Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Home
Home > Esti insarcinata? Nu-ti neglija partenerul!

Esti insarcinata? Nu-ti neglija partenerul!

Momentul in care sarcina este confirmata reprezinta implinirea unui vis, iar emotiile care te coplesesc sunt intense si, intr-o oarecare masura, paradoxale. Gandul ca peste cateva luni vei deveni mamica este minunat si ai sentimentul ca nimic nu este mai important pe lume decat mica fiinta care creste si se dezvolta in corpul tau.

In mare masura, esti indreptatita sa gandesti astfel. Dar aceasta nu inseamna sa te izolezi in micul univers unde nu aveti acces decat tu si bebelusul. Nici pe departe... Cine este persoana care iti va fi alaturi pe durata sarcinii, va suporta cu stoicism desele tale schimbari de temperament si se va bucura, la fel de mult ca si tine, de nasterea micutului? Nu-l neglija, deci, pe viitorul tatic!

Poate ca, atunci cand afla marea veste, reactia lui nu este cea pe care o asteptai. In imaginatia ta, lucrurile vor decurge cam asa: el face ochii mari, se citeste surpriza si fericirea... te ia in brate, danseaza cu tine prin camera, te saruta si te mangaie pe burtica.

Nu intotdeauna se intampla asa, ceea ce nu inseamna ca aparitia bebelusului nu il bucura. Dar unii barbati au nevoie de ceva mai mult timp pentru a se obisnui cu ideea. In mare masura, tu vei avea un rol important in acest demers - de modul in care vei sti sa-l implici si pe el, traind impreuna emotiile si bucuria asteptarii, depind si reactiile sale.

Discutati despre ceea ce intampla si modul in care nasterea copilului va va schimba vietile amandurora, din toate punctele de vedere. Spune-i deschis ce simti, daca ai greturi sau stari de slabiciune - aceasta nu inseamna ca te vaiti! Multe femei ezita sa-i impartaseasca partenerului ce li se intampla, de teama ca ar putea parea plangacioase. Dar daca starea ta de spirit nu este tocmai buna, esti indispusa si nu ai chef de nimic - si partenerul nu intelege de ce, crezi ca este mai bine?

Mergeti impreuna la medic - daca nu este posibil sa te insoteasca la fiecare control, macar la cele mai importante (la ecografie, de exemplu, pentru a impartasi impreuna emotia de a auzi inima bebelusului, de a-i vedea miscarile pe monitor). Acest lucru va va apropia, veti impartasi impreuna secretul miracolului pe care l-ati creat si va contribui la stabilirea unei intimitati intre tata si "voinicul" sau "domnisoara" lui.

Decorati impreuna camera copilului, alegeti patutul, caruciorul, draperiile si consultati-va. Fii pregatita sa si cedezi, in cazul in care gusturile voastre nu coincid in totalitate. Nu porni de la premisa gresita potrivit careia totul trebuie sa decurga exact asa cum doresti tu, numai pentru ca esti insarcinata. Da, toata lumea te rasfata si te protejeaza, te simti - si chiar esti - speciala, dar nu exagera cu mofturile si pretentiile.


Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie