Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Enciclopedie: Saridon
Home > Enciclopedie > Medicamente > Saridon

  inapoi


Ce sunt comrpimatele Saridon?

Saridon este un medicament analgezic. Un comprimat contine, ca substante active, paracetamol 250 mg, propifenazona 150 mg si cafeina 50 mg si excipienti: celuloza microcristalina, hipromeloza, formaldehid-cazeina, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.


Pentru ce se utilizeaza?

El amelioreaza durerea si scade febra. Este folosit in tratamentul durerii de cap, durerii de dinti, durerii menstruale, durerii reumatice, durerii aparute in urma interventiilor chirurgicale si al durerii si febrei din raceala si gripa.


Care sunt contraindicatiile?

Nu trebuie sa utilizezi Saridon daca ai hipersensibilitate la propifenazona, la alte pirazolone sau la paracetamol (acetaminofen); daca ai o afectiune hepatica sau renala grava sau o forma de anemie mostenita (o forma de anemie hemolitica).

Saridon nu trebuie administrat la copiii sub 12 ani.


Cum se administreaza?

Pentru adulti, doza zilnica unica este de 1-2 comprimate; pentru adolescenti intre 12-16 ani aceasta este de 1 comprimat. Daca este necesar, poti sa administra doza recomandata de maximum 3 ori pe zi.
Administreaza comprimatele cu o cantitate suficienta de lichid.

Administreaza dozele asa cum este indicat in acest prospect sau asa cum ti-a prescris medicul dumneavoastra. Daca ti se pare ca efectul acestui medicament este prea slab sau prea intens, adreseaza-te medicului sau farmacistului.


Ce precautii trebuie luate?

Nu utiliza doze de Saridon mai mari decat cele prezentate in acest prospect. Ca si in cazul tuturor analgezicelor, nu trebuie sa utilizezi Saridon in mod regulat o perioada indelungata, doar daca acest lucru ti-a fost recomandat de catre medic.

Trebuie sa tii minte ca daca utilizezi fara intrerupere analgezice pentru tratamentul durerii de cap, aceasta se poate croniciza.

Daca utilizezi Saridon sau oricare alt analgezic ce contine paracetamol (acetaminofen) o perioada indelungata poti suferi de leziuni renale si chiar de insuficienta renala.

Daca ai febra sau durere ce dureaza de mai mult de 1 saptamana trebuie sa te adresezi medicului.

Daca suferi de astm bronsic, rinita sau urticarie cronica sau daca ai hipersensibilitate la alte analgezice sau medicamente antireumatice, trebuie sa utilizezi Saridon doar daca ti-a fost prescris de catre medic.

La unii dintre pacientii care utilizeaza medicamente ce contin paracetamol (acetaminofen) sau propifenazona, mai ales la cei predispusi, au fost raportate tulburari respiratorii si circulatorii.

Nu utiliza analgezice precum Saridon in cazul in care consumi etanol sau daca suferi de orice afectiune legata de consumul de etanol.

Spune medicului sau farmacistului daca suferi de vreo boala sau daca ai alergii, sau daca utilizezi alte medicamente (chiar dintre cele ce pot fi obtinute fara prescriptie medicala).

A nu  se lasa la indemana copiilor.
A  nu  se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original.


Care sunt efectele secundare?

Daca esti gravida sau alaptezi nu utiliza Saridon decat daca acest lucru ti-a fost recomandat de catre medic.


Care sunt reactiile adverse?

Ocazional, au aparut reactii alergice (eruptii cutanate, urticarie) la unii dintre cei care au utilizat Saridon.
Foarte rar, pot sa apara tulburari respiratorii sau circulatorii, la pacientii susceptibili.


Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

Bayer Consumer Care AG
Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie