Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > "Sunt o fire timida si interactionez f. greu cu ceilalti" (georgianarm)

"Sunt o fire timida si interactionez f. greu cu ceilalti" (georgianarm)

"am probleme de comunicare, ma intimidez repede, ma inrosesc, interactionez greu cu ceilalti si nu am incredere in mine. Cum as putea sa trec de aceste stari? cum as pute sa am mai multa incredere in mine si partenerul meu? Sunt o fire timida si interactionez f. greu cu ceilalti. Ce pot face sa interactionez mai usor cu ceilalti. Mi-e greu sa privesc oameni in ochi."

Problemele de relationare, timiditatea, neincrederea in propriile capacitati toate acestea sunt legate de imaginea de sine negativa si de stima de sine redusa. Timiditatea poate insoti probleme mai grave ca depresia, anxietatea si multe alte stari psihice, dar poate la fel de bine sa fie determinata si de educatie,  poate fi cauza unei traume psihice.

De aceea, in cazul fiecarei persoane cauza si consecintele pot fi diferite. Timiditatea poate fi intretinuta si dezvoltata prin utilizarea repetata a frustrarii ca stare psihica, frustrarea fiind una dintre cele mai periculoase arme utilizate vreodata contra psihicului uman.

Unul dintre primele lucruri care pot fi facute pentru inlaturarea timiditatii este eliminarea starii de frustrare si de neincredere, iar acest lucru se face tinand cont de motivele care au determinat aceasta stare. De aceea trebuie sa apelati la un specialist si prin analiza personala veti reusi sa descoperiti si sa inlaturati cauzele timiditatii.


Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  24.09.2006 17:12 
complexe
Si eu sunt foarte nesigura pe mine si mai ales cand merg pe strada.Am impresia ca lumea se uita la mine si imi observa toate defectele fizice.Ba ca am deviatie de sept, ba ca mi-a iesit un cos, oare cum imi sta parul etc.Din cauza asta sunt mai retrasa inainte de a cunoaste pe cineva si unora li se pare ca sunt aroganta. Cum pot trece de astfel de complexe?
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie