Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Facultate versus plecare din tara (mony)

Facultate versus plecare din tara (mony)

 Cred ca tu ai mai mult nevoie de o confirmare/incurajare cu privire la decizia deja luata. Mi-ar fi fost de mai mult ajutor sa stiu si ce varsta si pregatire/ocupatie are prietenul tau. Asa cum vad eu lucrurile, relatia ta nu pare deloc "stabila" si mai repede ai indoieli inconstient in privinta asta, altfel nu vad de ce ai tinut de 2 ori sa-mi repeti ca relatia ta este foarte stabila; pe de alta parte, daca ar fi cu adevarat stabila nu ar trebui sa-ti faci prea multe griji; un an nu este o catastrofa intr-o relatie stabila (mai sunt si vacante etc.), ca sa nu mai spun ca distanta poate intari o relatie sau va poate ajuta sa va clarificati cu adevarat sentimentele.

Eu mai repede ma gandesc la nesiguranta ta cu privire la relatia cu prietenul tau decat la conflictul cu parintii. Pana la un punct sunt de acord cu ei, dar nu mai pot fi atunci cand impun copiilor ce facultate sau meserie sa faca. Sigur ca poti urma o facultate si peste 1-2 ani sau mai tarziu, dar imi pun intrebarea acum ce varsta si ce pregatire are prietenul tau. In general cu astfel de decizii sunt de acord cei complexati care nu au o pregatire superioara fata de prietena sa sau pur si simplu chiar daca ar avea, inseamna ca este imatur.

Studiile au aratat ca doar la o varsta foarte tanara (sa zicem pana in 20 de ani, cand se incheie adolescenta), pentru un barbat nu conteaza cu ce se ocupa prietena. Mai tarziu, cand este vorba cu adevarat de o relatie serioasa, se va gandi de 10 ori inainte sa-si ia de nevasta pe cineva sub nivelul lui de educatie. Iar daca totusi o fac, cu timpul diferenta socio-educationala isi va spune cuvantul; tu sau el va veti simti prost in mediul celuilalt si vor incepe discutiile si neintelegerile la un moment dat cand dragostea nu prea mai e ca la inceput. Imi pare rau ca nu iti spun ceea ce ai vrea, dar nu ar strica sa te mai gandesti.
Iar in ultimul rand, poate nu ar strica sa te interesezi sa faci o facultate intr-un domeniu care iti place si poate are cautare si acolo unde te vei duce.

Eu ma cam indoiesc de "postul tau asigurat la calculatoare" cand sunt atatia de la ei care nu-si gasesc de lucru; ori este la negru si deci nu este sigur; oricum este dubios, sa te astepte un post "cald" in conditiile in care tu esti strain si ca sa nu mai vorbesc de o diploma recunoscuta la ei. In speranta ca nu te-am dezamagit prea mult in legatura cu ce vroiai sa auzi, iti doresc sa iei decizia cea mai buna si noroc!


Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie