Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Fetita mea nu vorbeste, desi are 2 ani.(Bedeea)

Fetita mea nu vorbeste, desi are 2 ani.(Bedeea)

Va inteleg ingrijorarea. Sunt copii ce vorbesc mai tarziu, uneori, destul de rar, dupa 21/2 ani- 3 ani. In orice situatie, copilasul dvs. trebuie vazut de un specialist. La varsta de 2 ani, face mari progrese. Copilul intreaba numele lucrurilor pe care nu le cunoaste si le repeta ca sa tina minte. puteti ajuta copilul sa-si imbogateasca vocabularul si sa-si amelioreze limbajul vorbind des cu el. Trebuie sa ii lasati timp sa se exprime, chiar daca este greu si sa-i explicati cu fraze simple lumea care il inconjoara. Nu-i indicati numai numele lucrurilor, ci si la ce servesc ele sau cum functioneaza. Furnizati-i cuvinte precise: nu numai o floare, ci si un trandafir sau o margareta.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  23.01.2007 22:03 
Sper
intr-o colaborare fructoasa cu Dooamna Danielescu,in cadrul spitalului Euroclinic,deoarece si pacientii nostri si noi,avem nevoie de asta
  21.01.2007 00:52 
nu te alarma
Buna! Nu te ingrijora! Fetita ta scoate atatea sunete cate poate repeta la varsta ei. Nu stiu la ce se refera cei din jur, dar ar trebui sa ii intrebi daca ei vorbeau mai mult la 6 luni. Este bine s sud ct mai multe sunete, mai variate, dat totui trebuie s i vad cum se aaz buzele pentru a le pronuna. Dar are timp de discursuri! Fii fericite amndou i i se va nate dorina de a comunica. Fiul meu cel mare nu a vrut niciodat s repete pur i simplu un cuvnt. trebuia s l poat folosi ntr-un context. Acum are 13 ani i de la doi ani a vrea s mai i tac, s mi dea un moment de respiro. La fel face i Fratele lui de 1 an i 6 luni. Nu repet cuvintele, dar dac vrea un obiect se strduiete s spun D sau numele acestuia. Nu te alarma. Poate c te ntreab cei din jur dac nu cumva este i ea hipoacuzic. dar nu i lua n seam. La revedere!
  02.11.2006 09:48 
Fetita mea de 6 luni ar trebui sa scoatra mai multe sunete?
In afara de 'a'cel mai des,'ma'cateodata si rade. Oamneii ma intreaba daca vorbeste iar eu nu am stiut ce sa spun pt ca sunt mama surda dar ma ocup de fetita si vorbesc cu ea cand o vad dornica,in plus las radioul deschis.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie