Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Parazitul Demodex

Parazitul Demodex

Demodexul este un parazit care traieste in mod normal la nivelul foliculilor pilo-sebacei, dar nu toate persoanele au simptome. Simptomele pot apare cand densitatea acestui parazit creste sau cand apare o suprainfectie bacteriana.

Prezenta Demodex folliculorum este implicata in aparitia unor afectiuni dermatologice ca rozaceea si dermatita periorala. In ceea ce priveste situatia dumneavoastra nu va pot spune cu certitudine despre ce este vorba (s-ar putea sa fie vorba de leziuni iritative sau poate dermatita periorala).

In momentul in care aveti leziuni va astept la o consultatie (la Centrul Medical Unirea- Sediul Enescu, langa magazinul Eva).


Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  26.01.2012 00:34 
Demodex
Buna seara, de o saptamana-doua am o problema si nu stiu daca sa ma sperii sau nu. Am 20 de ani si mi-au aparut pe fata, la inceput insesizabil, pete rosii care ma mananca si par a se extinde. Initial mancarimea persista un maximum de 5-6 minute dupa care sista. Acum persista ceva mai mult si ceva mai des si roseata nu se mai estompeaza ca la inceput. Eu tind sa cred ca e de la o crema de noapte pe care am achizitionat-o acum 2 sapt. , \"Dr. Scheller\". M-am interesat de simptome pe internet si ma tem sa nu fie Demodex. As vrea o opinie inainte sa consult un specialist din Bucuresti (daca dvs. ma sfatuiti sa fac asta in mod expres, avand in vedere ca eu am suferit de acnee juvenila si am apelat la un medic dermatolog iesean, care m-a tratat cu succes si la care as vrea-putea reveni doar peste 2 sapt. cand ajung acasa. Multumesc anticipat.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie