Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sex la masculin
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Sex la masculin > Impotenta masculina - un subiect tabu?

Impotenta masculina - un subiect tabu?

Daca ar fi sa categorisim impotenta, atunci am putea spune ca este deja o boala sociala si poate fi inteleasa ca o boala culturala a vremurilor noastre.

Sanatate sexuala

Descoperiti-va sentimentele reciproce in functie de pozitia adoptata in timpul somnului
Top Sanatate iti recomanda
·Sex: de cate ori
Fac sex de 15 ori pe saptamana, iar un act sexual dureaza 3 minute... Cat de mult conteaza cifrele in viata sexuala?
Din punct de vedere medical, distingem doua categorii de impotenta:
1. Incapacitatea barbatului de a savarsi actul sexual;
2. Incapacitatea de a procrea.

Incapacitatea de realizare a actului sexual se exteriorizeaza prin lipsa erectiei, o ejaculare rapida sau absenta orgasmului.Pentru fiecare barbat impotent lumea s-a sfarsit, fiind centrul unei tragedii amoroase. Impotenta face casatoria imposibila sau este cauza unei casatorii nefericite, dar in acelasi timp distruge si sanatatea femeii, afecteaza sufleteste atat barbatul cat si femeia.


Cauza impotentei

Cauza impotentei este de cele mai multe ori de natura psihica. Esenta impotentei psihice consta in aceea ca apar reprezentari inhibitoare care, prin influenta cerebrala, tulbura, slabesc sau inhiba actul reflex al maduvei spinarii.

Aceste inhibitii pot fi vindecate uneori doar printr-o simpla sugestie. Iar atunci cand nu se intampla asa, consumul de alcool in speranta ca va ajuta la inlaturarea temerilor, angoaselor are, de obicei, in viata sexuala un efect opus, comportamentul afectiv al barbatului devine brutal sau primitiv, lipsa de delicatete si rafinament, ca sa nu mai vorbim de lipsa de experienta, toate pot duce la ratarea actului sexual.Iar cateva ratari repetate sunt un "inceput" pentru instalarea impotentei.


Teama de a rata - cauza de natura psihica

Teama de a rata - cauza de natura psihica - este cel mai frecvent vinovata de incapacitatea de copulatie si poate fi combatuta numai prin invingerea acestor stari de frica. Pentru fiecare barbat care se confrunta cu o astfel de problema, lumea s-a sfarsit, este centrul unei tragedii amoroase. Impotenta face imposibila casatoria sau este cauza unei casatorii sau relatii nefericite dar in acelasi timp afecteaza sufleteste atat barbatul cat si femeia.

Toti barbatii care sufera de impotenta psihica sunt dominati de inhibitii. Ca urmare a unei inhibitii intamplatoare, erectia ajunge sa fie impiedicata, iar ca urmare a autosugestiei si angoasei, impotenta devine permanenta.


Dar ce genereaza impotenta?

La barbat o usoara inhibitie face ca erectia sa nu se produca. Un mic afect de angoasa, o nemultumire interioara, un sentiment de vinovatie, un dezgust abia constientizat si mecanismul fin al erectiei si al placerii este tulburat. Aproape toate cazurile de impotenta pot fi explicate prin inhibitii sufletesti si pot fi vindecate prin psihoterapie.


Cauza impotentei este reprezentarea barbatului: Esti impotent!

In multe cazuri tratamentul medicamentos nu da rezultatele asteptate. De ce? Pentru ca adevaratele cauze ale bolii nu sunt de natura organica, ci sunt de natura psihica. Impotenta este o suferinta sufleteasca care nu poate fi tratata decat cu mijloacele sufletesti. Psihoterapeutii sunt un fel de medici ai sufletului, care devin ghizi care ajuta pacientul sa se orienteze in interiorul bolii sale.


Impotenta este resimtita ca o puternica afectare a sentimentului personalitatii

Impotentul nu se simte barbat. In timp ce femeia nu considera frigiditatea sa ca o injosire, in ciuda acesteia, ea se simte ca o femeie, eventual este mandra de raceala ei, barbatul sufera din cauza impotentei sale. Impotenta imprima pecetea pe intreaga fiinta a barbatului. El isi pierde sentimentul valorii sale, energia, intreaga dragoste de munca. El are amara certitudine: Nu esti barbat!

Dar si incapacitatea de a iubi sufleteste este resimtita de barbat ca o lipsa, fiind explicata de multe ori prin fixatii infantile. Incapacitatea de a iubi, care se exprima prin mici incercari in iubire si niciodata nu conduce la o mare betie, nu exclude posibilitatea ca purtatorii acestei incapacitati sa se mistuie dupa iubire si sa traiasca dorindu-si mereu marea iubire. Ulterior, ei invinuiesc obiectul pentru lipsa capacitatii lor de a iubi. Femeile sunt cele vinovate. Ei nu si-au gasit inca idealul.

In foarte rare cazuri de impotenta psihica incapacitatea sufleteasca merge mana in mana cu cea corporala. In cele mai multe cazuri, in ciuda iubirii sufletesti, se anunta incapacitatea corporala, ceea ce-l conduce pe bolnav la medic. Aici se vad dezacordurile intre diverse componente erotice, dezacorduri comune ambelor sexe. Senzualitatea si tandretea nu se pot reuni intr-un singur obiect. De aici rezulta diversele boli ale iubirii pentru a caror vindecare cei ce sunt incapabili de iubire apeleaza la psihoterapeuti.

Femeia merge la medic daca sufera de tulburari ale orgasmului, daca orgasmul apare prea tarziu, sau este complet absent. Barbatul apeleaza la ajutor daca orgasmul apare prea devreme, este tulburat sau daca erectia lipseste complet. Incapacitatea sufleteasca de a iubi, suferinta mult mai grea, il conduce rareori pe om la psihoterapeuti. El o mascheaza adesea fata de el insusi si ea se exprima apoi ca tulburare a iubirii fizice.

A durat mult pana cand medicii au putut intelege fundamentul sufletesc al acestei tulburari, aproape in toate cazurile de impotenta fiind implicate inhibitii sufletesti ce pot fi vindecate doar prin psihoterapie. Pentru medicii practicieni si psihoterapeuti nu exista misiune mai recunoscatoare decat vindecarea impotentei. Rezultatul este vizibil si nu poate fi negat. A vindeca un om de impotenta inseamna a-l reda vietii!

Articol realizat de Clinica de Psihoterapie Aquamarine
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  24.01.2012 21:36 
natura pshica
Aceasi problema se intampla ori de cate ori ai unele necazuri si nu mai poti fii om.Ce pot spune ca viata sexuala mai depinde si de toti fatorii vieti,si oameni si dumnezeu totul se invarte in jurul nostru.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie