Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Tulburari
Home > Afectiuni si boli > Psihiatrie > Tulburari > Evaluarea diagnostica si tratamentul depresiilor

Evaluarea diagnostica si tratamentul depresiilor

Primul pas pentru a primi un tratament corespunzator depresiei consta in examinarea facuta de un psihiatru. Anumite medicamente, precum si conditiile medicale ca infectiile virale pot produce aceleasi simptome ca si depresia. De-a lungul examinarii, psihiatrul, prin intermediul testelor medicale si al interviului, trebuie sa-si dea seama daca se confrunta cu un caz de tulburare depresiva.

Psihiatrie

Ghiduri utile
·Ghidul medicamentelor, al vitaminelor si al suplimentelor alimentare
Informatii detaliate despre medicamente, vitamine si suplimente alimentare.
Top Sanatate iti recomanda
·Cum sa combati depresia prin alimentatie
Anumite alimente au efect antidepresiv, avand aceleasi reactii asupra organismului precum medicamentele recomandate de obicei persoanelor depresive
O buna evaluare diagnostica include istoria completa a simptomelor: cand au inceput, de cat timp dureaza, cat de severe sunt, daca pacientul s-a mai confruntat cu ele, daca aceste simptome au fost vreodata tratate etc.

Doctorul trebuie sa intrebe daca pacientul are ganduri suicidare, daca a consumat alcool si droguri, daca a urmat tratamente medicale pentru alte boli.

Pentru a detine cat mai multe informatii referitoare la starea pacientului, medicul specialist se va interesa si de istoria familiei - daca s-au mai inregistrat cazuri de depresie in familia bolnavului.

Evaluarea diagnostica trebuie sa includa si o examinare a starii mentale pentru a afla daca memoria sau gandirea pacientului au fost deja afectate.

Alegerea tratamentului se stabileste in urma evaluarii. Exista o mare varietate de antidepresive si psihoterapii care pot fi utilizate pentru tratarea tulburarilor depresive.

Persoanele care prezinta forme mai usoare pot fi vindecate numai prin aplicarea unei psihoterapii, fara a se recurge si la medicatie. Cei cu tulburare depresiva moderata sau severa beneficiaza de antidepresive.

Cei mai multi au nevoie de un tratament combinat: medicatia pentru a scapa de anumite simptome si psihoterapia pentru a invata cum sa se descurce cu depresia.

In functie de diagnosticul stabilit si de gradul de severitate al depresiei, psihiatrul poate prescrie medicamente sau poate aplica pacientului metode psihoterapeutice.

Terapia electroconvulsiva (ECT) este folositoare in cazul indivizilor care nu pot lua antidepresive, iar depresia pe care o prezinta este atat de grava incat ameninta viata. Electrozii sunt plasati in zone speciale ale capului pentru a trimite impulsuri electrice. Persoanele care primesc ECT nu experimenteaza in mod constient stimularea electrica.


Medicatia

Exista mai multe tipuri de medicatie antidepresiva utilizata in tratarea tulburarilor depresive: antidepresive triciclice, inhibitori de monoaminoxidaza (I.M.A.O) si inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei, ai noradrenalinei sau ambelor (serotonina si nonradrenalina).

In unele situatii doctorul va incerca administrarea unei varietati de antidepresive inainte de a decide care este cea mai eficienta medicatie sau combinatie de medicamente si in ce doze trebuie prescrise.

Pacientii sunt tentati de multe ori sa intrerupa medicatia prescrisa. Ei observa ca se simt mai bine, drept urmare se gandesc ca nu mai au nevoie de medicamente. Sau, din contra, se pot gandi ca medicamentele pe care le iau nu-i ajuta in nici un fel.

Este foarte important sa iei medicamentele prescrise, chiar daca in unele cazuri efectele secundare isi fac mai repede simtita prezenta decat activitatea medicamentului in cauza. Nu trebuie sa iei nici o decizie majora in privinta medicamentului fara sa te consulti cu medicul specialist.

Administrarea antidepresivelor trebuie sa fie monotorizata cu grija pentru a vedea daca dozajul este corespunzator. Doctorul va verifica regulat dozajul si eficacitatea tratamentului prescris.

Pentru un mic numar de persoane care au ca tratament IMAO este necesar sa se evite anumite alimente care au un nivel ridicat de triamina (anumite sortimente de branza, de vin etc.) si medicamente specifice precum decongestionantele.

Interactiunea triaminei cu inhibitorii MAO pot genera o criza hipertensiva sau o crestere brusca a presiunii sangelui, marindu-se riscul producerii unui accident vascular cerebral. Doctorul ar trebui sa furnizeze pacientului liste cu alimente interzise si permise. Alte tipuri de antidepresive nu impun restrictii alimentare.

Alti medici specialisti (stomatologii de exemplu) trebuie sa stie daca pacientul urmeaza un tratament medicamentos. Anumite medicamente combinate cu altele pot produce efecte secundare deosebit de periculoase. Alcoolul si drogurile reduc eficacitatea antidepresivului si trebuie evitate.

Anxioliticii si sedativele nu sunt andidepresive. Ele sunt prescrise de obicei alaturi de antidepresive, neavand o eficacitate prea mare daca sunt singurele medicamente recomandate pentru o tulburare depresiva.

Stimulentele, precum amfetaminele, nu sunt antidepresive eficace, dar sunt folosite ocazional sub suprevegherea stricta a medicului in cazul anumitor depresii.

Litiul este folosit de multi ani in tratamentul tulburarilor bipolare; cantitatea de litiu trebuie urmarita cu mare atentie pentru ca diferenta intre o doza eficace si una toxica este foarte mica. Daca persoanele care prezinta tulburari bipolare au probleme cu tiroida ori au afectiuni cardiovasculare, renale sau epilepsie, litiul nu mai este recomandat.

Din fericire exista si alte medicamente care ajuta la controlarea schimbarilor subite de dispozitie. Cele mai multe persoane cu tulburari bipolare trebuie sa urmeze o medicatie destul de cuprinzatoare: litiul si/sau un anticonvulsivant, un medicament pentru agitatie, anxietate, depresie sau insomnie. Gasirea celei mai bune combinatii medicamentoase necesita monitorizarea pacientului de catre medic.


Efecte secundare

Antidepresivele pot produce efecte secundare temporare. De obicei acestea sunt neplacute, dar nu au implicatii serioase. Orice reactie neobisnuita trebuie raportata imediat medicului.
Cele mai intalnite efecte secundare in cazul antidepresivelor triciclice sunt:

  • gura uscata - este recomandat sa bei mai multa apa decat in mod obisnuit, sa mesteci guma fara zahar si sa te speli pe dinti mai des.
  • constipatie - cerealele (mai ales cele pe baza de ovaz), fuctele si legumele nu trebuie sa-ti lipseasca din mesele zilnice.
  • probleme sexuale - activitatea sexuala poate suferi anumite schimbari; este bine sa vorbesti cu medicul pentru a lamuri acest aspect.
  • tulburari de vedere - trec destul de rapid si nu necesita purtarea ochelarilor.
  • stari de ameteala - ricarea cat mai usor si lent de pe pat sau de pe scaun poate fi de ajutor.
  • stare de somnolenta pe timpul zilei - de obicei trece rapid aceasta stare. Persoanele care se simt somnolente sau sedate nu trebuie sa conduca sau sa manipuleze obiecte grele.
  • dureri de cap - de obicei sunt temporare;
  • greata - este bine sa bei ceaiuri cu lamaie;
  • nervozitate si insomnie - aceste probleme pot interveni in primele saptamani; reducerea dozajului sau timpul le poate rezolva.


Psihoterapia

Multe forme de psihoterapie ajuta persoanele depresive. "Discutia" terapeutica ajuta pacientul sa-si constientizeze problemele si sa gaseasca o solutie.

Terapiile comportamentale ajuta pacientul sa obtina mai multe satisfactii in urma activitatilor depuse si sa se dezvete de atitudinile comportamentale care contribuie la adancirea starii depresive.

Terapiile interpersonale se focalizeaza pe relatiile personale ale pacientului care cauzeaza si amplifica depresia.

Terapia cognitiv-comportamentala ajuta pacientul sa-si schimbe modul negativ de gandire si comportamentul care este asociat depresiei.

Terapia psihodinamica se axeaza pe rezolvarea sentimentelor conflictuale pe care le prezinta pacientul.


Dictionar de termeni

Informatii preluate din "Larousse Dictionar de Medicina": Bucuresti, Univers Enciclopedic 1998; www.universenciclopedic.ro

  • anxiolitic - medicament utilizat in tratamentul anxietatilor si al diferitelor ei manifestari.
  • inhibitor al monoaminoxidazei - medicament utilizat fie ca antidepresiv, fie ca antiparkinsonian. Este contraindicat in caz de delir, de stare maniacala, de antecedente vasculare cerebrale, de atingere hepatica grava si de anestezie generala. Bauturile alcoolice si alimentele care contin amino biogene (branzeturi fermentate, banane, ficat de pasare, vin rosu etc.) sunt interzise din cauza riscului de hipertensiune pe care-l antreneaza.
  • litiu (stabilizator al dispozitiei) - metal ale carui saruri sunt utilizate in tratamentul tulburarilor psihice.
  • triciclic (antidepresor) - medicament antidepresor compus dintr-o molecula care contine trei cicluri alipite. Este contraindicat sa se asocieze triciclicele cu alte antidepresoare (inhibatori de monoaminoxidaza - I.M.A.O.). Se evita sa fie prescrise in caz de stare deliranta sau halucinatorie, de tulburari cardiace, de glaucom sau de probleme cu prostata. Tulburari care pot aparea: cosmaruri, tulburari ale apetitului (bulimie), tulburari endocrine (disparitia fluxului menstrual) si sexuale.


Articol realizat in colaborare cu Dr. Octavian Cristian Popa, medic specialist psihiatru


Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  08.02.2012 11:02 
nu stiu ce sa ma fac cu sotia mea
sunt casatorit de 11 ani am doi copii frumosi si sanstosi o fata de 10 ani si un baiat de 3 ani,sotia mea, corina am luato de nevasta din dragoste nu din mila cum sustin unii(parintii mei)toata viata nu am vrut decat sa fie bine pt mine si familia mea .parintii mei nu au vrut o pe sotie de la inceput pt diferite motive eu nu iam ascultat si nu iam bagat in seama,am continuat sa mi iubesc sotia in toti acesti 11 ani, nu am spus ca nu am gresit fata de ea niciodata poate si influentat si de parinti,mi am cerut iertare fata de ea pt greselile facute si am incercat sa nu bag in seama nici comportarile ei neadegvate,in fine problema este ca sotia mea corina a plecat de acasa de 4 luni de zile(mentionez ca stam cu parintii mei)si nu mai vrea sa auda de nimeni nici de copii nici de mine si nici de parintii mei,nu mai vrea sa faca parte din familia noastra a devenit foarte negativista si foarte rea
  24.01.2012 19:03 
depresie
ati auzit de biofeetback? super tratamentul
  24.01.2012 19:02 
deresie
ati auzit de biofeetback? super tratamentul
  09.01.2012 20:23 
hai nu va mai vaicariti
ca nu faceti decat sa intrati iar in depresie,hai sa invingem acest moft ,sa luptam,numai cand citim astea si vedem ca nimeni nu a iesit din starea asta te intristezi,ganditi-va la lucrurile frumoase din viata voastra DUMNEZEU ne iubeste pe toti si ne ajuta daca noi ii permitem
  09.01.2012 09:00 
cardiologie
fratele lu mama e in spital are probleme cu inima si cu ficatu imi este greu cind il vad in ce stare ca ajuns sper sa se faca bine insa nu stiu ce sa mai credma rog la dumnezeu poate se rezolva sa se faca bine sunt intro stare rau de tot cu moralu la pamint
  27.12.2011 18:45 
depresie majora
De mica am avut o viata mai dificila,intr-un cuvant nu am fost deloc norocoasa.S-au strans multe.Am un baiat de 18 ani din prima casatorie,un baietel de 3 ani si 8 luni operat de 2 ori pe cord deschis,un sot care joaca la jocuri banii din casa,si bineinteles familia lui cu care locuiesc,care tot timpul reproseaza ca ne tine la ei.M-am imbolnavit de nervi,nu mai ma pot controla,imi vine cateodata sa fac ceva sa termin cu viata asta.De curand am fost la doctor si mi s-a daat cipralex si xanax.I-au cipralexul de o saptamana dar nu are nici un efect,starile mele sunt aceleasi,iar la suparare nu ma calmeaza deloc,tremur,nu mai pot scoate nici un cuvant,ma ia cu transpiratii.Aici nimeni nu ma intelege.....soacramea spune ca sunt proasta si nebuna,etc.Incerc sa i-au xanax,dar imi este teama sa nu imi produca somnolenta,si sa nu imi pot supraveghia baietelul cel mic.Asi avea o intrebare,daca poate cineva sa imi dea un sfat.Ce sa fac,pot lua xanax?Medicul mi-a indicat unul la nevoie,dar eu cred ca am nevoie de el in fiecare zi,din cauza certurilor care le am cu cei din casa.Multumesc.
  27.12.2011 18:39 
depresie majora
De mica am avut o viata mai dificila,intr-un cuvant nu am fost deloc norocoasa.S-au strans multe.Am un baiat de 18 ani din prima casatorie,un baietel de 3 ani si 8 luni operat de 2 ori pe cord deschis,un sot care joaca la jocuri banii din casa,si bineinteles familia lui cu care locuiesc,care tot timpul reproseaza ca ne tine la ei.M-am imbolnavit de nervi,nu mai ma pot controla,imi vine cateodata sa fac ceva sa termin cu viata asta.De curand am fost la doctor si mi s-a daat cipralex si xanax.I-au cipralexul de o saptamana dar nu are nici un efect,starile mele sunt aceleasi,iar la suparare nu ma calmeaza deloc,tremur,nu mai pot scoate nici un cuvant,ma ia cu transpiratii.Aici nimeni nu ma intelege.....soacramea spune ca sunt proasta si nebuna,etc.Incerc sa i-au xanax,dar imi este teama sa nu imi produca somnolenta,si sa nu imi pot supraveghia baietelul cel mic.Asi avea o intrebare,daca poate cineva sa imi dea un sfat.Ce sa fac,pot lua xanax?Medicul mi-a indicat unul la nevoie,dar eu cred ca am nevoie de el in fiecare zi,din cauza certurilor care le am cu cei din casa.Multumesc.
  27.12.2011 18:36 
depresie majora
De mica am avut o viata mai dificila,intr-un cuvant nu am fost deloc norocoasa.S-au strans multe.Am un baiat de 18 ani din prima casatorie,un baietel de 3 ani si 8 luni operat de 2 ori pe cord deschis,un sot care joaca la jocuri banii din casa,si bineinteles familia lui cu care locuiesc,care tot timpul reproseaza ca ne tine la ei.M-am imbolnavit de nervi,nu mai ma pot controla,imi vine cateodata sa fac ceva sa termin cu viata asta.De curand am fost la doctor si mi s-a daat cipralex si xanax.I-au cipralexul de o saptamana dar nu are nici un efect,starile mele sunt aceleasi,iar la suparare nu ma calmeaza deloc,tremur,nu mai pot scoate nici un cuvant,ma ia cu transpiratii.Aici nimeni nu ma intelege.....soacramea spune ca sunt proasta si nebuna,etc.Incerc sa i-au xanax,dar imi este teama sa nu imi produca somnolenta,si sa nu imi pot supraveghia baietelul cel mic.Asi avea o intrebare,daca poate cineva sa imi dea un sfat.Ce sa fac,pot lua xanax?Medicul mi-a indicat unul la nevoie,dar eu cred ca am nevoie de el in fiecare zi,din cauza certurilor care le am cu cei din casa.Multumesc.
  20.12.2011 21:55 
Good info
Hello! dbaekbk interesting dbaekbk site! I'm really like it! Very, very dbaekbk good!
  20.12.2011 21:55 
Good info
Hello! fbddcag interesting fbddcag site! I'm really like it! Very, very fbddcag good!
  29.11.2011 21:00 
cipralex - depresie
Fratilor, depresia este o bola a sufletului si nu se vindeca cu pastile pentru cap. Eu am fost diagnosticat cu depresie anxioasa si am urmat urmat 2 luni tratament cu Cipralex.A fost cea mai graoznica perioada din viata mea.Dupa ce ma simteam rau acum medicatia ma agita si mai rau. Incepand cu primele zile starea mea generala s-a inrautatit insa doctorita imi spunea senina ca "este boala" si ca nu medicamentul are efectele astea. Dupa 2 luni de tratament nu mai puteam iesi din casa deloc, eram terminat. Prietenii mei mi-au adus un doctor psihiatru acasa care mi-a schimbat medicatia. Dupa 3 luni nu am mai luat nici un medicament si ma simt mai bine. Singurul remediu al sufletului este rugaciunea, participarea la slujbele de Maslu si Sfanta Impartasanie. Dupa aceasta experienta mi-am jurat ca nu mai calc in vreun cabinet de psihiatru sau psiholog, ei saracii incearca sa ajute cum pot mai bine prescriind medicamente ce te transforma in zombie.
  09.11.2011 21:33 
cu Dumnezeu inainte
In decursul celor 35 ani,realizez ca am avut4 atacuri sau caderi depresive,acum o luna,la cel din urma,am luat pt.prima data STIMOLOTON 25MG,insa reactiile adverse au fost groaznice primele zile...vederea mi-a fost afectata destul de suparator,atac de panica...frica de necunoscut...acum toate astea au disparut insa sunt f.irascibila si imi cade teribil parul.Nu am de gand sa cresc doza la 50mg cum scrie in prospect,voi continua pana la 4 sapt.tratamentul apoi sunt hotarata sa-l intrerup.La celelalte caderi a fost deajuns sa iau 10 mg.DIAZEPAM.2-zile care ma relaxau si nu mai era nevoie de altceva.PAREREA MEA E CA INTRADEVAR AUTOSUGESTIA,RUGACIUNEA AJUTA.ANTIDEPRESIELE SUNT FULL DE EFECTE ADVERSE DE SPERIAT PLUS DEPENDENTA CARE SPERIE,PE MINE PERSONAL.....CONCLUZIE- LA LUPTA FARA ANTIDEPRESSANTS.
  06.11.2011 17:15 
ANXIETATE
SE POATE TRATA CU PSIHOTERAPIE SI VITAMINE SI MINERALE,
  06.11.2011 17:13 
atacuri de panica
POATE FACE PSIHOTERAPIE SI TRATAMENT CU VITAMINE SI MINERALE
  03.11.2011 18:47 
Va rog, cine ma poate servi cu solian?
  23.10.2011 13:08 
depresie atipica
Cine stie cum se manifesta aceasta boala si eventuale remedii medicamentoase sau naturiste
  14.10.2011 04:13 
Tetrahydrocannabinol.
Ca sfat pentru nepoata dumneavoastra ar fii sa incerce un ceai naturist care contine tetrahydrocannabinol. Se va relaxa si va scapa de orice senzatie neplacuta si de orice atac de panica. Sporeste apetitul ,reduce consumul de tigari, dispozitie generala placuta, atenueaza orice stare de voma si in plus de asta vindeca cel putin 90% din tipurile de cancer.
  21.09.2011 13:29 
am nevoie de un sfat
va rog dati-mi un sfat in urma cu 3 ani am incercat sa ma sinucid si mi a afectat enorm viata,am urmat tratament anti-depresive,sedinte de hipnoza si multe altele,devenisem dependenta de pastilele anti-depresive.acum de 3 luni de zile am inceput sa fiu stresata si nervoasa nu ma pot controla,acum urmez un tratament antistres pe baza de plante dau nu stiu cum imi pot influenta viata imi este teama sa nu devin dependenta si de aceste pastile.va multumesc din suflet
  15.09.2011 16:41 
cine ma poate ajuta? a_pink_maniac
nu stiu ce sa mai fac...anul trecut la sf lui octombrie mergeam pe strada, nu aveam nici o problema si dintr.o data am inceput sa am o ameteala ciudata adica nu mai simteam pamantul sub picioare, nu mai aveam echilibru si imi miscam greu picioarele si eram aproape sa lesin..mai exact ma simteam ca intr.un vis...si de atunci am ramas cu asta, nu pot sa merg pe strada ca lesin, am dezechilibrul asta cu ameteala gen balans, nu prea pot sa explic, palpitatii la fiecare cateva minte, si multe alte simptome fizice foarte nasoale.....m.am speriat foarte tare, ma gandeam ca o sa mor si ma mai gandesc si acum la asta....am tinut in mine asta, nu ieseam si nici acum nu ies afara pe strada pt k imi este frica si mai ales ca nu pot...am incercat, mi.am invis frica si am iesit m.am chinuit sa merg cam o ora pe jos prin parc si ma simteam din ce in ce mai rau pana am lesinat......dupa cateva luni am spus mai multor persoane ca ma simt asa si ca trebuie sa merg neaparat la doctor...eu nu am am medic de familie asa ca mi.am facut analizele la polic. cu plata...la inima ekg, ecografii, consult etc si nu am absolut nimic, la sange, vsh, glicemia si analizele de calciu , vitamine etc si nu am nimic,mi.au gasit o mica problema la glanda, nimic grav sau care sa dea impresia ca simptomele vin de aici, iau tratament de o luna , sar asa cum am zis nu ate legatura cu simptomele, am fost si la neurolog si am facut eeg si nu am nimic, dar mi.a prescris cipralex....am ajuns acasa si am citit prospectul si nu l/.am luat...pt k mi.a zis si el k sufar de depresie si nu am crezut asta si nici acum nu stiu ce sa fac, daca sa cred sau nu pt k intradevar in perioada aia am fost putin stresata, dar mi se par prea grave simptomele pt depresie....cel mai greu simptom pe care il am si din cauza careia nu pot sa fac nimic este genul asta de ameteala pana la lesin.....m.am uitat pe net si simptomele cele mai apropiate de ale mele le.am gasit la boala :neurovegetative....dar peste tot unde am citit nu scria de ameteala permanenta si lesin........ce poate fi?....sa va spun ca si tati are aceleasi simptome de 20 de ani , a facut toate analizele posibile si nu are nimic fizic si mai multi neurologi i.ai zis ca sufera de neurovegetative ....si am doar 18 ani..poate va ajuta sa va dati seama ce as avea sau ce analize sa mai fac sau unde sa merg..
  09.09.2011 16:25 
ajutor
va cer ajutorul , bunica a facut o depresie , s a suparat rau pe mine a inceput sa planga sa se blesteme sa isi doreasca sa moara , acum doarme sa se linisteasca , nici nu vrea sa ma vada , ea are probleme cu tensiunea si sunt mai mult ca sigur ca i a crescut , ma rog la Dumnezeu si imi e frica de ce e mai rau , cum as putea vorbi cu ea , daca nici nu vrea sa ma vada? ajutor
  22.08.2011 19:20 
cipralexul
cipralexul este foarte bun ....dar efectul si-l face dupa vreo luna jumate doua ...am 2 luni de cind il iau si ma simt bine ...de ingrasat nu m-am ingrasat ,dar depinde si de organism ...fiecare are un mod diferit de a reactiona ....oricum mi-a schimbat viata cit de cit ....eram foarte rau ...faceam atacuri de multe ori pe zi ...acum numai fac deloc ....totusi tratamentul il voi face cit va fi nevoie ...nu asi vrea toata viata ....doar dumnezeu stie ....oricum nu vreau sa mai trec prin ce am trecut .....imi era foarte rau ....ameteli puternice ...imi era frica ca am sa cad pe strada ....inca mai ametesc cind ma duc in magazinele mari sa fac cumparaturi dar sper sa imi treaca si problema asta ....doamne ajuta tuturor
  16.08.2011 12:42 
atacuri da panica inainte si dupa naster
Este vorba despre nepoata mea,in varsta de 28 ani.Este in Italia de 5 ani si cam de 3 ani are acesta grava problema . La ea se manifesta in felul urmator : ii vin pe gat flegme dar incolore care ii dau o senzatia de sufocare ,ii e frica sa stea singura,se panicheaza din orice,nu suporta aglomeratia pentru ca imediat incepe sa se sufoce si nu mai poate sta in acel loc,indiferent ca-i magazin,petrecere,spital.De 2 luni are un bebe.In timpul sarcinii deoarece a renuntat la medicatia pe care o urma ,de teama sa nu-i faca rau bebelui,desi medicul psiholog si ginecologul i-a prescris un medicament care ar fi mers dupa luna a treia de sarcina,ea nu l-a prea l-a luat decat in cazul in care chiar nu mai putea.Concluzia ar fi urmatoarea: dupa ce a nascut , are aceleasi simptome,medicamente nu i-a decat tot asa numai de mare nevoie pt. ca alapteaza,de panicoasa este la fel si in plus de asta ii este nu teama ci ffff teama sa ramana singura cu cel mic,de teama sa nu-i faca ceva rau.Si in plus de asta acum se muta la un apartament la etajul 4 si se streseaza ca-i prea sus , sa nu cada cel micde la cand o mai creste,dar , ma gandesc eu ca probabil ii e teama sa nu-i vina in gand sa-l arunce sau ceva de genul! Noi familia nu stim ce sa mai facem ! Este ingrozitoare aceasta boala ,cine nu trece prin asa ceva nu crede!Astept sfaturi ! Si doresc multa sanatate tuturor!
  12.08.2011 18:02 
cipralex
si uite asa a trecut un an de cand fac tratament cu cipralex. si ma simt mult mai bine. dar va spun un lucru. nu acest medicament m-a ajutat, ci putina credinta in Dumnezeu. absolut intamplator am ajuns la un psihiatru ca nu aveam de gand. ma cam speriau prospectele. cu putina credinta Dumnezeu va va arata tuturor calea de urmat. Doamne-ajuta la toata lumea!
  26.07.2011 09:54 
adevarul este ca nu te vindeci niciodata,nicioadata daca nu apare ceva bun in viata ta.Sa nu ne mintim singuri!!!
  23.07.2011 19:41 
depresia
la fel na simt si eu,la mine esteb o alta problema ,cand sunt nervos ca sa-mi apar creierul ma folosesc de amenintari inclusiv cele cu moartea ,numai ca sa fiu lasat in pace .
  20.07.2011 09:23 
ieu mam ingrasat de cind iau rivotril
iau rivotril de 0,5 mg de vreo 4 ani de zile fara sa il intrerup cind nu il iau nu mi bine ma simt ametit amortita as dori sa imi puteti da un sfat ce sa fac mi greu sa renunt la medicament desi stiu ca nu i bun da imi face starea pe care o am adica sa imi dispara sintomele pe care le am desi mam si ingrasat de cind iau rivotril de 0,5 m de 2 ori pe zi dimineata si seara mam ingrasat cam 20 de kg
  07.06.2011 14:09 
SPERANTA
Exista o speranta. in urma unei operatii am facut o depresie , am consultat diversi psihiatrii care imi schimbau tratamentul incet incet am renuntat la tratament si ma simt bine; am promis ca o sa scriu asta pentru ca pe forum nu prea gaseam pe cineva vindecat si mi se parea ca sunt intro situatie fara iesire ;se poate vindeca!
  25.05.2011 19:32 
e boala care nu te omoara dar nu te lasa sa traiesti
eu ma chinui cu depresia de la 19 ani cand am nascut ,am facut o depresie post partum si de atunci iau medicamente.Am luat doxepin 5 ani si acum de 3 ani iau stimuloton.am invatat ca trebuie sa ne obisnuim cu boala si sa invatam sa ne controlam si eu am zile in care cred ca sunt ultimul om de pe pamant si zile in care is fericita.Asa e boala asta nu trece niciodata de tot si revine mereu
  09.05.2011 14:22 
sufar de depresie
Dupa nastere am intrat in depresie.Am mers la medic si mi s-a dat sa urmez tratament cu CIPRALEX.am inceput sa-mi revin ,dar in urma acestui tratament am luat in greutate 7kg.Am renuntat sa mai iau acest tratament cu CIPRALEX si totul parea ok,dar m-am pacalit singura.dupa 2luni de cand nu am mai luat aceste pastile am cazut intr-o stare de inconstiienta,cand mi-am revenit am vazut ca ma aflu pe un pat de spital.Ce pot sa fac ca sa ma vindec fara sa mai iau nici-un fel de pastile antidepresive?De mentionat ca mi s-a dat alte pastile ,deoarece am refuzat sa mai iau aceste pastile CIPRALEX,acum mi s-a dat sa urmez tratament cu PRIZMA iau cate o jumatate de pastile pe zi.Multumesc
  28.02.2011 16:29 
Eu am Solian mai mult pentru cine vroia sa-l cumpere
Am Solian. Din cel romanesc, cu aceeasi substata activa. Daca doresti lasa-ti tel. sau o adresa de mail. Il dau cu 50 lei/cutia. Am 3 cutii.
  17.02.2011 15:16 
cipralex
De 11 zile fac tratament cu cipralex 10mg inca nu am simtit niciun efect. Stie cineva in cat timp actioneaza acest medicament?
  08.02.2011 09:20 
cipralex
Sufar de o depresie grava, am luat venlafaxina o luna si de 2 zile am inceput tratament cu cipralex. Stie cineva daca acest medicament este bun?
  07.02.2011 13:37 
sfat
sfat.daca mergeti la sanatoriul din Predeal, internati-va la dr Marian Visarion, este foarte bun si uman!
  04.02.2011 17:15 
tulburare neurovegetativa
...faceam atacuri de panica...simteam ca nu am aer suficient sa resir , aveam senzatia ca am palpitatii ca am pb grave cu inima, dar totul era de la psihic , de la un psihic obosit stresat de viatza cotidiana, plus ganduri despre decesul unei rude apropiate care a facut un stop cardiac si a murit. toate astea au dus unde au dus in timp. am facut analize la inima.... totul perfect... la glanda tiroida la sange.... totul ok. atunci am mers la medic psihiatru care mi-a recomandat serlift sertralina si rivotril. am 2 luni de cand iau tratamentul si ma simt ca inainte. si fac mai multa miscare. recomand tuturor1 numai bine sa auzin numai de sanatate maxima...
  04.01.2011 18:09 
ARE CINEVA SURPLUS DE SOLIAN? VREAU SA CUMPAR. MULTUMESC.
  05.11.2010 12:07 
depresie axioasa
buna la mine totul a inceput cand am venit in italia aveam frica ca ma ratacesc dorul de casa etc 4 ani in urma mergem cu prieten amea pe autpbuz si a inceput sa mi se faca rau de tot ca am ajuns la urgenta aici mau pus in perfuzii analize dar au spus ca nu am nika tot e de la stres am venita acasa tot mai rau am slabit 10 kg in mai putin de o luna am incercat diverse pastile dar toare isi faceu reactiile adverse nici o imbunatatire am decis sa vin in romania ca miera foarte rau la mine se maniresta cu scaune moi diaree toata ziua am venit acasa am ners la psihiatru si mia dat amitriptilina 25 mg bromazepam carbamazepina piracetam la inceput primele yile am dormit zi si noapte dar am simtit ca eram mult mai bine incepusem sa mananc burta sa ameliorat si ea mam intors din nou in italia am facut tratamentu ast avreo 11 luni mam si ingrasat 15 kg stam mult mai bn dar lam intrerupt 5 6 luni era ok apoi la primele probleme a reaparut din nou diare rau greata atacuri de panica frica sa merg pe strada singura am luat din nou aceste meddicamente dar starile de rau continua nici sa lucrez nu reusesc am fost la psiholog aici si mia spus ca sa nu pierdem timpul ca nu ma poate ajuta sa merg la un pshiatru ca am nevoie de tratament urgent acum nustiu nu mai am incredere nici in doctori decat in dumnezeuo sa caut un pshiatru s vad ce spune ca nu mai pot sunt foarte jos
  03.11.2010 11:17 
sexul
sotul meu foloseste stimuloton de doua luni si de atunci avem probleme cu partea sexuala .
  30.10.2010 13:50 
cum scapam de rivotril
O sa va spun cum am scapat eu de rivotril in conditiile in care luam 0,5 mg de 2 ori pe zi , dimineata si seara: - in primul rand rivotrilul luat ca anxiolitic creaza o dependenta majora si nu este recomandat sa se ia mai mult de 2 saptamani pana ce isi face efectul antidepresivul care se da concomitent; -eu am scapat prin 3 metode folosite concomitent si sincer nu a fost usor dupa ce l-am luat 3 luni; a) reducerea dozelor progresiv si nu abrupt, adica prima saptamana se reduce de la o pastila dimineata si un seara , la 3 sferturi dimneata si 3 sferturi seara, apoi a 2-a saptamana jumatate dimineata jumatate seara, apoi a 3-a saptamana o treime de pastila dimineata si o treime seara, a 4 -a saptamana un sfert dimineta si unsfert seara, dupa aceea o saptamana un sfert numai dimineata , apoi o zi da o zi nu un sfert dimineata, apoi un sfert la 2 zile si daca ati ajuns in faza asta se poate renunta fiindca medicamentul nu mai are nici un efect, este doza prea mica, atentie marita fiindca totusi este vorba de stupefiante si nu este de joaca, starile de sevraj sunt groaznice in cazul in care doriti sa va lasati abrupt. b) concomitent foarte multa miscare , pentru cei tineri alergatul dimineata intr-un parc apropiat atat cat poate fiecare iar pentru cei mai in varsta plimbari in ritm alert de minim o jumatate de ora in ambele cazuri, concentrare marita asupra ceea ce este in jur; c) recomand cu caldura minim 5 sedinte psihoterapie, echilibreaza psihicul foarte bine; Eu am expus ceea ce am facut eu si nu a fost usor, dar este mult mai bine de cat sa luam medicamente. Cei care au probleme majore sau au epilepsie sa nu urmeze ceea ce am descris eu aici fiindca trebuie sa se consulete cu medicul inainte. Succes!
  28.10.2010 07:23 
atacuri de panica
cipralex 20 mg pe zi ma facut sa mi revin complet.am luat timp de 1 an si acuma scad doza,am aj la 5mg pe zi.am uitat de atacurile de panica de mult.am avut niste atacuri groaynice inainte de acest tratament si nu am crezut ca o sa mai scap vreodata.am mai luat si anxiar primele 6 luni.spper sa nu ma mai intoarca niciodata.nr meu 0768354487
  24.10.2010 11:06 
nefericire
si eu am suferit de depresie si atacuri de panica ,am facut tra, cipralex,rovotril si anafranil acu sunt bine zic eu ,sa vedem pe viitor ce o fi sanatate la toti.
  14.10.2010 13:37 
SEROXAT
Urmez un tratament cu seroxat si de 1 luna incerc sa scap de el reducand doza de la 20 mg la 10 mg.Am o stare de greata si o durere de cap localizata in partea dreapta a capului.Sa confruntat cineva cu asa ceva ?
  27.09.2010 19:00 
insomnie
nu pot dormi.........
  20.09.2010 14:07 
cum sa scap de Cipralex?
Fac tratament cu CIPRALEX 5mg/zi de 2 ani, am incercat de trei ori sa intrerup tratamentul acum 2 luni, dar nu am reusit , am avut niste simtome ciudate, oboseala, tahicardie, cefalee...si l-am reluat.Acum sunt bine, nu mai fac atacuri de panica sau depresie de mai bine de un an si sunt hotarata sa dau nastere unui copil, insa VREAU SA SCAP DE CIPRALEX!!!Poate e cineva care a urmat tratament mai indelungat si ma invata si pe mine cum sa scap de el..sunt sigura ca nu e voie sa ramai insarcinata atata timp cat faci asemenea tratament! Sanatate tuturor..
  21.08.2010 16:53 
reusita
SUNT CORA ,FATA CARE S-A VINDECAT,AM SUSTINUT EXAMENUL ASA CUM V-AM SCRIS AICI SI L-AM PROMOVAT CU 8,31.D-ZEU SA AJUTE LA TOATA LUMEA!
  03.08.2010 15:15 
depresie invinsa
Un tratament care are rezultate bune mi-a fost dat de un medic de la spt. unuversitar . Schema e urmatoarea:stilnox 1/2 seara la culcare - trittico 1/2 caps seara la culcare in primele patru zile pe urma 1 caps seara la culcare si calmepan 1 caps dimineata si seara timp de 6 luni este un tratament care da rezultate si nu da somnolenta pe parcursul zilei te lasa sa iti rezolvi problemele cotidiene .Sanatate maxima
  27.07.2010 15:50 
cum m-am vindecat
din nefericire si eu am suferit de tulburare schizo-afectiva si depresie.am urmat timp de 10 ani tot felul de tratamente nici unul nu a dat randament.pot spune foarte multe,dar am sa trec la subiect.in urma tratamentului cu solian timp de 2 luni si apoi abilify timp de 1 an si 6 luni,in prezent iau abilify si cipralex inca 6 luni si gata,intrerup tratamentul,am reusit sa scap de toate simptomele bolii.am trecut printr-un examen national foarte greu si l-am luat,mai am unul la fel de greu in august ,ma simt pregatita sa iau o nota de 9,sincer vorbind.cam atat,am vrut sa spun,va pup cora.
  12.07.2010 15:04 
tot ..dep[resie
dragii mei ...nici nu stiu ce sfat sa va dau .si eu ma tratez de 7 ani .am facut o gramada de scheme,,dar in ultimul an si ceva nici welaxinul ,nici cipralexul nu isi mai fac afectul .acum iau xanax ,tranxene si zoloft dar nimic .am fost plecata in co si acolo nici nu am simtit nevoia sa iau ceva .cum am venit acasa am luat-o de la capat .am un tremur si o slaba posibilitate de concentrare .nu am chef de nimic si tot timpul o stare de confuzie si ameteala parca stau sa lesin .sunt obosita cu toate ca dorm noaptea . stiu ca e o boala a sufletului si totusi atitea manifestari fizice .cei puternici ..ok reusesc sa treaca sau sa isi gestioneze starile dar noi restul ??? nu stiu incotro sa o mai apuc .am sa merg sa fac un control neurologic ..poate am ceva la cap cu toate ca dr zimbeste mereu spunindu-mi ca pina acum cadeam macar o data ..dar nu mai inteleg de unde atita tristete si lipsa de pofta de viata .
  09.07.2010 10:46 
Dr. Ionescu ,Spital Nifon ,Buzau ,un psihiatru foarte bun. sufar de depresie si anxietate si merg la dansul de 6 luni si ma simt mult mai bine
  30.06.2010 14:07 
anafranil`
in urma unnei suparari am facut o depresie si am urmat timp de 6 luni tratament cu anafranil, am inceput cu doza de 75 pe zi si acum am ajuns la o doza de 10 mg o data pe zi dimineata, eu ma simt foarte bine, mai am pastile pt 4-5 zile de luat. am fost la dr psihiatru la control si mi-a zis sa le intrerup ca rezultatele sunt bune in urma tratamentului. deci in perioada ast ade 6 luni de tratament am fost in fiecare luna la control la dr psihiatru si tot timpul mi-a redus din doza de anafranil. merg si la psiholog de cand am facut depresia asta si mi-a zis ca am o traum adin copilarie. eu am 25 de ani, sunt casatorita de 4 ani si an un copil de 2 ani si 3 luni, ma simt mult mai bine casatorita, cu sotul si copilul decat eram ac la parinti. nu vb cu parintii mei sunt foarte dificili, din cauza ca am avut probleme cu mama mea m-am suparat si am facut depresia. dr psihiatru si dna psiholog mi-au recomandat sa nu ma mai vb deloc cu parintii mei daca sunt asa de rai pt ca o sa sufar. trebuie sa fiu eu puternica si pe picioarele mele sa nu las pe nimeni sa ma doboare si atunci nu o sa mai am probleme. eu simt ca sunt mai puternica de cand am avut probleme. luptati singuri cu propria persoana si nu va mai ganditi la nimic de poate fi rau, ganditi pozitiv tot timpul si veti reusi. du8mnezeu sa fie cu voi mereu. sanatate multa
  10.06.2010 20:30 
depresie larvanta
acum 14 ani parinti mei s-au despartit...eu am suferit enorm mama ma dus la neuropsh doct m-ia facut electroencefalograma iar ap era stricat mi sa pus dg de epilespsie am luat trat 1 an si dupa am mers la f multi doct care mi0au dat tot felul p pastile si tot raun imi este NU AM FACUT NICI O CRIZA DAR AM ACELASI DG Am plecat in it si am inceput un trat cu depakine crono 1500mg zi mai rau ma simtea, am renuntat la el si acum iau LEXOTANIL...TOT RAU IMI E CE SA FAC??VREAU SA FAC UN COPIL SI NU SE POATE AJUTATI-MA VA ROG PLEC ORIUNDE
  09.06.2010 00:59 
SUFAR SI EU DE DEPRESIE ANXIOASA DE 10 ANI,,ACUM IAU CIPRALEX SI BROMAZEPAM DAR NU MA SIMT BINE,,VA ROG DIN SUFLET RECOMANDATI-MI UN PSIHIATRU BUN,,VA MULTUMESC
  07.06.2010 14:17 
Comunicare
Observ ca sunt postari mai recente si m-am gandit sa zic si eu doua vorbe. Si eu fac parte din randul celor macinati de aceasta boala. In general, toti am folosit cam aceleasi medicamente chimice sau naturiste in funtie de particularitatea fiecarui organism si raspunsul acestuia. Este bine ca la un interval de 1,5 ani sa intrerupem tratamentul pentru a scapa mai usor de dependenta si de efectul de sevraj care poate fi foarte dur. Tehnicile respiratiei si oxigenarea creierului(plimbari prin paduri) sunt eficiente, alimentatie sanatoasa si diversificata, ocuparea timpului cu activitati placute, care nu necesita un efort prea mare, relationarea permanenta cu oameni sanatosi si cu un tonus pozitiv. Iar spre seara, singur in gradina din spatele casei o discutie cu Dumnezeu. Am vazut ca s-a mai discutat despre posibilitatea ca noi cei afectati de aceasta boala sa comunicam mai mult, sa ne cunoastem, sa ne intalnim ..cred ca ne-ar ajuta mai mult. Impreuna invingem!
  30.05.2010 17:44 
buna
Va rog spune-ti ce sa fac ? am o bunica antidepresiva si a facut niste raze la plamani si i-au vazut niste umbre pe plani ce sfat ii pot da pt a merge sau nu la biopsie ... multumesc anticipat
  27.04.2010 09:56 
rugaciunea
parerea mea este ca ne vom simti mai bine atunci cand ne vom apropia mai mult de Dumnezeu. si eu m-am simtit rau,am luat calciu si mg omega3,formula IV..si se vad imbunatatiri dar totodata m-am rugat mai mult.am inceput sa citesc in fiecare zi Acatistul sf Nectarie,i-mi fac rugaciunile de dim si seara am mers la spovedanie si parintele m-a sfatuit sa citesc acatistul Maicii Domnului(bucuria celor necajiti) si da va spun sincer ca atunci cand simt ca iar cad pe ganduri sau ca ma ia o stare din aia de panica,teama citesc acatistul sau o alta rugaciune si asa ma simt mult mai bine. Va spun aceste lucruri pentru ca stiu cat e de greu sa ai aceste stari si sa nu te inteleaga prea multa lume,sau sa nu stii ce poti face ca sa te bucuri de tot ce te inconjoara. eu in felul acesta ma ajut...si poate mai ajut si pe altcineva scriind aceste randuri Sanatate ca-i mai buna decat toate!
  10.04.2010 17:49 
fii tare
tu trebuie sa conduci depresia ,nu ea pe tine pacaleste -o
  10.02.2010 15:00 
depresia anxioasa
STIU CA DIN DEPRESIE ANXIOASA NU SEA MOARE, DAR SIMTOMELE SUNT GROAZNICE SI CRED CA TOT STRESUL SI NERVII CONSUMATI IN TOATA ACEASTA LUPTA CU BOALA, INTR-UN FINAL FAC RAU ALTROR ORGANE DIN CORPUL NOSTRU:INIMA, FI\CAT, VEZICA BILIARA, TENSIUNE ARTERIALA, ETC. CAT DESPRE MEDICAMENTE, ODATA INCEPUTE LE LASI FOARTE GREU. EU DE 3 ANI INCERC SA LAS SEROXATUL si cred ca intr-un final v-oi reusi, deoarece am ajuns sa iau doar o jumatate de pastila de doua ori pe saptamana. cu frontinul e mai greu. bafta la toti
  01.02.2010 11:16 
depresia
eu sufar de depresie de aproape 2 ani dak nu ma insel...si nimeni nu ma intelege uneori cred k sunt nebuna vorbesc singura sii orice ar fi stiu ca nimeni nu ar putea sa ma inteleaga ...am trecut peste o periada grea ma gandeam la sinucidere si alte tampenii dar pana la urma am vb cu familia si mi-am dechis sufletul in fata lor m-am simiti mult mai bn dar ...aceasta depresie ma lasa....si iar ma apuca..:(((nuh mai stiu ce sa fac ma gandesc sa iau antidepresive sa trec de starea asta ...vreau sa traiesc viata ca inainte fara sa regret nimic...dar uneori situatia ma depaseste...nu stiu cum sa trec peste ....speranta poate ma ajuta da merg mai departe.
  19.01.2010 14:51 
pentru doamna care a scris in data de 24.03.2009 15:05
Ati scris minunat si m-a impresionat foarte mult povestea dvs. Si eu, locuind in strainatate am intrat intr-o forma de depresie. Am incercat sa vorbesc cu 4 psihologi, dar nici unul nu se potrivea. Am fost 3 luni in tara, si am dormit si am fost cu mama tot timpul. Parintii, familia, mama in mod deosebit, toti m-au ajutat incredibil. Depresia si toate aceste stari, sunt foarte greu de "palpat" sau de inteles. Insa mama a stiut cum sa ma mangaie, si sa fie langa mine. Ne-am apropiat mai mult ca niciodata, iar pentru mine simt ca a venit primavara in creierul meu desi afara e iarna.
  22.12.2009 09:10 
tul anxios depresive
si eu sufar de aceasta boala de aproape 4 ani si iau xanax'mirzaten si mai recent coaxil dar cam degeaba sintomele apar mereu nu stiu ce sa mai fac am 2 copii si mie teama ptr ei ce ma sfatuiti sa fac?
  01.12.2009 21:35 
depresie
vreau dragi cititori sa va spun ca cei care suferiti de depresie va sugerez si va inbdrum la pshiatru mai intii apoi tratament pt depresie ft o k stimuloton ma schimbat din ft rau in fffb va multumesc
  27.11.2009 12:33 
depresie
de doi ani iau stimuloton ma simt ft bine sant calma linistita gindurile negre au disp[arut dar problema este ca nu mam dus la control de 8 luni si le iau ancontinuare sint probleme
  19.09.2009 19:19 
atacuri fobie ..
si pe mine ma chinuie groaznic starile acestea, am facut analize au iesit bine, am facut calciu intravenos, doctorii mi'au spus ca nu am nimic, am tulburari neuro vegetative, imi este teama de starile acestea de frica de orice mi se infunda urechile, gura uscata, stari de sufocare, sunt aiurita rau de tot.. ce sa mai fac
  19.09.2009 19:12 
fobie
si eu trec prin aceleasi stari am facut analize au iesit toate bune am facut calciu intravenos, doctorii mi'au spus ca nu am nimic ca sunt sanatoasa, sunt groaznice starile mi se infunda urechile,gura uscata.. mi sa spus ca am tulburari neuro vegetative.
  19.08.2009 18:06 
atac de panica
ma doare sufletul vazan sau auzind si de alte persoane ca sunt in aceeasi situatie ca mine.acum ma simt mai bine in urma unei medicatii urmatecu ARKETIS.mergi si sugereaza-i medicului tau psihiatru sa -ti prescrie acest medicament. defapt este serotonina (hormonul fericirii)pe care glandele n-o mai secreta. sanatate multa!
  04.08.2009 22:39 
atac de panica
CEI DIN JUR NU AU CUM SA TE INTELEAGA DACA NU AU TRECUT PRIN STARILE TALE.EU TOT TIMPUL MA GANDESC CUM SA MA SINUCID PTR CA MA CHINUI DE 5ANI.AM FOST LA CEI MAI BUNI SPECIALISTI,TRATAMENTE F MULTE CU INTRERUPERI.URMEZ TRATAMENT CU XANAX MA SIMT MAI BINE DAR CUM VIATA LA NOI E NUMAI UN STRES IMI ESTE RAU CUM MA GANDESC SA DOBANDESC CEVA SAU CEI DRAGI NU-MI INTELEG SIMTOMELE.SANT TOT TIMPUL OBOSITA NU AM AER INTR-UN CUVANT MA SIMT CA O FOSILA.NU POT MUNCII,AS DORMII TOT TIMPUL PE STRADA NU POT MERGE,TRANSPORTUL IN COMUN SAU CHIAR MASINA PERSONALA NU MA POT URCA SIMT CA MOR NU AM AER.AM COPIL SI UN SOT FF IUBITOR.DAR AM AJUNS SA NU MAI SUPORT PE NIMENI IN JURUL MEU SIMT NEVOIA SA STAU SINGURA.MA POATE AJUTA CINEVA?VA MULTUMESC ANTICIPAT.
  07.06.2009 09:47 
pana cand?
depresia nu este periculoasa, se trateaza in 3 ,6 sau 10 ani.pacientul e perfect sanatos,totul e doar in mintea lui.este incurajator,dar nu cunosc pe nimeni vindecat complet,asistentii,medicii din de domeniu nu pot da nici-un exemplu de pacient tratat.sunt la a treia schema de tratament in 2 ani.ni se spune ca noi suntem de vina.ar trebui sa infiintam o asociatie a persoanelor cu astfel de probleme,sa ne intalnim,sa ne incurajam unii pe altii,sa facem excursii,sa dicutam deschis,sa ne acceptam asa cum suntem(normali).haideti sa facem ceva impreuna.e inacceptabil sa primim sfaturi de la persoane care nu au trecut prin asta.medicii psihiatri ar trebui sa-si puna multe semne de intrebare,dar probabil nu vor sa ajunga la fel ca noi cautand explicatii.ar fi multe de spus.nu am terminat aici.stiti si voi ca viata e frumoasa.
  28.05.2009 09:55 
depresie?
Nu stiu ce sa fac, am probleme cu somnul, nici stilnoxul nu ma ajuta, ma simpt foarte obosita. Problemele dureaza de o luna, de o sapatamina sa agravat. Am 50 ani, ciclul a devenit dezordonat din 40 in 40 zile vine doar. Deasemenea de curand am urmat un tratament pt hepatita c (interferon, ribavirin). Dupa 4 luni mi sa intrerupt fiind nonrespondera la tratament. Asi vrea sa stiu daca e bine sa aleg acupunctura, sau sa apelez la un psihiatru.
  25.04.2009 17:43 
tulburare depresiv anxioasa
Am fost diagnosticata cu tot felu de oli dar intr-un final am fost diagnosticata cu tulburare depresiv anxioasa.Mi s-au prescris alprazolam si sertralina si problema e ca mi-e frica sa le iau.Am decis ca voi lua tratamentul pt fetita mea care inca e foarte mica si are nevoie de mine.trebuie sa ma fac bine si multa lume mi-a spus ca doar prin vointa si incredere in propriile forte te poti vindeca.deci sper din tot sufletul ca vine o zi cand o sa scap de boala asta groaznica la fel de brusc cum a si aparut asa ar trebui sa faceti si voi aveti incredere in voi si in vindecare si ganditiva pozitiv si ca tot ce simtiti e doar o imaginatie si totul se va intoarce spre bine.DUMNEZEU NE IUBESTE SI CU INCREDERE IN EL NE VA STA ALATURI SI NE VA INDRUMA PE DRUMUL CEL BUN.Va doresc tuturor sa va vindecati.MULTA SANATATE!
  24.03.2009 15:05 
schimbarea vine din noi
As dori ca experienta capatata alaturi de fiul meu sa va ajute. Acum 2 ani, la 22 de ani, fiul meu a facut o depresie care ne-a debusolat pe amandoi deopotriva. Stiam mult prea putin amandoi de aceasta boala. A inceput prin dureri insuportabile de cap, a continuat cu diferite spaime de aproape tot ce-l inconjoara. Nu stiam incotro sa ne indreptam. Il durea tot, pe rand, il ardea pielea culminand cu senzatia de inghitire a limbii. Salvare, spital, nici un diagnostic ; o doctorita neurolog la intrebarile mele disperate puse la ora 2 noaptea « incotro sa o apuc doamna » m-a sfatuit sa merg sa-i fac o coprocultura ca are viermisori. In disperarea mea nici n-am priceput ce vrea sa spuna , m-am agatat de acest raspuns si am iesit din cabinet oarecum linistita. Mare distractie pe doamna doctor banuiesc. Copilul meu a inteles in schimb ca dumneaiei se juca cu viata lui de fapt. A doua zi dimineata am pornit spre un cabinet particular in speranta ca vom gasi un raspuns. Si am gasit, la psihiatrie, depresie anxioasa. A urmat tratament cu antidepresive, frontin , in principal. A urmat isirea din criza dar nu vindecarea, era departe. Am daruit cat de multa dragoste si atentie am putut eu. L-am tinut in brate ca atunci cand era mic, am dormit impreuna in acelasi pat cand i-a fost teama sa doarma singur, am stat nopti intregi de vb cand ii era teama de raul ce venea de unde habar n-aveam noi. Ne-am apropiat enorm in perioada aceea. Am invatat multe unul despre altul. Am vb sincer cum nu am facut-o niciodata pana atunci. A fost ca o terapie reciproca. Incercam impreuna sa gasim cauza unei asemenea boli. Si am gasit-o. Am inteles atunci impreuna cat valoreaza omul, cat de importanta este iubirea de celalalt dar si de tine insuti. Copilul meu s-a schimbat spectaculos. A renuntat de bunavoie la tigara, cafea, la orice tip de bautura alcoolica. A invatat sa respecte oamenii din jur, si sa se bucure de ce-l inconjoara, in principal de natura. A inteles ca ambitia, dusmania, invidia, lacomia nu fac bine deloc sufletului. Nu mai judeca pe nimeni, ia ce i se da incercand sa aleaga cat mai bine drumul pe care trebuie sa apuce, chiar daca uneori nu pare a fi pe moment conform cu dorintele lui. A plecat in strainatate, la munca iar dupa aproape un an s-a hotarat sa renunte la orice medicament. A facut-o treptat , asa cum l-a invatat medicul iar cand i-a fost rau a facut sport pana la epuizare : bazin, alergare, role, plimbari lungi. L-a intarit si pe dinauntru si pe dinafara. In tot acest timp Dumnezeu i-a fost alaturi in permanenta. Si a reusit. Acum asa cum spune el este mai puternic decat oricand. O putere interioara care tot dupa spusele lui trebuie sa stii cum sa o canalizezi daca vrei sa-ti foloseasca. Altfel te distruge. Ii multumim amandoi lui Dumnezeu pentru incercarea data pentru ca fara ea el nu s-ar fi schimbat. Sunt mandra de copilul me. Am convingerea ca orice va face de acum va fi cantarit bine si el va alege cum trebuie ca oriunde va merge se va descurca. Inseamna mult pentru o mama. In concluzie nu disperati dragi tineri. Incercati sa va schimbati in interiorul vostru ca de acolo vine vindecarea. Sa va ajute Dumnezeu.
  04.01.2009 20:51 
Atacuri de panica
Si eu am atacuri de panica. Am fost la un medic in cluj si mia recomandat stimuloton. Il iau de aproape 3 luni si trebuie sa il iau inca 3 luni. Acuma ma simt foarte bine, perfect dar sper ca dupa ce o sa termin tratamentul sa nu mi se intoarca. Inainte de a lua acest medicament m-am simtit foarte rau. Imi era frica sa merg pe strada aveam impresia ca mi se face rau si imi vine sa lesin. Am avut mai multe simptome, dar am fost foarte rau am crezut ca mor sau innebunesc acuma suni ok si sper sa raman tot asa si dupa ce o sa intrerup tratamentul. Sa ne ajute dumnezeu pe toti.
  07.12.2008 00:19 
Anafranil
ANAFRANILUL ESTE BUN PT DEPRESII
  16.11.2008 23:30 
Ref. depresie, anxietate
Parerea mea personala, este sa nu mai luati medicamente cu pumnul ci sa luati contact de urgenta cu un psihoterapeut (in care trebuie sa aveti foarte mare incredere). Incercati si o discutie cu un medic psihiatru (dar psihiatru sa fie, nu vreun ageamiu) si incercati aceasta combinatie, de care va asigur 100% ca va da rezultate extraordinare. Putin tratament medicamentos + sedinte cu un psihoterapeut + 100% incredere in voi = VINDECARE TOTALA!!! Bafta si multa sanatate!
  06.11.2008 14:25 
Depresia
Si eu sufar de depresie de mai multi ani, atunci cand sunt depresiva am o stare de neliniste sunt tare agitata si nu ma pot concenta, nici la lucru nu mai pot merge. Simt nevoia de a vorbi cu cineva si atunci cand vorbesc simt ca nu ma intelege nimeni. Pana acuma nu am mers la un specialist, dar nu mai suport, m-am saturat sa ma simt asa si sunt hotarata sa consult un medic specialist.
  22.10.2008 12:37 
Depresie
22.10.2008 Pentru dna sau dra din data de 9.09.2008. Te rog sa te prezinti la un medic psihiatru si sa nu iti fie rusine ca traim astazi intr-un mediu foarte stresant. Este bine ca iti dai seama ca ceva nu este in regula, asta este un pas bun dar cand vei putea discuta deschis cu mama sau cu o prietena despre starea ta inseamna ca esti pe drumul cel bun si asta, ma repet, inseamna VINDECARE. DAR, FARA AJUTORUL UNUI MEDIC NU VEI FACE FAŢĂ. SI NU DISPERATI CA NU SUNTETI DE NEVINDECAT.
  08.10.2008 00:24 
Depresie
La fel ca si voi ma confrunt si eu cu acesta nesuferita boala dar cu incredere in noi si in bunul DUMNEZEU o vom invinge. Sanatate multa la toti!!!!
  26.09.2008 14:14 
Depresia/anxietate
sSi eu sufar de depresie de 4 ani. Am incercat seroxat. Depresia a revenit si mai puternica si m-am si desensibilizat total. Oricum n-am facut decat 3 luni de tratament deci nu ma pot promunta ca 100% si voua o sa vi se intample asa. Oricum pt cei care iau lexotanil: acest medicament creeaza dependenta si dupa terminarea tratamentului nu va va ajuta cu nimic. Inlocuiti-l cu ansilan. Rugaciunile/preotii si alte minuni din astea nu te pot ajuta daca nu crezi in ele. Eu personal nu cred. Mama mea este fanatica si din cauza asta familia noastra e distrusa si eu sunt in starea in care sunt... datorita faptului ca sta numai ca psaltirea si ceaslovul in mana si pe la biserica in loc sa-si sfatuiasca copii. De aia am plecat de acasa si nu mai vreau sa aud de ea. Nu vreau sa va jignesc pe cei cu credinta si eu cred in Dumnezeu dar in dumnezeul meu nu in cel prefabricat de biserica. Religia e de fapt autosugestie si poate deveni ca un drog... adica o sa deveniti dependenti si o sa credeti ca rugaciunile mai multe si biserica va va rezolva problemele. Dumnezeu iti da ceea ce considera el ca meriti in functie de faptele tale si atat. Nici 1 milion de rugaciuni nu o sa-l faca sa va schimbe soarta. Sanatate.
  25.09.2008 17:40 
Depresie
Numai bunul DUMNEZEU sau moartea ne poate salva de boala asta cumplita.
  09.09.2008 15:39 
Mi-e cam rusine de si cu mine
Sufar de depresii foarte mari de mult timp... o perioada am crezut ca problema era varsta. Adolescentii mai au si momente de astea dar la mine situatia s-a cam agravat. Inca mai am depresii... foarte mari... nu la fel de dese dar cand ma apuca, ma tine mult si ma manifest foarte ciudat: simt nevoia sa fiu singura in astfel de momente, nu vreau sa fiu vazuta, imi e rusine de ceea ce mi se intampla si nu pot vorbi de asta. Am senzatia ca nu ma intelege nimeni, oricum nu stie nimeni despre asta nimic... nici macar mama, am probleme de comunicare uneori si nimic nu e roz niciodata. Uneori ma gandesc ca ar fi bine sa fac ceva sa scap de starea asta... dar imi este rusine sa spun cuiva despre ce se intampla sau sa merg la doctor. Am nevoie de un sfat, de cineva care sa inteleaga. Orice imi face rau si trec de la o stare la alta foarte usor... orice ma raneste, orice cuvant sau gest chiar neintentionat, iar eu nu ma pot controla... si singura imi fac rau, ma gandesc prea mult la tot ce e mai rau si la tot ce a fost in viata mea... si toate intamplarile. Am nevoie de putin ajutor... va rog
  30.07.2008 20:33 
Ajutati-ma
Este necesar tratamentul medicamentos in cazul anxietatii si a atacurilor de panica? Am o problema cu concentrarea, nu ma mai pot concentra la fel. Ce trebuie sa fac, am doar 18 ani!
  30.07.2008 06:58 
Nu ma pot misca in timpul somnului
De ceva timp am niste probleme cred eu foarte serioase... Daca cineva recunoaste ceva din ce voi scrie mai jos ii rog sa-mi dea un sfat, sa inteleg si eu ce este cu mine. In timpul somnului la un moment dat nu ma mai pot trezi pur si simplu sunt constienta si totusi nu ma pot misca, si intru in panica si cateodata este insotita si de cate o presiune la nivelul capului. Va rog daca cineva a mai avut vreun simptom din ce am spus eu mai sus sa intre pe id-ul meu de mess lorelei_lisaa si sa ma sfatuiasca ce anume si unde mai exact as putea merge.
  26.06.2008 00:51 
Atacul de panica
Sufar de atacuri de panica de 2 ani. Am incercat foarte multe medicamente dar fara niciun rezultat. Seroxatul a fost singurul care mi-a facut bine dar a trebuit sa il intrerup deoarece vroiam sa raman insarcinata avand in vedere ca am 39 ani. In prezent merg la psiholog si iau la nevoie rivotril de 2 mg o pastila seara cand sunt singura acasa lucrand in tura de noapte. As vrea sa intreb daca iau rivotril pot ramane insarcinata? Pe mine ma ajuta foarte mult sf liturghie si sf maslu. DOAMNE AJUTA!
  25.06.2008 13:43 
Depresie de o viata
Dragii mei, citesc de mult ceea ce scrieti voi. Nu vreau sa va nelinistesc, din contra. Eu am 53 de ani si de la 31 de ani am facut aproape tot timpul tratament cu antidepresive si mama mea avea depresie si bunica. Cred ca exista o gena care o transmite. Sa stiti ca fara tratament si fara ajutor nu trece. Cand mama mea a murit eu am avut nevoie si de psiholog, atat am fost de daramata. Dar sfaturile lui m-au ajutat. Am incercat de toate in cei 32 de ani de cand am descoperit aceasta boala mizerabila. Va rog nu disperati. Un medic mi-a zis la 31 de ani ca nu se moare de depresie dar se moare cu ea, in sensul ca nu trece niciodata. Asa ca sa ne ajutam cu medicamente. De doi ani iau seroxat, cu care ma simt excelent, dar e destul de scump si cel mai grav ca nu pot renunta la el pt ca efectele sunt groaznice: tremur, imi pierd echilibrul, simt niste curenti groaznici in cap, furnicaturi si arsuri. Imi este frica sa mai incerc sa renunt la el. Vreau sa stiu daca a mai patit cineva la fel, daca a putut renunta si cum. Va multumesc Daria.
  28.05.2008 14:59 
Incearca si altceva
Adreseaza-te unui psihoterapeut... daca relatia ta cu psihoterapeutul va fi pozitiva (daca il investesti cu incredere), te vei simti din ce in ce mai bine! Iti doresc multa sanatate!
  11.05.2008 19:11 
NU POT SA INTELEG
5 ANI DEPRESI ....TENTATIVE SUICID SI TOT NU MA SIMT BINE STUPID LA 21 ANI
  29.04.2008 11:12 
Agorafobie
De 5 ani sufar de agorafobie (frica de spatii deschise), practic imi este imposibil sa ies pe strada neinsotita... urmez un tratament cu xeroxat si frontin, dar nu prea simt niciun efect; din pacate doctorita a spus ca alt tratament nu exista pentru starea mea. Adresa mea de mess este white.devil84@yahoo.com Sanatate tuturor!
  21.04.2008 18:26 
Ajutor !!!!
de 5 luni fac atacuri de panica si am anxietate severa. Urmez un tratament cu mirtazapina, pt ca din vara au inceput insomnii puternice, cu acest tratament pe care il fac de 9 luni am anxietate mare, insa dorm cat de cat bine. Iau si sanax si rivotril, medicul zice sa iau si cipralex ... ce sa fac?
  12.04.2008 16:07 
Depresie
Ce contine cipralex? Imi puteti scrie pe mess la adresa gaby_mircea10
  12.04.2008 15:54 
Depresie
Si eu ma tratez de 3 ani, cel mai mult conteaza linistea din famlie. Iau seroxat si rivotril de doi ani imi merge bine dar nu asta este solutia. Nu am linistea necesara din partea sotului, cand nu este acasa ma simt ok. Ce contine cipralex? Dati-mi un raspuns pe mess la adresa gaby_mircea10
  25.03.2008 19:48 
Depresie
As vrea sa discut cu cineva care s-a vindecat de depresie. Eu am depresie de 9 ani si o perioada de 5 ani in care m-am simtit foarte bine. Acum iau cipralex si mi-a fost bine dar simptomele au reaparut de cateva zile. Vreau sa stiu daca se poate sa te vindeci total dupa o depresie atat de veche, practic cronica. Adresa mea: roxaali@yahoo.com
  09.03.2008 09:59 
Despre mine
Dupa un soc psihic prelungit (diagnostic gresit de arterita), am trecut prin atacuri de panica cumplite, anxietate generalizata, ipohondrie, floatersii au devenit traumatizanti si totul s-a transformat in depresie. Efectinul m-a ajutat in perioada foarte grea, dar la mine senzatiile sunt variabile. La mine depresia este in crize si mai ales cand trebuie sa fac lucruri neplacute. Perioadele se succed: cand cea a alcoolului, cand cea a ciocolatei, cand cea a hiperexcitatiei sexuale sau cea a hiperafectiunii. Seara ma simt bine, probleme cu somnul, tremuraturi si ameteli am doar cand iau Efectin. La serviciu daca am ceva de studiat este OK, lucrurile de rutina, sau sub calificarea mea ma deprima cumplit... simt ca nu mai are sens viata, ce-i drept sunt si la 40 ani si inca nu am copil. Mi-e putin teama de Efectin in ceea ce priveste calitatea spermei ? Stie cineva despre acest lucru? adi68vic@yahoo.com
  08.03.2008 18:52 
Sunt in stare maxima de nebunie...
Id meu este adialexecod pe yahoo messenger. Pentru cine vrea sa discutam despre atacurile de panica. De azi am inceput si eu cu cipralex dar ma simt mai ciudat ca oricand... am ametit stand pe scaun si credeam ca imi pierd cunostinta asa din senin... si multe alte simptome...
  03.03.2008 15:40 
Se vindeca depresia
As vrea sa stiu daca depresia se vindeca si ma refer la vindecare totala fara reveniri ale simptomelor perioade bune si rele cu si fara tratament.
  23.02.2008 14:15 
Intrebare
Am si eu o intrebare dar nu stiu daca e rubrica corecta pentru a o adresa domnului doctor. Mama mea are o depresie foarte puternica. Nu stiu mare lucru despre boala ei dar stiu ceva foarte important ce ma nelinisteste foarte mult mai ales ca nu sunt langa ea sa o ajut. Spune ca se simte bine in general dar are un rau in gat si ii este foarte rau. Adica are stari de voma foarte puternice. A fost la mai multi medici si a luat mai multe tratamente, majoritatea pe baza de plante si calciu. Eu cred totusi ca ar avea nevoie de un tratament mai puternic dar medicii care au vazut-o pana acum nu i l-au prescris si ea se simte in continoare foarte rau. Ultimil medic i-a facut si analize pentru glanda dar au iesit negative si atunci a zis ca este depresia care este foarte avansata. Va rog ajutati-ma si dati-mi un sfat sa stiu ce sa fac cu ea. Va multumesc
  18.02.2008 19:18 
Depresia
Nu doctorii ne vindeca, noi ne vindecam singuri daca avem credinta
  18.02.2008 19:15 
Depresie
Totul se vindeca din suflet daca iti doresti cu adevarat sa nu depinzi de medicamente, am trecut si eu prin faza asta, gandurile frumoase te fac sa te relaxezi, un masaj pe saptamana e vindecare.
  07.02.2008 18:49 
Si eu sufar de depresie
Sufar de depresie de 6 luni. Totul a inceput cu ameteli, insomnii pana cand am ajuns sa nu mai mananc deloc, asa incat ajunsesem de nerecunoscut, ganduri negre.. etc. Am refuzat sa merg la psihiatru pentru ca "nu sunt nebuna". Acum iau seroxat, iar dupa 5 luni medicul mi-a redus doza la jumatate de pastila, insa starile acelea de neliniste au revenit de cateva zile. Nu stiu ce sa fac sa iau din nou cate o pastila intreaga?
  28.01.2008 22:05 
Depresia
Sufar de depresie si nu stiu cum sa depasesc aceasta stare. Am impresia ca nimeni nu ma intelege. Astept sfaturile voastre pe adresa flory_dum@yahoo.com. Va multumesc.
  12.01.2008 22:35 
Nod in gat
Am facut si eu tratament cu cipralex si spitomin, dar de citeva zile am intrerupt tratamentul dar au urmat niste zile in care mai ales seara am un nod in gat. Este posibil sa fie necesar inca o perioada cu tratament?
  06.01.2008 20:44 
Depresia
Din pacate si eu ma confrunt cu aceasta boala dar optimista din fire sper sa trec si peste asta. Ma ajuta dr. Romila de la policlinica cu plata ctitul de argint. Am luat cipralex dimineata si seara lexatonil, un an a fost super si acum am niste stari cam neplacute dar sunt convinsa ca am sa trec din nou cu bine important este sa ai incredere in medicul tau si in tine. Asa ca stau bine cu teoria :).
  05.01.2008 12:29 
Depresia este o grea incercare
Antidepresivele se elibereaza doar pe baza de reteta? Pentru orice depresie trebuie sa mergem la un specialist?
  29.12.2007 12:34 
Sugesti
Consider ca ar fi necesar sfatul unui dr. psihiatru care sa raspunda intrebarlor noastre, altfel, totul ramane o mica barfa intre amici.
  23.12.2007 21:34 
Prietena
Prietena mea sufera de depresie atipica - oare trebuie sa ne despartim? Credeti ca isi va reveni?
  23.12.2007 21:33 
Depresie
Eu sufer de 12 ani, am luat tot felul de medicamente nu stiu ce sa ma mai fac simt ca ma lasa puterile sa mai lupt. Daca ma poate ajuta cineva.
  23.12.2007 13:47 
Eu te sfatuiesc sa mergi la preot... asta e adevarata vindecare. Sa te ajute Dumnezeu.
  22.12.2007 01:10 
Anxietatea
De 6 luni de zile am fost diagnosticat ca avand anxietate cu elemente obsesiv compulsive. Pana acum am luat stimuloton iar de 3 zile am incercat sa intrerup tratamentul. Sunt speriat pentru ca au inceput sa imi revina acea teama cu care ma confruntam inainte de inceperea tratamentului. Sunt constient ca este vorba de anxietate insa totusi sunt in permanenta nelinistit si inca ma gandesc la moarte. Nu stiu ce sa intamplat cu mine de am cazut intr-o astfel de depresie pentru ca sunt o fire, sau cel putin eram o fire foarte hotarata, nu ma dadeam in spate de la nimic. Sper ca acesta problema sa o pot rezolva cu toate ca stiu ca este nevoie de timp. As dori sa discut cu alte persoane care au trecut prin acelasi lucru, sau care se chinuie sa treaca peste aceste momente grele. Adresa mea de mess este popabogdan85@YAHOO.COM
  15.12.2007 15:54 
Cea mai grea boala
Si eu sufar de depresie si am doar 20 de ani. Mi-a fost foarte greu..am avut atacuri de panica si plangeam tot timpul...nu stiam ce sa fac si m-am dus la psihiatru. Mi-a dat cipralex si bromazepam. Am niste reacti adverse si stiu ca sunt normale dar nu stiu daca o sa le fac fata. Cine stie mai multe si ma poate ajuta scrieti-mi :( va rog pe: violeta_mik@yahoo.com
  11.12.2007 21:43 
Am suferit de un fel de depresie
Cipralexul si haloperidolul este excelent in tratarea depresiilor, dar nu sunt suficiente, eu m-am vindecat dar am fost si la preot si mi-a citit dezlegarile care m-au ajutat foarte mult, e foarte folositor si pentru atacuri de panica si spovedania e foarte importanta. Nu mancam banane portocale si multe altele pentru ca aveam atacuri de panica si imi era frica ca cad in morminte dar dupa tratament cu cipralex si haloperidol si citirea de catre preot a dezlegarilor frica a disparut. Imi era frica sa fac unele lucruri ca cad in morminte dar m-am vindecat. Imi puteti scrie pe mess la CARMEN1OOO@ZAHOO.COM
  09.12.2007 17:07 
Depresia
Sufar de depresie majora iau fevarin, haloperidol si levomepromazina trebuie sa merg la stomatologie si medicul trebuie sa-mi faca anestezie dar eu nu vreau sa stie ca iau medicamente. Daca imi face anestezie exista vreun risc asupra organismului daca iau tratamentul de mai sus? Voi scapa de depresie daca iau tratamentul?
  08.12.2007 22:25 
Anxietate
Tratamentul cu stimuloton si bromazepam mi-au facut foarte bine. Am luat 8 luni de zile si ma simt super.
  02.12.2007 16:24 
Cine a lua luat stimulaton?
Iau si eu de o saptamana, stie cineva care l-a luat si s-a simtit bine dupa el?
  02.12.2007 11:36 
Insomniile
Pai.. atat mama mea, cat si bunicul sufera de insomnii nu pot sa doarma noaptea. As vrea sa aflu mai multe metode si daca se poate medicamentele ajutatoare acesteia.
  30.11.2007 14:55 
si eu sufar de tulburare depresiv anxioasa
am facut 2 luni trat cu alprazolam iar de 2 sapt mi sa schimbat trat si iau bromazepam si mirzaten.ma simt putin mai bine dar am zile cand ma simt rau.nu stiu ce med ar fi mai buna asta sau naturista.am auzit ca asta din urma nu are ef.adverse
  28.11.2007 14:09 
Va rog ajutati-ma!
De 4 luni de zile (dupa bac) a inceput sa ma doara foarte tare capul.. ca si cand m-ar arde cineva cu bricheta.. am mers la tot felul de doctori: neurologi, psihiatri.. la inceput am facut un EEG la Obrejia. Mi s-a spus ca am epilepsie, apoi am mers la alti neurologi care mi-au spus ca nu am aceasta boala, insa eu nu mai pot iesi din soc... acum am insomnii si dureri mai mari de cap, iau calmepam, dar nu ma prea ajuta, la facultate nu prea pot sta de oboseala sunt nervoasa (si cat mi-am dorit sa intru la litere) nu stiu ce sa fac sa-mi treaca,cateodata vreau sa renunt la facultate. Mama este disperata. Va rog sa ma ajutati macar cu un sfat!!!.. Mai exista persoane de varst mea cu aceste probleme??
  14.11.2007 01:58 
depresie/disperare
ce parere aveti?sunt in situatia in care nu am medic de famili,costul unui consult la psihiatru sau psiholog e de minim 300,000 si ajunge la 500,000 si eu am venituri f mici cum trebuie sa fac?am fost la psiholog,la psihiatru mi-a dat reteta pt 1luna cand mi-am permis consultatia ,,,acum nu imi permit,,,,,,nu vreau sa ma sinucid dar trebuie sa platesc o consultatie de 3-5ori mai mult decat medicamentele?si lipsa banilor ma duce la depresie,iar la farmacie nu se dau antidepresive sau somnifere fara reteta ,,,parca oricine cumpara asa ceva se si duce acasa sa isi ia viata,,,de fapt nu stiu care ar fi vina sau treaba lor,,,
  08.11.2007 10:49 
sa aflu mai multe despre hepatita C
Imi place mult emisiunea dumneavoastasi de acea am apelat la serviciul dv.
  30.10.2007 21:43 
inutil
am 15 ani,sufar de depresie de 2 ani.la psihiatru nu pot ajunge,iar starea mea se agraveaza. am incercat auto-sugestia (mai mult rau mi-a facut, insa). acus vor veni examenele de admitere si eu ma simt infiorator. nu ma mai simt in stare sa invat, chiar daca incerc din rasputeri. tot in jurul meu e mort. am citit mii de articole despre depresie; in zadar.la suicid nu voi ajunge....sper. antidepresive am vazut mai jos ca nu pot lua fara reteta...psihologul scolii mi se pare inabordabil; adica eu nu as putea sa bat la usa cabinetului sa ii zic ca sufar de depresie... nu e treaba lui. parintii nu stiu ca am aceasta boala, nici nu m-ar intelege; ar crede ca e doar o criza adolescentina.prieteni nu am deloc, nici macar unul.toti ma privesc ca pe o antisociala care are pt a trai are nevoie doar de aer si apa. am scris chestia asta mai mult sa ma descarc.dar niste sugestii sunt foarte bine-venite. merci anticipat!
  11.10.2007 23:58 
NU
ptr ca in primul rand nu se dau antidepresive fara reteta--si oricum e bine sa consulti un psihiatru sau psiholog. bafta
  28.09.2007 22:23 
intrebare.
Am o intrebare.Vreau sa iau antidepresive fara sa ma fi consultat un psihiatru.Ma pot duce la farmacie si sa cer un antidepresiv fara reteta?Va rog raspundeti-mi.Multumesc anticipat.
  22.09.2007 20:25 
anxio-depresie
Aproape 2 ani am luat alprazolam. De 3 sapt. nu mai iau si ma simt la fel ca inainte. Acum mi-am comandat medicamente naturiste printre care si Omega 3.Credeti ca ajuta tratamentul naturist in aceasta afectiune?
  21.09.2007 16:32 
xanax
nnu stiu daca face bine sau rau dar daca atunci cand il intrerup i treptat ai aproape aceleasi stari .... cred ca tot autocontrolul este mai bun totul este sa ai mare ambitie si curaj succes
  05.09.2007 12:27 
sa iau fevarin
Buna ziua, am fost la camera de garda obregia si mi s-a dat fevarin pt tulburari de panica si agorafobie intrebarea e sa-l iau? am tendinta sa nu fac nimic, am o obsesie, in unele perioade imi transpira mainile imi bate inima tare respir greu, nu pot sa citesc. saptamana trecuta am mers mult pe bicicleta si n-am mai avut nici un simptom am fost la munte m-am distrat..Cum am inceput sa pierd iar noptile calculator sa nu fac sport iar nu mi-e bine. Efort de vointa+psihoterapie+sport ori sa adaug si fevarinul? ce face el concret ce face cand il intrerup stie cineva?
  30.08.2007 00:01 
atac de panica
si eu am aceleasi simtome dar ma inteapa rau inima imi amorteste mana si ma sperii foarte tare am urmat tratamente cu xanax vitamine dar degeaba am luat si rivotril recomandat de psihiatru dar inima tot ma inteapa am faCUT ELECTROCARDIOGRAMA SI NU AM AVUT NIMIC VA ROG AJUTATIMA CU UN SFAT
  22.08.2007 22:22 
zoldike
Eu am fost diagnostizat:depresie si tulburari de panica,dupa decesul mamei mele.De 18 luni sunt traata cu diferite medicamente care nu prea au dat rezultate(xanax,paroxat,remeron).De 3 luni mi sa schimbat medicatia si iau urmatoarele medicamente:xanax 3*0,25mg,remeron 1*0,30mg,zoloft 1*0,50mg de 2 luni ma simt bine.Intrebare:cat timp trebuie sa iau aceste medicamente si cum o sa ma pot delasa de ele?
  17.08.2007 15:16 
Atac de panica, spasmofilie, depresie
Am trecut si eu prin astfel de stari, atac de panica, caderi de calciu, depresie.. cateva luni de zile nu mi-am revenit. Am incercat diverse tratamente, cam luat chiar si xanax.. dar apoi cand am renuntat la ele mi-a fost foarte greu. Va spun ca pe mine m-a ajutat foarte mult schimarea regimului de viata, a dietei, am inclus miscarea prin plimbari , inot, pentru ca la sala nu putam merge (uimi trmurau mainile si nu mai puteam sa rspir la efort), si pana la urma, inct inct mi-amr evenit. Daca vrei sa vorbim ma poti contacta la adresa alinaro24@yahoo.com.
  11.08.2007 06:33 
ajutati'ma
mama mea sufera de depresie reactiva de 1an a fost internata la bucuresti i s'a administrat tratament ce continea xanax dupa un an a inceput sa se simta tot mai rau i s'a marit doza iar pana la urma a renuntat la el cum este iar nternat in spital va rog spuneti'mi la ce medic sa ma adresez...ce tratament ar trebui sa inceapa sunt disperata:((( cine poate astept mail pe adresa bad_pussy_doll@yahoo.com
  07.08.2007 08:45 
parerea mea
nu stiu daca cineva o sa citeasca vreodata cee ca scriu acum.la fel ca cei care au mai scris am avut si eu probleme nici acuma nu pot sa recunosc ca am avut depresie, si pe langa asta cred ca acuma boala a revenit si nu stiu daca e depresie sau atac de panica, ceea ce ma deranjeaza e faptul ce pe langa nelinistea pe care o simt sufar si fizic, ma doare capul pieptul si stomacul din cauza asta nici nu pot sa dorm. inainte citeam in cartile de rugaciune si m-am simtit mult mai bine, desigur luam si medicamente,dar mai apoi am renuntat la ele si am citit doar rugaciuni si a fost bine pana de curand, cand ma incetat sa mai zic rugaciunile, si mi-am schimbat si domiciliul si locul de munca si cred ca asta m- a dat peste cap,as primi bucuros un sfat din partea cuiva asa ca mine.Domnul sa ne ajute tuturor
  01.08.2007 19:31 
b.alzheimer
Mama are ac.boala si acum are dpresie si onervozitate apr. continua, ia diazepam de 2 ori pe zi.Pot sa-i dau stimuloton care l-a baut acum un an de la med. neurolog.Faca tr. cu aricept,piracetam,sermion,aspenter,tanakan,vitaminesi lecitina,cerebrolysine,10 zile la 3 luni.Va rog sa-mi spuneti daca e bun tr. si cum putem controla nerv.,depresia si uitam sava spun ca si vorbeste singura.Va multumesc f.f. mult.
  01.08.2007 19:31 
b.alzheimer
Mama are ac.boala si acum are dpresie si onervozitate apr. continua, ia diazepam de 2 ori pe zi.Pot sa-i dau stimuloton care l-a baut acum un an de la med. neurolog.Faca tr. cu aricept,piracetam,sermion,aspenter,tanakan,vitaminesi lecitina,cerebrolysine,10 zile la 3 luni.Va rog sa-mi spuneti daca e bun tr. si cum putem controla nerv.,depresia si uitam sava spun ca si vorbeste singura.Va multumesc f.f. mult.
  23.07.2007 11:03 
atac de oanica
sufar de atac de panica de 4 ani xanax si coaxil nu sint o solutie creza dependenta,la fel si serliftul de atitia ani am devenit experta in medicamente.acum am renuntat singura la ele si incerc sa ma controlez.medicamentele nu sint solutia credeti-ma.eu stiu cit este de greu dar prin comunicare si sprijin se poste.daca vrea cineva sa ma contacteze in momente de criza si nu numai va las cu cea mai mare placere adresa mea de messenger nicoleta_ungureanu28@yahoo.com nu ezitati impreuna putem reusi sa trecem peste.
  13.07.2007 23:01 
despre depresie
ce este tulburare depresio anxioasa sau tulburare neuro vegetativa
  13.07.2007 13:08 
veti reusi
este greu dar si eu am trecut prin toate astea atacuri de panica cipralex xanax..... daca vrei sa vb lasa-ti adresa de id pe site si te voi contacta multa incredere va fi ok....
  06.07.2007 17:00 
sfat pt d-na cu mes-ul:cine ma ajuta?
Doamna,nu-l cun.pe sotul dvs dar ma recunosc pe mine in imaginea descrisa de dvs.nu pot vb despre dansul,in schimb o sa vb despre mine..poate intelegand ce simt eu va va ajuta sa-l intelegeti pe dansul..si eu am momente in care uit de mine,in care tac..de ce ma comport asa?pt ca simt ca nimic din ceea ce ma incojoara nu mai merita osteneala.lumea in care traim e atat de cruda incat nu-mi doresc decat sa mor mai repede ca sa ma trezesc intr-o lume in care sa nu existe greseala,suferinta..o lume i care sa nu ma mai uit in jur si sa vad numai umilinta,rautate,durere..daca va zambeste e pt ca va iubeste cu adevarat..doar dvs mai sunteti motivul lui sa zambeasca..sunteti ca un inger in iad pt el,intelegeti?ar vrea sa va stranga mana pe care i-o intindeti si sa fuga alaturi de dvs undeva unde sa puteti fi fericiti,dar simte ca nu merita..de altfel,daca ar accepta sa plece cu dvs,s-ar simti ca o povara,ca o rusine pt dvs..cum ar putea un pacatos sa stea langa un inger,fara sa-l murdareasca,fara sa-i manjeasca imaginea fara pata?daca vreti sa-l ajutati,fiti alaturi de el,iubiti-l mai presus de orice si aratat-i acest lucru si dati-i de inteles ca nu ar putea sa va ia din stralucire ci doar sa o faca mai puternica..sper ca m-ati inteles si sper ca tot ce am spus sa va fi ajutat cu ceva..poate sunt doar prostii,dar cred sincer ca daca cineva il poate ,,salva''pe sotul dvs doar dvs sunteti aceea..
  19.06.2007 11:58 
raspuns pt toti
important este sa aveti incredere in Bunul Dumnezeu.sotul meu a avut si el o astfel de problema,si poate stiti poate nu stiti cat e de greu sa stai in momentele de criza a unui om cu anumite probleme.il iubesc enorm ,mai mult ca orice , am fost langa el 24 de ore din 24si sunt si acum ,dar ceea ce vreau sa va spun este ca totul se rezolva cu iubire adevarata.desi am numai 20 de ani si avem amandoi o pozitie sociala ridicata si as fi putut oricand sa las totul balta ,Dumnezeu m-a luminat si acum il vad zambind mereu si as face orice ca sa l vad fericit.sfatul meu este sa va ganditi f bine atunci cand incepeti o relatie cu cineva care are probleme de natura psihica pt ca il puteti face sa sufere si poate claca,ganditi-va la sufletul lui si daca puteti sa =l ajutatiprin orice mijloc,ajutati-l.Dumnezeu sa va aiba pe toti in paza.
  13.06.2007 13:03 
anxietate
pe 1 ianuarie am suferit un atac de panica. nu stiam ce e ptr ca eu fiind un tip foarte dinamic nu stiam ce sa cred ca se intampla cu mine.De atunci urmez tratament cu alprazolam si sertralina si am avut perioade cand mam simtit mai bine dar si foarte rau.Am observat ca atunci cand faci sport asociat cu tratament te simti mai bine.Asta e, mergem inainte cu credinta in DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI ca totul va fi bine si ca intro zi ma voi vindeca. DOAMNE AJUTA!
  14.05.2007 08:32 
SINDROM DEPRESIV
SUNT SUB TRATAMENT CU HALOPERIDOL,FEVARIN SI RIVOTRIL DAR MA-M INGRASAT CE SA FAC? FAC SPORT SI TIN PUTIN REGIM ACUM 3 ANI AM MAI LUAT HALOPERIDOL. CE SA FAC SA SLABESC. ASTEPT RASPUNS. AM AVUT PSIHOZA
  27.03.2007 18:30 
sfat
este foarte greu de spus ce fel de medicatie se potriveste unui depresiv. uneori si doctorii recurg la 'tatonari', la diferite terapii si doze pana cand un antidepresiv produce un raspuns benefic. personal, ma lupt cu depresia de 4 ani desi am numai 22 de ani! am incercat-foarte important!numai la prescriptia doctorului- Zoloft, Solian, Seroxat, Efectin si in sfarsit ANAFRANIL. Anafranilul este un medicament care se potriveste starii de fond depresive, care are IN TIMP! efecte secundare destul de neplacute dar ce e mai important- poate sa ' te scoata la liman'! am luat o perioada Efectin si am experimentat efectele acestea secundare despre care vorbiti. din pacate la acestea se adaugau si altele chiar mai neplacute!Anafranilul in schimb produce bulimie sau cel putin cresterea poftei de mancare si ca un efect cresterea excesiva in greutate(eu m-am ingrasat 20 de kg), tulburari trecatoare de vedere si transpiratie abundenta( pentru ca antidepresivele produc modificari neurovegetative). dupa cum vedeti, uneori efectele negative nu sunt de neglijat dar ce este cel mai important? ca depresia sa se estompeze cu acest tratament. daca solianul nu i-a ameliorat depresia mamei d-voastra poate ar trebui sa-i fie recomandata alta schema de tratament. v-o recomand din tot sufletul pe d-na doctor Preda, spitalul de psihiatrie GORGOS, titan, sector 3, bucuresti. si inca un sfat foarte important: terapia naturista nu poate inlocui tratamentul conventional in cazul depresiilor severe iar intreruperea tratamentului de capul nostru este cea mai mare greseala posibila, pentru ca nu duce decat la o alta cadere psihica in viitor! succes si multa sanatate!
  22.03.2007 10:42 
un sfat
in urma unei depresii,mama urmeaza un tratament cu Solian.In urma acestui tratament a capatat un tic la nivelul gurii,are o stare de somnolenta permanenta si mersul i sa schimbat..merge sa un robot..drept..si a luat mult in greutate.A mai urmat un tratament pe baza de produse naturiste in urma caruia s-a simtit foarte bine o perioada..3 luni..dupa care a avut iar o cadere.A facut tomografie sa vada dak nu e ceva fiziologic..insa nu a gasit nimic.Va rog sa-mi da-ti o sugestie ,un sfat.Va multumesc
  26.02.2007 21:06 
un sfat
un tratament eficace:cel medicamentos, recomandat de psihiatru+psihoterapie cognitiv-comportamentala.trat. medicamentos nu poate fi urmat la infinit,iar psihoterapia te ajuta sa functionezi optim si dupa ce se intrerup medicamentele si nu exista nici efecte secundare.incearca!exista mii de depresivi care nu se trateaza swi nici viata lor si nici a celor din jur nu e mai vesela.
  22.01.2007 12:05 
un sfat
iti dau eu un sfat,trimitel la un psihiatru,il va ajuta pe mine ma ajutat pot sa zic ca sunt altcineva numi vine sa cred de lucrurile pe care le fac,un tratament adecvat o sal schimbe total dar tre sa vrea sa se schimbe incearca sal convingi
  21.01.2007 18:54 
cipralex face minuni
pot sa zic ca medicamentu asta face minuni in urma cu 1 an imi era frica sa ies din casa imi era frica sa vb cu lumea,acu dupa 6 luni de tratament pot sa zic sunt lucruri de care ma uimesc si eu dupa ce le fac.viata mea merge intrun sens bun miam schimbat total modu de gandire...cei mai multi oameni nu rec ca sufera de depresi si mie mia fost greu sa rec ca sunt o pers care sufera de asa ceva,nu eram cons ce e aia o depresie,pot sa zic ca viata e frumoasa si merita traita.multumesc psihiatrilor si celor care a inventat asa ceva
  09.01.2007 13:10 
Litiu in depresie?
Cumnata mea se simtea mult mai bine cand medicatia pt. depresie includea Litiu. Acum de ce nu se mai gaseste? Se simte din ce in ce mai rau.
  06.01.2007 01:08 
depresia
foarte.buna.si-eu.sunt.bolnava.de.atac.de.panica.de.10.ani
  18.12.2006 13:13 
frica
si eu iau calmepam sicipralex si sunt ametita cand asi face efectu le iau de 5 zile,si mie frica sa merg pe strada ce sa fac
  09.12.2006 11:58 
au revenit
acum 10 ani am avutaceasta boala;atac de panica.dupa aproape 3 ani de tratament cu calmepam ,calciu ft mult si cel mai important in momentele cele mai grele care au fost destule citeam cu lacrimile siroind paraclisul maicii domnului,mi am revennit 100 la 100.la sfarsitul lunii august am plecat in concediu la munte ,unde in prima seara din sennin am avut un atac de panica.de atunci ma lupt din nou cu ele si ma simt ingrozitor.iau xanax si ca mag zn si sunt asa si asa.cred ca voi incepe sa citesc din nou rugaciuni, dar acum lucrez si nu prea am timp.tuturor celor cu probleme ca mine le doresc sanatate.
  02.12.2006 17:29 
nu stiu
Nu stiu daca starile inspaimintatoare prin care trec se numesc atacuri de panica fiindca predomina simptomele fizice:ameteli,tremor,stare de lesin iminent.Am fost la medici de diferite specialitati si nu am nimic;dar teroarea ca va urma o alta zi in care ma simt mizerabil e ingrozitoare,Ce ma fac?Voi va simtiti la fel?
  28.11.2006 20:23 
despre remeron
daca este folosit mai mult de doi ani o pastila pe zi ce efecte are? dar impeuna cu solian? stie cineva?
  18.11.2006 23:32 
Cipralex
Si eu iau tratament cu cipralex daca vreti sa vb id meu este indriescorina
  14.11.2006 18:27 
depresia in urma divortului
inca nu am divortat dar mi s-a pus in vedere separatia.pt. ca iubesc, sufar enorm si nu ma mai pot concentra la nici un lucru, nu ma gandesc decat doar la salvarea casniciei. Nu mai vad nici o solutie, dar nici nu inteleg motivele ce ne-au adus aici.Oare sufar de depresie, sau dupa o perioada voi accepta situatia si nu voi mai suferii.Precizez ca de o luna ma simt rau si fizic, nu doar psihic.
  16.10.2006 22:17 
toate se rezolva
de 4 ani sufar de tulburare anxioasa cu atacuri de panica.nici nu vreau sa imi amintesc prin ce am trecut,nu stiu daca se poate mai rau,eu nu cred.timpul le rezolva pe toate insotit de un tratament medicamentos.eu iau cipralex si e ok.increderea si credinta in Dumnezeu va v-a face bine 100% credeti-ma
  29.09.2006 20:50 
marea dilema
totul a inceput in clasea a 6sea cand am avut primul ataca de panica intr-o imprejurare care a favorizat sa se int acest lucru...din acel moment nu am mai putut dormi noaptea eram mereu intr-o extrema agitatie psihica si simteam mereu frica pe langa alte senzatii neplacute...a durat 6 luni...apoi pe fondul unei vieti de familie ft stresante si instabile totul a luat amploare printr-o anxietate generalizata cu ganduri obsedante despre boli si cosmaruri noaptea in permanenta..la astea bineinteles a intervenit starea depresiva..am inceput tratament cu un medicament inspaimantator dar la varsta aia nu eram informata-xanax..am schimbat in final med dar cand m-am simtit mai bine l-am intrerupt brusc...akum au revenit iara pe un un fond stresant de examene si probleme familiale insa problema ea ca ma inghit starile fizice groaznice-muschi incordati,agitatie,cateodata tremur,amorteli,dureri constrictive de cap,agitatie si multe alte senzatii groanzice...dilema mea-mi s-a recomandat cipralex insa mi-e frica sa mai iau medicamente...nu vreau sa fiu un om bolnav psihic,nu vreau sa fiu dependenta de medicamente in ideea de aavea copii si famile normala pe viitor...insa nu te poti lupta cu ceva ce se manifesta involuntar,..am ajuns la concluzia ca indiferent cat de mult ai lucra cu modul tau de a gandi si oricat de mult ai incerca sa iti modelezi subconstientul starea e ca un automatism ...e ceva dincolo de vointa ta...insa privesc medicamentul ca pe o condamnare la moarte..amfost si la psiholog de cateva saptamani dar cum poate el oare sa stopeze macar senzatiile fizice groaznice...(cele psihice ma deranjeaza mai putin...)am doar 20 de ani si nu vreau sa ajung oruina...ce sa fac?
  25.08.2006 11:50 
sper
De 10 ani ma lupt cu o depresie atipica;cateodata o stapanesc, dar de cele mai multe ori ma doboara ea pe mine. Boala capata niste forme atat de ciudate si niciodata la fel,incat simt nevoia sa zac la pat.Imi vine sa mor. De trei ani fac tratament continuu cu Rivotril.Daca n-ar fi problemele vietii asteia mizerabile, noi,bolnavii psihic am avea mai multe sanse de a ne simti mai bine(nu neaparat sa ne vindecam 100%).
  17.08.2006 10:06 
S.O.S.
RECOMANDARILE DVS.SUNT BINEVENITE.Problema mea este urmatoarea;Am zile cand in capul pieptului m-i se pune ceva asemeni unei gheare, ma srtange , ma sufoca,ca remediu imediat;un pahar mare de lichid.tensiunea imi e oscilanta,durerile le nivelui creierului mic,apasatoare, accentuand apoi tamplele si fruntea.
  01.07.2006 11:13 
ce parere aveti?
de 3 ani de zile sufar de o mare problema dain senin fara sa am nici o boala brosc ma loat cu batai foarte tari de inima si mam speriat foarete tare dar nu stiam ce se antampla am fost la spital mia zis ca nu am nimic am fost la multi doctor specialisti tot de geba aveam mare lipsa de calci ma speriam ma manca piela ma durea mana stanga tot feluli de probleme am loat tot felu de medicamente 3 ani de zile dar de geaba am ajuns an an austria timp de 3 luni ma loat salvarea an fiecare zi de acolo mai zis doctri ca sunt perfect sanatos ultina oara am fost la un doctor pishiatru mia dat sa iau cipralex de atuncea sun 2 luni ma simt bine ce parere aveti asta sa fie medicamenu care o sa ma facabine .
  01.07.2006 11:11 
ce parere aveti?
de 3 ani de zile sufar de o mare problema dain senin fara sa am nici o boala brosc ma loat cu batai foarte tari de inima si mam speriat foarete tare dar nu stiam ce se antampla am fost la spital mia zis ca nu am nimic am fost la multi doctor specialisti tot de geba aveam mare lipsa de calci ma speriam ma manca piela ma durea mana stanga tot feluli de probleme am loat tot felu de medicamente 3 ani de zile dar de geaba am ajuns an an austria timp de 3 luni ma loat salvarea an fiecare zi de acolo mai zis doctri ca sunt perfect sanatos ultina oara am fost la un doctor pishiatru mia dat sa iau cipralex de atuncea sun 2 luni ma simt bine ce parere aveti asta sa fie medicamenu care o sa ma facabine .
  15.06.2006 14:09 
invingatori
cred cu tarie ca orice forma de depresie poate fi invinsa. Eu am reusit. Nu spun ca este usor dar merita orice efort pentru ca viata este intradevar deosebit de frumoasa.Nu renuntati sa luptati cu depresia, veti invinge sunt sigura!
  13.06.2006 23:41 
Sinceritate
De multe ori sunt intrebata de curiosi: de unde ai taieturile de pe mana stanga?La inceput spuneam "aaa, eram mai tanara si am vrut sa ma dau mare ca pot sa ....bla,bla, bla o poveste pe care nu stiu cati o credeau. Daca ma intreaba acum ,cand urmez un tratament psihiatric, incerc sa schimb subiectul; acum nu mai mint....Uneori sunt ferm convinsa ca daca as mai avea o a doua sansa, nu as mai folosi cutter-ul ca atunci....(Stiu- semnele se pot sterge cu laser) Am intalnit (destul de des din nefericire) alti oameni cu taieturi ( iarasi din nefericire-mai oribile ca ale mele) pe mana stanga.Si ma gandesc -oare cati dintre ei urmeaza un tratament psihiatric? Nu pot decat sa recunosc: e foarte foarte foarte greu sa te recunosti bolnav/a de depresie si sa accepti un tratament.Dar viata e macar interesanta daca nu frumoasa...Nu v-o lasati luata!
  13.06.2006 15:08 
Buna ziua
De curand mi-am pierdut sotul in varsta de 42 ani. De atunci dezechilibrul nu ma mai paraseste. Doua luni nu am putut dormi noaptea si nici sa maninc. Acum sunt un piculet mai bine. dar nu pot accepta faptul ca el nu mai este. As vrea niste lamuriri, nu stiu daca trebuie sa consult un psihiatru, dar cu toate astea nici nu refuz ideea de a ma sfatui cu el. Am nevoie de sprijin. Mihaela
  23.05.2006 09:37 
atacul de panica
si eu sufar de depresie dar ce optiuni am de ales decat sa lupt cu boala si cu mine insumi.Trebuie sa speri ca cineva de acolo de sus iti v-a lumina calea.
  16.05.2006 23:03 
atac de panica sau spasmofilie
Am suferit de spasmofilie din cauza stresului de la examanele din facultate.Am luat calciu si am facut injectii si aproape ca mi-am revenit.Asta a fost acum vreo 5 ani.Am mers de cateva ori la solar si nu prea m-am simtit bine;Lipsa de aer,nod in gat, am zis ca este spasmofolie. Am luat calciu si dupa cateva zile mi-am revenit.Acum nu ma mai duc deloc la solar. Acum o sapatamana a murit bunica mea, o bunica extraordinara, o iubeam enorm, ea m-a crescut, a murit asa dimtr-o data fara sa fie bolnava, s-a asfixiat dintr-un foc de soba, cu monoxid de carbon. A fost si tatal meu acolo dar el nu a patit nimic doar bunica mea a murit.Am suferit enorm si nu exista zi fara sa ma gandesc la ea. De atunci am atacuri de panica pe care le credeam spasmofilii trecute demult.Am fost la un psihiatru si acum urmez un tratament cu xanax si coaxil si ma simt mai bine, desi dupa o saptamana de tratament chiar si acum 1 ora am avut un usor atac de panica care mi-a trecut.La solar nu este recomandat sa mearga persoanele cu probleme psihice.Am crezut mereu ca este spasmofilie, dar dupa doua injectii in vena nu mi-a trecut ceea ce nu mi s-a mai intamplat niciodata,de fiecare data imi reveneam si atunci am fost de urgenta la un psihiatru care mi-a pus diagnosticul corect"Atac de panica" Sper sa ma vindec cat mai repede pentru ca e o stare foarte neplacuta care iti afecteaza viata si ii afecteaza si pe cei dragi care sunt alaturi de tine. Nu am copii si vreau sa fac la anul dar sper sa imi treaca pana atunci pentru ca vreau sa am un copil sanatos. Poate imi da si mie cineva un sfat.Va multumesc.
  15.04.2006 14:02 
articolul foarte bun!ma intereseaza pt k in ciuda faptului k am doar16 ani am unele stari depresive,insa sper k este doar varsta
  04.04.2006 09:24 
me
este foarte bun articolul,dar as avea si eu o intrebare,nu ma aputeti pune in legatura cu un psiholog?adresa mea de mail clarissarea@yahoo.com
  23.03.2006 12:09 
despre psihoza
daca psihoza atipica este o boala grava,si cat timp trebuie sa ia tratament un bolnav
  20.03.2006 22:21 
atacuri de panica .depresiile
Cel mai bun tratament in depresii este autocontrolul. Daca reusesti sa-ti stapinesti teama si te autosugestionezi te poti vindeca aproape singur.
  12.03.2006 02:17 
atac de panica
ma numesc Alexandra am 22 ani si sunt din Rm. Valcea. In 2005 am avut un atac de panica, pe care l-am tratat cu Calmogen si Rivotril.Acum incep sa ma simt mult mai bine tinand cont ca nu am mai luat pastilele de 3 luni.
  11.03.2006 17:07 
sotul meu face atacuri de panica,dar xanaxul nu-l ajuta.
  08.03.2006 17:16 
la inc anului 2005 am avut si eu un atac de panica,care l-am tratat.am urmat tratament cu xanax si serlift.deasemenea am urmat cu un psiholog!totul s-a tratat.ma simt mult mai bine acum!
  23.02.2006 16:33 
depresia un mod de viata
daca incercam sa ne tratam ori nu gasim specialisti seriosi[pentru unii este doar o afacere],ori nu sunt bani si astfel devenim cronici,ne izolam,plangem,ne dorim sa nu ne fi nascut si la niste probleme mai mari dorim sa ne sinucidem.cred ca asta li se intampla celor diferiti de cei din societate.ne omoara perfectionismul,nu suportam indiferenta.depresia cred ca se mosteneste genetic si in functie de modul de viata creste sau scade in intensitate.daca scade o poti controla,daca nu incepi sa te manifesti violent din neputinta de a trece peste.depresiviinu prea stiu sa vorbeasca si nu au vointa. asta ar trebui sa trateze medicul si presa ar trebui sa publice solutii de specialitate.
  07.02.2006 16:53 
depresia-o boala ignorata
Daca boala ta este de natura psihica sunt putini cei ce te iau in serios. De obicei daca nu faci un infarct, o comotie cerebrala sau daca nu ai cancer - nu esti bolnav.Ca sa ajungi la un psihiatru trebuie sa treci pe la medicul de familie, iar acesta iti prescrie cu ironie vitamine sau somnifere...Din pacate dupa ce treci prin trei ani de somaj,o sarcina grea,o nastere de 24H si aproape doi ani in care nu dormi 5 ore legate;daca la asta se adauga lipsa afectiunii celor de linga tine,indiferenta si jigniriile de tot soiul atunci cind izbucnirile sunt de soiul urletelor si orelor de plins...ignoranta si vitaminele medicilor nu prea ajuta. Dorinta de sinucidere este atit de puternica incit doar teama de a lasa un copil fara un parinte responsabil si iubitor te mai poate tine in viata. Sau poate nici asta nu va mai fi suficient intr-un moment de disperare cind simti ca orice ai face nu vei putea sa ai o viata asa cum ti-ai dorit;mai ales daca nu ti-ai dorit mai mult decit strictul necesar:un camin,un servici,o familie. Concluzie: articolul este pur informativ,mai de ajutor ar fi o solutie.
  19.01.2006 17:48 
parerea mea...
am citit si eu ,.... ft interesant..parerea mea este sa nu intram in panica din orice ,...lucru care se intampla destul de des....am avut si eu perioade ft.rele,incare ma intrebam daca sa ma duc la un psiholog...si nu m-am dus..cred ca era mai bine dak ma duceam...pt ca am tinut totul in mine si acum nu mai pot vb.clar despre problemele mele...dak o sa ai probleme si simti ca ai avea nevoie de un psiholog..dute..nu-ti face planuri de genu:ce o sa-i spun,cand sa ma duc...pt ca in felul asta nu vei ajunge niciodata la el...si el e cea mai buna alegere ,deoarece nu va spune nimanui...imi pare rau ca nu m-am dus...
  19.01.2006 17:48 
ocupa-ti mintea folositor
Toate necazurile sunt, sigur, subiective dar daca ai o atitudine pozitiva ("Nu conteaza ce ti se intampla, conteaza ce atitudine ai fata de ce ti se intampla" Dale Carnegie cred) si vrei sa intelegi cum te poti ajuta singur, mai ales daca ai acces la internet poti afla nu numai ce te intereseaza ci mult mai mult.. Intra pe www.google.ro sau alt motor de cautare, tasteaza cuvinte sau grupuri de cuvinte cheie despre subiect si vei vedea cate afli. Cand crezi ca ai mai scapat de obsesii si ti-ai mai revenit, uita-te in jur si vezi ca fiecare are cate o problema, unii mult mai dura, grava. Daca gasesti puterea sa te intrebi cum ai putea ajuta cat de putin iti garantez ca deja te vei simti mai bine. Sanatatea vine cu ganduri bune!
  19.01.2006 17:48 
depresie atac de panica
Eu am avut la inceputul anului atac de panica,capatat dupa urma pisoiului meu care a murit fara sa-mi arate vreun semn de boala a murit doar in citeva secunde.....am fost socata si am suferit enorm de mult,la o saptamina am simtit ceva foarte cuidat nu mai puteam respira iar inima imi batea foarte tare am fost la medic care ma diagnosticat depresie atac de panica.....am urmat un tratament cu Xanor si Cipralex.Vreau sa aflu mai multe sfaturi de la cine a mai urmat acest tratament.
  19.01.2006 17:48 
parerea mea
Dupa simptomele citite despre depresie am constatat ca si eu am trait aceasta experienta.Eram insarcinata in luna a 3-a si imi era frica sa mai ies in balcon ca nu cumva sa ma arunc peste balcon.Este cumva o depresie acest lucru?Si multe lucruri ciudate imi veneau in gind si nu stiu de unde.Uneori traiesc cu impresia ca sa oprit timpul in loc si nu stiu de ce.as dori sa-mi dati niste sfaturi in aceasta privinta si sa-mi spuneti daca este nevoie sa consult un psiholog sau o internare?
  19.01.2006 17:48 
Experienta mea
Eu am trecut printr-o perioada de depresie severa, care a durat aproximativ 2 ani, am avut doua tentative de sinucidere, dar am urmat un tratament medicamentos si sedinte la medicul psihiatru, am cautat sa am cat mai multe activitati - serviciu, iesiri in oras, sa fac sport - merg la sala si alerg, iar acum este mult, mult mai bine. Ce pot sa spun este ca o astfel de depresie lasa niste urme care nu se sterg usor, dar prin munca, toate se rezolva. Cateva sugestii pentru a iesi din starea de depresie: incearca sa acorzi cat mai mult timp lucrurilor care iti plac: de exemplu, poate iti place sa ai grija de plante, sau sa citesti, sau sa te plimbi, sau iti place un anumit pictor etc etc. De asemenea, chiar daca nu ai dispozitia necesara, sa incerci sa faci lucrurile care stii ca iti fac bine, de exemplu ceva sport, plimbari... Si sa discuti cat mai mult. Nu stiu cat ti-am fost de ajutor, diana iuliana, insa sper ca vei gasi ceva util in ce am scris mai sus...
  19.01.2006 17:48 
despre epilepsie
buna!as dori sa aflu un medic specialist in epilepsie!
  19.01.2006 17:48 
solutie pt autotratare
dupa explicatiile pe care le dati cred ca sufar intr o forma usoara de depresie.imi puteti indica cateva sugestii care m ar putea ajuta sa ies din starea respectiva. nu cred ca e cazul de medicamentatie si din pacate in acest moment nu mi permit nici consultarea unei persoane avizate deoarece nu sunt in tara .va multumesc
  19.01.2006 17:48 
probabil ca...
parerea mea e ca nu tine neaparat de zambet sau de o mutra acra.poate ca exista o problema pe care o ascunde iar pentru asta e nevoie de comunicare..incearca sa-i intri la suflet..ia-l cu calm si deschide o discutie cum ca tu ai observat ca-l preocupa ceva si poate discuta cu tine oricand.in felul acesta il poti ajuta si pe el si-ti va face si tie o bucurie rezolvand o problema care va macina pe amandoi.nu trebuie nici exagerat, in sensul ca, daca timp de cateva zile nu reactioneaza, atunci firea lui e mai inchisa si prefera sa-si rezolve problemele pe cont propriu.deci nu insista...pur si simplu arata-i ca fiind doi puteti trece mai usor peste problemele ce intervin.
  19.01.2006 17:48 
este distrat
dupa parerea mea este distrat,se gandeste la altceva de aceea nu te aude cand ii vorbesti,faptul ca zambeste indica clar ca nu are depresie dar nici nu este o fire joviala...este ALTFEL.LASA-L asa cum este , nu il pisa si nu ii vana reactiile.pur si simplu este mai diferit.
  19.01.2006 17:48 
ce spun cititorii?
estepoate sotul d-stra e mai linistit ar trebui sa va bucure acest faptsau poate d-stra santeti cauza va preocupa prea mult persoana lui si uitati de d-stra.Poate
  19.01.2006 17:48 
cine ma ajuta?
nu e vb despre mine ci despre sotul meu.poate nu am dreptate cand spun ca sufera de depresie dar poate ma ajutati. el este o persoana foarte linistita,prea linistita chear,vorbesti cu el dar nu te aude, zambeste mereu,il atentionez cand mergem undeva sa incerce sa se controleze si sa fie atent la ce se intampla in jur.pare departe de tot ce-l inconjoara. munceste, colegii spun ca e un baiat de treaba ,dar eu nu stiu ce sa mai fac cu el sa-l scot din starea aia a lui.se uita " prin tine" nici nu te vede si zambeste mereu. nu stiu ce sa mai fac. poate imi da si mie un sfat cineva. va multumesc
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie