Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sexul si sanatatea
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Sexul si sanatatea > Mentinerea satisfactiei sexuale in pofida artritei si a durerilor lombare

Mentinerea satisfactiei sexuale in pofida artritei si a durerilor lombare

Este deosebit de important sa-ti mentii o atitudine pozitiva fata de viata sexuala si sa ramai activ (activa) din punct de vedere sexual cat mai mult posibil, chiar si in cazul in care suferi de artrita. (...) Tu si partenera ta (partenerul tau) trebuie sa luati o serie de masuri, esentiale in prevenirea problemelor generate de artrita. Desi aceste masuri pot parea simple, rolul lor este foarte important.

Sanatate sexuala

TopSanatate iti recomanda
·Cum sa scapi de leucoree?
Femeia prezinta o scurgere vaginala fiziologica (adica normala), cu origine dubla, vaginala si cervicala. Cresterea cantitativa a acesteia sau modificarea ei calitativa definesc leucoreea.
Pasul nr.1: Invata alaturi de partenera ta (partenerul tau) sa va adaptati problemelor de ordin fizic
Spune-i partenerei (partenerului) care atingeri sunt inconfortabile sau dureroase pentru tine. Daca ii vei arata care sunt zonele sensibile, partenera (partenerul) nu se va mai teme ca iti provoaca dureri atunci cand te mangaie.

Pasul nr.2: Stabiliti un cod al semnelor, pentru a indica aparitia disconfortului
Stabilirea unui astfel de cod al semnelor iti va da posibilitatea sa-ti avertizezi partenera (partenerul) asupra faptului ca situatia devine inconfortabila pentru tine.

Pasul nr.3: Alege acea perioada a zilei care iti convine cel mai mult
Exista diferite tipuri de artrita. Ca atare si simptomele pot varia. De exemplu, daca suferi de artrita reumatoida, te vei simti mai rau dimineata si mai bine spre seara. Ca urmare, alege-ti momentul cel mai potrivit pentru a face dragoste, tinand cont si de aceste aspecte.

Pasul nr.4: Persoanele care sufera de artrita sau de dureri lombare iau medicamente menite sa inlature durerea care se datoreaza bolii respective. Daca acesta este si cazul tau, planifica-ti viata sexuala in functie de orele la care iei medicamente si anume in perioada in care efectul acestora este maxim. Pe de alta parte, insa, daca iei sedative, este indicat fie sa astepti pana cand efectul acestora dispare, fie sa discuti cu medicul tau posibilitatea unui alt tip de medicatie.

Pasul nr.5: Incearca noi medicatii
Daca ai incercat cateva medicatii diferite si nici una dintre acestea nu a avut efectul scontat, nu renunta! Exista medicatii care iti pot ameliora starea de sanatate, dar exista si posibilitatea unor injectii locale, cu cortizon, care pot face ca articulatia respectiva sa nu mai fie dureroasa timp de 6 luni de la administrare.

Pasul nr.6: Fa cateva exercitii fizice inainte de a face dragoste
Daca rigiditatea articulatiilor poate fi inlaturata prin exercitii fizice, fa o usoara incalzire inainte de a incepe sa faceti dragoste. Poti face asta impreuna cu partenera ta (partenerul tau).

Pasul nr.7: Apa calda poate avea efecte benefice
Inainte sa incepeti sa faceti dragoste, fa un dus cald, sau fa o baie de bule de sapun, impreuna cu partenera ta (partenerul tau). Apa calda va diminua durerea din articulatii, care vor deveni astfel mai mobile.

Pasul nr.8: Este posibil sa ai nevoie de un lubrifiant sexual
Unele forme de artrita pot fi insotite de asa-numitul sindrom Sjogren, care determina reducerea nivelului secretiilor din intregul organism, afectand, prin urmare si lubrifierea vaginala. Daca te afli intr-o astfel de situatie, este important sa stii ca lipsa lubrifierii vaginale nu  inseamna ca nu mai ai capacitatea de a raspunde in plan sexual, ci este cauzata de artrita. Prin urmare este necesara folosirea unui lubrifiant sexual.

Pasul nr.9: Profita de pozitiile confortabile
O modalitate de adaptare a vietii sexuale la probelemele cauzate de artrita este sa alegeti acele pozitii care ofera un plus de confort in timpul actului sexual. Ele pot varia de la caz la caz.

Pasul nr.10: In cazul in care artrita este localizata la nivelul mainilor, stimularea orala poate constitui un bun subsitut. Daca este localizata la nivelul mainilor, artrita te poate impiedica sa-ti mangai cu delicatete pertenera (partenerul).

Pasul nr.11: Urmeaza o terapie impotriva depresiei
Depresia poate afecta dorinta sexuala si, desigur, nu e greu sa ai depresii atunci cand manifestarile ei neplacute intervin in aspectele importante din viata ta. Daca ai asemenea depresii, cere sfatul medicului tau personal.

Pasul nr.12: Atunci cand efectele artritei sunt destul de grave, foloseste alte metode de stimulare sexuala
In momentele in care manifestarile artritei sunt deosebit de acute, este foarte probabil sa ajungi sa consideri ca raportul sexual este prea incomod. In astfel de momente, tu si partenera  (partenerul) puteti folosi stimularea manuala sau pe cea orala.

Pasul nr.13: Pastreaza-ti o atitudine pozitiva fata de viata sexuala
In numeroase cazuri, viata sexuala nu este afectata atat de probleme de ordin fizic, cat de cele de ordin emotional. In cazul in care iti doresti cu tarie sa-ti continui viata sexuala, vei gasi modalitatile care sa te ajute sa depasesti problemele de sanatate.

Informatiile au fost preluate din cartea "Noul sex peste 40 de ani" de dr. Saul H. Rosenthal, traducere traducere de Daniela Georgescu, Bucuresti, Editura Niculescu, www.niculescu.ro
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.08.2011 10:06 
CFfRgpHBbXCDwsOGF
Keep these articles coming as they've oepned many new doors for me.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie