Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Fetita mea nu vorbeste, desi are 2 ani.(Bedeea)

Fetita mea nu vorbeste, desi are 2 ani.(Bedeea)

Va inteleg ingrijorarea. Sunt copii ce vorbesc mai tarziu, uneori, destul de rar, dupa 21/2 ani- 3 ani. In orice situatie, copilasul dvs. trebuie vazut de un specialist. La varsta de 2 ani, face mari progrese. Copilul intreaba numele lucrurilor pe care nu le cunoaste si le repeta ca sa tina minte. puteti ajuta copilul sa-si imbogateasca vocabularul si sa-si amelioreze limbajul vorbind des cu el. Trebuie sa ii lasati timp sa se exprime, chiar daca este greu si sa-i explicati cu fraze simple lumea care il inconjoara. Nu-i indicati numai numele lucrurilor, ci si la ce servesc ele sau cum functioneaza. Furnizati-i cuvinte precise: nu numai o floare, ci si un trandafir sau o margareta.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  23.01.2007 22:03 
Sper
intr-o colaborare fructoasa cu Dooamna Danielescu,in cadrul spitalului Euroclinic,deoarece si pacientii nostri si noi,avem nevoie de asta
  21.01.2007 00:52 
nu te alarma
Buna! Nu te ingrijora! Fetita ta scoate atatea sunete cate poate repeta la varsta ei. Nu stiu la ce se refera cei din jur, dar ar trebui sa ii intrebi daca ei vorbeau mai mult la 6 luni. Este bine să sudă cât mai multe sunete, mai variate, dat totuși trebuie să și vadă cum se așază buzele pentru a le pronunța. Dar are timp de discursuri! Fiți fericite amândouă și i se va naște dorința de a comunica. Fiul meu cel mare nu a vrut niciodată să repete pur și simplu un cuvânt. trebuia să îl poată folosi într-un context. Acum are 13 ani și de la doi ani aș vrea să mai și tacă, să îmi dea un moment de respiro. La fel face și Fratele lui de 1 an și 6 luni. Nu repetă cuvintele, dar dacă vrea un obiect se străduiește să spună DĂ sau numele acestuia. Nu te alarma. Poate că te întreabă cei din jur dacă nu cumva este și ea hipoacuzică. dar nu îi lua în seamă. La revedere!
  02.11.2006 09:48 
Fetita mea de 6 luni ar trebui sa scoatra mai multe sunete?
In afara de 'a'cel mai des,'ma'cateodata si rade. Oamneii ma intreaba daca vorbeste iar eu nu am stiut ce sa spun pt ca sunt mama surda dar ma ocup de fetita si vorbesc cu ea cand o vad dornica,in plus las radioul deschis.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie