Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > "Sufar de psoriazis de 10 ani"

"Sufar de psoriazis de 10 ani"

Stimata Doamna, psoriazisul este o afectiune cronica ce se trateaza eficient, dar care trebuie in mod constant supravegheata de medical dermatolog.Numai acesta poate hotari daca administreaza calcipotriol (Daivonex), sau asocieri ale acestuia cu corticoizi (Daivobet), sau decapanti asociati corticoterapiei. (Diprosalic), etc. Este foarte important sa mergeti la Dermatolog, san nu faceti tratamente "populare" care ar putea agrava boala, nici sa cumparati medicamente fara a vedea un medic!

Clobetasolul, un dermato corticoid potent(puternic) se absoarbe prin singe, poate daca este administrat pe termen lung sa produca modificari la nivelul oaselor,sa scada imunitatea si sa determine instalarea infectiilor sau alterari ale structurii pielii.

Cu consideratie, prof.dr.Anca Zbranca
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  28.11.2006 22:12 
Psoriazis
Imi cer scuze sa va deranjez dar sunt foarte stresat din cauza faptului ca in urma cu 3 luni pe tot corpul meu a inceput sa apara acete pete specifice psoriazisului si din ce in ce mai mult suprafata corpului meu este vizibil tot mai afectata.As vrea sa stiu cum se poate trata aceasta boala si sa fac ca petele sa dispara.De la regim alimentar care trebuie tinut si pana la medicamente si unguente care trebe folosite indiferent de zone.As mai dori sa stiu si daca pentru cap se foloseste un anumit tip de crema daca pentru maine altul si tot asa continuand cu fata si picioarele?Va multumesc frumos si astept un raspuns.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie