Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sanatate publica
Home > Afectiuni si boli > Sanatate publica > Ti-ar placea sa nu te balonezi?

Ti-ar placea sa nu te balonezi?

Toata lumea se baloneaza. Vestea buna este ca iti poti schimba obiceiurile culinare asa incat sa faci disconfortul sa dispara.

Sanatate publica

Autopalparea sanilor
Recomandare
topsanatate
Ghiduri utile
·Ghidul medicamentelor, al vitaminelor si al suplimentelor alimentare
Informatii detaliate despre medicamente, vitamine si suplimente alimentare.

Gazul responsabil de aceasta neplacere se ingereaza odata cu mancarea sau e produs in intestin dupa ce mananci anumite alimente.

Pe langa ingestia de aer, la balonare contribuie bacteriile din intestin care produc gaz urat mirositor in timpul digestiei. Cel mai urat miros apare dupa ce consumi mancaruri bogate in sulfuri: oua, carne si conopida.


Suficient gaz sa porneasca o masina

Majoritatea oamenilor produc 0,5 - 1,9 litri de gaz pe zi. Te umfi, te umfli...pana cand? Pana incepe sa se elimine prin gura sau pe cale anala, singurele metode naturale. Eructatia(ragaitul) sau flatulenta, desi dizgratioase, sunt foarte necesare in fiecare zi. La omul sanatos de 14 pana la 23 ori pe zi.


Cine sunt "balonatii

 

Persoanele care produc gaz in exces sunt fumatorii, marii bautori de sucuri carbogazoase, persoanele care mesteca frecvent guma, cei care consuma multa varza si cei care sufera de boala colonului iritabil.


"Mananci aer" dar nu-ti dai seama

Principala cauza de balonare e inghitirea aerului odata cu mancarea. Cele 5 porunci pe care sa le respecti pentru a schimba acest obicei prost sunt:

1. Sa nu bei cu paiul sau din sticle cu gatul ingust
2. Sa nu mesteci multa guma sau acadele
3. Sa nu fumezi sau, daca ti-e imposibil, sa fumezi cat mai putin
4. Sa nu bei apa in timpul meselor
5. Sa mananci putin si des in loc de "3 mese in 1"


Medicamente care ajuta

Sigur ca pentru multi dintre noi un regim alimentar supravegheat atent n-o sa inlature total balonarea neplacuta. In acest caz un remediu foarte eficient este carbunele special pentru acest tip de afectiune pe care il gasesti la farmacie.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  03.11.2011 22:07 
pastila
eu iau espumisan,este foarte bun.2 pastilute deodata.eu ma balonez foarte rau cand sunt pe stop..chiar acum am aceasta problema si m.am umflat f. Tare si nu pot elimina aceste gaze...am luat 2 pastilute de espumisan si dupa cateva minute deja ma simt mai bine
  18.05.2011 15:08 
naturist
ceai de busuioc,de chimen,masaj abdominal
  31.08.2010 11:11 
balonare si iar balonare:(
aceiasi prob am si eu ..balonarea in exces..e insuportabila am incercat sa elimin prajelile- am mancat fiert sau uneori gratar=nimik am luat tratament ..hm..cv cv sa ameliorat..apoi a revenit...uneori mai iau pastile ptr urinare (furosemid) cv cv ma simt mai bine dar dimineata ma trezesc balonata de nu pot sa respir...nu stiu ce sa mai fac..azi ma duc din nou la doctor sa vedem ce mai zice..daca sa luptat cineva cu asa ceva si din fericire a scapat sa ma anunte si pe mine la valy_caramela@yahoo.com
  12.02.2008 19:36 
balonarea
Sunt balonata, simt o apasare pe ficat sau parca pe stomac, oare ce am?
  27.12.2007 21:38 
Suparatoarea balonare
Am si eu probleme de multa vreme. Singurul remediu care la mine a dat rezultate este carbunele medicinal gasit din farmacii.
  08.09.2007 21:16 
Sufar de aceasta problema de multi ani . reginul alimentar cu totul fiert nu da rezultate . Am eliminat din alimentatie toate alimentele care se spune ca baloneaza . Am neplaceri foarte mari si ma izolez din cauza neplacerilor pe care le am . Atunci cind nu maninc nimic si nu beau nici apa toata ziua ma simt f bine . Dar din pacate nu se poate trai asa prea mult timp. Chiar nu exista nimic impotriva acestor gaze?
  14.05.2007 10:37 
Studenta gravida?!Nu,sindrom de colon iritabil
am aceeasi problema de un an si ceva;cand a inceput credeam ca-mi va trece ,insa problema se agrava pe zi ce trece iar azi sunt deja obisnuita sa merg cu burta gata sa explodeze....Doctorii spun sa tin regim : carne fiarta , cartofi fierti , orez fiert ,poate si-o banana ,gratar de pui si cam atat .... adik o sa ajung din nou la spital cu anemie....Am incercat peste 12 tipuri de medicamente , nimic nu are efect,nici carbunele medical , nici leacurile babesti,nici ceaiuri etc ....Dak stiti alte metode va rog sa le publicati!
  02.01.2007 21:56 
exagerat de balonata in ultimile 3 luni . De ce?
sunt fumatoare ,am 50 ani ,dar incep sa ma ingras,ceea ce este f neplacut.nu ma doare stomacul dar sunt f balonata,chiar dimineata daca nu mananc nimic ..... este chiar enervant sa ai o burta mare.............
  16.11.2006 13:47 
mai mult
si eu ma confrunt cu aceias problema si am arsuri este neplacut sa mergi undeva si dupa un pahar de apa sa incepi sa ragai...daca se pote ceva mai concret
  22.09.2006 16:33 
remediu rapid
Dizolvati in putina apa un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar. La scurt timp dupa ce-l veti bea o sa constatati ca se reduc gazele si balonarea dispare.
  19.09.2006 18:34 
balonarea
Dupa experienta mea, senzatia de balonare apare in urma consumarii amestecate a alimentelor (ex :carne,legume.paine),dar si in cazul retinerii de la mancare.Daca mancati un singur aliment nu mai apare aceasta senzatie .E solutia cea mai simpla si sanatoasa care este la indemana tuturor. Doar putina vointa si problema e rezolvata.Alimentul il puteti schimba a doua zi.
  19.09.2006 15:09 
parerea mea
De cind ma stiu,eu am avut probleme cu balonarile.Si eram copil.am incercat mai tirziu,multe metode de debalonare,dar n-am reusit nici pina acum ,la 58 de ani.in tineretea mea,ca sa-mi vina o rochie sau un pantalon bine,trebuia sa fac foamea o zi intreaga.asa ca daca aveti alte metode,va rog sa le bublicati!Ma refer la ceva ierburi tamaduitoare pt.ca acum am si ciroza la ficat si eu fac tratament naturist. Va doresc succes in continuare !
  18.09.2006 16:05 
mi se pare destul de interesant acest mini articol..dar totusi incomplet sunt o multitudine de cauze care duc la balonare!
  17.09.2006 21:52 
mai mult
da!eu cred ca se poate sa stiti mai mult...artcolul este incomplet!
  15.09.2006 18:08 
hmm...
astea is bine stiute si rasstiute...cand am citit articolul am sperat intru remediu mai special..iar cauzele sunt banale si stiute...
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie