Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > In timpul atacurilor de panica mi se poate intampla ceva? (iulia_lupea)

In timpul atacurilor de panica mi se poate intampla ceva? (iulia_lupea)

Nu, nu e nevoie de investigatii neurologice. Nu, nu se poate intampla nimic grav in timpul atacului de panica. Oricat de grav vi s-ar parea, atacul de panica nu dureaza mai mult de cateva minute, pentru ca organismul oboseste oricum si simte nevoia de a se relaxa. Nu luati medicamente fara sa consultati un medic psihiatru si sa va dea o reteta in conformitate cu simptomele dvs.

Cu cat va ganditi mai mult la simptome si le acordati atentie, cu atat le intensificati ; asta se intampla atunci cand vrem sa aducem in constient si sa preluam controlul asupra unor stari care se autoregleaza si care sunt mai mult treaba inconstientului nostru (de exemplu, incercati sa va ganditi la faptul ca salivati pentru cateva secunde, si veti observa ca, fara sa vreti, incepeti sa salivati mai abundent). Cu cat va ganditi mai mult la ce simtiti, cu atat a exacerbati simptomele. Relaxati-va. Nu puteti fi si relaxat si incordat in acelasi timp. Daca va relaxati, atacul de panica trece de la sine.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.07.2007 05:03 
Atacul de panica - din nou
Nu am fost diagnosticata cu atac de panica, dar am facut de cateva ori drumul (inclusiv cu salvarea) la spital crezand ca am atac de cord, si s-a dovedit o alarma falsa. De fiecare data am simtit ceva fizic intai, de la care am intrat in panica. Analizele au aratat intr-adevar ca am aritmie si ceva extrasistole, pe care se pare ca eu le percep cu hiperacuitate si care pur si simplu declanseaza panica. La insistenta mea, doctorul de familie mi-a prescris atenolol (echivalentul propanololului romanesc)dar dupa aproximativ 2-3 luni de medicatie (fara nici o problema) din nou chiar si luand medicamentul am momente care incep cu o stare de agitatie (cam ca si cum as fi baut un kg de cafea, desi nu folosesc deloc cafea sau ceai tare)si simt numai ca ceva e in neregula cu mine. O data mi=au amortit doua degete (funicaturi), de alte doua ori am simtit dureri in piept (diagnosticate de doctorita de la urgenta ca un spasm muscular). Tatal meu a murit cu 12 ani in urma brusc si i s-a pus cauza "stop cardiac" desi a fost probabil comotie cerebrala (nu am facut autopsie). Mai am pe cineva in familie cu "pacer". Sunt convinsa ca in subconstientul meu orice anomalie legata de inima e interpretata ca o catastrofa, dar nu pot face nimic. Acum sunt in faza in care mi-e frica de frica. Mi-e frica ca o mi se intample iar. Ce poate face psihoterapia pentru mine in aceasta situatie? Nu vreau nici sa patesc ca Petrica si lupul, sa mor intr-adevar de stop cardiac crezand ca am un atac de panica, dar nici nu mai pot continua asa. E prea deprimant. Ce-mi puteti sugera? Va multumesc din suflet pentru orice sfat.
  02.07.2007 13:41 
Atacul de Panica
Imi place foarte mult felul cum aceasta problema frecventa este explicata de catre acesti medici specialisti. Multumesc frumos pentru explicatii si doresc , daca se poate si daca nu cer prea mult sa consult pe cineva care imi va putea recomanda o brosura referitoare la aceasta boala . Cu respect si consideratie ! Adrian
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie