Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Terapii alternative
Home > Stil de viata > Medicina alternativa > Terapii alternative > Homeopatia metoda de tratament non-invaziv, indicat in majoritatea afectiunilor cunoscute

Homeopatia metoda de tratament non-invaziv, indicat in majoritatea afectiunilor cunoscute

Asa cum deja este cunoscut, homeopatia este o specialitate medicala veche de peste 200 de ani si foloseste medicamente de origine vegetala, minerala si animala. Medicamentele homeopate, comparativ cu cele alopate (clasice), sunt intr-o concentratie foarte mica si de aici rezulta o caracteristica foarte importanta nu au efecte secundare.

Medicamentele homeopate au o actiune speciala in organism, ele actioneaza in sensul refacerii homeostazei (adica ajuta organismul sa se autoregleze).

Pentru a intelege corect principiul de actiune al acestei terapii, este nevoie sa stim ca homeopatia nu trateaza boli. Ea trateaza un om ca un intreg in totalitatea simptomelor sale. Medicul homeopat aduna toate simptomele pacientului atat cele somatice (cele de la nivelul corpului) cat si pe cele psihice (frica,tristete,insomie) si prescrie un tratament individualizat pentru fiecare bolnav.

Primele rezultatele tratamentului homeopat se vad in cateva ore respective in cateva zile. Astfel intr-o afectiune acuta primele rezultate apar rapid in cateva ore. De exemplu, intr-o infectie respiratorie (raceala), febra si respectiv secretiile scad dupa prima ora de la administrarea remediului. In bolile cronice raspunsul la tratament apare dupa cateva zile si se observa o ameliorare mai inatai la nivel functional (reducerea durerii,creste capacitatea de efort) si apoi la nivel organic (refacere structura articulatie, tesut hepatic, renal), situatie in care este nevoie de mai multe luni de tratament (cu anumite pauze).

In prima etapa de tratament homeopat este indicat ca pacientii care sufera de afectiuni cronice si se afla sub medicatie, sa mentina tratamentul medicamentos conform schemei terapeutice pe care o au de la medicul curant. Dupa ameliorarea simptomelor cele mai suparatoare se trece la o reducere treptata a medicatiei.


Indicatiile tratamentului homeopat din perspectiva medicului homeopat, dr. Naghiu

“As incepe cu o stare in care sunt contraindicate administrarea medicamentelor. Am spus stare si nu boala caci ma gandesc la starea de graviditate. Homeopatia este foarte eficienta in tratarea greturilor si varsaturilor gravidei. Apoi la refacerea proaspetei mamici dupa efortul extraordinar al nasterii.

In colicile sugarului tratez atat sugarul cat mai ales mama si anume anxietatea si oboseala mamei dupa ingrijirea nou-nascutului. Ameliorarea apare la cateva ore de la prima administrare . Agitatia copilului datorata eruptiei dentare raspunde foarte bine la tratamentul homeopat. Enurezisul, encomprezisul (copii care fac pe ei) au un raspuns f bun.

Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie se amelioreaza rapid si parintii descopera un copil nou, copilul lor cel adevarat.

Dificultatile scolare (de invatare) se amelioreaza. Dupa tratament homeopat copilul devine mai receptiv, mai atent, ii creste capacitatea de efort intelectual si dupa 2-3 luni apare o crestere a QI-ului (coeficient de inteligenta) cu 10-15%.

In autismul infantil tratamentul homeopat este singurul tratament medicamentos care scoate copilul din lumea lui si terapiile comportamentale il ajuta sa invete cum sa faca.

Anxietatea generalizata, atacul de panica,depresia, anorexia nervoasa au un raspuns f bun la tratamentul homeopat.

Am enumerat in primul rand patologia psihiatrica pentru ca prima mea specializare este psihiatria pediatrica si a doua homeopatia, si de fapt eu practic o psihiatrie homeopata.

De asemenea un raspuns f bun la tratamentul homeopat are intreaga patologie cronica. As evidentia diabetul zaharat tip II unde functia pancreasului se relanseaza si pacientul incepe treptat sa-si reduca medicatia, repectiv insulina. Afectiunile reumatismale, hepatice, renale,cardio-vasculare au un raspuns bun homeopat.”

In Romania homeopatia este o specialitate practicata doar de medici (de familie sau de alte specialitati) care au urmat cursuri postuniversitare de specialitate
Medicamentele homeopate se pot procura de la farmacie in baza retetei prescrisa de medic, iar costurile acestui tratament sunt relativ reduse.

 

Articol realizat de Centrul de Terapii SCENAR

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  12.10.2010 13:47 
depresie
am facut tratament timp de 8 luni cu CIPRALEX, ANXIAR, TRITTICO pt depresie instalata mai bine de 15 ani. Am avut insomnie cronica dormeam 2-3 ore pe noapte cu pauze intre ele. Trebuie sa va spun ca dupa 10 ani de tratamente diverse printre care si homeopate, naturiste am reusit sa trec de acea faza groaznica. De o luna de zile DORM fara pastile, adevarat ca ma mai ajuta unele tratamente naturiste cum ar fi GEMODERIVATELE DIN TEI ARGINTIU, ROZMARIN si diverse ceaiuri care pana acum nu aveau mare efect asupra mea. In sfirsit pot spune cu mana pe inima ca dorm 5-8 ore pe noapte, ma mai trezesc uneori dar DORM ceea ce este normal pt unii pt mine este o mare REALIZARE. Altii se bucura de diverse lucruri eu ma bucur ca DORM. Starea mea de sanatate s-a imbunatatit per general, "depresivii" cum spun eu stiu foarte bine despre ce vorbesc. Din pacate nu am fost ajutata si sustinuta deloc de familie si asta a dus la agravarea situatiei, dar din fericire am trecut peste si sper sa nu mai ajung NICIODATA la acele stari. Am avut norocul sa dau peste un medic psihiatru f bun VANGHELESCU de la MED-AS TITAN, pe care vi-l recomand din toata inima si sper sa va ajute la fel de mult ca si pe mine. Sunteti constienti de faptul ca voi SINGURI TREBUIE sa treceti peste aceste stari pe care nu le pot descrie in cuvinte. Sper sa va ajute tot ceea ce v-am spus si DOMNUL SA FIE CU VOI TOTI. ps: 2005- am descoperit ca am HEPATITA C care a agravat starea de depresie cum nu va puteti imagina daca vreti sa ma contactati adresa de mail:elumi_70@yahoo.com
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie