Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Este posibil vampirismul energetic? (Silviu)

Este posibil vampirismul energetic? (Silviu)

Cei mai multi oameni cred ca vampirii energetici exista. Eu personal cred in lucrurile care au un suport stiintific, dar asta nu inseamna ca am dreptate.

Din punctul meu de vedere, lucrurile ar fi cam asa: s-a intamplat intr-o zi sa va simtiti rau din cauze reale, fie fizice, fie psihologice. Cum acest lucru nu se intampla de obicei, creierul dumneavoastra a corelat acea stare de rau cu un anumit moment, sau loc. Ulterior, fara sa va dati seama, tendinta corpului a fost de a trai aceeasi stare odata aflat in momentul respectiv (in psihologie se numeste raspuns emotional neconditionat).

Nemaiavand explicatia logica care exista in momentul initial, v-ati speriat si ati cautat sa corelati ceea ce traiti de alte cauze, aparente. Astfel, ati ajuns sa dezvoltati un pattern - stare de rau, care s-a transformat intr-o regula de viata: la ora x mi se face rau.

In acest moment deja aveti abilitatea de a va programa starile (procesul este inconstient!) si cu fiecare aparitie, dezamagirea e mai mare, anxietatea e mai mare, si cu atat mai mult simptomele se accentueaza.

Fie ca e vorba de vampiri sau nu, sunt convinsa ca aveti puterea de a va echilibra emotional si energetic. Reguli pe care le-ati putea urma:

- nu va mai uitati la ceas, gandindu-va ca s-a facut ora 10 ;

- in clipa in care va ganditi la acest interval de timp, faceti-o in mod pozitiv: azi o sa imi fie bine, ma simt relaxat, am incredere in mine etc;

- in clipa in care va simtiti mai ametit, nu dramatizati situatia si nu va speriati.

De obicei simptomul "se hraneste" din frica noastra, adica se accentueaza. Incercati sa va vedeti de treaba ca si cum nu s-ar intampla nimic si fiecare minut in minus de "ameteala" este un punct castigat in calea catre starea de bine.

 Puteti face acasa exercitii de relaxare profunda si imagerie vizuala in care sa va construiti un scut de protectie energetica (respirati, relaxati-va, constientizati-va corpul si relaxati-l succesiv, de la picioare pana la cap, apoi constientizati-va campul energetic si echilibrati-l).
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  22.06.2010 14:23 
hmm
suntem printre voi..e un adevar nu mai incercati sa gasiti atatea scuze..byyye
  10.10.2006 00:40 
vampirism energetic
in general, nu se vorbeste la modul serios despre ceea ce se numeste "deochi". cred insa ca acesta este o forma a "vampirismului energetic". din pacate am patit-o chiar eu, si la un mod destul de neplacut de cateva ori. nu se poate spune ca mi-am programat starile respective. pur si simplu incepeam sa ma simt rau si culmea e ca imi dadeam si seama din cauza cui imi este rau. e foarte greu sa-ti revii singur, fara ajutor, din asa ceva.
  23.06.2006 01:10 
eu nu cred k exista vampirismul
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie