Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Ma tem sa dorm cu lumina stinsa noaptea, de fapt ma sufoc la intuneric si la spatii inchise. Am nevoie de un sfat. ( floricica )

Ma tem sa dorm cu lumina stinsa noaptea, de fapt ma sufoc la intuneric si la spatii inchise. Am nevoie de un sfat. ( floricica )

 

Ati invatat un comportament si acest lucru va face sa reactionati asa. Chiar daca nu va sufocati in mod real, senzatiile dumneavoastra sunt ca si cum ar fi reale si va provoaca o suferinta pe masura. Important este sa intelegeti ca aceste simptome sunt create de frica dumneavoastra si ca ele se accentueaza si se hranesc din frica dumneavoastra. Probabil, in clipa in care va urcati in pat, deja va ganditi cat de rau o sa va fie daca stingeti lumina.
- ganditi pozitiv; constientizati ca nu se poate intampla nimic si ca sufocarea nu este reala
- invatati sa va relaxati puternic sa sa va simtiti bine cu corpul dumneavoastra. Respirati normal, pe nas, expirand pe gura, astfel incat sa aveti timp pentru a va curata organismul prin respiratie

- dupa ce ati invatat sa va relaxati, incepeti prin a inchide lumina perioade scurte de timp: 5-10 minute. Lasati corpul sa se relaxeze. E lege ca daca suntem relaxati nu putem fi si incordati. Fiind relaxata, nu veti putea sa va creati starea de sufocare.
- nu disperati daca nu reusiti din prima. Luati-o incet, in ritmul dumneavoastra. o sa fie bine.
- puteti trece apoi la o lumina in alta camera pe timpul noptii, apoi la o lumina de veghe in camera, apoi o lumina de veghe in alta camera... in toata aceasta perioada, e important sa stiti ca faceti lucrurile in ritmul care va este confortabil.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  12.06.2010 14:28 
intrebare
Si eu ma sufoc noaptea de o luna de zile am avut o raceala si nu am tratato bine la git si la o ora dupa ce adorm ma trezesc brusc caci nu mai am aier si inima bate tare mi se intimpla si de 2 3 4 ori pe noapte dar nu mie frica nu cred ca e ceva grav.voi ce credeti
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie