Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Educatie sexuala
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Educatie sexuala > Gimnastica sexuala: mai multa placere GARANTAT!

Gimnastica sexuala: mai multa placere GARANTAT!

A face gimnastica sexuala... se prea poate sa nu-ti sune foarte romantic, insa este benefica pentru viata ta sexuala. Mai multa placere... garantat. Descopera practicile pe care le poti efectua fie individual, fie in cuplu.

Sanatate sexuala

Descoperiti-va sentimentele reciproce in functie de pozitia adoptata in timpul somnului
Top Sanatate iti recomanda
·Sex: de cate ori
Fac sex de 15 ori pe saptamana, iar un act sexual dureaza 3 minute... Cat de mult conteaza cifrele in viata sexuala?
Gimnastica sexuala este necesara in unele cazuri, afla acum de ce si cui ii este recomandata.


Care sunt beneficiile gimnasticii sexuale?

  • senzatii amplificate: pe masura ce musculatura din zona organelor sexuale este mai ferma, cu atat senzatiile simtite sunt mult mai intense;

  • mult mai usor de atins orgasmul: cu ajutorul gimnasticii sexuale, femeile vor ajunge mult mai usor la orgasm. Sexologii recomanda practicarea acestor exercitii sexuale persoanelor care intampina dificultati in atingerea punctului culminant;

  • mai multa placere pentru el: daca o femeie are o musculatura ferma in zona organului sexual ii poate produce mai multa placere partenerului prin incordarea musculaturii vaginale in jurul penisului.


Motivele pentru care trebuie sa faci gimnastica sexuala

Chiar daca te bucuri de o viata sexuala satisfacatoare nu strica sa executi cateva exercitii pentru a-ti intari musculatura zonei genitale. Vei dobandi o cunoastere si o stapanire mai profunda a propriului corp.

Nasterea - practicarea exercitiilor sexuale si intarirea musculaturii din zona genitala va ajuta la o recuperare mai rapida si usoara dupa nastere. Tonicitatea si intensitatea placerii vor ramane intacte.
      
Tendinta de a impinge prea tare - atunci cand folosim toaleta. Acest efort trebuie sa fie unul natural, fara sa incercam sa fortam, deoarece afecteaza in mod negativ fibrele musculare.

Dimensiunea redusa a penisului - daca ai constatat o diminuare a senzatiilor nu inseamna neaparat ca acest lucru este din cauza dimensiunii reduse a penisului. Un motiv ar putea sa fie si lipsa de fermitate a musculaturii vaginale. Daca muschii peretilor vaginali nu sunt slabiti si se relaxeaza foarte repede, intensitatea senzatiilor scade.

Pentru un orgasm mai intens - in general, musculatura feminina este mai putin ferma decat cea barbateasca. In plan sexual, putem discuta despre acelasi lucru. In vreme ce barbatii ating orgasmul destul de simplu, femeile necesita uneori un antrenament pentru intarirea musculaturii vaginale si a obtine orgasmul sau a-l intensifica.

Pentru intensificarea senzatiilor - de regula, interiorul vaginului este o zona care prezinta o sensibilitate redusa, in special la inceputul vietii sexuale. Are nevoie de o "desteptare" la placere prin practica sexuala si dobandirea unei experiente in domeniu. Gimnastica sexuala este foarte indicata in aceste cazuri deoarece accelereaza si optimizeaza aceasta "desteptare", care de obicei se obtine dupa cativa ani.


Exercitiu de efectuat INDIVIDUAL

Incepe cu 2 teste pentru a verifica fermitatea musculaturii zonei genitale:

1. Cand urinezi iti poti intrerupe fluxul? Daca da, inseamna ca iti controlezi perfect musculatura implicata in aceasta gimnastica.

2. Daca iti introduci un deget in vagin, reusesti sa contractezi musculatura vaginala in jurul lui? Daca da, inseamna ca deja cunosti gestul pe care il vei practica prin gimnastica sexuala.

EXERCITIUL: contracteaza-ti muschii vaginali cat de tare poti si mentine starea timp de 5 secunde. Apoi relaxeaza-i si repeta exercitiul de 10-15 ori. Se face pauza 1-2 minute, dupa care se reia exercitiul. Se recomanda cate 4-5 serii zilnic.

  • Executa cu regularitate! Exercitiul trebuie efectuat in aceleasi momente ale zilei (fie ca esti acasa, la birou sau in mijloacele de transport) pentru a obtine efecte maxime;
  • Fii perseverenta! Rezultatele nu sunt imediate, dar dupa 3-4 saptamani le vei constata cu siguranta;
  • Tripleaza numarul exercitiilor! Vei avea nevoie de mai multa motivatie si energie: efectuand 10-30 de serii vei obtine rezultate notabile in 2 saptamani;
  • Muschii tai iti vor "multumi"! Daca opresti acest "sport", musculatura ta va ramane mai ferma, iar in urma unei relaxari musculare violente (cum ar fi nasterea) muschii tai isi vor reveni mai repede, avand o tonicitate buna.


Exercitiu de efectuat in CUPLU

Este mai eficienta aceasta practica in doi? Nu neaparat, insa nu o vei mai considera un exercitiu care trebuie efectuat mecanic individual. Gimnastica sexuala efectuata in cuplu poate fi privita si ca un joc erotic care poate "condimenta" putin viata voastra sexuala. Bineinteles daca ambii parteneri sunt de acord asupra practicarii ei.

EXERCITIUL: in momentul penetrarii vaginale, contracteaza-ti muschii vaginali in jurul penisului. Repeta de cel putin 10 ori acest gest, fa o pauza si reincepe.

  • Intreaba-l ce simte! Partenerul te poate ajuta sa-ti dai seama de fermitatea musculaturii vaginale;
  • Testeaza-i si lui musculatura zonei genitale! In momentul penetrarii trebuie sa-si contracte muschii pentru a determina miscarea penisului in vagin. Tu il poti ajuta, spunandu-i ce simti in acel moment;
  • Executa cu regularitate! Pentru eficienta maxima sunt necesare cel putin 60 de repetari pe zi, lucru cam greu de obtinut daca ti-ai propus sa practici gimnastica sexuala in cuplu.

Pe de alta parte, gimnastica sexuala in cuplu este mult mai atractiva decat cea practicata individual, deoarece este incarcata de erotism. Efectuand gimnastica sexuala, fie individual, fie in cuplu veti realiza rapid cat este de important sa ai musculatura zonei vaginale foarte bine dezvoltata.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  06.10.2011 15:56 
gimnastca sexuala
cam nasol de facut
  09.08.2011 16:12 
haJffLTtzj
None can doubt the veracity of this artlice.
  09.09.2010 01:00 
gimnastica sexuala
intr-adevar este un foarte bun exercitiu atat pentru tine cat si pentru el. Este foarte incitant sa faci gimnastica sexuala in cuplu in timpul actului sexual, orgasmul vine garantat, placere imensa atat pentru tine si mai ales pentru el.
  17.06.2010 17:56 
e foarte bn exercitiul,de fapt acum cateva zile lam practicat cu sotul meu insa fara a stii ca e un exercitiu il recomand e genial
  16.04.2010 01:31 
Mi se pare dificil exercitiul fara partener
Am incercat dar constat ca nu este simplu deloc,cand strang parca mi se opreste respiratia...o sa incerc in cuplu poate o sa am rezultate mai bune dupa cum sp unii dintre voi!Voi continua,nu ma las invinsa...pupici tuturor!
  04.02.2010 09:21 
adevarat
este foarte adevarat fetelor tot ce este scris in acest articol!!!!!!incercati si nu veti regreta.....
  22.10.2009 00:29 
gimnastica
da s-ar putea sa fie asa dar cine isi aminteste sa faca asa ceva in autobuz,brou sau stiu io pe unde
  21.01.2009 17:54 
ce prostie....ati innebunit...cica in gura..esti un wc?
  07.08.2008 22:57 
Am facut-o
Am facut asta cu sotul meu... si imi place enorm de mult cand incordeaza penisul in timp ce e in vagin si lui ii place cand fac eu asta: desi nu numai in vagin face asta... si cand facem sex anal tot la del face... iubesc la nebunie asta ma excita foarte tare;))
  09.04.2008 16:05 
Sex
Si la 57 ani poti face sex si sa te simti super. De la 47 ani pana la 56 ani n-am facut sex si nu credeam ca voi mai face! Acum fac sex si ma simt super.
  14.01.2008 19:47 
Placeri maxime
Orice aduce lucruri si placeri noi sexului de cuplu e foarte bine. Am 39 de ani si consider ca inca il pot surprinde de fiecare data pe sotul meu {16 ani de cuplu}.
  20.10.2007 16:09 
Este un mod bun de relaxare
Stiam de exercitiu si cred ca facind acest lucru iti oferi si tie mai multa placere.Uneori pe ei ii ia valul mai repede iar tu daca nu esti suficient de incalzita ramii in suspans.
  06.09.2007 19:24 
gimnastica
pot f.greu sa-mi contract muschii vaginali.automat contractez si fesele si imi trag si burta. ebine si pt.muschii vaginali e corect exercitiul?
  19.07.2007 22:26 
sex
eu cred ca este adevarat si perfect real pentru ca am incercat acest lucru inainte sa citesc acest documentar despre gimnastica sexuala. si pe langa faptul ca este adevarat va rog sa incercati sa vedeti ce bine va simtiti, va propun sa incercati in doi este mai placuta senzatia.
  16.07.2007 15:38 
Cred ca e bine !
  13.07.2007 17:43 
consider ca gimnastica sexuala in doi e o idee superba.
  02.07.2007 13:03 
de ce?
N-am intalnit pana acum vreun doctor care sa recomande printre altele si acest procedeu,simplu si de bun simt pentru a spori placerea intima a cuplului.Cei mai multi doctori la care am apelat de-a lungul timpului(cam 30 de ani) se uitau cu jena la mine de cate ori le vorbeam despre dificultatile de a obtine vreun orgasm.Noroc cu articolele din revistele pentru femei si paginile de pe net...
  22.06.2007 16:15 
CU ADEVARAT GHIMNASTICA SEXUALA REDA MAI MULTA PLACERE, AM INCERCAT PINA A CITI .
  23.05.2007 17:57 
Am incercat-o cu sotul meu
am incercat chestia asta inainte de a afla-o de la voi in cuplu si mi-am dat seama ca..in primul rand te simti mai bine in mom actului sexual dar acest exercitiu poate si fi inclus in actul sexual(in timpul)
  05.05.2007 21:19 
exercitii sexuale
nu mai reusesc sa il string cum o faceam acum 2 anisi se simtea asa de bn cu respect cer o explicatie
  05.05.2007 00:55 
exercitiu sexual
este buna parerea mea si este interesant.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie