Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Fratele mai mic a avut 3 tentative de suicid (Ruben)

Fratele mai mic a avut 3 tentative de suicid (Ruben)

Depresia este o boala mult mai serioasa si rata sinuciderilor este foarte mare in randul depresivilor (peste 15%). Tinand cont de antecedente, fratele dvs are mare nevoie de un tratament medicamentos adecvat si de un program de psihoterapie, pentru a fi ajutat sa iasa in masura in care este posibil din aceasta stare.

Vorbiti cu doctorul si cereti-i sa va explice clar diagnosticul si prognosticul (cum vede el ca va evalua in urmatoarea perioada), care este tratamentul si ce se urmareste prin el. Este dreptul dvs sa stiti. La noi in tara oamenii sunt coplesiti de multe ori de ideea de spital si isi incredinteaza acolo destinul sau familia in necunoscut (stiu oameni care habar nu au ce pastile au luat in spital). Nu e normal asa. Medicii SUNT OBLIGATI sa va spuna ce tratament urmeaza el, mai ales ca vorbim de un pacient cu risc suicidar, unde responsabilitatile medicului sunt foarte mari.

Sunt convinsa ca medicul va fi bucuros sa va dea detalii, cand va vedea interesul dumneavoastra exprimat in mod clar. Cereti pentru fratele dvs un program psihoterapeutic, pentru ca tratamentul medicamentos simplu nu rezolva decat temporar problemele in depresie.

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie