Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Dezvoltare personala
Home > Stil de viata > Psihologie > Dezvoltare personala > 10 sfaturi pentru a avea curaj

10 sfaturi pentru a avea curaj

Curajul exista in interiorul oricarei persoane, nu trebuie decat "eliberat", scos la suprafata. Exista o parte din noi care cunoaste acest lucru, indiferent ca admitem sau nu. Prin sfaturile de mai jos vei reusi sa mergi de unde esti acum unde vrei sa ajungi. Daca vei aplica constant principiile urmatoare, vei observa o diferenta pozitiva in viata ta.

Psihologie

Da dovada de un maxim de creativitate cu ajutorul metodei Six Thinking Hats
Top Sanatate iti recomanda
·Temerile si indoielile, o piedica in imaginarea unui viitor de succes
Pentru a realiza o schimbare stabila si pentru a obtine ceea ce vrem cu adevarat in viata este nevoie de o viziune sustinuta asupra viitorului.
De ani intregi, suntem invatati de societate, si chiar, in anumite circumstante de catre rudele si prietenii nostri, de ce si cum trebuie sa ne comportam pentru o obtine de la viata ceea ce ne dorim. Multe imprejurari ne descurajeaza prin diferite modalitati. Din nefericire, nu suntem obisnuiti sa luptam neconditionat pentru a ne indeplini variate scopuri si idealuri.

De cele mai multe ori sfarsim prin a renunta la lupta. Cu cat ne zbatem mai putin - din cauza fricii - pentru a face ceva, cu atat mai putin ne incredem in propriile noastre forte. Ca o consecinta a acestui fapt, cu cat mintea noastra crede tot mai putin ca exista cantitati de curaj in interiorul nostru, cu atat aceasta "supozitie" va deveni o realitate pentru noi.

Curajul nu provine din exteriorul nostru (cu toate ca exista factorii si situatii specifice care ne determina sa adoptam o anumita pozitie in societate), curajul exista in noi inca din vremea copilariei; curajul absolut sau lipsa fricii este insusi/insasi natura spiritului omenesc. De-a lungul anilor, pe masura ce copilul avanseaza catre maturitate, isi pierde tot mai mult din aceasta "natura esentiala" - din cauza fricilor prin care fie a fost nevoit sa treaca de unul singur, fie i-au fost impuse de societate.


Citeste cu atentie urmatoarele 12 sfaturi:


1. Spune-ti in permanenta ca esti un "spirit fara frica" intr-un corp fizic!

Aceasta este adevarata ta natura. Invata sa accepti acest lucru si viata va lua o intorsatura pozitiva. Detaseaza-te de fricile corporale si mentale, incercand sa aprofundezi latura spirituala a vietii. Iti sta in putere sa descoperi ca ceea ce esti nu are legatura cu nici o nunata a fricii.


2. Cel mai simplu este sa ai puterea de a actiona fara prea multe analize!

Evita despicarea firului in patru. De indata ce ai hotarat deja sa faci ceva anume, nu mai sta mult pe ganduri si actioneaza. De-a lungul timpului, reinnoieste-ti sentimentele si notiunile legate de curaj. Treptat, luarea deciziilor fara urma de ezitare va deveni un proces natural in viata ta. Comporta-te, actioneaza de parca nu ar exista nimeni care sa te priveasca si sa te judece, actioneaza fara sa te gandesti la bani si la consecinte, pur si simplu actioneaza!

Cu alte cuvinte, fii mai rapid decat sentimentele de frica ce sunt gata sa irumpa in orizontul tau de indata ce le creezi ocazii prin aparitia indoielilor. Un om care sufera inainte de a fi necesar, va suferi inzecit cand va avea cu adevarat motive. Nu uita ca sistemul valoric personal creste numai daca indraznesti, in timp de fricile se inmultesc prin retineri si lipsa de curaj.


3. Permite-ti sa fii curajos, evitand un comportament las!

Intelegand acest principiu si aplicandu-l in viata ta zilnica, te vei simti mai puternic decat ti-ai imaginat vreodata. Puternic, pentru ca vei detine controlul, nu vei mai fi balonul jucat din poarta in poarta. Tu singur ar trebui sa realizezi daca exista vreo persoana in jurul tau care sa te influenteze negativ, pentru a o elimina sau pentru a-i face fata. Drept urmare, vei putea sa faci fata oricarui temperament, indiferent ca stii mai mult sau mai putin despre persoanele din fata ta.

Motivul pentru care multi oameni devin obedienti si lipsiti de orice forma de curaj si de hotarare reprezinta, in fapt, propria lor vina: sunt asa pentru ca au permis acest lucru. Din momentul in care astfel de persoane se hotarasc sa nu mai fie "calcate in picioare" de alti semeni, respectivii isi vor pierde sfera de putere si de influenta. Mare atentie asupra faptului ca nimeni nu te poate face sa te simti inferior, fara ca tu sa-ti dai acordul.


4. Fii convins ca singura putere pe care o poate detine cineva asupra ta consta, de fapt, in cantitatea de putere pe care tu i-o oferi.

Sursa puterii lor are la origine gandurile tale, si, prin urmare, esti in masura sa jonglezi oricand cu capacitatea lor de forta si de putere. Acest principiu poate sa fie aplicat in momentul in care resimti anxietate. Daca ai incredere in acest sfat si incepi sa-l aplici, vei observa in scurt timp ca vei intampina mult mai putine probleme in timpul contactelor cu alte persoane, indiferent ca este vorba de oameni influenti sau oamenii legii. In general, oamenii nu pot abuza de putere, pentru ca aceasta este generata in primul rand de modul in care sunt perceputi de ceilalti, creandu-se o relatie de inderdependenta. Cu cat inzestrezi mai mult o persoana cu putere sau curaj, cu atat te vei simti mai neinsemnat in fata ei. Nu omite faptul ca poti schimba acest lucru oricand vrei.

Totul depinde de cum gandesti, cum vrei sa fii tu si cum ii vezi pe cei din jur. Nici o persoana nu are cu adevarat autoritatea asupra nimanui. Viata iti apartine in totalitate. Nici o fata incruntata, nici o imprejurare provocatoare, nici un ton ridicat nu reprezinta motive serioase pentru a-ti crea o stare de anxietate, teama sau manie. Nimeni nu te poate face fericit, trist, bucuros sau irascibil decat daca ii ingadui sa intervina in viata ta, in gandurile tale si sa detina un control asupra persoanei tale.


5. Aplica tehnicile de relaxare pentru a-ti pastra calmul in situatiile in care in mod normal resimti anxietate si furie.

Imagineaza-ti una dintre cele mai mari frici - indiferent ca este vorba de o situatie, un lucru sau un anumit tip de persoana. Apoi, incearca sa vizualizezi intreaga scena, extrem de calm, ca si cum ai fi un simplu privitor. De exemplu, daca una dintre fricile tale este reprezentata de altercatiile constante cu un anumit tip de oameni - incapatanati sau dificili - imagineaza-ti respectiva persoana stand in fata ta (poti sa faci acest lucru fie cu ochii deschisi, fie cu ochii inchisi, depinde cat de confortabil te simti), tipand la tine, insultandu-te, comandandu-ti diferite lucruri - imagineaza-ti cel mai rau caz. In timp ce "dictatorul" iti face lucrurile de mai sus, relaxeaza-ti in mod constient corpul.

Fii constient de cea mai mica tensiune la nivel corporal si apoi gandeste-te ca esti relaxat. Fii atent la modul in care respiri, asigurandu-te ca nu se desfasoara nici prea lent, nici prea rapid. Incearca sa-ti simti corpul din ce in ce mai relaxat, pe masura ce iti imaginezi cum ai de a face cu o persoana dificila. Acest exercitiu are drept rezultat asocierea starii de relaxare cu o frica particulara, pe care ti-o imaginezi. Daca optezi sa faci acest exercitiu de cateva ori, in momentul in care te vei confrunta cu o situatie de care ti-e frica, vei fi calm si relaxat. Oricum, teama si anxietatea pe care te-ai obisnuit sa le resimti in astfel de situatii, vor descreste in intensitate.


6. Cunoaste-te pe tine insuti!

Unul dintre cele mai importante lucruri este sa ajungi sa te cunosti foarte bine. Cu cat stii mai multe despre tine (cunoasterea punctelor delicate si a celor puternice), cu atat mai calm, plin de incredere si curajos vei fi. O celebra zicala spune ca acela care este in stare sa-i descifreze, sa-i cunoasca pe ceilalti este destept; numai cel care se cunoaste pe sine si se intelege este inteligent.


7. Este bine sa faci o lista pe care sa notezi urmatoarele informatii:

  • ultimele victorii/succese;
  • riscuri asumate in trecut;
  • acte curajoase din trecut.


Reamintindu-ti victoriile si actele curajoase savarsite deja, ai putere sa-ti recapeti curajul si increderea in sine, mai ales daca te afli intr-un moment mai dificil. In momentul in care trebuie sa faci fata unei provocari prezente iti poti spune: "Am avut succes de atatea ori, voi avea si de data aceasta; o pot face si acum."


8. Ai grija la anturaj!

Trebuie sa ai puterea sa recunosti ca nu exista om care sa nu fie influentat de anturajul sau. Alege cu grija persoanele din jurul tau! Evita sa-i socotesti prieteni pe oamenii care te descurajeaza si-ti iau gandurile, ideile si atitudinile in deradere. Incearca sa ai aproape de tine oameni intelepti, de la care ai ce invata!


9. Obisnuieste-te sa actionezi si in situatii necunoscute!

Nu ai intotdeauna nevoie de toate detaliile si de toate raspunsurile pentru a actiona. Nu astepta ca toate conditiile sa fie perfecte, bine stiute inainte de a face pasii necesari pe care oricum i-ai fi facut mai repede sau mai tarziu. Avand abilitatea de a face fata situatiilor surprinzatoare, poti iesi in lume cu fruntea sus, plin de incredere in tine. Te vei obisnui sa faci fata neprevazutului atat de bine, incat vei fi pregatit sa actionezi in orice circumstanta.


10. Afiseaza atitudinea "Nu trebuie sa dovedesc nimic nimanui" .

Detaseaza-te de nevoia de a demonstra ceva cuiva. Cel mai bine este sa te exprimi in permanenta pe tine, persoana care esti cu adevarat. Scopul tau principal trebuie sa se cladeasca in jurul lui "a exprima" si nu "a impresiona". Cel mai mare test de curaj este sa fii tu insuti in permanenta, in timp ce restul oamenilor incearca sa fie altcineva decat ei insisi.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  12.01.2012 23:53 
multumiri pt articol
Este un articol foarte reusit, chiar aveam nevoie de o incurajare. Multumesc.
  06.12.2011 15:39 
da enuntul este corect dar diferitele situati impiedica punera lui in practica ms
  06.12.2011 11:14 
de mare profunzime .felicitari
10 sfaturi într-adevar de urmat.explicite şi de profunzime.bravo !
  19.11.2011 20:27 
toate cele bune incerc si eu
aici am gasit sfaturi foarte folositoare,o sa le incerc imediat, char sper sa mearga,toate sfaturile sunt bune,gandite ,si folositoare,si total adevarate eu zic sa le incercati cu toata incredearea eu asa am sa fac ce se poate intampla
  16.11.2011 12:24 
MI-A PLACUT ACEST ARTICOL
  06.11.2011 15:25 
parerea mea
Plin de adevar si voi aplica in tocmai principille acestea,incep prin a le nota pe fiecare pe o foaie separat si le pozitionez strategic prin casa
  03.11.2011 10:54 
viata frumoasa
VIATA FUMOASA ESTE CEVA CARE NIMENI NU NE POATE DA IAPOI SA CA NU TREBUIE SA O IROSIM PE NIMICURI BANALE TREBUIE SA NE GANDIM BINE CE VREM SA FACEM CU EA
  03.11.2011 10:54 
viata frumoasa
VIATA FUMOASA ESTE CEVA CARE NIMENI NU NE POATE DA IAPOI SA CA NU TREBUIE SA O IROSIM PE NIMICURI BANALE TREBUIE SA NE GANDIM BINE CE VREM SA FACEM CU EA
  02.11.2011 08:10 
interesant
adevarat,dar f greu de actionat
  10.10.2011 22:45 
articol
Foarte folositor,multumesc
  07.10.2011 19:28 
mi se pare ceva interesant ma captat textul
  25.09.2011 21:11 
Super
SUPER ARTICOLUL.cHIAR AJUTA!
  02.09.2011 17:07 
multumesc
lucruri pe care le stiam le aplicam iar rutina si anturaju ma facut sa le uit ...este bine ca datorita acestui articol mi le-am reamintit si sper sa am puterea sa le aplic din nou
  07.08.2011 11:30 
articol
EXCELENT ARTICOL,multumesc
  28.07.2011 20:06 
Buna Ziua!
Va multumesc pentr`u aceste randurii importante,am mare nevoiee de ele.Mi`a facut placere sa le citesc,am invatat cum sa am curaj si cum trebuie sa ma concentrez inaintea fiecarui Pas. Va multumesc .... :*
  13.06.2011 19:11 
curaj
sunt bune sfaturile despre curaj dar tebuie sa si poti sa le aplici.
  16.05.2011 21:30 
multumim!!!
Va multumesc pe aceasta cale, pt. aceste sfaturi, care ne trezesc la realitate, sunt o motivatie pozitiva de care avem nevoie din cand in cand, pt. a nu uita ce putem face, de ce suntem in stare, pt. ca nimic nu este imposibil, cu bunavointa si mult curaj putem tine piept vietii cu brio!!!
  13.04.2011 11:32 
bravo!
aveti dreptate! fiecare om are in el curajul sa strabata munti si mari, dar anumite deceptii, situatii, oameni...ne strica limpezimea gandurilor! articole ca acesta sunt ca o comoara! :)
  05.01.2011 17:41 
imi place
Super! Am ascultat ceva asemanator pe un CD de dezvoltare personala pe care l-am descarcat gratuit de aici: http://newsletterpavcon.weebly.com Faceti o treaba excelenta! Tot inainte!
  24.09.2010 11:15 
imi lipseste increderea in mine
nu stiu daca ma va ajuta sa fac fata situatiei de a fi pus fata in fata cu un agresor
  19.06.2010 17:57 
Pentru test
Mi-e foarte greu sa inteleg mai ales sa realizez.Nu cred ca voi putea.Dar macar voi incerca.
  11.06.2010 16:20 
lipsa de curaj
nu am inteles nimic...
  29.03.2010 14:08 
mersi
multumesc am citi si am prins incredere in mine
  29.03.2010 14:04 
mersi
multumesc am citi si am prins incredere in mine
  17.02.2010 23:20 
Foarte adevarat!
Cred ca sunt sfaturi foarte bune, demne de urmat!E simplu si natural sa ai curaj ... e simplu sa nu te lasi manipulat! Felicitari pentru modul practic in care ati tratat aceasta problema!
  03.02.2010 19:28 
Super!
Cativa pasi simpli cu un rezultat extraordinar,daca sunt puse in aplicare! Cred ca multa lume dupa ce citesc astfel de articole isi zic ca e imposibil sa fie asa simplu,si totusi, e chiar asa simplu,tot ce trebuie e sa fie puse in alicare! Felicitari pentru articol!
  21.10.2009 00:49 
Nu-i rau
Bv.un site foarte folositor ptr fiekare dintre noi.tzinetzio tot asha...
  13.06.2009 20:48 
Super!
Este un articol nota 10!!!!Eu chiar cred ca ma regasesc in persoanele care si_au pierdut curajul de-a lungul timpului Flori
  04.06.2009 16:53 
parerea mea
articolul e foarte bun, mai scrieti va rog pe tema aceasta!!
  04.04.2009 20:00 
foarte bun articol
  20.12.2008 19:28 
Actionati! frica va disparea!
Eu am pornit foarte de jos, am suferit de atacuri de panica in trecut, si am experimtentat foarte multe stari de anxietate. Si m-am dus intr-un bootcamp de dezvoltare personala in care trebuia sa facem rapel, inainte de a face rapel aveam stari anxioase foarte puternice, eram cat pe ce sa evit sa fac treaba asta(psihologul mi-a spus sa incerc, daca pot vorbi inseamna ca sunt ok) Asa ca am facut, si am reusit! dupa care aproape ca imi venea sa plang de emotia reusitei, si am mai facut traseul o data :D. Principiul ca sa scapi de frica e sa gandesti pozitiv(gandeste-te la ceea ce vrei sa se intample si la ce poti, nu la ceea ce nu vrei sa se intample sau ce nu poti) Actioneaza! increderea vine actionand, nu astepta ca frica sa dispara, actioneaza si dupa aceea va disparea. Si concentreaza-te pe scop, si ignora obstacolele, unul dintre trainerii din bootcamp, dupa ce am facut rafting mi-a spus la un seminar urmatorul lucru "Daca te concentrezi asupra scopului, barierele vor scadea, daca te concentrezi asupra obstacolului, barierele vor creste".
  30.08.2008 00:30 
Intelepciunea
Da e minunat sa nu te lasi prada lupilor asa zisii prieteni care-n loc sa admire si sa urmeze calitati frumoase te invidiaza si incearca sa te distruga sa nu mai aiba cine sa-l eclipseze, de-aici lipsa de INTELEPCIUNE.
  12.03.2008 13:38 
Probabil se refera sa fii tu insati, adik asa cum te manifesti in cercul tau de prieteni si sa incerci sa iti controlezi emotiile sau sa nu te bagi in discutii dificile pana nu esti sigura pe tine. Ce zici?
  12.03.2008 11:34 
Am luat notite
Mereu invatam ceva nou iata cele 10 sfaturi foarte bine venite dar a si starui asupra unui aspect pct 10 anume a fi tu insuti contrazice ideea de la pct 4 care cere un anume control.
  10.03.2008 19:44 
Succes
Aceste sfaturi m-au ajutat mult, chiar aveam nevoie.
  18.04.2007 13:22 
aveam nevoie
aveam nevoie de aceste sfaturi am sa pun in aplicare ceea ce am invatat pentru ca, colegii ma considera slab pregatita din motivul ca nu pot vorbi in fata oamenilor.multumesc.
  21.03.2007 17:06 
extraordinar
cautam de mult un astfel de articol.Sunt de mult constienta ca-mi lipseste curajul si increderea in mine,dar nu aveam de unde sa invat ce ar trebui sa fac.Va multumesc.
  07.02.2007 22:19 
doamna
totul e adevarat,si posibil .Mie mi se intampla.E fantastic.Abea cand am renuntat la frica viata mea are sens.Viata e minunata cand esti curajos si ai ochii deschisi catre tine insuti
  21.08.2006 13:06 
Teoretic toate suna foarte frumos. Dar ar fi interesant de stiut cati oameni vor sa puna (si chiar pun) in preactica toate aceste sfaturi. Ceea ce vreau sa spun este ca, in general, am observat ca oamenii sunt in realitate altfel decat vor sa para. Corectitudinea, etica nu sunt doar o spoiala pe care o afisezi din politete, cum face foarte multa lume si atunci cand ii cunosti mai de aproape te iei cu mainile de par. Onestitatea si disciplina ar trebui s-o gasim mai intai in noi insine si sa o aplicam. In felul acesta probabil nici nu ar mai exista persoane care sa incerce sa ne induca stari de frica, temeri, amenintari, caci fiecare din noi am fi "de treaba"
  14.04.2006 11:56 
10 sfaturi pt a avea curaj
e un articol interesant,care probabil pe multi care se simt in aceasta situatie
  25.03.2006 23:58 
10 sfaturi pentru a avea curaj
E un articol care mi-a placut foarte mult, sunt o cititoare nu foarte tanara, si mi s-au potrivit multe din "sfaturile" de acolo.As dori mult sa mai gasesc astfel de articole pe teme la fel de actuale, cum ar fi cea sugerata d-na care-si doreste sa fie cu pers. iubita, si nu numai ea.
  23.03.2006 11:20 
cum treb s fim cu persoana iubita?
nu stiu cum treb s ma comport cu pers iubita,ce treb sa fak k sa fie multumit,ce sub treb s abordez.va rog dati-mi un sfat
  19.03.2006 19:34 
buna
as vrea in priml rand sa va felicit pt site si sa va multumesc pt sfaturi,care sunt un mare ajutor pt mine.e bine ca avem o cale de a ne informa,si voi sunteti minunati caci ne puteti da o mana e ajutor..continuati cu cat mai multe sfaturi bune,noutati etc.va puuuuup
  15.03.2006 11:09 
Un articol bine gindit
Desi aceste lucruri le stiam nu m-am gindit sa le pun in practica ci l-am ignorat.Am sa pastrez atricolul si sa-l recitesc cat mai des.
  14.03.2006 13:38 
UTIL si INCURAJATOR !
Toata viata am fost o persoana influentabila,o persoana a carei viata a fost coordonata de forta si curajul altora.Mi-am format viata dupa alte tipare,dar nu am avut curajul sa merg pe drumul dorit de mine.Astfel,niciodata nu am ajuns unde mi-am dorit... Intr-adevar,ceea ce tocmai am citit in acest articol,mi se pare foarte UTIL si INCURAJATOR.Voi reciti acest articol,de cate ori va fi nevoie,pana cand voi prinde curajul necesar spre a indrepta ceva in viata mea... Daca voi reusi,voi reusi datorita voua si curajului pe care mi-l insuflati in acest articol !!!
  14.03.2006 11:46 
Imi da fortza,putere, incredere!!!
o sa recitesc articolul de cate ori voi putea..chiar in fiecare zi!!
  19.01.2006 17:48 
Direct La Tinta!
Recitesc articolul si-l voi aplica!
  19.01.2006 17:48 
Multumesc!
Multumesc pentru aceste sfaturi. Le voi pune in practica in orice ocazie. Sper sa merg de "aici" acolo unde "doresc." irina
  19.01.2006 17:48 
sunt persoane,de obicei fete care se uita asa urat la mine ca si cum ar vrea sa ma bata si sunt destul de mari,nu stiu ce sa fac daca ma uit nu e bine ca se enerveaz si au motiv sa se lege de mine si daca nu mai uit spun ca nu am curaj,cum as putea sa le schimb atitudinea?
  19.01.2006 17:48 
incurajator
chiar e interesant..exprima tot ce ai nevoie ca sa ai curajul de a fi Tu..pacat,ca aceasta vitejie te tine atat de putin..pentru ca te confrunti iar de aceleasi temeri ale tale..oricum imi place pt ca e optimist
  19.01.2006 17:48 
super
super mesajul.eu ma aflu intr-o situatie in care chiar nu mai aveam curaj de loc dar voi mi-ati redat-o!
  19.01.2006 17:48 
nashpa
nu cred in asa cava
  19.01.2006 17:48 
sfaturi
Superb acest mesaj.Poate ar fi bine sa-l avem la indemana ori de cate ori , noi sau prietenii nostrii trec prin momente dificile...si totusi, am obsevat ca de multe ori, vei pe care-i ajutam si-i incurajam,cand "ajung sus" ne intorc spatele sau se cred superiori(sau chiar stapani) noua. Multi uita de respect...
  19.01.2006 17:48 
10 sfaturi
daca tot mai multa lume ar citi aceste mesaje ,am putea fi mai buni unii cu altii si astfel societatea ar progresa. din pacate constat tot mai mult egoism si lipsa de respect pentru cei din jur,iar care sunt incartituiti in diferite "societati de caritate "o fac cu un scop in favoarea lor.
  19.01.2006 17:48 
nausica?
joci cumva lineageII? sorry ca nu are nici o legatura cu subiectul, dar nu m am putut abtine....
  19.01.2006 17:48 
ar fi foarte bine daca ...
as putea pune in aplicare tot ceea ce scrie in acest articol,mi se par foarte utile
  19.01.2006 17:48 
multumesc
Am citit acest articol exact cand aveam nevoie mai mare de curaj, de a-mi infrange teama. Sper ca voi reusi pt ca am acum un atu in plsu...articolul.
  19.01.2006 17:48 
nausica fara frica
nu doar mortzii shtiu cum e sa mori
  19.01.2006 17:48 
Litania fricii
"Sa nu ma tem.Frica ucide mintea.Frica este moartea marunta,purtatoarea desfiintarii totale.Voi infrunta frica.O voi lasa sa treaca prin mine si dincolo de mine, iar dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi :in urma ei, nu va mai fi nimic.Voi ramane doar eu." Frank Herbert-Dune
  19.01.2006 17:48 
Experienta
In mod indiscutabil curajul este o virtute! Temeri de esec sau de ridicol exista in fiecare din noi, la o scara mai mica sau mai mare si cine nu recunoaste MINTE! :) Curajul nu poate sa vina de nicaieri, iar daca vine din trufie...e clar ca degenereaza si poate ajunge chiar la prostie. Important e sa nu treci prin viata degeaba, sa stii cand e momentul sa actionezi, sa asculti, sa inveti, sa iei atitudine, sa te pregatesti! Curajul vine odata cu pregatirea....in orice domeniu si e mai usor de pus in practica avand o baza solida, nu doar incercari "norocoase"!
  19.01.2006 17:48 
Da
Cea mai mare virtute este aceea de a fi tu insuti. Asa este si natural. Nu putem fi ceea ce nu suntem, in ciuda constrangerilor persoanelor si situatiilor aparute in viata noastra care tind (fara succes!) sa ne schimbe in ceva ce noi NU suntem. EU raman EU, indiferent de situatie, asa ca, mai bine ma bucur de unicitatea mea in aceasta lume. La fel va recomand si voua.
  19.01.2006 17:48 
Virtute
Curajul fiind una din virtuti merita sa fie acceptat de toti.In acelasi timp, necesita valorificat in circumstantele in care va aflati. Asa ca e de datoria noastra sa fim CURAJOSI.
  19.01.2006 17:48 
Forta si puterea interioara
Mesajul este perfect structurat, puterea si forta se afla in fiecare mai greu este sa ne-o eliberam.. frica este ceva "hranit" si "crescut" - a o inlatura este necesar ca sa ne eliberam de frica de noi insiine si de ideea preconceputa de "ce spun altii" sau" ce vor crede altii in fata esecului meu" A fi tu insati inseamna a te elibera a avea curaj de a te arunca in valuri indiferent daca te tii deasupra sau cazi, important e sa o iei mereu de la capat cu fruntea sus!
  19.01.2006 17:48 
Adevarat
E foarte adevarat. Important e sa nu-ti pierzi curajul, indiferent de decizia luata. E decizia ta! Buna sau rea ai avut CURAJ s-o iei.
  19.01.2006 17:48 
perfect adevarat
Cum la orice varsta se poate invata,cred cu tarie ca mai pot schimba ceva in relatiile mele cu ceilalti.
  19.01.2006 17:48 
bine structurat
ar fi bine sa se predea in orele de dirigintie.....
  19.01.2006 17:48 
foarte interesant
parere foarte buna
  19.01.2006 17:48 
asa sa fie?
Interesant, dar prea teoretic
  19.01.2006 17:48 
de ce
de ce nu dati jocuri pe gratis dar si jocurile sa fie misto
  19.01.2006 17:48 
Cool
Mi-a Placut Enom Acest Articol....cred Ca Nu E Nevoie De Un Psiholog..nici De Prieteni Care Dau Sfaturi De Kakat...imi Place Fff Mult Site-ul Acesta..si Mai Ales Acest Articol. In Fiecare Zi Citesc..si Imi Place Pt Ca Ma Regasesc In Multe Situatii Succes ...si Mai Revin
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie