Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Amenintarile iernii
Home > Afectiuni si boli > Ghid de prim ajutor > Amenintarile iernii > Intinderi musculare si articulare

Intinderi musculare si articulare

Intinderile musculare si articulare se produc in momentul in care muschii sau ligamentele sunt extrasolicitate; acest lucru se datoreaza utilizarii lor fie excesive, fie rapide sau pentru ca nu a fost efectuata o incalzire. Poti sa ai senzatia de ruptura in cazul in care ligamentele cedeaza. De obicei, in astfel de momente devine foarte dureros si dificil sa te misti. Intinderile musculare si articulare se vindeca intr-un interval de pana la 6 saptamani.

Ghid de prim ajutor

Autopalparea sanilor
Recomandare
topsanatate
Ghiduri utile
·Ghidul medicamentelor, al vitaminelor si al suplimentelor alimentare
Informatii detaliate despre medicamente, vitamine si suplimente alimentare.
Intindere musculara

Muschiul este suprasolicitat si anumite fibre cedeaza rupandu-se. In zona locala apar sangerari, cu un risc crescut de infectie in aria respectiva. Pe masura ce muschiul se vindeca se pot forma mici cicatrici ce vor impiedica recuperarea completa a muschiului; acesta va fi mai putin elastic si puternic.


Intindere articulara

Daca o articulatie este intinsa mai mult decat ar fi trebuit, anumite fibre ale ligamentelor si alte structuri care o sustin se rup. Incheietura se umfla, devine sensibila zona. Atentie mare - intregul ligament este pasibil sa se rupa.


Tratament

Urmeaza pasii de mai jos pentru a opri imediat sangerarea si umflarea.

Odihna - imediat dupa producerea intinderii, nu ai voie sa efectuezi nici un exercitiu, nici o miscare rapida sau brusca.

Gheata - trebuie sa fie aplicata pentru minim 20 de minute cat mai repede cu putinta dupa ce s-a produs intinderea. In urmatoarele 48 de ore este recomandat sa schimbi gheata din 4 in 4 ore. Inveleste gheata intr-un prosop pentru a preveni alte complicatii ce pot aparea la nivelul pielii.

Compresa - pune un bandaj elastic peste incheietura sau membrul afectat.

Ridica! - tine bratul sau piciorul cu probleme ridicat.


Ce mai este bine sa faci?

  • Dupa 48 de ore foloseste comprese calde. Exercitii usoare pot fi efectuate; baile fierbinti te pot ajuta de asemenea.
  • Este bine sa incepi sa faci aproximativ 10 intinderi usoare, de doua ori pe zi astfel incat sa nu soliciti excesiv muschiul.
  • Daca ai o intindere la nivelul piciorului este recomandat sa mergi cat mai normal cu putinta, fara schiopatat. Mergi cu pasi mici si foloseste un baston daca ai senzatia ca te ajuta.
  • Odata ce umflatura se retrage, exerseaza pentru a recastiga flexibilitatea si puterea articulatiei.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  05.12.2011 21:34 
crampe musculare
Am proteze la ambele solduri si la genunchiul stang, La mers ma dor muschii ingrozitor, partea de deasupra genunchilor si gamba ambelor picioare Am 75 de ani, 1,77 cm 17 kg ce as- putea face sa pot umbla cat de cat pe picioare
  04.11.2011 08:04 
intinder
am o intindere la picior si sambata am meci ce trebuie sa fac cs sa-mi revin?
  26.06.2011 06:21 
DURERI IN SPATE LA ROTULA
MA PUTETI AJUTA SA IMI SPUNETI SI MIE CE SA FAC LA COPIL DE 12 ANI FINCA NU MAI POATE INDOI GENUNCHI ARE NISTE DURERI FOARTE MARI SI NUSTIU CE SA II FAC LA AMBELE PICIOARE ADICA IL DOARE IN SPATE LA ROTULA
  21.01.2011 18:29 
Ruptura de muschi la abdomen
Putin mai sus de piciorul drept am o ruptura musculara de vreo 2 cm lungime, pe acea portiune parca lipsesc tesuturile musculare, aceasta o am de vreo un an jumate.
  08.11.2010 12:44 
offff
am fost ieri la un fotbal nam facut incalzire.pentru prima oara acuma nu stiu ce dar ori am facut o intindere ori o ruptura de muschi la abdomenul inferior,partea dreapta,muschiul ce merge la picior si nu-mi pot folosi piciorul cam 70%.problema mea ar fii cum deosebesc intinderea fata de ruptura ca sa stiu cum ssal tratez.puteti sa-mi dati cumva un raspuns? 22 de ani.si da,doare destul de tare cand ma misc dar sunt pozitii cand nu ma doare.
  21.07.2010 09:45 
intindere sau ruptura
este o saptamana de cand s-a intamplat.m-AM APLECAT SA STERG CADA SI DEODATA AM SIMTIT CA IMI EXPLODEAZA PULPA DE LA PICIORUL stang.m-a imobilizat nu am putut sa mai merg decat pe varful piciorului.am pus imediat gheata apoi un usor masaj cu unguent.lentamente am inceput sa merg dar f. greu.stiti care este ciudatenia ca nu pot merge cu balerine insa pot merge excelent cu tocuri de 5 cm.nu mai simt nici o durere .nu inteleg .stau in casa cu papuci dar simt ca ma jeneaza la mers.
  16.02.2010 20:53 
intercostal
buna...am inceput sa merg la sala si in timpul exercitiului de presa cu picioarele am simtit o durere intre coaste mai mult la nivel lateral-dorsal decat frontal...durerea s-a accentuat si se focalizeaza doar pe un singur punct.sant deja doua saptamani dar se amelioreaza cate f putin in fiecare zi,iar intr-o noapte cand m-am intors prin pat pe neasteptate durerea s-a accentuat din nou si acum am luat-o de la capat.in final banuiesc ca ar fi o intindere de muschi intercostal dar imi puteti spune cum a-si putea grabi vindecarea?
  15.02.2010 10:36 
f
am o intindere sub fesa ce pot sa fac
  17.09.2009 21:24 
Am si eu o intindere sub Fesa. . "mushiul femural"
Cum pot s`o tratez
  14.08.2009 11:00 
intindere dupa ruptura
Am suferit acum 3 luni si jumatate o ruptura musculara si pana acum am tinut repaus total.Am inceput progresiv exercitiile si am jucat fotbal de vreo 4 ori fara probleme,si a cincea am simtit o durere pe coapsa putin mai jos de ruptura.ce sa fac?
  09.07.2009 22:39 
intindere musculara la gamba
am intidere la piciorul drept am dat cu creme recomandate de doctor dar nu imi trece ce pot sa fac sa nu ma mai doara piciorul
  20.06.2009 19:18 
intinderi musculare
Am o intindere musculara pe picior,de la sold pana la genunchi.Intr-o saptamana de exercitii usoare,unguente si antiinflamatotii aceasta nu a cedat.Ce sfat imi dati?
  11.05.2009 08:34 
antindere
am si io antindere la picioru drept si miam pus comprese si am facacut exerciti si acum pot calca mai bn.. ca anainte:D:D
  13.04.2009 12:27 
Se poate face intindere in cazul in care esti lovit cu putere in muschi (bicepsul femural)?
  01.04.2009 18:57 
Asculta sfaturile
am patit-o acum 2 luni si inca nu m am recuperat...am facut mai multe prostii si inca simt efectele intinderii.Ascultati sfaturile ca va ajuta;)
  24.02.2009 18:35 
intindere
Multumesc mult pentru informatii,
  23.02.2009 01:27 
Multumim foarte mult pentru informatziile date .. Suntetzi de mare ajutor !
  10.02.2009 19:08 
Intindere la muschii coapselor
M-am incalzit, dar nu de ajuns. Sunt la a doua in aceeasi zona. Important ca atunci cand ai simtit chiar si un pic de durere e bine sa nu fortezi. Sa te opresti imediat!!!Eu nu m-am oprit si am mai datr o data in minge, moment in care am simtit ca se rupe ceva. E a doua zi si e din ce in ce mai rau. Am dat cu Ben gay sport, dar ... 0 !!! Atentie mare !!! Eu in momentul asta simt durere foarte mare. Nu stiu ce sa-i fac!
  06.02.2009 20:42 
intindere musculra...
acum o saptamana am simtit o durere la muschiul bratului in timpul antrenamentului...astazi m-am intors dintrun concurs, fiind obligat sa abandonez din cauza durerii...medicul turneului mia spus ca am intindere musculara...si mi-a indicat sa masez mushiul cu crema de 3 ori pe zi....am sa incer sa pun si gheata...dar cam in cat timp ma pot intoarce pe terenul de tenis?...in acest articol...spune ca in 6 saptamani cel mult...sper sa ma refac mai repede:D multumes pt. ca ati creat aceasta pagina... cu stima, SsIcOsS
  27.01.2009 00:35 
Intindere musculara antebrat
Am facut acum 3 saptamani intindere musculara la antebratul stang si de atunci am o usoara durere la antebrat! Cititnd articolul, teoretic in 3 saptamani ar trebui sa-mi treaca, corect?
  24.10.2008 11:40 
Intindere
Am fost la sala si faceam in ziua acea pentru brate si spate... si in pauza dintre seri am ales sa fac la picioar fara incalzire; pe moment n-am simitit doar a doua zi cand sa umflat piciorul. Ce e de facut???:|
  18.09.2008 20:30 
Intinderi
Super tare articolu! Am facut intindere la talpi si de cateva zile merg ca un pignuin... si am avut de multe ori intinderi in acelasi loc si nu m-am oprit din mers.
  08.06.2008 10:47 
fotbal
am jucat fotbal si lovind mingea incontinuu cred ca am facut intindere de muschi, acum cand incerc sa lovesc mingea tare ma doare piciorul.
  30.03.2008 16:06 
Vreau sa stiu mai multe
Am ramas intepenita prima data acum 3ani. De atunci am probleme mereu. Cand este frig, cand stau mult in picioare cand ma aplec.
  30.03.2008 16:01 
Am dureri de coloana
Vreau sa stiu mai multe despre aceasta boala. Sufar de 3 ani de aceasta boala.
  19.01.2006 17:49 
Nimic despre lombo-sciatica?
Cred ca trebuie sa vorbiti si despre acest gen de dureri,asta pentru ca tocmai acum ma lupt cu una.Am ramas intepenita si nu stiu de ce?Ridicari bruste nu am facut si nici greutati prea mari nu am ridicat.Ajutor!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie