Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > "Mama mea are un viciu" (alexonthesix)

"Mama mea are un viciu" (alexonthesix)

Am sa repet si pentru tine de ce nu raspund decat foarte rar la intrebari si atunci incerc sa si argumentez acest lucru sa se inteleaga ca nu este rea intentie, ci pur si simplu acest lucru nu este profesional, chiar etic as putea spune. Consilierea sau psihoterapia nu se pot face online si asta nu numai din slaba prezentare a informatiilor verbale dar si non-verbale; tu fiind studenta la asistenta sociala stii ce inseamna. Date necesare, de genul: ce cantitate de alcool si ce fel de alcool consuma (vin, spirtoase),de la ce ora incepe sa consume (dimineata, seara), ce inseamna "si atunci se intampla un episod"? Ce se intampla? Nu stiu ce inseamna "situatia scapa de sub control".

Tinand cont ca imi lipsesc multe informatii iti pot spune la modul general ca te-ai gandit bine sa stai de vorba cu un psiholog, dar este mai recomandat un psihoterapeut care in urma sedintelor va aprecia si recomanda daca este cazul (depinde de gravitate, de stadiul in care se afla) si consultul unui psihiatru care este in masura sa administreze medicatie; pentru ca exista medicatie in acest sens, dar este foarte periculos sa se administreze ambulatoriu. Un tratament corect pentru formele avansate de alcoolism se face in spital (pentru prevenirea si sustinerea sevrajului cu medicatie, care este iminent si se declanseaza la scurt timp), apoi sau in paralel se face psihoterapie de sustinere. Daca nu este o forma grava, se pot obtine rezultate si prin psihoterapie; importanta este dorinta si motivatia pacientului pentru vindecare.


Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  17.10.2006 15:24 
atacuri de panica
am atacuri de panica de vreo 2 luni cand tre sa ies afara din casa sa plec undeva ma apuca atacurile de panica si nu mai plec.ce i mai rau ca am ajuns sa nu mai ies afaRA DIN CASA DIN CAUZA ASTA.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie