Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Yoga si oboseala cronica (dudragan)

Yoga si oboseala cronica (dudragan)

Yoga, ca orice forma de meditatie si de relaxare, este foarte indicate pentru a va regasi pe dumneavoastra insiva si pentru a va energiza. Caderile periodice de care vorbiti au o anumita ciclicitate? Depind de un anotimp sau sunt pur si simplu semnul unei acumulari de tensiune? Daca vorbim de o ciclicitate, atunci acest lucru ar putea explica de ce simpla meditatie nu va ajuta. Insa, in nici un caz nu va face rau.

In ceea ce priveste modul in care "luptati", uneori incordarea nu este benefica. Incercati sa va relaxati si in viata de zi cu zi, cred ca deja ati demonstrat ca puteti foarte mult. Sunt convinsa ca vreti sa faceti lucrurile intotdeauna perfect, astfel incat uneori "va incordati ca sa va relaxati". Poate in acest paradox se pierde reusita eforturilor dumneavoastra. In ceea ce priveste ajutorul, de cele mai multe ori acesta vine din noi. Un psiholog va poate ajuta sa vedeti lucrurile mai clar, insa tot dumneavoastra sunteti cel care face schimbarea. Eu cred ca fiecare psihoterapeut nu isi doreste decat sa ii ajute pe cei care ii vin la cabinet. Daca nu ar exista aceasta motivatie, nu ar fi nici puterea de a aduna tensiunea, durerea si neputinta atator oameni pe care ii vezi zi de zi, oricat de multi bani ai primi. Dar asta e doar parerea unui psihoterapeut...

Cu privire la al doilea mesaj, puteti incerca tehnici de autohipnoza. Va pot ajuta foarte mult. Va sfatuiesc sa incepeti prin a nu-i mai cere corpului sa faca ce vrea (lucru pe care il reusiti in mod remarcabil) si sa ii dai putin timp pentru a se odihni. Ganditi-va la cat efort face el de-a lungul intregii zile si cat de bine i-ar fi sa il abandonati pur si simplu cateva minute pe o canapea, aratandu-i ca il respectati si ca este pentru dumneavoastra nu doar un instrument prin care va realizati obiective zilnice.


Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie