Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Adolescentul
Home > Stil de viata > Cresterea copiilor > Adolescentul > Parintele tau este alcoolic?

Parintele tau este alcoolic?

Multi tineri au un parinte dependent fizic si emotional de alcool. Cu toate ca alcoolismul exista de secole, nimeni nu a descoperit cum sa-l previna si sa-l stopeze, acesta continuand sa creeze angoase nu numai persoanelor dependente, dar si celor apropiati sau membrilor familiei.

De ce bea parintele meu?

Trebuie inteles ca alcoolismul este o afectiune si, ca orice afectiune, trebuie sa fie tratata. Fara un ajutor profesionist, un alcoolic poate sa bea in continuare si starea lui sa se inrautateasca cu trecerea timpului. Ca orice alta boala, alcoolismul nu apare din vina unei persoane anume. Unele persoane care traiesc alaturi de un alcoolic se invinovatesc pentru dependenta celui drag. Dar adevarul e ca alcoolicul ar bea, indiferent de cine ii este alaturi.

Daca parintele tau bea, nu inseamna ca starea lui se va schimba daca obtii note mai bune la scoala, daca esti mai responsabil/a cu sarcinile casnice si daca faci tot ce vor parintii tai. Alti copii isi explica dependenta parintelui prin problemele pe care le are la serviciu sau, din contra, prin lipsa unui loc de munca.


De ce nu se lasa de baut?

Negarea joaca un rol important in viata unui alcoolic. O persoana in faza de negare este acea persoana care refuza sa vada adevarul. O persoana alcoolica va da intotdeauna vina pe altcineva pentru problema sa, deoarece este mult mai usor sa invinovateasca pe altcineva si nu pe ea insasi. Unii parinti alcoolici isi fac copiii sa se simta prost prin adresarea unor cuvinte grele, gen: "Ma scoti din fire!", "Esti o pacoste!". De asemenea, daca unul din membrii familiei mentioneaza ca are o problema legata de bautura, respectivul va reactiona violent. Sunt si cazuri in care persoanele dependente de alcool isi recunosc problema, sustinand ca pot renunta oricand sau ca beau doar in situatii de stres.


De ce te simti tu vinovat/a de problema parintelui?

Majoritatea adolescentilor au o stare emotionala neechilibrata, cu suisuri si coborasuri, indiferent de ce li se intampla acasa. Daca mai adaugi la aceasta stare de neliniste si un parinte alcoolic, iti dai seama de ce te simti atat de coplesit/a. Cateva sentimente pe care copiii care au un parinte alcoolic le au sunt: manie, tristete, jena, singuratate, neajutorare si lipsa de incredere in sine.

Multi alcoolici se comporta imprevizibil si copiii care cresc cu un astfel de parinte consuma multa energie sa-si dea seama de starea de spirit a parintelui. Intr-o zi poti sa umbli ca pe ghimpi, incercand sa eviti o izbucnire din partea parintelui, deoarece vasele nu sunt spalate si nu e curatenie in casa; in alta zi, parintele iti va promite induiosat ca lucrurile vor fi mai bune si nu isi va mai varsa nervii pe tine. O astfel de tensiune, plus problemele din propria ta viata ar putea sa te lase fara pic de energie.

Cu toate ca alcoolismul cauzeaza aceleasi probleme in toate familiile, fiecare situatie e unica. Unii parinti abuzeaza emotional sau fizic de copii. Altii isi neglijeaza copiii, neasgurandu-le suficienta hrana si ingrijire. In unele cazuri, pot fi implicate si drogurile. In altele, familia s-ar putea sa se confrunte cu lipsa banilor. Cu toate ca fiecare familie este diferita, adolescentii cu parinti alcoolici se plang de singuratate sau de depresie.


Ce pot face?

Copiii care au avut parinti alcoolici pot deveni chiar ei, mai tarziu in viata, alcoolici. Constientizarea problemei si solicitarea ajutorului te ajuta in a nu deveni si tu la randul tau alcoolic.

Constientizeaza problema! Un parinte nu va bea niciodata din vina copilului. Multi copii incearca sa ascunda problema parintelui sau il acopera cu diferite minciuni. Chiar daca parintele nu isi accepta problema, constientizeaz-o tu macar.

Constientizarea problemei parintelui tau te va ajuta pe tine sa vezi lucrurile in perspectiva. De exemplu, unii adolescenti ai caror parinti beau se tem sa-si exprime emotia, nefericirea sau supararea, de teama ca nu cumva sa declanseze o criza de nervi din partea parintelui. Acest lucru poate sa-i distruga adolescentului increderea. Pentru a contracara acest lucru, recunoaste-ti sentimentele, fie tie insuti/ inseti, fie unui prieten.

Cere ajutor! Este intoteauna bine sa ai un prieten in care sa gasesti sprijin, dar este mai importnat sa te poti destainui unui adult. Cauta-ti un profesor sau o ruda in care ai incredere.

Deoarece alcoolismul este o problema atat de raspandita, exista cateva organizatii care ofera sprijin persoanelor dependente de alcool. La noi, este foarte cunoscuta Asociatia Alcoolicilor Anonimi, care are sedii in mai multe orase din tara.

Sa nu te gandesti ca-ti tradezi parintii daca incerci sa cauti ajutor. Tinerea secretului face parte din alcoolimul in sine si da voie problemei sa se agraveze. Iti iubesti parintele, chiar daca recunosti ca are o problema cu bautura.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  01.02.2012 19:18 
Eu am trait intr-o familie unde alcoolul nu exista fizic in casa, nici macar de sarbatori nici ca ingredient in mancare.Dar de curand ma confrunt cu o problema delicata, socrul meu are ciroza din cauza consumului de alcool si vreau sa zic ca nu a facut nimic in viata pentru copii lui si acum toata responsabilitatea a cazut pe ei.Adica sotul meu tre sa-i plateasca transplantul de fiacat.Dupa parerea mea astfel de oameni nu merita nici o sansa ar trebui lasati sa moara sunt niste jeguri de oameni.
  31.01.2012 10:56 
romania e plina de alcoolici
Am citit acest forum, in cautarile mele pe google ce as putea face pentru parintii mei alcoolici sau pt mine sa rezist...Este clar ca nu exista remediu stiti de ce?Asta nu e boala!!!E nedept sa fie scuzati cu faptul ca sufera de boala...hmmm Dupa ce distrug vieti. Eu sunt traumatizata dar din fericire m-am autoeducat, am studii superioare si inca sper sa am o viata frumoasa, sunt acasa temporar, vreo 2-3 luni dar e horror....Va spun sincer ca nu mi am sentimente pentru ei, planuiesc sa nu mai ti legatura cu ei in viitor, din pacate nu am amintiri placute cu ei, pentru mine sunt ca si strini...Alcolistii sunt egoisti, nu dau doi bani pe nimeni, ar ucide pt bautura!!!Ar trebui sa fie o lege care sa ii pedepseasca...Nu stiu...ceva care macar obligati sa accepte ca traiesc in societate.Stiu ca sunt dura dar credeti-ma, viata mea e asa frumoasa si toate problemele mele vin din familie, adica cei 2 parinti...Bafta la toti...macar stiu ca mai sunt si altii ca mine...
  29.01.2012 23:57 
divort de bine
divort de bine posibil o persoana sati bage in cap lucruri
  23.01.2012 00:35 
alcoolismul
Ambii parinti au fost alcoolici din pacate pe mama am pierdut-o acum 3 saptamani dupa o perioada de 3 luni de boala(cancer la ficat) acum problema mea este tata. Am citit mai sus diferitele situatii si eu alaturi de cei 3 frati ai mei am plecat de acasa devreme din acest motiv ingrozitor alcoolismul. Ei nu considera ca au o problema si cand sunt treji sunt oameni minunati pt care cred ca trebuie sa luptam. Eu sincer dupa ce am pierdut-o pe mama nu vreau sa traiesc aceleasi momente si cu tata. In esenta cred ca merita o sansa pt ca datorita cresterii bune pe care am primit-o pana la un moment dat suntem ceea ce suntem astazi dispusi sa luptam pt ei.|Deci vreau sa revin cu rezultate in ceea ce-l priveste pe tata. Am vazut acel tratament naturist il voi incerca si in plus sa vad daca pot sa-l determin sa mearga la o intrunire a Alcoolistilor anonimi. Multa bafta si voua!
  03.01.2012 22:32 
alcool
am vazut tot felu de comantarii,unele care m-au lasat masca...!ce-i cu unii din voi?cum sa-ti urasti parintele,sa spui ca betivi trebuiesc omorati sau alte perle din astea....ma face-ti sa cred ca nu ati depasit inca pragul maturitatii!!ganditi inainte de a scrie?nu cred!alcoolismul este o boala,iar ce-i bolanavi ar trebui ajutati,nu judecati! am si eu un astfel de parinte,care uneori o mai gafeaza cu alcoolul,dar cu toate astea ii un parinte super...si nu o spun doar de dragul de a spune-o ganditi-va inainte de a posta prostiile astea pe net!
  28.12.2011 18:13 
tata alcoolic
buna seara.am 28 ani si am un tata alcoolic...de cand ma stiu.acum nu mai locuiesc cu familia...doar in vizita.Am trait toata viata cu frica, frica ca vine acasa...ca urla...ca sparge...ca o loveste pe mama, el a trait toata viata avand un scop, sa faca bani de bautura.Daca nu era mama nu-l interesa daca avem ce manca, daca avem cu ce ne imbraca sau incalta.Dormeam iepureste tot timpu cu aceasi frica...daca vine si ne face rau...?E tatal meu si poate ar trebui ajutat dar...intr-o viata de om pe care a avut-o el nu s-a gandit deloc la noi? El nu a avut remuscari? Niciodata nu a vrut sa auda de tratament.Nu stiu cum il mai suporta mama zi de zi beat, eu plang si acum doar cand aud ca ridica vocea.psihic m-a distrus, oare e pacat sa zic acuma ca il urasc? Ca vad cum in continuare o distruge pe mama?Plecata fiind din tara traiesc in continuare cu aceeasi frica: oare cat va mai rezista mama?
  27.12.2011 19:13 
Despre alcoolism
E greu sati traiesti 20 si ceva de ani in preajma unui alcoolic sau mai rau 2. Alcoolismul nu este o boala este o reclama proasta facuta de oamnenii care vor sa faca banii si sa profite.Cancerul este o boala .Doar oamnenii slabi psihic cad in tot felul de anumite boli dinastea . Persoana are probleme psihice in nici un caz o boala numita alcoolism. Si nu alcoolul este de vina si nici cei care l-au inventat la orice se face abuz este un lucru daunator. Nu e vina ta ca copil niciodata probabil ca tatal tau sau mama ta vor fi asa pana vor muri in cele mai multe cazuri.Nu or sa apuce foarte multi ani daca sunt alcoolici de cativa ani buni. Important nu pune la suflet si nu tine in tine te va consuma si distruge psihic. Dar cel mai si cel mai important este sa nu le faci copiilor tai acest lucru care ti l-au facut tie.Aicea e adevarata problema cand cazi si tu psihic si distrugi copilari ,adolescente, vieti frumoase pentru ca esti un nimic. Parintii , surori , copii tai toti or sa platesca pretul pentru cea ce iti fac tie eventual poti sa le intorci obrazul sa te loveasca si in cealalta parte dar u niciodata sa nu ajungi ca ei eu asta vad si deasta imi pare rau pentru ca daca ai ajuns ca ei ai pierdut lupta si nu esti nimic mia mult decat un alt gunoi. Deci celor care va plangeti de ei SA NU FACETI NICIODATA copiilor, parintilor , etc ce v-au facut ei voua.
  25.12.2011 16:24 
despre alcool
am citit foarte multe articole de aici...si eu am aceeasi problema cu tatal meu...e alcoolic.din toate aceste mesaje nu am gasit nici o rezolvare,nici un leac.ce putem face in continuare daca nimeni nu stie cum sa rezolvam problema?? doar sa stam si sa induram??
  23.12.2011 23:23 
My dad sucks
tatal meu de 24 de ani tot o tine in bautura si se cearta cu mama de 5-6 ori pe an de oare ce ei sunt ocupati mai mereu cu cearta eu incerc mereu sa o apar pe mama in fine tatal meu e un betiv intre 4 ochi ma face inteligent si alea si cand e si mama si cumnatul meu si sora mea prin preajma o lauda pe sormea si pe mn ma face prost deci dupa parerea voastra are rost sa ma mai agit?? Daca el e beat 4 din 7?
  13.12.2011 08:22 
KASIM
am baut si eu foarte mult dar sunt 6 luni de cind nu am mai pus nici o picatura.dupa o dezintoxicare de 10 zile la spital cu perfuzii am urmat si urmez tratament medicamentos.trebuie sa ai sustinere,sa crezi in dumnezeu,sa ai ambitie.eu zic ca se poate VICTOR,BUCURESTI 0767069402
  13.12.2011 08:21 
KASIM
am baut si eu foarte mult dar sunt 6 luni de cind nu am mai pus nici o picatura.dupa o dezintoxicare de 10 zile la spital cu perfuzii am urmat si urmez tratament medicamentos.trebuie sa ai sustinere,sa crezi in dumnezeu,sa ai ambitie.eu zic ca se poate VICTOR,BUCURESTI 0767069402
  03.12.2011 18:12 
Alcool
Tatal meu bea pe zi in jur de 2-6L bere,vin ce o fi....2 saptamani avem o viata superba fara certuri,injurii, violente si mai ales minciunii.Cand are bani cheltuie numai si numai pe bautura si tigarii,iar cand nu are face datorii......de numai scapam de ele.....m-am saturat in fiecare zi scandaluri si minciuni.Si nici macar nu vrea sa inteleaga ca nu e bine ceea ce face si ca in viata sunt mai multe cai......lucreaza adeseori venind acasa beat adus pe brate....mama lucreza si ea, el crezand ca ea defapt nu merge la munca ci la barbatii......tot timpul pune vina pe noi si el nu recunoaste niciodata.M-am saturat.....cand il vad ma i-a tremuratul..:(
  03.12.2011 12:15 
am 39 de ani si vreau sa va spun ca si eu am un tata care a baut de cind ma stiu venea acasa si se certa cu mama cu noi copii eu acum sint la casa mea un copil de 17 ani si un sot care bea si el nu atit de mult dar nu face scandal .eu am fost marcata de tatal meu si nu as vrea ca fiul meu sa pateasca acelasi lucru eu ii explic tot ce trebuie facut.am un copil f.b. si desi sotul meu nu prea sa implicat in educatia lui eu lam educat cum am crezut ca e mai bine ,sint mindru de el si voi fi alaturi de el .imi pare rau de voi toti dar dumnezeu ne va da putere sa mergem mai depate.
  02.12.2011 18:13 
ccc
Cel mai bn bagati laxative in paharel mereu cand pune gura pe el dupa garantez ca nici batut nu mai bea
  26.11.2011 19:41 
va inteleg
va inteleg....si credeti-ma,citesc si plang pt k stiu cum e!! si app de pers care a scr de rugaciuni mai sus...eu ma rog Domnului de cand eram mititica,acum sunt mare si nu s-a intamplat nik!! daca tata vrea sa bea,sa toarne pana nu m poate dar ma doare ca sufera mama,o jigneste,o scuipa.....nici makr nu o merita,am o mama de nota 20 si un tata de nota -infinit!!ma intreb de ce permite D-zeu asa cva,asa suferinte,adik.....suferi 1 an,2,3,4.....dar nu 23!!!! per carita.....cateodata ma intreb daca D-zeu doarme....!!!ma rog....,tata m-a distrus psihic....
  30.10.2011 18:50 
alcolul
sunt o mama de 36 ani si va spun ca de16 ani am indurat ff multe din cauza sotului care este alcolic , mama lui sa sinucis in fata lui ca nu il mai suporta dar am ramas noi care suferim un continuare va rog trimiteti mi un tratament care da rezultate
  30.10.2011 15:26 
sotia alcoolica
vreu urgent un sfat,sotia e alcoolica bea mult in fiecare luna de ani de zile dar de cand s-a nascut fetita bea mai mult.fetita are 2 anisori e putin bolnavioara necesita ingrijire si tratament,iar cand e beata devine agresiva daca o intreb de ce bea.eu nu beau deloc,muncesc si nu pot sa o supraveghez tot timpul.din cauza dintisorilor fata plangea si ea a zdruncinat=o de 2 ori.daca o intreb de bautura devine agresiva si sare la bataie,iar eu ma apar si o mai lovesc cateodata.zilele trecute am prins-o in casa la orele 22 cu fostul sot beti amandoi am incercat sa-l scot afara iar ea m-a dat pe mine afara din casa.mentionez ca fata mea era treaza la ora acea tarzie.fiind agresiva am pocnit-o peste fata iar fostul sot m-a lovit cu un pumn in fata pe urma m-a doborat la pamant avand cam 90-95 kg.atunci am chemat politia de la scos din casa.am facut plangere la politie impotriva lor,ea mi-a interzis sa mai calc in curte fiind casa ei iar eu avand mutatie.nu pot sa-mi iau lucrurile sau sa-mi vad copilul decat cu politia.vreau sa-i dau in judecata pe amandoi si pe urma sa divortez.fostul sot un alcoolic are voie sa vina iar eu nu.mentionez ca in seara cu pricina fetita a vazut tot si tipa.ce as putea face?as castiga fetita in instanta?rog un raspuns urgent.multumesc
  26.10.2011 18:44 
alcoolul
s-au scris foarte mute povesti toate seamana intre ele dar ce este cel mai vrav ca noi copii avem de suferit si cand te gandesti ca in viata traiesti ca sa-ti safaci o familie o casa o dariera sa poti intretine toate astea si mai ales iti doresti copii si pentru ce sa le distfrugi copilaria si sa nu aiba de ce sa isi aduca aminte cand sunt mari, sa nu aiba ce sa povesteasca copiilor despre parintele care venea acasa beat si de teama lui statea in camera inchis acolo numai sa nu fie vazut sa nu fie luat la bataie sau sa i se vorbeasca urat. e trist pentru ca nu e drept sa primesti o asemenea viata cand nu ai facut nici un rau si nu ai deranjat pe nimeni, sa vezi cum inaintezi in varsta si iti dai seama ca nu ai prieteni ca nu ai cunostinte ca rudele nu iti sunt alaturi sin cauza lui. cu lacrimi in ochi cu sincera intelegere fata de toate aceste povesti va doresc tuturor sa reusiti in viata sa depasiti momentul si sa gasiti pe cineva care sa va inteleaga povestea si sa o accepte, pt ca numai asa o sa reusiti sa uitati de durerea copilariei si o sa pretuiti familia mai mult decat orice pe lumea asta. imi cer scuze dar as dorii sa-mi pastrez anonimatul.
  19.10.2011 11:49 
citesc aceste raduri si ma regasesc in descrieri.e greu cand unul din parinti este asa,acum sunt casatorita si era firesc ca parinti sa isi sprijine copiii dar.....am numai suparari din partea lor,tata vrea sa bage divort are alte femei spune mereu:,,cu mata nu se mai poate,,mie greu sa aud cuvintele astea si incerc din rasputeri sa ii aduc din nou impreuna.numai sticla o vede si ne face numai greutati si orice as face sa il conving pe tata sa se impace e in zadar,vorbesc cu ea si nu intelege nimic....tind sa cred ca alcoolismul este un blestem
  19.10.2011 11:47 
citesc aceste raduri si ma regasesc in descrieri.e greu cand unul din parinti este asa,acum sunt casatorita si era firesc ca parinti sa isi sprijine copiii dar.....am numai suparari din partea lor,tata vrea sa bage divort are alte femei spune mereu:,,cu mata nu se mai poate,,mie greu sa aud cuvintele astea si incerc din rasputeri sa ii aduc din nou impreuna.numai sticla o vede si ne face numai greutati si orice as face sa il conving pe tata sa se impace e in zadar,vorbesc cu ea si nu intelege nimic....tind sa cred ca alcoolismul este un blestem
  13.10.2011 18:29 
alcoolul
tatal meu este alcoolic,nu il cunosc am vorbit cu el la telefon m-a parasit cand aveam 3 ani el are alta familie care s-a luptat cu el toata viata ca sa renunte la bautura cum as putea sa il ajut?in ciuda faptului ca este alcoolic el este totusi un om bun va rog mult sa ma ajutati!
  08.10.2011 10:29 
Alcol
Si eu am un tata alcolist zi de zi si seara de seara este bat , am un magazin care il mai ajut si eu din cand in cand si el bea non stop de acolo ma cert cu el de cate ori este bat nu il pot suporta cand este asa ma injura ma face in tot felul dar nu o injuratura asa... isi baga in gura mea si chiar si in sora mea care are 25 de ani , mama este plecata in italia , numai suport sa il vad in halul asta este bolnav ia explicat doctorul k nu are voie sa bea dar el bea cat mai mult dintro gura de sticla de coniac ca numa asta ii place bea 200g la 10 minute . Spuneti`mi ce pot sa fac?
  02.10.2011 10:26 
Solutie
Singura cale cand este vorba de alcoolici agresivi este izolarea - divortul. Pe ceilalti e cazul sa-i tolerati voi daca doar se baga seara intr-un colt sa-si ia doza si apoi se culca . Fac asta de 15 ani , doza , in scadere fata de trecut e echivalent a trei pahare de vin . Nu am nici o problema in a ma abtine de la baut in timpul zilei , seara se ia rasplata :)
  01.09.2011 01:37 
tatal meu e ca dracu
el bea si doarme, bea si doarme asta e programul lui, el doarme vreo 10 ore se trezeste se duce sa bea si se pune inapoi, asta-i cam tot, cand eu ii zic sa nu ma-i bea el zice"dar eu nu am mai baut de 10 ani" si mereu zice ca el munceste cel mai mult, si noi nu-l respectam, mama e singura care munceste, dupa o luna isi revine nu mai este beat, si recunoaste ca a baut, dupa o luna bea din nou.Si tot asa: o luna bea, o luna pauza, o luna bea, o luna pauza.
  28.08.2011 19:58 
15 ani sub teroare
alcoolicii pot trai mult mai bine si mult mai mult, decat cei care nu beau alcool niciodata.Cunosc persoane care beau alcool de cel putin 30 de ani si sunt bine mersi,sanatoase si nu se intrevede nici un pericol de imbolnavire,omul poate sa sa bea zilnic pana adoarme si dupa ce se trezeste din somn bea dinou,nu are nimic,toate sunt bune si frumoase,unii reusesc performanta sa se imbete de doua ori intr-o singura zi...
  28.08.2011 19:57 
15 ani sub teroare
alcoolicii pot trai mult mai bine si mult mai mult, decat cei care nu beau alcool niciodata.Cunosc persoane care beau alcool de cel putin 30 de ani si sunt bine mersi,sanatoase si nu se intrevede nici un pericol de imbolnavire,omul poate sa sa bea zilnic pana adoarme si dupa ce se trezeste din somn bea dinou,nu are nimic,toate sunt bune si frumoase,uniireusesc performanta sa se imbete de doua ori intr-o singura zi...
  12.08.2011 17:25 
mama alcolica
mama mea are paerioade chiar si de un an in care reuseste sa nu bea dar tot mereu inepe iar sa bea si nu se poate opri pana cand nu sta cineva cu ea sa o oapreasca dar dupa se apuca iar face asta de 28 de ani. nu stiu ce sa mai fac sa o ajut mi-e frica sa nu moara si atunci asi suferi si mai mult pentru ca atunci cand e treaza este unom extraordinar.va rog din suflet datimi un sfat
  07.08.2011 09:16 
la dracu cu ei
Sa-i ia dracu pe toti betivii, ne fac viata un calvar celorlalti care suntem nevoiti sa stam cu ei! Nu sunt oameni...
  01.08.2011 21:18 
alcoolul, pieiiar samanta
si eu i-am dat fiului meu fito Antialcool,a d-lui Eugeniu Radulescu din Iasi, i-am dat 4 flacoane, dar degeaba , e mai rau , bea mai mult
  01.08.2011 21:15 
a;coo;ism
si fiul meu de 28 ani bea prea mult, se imbata , face scandal , vine politia , i-a bataie, amenda , cum sa-l ajut , sunt disperata, e din ce in ce mai rau i-am dat si fittoantialcool dar , parca e mai rau , bea masi mult
  23.07.2011 21:31 
tatal meu de 25 de ani
si tatal meu este alcoolik de 25 de ani,,,nu face decit sa bea si este foarte violent cu noi...fratii au plecat,,eu am ramas cu mama...eu invat vin doar in wkent si nul mai pot suparta,,,mereu ne face de ris,,,,nustiu ce sa fac...il urasc
  16.07.2011 11:41 
Despre starpirea alcoolismului
Parerea mea este ca trebuie starpit sau distrus radacina raului din care provine alcoolismul! Trebuiesc inchise circiumile si localurile din toata tara!
  16.06.2011 15:36 
ALCOLUL
Si eu sunt in aceasi problema.Tatal meu este ingrozitor.Cel utin odata la 2 zile il vezi beat.Mi-a distrus toata viata desi am 14 ani.Imi adreseaza cuvinte oribile,ma bate,cate si mai cate.La fel procedeaza si cu sora mea care are doar 10 ani.Eu indur si sunt sigur ca va veni o zi cand imi v-a platii pentru toate bataiile si injuriile pe care mi le-a adresat.Eram foarte fericit cand veneam de la scoala si nu il gaseam acasa ca sa ma pot dute linistit la antrenament.Astept sa fac 18 ani dupa care vreau sa ma mut sa scap de el.Mama e plecata in Italia iar el crede ca ea umbla cu altii barbatii ,desii eu sunt sigur ca nu este asa..insa....Vorbim cu ea odata la 2-3 zile.Rare sunt convorbirile in care nu se cearta .Pe mine unu m-a terminat.Insa va pot spune cum puteti uita de acest cosmar.Duceti-va plimbati-va,faceti sport.ORICE ,stati departe de alcoolic pentru ca el va mananca viata.Am scris asta cu lacrimi in ochii :(
  19.04.2011 16:52 
Se gaseste foarte greu! Dar am rezolvat.
Am căutat Fito Antialcool la mai multe magazine dar nu am găsit la un pret corect. Momentan il ia sotul meu si functioneaza de minune. Acum ne-am hotarat sa-i administram in ascuns si socrului meu. http://www.casaplantelor.ro/antialcool-si-antitabac-forte-101012 Sper să vă fie de folos, DAVID MARIA - Iași
  19.04.2011 16:51 
Se gaseste foarte greu! Dar am rezolvat.
Am căutat Fito Antialcool la mai multe magazine dar nu am găsit la un pret corect. Momentan il ia sotul meu si functioneaza de minune. Acum ne-am hotarat sa-i administram in ascuns si socrului meu. http://www.casaplantelor.ro/antialcool-si-antitabac-forte-101012 Sper să vă fie de folos, DAVID MARIA - Iași
  18.04.2011 23:52 
alcool
si la mine maicamea e alcoolica.ink de cand eram mic ma trimitea sa i aduc bautura,faza era ca mi era frica sa i spun ca nu vreu sa ma duc....ce sa zic mi a marcat viata acum am 19 ani si am probleme in a relationa cu ceilalt,e greu....
  25.03.2011 21:12 
alcool
Tatal meu este alcoolic de cand mic copilfiind pot zice ca am 32 de ani si pe langa el si sotul meu este la fel de7 ani nu face nimic alceva decat sa bea Mias dori sa imi pot ajuta sotul sa se lase dar parerea mea ca nu exista leac pentru asa ceva,eu una nu beau o picatura:(
  16.03.2011 12:48 
mama mea de 22 de ani nu face alceva decat cu sticla
imi pare rau ca intro asemenea stare trebuie sa vorbim dar eu am 26 de ani si mama mea bea de 22 sunt satula pana peste cap... ani de saracie si scandal si betie ..tata a murit acum 8 ani si el din cand in cand era beat .dar mama nu era treaz decat dand nu avea bani de bautura,si acum eu am plecat dupa ce am termina liceul ptr ca nu era vivibil in casa..de cat tata a murit ea are numai datori si datori, noi eu si fratele meu doar trebuie sa platim .ea nu vrea sa inteleaga ca este bolnava si nu vrea sa ne asculte dar acum chiar ma-m saturat vreu sa stiu daca exista in judetul harghita ceva sau unde se poate interna cu forta sau nu unde se poate curata de atat alcool chiar daca no sa fie niciodata la fel.ajuto eu dau adressa mea de email si varog sa ma contactati daca aveti ceva ...mersi mult ,,,petkicsillamaria@yahoo.it
  06.03.2011 22:11 
mama mea
mama mea are o problema cu alcoolul.de fiecare data dupa serviciu bea pe ascuns si pe mine ma doare.ziua de sambata si de duminica pt mnine este un calvar face mancare si bea foarte mult.mi-as dori sa se termine o data.nu stiam cum sa-mi fac drum sa plec mereu sa nu o mai vad.am vb toti cu ea si mama ei si eu si sora mea de n ori si degeba.vara isi lua sticle de bere la 2 litri zilnic le ascundea si beea f mult.sunt zile(mai mereu)in care imi doresc doar sa mor si plang zilnic.tatal meu bea si el si face numai scandal nu mai pot suporta.pana la facultate mai am 5 ani .nu stiu dak mai pot suporta ink atat timp
  24.02.2011 21:38 
Grupuri de suport
Nu am reusit sa citesc multe pareri postate, dar va pot spune ca grupurile de suport gen: alcoolicii anonimi sau al-anon sunt de un real folos. AA s-a mai extins in tara in ultimii ani si daca intrati pe site-ul lor o sa gasiti date actualizate( de exemplu Hunedoara are grup AA). Si grupul Al-Anon este benefic pentru apartinatori, pentru cei care au un consumator de alcool in familie. Daca nu stiti cum sa gasiti un astfel de grup contactati pe cei de la AA si va indruma ei. Sunt cateva orase in tara care au asfel de grupuri si ele va pot ajuta.
  06.02.2011 23:03 
si mama mea......
Citesc randurile astea si plang incontinuu.Sa ai o mama alcoolica..sa iti fie rusine cu persoana cea mai draga de pe lumea asta..Sa nu poti povesti niciunei prietene prin ce traiesti pentru ca ai intra in pamant de RUSINE. Nu stiu ce am facut de ma pedespseste Dumnezeu ducandu-mi mama din rau in mai rau. Zi de zi imi caut de lucru sa fiu plecata de acasa tot mai mult,sa n-o mai vad cum isi ascunde sticla de bautura dupa aragaz,sa vad cum tremura.La prima ora se trezeste cu ochii rosii,cu senzatii de voma si fuge la magazin dupa alcool!! Seara cand ma intorc de la facultate ma rog sa n-o gasesc in ultimu' hal,trantita iar in pat si incercand sa scoata cateva cuvinte. Stau zilnic si ma intreb cum as putea sa-i explic ca e viata ei in joc. O vad cum se enerveaza cand ii arunc sticlele pline de alcool gasite ascunse prin bucatarie si nu pot sa nu afirm ca am o ura imensa in mine pentru cei care au inventat alcoolul! Sper doar sa imi dea Dumnezeu putere sa trec peste toate si s-o aduca pe mama pe calea cea buna... pentru ca daca moare mama voi muri si eu de la prea multa suparare... Incerc sa-mi adun gandurile,dar urla mama la mine sa inchid calculatorul ca nu poate dormi(desi a doarmit mai toata ziua).
  04.02.2011 22:12 
alcoolismul rar se vindeca si chiar daca se vindeca nu se vindeca complet
Da. Tatal meu a fost alcoolic. Bunicii mei alcoolici ambii(si din partea mamei si a tatalui). Am avut o copilarie f nefericita,nici adolescenta nu a fost mai buna.:( Mi-e si jena sa spun prin ce am trecut. Va spun cum am scapat eu din masacru la care eram supus. Bine...am scapat doar fizic, si acum mai am unele probleme care stiu ca mi se trag de acolo. Asa...Petreceti cat mai putin timp acasa. Stati in biblioteca scolii la care invatati in sala de lectura. Faceti-va temele cititi carti. Faceti sport(prin parcuri, curtea scolii...pe unde puteti). Iesiti pe afara cu colegii de clasa, chiar daca nu aveti bani...nu e nici o rusine. Mergeti la biserica. Faceti orice lucru constructiv, dar nu acasa. Acasa nu va veti putea bucura de nimic. In timpul vacantelor cautati-va ceva de lucru chiar daca este prost platit. Intr-o zi veti merge la facultate. E important sa schimbati orasul. Atunci veti fi liberi...
  26.01.2011 11:58 
tatal meu
si tatalui meu ii place foarte mult sa bea...se imbata aproape zilnic...exceptie facand doar in zilele cand este schimbul 1 la servici(adica de la orele 7 la 19)..dar si at bea,intr-adevar mai putin,cand vine de la munca.Nu face scandal,nu a fost niciodata violent cu noi(cu mine si mama)....insa nu mai suportam sa-l vedem in fiecare zi baut,ne-a terminat psihic pe amandoua..Eu sunt la facultate acum si vin doar in weekend-uri acasa...insa ma gandesc mereu la mama ca trebuie sa-l suporte singura in fiecare zi pe tata.. ma simt mult mai linistita acum ca nu il mai vad zilnic beat...insa mama?? :((
  10.01.2011 11:10 
alcolic
Oare chiar nu putem face nimic pentru persoanele apropiate noua si care sunt alcoolice? Am si eu tatal care e alcoolic, de cad ma stiu am amintiri cu el baut, dar inainte nu era asa de rau. Bea 1-2-3 saptamani dupa care 1-2-3 ani nu mai punea picatura de alcool in gura, insa acum...acum e crunt, de vreo 2 ani bea cate 3-4 luni poate chiar mai mult iar perioadele de abstinenta sunt de maxim 4 luni dupa care reincepe distractia. Acum din pacate nu cred ca mai are putere sa se lupte cu dorinta de alcool, ma tot gandesc ce as putea face? Ma gandesc sa-l duc la spital de psihiatrie dar stiu ca nu e de acord sa fie acolo internat. Din pacate avem doar vreo 2-3 centre de dezalcolizare in Romania si nu stiu care sunt conditiile de locuit acolo, cum se comporta personalul medical, daca centru respectiv nu e asezat cumva pe langa vreun birt care sa le ofere alcoolicilor posibilitatea de a consuma alcool si sa te trezesti ca ai dat banii degeaba. M-am gandit si chiar am luat azi legatura cu o doamna psiholog care conduce un grup suport de AA (alcolicii anonimi) din Timisoara, dar nu stiu cand se va abtine ca sa-l aduc aici. El este din judetul Hunedoara unde din pacate nu sunt astfel de grupuri de suport, iar eu stau in Timisoara unde sunt mai multe posibilitati, doar vointa din partea lui sa fie. Ma regasesc aproape in toate comentariile lasate aici pe site. Scandal, tristete, neputinta, frustrare, mila pentru mama ca a trebuit sa-l suporte atat si recunostiinta in acelasi timp pt ea ca daca nu l-ar fi suportat atata timp sigur ar fi fost mort demult. Va doresc tuturor mult noroc in continuare si sanatate celor care nu mai pot decide pentru ei, din pacate alcoolul face parte din ei, este totul pt ei.
  14.12.2010 15:27 
ambii parinti alcoolici:(
Si eu trec prin cosmarul asta numit "alcool".Nu ma deranjeaza atat de tare acest fapt la tata ptr k totusi este barbat dar mama....am amennintat-o d atatea ori ca plec de aksa si nu o sa ma mai vada...si multe altele dar degeaba.zice ca mine si face ca ea...acum astept sa termin facltatea sa ploec odata pt totdeauna din casa asta....:(
  26.11.2010 19:42 
stiu cum este sa ai un parinte alcolic
si mama mea are probleme cu bautura ,si nu stiu cum sa o fac sa nu mai bea
  24.11.2010 22:58 
tatal meu e alcoolic
Oare ce s-ar mai putea scrie in plus fata de tot ce s-a povestit aici? E greu...mai ales cand vii acasa si o vezi pe mama ta iar cu ochii in lacrimi. Incerci sa te inchizi la tine in camera si sa ignori tot ce se intampla alaturi. Dai muzica mai tare in casti, incerci sa te gandesti la lucruri frumoase, dar in cateva secunde esti si tu alaturi de mama ta, rugandu-te sa se opreasca odata! Oare cer prea mult de la viata? Vreau doar o familie normal, un pic de liniste! Te intrebi unde si cu ce ai gresit. Incerci sa te porti si mai frumos decat de obicei cu el, sperand ca poate se va schimba...nimic! Ajungi sa vezi cu propriul parinte te jigneste, sa aflii ca nici macar nu te-ar fi vrut si nu intelegi cum cel de acum ceva timp care te ducea la 101 dalmatieni si te tinea pe genunchi, ajunge acum sa iti spuna ca esti un nimeni pentru el si ca nu mai are loc de tine in casa lui! E casa lui si asta incearca sa iti aminteasca in fiecare secunda! As pleca maine, dar mama...?! :((
  21.11.2010 19:11 
Parerea mea
Am citit o mare parte din articole si mi-am dat seama , ca desi tata e alcoolic , problemele mele sunt mici pe langa problemele altora . E cel mai greu , si cel mai nedrept ca un copil sa aiba un parinte alcoolic .
  04.09.2010 21:23 
alcoolismul
am un tata alcoolic cum pot sa-l ajut?mam saturat sal vad in stare de ebrietate din cauza lui avem probleme in familie!
  26.08.2010 10:57 
Doar dumnezeu va pote salva doar el este tatal nostru
Parerea mea ca trbuie sa te rogi mai intai la domnul inainte sa faci un pas ,el te va ajuta ,alcolismul este o problema foarte mare din cauza asta sufera foarte multi copii din cauza parintilor alcolici ,eu stiu pentru ca si eu am trait in haos de la 6 ani din cauza tatalui de-al doilea pentru ca si el beea foarte mult nu am avut o copilarie fericita si imi pare rau ca tatal meu a murit acum prea tanar 2010 din cauza alcolului.Dar eu iubesc pe toata lumea asa ma invatat tatal meu ce ma creat (Dumnezeu)poate nu sunt asa cum vrea el ,dar incerc ,si oamneni cei ce suferiti nu dati inapoi mergeti cu fruntea sus inainte nu va certati cu nimeni ,ci doar iubiti pe toti ,daca cineva te loveste cu o palma ,intoarcei si obrazul celalalt si ceretiva iertare , Va doresc sa aveti o fiata placuta ,fiti intelepti,ramaneti Domnul Amin
  16.08.2010 02:52 
mama... tot asa
Dragii mei, sunt in aceeasi situatie.. Mama e alcoolica si diagnosticata cu ciroza!! Eu sunt bine, mi.am croit drumul , ea depinde de mine financiar pentru ca are o pensie mizera pe care o da doar pe alcool si tigari.. Am vrut doar sa va spun ca va inteleg pe toti care ati postat aici. Tot ce vreau eu e sa se duca mai repede in lumea celor drepti pentru ca mi-a distrus tot in jur si inca incearca s-o faca. Sa-i dea Dumnezeu sanatate barbatului care m-a scos din mizeria asta!!! La asta m-a adus pe mine o mama alcoolica!!!
  06.08.2010 00:54 
mi-as da si viata in favoarea tatalui sa nu mai bea:(((
Sunt fata am 18 ani si vroiam sa spun ca mi-am facut timp si am citit aproape toate comentariile lasate din 2006 pana acum.Vad ca foarte multi adolescenti,adulti se confrunta cu aceasta problema ''alcoolul''fie ca are un tata o mama o sora un frate o ruda in familie,cred ca este absolut terifiant sa traiesti cu o asemenea persoana zi de zi si sa iti fie frica de ea.Eu am zis ca situatia mea este foarte proasta dar citind comentariile ii multumesc lui Dumnezeu ca am un tata care nu injura si nu isi bate familia numai ca ma confrunt cu aceasi problema bea:( .De 2 ani bea in fiecare seara nu exista seara in care sa nu fie atat de beat incat sa nu cada ori sa uite ce a facut .Nu stiu care este cauza..i-am tot spus am incercat sa-l inteleg sa vorbesc cu el..odata a inceput sa planga si sa spuna ca el nu vrea sa fie asa doar ca nu poate renunta .nu stiu ce sa mai fac plang in fiecare noapte ma cert cu el apoi imi pare rau nu vreau sa-l ranesc vreau sa-l ajut doar ca nu stiu cum:-< .ce vreau sa va spun voua nu va parasiti parintii in momentele in care ei au mai amre nevoie de voi..stiu ce simtiti :frustrare teama ura dezamagire v-ati dori tot cei mai rau pentru cel care consuma alcool dar nu asta e solutia.Trebuie sa fim alaturi de ei sa ii intelegem sa ii ajuntam ei sunt oameni bolnavi iar un bolnav niciodata nu va recunoaste ca e bolnav.Nu doriti raul parintilor ca pana la urma ei ne-au dat viata ne-au crescut cum au putut..:-
  31.07.2010 13:11 
taica-meu sucks
he. niciodata nu l-am suportat pe taica-meu. a renuntat la fumat acum 1 luna si mai bea ocazional cateva bere pe saptamana. as vrea sa bea ceva mai tare sa se apuce de fumat sa crape mai rapid, nu stiu cum de l-a gasit maica-meu pe idiotu' asta, ca ea are si facultate si bou' asta doar o scoala profesionala, si este si urat ca dracu' da' si era calic cand s-au cunoscut. spunea ca atunci parea o persoana tacuta si asta i-a placut , ca nu era un libidinos, dar el era tacut de prost ce era ca nu stia sa vorbeasca. acum mama intretine toata familia si el nu are putina recunostiinta.
  31.07.2010 08:28 
off!
Si tatal meu e alcoolic... nu se poate lasa... desi el zice ca se poate lasa cand vrea dar nu vrea. Din cauza alcoolului tata mia distrus copilaria, desi eram si inca sunt un elev foarte bun am fost rasplatit cu bataie si injurii. Cel mai greu e cand o batea pe mama si eram pus sa ma uit... acum am 17 ani si nu imi pot vedea mama batuta de un alcoolic, mereu intervin, uneori sunt gata sa ma apar violent si eu dar realizez ca nu e bn ce voi face... Tata sa certat cu frati, cumnati, vecini etc. si din cauza asta mi sau inchis si mie niste porti. AM fost amenintat cu moartea, lovit in testicule si multe altele! Stau acasa pt ca nu am unde sa ma duc... si in plus nu imi pot lasa mama singura!
  27.07.2010 16:41 
ambii parinti acoolici
e dezastru... Ceea ce ma doare cel mai tare este aceasta stare de confuzie, lipsa de incredere in sine, fustrari si tot felul de complexe de care nu reusesc sa scap pentru ca am ajuns la o varsta destul de inaintata si sunt tot in aceeasi casa cu ei. Simt cum ma golesc de energie supararile si frustrarile incat am ajuns sa ma complac, sa zac amortit in situatia asta din care in sinea mea imi doresc foarte mult sa scap dar nu stiu cum si la cine sa apelez. Prieteni am, doar cativa cunosc situatia de-acasa, probabil nu la adevarata gravitate, si pe care i-am adus odata sau de 2 ori acasa cand nu erau parintii. Iubita nu mai am de foarte multi ani, mi-e pe zi ce trece tot mai greu sa-mi deschid sufletul cuiva, pentru ca am facut-o de cateva ori si s-a sfarsit prost, bineinteles ca mi-a distrus de tot putina incredere pe care am avut-o in sine. Constientizez problema de la o varsta oarecum frageda, cred ca asta m-a ajutat sa n-o iau pe un drum gresit pana acum si stiu sigur ca n-o sa ajung niciodata ca parintii mei.
  21.07.2010 18:43 
si eu am mama alcoolica
mda...stiu cum e sa-ti fie rusine cu propria mama, la inceput imi era aiurea sa recunosc, dar chiar mi-e rusine..nu mai suport, cred ca din 10 zile ,7 le bea continuu. Bineinteles ca nu recunoaste si atunci cand o face stie sa dea vina pe mine, ca din cauza mea se intampla acest lucru, de parca eu i-am pus paharul in gura :-j. credeti-ma abia astept sa plec din casa asta..mi-e groaza..de fiecare data cand trebuie sa aduc un prieten acasa..cand trebuie sa plec cu ea undeva (gen la doctor..unde a si adormit rezemata de perete), mi-e groaza cand o vad cum isi ascunde sticlele prin casa..ma crede efectiv proasta..tot ce imi doresc este sa plec din casa asta cat mai repede si sa imi gasesc un drum in viata..oricum..un singur lucru stiu sigur..nu mai suport oamenii cu vicii..deci pe viitor voi incerca sa evit astfel de persoane.
  10.07.2010 01:34 
la fel..mama alcoolica
am citit mai toate parerile de pe forum..cam toti ne confruntam cu aceeasi problema..parinti,frati,rude alcoolice:|..nici nu stiu ce sa zic..in momentul de fata abia m-am oprit din plans si m-am linistit..am avut parte de o seara cu multe urlete plansete si scandal..simteam ca imi pusca capul la un moment dat..nu stiu cat mai rezist pana sa nu o omor cu mana mea..si nu glumesc...deja cred ca am probleme cu nervii din aceasta cauza..ma consum prea mult zilnic..mi-e rusine cu ea..si mi-e rusine sa le si spun prietenilor mei ce fel de mama am..:(..nu cred ca ar intelege si nu vreau sa ma priveasca in alt mod..dar nici nu mai pot tine in mine...asta e problema..de recunoscut bineinteles ca nu recunoaste ca e alcoolica..zice doar ca bea cate putin..si ca toata lumea bea..ceea ce e doar in capul ei..multe sticle cu alcool i-am aruncat..tot ce gaseam..deja sunt obsedata de lucrul asta..am impresia ca doar mie mi se intampla..deoarece prietenii mei nu se confrunta cu astfel de probleme si totul e roz la ei..spre deosebire de mine..parca ar fi o pata neagra..fara nuante de alb macar..oricum..din ce vad la ea..singura solutie pentru mine ar fi sa termin liceul si sa dispar la facultate...si de acolo sa imi fac viata mea..cu ea in casa in ncii un caz nu mai stau..orice s-ar intampla..pacat de tata..in locul lui de mult as fi divortat..nu stiu cum mai suporta o asa femeie..dar cum am citit si mai jos..nu trebuie sa avem mila de ei..caci ei nu se gandesc deloc la noi..si cata suferinta ne aduc..asa ca..noi copiii de aloolici..sa fim tari..si sa incercam sa trecem peste..sa lasam in urma toate acestea..sa ne construim un drum al nostru..departe de alcool..va doresc numai bine!
  06.07.2010 00:13 
mama alcoolica
buna...am 18 ani si trec de cind ma tin minte prin asa ceva.Tatal meu a decedat din cauza asta cu 3 ani in urma,mama atunci era peste hotare avea doar 40 de ani.Ma simt singura si stresata tot timpul mai ales cind mami vine acasa....e doamne fereste bea zilnic si face lucruri rele si neplacute(nu va pot reda in cuvinte).Sincer nustiu cit voi rezista am ramas numai cu ea...prietenii nu ma inteleg,iar baiatul cu care ma intilnesc nici nustiu ce reactia va avea..mai bine zis cine va accepta asa ceva...
  02.07.2010 19:15 
alcoolu pzdii
acest articol e k sa nu zici k nu e ... nu t poate ajuta cu nimik ... doar schimb d pareri ji atat ... k ji tata e alcoolist ji pur ji simplu ma terorizat ...
  24.05.2010 00:59 
tata e alcoolic
tata e batran si bolnav e alcoolic a distrus-o pe mama 46 ani, m-a traumatizat si pe mine,fetita mea este inginer si nu-l poate suporta,sare la bataie le incasa mama care statea cu el,face scandal din orce ,toata lumea il fura vorbeste rau de mama care-l spala ca pe bebe cind facea pe el.Eu nu locuiesc cu el,de 7 luni mama este la mine fiind foarte bolnava are alzaimar dementa severa a suferit atacuri cerebrale are hemipareza dreapta hta,o mana i-a sarit din umar si nu o poate folosi doar partial ce folos ca a muncit tot ce a fost greu toata viata eu de 25 ani stau la casa mea deci nu avea de ce sa se chinuiasca mama atat de mult de 18 ani sunt la pensie amandoi si acum ii spune ca nu o mai vrea o traumatizeaza si acum la telefon sincer parerea mea astfel de oameni trebuiesc tinuti departe nu merita nimic ei nu se vor schimba niciodata dar vor rani permanent pe cei din jurul lor.
  18.05.2010 19:35 
Nici ai mei :((
In momentul asta mama mea e rupta de beata :(...tata vine acasa in cateva ore si nu stiu ce o sa se intample...:(( Nu ma asteptam sa bea..de obicei nu bea cand vine tata acasa ca-i e frica...sper sa reusesc sa ii seara cat de cat betia intre timp!
  15.05.2010 15:32 
mama alcoolica
din pacate mama mea este alcoolica,este ingrozitor sa privesti cum o persoana draga tie se distruge sa incerci sa o ajuti si ea sa nu te lase.Cand nu bea e o persoana deosebita dar cand bea se cearta cu toata lumea,cauta scandal din orice cu toata lumea nu doar cu mine.Pe langa ea si viata mea a avut mult de suferit,nu mai sunt cum eram.Permanent sunt stresat, ma gandesc cu cine se mai cearta,oare iar bea?Este cumplit sa ai un parinte alcoolist.Am incercat in fel si chip s-o ajut si n-am reusit asa ca am decis sa-mi vad de viata mea,incerc pe cat posibil sa ma detasez de conditia ei pentru ca daca nu,sunt convins ca pe langa ea ma pierd si eu.
  04.04.2010 21:58 
my mom
Vreau sa va cer sfatul pt. ca mama mea este alcoolica si nu gasesc nici o metoda ca sa o fac sa se lase da baut. As avea nevoie de ajutorul vostru.N vreau ca parintii mei sa se desparta.
  17.03.2010 15:36 
sotul meu e alcoolic
DATI MI UN SFAT
  05.03.2010 13:44 
alcolismul
a avea un alcolic in casa eu consider ca este cea mai mare pedeapsa pe care trebuie sa o tragi toata viata.te distruge mental si pe tine cel care nu folosesti deloc alcool.
  05.03.2010 13:42 
alcolismul
a avea un alcolic in casa eu consider ca este cea mai mare pedeapsa pe care trebuie sa o tragi toata viata.te distruge mental si pe tine cel care nu folosesti deloc alcool.
  16.02.2010 17:35 
2 parinti alcoolici
buna vad ca din 2006 oamenii tot scriu , dar nu am gasit nici un articol cu...parintii mei s-au tratat, sunt bine.. Doamne ce nenorocire, la mine taicamiu bea si bate tot ce prinde mama pemine, eu am plecat de acasa dupa liceu si acum bea si maicamea ca sa isi inece amarul ca sunt departe si ca are un sot betiv. deci...ce sa mai zic??? mau distrus psihic, nu pot avea o relatie, devin "violenta" imput chestii partenerului, condamn, impulsiva fizic inca nu sunt, dar credca nu mai am mult. Am stat si am analizat viata mea pana la 14 ani taicamiu bea numai de sarbatori...deci numare scofata de la 14 ani bea cat vrea el de mult oricand vrea el, iar eu am 28 de ani...deci viata mea e in 2 capitole pana acum iar al 3lea nu va mai fi...pt ca nu il pot face : nu am incredere in mine, nu am incredere in celalalt, nu sunt sgura ca iubesc dar in acelasi timp nu ma pot desparti pt ca voi fi in cadere libera si nu stiu cum o sa pic(nu am siguranta ca voi pica in picioare) si asta din neincredere. In orice caz...copii dragi cara mai sunteti acasa cu nenorocitii, plecati si sa nu va mai pese, daca nu...cand face scandal vre-unul dintre ei chemati politia si o sa ii ia, la mine l-a luat pe taicamiu si la internat la dezalcolizare cu forta si s-a sperat asa de tare ca de 2 ani avem si noi liniste...beau amandoi in continuare dar eu nu mai aud nimic, sunt in bucuresti ei sunt in oras la ei, dar cel putin s-au mai calmat apele...singura chestie care ii mai zgaltzaie este politia---frica, altceva nu, puteti sa plangeti si sa iubiti si sa va fie frica si sa le explicati si sa va fie si rusine de rusinea lor...si cate simai cate...nu se va intampla NIMIC, plecati de acolo, fiti puternici ca nu au cum sa va distruga, si apoi lingetiva ranile, pt ca tre sa fiti puternici ca sa luati viata in piept si sa nu va darame. Mult noroc
  10.02.2010 21:11 
Si mama....
Si mama mea este alcoolica...si face mereu urat cand bea.Nu stiu ce ma voi face cu ea,deja mi-a amarat zilele pana acum.Ma uit la alti copii ce viata fericita au fara problemele mele zilnice...Nu vreau sa imi plang de mila..in fine...nu va doresc niciuna sa pateasca ce patesc eu zilnic.
  09.02.2010 22:00 
alcoolicii sint foarte vulgari
AM SI UN BUNEL ALCOOLIC SE COMPOARTA URIT!! AM HOTARIT SA MA ADRESEZ LA PRIMARUL DIN SAT SAR NU L-A AJUTAT!ASTEPT UN SFAT CUM SA PROCEDEZ IN ACEST CAZ. DACA EL FIUL CIT CU CUTITUL NU L-A UCIS!SI EU AS VREA SI PENTRU MINE UN PSIHOLOG PENTRU ADOLESCENTI! MULTUMESC!
  27.01.2010 18:54 
duca-sar pe pustii
si sotia mea e alcoolica o sa piarda si locul de munca
  20.01.2010 09:29 
alcool
alcoolul o boala grea
  10.01.2010 04:44 
atentie!
nu poti ajuta un alcoolic(a)sa renunte la acest viciu daca nu coopereaza,tatal meu e alcoolic,dar poti sa pleci din acel mediu-oriunde!,pentru ca daca continui sa ramai iti va distruge personalitatea,te va distruge pe tine ca om!,chiar daca esti un copil si nu ai unde merge,trebuie sa incerci sa pleci,si nu uita nu este rusinea ta!,este rusinea lui,
  26.12.2009 21:49 
Aceeasi situatie
Aceeasi situatie doar ca eu stau doar cu mama si ma doare cand vad ca se autodistruge...si pe langa ea ma distruge si pe mine...mi-e foarte frica de ea cand bea pentru ca in urma cu vreo 2 ani era sa ma omoare,pentru ca era beata si m-a batut din senin pana nu am mai avut aer...deja chiar nu stiu ce sa fac de nimeni nu asculta...
  30.11.2009 06:40 
Chiar nu mai stiu ce sa fac
La fel si eu, este vorba despre mama mea. Este ora 6.37 dimineata, sunt treaza de la 5.00 si chiar in acest moment mama mea este "alcolizata". Imi iubesc parintii chiar daca si tatal meu e la fel dar nu stiu ce sa mai fac, cum sa reactionez, cum sa le vorbesc... Lucrez si lucrez degeaba, bani nu am sa plec. Copilarie viata grea...
  26.11.2009 20:56 
stiu cum e cu un astfel de parinte
Si eu trec prin aceleasi probleme cu mama,dar chiar imi este rusine sa spun cuiva.Prietenii nu ma sprijina cu nimic si nu imi dovedesc ca pot avea incredere in ei.Prefer sa nu ma exteriorizez prea mult si urasc alcoolul.Il urasc pentru ca mi-a luat increderea de sine,mi-a distrus adolescenta,si cred ca imi va distruge viata(indirect-pentru ca eu nu pun nici macar o picatura de alcool in gura!) Acest articol este complet adevarat...din pacate! Le doresc numai bine tuturor celor cu astfel de probleme!
  22.11.2009 22:09 
...
eu stau acum si beau dintr`o sticla de 2 l si plang si beau si plang si beau si tot asa. m`am saturat sa plan si sa beau...
  20.11.2009 19:59 
Alcoolul in cazul tatalui meu
Si eu am un tata alcoolic. Nu e vb ca bea de 2-3 ori pe zi dar cand e hotarat sa bea goleste toate sticlele. Mama ii tot explica ca o ajunga rau daca o sa continue, dar tata reactioneaza violent, face scandal, arunca lucruri, tipa, injura, o data a si ridicat mana la mama. Eu stau in camera si ascult scandalul, uneori de frica sa nu ridice mana la mama ma duc sa stau cu ea. Cum pot sa apelez la Asociatia Alcoolicilor Anonimi? El nici in ruptul capului nu vrea sa accepte k are o problema. O sa creada k il consider alcoolist si n-o sa rezolv nimic cu asta.
  28.10.2009 09:00 
alcoolism
si eu caut un tratament naturist pentru alcool va rog daca aveti o reteta sa mi-o trimiteti
  22.10.2009 15:19 
buna
sa nu ma intelegeti gresit dar in dodeauna sa va ascultati semeni
  05.09.2009 20:33 
Sfat pentru adolescentii care convietuiesc cu alcoolicii
Alcoolismul este extrem de greu de suportat de adolescentii care fac parte din astfel de familii... sfatul meu pentru voi, cei care treceti prin asa ceva, fiti puternici si suortati pana puteti fii pe picioarele voastre, iar de indata ce va puteti descurca singuri plecati si faceti-va un viitor departe de calvarul asta... pentru nimic in lume nu acceptati sa va distrugeti viata. Am trecut si eu prin asa ceva. NU ACCEPTATI SA VA DISTRUGETI, voua va e mila de ei... lor nu le e de voi....
  05.09.2009 17:05 
mama alcoolica
buna ziua, am 18 ani si am o mama alcoolica,nu stiu cum sa o ajut sa scape de acest obicei, a promis de foarte multe ori ca se lasa de bautura, dar nu a fost asa. Toata ziua bea si face numai scandaluri si eu deja mi-am pierdut orice speranta ca s-ar lasa vreodata de baut. Nu stiu ce sa mai fac. As fi foarte bucuros daca m-ar ajuta cineva, cu ceva sfaturi pentru ca pur si simplu nu mai stiu ce sa fac. Si tata a incercat sa o convinga de multe ori sa se lase de acest obicei, dar nimic...
  16.08.2009 12:25 
.. re-repetare
..tatal meu, a baut mereu, este un om balind, insa bea mereu,se trezeste pentru a se imbata..pentru asta traieste...sotul meu..estye un om bland..suntem impreuna de 18 ani..bea din primul an al casniciei noastre..n-are rost sa intru in detali...iar acum..daca mai pot face fata..fiul meu///are 17 ani si...bea..bea mult..se intoarce acasa dupa miezul noptii..beat..asta noapte, cred ca a intrat oarecum in coma lcoolica, nu mai respira,ba respira sacadat,avea puls 130..am 36 ani..sunt asistent medical..si..am ramas linga el..pina dimineata..sa il ajut..toata noaptea mi-am privit fiul in agonie..sotul meu..care dormea in dormitor..nici nu am venit sa vada ce se intimpla..pentru el totul e forte normal, eu sunt cea care ma agit degeaba..as intreba si ma intreb...merita oare sa continui sa ramin linga ei?..sa plec eu?sa ii alung pe ei...vreau o viata..o familie normal nu un cosmar..PS.nimeni nu recunoaste (sotul si fiu)ca ar consuma alcool.. Daca cineva are un sfat ..il ccept cu palcere.
  01.08.2009 09:54 
si eu am precut prin asta
Si eu am patit acelasi lucru cu mama mea. Acum este mai bine, dar am trecut prin multe:injurii, umiliri in public...fara sa pot face nimic. Totusi m-am realizat foarte bine pt. ca am avut putere sa lupt, lucru pe care ti-l doresc si tie!
  27.07.2009 03:19 
mama mea alcolica
si eu am dus o copilarie zdruncinata,si acum ca am 21 de ani ma mai afecteaza comportamentul ei atunci cand este beata...mai rau ii baga lui taicamiu tot felul de neadevaruri despre mine ...si tot ce se intampla rau in casa ajunge fix in capul meu...eu sunt de vina pentru toate ...am suferit muuuult din cauza ei..si ink mai sufar...
  25.07.2009 17:26 
sugestie
Pentru cel sau cea ce a scris anterior: fugi de acolo daca ai posibilitetea, daca nu iti permiti sa te muti sau esti prea mic (nu stiu ce varsta ai), cauta ajutor: la politie daca devine violent, la prieteni, rude, orice! Din proprie experienta iti spun, ca dezalcoolizare cu sila nu se poate, sa incerci sa il responsabilizezi e imposibil; sanatatea ta mintala trebuie sa fie pe primul loc! Nu il lasa sa te distruga!
  22.07.2009 21:51 
nu mai am mama doar un tata alcoolic
am un tata alcoolic care mi-adistrus mie viata si a bagato pe mama in pamant....mama mea a murit de ciroza am avut cea mai buna mama din lume care m-a iubit atat de mult incat si-a distrus viata langa un alcoolic,dupa moartea lu mama l-am internat pe tata la dezalcoolizare s-a lasat de baut pentru o luna acum sa apucat iara si ma distruge psihic cu vorbele.nu stiu ce sa fac k tin la el dar nu mai vreau sa stau langa el k ma distruge de tot,dar nici nu vreau sa il las singur mi-e mila de el,mi-e atat de dor de mama simt k nu mai am nimic,ce sa fac nu mai pot......
  08.07.2009 22:52 
Participarea la sedintele AA ar fi cel mai bun lucru din lume pentru acesti oameni! Problema mea e ca parintii mei nu se considera alcoolici. Stiu ce vorbesc, pentru ca sunt psiholog, si , din pacate, chiar pe parintii mei nu ii pot ajuta. Pentru ca nu vor. Nu recunosc faptul ca au o problema. Am probleme din ce in ce mai mari cu ei, si daca mai e cineva in situatia asta, as aprecia un sfat, sau orice parere... Va multumesc. Adresa mea e comanmonica77@yahoo.com. Astept pareri pertinente.
  10.06.2009 16:58 
alcoolismul
alcoolismul este o boala evolutiva!primul pas pentru restabilirea sanatatii este de a recunoaste faptul ca esti alcoolic.cel mai bun tratament este participarea la sedintele de grup AA
  26.04.2009 12:42 
parinti alcoolici
Si eu am parintii alcoolici si din pacate mi-am petrecut o buna parte din viata incercand sa rezolv problema asta si sa nu ma mai simt rusinata. Stiti la ce concluzie am ajuns? Ca si noi avem o viata care se duce de rapa din cauza lor: ne inbolnavim, ne consumam inutil pentru o vina care nu e a noastra. Nu suntem noi cei care le ducem paharul la gura, nu din cauza noastra s-au apucat de baut(si daca ar fi asa, tot nu suntem responsabili pentru decizia lor). Sa intelegem ca ei nu se vor simti niciodata rusinati de ceea ce fac, de ce am fi noi? Eu zic sa le "respectam" decizia si sa ne vedem de viata noastra!
  15.03.2009 12:20 
Nu plangeti dupa ei priviti inainte pentru viitoru Fostru
Am avut o copilarie intr-o familie de alcoolici.Singura mea scapare din acest cerc a fost scoala,eram fericita sa stiu ca am un loc unde sa petrec jumatate de zi departe de casa .Am trecut prin momente dificile in care ma gandeam sa fug de acasa sau sa inghit pastile dar cred ca dumnezeu ma ajutat sa merg mai departe si sa ma feresc.Sfatu meu e ca nu se merita sa plangeti dupa alcoolici,nu se vor vindeca niciodata .Ganditiva la viitoru fostru si cum ati vrea sa fie si luptati pentru el nu pentru cei care vor sa vi-l distruga.Iar cand puteti incercati sa plecati din acel loc cat mai departe ,lasati la spate tot si nu fi-ti influentat de alegerea parintilor.Ei au ales pt ei, voi decideti pt voi.
  11.03.2009 09:35 
Vreau sa trec peste
Ce pacat ca cei care sufera in urma viciilor parintilor suntem noi copiii de parinti alcoolici. Am deja destui ani incat sa nu mai fiu considerat copil, dar inca tot am probleme psihice legata de minunata mea copilarie inecata in alcoolul celor care ar trebui sa ma sprijine si sa ma indrume. Au fost mult prea multe zile in care am plans pentru ca nu era nimic de mancare, pentru ca nu erau bani , dar pentru bautura zilnica existau. Au murit, dar ce a ramas in urma lor doar eu stiu. Imi e frica sa imi intemeiez o familie, sa fac un copil, sa fiu fericita sa am incredere intr-un om
  05.03.2009 19:20 
mama mea are probleme cu alcoolul ,da sunt zile saptamani cand nu pune gura pe alcool se poate abtine chiar poate bea un pahar de bere la masa si nu are nimik.da in schimb cand incepe sa bea e ascuns nu se apreste cu zilele chiar saptamanile si eu nu stiu ce sa ii fac ea zice ca nu e alcoolica ca se poate abtine numai cand e suparata bea.este mama alcoolica?ce trebuie sa fac sa o conving .va multumesc
  22.01.2009 21:16 
cum sa treci s sa iti ajuti parinti
trebuie sa iti sprijini parinti si sa incerci sa nui lasi sa mai bea nu trebuie sa te lasi vazuta k nu mai poti sprijino s incearca sa nu prea o lasi singura pa
  19.01.2009 17:35 
opinia textului
in opinia mea este adevarat ca noi tinerii ne izolam si ne inchidem sufletele ...dar pana cand?..nici noi nu mai putem ..stiu din propria experienta...mama mea e alcoolica...ea nu rezista o zi fara alcool...problema este ca ea bea si la serviciu..si vine acasa beata..tot timpul se cearta cu tata...m-am saturat..ne injura ..isi bate joc de noi...azi tata ia tras o palma...nu mai pot...eu rezist dar nustiu cat va mai putea rezista fratiorul meu..cand se cearta ei fratele meu sp ca vrea sa moara...ca nu mai suporta ...si ma ingrijoreaza...tata mi-a sp ca vrea sa divorteze...Mama are alcoolul in sange ..nu stim ce sa mai facem..ne face de ras...si se distruge..nu recunoaste ca e alcoolica...de la un timp nu mai bea bere ci bea votca...iam ascuns 3 sticle de votca pana aqum...nu stiu ce sa mai fac ...Daca vreti sa imi dati sfaturi sau sa ma ajutati va rog sa ma contactati pe:stefy_roxy11..VA MULTUMESC
  19.01.2009 13:25 
Raspuns pentru Ionela
Buna Ionela, Am trimis intrebarea ta psihoterapeutului nostru Lena Rusti si iata raspunsul care speram sa iti fie de folos: "Dependenta de alcool este o boala grava, de care de cele mai multe ori persoana nu se poate vindeca singura, caci prin intrarea in sevraj isi poate pune chiar viata in pericol. Daca tatal dvs chiar vrea sa faca ceva pentru el si pentru familie, va trebui sa aiba suportul vostru sis a inceapa prin a se interna intr-un spital care are o sectie de dezalcolizare sis a inceapa acest lucru sub supraveghere medicala. Alcoolicii insa de multe ori isi neaga problemele si au sentimentul ca sunt in control, ca s-ar putea lasa oricand, dar nu vor. Daca acesta e si cazul tatalui dvs, oricat de dureros ar fi, e bine stiti ca schimbare cu de-a sila nu se prea poate. Chiar daca l-ati interna,nu o sa il puteti tine mereu sub supraveghere si va putea foarte usor sa distruga in 30 de minute un efort de luni de zile. Puteti incerca s ail convingeti sa isi faca analizele medicale. Uneori niste rezultate proaste ii pot motiva pe alcoolici sa isi schimbe stilul de viata. Intelegeti insa ca sunt diferite feluri de iubire si ca tatal dvs va iubeste, dar nu asa cum va doriti dvs., caci poate nu e pregatit sa faca schimbari in stilul de viata doar din iubire. Si daca nu le face pentru dvs, singura varianta ar fi sa gasiti o cale prin care sa le faca pentru el insusi. Dincolo de toate, sa stiti ca nu e vina dvs, nici responsabilitatea ca lui sa ii fie bine, atata timp cat este o persoana lucida, care poate face propriile alegeri pentru viata sa".
  13.01.2009 16:21 
Ce pot face pt tatal meu?
Ma numesc Ionela, am 18 ani si am un tata care e alcoolic, se imbata si de 2-3 ori pe zi, cand este treaz e un tata bun dar cand e beat imi vorbeste foarte urat, iar cand mama ii mai spune ca o sa plece pt ca s-a saturat, el ii raspunde ca nu-i pasa nici de ea si nici de mine si de sora mea mai mare, sa plecam ca el nu o sa ne caute. Ma raneste foarte tare cu vorbele astea, simt ca nu ma iubeste deloc. El e sofer pe tir si odata am fost cu el si a condus beat, nu cred ca e constient din moment ce mi-a pus si mie viata in pericol. A doua zi i-am spus ca mi-a pus si mie dar si lui viata in pericol, ca puteam muri la care el mi-a raspuns ca ce avea, ne puneau doua cruci pe marginea drumului din Franta, am ramas marcata cand am auzit ce poate sa-mi spuna. Am incercat sa-i vorbesc de foarte multe ori si pe un ton cald si calm, si nervoasa, si plangand implorandu-l sa renunte la bautura ca nu-i face bine, imi promite atunci ca nu o sa mai bea dar nu reuseste sa se tina de cuvant. Il iubesc foarte mult si de aceea ma simt asa de neputincioasa ca nu pot sa fac nimic pt el, va rog ajutati-ma, dati-mi un sfat, cum sa-l ajut din moment ce el nu vrea sa apeleze la un psiholog si nici nu recunoaste ca e alcoolic, spune ca vrea sa se lase de baut dar dorinta de a bea e mai mare. Ajutati-ma va rog, astept un raspuns, un sfat. Multumesc mult
  02.01.2009 14:14 
frate alcolic
Fratele meu mai mic, este alcoolic. Atunci cand este beat este de o violenta iesita din comun. Va rog ajutati-ma ! As putea, dar nu vreau sa-i fac rau !
  06.12.2008 22:36 
Tot ce scrie aici seamana cu comportamentul tatalui meu din ultimul timp, dar imi este frica sa realizez ca el chiar se confrunta cu aceasta problema grava. E foarte dificil sa traiesc cu el in casa, pentru ca mereu are stari de spitir diverse si se comporta uneori deplorabil, alteori perfect. Chiar nu stiu cum vor decurge lucrurile! Oricum, articolul mi-a deschis ochii si acum constientizez ca mama a acceptat problema lui si nu are de gand sa faca nimic, dar eu am dreptul la o copilarie si voi lupta pentru ea, fie chiar si cu alcoolul.
  10.11.2008 21:51 
Durere
Si eu am un frate alcoolic. Simt o durure sfasietoare, familia noastra e distrusa, am incercat sa le ajut, nu are vointa. Ajutati-ma.
  30.10.2008 12:39 
Tristete depresie
Am un sot fost dependent de alcool acum la o varsta abstinent dat. diabetului violent dezechilibrat in familie, cu functie publica importanta in judetul respectivdar mai greu depistabil dat. comportamentului dublu f.f.f. violent in familie nu prea stiu ce e de facut
  28.10.2008 14:52 
STRIGATOR LA CER
Caut ajutor contra alcoolului, parintii mei se inec in alcool si din cauza asta risca sa isi piarda casa. Nu si-au mai platit datoriile. ASTEPT SFATURI. MULTUMESC.
  17.10.2008 00:24 
Alcool...
Chiar inteleg ce inseamna sa ai in familie un alcoolic! Scandal... batai... rusine! Acesti oameni traiesc numai pentru alcool! Asa e tatal meu.
  16.10.2008 22:34 
Si eu trec prin asta
Intr-adevar alcoolismul este o boala grava,prin care consumatorul de multe ori nu o recunoaste. Dar mai grav este pentru familie si anume sotie si copii pentru trebuie sa-l suporte pe ANIMALUL care nu se mai satura de inghitit alcool. Pentru el motiv de a bea exista tot timpul: cand moare cineva, cand se naste, cand se casatoreste, la serviciu, acasa, cand este bucuros sau stresat. Nu stati in calea alcoolicilor! Sunt periculosi! Fugiti cat puteti daca v-ati irosit o per. din viata cu ei sa-i reabilitati si ati constatat ca ei nu vor sa se lase de acest viciu chiar daca ati fost la AA. Sunt niste nimicuri! Va distrugeti copiii! Ganditi-va la trairile interioare ale acestora la TRISTETEA, JENA, SI LIPSA DE INCREDERE IN SINE! Sa nu devina si ei la fel, Doamne fereste!
  15.10.2008 17:31 
Va rog ajutati-ma!
:(( sunt dependenta de alcool! Sunt singura nu neg asta, si ori de cate ori spun ca nu mai beau asa de mult se iveste o ocazie cand beau iarasi si o i-au de la inceput:( am 30 de ani si cred ca viata mea se va termina curand daca voi continua asa. Imi este atat de greu sa nu mai beau. Va rog ajutati-ma daca stiti cum sa ma las de aceasta bestie care ma poseda numita "alcool". Va multumesc mult.
  05.10.2008 16:15 
De ce eu ?
De ce trebuie sa suport eu toate certurile? Cand termin scoala ma mut si imi bag pl in neamu' lui.
  17.09.2008 05:33 
Antialcool
Fratele meu are aceasta problema si prin urmare am accesat multe site-uri despre terapii antialcool. AAA... exista in Bucuresti, Cluj, Sibiu etc in destule orase insa nu te poti interna acolo ci este ca suport dupa dezintoxicarea de la spitalul regional. Acolo se fac sedinte de psihoterapie in grup, ceea ce e foarte important. Exista si un centru de permanenta in comuna Sura Mica langa Sibiu. Am accesat si diverse site-uri cu tratamente naturiste. Am vazut ca multi dintre voi recunosc ca au aceasta problema si chiar ei au scris, ceea ce face ca problema sa fie pe jumatate rezolvata. Acum fratele meu urmeaza un tratament cu Fito-Antialcool forte. De circa 2 saptamana in care a avut deja o recadere de 3 zile, insa tratamentul e la inceput si speram ca dublat de vointa sa isi faca efectul. Se poate da si celor care nu vor sa urmeze acest tratament ca e pe baza de picaturi, dar e usor mai complicat pentru ca trebuie sa-l faci sa renunte la cafea si bineinteles la tentatie. Acum caut tot felul de adrese pentru hipnoza antialcoolica sau acupunctura, am scris chiar si unui bioenergoterapeut renumit care din pacate a spus ca nu e compatibil cu fratele meu si nu-l poate ajuta. In speranta ca v-am raspuns cat de cat sau ca v-am facut sa va intetiti cautarile concluzionez: Nu va lasati! Trebuie sa fie un remediu, chiar daca noi nu-l gasim inca, macar strigatul nostru de ajutor sa fac pe cineva sa scrie si sa dea un remediu care a avut efect. De Fito-antialcool forte am citit ca e destul de eficace.
  09.09.2008 12:20 
Cum sa scap de alcool?
AS VREA SA AFLU CUM POT SA SCAP DE ACEASTA BOALA ALCOOLICA.
  07.09.2008 14:19 
Sfat
Eu cred ca alcoolul devine ca orice drog un fals antidot impotriva starilor negative de neimplinire emotionala, confuzie, apatie, diperare etc. Alcoolimul e ceva foarte grav, pentru ca aparent pare inofensiv, insa acest fenomen se face vinovat de accidente de tot felul, delicte penale, dezbinarea familiilor si o proasta educatie si un sac de sechele copiilor. Da, din cate ai spus, prezinti semne tipice de alcoolism, faptul ca constientizezi, e deja un pas inainte, sfatul meu este sa iti faci prieteni care nu beau, sa eviti distractiile cu alcool in schimbul altor actiuni placute, incearca un sport, gaseste-ti un iubit, cauta un inlocuitor nedaunator la alcool, bea ceai, fa dragoste, daca nu iei masuri acum pe viitor va fi si mai greu.
  30.08.2008 16:31 
Alcool
Si eu am o mica problema cu alcoolul sau cel putin asa mi se pare. Aproape toata familia mea are probleme cu alcoolul, tatal meu de cativa ani, mama mea de vreo 2, bine sa nu lungesc cu unchii si matusile care sunt destui si ei. Eu tot timpul am facut ce-am vrut. Si probabil si prietenii pe care i-am ales nu au fost prea buni. Am inceput sa beau cam de prin clasa a 7-a. Si beam de cele mai multe ori doar ca sa fiu si eu ca si toti prietenii mei. Ce vreau sa zic eu este ca era ceva normal ca in fiecare seara sa ne luam 2-3 peturi si sa bem in parc. Eram mica pe atunci si nu credeam ca ma voi confrunta cu alcoolul mai tarziu. Majoritatea prietenilor mei de atunci, in ziua de azi sunt oameni normali, nu au probleme cu bautura. Insa la mine a fost altcumva. Stiti foarte bine cat de tare este afectata increderea copilului cand are un parinte alcoolic. Ei bine, asa sunt si eu mai slaba de inger. Am 17 si de fiecare data cand ies in oras nu ma mai stiu opri de la primul pahar. Ma apuca cateodata pofte dimineata sa beau ceva si asta ma ingrijoreaza si mai tare. Am ajuns sa beau atata de mult incat sa stiu ca nu m-am ametit macar si sa-mi fie rau. Daca nu bea nimeni cu mine, n-am nimic si beau singura nu ma deranjeaza. Ei bine eu din cate stiu alcoolismul este singura boala din lume in care bolnavul nu recunoaste ca e alcoolic sau chiar daca recunoaste spune ca se poate opri oricand. Incep sa-mi dau seama ca nu o sa ajung bine, si as vrea sa stiu daca chiar sunt alcoolica sau e doar in mintea mea? Nu vreau sa vorbesc cu niciun psiholog asa ca daca puteti si vreti sa ma ajutati daca nu, nu ma trimiteti la psiholog. Va multumesc
  30.08.2008 12:40 
S eu am aceias problema
Si eu trec prin aceasta suferinta care mi-a omorat sufletul inima... acest chin ma doare, ma chinuie.
  14.08.2008 12:02 
Tatal meu e alcoolic
Tatal meu este alcoolic, bea pana isi pierde mintile, parca inebuneste, o bate pe mama ,pe fratele meu si pe bunica mea, vrem sa-l ducem la un centru de dezalcoolizare, nu stim cum sa procedam, ne e de stat cu el in casa, am sa ma trezesc ca o omoara pe mama, mama a solicitat dezalcoolizarea politistului din sat si el nu a vrut sa sune la dezalcoolizare. Ajutati-ma va rog, spuneti-mi ce sa fa? Adresa mea de mail este: maryu_19@yahoo.com
  06.08.2008 15:26 
Mama mea este alcoolica
Am 15 ani iar mama mea este alcoolica. Caut linistea si pacea pe care nu am avut-o din cauza ei. De cate ori vine de la servici beata tata o bate ba chiar a ajuns sa o dea afara din casa. Chiar daca am discutat cu ea de atatea ori bea in continuu. Am tipat la ea, am jignito in speranta ca se va lasa de acest viciu, dar nu am rezolvat nimic. Tot ce imi doresc este sa o fac sa scape de dependenta asta. Numai asa pot sa fiu linistita si eu pentru ca imi este rusine de faptul ca mama mea bea si nu stiu cum sa o ajut. Va rog din suftelul meu ajutati-ma sa rezolv aceasta problema. Emailul meu este "deea_93deea@yahoo.com"
  25.07.2008 11:37 
Impresinonant de multi
Incredibil cate persoane au aceeasi problema, atunci cand treci prin asta te intrebi oare cati copii au mame alcoolice... iata ca sunt multi. Este o lupta imposibila dupa parerea mea, mai ales in momentul in care se fac toate sacrificiile pentru persoana in cauza, cand pe parcursul a 2 ani trece prin nenumarate serii de tratament anti alcool, totul depinde de vointa sa, de puterea de a lupta cu viciul sau.
  17.07.2008 18:03 
nu stiu cum sa procedez....daca ma pote ajuta coineva?
tatal meu este alcolic ,dependent de o viata.m-am gandit sa il duc la o asociatie de alcoloci ,un centru dar majoritate oameniilor imi spun ca sunt prost tratati,si cel mai mare risc este sa inebunesca,asta imi spune toata populatia pe care o cunosc.ce sa fac?sau cum ar trebui sa procedez.........pe zi ce trece este tot mai rau,este in ultima etapa,bea pana isi pierde constiinta,si neaga tot,nu recunoaste nimic,va rog spuneti-mi cum ar trebui sa procedez????????????????''
  04.07.2008 15:17 
Necaz
Am si eu o prob la fel..
  14.06.2008 10:30 
mama mea este alcolica
Va rog spune-ti-mi si mie sedii in bucuresti ale alcoolicilor anonimi.
  18.05.2008 23:23 
suck my dick father
si tata bea rar deja am inceput sa-l urasc din cauza lui fac criza de nervi si m-am apucaat de fumat acuma 5 ani adik pe la 11 ani din cauza lui il urasc
  31.03.2008 23:53 
Alccolul si violenta
Socrul meu este alcoolic si ff violent soacra mea traieste un cosmar la fel si noi a vrut sa-l omoare si pe sotul meu, e un calvar.
  27.03.2008 16:00 
Mama mea
Si mama mea bea, este bolnava de diabet si bea in fiecare zi in timp ce ia medicamente. Nu stiu cum s-o conving sa nu mai bea. Ea zice ca nu e alcoolica.
  19.03.2008 21:05 
Alcoolul mi-a luat tot
Am 30 de ani si singurele mele mosteniri sunt 3 certificate de deces de pe urma alcoolui (mama, tata si fratele). Am ajuns sa imi doresc un singur lucru: LINISTE!!!! sa nu aud urlete, tipete, scandaluri. In copilarie, la intrebarea ce vrei sa te faci cand vei fi mare raspunsul meu era calugarita din aia care sta singura in varful muntelui.
  28.02.2008 12:57 
Alcoolic
Nu stiu, cred ca sunt pe cale sa devin alcoolica. Tatal meu este, sotul de asemenea si eu beau oricum prea mult decat e nevoie. Nu stiu cum sa scap, imi tot propun ca astazi nu beau nimic dar prin casa e bautura peste tot si eu nu reusesc sa ma abtin. Nu ma imbat dar totusi stiu ca nu trebuie sa beau zilnic. Cum sa fac sa reusesc sa nu mai beau?
  25.02.2008 16:51 
Din cauza alcoolului
Si eu am un tata alcoolic adica se poate abtine, dar de multe ori se enerveaza transpira foarte repede, de-a lungul timpului "s-a ramolit" si-a pierdut mult din capacitatea fizica, are usoare tendinte de dezechilibrare. Nu e numai de acum. Se intampla de cand eram la gradinita si eram ultimul copil dupa care venea parintele... din cauza daca ii zic sa mai lase din bautura este incapatanat, refuza... de multe ori exista certuri in familie si de cele mai multe ori doar din cauza asta... pe langa faptul ca ei in special mama isi varsa nervii pe mine, iar tata "ma iubeste" si ma sufoca prea mult cand e beat, nu prea imi mai ramane timp sa le spun si eu problemele mele, adolescent fiind. Poate e un lucru care m-a determinat sa ma apuc de fumat cu cativa prieteni... dar si sa ma las la scurt timp pentru ca nu mie rusine sau greu sa recunosc ca acestea nu sunt bune... ai mei m-au descoperit ca am fumat dupa un an de zile si acum am probleme grave cu ei... SFATUL MEU: NU VA APUCATI DE BAUT SAU DE FUMAT CA NU MERITA FRATILOR, E O PROSTIE SI NU VA AJUTA CU NIMIC... K IN CAZUL IN CARE VA SCUZATI K "ATI VRUT SA VA INECATI NECAZURILE IN BAUTURA" AMINTITI-VA K NECAZURILE STIU INNOTA ;) PS in ciuda a tot ce se intampla raman o persoana oprimista pentru ca toate relele trec si mai vine si cate un pic de bine... chiar numai un pic, da' vine el o data ;)
  26.01.2008 09:37 
Parintele tau este alcoolic?
parintele alcoolic este intradevar o sursa de cicatrici emotionale dar parca asta nu ar fi de ajuns, societatea e gata sa te infiereze si ea, de parca intradevar copilul e cel vinovat de viciul parintilor, parintii mananca agurida si fiilor li se strepezesc dintii. nu stiu cat am suferit de pe urma mamei care ca si altii in situatia ei nu recunoaste ca bea, ca si cum asta nu ar fi destul de evident dar cel mai mult am suferit de pe urma celor din jurul meu, fara nici cel mai mic efort ii pot pune laolalta pe toti pe care i-am intalnit pornind de la colegi, vecini profesori. daca aceasta este opinia unuia care are pretentia ca are creierul intact care sa fie asteptarile din partea unuia cu creierul murat in alcool?sa-mi condamn mama ca m-a luat drept tinta frustrarilor ei, a temerilor si-a esecurilor, ea care cred ca nici nu mai face bine diferenta dintre realitate si ce-o fi crezand ea ca traieste, sa-i condamn pe cei din jurul meu care nu au stiut decat sa ma arate cu degetul mereu ca si cum doar de mine a depins starea mamei. nu doar alcoolismul mamei mele e grav, asta e doar o problema si ca oricare alta isi gaseste intr-un final solutie...cum ramane cu societatea care nu te a lasa niciodata sa uit ce parinte ai avut, societatea care te priveste la microscop,si tot ce faci e comentat in cel mai dur mod, ce daca la 20 de ani te-ai imbatat cu un grup si toti s-au facut prastie, restul au avut un motiv bine intemeiat, cine stie ce eveniment care trebuia marcat, tu in schimb te-ai imbatat pentru ca parintele tau e alcoolic, ce daca e craciunul si faci cumparaturi, vecinul de care te lovesti intamplator la alimentara, si care poate ca are mai multa bautura in cos decat tine o sa comenteze ca "evident...ti-ai luat de baut" cred ca nu e imposibil de depasit greutatile cu un parinte alcoolic, e mult mai greu sa castigi dreptul de-a trai cum vrei fara sa fii infierat fara sa fii privit mereu cu indoiala. Imi vine sa urlu la toata lumea ca multi dintre nealcoolici au copii alcoolici, atunci nu mai e infierat nimeni, nici parintele care din punctul meu de vedere e vinovat chiar si intr-o mica masura, nu spune nimeni ca sunt vinovati ci doar " vai saracii parinti...si au facut tot ce e omeneste pentru el" ei bine...eu nu sunt vinovata pentru ce-a ajuns mama...ea a avut de ales, eu doar am primit-o, in relatia parinte copil, parintele e maturul alcoolic sau nu si daca vreau sa beau o bere nu e normal sa aud ca beau pentru ca mama are probleme cu alcoolul, e ca si cum nu am nici macar dreptul sa cred ca am sa iau alta cale decat cea aleasa de mama..., sunt convinsa ca ati trecut prin asta si fereasca dumnezeu sa-ti ia cineva apararea, cunoaste-ti dialogul " hai mai ca ea bea cateodata...la craciun, la pasti de ziua ei...si nici macar nu se imbata" " ei da...dar e tanara si asta e abia inceputul" nu alcoolismul mamei ma ingrozeste ci faptul ca nu stiu pana la a cata generatie o sa se simta amprenta asta, ce-o sa urmeze? baiatul meu o sa traiasca vesnic cu eticheta " bunica lui e alcoolica" ce-o sa se intample cu nepotii mei ? si ei vor fi judecati dupa strabunica lui? intreb asta pentru ca aud tot timpul despre altii cum sunt judecati dupa nu stiu ce ruda atat de indepartata incat nici nu se mai stie sigur gradul de rudenie si nici numele nu-l mai tine nimeni minte. Speranta:)) traiesti mereu cu ea si stii ca daca parintele nu se va schimba o data si-o data o sa se termine cu el...din cauz aalcoolului sau pentru ca pur si simplu i-a venit vremea... ce te faci cu societatea, e greu sa astepti sa moara toti care te-au cunoscut, si chiar daca asta o sa se intampla, la varsta pe care am sa o am atunci nu stiu cat o sa mai conteze ca restul o sa ma judece dupa cine sunt nu dupa cine mi-a dat viata
  21.01.2008 18:18 
Alcoolul
Fratele meu mai mic, este alcoolic. Atunci cand este beat este de o violenta iesita din comun. Va rog ajutati-ma ! As putea, dar nu vreau sa-i fac rau !
  02.12.2007 16:01 
....................
Mama mea este alcoolica de vreo 4ani. De un timp, tot incerc sa-l conving pe tatal meu s-o internam intr-un centru de dezalcoolizare, insa el se opune, spune ca daca o ducem acolo, nu va mai iesi.... Cum as putea sa-l conving pe tatal meu ca trebuie neaparat s-o internam pe mama mea undeva?...Multumesc!
  11.09.2007 02:07 
nu vasi dori sa treceti prin asta eu trec acum su nimeni nu ma intelege vreau sa scap de asta dar nu stiu ce sa fac
  17.08.2007 16:14 
dezamagire
eu sunt foarte dezamagita de tatal meu deoarece de cativa ani a inceput sa bea foarte mult. desi el nu recunoaste el a devenit alcoolic. mi-as dori sa pot sa il ajut cumva, sa fac ceva pentru el.mi-e frica sa vorbesc cu el, sa-i zic ca are nevoie de ajutor din partea unui specialist. sunt foarte constienta ca ma iubeste foarte mult dar nu inteleg de ce nu incearca sa renunte la alcool.
  12.12.2006 15:05 
mere de tuica
Draga ele,articolul este minunat de inconsistent. 1'st of all un alcoolic bea pentru a fii in incapacitatea de a lua decizii. Ca si un fumator,ca si un drogat este manat in viata de frica de esec. Daca esti alcoolic nimeni nu asteapta nimic de la tine,inlocuiesti toate responsabilitatile (si posibilitatea de a nu le duce la bun sfarsit) cu un viciu. Alcoolicul bea pentru ca este singurul mod in care se poate simti relaxat si absolvit de orice responsabilitate. Nu poti cere unui alcoolic sa aiba grija de un copil,nu ?
  06.12.2006 19:27 
alcoolic
as dori un sfat cred ca sunt alcoolic nu ma pot abtine am pierdut aproape tot as dori sa stiu in bv exista dezalcolizare daca da unde si daca este asociatia alcolicilor anonimi nu stiu cum s-o scot la capat ptr ca zilnic o iau de la capat
  28.11.2006 23:56 
e dureros...
de trait,de vazut o familie distrusa de un tata alcolic... e greu de suportat si de inteles comportamentul unui parinte subjugat de un viciu atat de groaznic. E trist sa-mi amintesc toata povestea pe care o retraiesc in fiecare zi si care nu se mai sfarseste...ca fiica, nu vreau sa-l judec pt tot ce-a facut, si pot spune cu mana pe suflet ca l-am iertat, dar nu pot sa uit... batai, scandaluri, betii zilnice, crize de nervi, nopti nedormite si spaime, stres si plansate, rusine. In concluzie, o mama care si-a sacrificat toata viata suportand umilinte de nedescris, crezand ca intr-o zi se va opri...doi copii crescuti cu severitate si tiranie, intr-o atmosfera de cearta, strigate si urlete, si cu atat de putina afectiune... O familie unde un camin cald si linistit e doar un vis mult visat... Dar, speranta moare intotdeauna ultima! Ca si increderea mea de nezdruncinat ca printr-un miracol de la D-zeu voi reusi sa pun capat acestui cosmar!...Voi lupta pt familia mea si o voi salva, dar nu singura, ci alaturi de tatal meu! El este singurul in masura sa decida pt viata sa, asa ca va trebui sa aleaga: alcoolul sau FAMILIA...
  17.11.2006 13:04 
alcoolic
Scrieti mai mult despre alcool si problemele care apar intre cei ce consuma si restul familiei.Cum se poate stopa aceasta boala dac[ cel in cauya nic macar nu recunoaste ca are aceasta problema? Ce sa fac eu care satu cu asa ceva de mai bine de 28 ani?Imi vine sa urlu de disperare.Nu stiu incotro sa apuc.
  21.10.2006 15:34 
Alcoolismul
NIMIC! Credincioasa "in clocot" in Dumnezeu si idealista, am tinut sa am "cuib" si tata la copii si bunic la nepoti ....36 de ani ! Eu mi-am sacrificat 36 de ani din viata ca sa-l convig, din a doua zi de nunta, cand am aflat de la socrul meu( mort de beat si el), ca facea come alcoolice din cls. a 8-a( nimeni nu mi-a spus si mie acset adevar), dar n-am reusit! Copiii, de asemenea, s-au straduit sa-l convinga, atunci cand au capatat statut de parinti si de medici si....in zadar ! Sfatul meu este "un strigat de durere": lasa-l si refa-ti viata , intrucat, cu cat va inainta in varsta, cu atat va deveni mai violent si vei capata si tu 7 etaje de diagnostice ca mine!Biblia zice( abia la batranete am aflat asta) ca "Dumnezeu vrea pace!" Un alcoolic feroce trebuie izolat ! Nu e nimic de facut! "Acasa", pentru el, este "supradoza " lui, nu familia ! Vei vedea ce te asteapta mai tarziu!Mi-e frica ! Cu durere si sinceritate, Elena
  06.10.2006 09:13 
alcoolism
sotul meu este foarte alcoolic ce pot sa fac
  05.10.2006 15:13 
mda
acest articol practic nu ajuta cu nimik ... este facut doar pt a fi facut .. tata este alcolic si pe mine ca copil a unui alcoolic doar mi-a confirmat niste stari prin care stiam ca trec
  04.10.2006 12:49 
Despre alcoolism
Sora mea este alcoolica si imi doresc f. mult sa o ajut. E bine daca iau legatura cu un psihoterapeut? Sau dati-mi un sfat.Multumesc
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie