:35 
hernie de dusc
ma numesc Florin si am 35 de ani, sufar de aceasta boala(hernie de disc L5-S1) de la varsta de 18 ani, am urmat o multime de tratamnentem fizioterapie, tratament cu antinflamatorii, kinetoterapie etc.La varsta de 31 de ani am resimtit cel mai puternic aceste dureri, dupa o perioada de internari in spital, recuperari prin fizioterapie, medicamente niciun medic nu mi'a dat nico sansa fara operatie, spre norocul mei am intalnit un medic ff bun, mi;a dat un tratament care l'am respectat cu strictete timp de 3 saptamani, dupa care ma indemnat sa merg la bazin sa fac inot, si vreau sa va spun ca in acest moment ma simt extraordinar de bine. merg la inot cam de 3-4 ori pe saptamana , in acest fel am scapat de durerile ingrozitoare ale aceste boli, nu exitati sa discutati cu un medic despre aceasta terapie, eventual daca doriti un sfat pute;ti sa ma contactati la id florinvasicuta@yahoo.com, multa sanatate
  24.04.2010 12:53 
sfaturi
ar fi interasante niste filmulete cu exercitii pentru spate.
  06.04.2010 12:04 
sunt eficiente pentru mine
Folosesc acest set de exercitii de aprox. o saptamana si sunt extrem de multumit. Aveam niste dureri cumplite in zona lombara, chiar nu mai stiam ce sa fac. Faceam gimnastica medicala si inainte, dar fara prea multe rezultate. Insa, acest set de exercitii, se pare ca este eficient pentru ceea ce am eu. Am o tasare de vertebre care preseaza pe discuri si imi prinde un nerv care ma sacaie rau de tot, din cauza unei cifo-scolioze. Eh, aceste exercitii mi-au redat buna-dispozitie de zi cu zi. Le fac chiar de 2 ori pe zi. E minunat sa fac miscari si plimbari din nou, fara sa am dureri cumplite la spate. De trei ani de zile ma chinuiam cumplit si nimic nu era eficient pentru mine. Nici fizioterapia, nici gimnastica medicala sub supraveghere, nici acupunctura, nici reflexoterapia, nici analgezicele puternice. Acum am inceput o noua viata. Parca am renascut.
  01.03.2010 13:46 
Imi dau seama :D
  21.02.2010 17:59 
am o parere foarte buna.acest site este forte util.va multumesc.
  21.02.2010 15:32 
hernia de disc
SI EU SAFAR DE DURERI LA COLOANA.AM URMAT TRATAMENT,DAR.....DEGEABA!
  17.01.2010 16:37 
hernie de disc
ma terminat durerea care persista de 8 zile continuu pe piciorul drept pina in calcai fac tratament si degeaba,cred k nu mai ma fac bine niciodata dak nu fac operatie,dar si dupa aceia o sa am probleme odata intrata boala instalata greu mai se reface sanatatea
  04.12.2009 10:46 
de nu se poate vindeca total durerile de spate ? fie lomboosciatica fie hernie discala.
  09.03.2009 13:35 
ceva general
referitor la ce spunea cineva mai sus, daca sunt bune ex pentru hernia de disc..este bun orice fel de exercitiu facut sub indrumarea unui specialist,recomand exercitiile la domiciliu prescrise de asemenea de un terapeut..si cele care se fac de dimineatza! tot mai sus o persoana spunea ca e bine sa fac si masaj dupa sedinta de gimnastica..masajul se face inainte de sedinta de gimnastica, pentru incalzirea musculaturii si a articulatiilor.
  22.01.2009 08:53 
sa dori un "set" de exercitii pt.diagnosticul meu: modificari spondilatrozice cu protruzie discala intraforaminala stg nivel L2-L3,L4-L5 si minima hernie postero-mediana L5-S1 cu rectitudinea coloanei. Astept indicatii. Multumesc.
  06.12.2008 18:38 
Kinetoterapia in ..... si aici !!!!????
Am parcurs toate informatiile pe acest forum. Da, multi sunteti multumiti, unii Nu, si pe buna dreptate. Loc la mai bine, la terminologic corect, sau strict de specialitate exista!! Dar Nu prin corespondenta. Asa ca va invit sa bordam in viitor cazurile mai serios si pe un diagnostic concret. Nu la doar o presupusa. Ma doare in cot! sau ca ma doare in zona lombara. Sper sa fie mult mai eficient si la concret. Nu orice exercitiu, chiar la prima vedere poate fii si corect executat de toti. Suntem multi cu p cultura mai deficitara de miscare, adica mai akinetici. Deci sa discutam la concret pe diagnostice. Va doresc sanatate la spate si la coloana, si in cadrul strategiei axului central cervico scapulo humeral si lombo sacro fesier. OK cu stima Conf univ dr Zoltan Pasztay
  25.08.2008 22:17 
5 exercitii pt. zona lombara
Exercitiile sunt foarte bune si accesibile pentru orice varsta. Pe mine m-au ajutat dupa a 2-a incercare. Continuu miscarile zilnic 15 minute dimineata. Multumesc Bibipusa
  21.07.2008 19:04 
Dureri de spate
MOR DE MIJLOC NU STIU CE SA FAC?
  03.07.2008 15:16 
Vreau sa stiu daca aceste exercitii sunt bune si pentru scolioza lombara?
  19.05.2008 23:29 
lumbago
vreau sa completez ca pe langa exercitiile prezentate[care sunt foarte bune este bine sa se incheie cu un masaj care este la fel de important
  04.05.2008 22:13 
Exercitii
Excercitiile pentru spate sunt foarte importante, deoarece intaresc muschii paravertebrali iar ligamentele preiau socurile si efortul, in loc sa se creeze presiune pe discuri. Un filmulet, e in engl dar exemplifica si unele exercitii. Se fac cel putin 3 serii a cate 20 din fiecare. http://www.youtube.com/watch?v=ETELr2DJok0
  04.05.2008 21:58 
Mergeti la sala!
Si eu am HDL L4-L5, va recomand din suflet sa mergeti la o sala unde se face gimnastica medicala, faceti primele exercitii sub indrumarea unui specialist si apoi le faceti singuri acasa! Incerc sa fac de cateva ori pe saptamana si Slava Domnului, nu mai am dureri, asta dupa un episod in care am fost imobilizata la pat cu dureri groaznice. Doar gimnastica practicata cu regularitate (nu medicamentele!!) va scapa de o viitoare operatie! Merita!! Multa sanatate!
  16.03.2008 11:00 
Hernia de disc operata
La 2 luni dupa operatia de hernie de disc L4-LS dreapta au revenit durerile, la RMN a resit hernie de disc stg. Daca stie cineva ce tratament fizioterapeut are efect pt. evitarea altei operatii.
  22.02.2008 19:31 
Fara dureri
Cu aceste 5 exercitii durerile tot persista deci?
  21.02.2008 09:09 
Am luat nota
Sotul meu are dureri de mijloc in urma efortului de mers si stat in picioare, nu mai vorbesc de efort la ridicare greutati! Medicul i-a prescris medicatie dar... este adevarat ca nu face exercitii decat sporadic. Am sa incerc si acestea prescrise de dv cu toate ca nu poate sta in genunchi. Multumim, asteptam si alte exercitii si fotografii !
  20.02.2008 17:03 
Kinetoterapie
La acest capitol ar fi bine sa scrie kinetoterapeuti si nu diletanti !! Sunt gresite exercitiile mai ales numarul 2, nu mai vorbind de terminologie ! Fiti mai stiintifici si corecti!
  23.01.2008 16:52 
Invatati-ma
Am fost operata de schvanom la coada de cal nu stiu ce exemplu as putea sa fac si m-am ingrasat. Am 56 ani 1,62/79. Dati-mi un sfat, va multumesc.
  23.01.2008 11:44 
Gimnastica
Da asa este. Eu acum fac la o sala tratament dar cel mai mult ma juta gimnastica si masajul si sper sa fac si aceasta gimnastica... imi lipseste voinata da...
  10.01.2008 06:14 
Artrita reumatismala
Cum sa vindec oteofitul de la calcaiul piciorului stang?
  05.12.2007 10:19 
Medicina
Eu cred ca nu toata lumea cunoaste medicina intr-atata, pentru ca sa-l poata ajuta pe aproapele sau. Pentru aceasta exista literatura, dar si tehnologiile performante, care pot face orice. Principala este sanatatea pe care o avem.
  04.12.2007 20:55 
kinetoterapie
Exercitiile de kinetoterapie sunt greu de gasit. Am cautat pe diverse site-uri si mai nimic. Eu cred ca ar trebuii sa difuzati niste articole si exercitii kinetice in viitor.
  30.11.2007 13:43 
Gimnasticade refacere .
Sotul meu a suferit o operatie de hernie de disc L4 - L5 si stenoza de canal vertebral.Ce exercitii de refacere se pot face in situatia in care el are si o artroscopie -genunchi stang si o artroza la dreptul care acum il chinuie.Multumesc!
  26.11.2007 11:45 
Intrebare
Cand stau la calculator mai mult de 30 de min. am o durere insuportabila pe coloana la nivelul umerilor va rog sa-mi spune-ti ce tratament as putea sa urmez?
  20.11.2007 23:26 
informatie
am discopatie si hernie de disc cervicala ce exercitii sa fac sau ....
  01.11.2007 12:36 
hernia de disc cervicala
Dupa operatia de hernie de disc cervicala ce fizioterapie trebuie facuta si la ce perioada dupa operatie?
  22.10.2007 21:17 
recomandat si pt. scolioza /(am 62 ani)?
Exercitiile sunt bune dar obosesc repede ,nu am cond. fizica. Insist ! Multumesc.Bibi
  08.10.2007 19:14 
discopatie
inelele 5-4 apropiate,s1 am facut tratament si numi trece?ce sa mai fac altceva?
  02.10.2007 23:42 
Poze
Niste poze ar fi foarte utile!
  30.09.2007 17:39 
exercitii pentru zona lombara
sunt niste exercitii utile si foarte usor de practicat
  28.08.2007 19:07 
Interesant, dar se preteaza si in cazul unei hernii cervicale cu dureri si amorteli in brat
  19.08.2007 11:29 
Sarcina
Sunt insarcinata in 6,5 luni.Sufar de discopatie lombara.Care sunt exercitiile recomandate in cazul meu?
  07.08.2007 23:49 
pensionara,fost cadrumedical
bune,etapizate,dar atentie la afectiuni,corelate cu aspectele RMN si de dg.pus de ortoped
  17.07.2007 23:07 
cat de mult ajuta aceste exercitii in recup sclerozei multiple
  05.05.2007 21:45 
spate
daca am 2 inele apropiate mai este nevoie aceste exerciti?
  11.04.2007 21:37 
5 exercitii pentru zona lombara
aceste sfaturi sint extraordinare pentru cei care sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale,practicatile si nu o sa va pare rau.sanatate multa!
  20.03.2007 13:31 
5 exercitii pentru zona lombara
in sfarsit aflu niste sfaturi utile care nu utilizeaza produse chimice
  06.02.2007 22:33 
Lombosciatica .
Foarte corespunzatoare sunt exercitiile pentru lombosciatica. Asteptam si alte modele posibile. Va multumim.
  24.01.2007 10:22 
remedii pt spondilita anchilozanta
As dori informatii legate de spondilita anchilozanta,adica unde se poate trata sau ameliora.
  19.01.2007 12:10 
hernie de disc-operata
Cat timp trebuie sa dorm pe suprafata plana?
  27.11.2006 19:52 
5 exercitii pentru zona lombara
as vrea sa stiu daca aceste exercitii sunt de folos si celor care au facut deja operatie la coloana !?
  12.11.2006 20:17 
lombalizare
aceleasi dureri le amavut si eu si mai apar am facut fizioterapie injecti movalis unguente finalgon ben-gay .Mau mai lasat durerile incerc sa-mi controlez cat pot miscarile dar am o meserie destul de solicitanta ptr. spate .
  11.11.2006 16:37 
EXERCITII
Nu stiu daca exercitiile ajuta pentru ca nu am facut aproape niciodata.Am acum dureri mari in zona lombara atunci cand stau in picioare si/sau pe scaun.Ma simt mai bine doar intinsa in pat si asta numai dupa un timp.Am 4 copii si nu pot spune ca duc lipsa de miscare.Am fost la medicul de familie si acesta a spus ca durerie sunt din cauza ca inca mai alaptez (fetita are 1 an si 7 luni)si pentruca am o foarte mare lipsa de vitamine.Asa sa fie? pentru ca inca nu am o adresa de e-mail,as dori sa-mi raspundeti prin aceasta pagina de net. Va doresc multa sanatate!
  08.11.2006 23:04 
de prea mult sport
sunt instructor de fitness si am probleme cu zona lombara:ma doare si amorteste piciorul stang,fac exercitii la spalier;ce mai pot face?
  18.09.2006 17:29 
Dar ce trebuie sa faci daca ti-a fost prins nervul siatic si te doare un picior?
  16.09.2006 23:12 
Imi puteti recomanda cateva exercitii si pentru problema mea:scolioza....
  28.06.2006 00:26 
As dori raspuns!
Cred ca sunt binevenite aceste exercitii- si ar fi minunat sa le insotiti si de imagini,ca sa fie mai explicite- dar va intreb daca ele(exercitiile) sunt benefice pt. o coloana in forma de S, la un tanar de 26 ani! Multumesc Adresa mea de e-mail este : mamitzic@yahoo.com Eventual imi puteti recomanda altceva?
  22.06.2006 13:04 
Buna!
Eu avand implant cu tije din argint la spate nu-mi permite sa fac unele exercitii...:( si eu am avut scolioza..
  20.06.2006 20:06 
scolioza
eu am scolioza si o sa le incerc si eu desi multe din ele le cunosc . sunt bune daca te tii de ele
  25.04.2006 19:18 
cu rabdare invingem
pot sa va spun din propria experienta ca exercitiul fizic gen pillatis ,face foarte bine pt. durerile de spate.Trebuie sa aveti si muschii abdominali fortificati .Bineinteles inainte de a incepe cereti parerea medicului d-stra si a unui specialist in fitness,daca nu ati prea facut sport .
  09.03.2006 15:37 
Durere sau efectiv o boala
In problema durerilor lombare se pot spune foarte multe.Recomandare:Evitarea frigului, umezelii, greutatilor mari, intoarceri bruste etc... Miscarea si sportul este cel mai bun remediu dar nu in exces.In cazul aparitiilor durerilor lombare medicul va fi singurul remediu.In caz contrar SIGUR ve-ti ajunge la bisturiu (neurochirurgie) si adio pe viata cu eforturile fizice.Protejati-va, deoarece a luat o amploare foarte mare afectiunile lombare(dureriin special),pareze etc.Este o afectiune ce persista toata viata, revine la scurt timp dupa medicatie si regretabil imposibil de vindecat.
  16.02.2006 23:20 
super! I feel better now! 10x
  09.02.2006 12:15 
Exercitii pentru spate
cateva dintre aceste exercitii inca le fac deoarece am probleme cu spatele si mi-au fost recomandate de catre medicul de la kinetoterapie si fizioterapie.le practic de mai bine de un an si rezultatele se vad.sunt niste rezultate chiar foarte bune. singurele conditii e sa le facem corect si cat de des posibil,dar sa si avem grija in restul timpului de pozitia spatelui.
  08.02.2006 16:27 
Foarte bune acest exercitii penrtu ca nu ne lasa ca sa ne anchilozam si ne redau elasticitatea.Multumesc
  07.02.2006 23:46 
o sa incerc si eu aceste exercitii si sa vedem rezultatele
  07.02.2006 16:18 
durerile de spate la copii
in urma cu 8 ani fetita mea a fost operata la inima fiind din sarcina gemelara a avut un defect de sept ventricular.Azi este putinponderala si adesea acuza dureri de spate dimineata.Ce sport imi recomandati?
  05.02.2006 12:29 
EXERCITII ZONA LOMBARA
DE CATE ORI SE FAC ACESTE EXECITII PE SAPTAMANA SI CAT TIMP(1/2 ORA,1 ORA/ZI)?
  19.01.2006 17:48 
Sunt valabile exercitiile...
Sunt valabile exercitiile recomandate celor cu dureri de spate si pentru cei cu hernie de disc operata?
  19.01.2006 17:48 
am dureri foarte mari de coloana dupa ce stau in picioare si imi amorteste si un picior.Nu mai stiu ce sa fac sa imi recapat sanatatea si buna dispozitie.
  19.01.2006 17:48 
spondiloza cervicala
Am Dureri De Ceafa Si Bratul Drept.ce Tratament Trebuie Sa Urmez
  19.01.2006 17:48 
daca sunt dureri_
As vrea si eu sa fac ex. dar nu pot pt ca ma doare spatele la cea mai mica miscare si nu stiu ce sa fac.
  19.01.2006 17:48 
exercitii pt. spate
eu le-am incercat. Sunt bune. Dupa o zi de stat pe scaun la scarbiciu, exercitiile acestea sunt bine venite. Incercati-le cu incredere! Va veti simti mai relaxati. Spor(t) la treaba!
  19.01.2006 17:48 
exercitii
eu cred ca exercitiile pt coloana vertebrala sint foarte bune dar dupa ar trebui si un masaj.
  19.01.2006 17:48 
exercitii ptr spate
sunt bune, dar poate o schita nu ar strica multumesc
  19.01.2006 17:48 
Cred ca voi incerca si eu aceste exercitii deoarece am probleme cu spatele.
  19.01.2006 17:48 
daniela
exercitiile sunt interesante si nu par sa fie prea complicate sau solicitante ....merita incercate...
  19.01.2006 17:48 
Carmen
Sunt f bune exercitiile.Spun asta deoarece eu fac acum recuperare la spital si ,pe linga altele,mi s-au recomandat si aceste exercitii
  19.01.2006 17:48 
Intrebare
In cazul herniei de disc cervicale C5-C6 este ceva de facut???
  19.01.2006 17:48 
mi se par destul de interesante aceste exercitii
  19.01.2006 17:48 
In cazul herniei de disc mai sunt valabile aceste exercitii?
  19.01.2006 17:48 
Exercitile sunt foarte bune dar era super bine daca fiecare explicatie a exerciciului avea atasata poza cu executia lor. va multumesc!
  19.01.2006 17:48 
exercitii pentru spate
As fi grozav ca macar o jumatate de ora pe zi sa poti face cateva exercitii pt.spate.Avand o meserie sedentara va dati seama ce ar insemna pt.mine?
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie