Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Alergiile
Home > Stil de viata > Sistemul imunitar > Alergiile > Medicina alternativa si alergiile

Medicina alternativa si alergiile

Primavara este in aer si in curand sezonul alergiilor se va declansa oficial. In aceasta perioada a anului, pe masura ce zilele incep sa se lungeasca si vremea se incalzeste, aerul se umple cu granule de polen si cu alti alergeni, favorizand aparitia alergiilor.
In unele cazuri remediile conventionale nu mai constituie o solutie adecvata. Un studiu recent facut in Statele Unite indica faptul ca din ce in ce mai multe persoane alergice se orienteaza catre leacurile medicinii alternative pentru ameliorarea simptomelor.

Exista mai multe tratamente valide pentru tratarea alergiilor - decongestivi nazali sau antihistaminicele prescrise de medic. Intotdeauna numai medicul poate indica tratamentul potrivit.

Conform studiului, medicina alternativa s-a dovedit a fi un succes in cazul persoanelor care au apelat la ea pentru a-si trata alergiile.


Acupunctura

Acupunctura poate reduce numarul alergiilor corelate cu celulele sistemului imunitar, echilibrand reactiile pe care acesta le are in fata alergenelor. Procedura acupuncturii implica plasarea acelor in anumite puncte ale corpului pentru a stimula zone specifice; prin aceasta stimulare se imblanzesc reactiile organismului la antigeni. Persoanele alergice care au incercat aceasta metoda au declarat ca in urma sedintelor de acupunctura au apelat mai rar la medicatia clasica pentru a-si controla simptomele specifice alergiilor.

Una din teoriile vehiculate se refera la faptul ca acupunctura determina creierul sa elibereze endorfine intr-o cantitate mai mare si alte substante chimice ce controleaza presiunea sangelui, lucru ce ajuta la reducerea congestiilor nazale.


Suplimentele nutritive

Suplimentele nutritive pot, de asemenea, sa fie folosite pentru ameliorarea simptomelor atat timp (mare atentie!) cat medicul aproba acest lucru.

Suplimentul natural extras din brusture (planta medicinala cunoscuta si sub numele de broscalan, brustur, buedea-ciumei, captalan, clococean, gula-de-balta, lipan, podval-mare si smintinica) s-a dovedit a produce asupra organismului efectul echivalent unui antihistaminic.

Flavonoidele, de asemenea, sunt utile oamenilor alergici; ele se gasesc in diferite fructe si legume precum mere, banane, ceapa, grapfruit-uri; flavonoidele reduc inflamatiile care conduc la problemele legate de sinusuri.

O alta componenta dietetica care poate ajuta se refera la grupul acizilor grasi omega-3 intalniti in peste si alte alimente. In studiu se arata ca o parte din simptomele caracteristice febrei de fan se reduc in momentul in care acizii grasi omega-3 sunt consumati.

Homeopatia - metoda terapeutica care foloseste anumite substante extrem de diluate pentru a produce tulburari asemanatoare celor prezentate de pacient - este o alta maniera de usurare a alergiilor, avand efect benefic asupra stranuturilor si rinoreelor.

Nu uita ca inainte de a imbratisa unul dintre regimurile impuse de o terapie alternativa trebuie sa te consulti cu medicul. La fel de importanta este prezentarea la cabinetul medicului alergolog pentru a determina exact alergenii de care este bine sa te feresti.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  21.10.2008 13:59 
Alergii si astm
Am un baietel pe nume Damian in varsta de 2 ani si 6 luni. In urma testarii igE, care a iesit de 103 am inceput tratamentul cu singulair, chiar daca testele alergologice cutanate au iesit negative (polen, mucegai, par de caine, streptococi, praf, acarieni). As dori sa stiu daca ar trebui facute si niste analize alergolocice in sange?
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie