Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Menstruatia
Home > Afectiuni si boli > Ginecologie > Menstruatia > Durerile si crampele menstruale: prevenire si remedii naturiste

Durerile si crampele menstruale: prevenire si remedii naturiste

Te gandesti cu oroare ca acea perioada a lunii? Daca ar fi numai disconfortul ar fi bine... Dar pe langa acesta, mai ai de intampinat si niste dureri si crampe ingrozitoare si insuportabile. Ce trebuie sa faci daca te aflii in aceasta situatie?
Dismenoreea este termenul medical folosit pentru durerile pe care le suporti in timpul menstruatiei. Unele femei trec cu usurinta peste acestea, deoarece nu sunt intense si nu se manifesta mai mult decat o stare de disconfort. Insa, in unele cazuri durerile sunt atat de insuportabile, incat pot impiedica efectuarea activitatilor zilnice. Si pe deasupra mai trebuie sa suporti si niste crampe, care apar cel mai des in prima si a doua zi a ciclului menstrual. Crampele menstruale sunt contractii cauzate de uter pe masura eliminarii cheagurilor de sange prin colul uterin.

Dismenoreea poate fi primara (nu este determinata de o afectiune si poate sa dispara dupa prima nastere) si secundara (are la baza o afectiune).


Simptomele dismenoreei primare

  • crampe dureroase;
  • durere in regiunea abdomenului inferior;
  • dureri de spate;
  • migrene;
  • diaree sau constipatie;
  • greata si stare de voma;
  • ameteli;
  • senzatie de balonare;
  • sensibilitate la nivelul sanilor;
  • crestere in greutate corporala.

Simptomele dismenoreei secundare

  • durere in abdomenul inferior;
  • dureri de spate;
  • sangerari intre perioadele de menstruatie;
  • dureri in timpul sau dupa un raport sexual;
  • secretii vaginale anormale;
  • febra si friguri;
  • diureza (urinare) frecventa.


Cauzele durerilor severe si a crampelor menstruale

  • endometrioza
  • sindromul premenstrual
  • tumori uterine;
  • malformatii ale uterului;
  • inflamatii;
  • dispozitiv intrauterin (DIU);


Care sunt optiunile de tratament?

Crampele si durerile menstruale mai putin severe (cauze ale dismenoreei primare) pot fi diminuate prin tratament medicamentos cu ibuprofen, aspirina si naproxen. Daca ai un ciclu menstrual regulat, administrarea uneia dintre aceste pastile cu o zi inainte de ciclu te poate ajuta sa scapi de crampe si dureri.

In cazul dismenoreei secundare, tratamentul consta in medicatie mai puternica sau chiar operatie chirurgicala, in functie de afectiunea care a declansat-o.
 

Ce-mi poate inrautati durerea si crampele menstruale?

  • cafeina si alcoolul exacerbeaza crampele fiindca reduc absorbtia de magneziu, cel mai important mineral care intervine in controlul contractilitatii musculare;
  • fumatul;
  • stresul;
  • lipsa somnului;
  • o alimentatie bogata in grasimi;
  • mancarea sarata.


Cateva remedii naturiste

  • Coada soricelului (infuzie) este indicata daca ai un ciclu menstrual abundent. Se prepara infuzia din grame inflorescente la o cana cu apa si se consuma 2-3 cani pe zi.

  • Anasonul (infuzie): se prepara infuzia dintr-o lingurita de seminte la o cana de apa si se beau 2-3 cani pe zi.

  • Florile de musetel (infuzie) au rolul de a calma durerile menstruale. Se prepara infuzia din 5 grame la 1 litru apa.

  • Salvia (infuzie) are rolul de a regulariza ciclul menstrual si a combate durerile cauzate de acesta. Se face o infuzie din 5 grame frunze la o cana de apa si se consuma 2-3 cani pe zi.



Sfaturi pentru a diminua intensitatea durerilor menstruale

1. Activitatea fizica moderata (20 de minute de 3 ori pe saptamana de plimbare sau inot) are rolul de a usura intensitatea durerilor si a crampelor menstruale. De asemenea, suplimentele de calciu te pot ajuta in aceasta perioada.

2. Schimbarea regimului alimentar: expertii recomanda un consum redus de oua, carne rosie si produse lactate.

3. O alimentatie bogata in acizi grasi esentiali pe care ii gasesti in conservele de sardine, somon, ulei de seminte de in.

4. Obisnuieste sa iei suplimente de magneziu si multivitamine.

5. Ia vitamina E in perioada ciclului menstrual.

6. Elimina pe cat posibil acizii grasi trans din alimentatia ta (se gasesc in produsele de patiserie care contin margarina si alte uleiuri partial hidrogenate).

7. Invata sa-ti controlezi stresul.

8. Yoga, acupunctura si masajul te pot ajuta.

Articole utile
Amenoreea sau absenta menstruatiei
Sindromul premenstrual si alte afectiuni hormonale
de TopSanatate
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  09.02.2012 09:49 
ii rau cu dureri
Buna fetelor..vroiam sa spun si eu ca pana la 19 ani n`am avut trb cu durerile deloc..insa acuma de fiecare data cand trb sa`mi vina menstruatia ma doare burta,sanii si spatele..sanii m`i se intaresc si am impresia ca sunt si umflati si ma si dor..insa nu prea i`au pastile de durere..mai bn imi fac un ceai de tei si stau linistita in pat..nu trece asa repede durerea dar mai bn suporti umpic decat sa bagi atatea pastile in tn..eu din cauza pastilelor am facut gastrita la stomac..asa ca aveti grija fetelor..:*
  21.01.2012 21:05 
si eu am aceeasi problema
La mine nurofen forte, nospa etc.(am incercat cam orice) nu au avut efect. Cele mai bune sunt Ketorol. Poti sa le incerci dar cel mai bine ar fi sa mergi la ginecolog sa vezi care e cauza durerilor. Nu o sa poti lua la infinit pastile pentru ca o sa ti se obisnuiasca corpul cu ele si nu o sa mai aiba efect.
  10.01.2012 10:55 
tot aia
Sarumanilee~!!!Che faIa mhO?
  04.01.2012 22:11 
Ajutor...mai este cineva ca mine?
Prima menstra am avut-o la 13 ani si de atunci viata e un iad. Luna de luna am avut in perioada menstruatiei dureri groaznice cu varsaturi, diaree, trasnpiratii abundente, frisoane si lesinuri repetate. Dupa multe ture la urgente si vizite la multi medici ginecologi concluzia finala este ca e vina dismenoreei. O perioada a functionat cu calmante si antiinflamatoare, asta daca reuseam sa le iau inainte de "crize", deoarece nu stiam niciodata cand trebuie sa ma astept la o "vizita" din partea menstrei.Macar durerile mai erau dar erau suportabile. Acum am 29 de ani. Calmantele tot mai puternice nu isi mai fac efectul. Ultimul medic mi-a prescris un tip de anticonceptionale, mai scumpe intr-adevar, dar care au facut ultimul an de zile suportabil. Ceea ce ma sperie este ca, mai nou, aceste crize apar si in afara perioadei menstruale, cu tot cu anticonceptionalele mele, la fel de urate si de puternice si in plus cu dureri mari ale membrelor. Medicul ginecolog spune ca fizic totul este OK. Mie insa nu mi se pare normal. Imi doresc din suflet ca macar o data in viata vreun barbat sa treaca prin ce trec eu.Nu mai suport si nu stiu ce sa mai fac?????
  04.01.2012 13:42 
pffff NUUUU aulin
Oameni buni NUU aulin...luati nurofen dar in nici un caz aulin,de la aulin iti creste tensiunea e scos de pe piata tuturor doar in Romania mai e..nu mai luati Nurofen forte e bun sau Reuprofen pentru dureri menstruale
  26.12.2011 13:47 
dureri
ce sa facem cand ne dore burta
  20.12.2011 14:08 
indometacin
buna. nu stiu cate dintre voi suporta administrarea supozitoarelor, dar indometacin supozitoare e cel mai bun raspuns atat pentru durerile menstruale cat si pentru prevenirea infectiilor urinale. pentru cele care au probleme cu vomitatul pastilelor, incercati. pe mine ma ajuta foarte mult si eu vomitam de la pastile. sanatate.
  17.12.2011 14:03 
remedi naturiste
si eu am dureri ff mari in timpul menstruatiei dar am gasit un remediu fff bun.....la fel cum am citit mai sus o gura buna de tarie dar sa fie peste 30 de grade si repaos .iti ia durerea cu mana si in plus reduce cantitatea sangelui pierdut.fetelor daca nu va trece de la prima incercati si cu al doilea gat si daca tot suntem in repaos se poate si al treile.va pooop dulce pe toate si sper sa gasiti cea mai buna solutie.
  14.12.2011 15:54 
buna fetelor
buna fetelor eu am 18 ani si mia venit ciclu de 3 ani...pe mn niki pana in ziua de azi nu ma durut nikiodata burta...eu fac sport zilnik mai ales knd stiu k trebuie sa mi vina ciklu si stau foatre relaxata..nam niki o treaba ku durerea...sfatul meu e sa numai bagati in voi atatea pastile si sa inkercati sa nu va mai ganditi k va doare sa inkercati sa uitati de durere..gasitiva altkva mai bun de fakut decat sa va ganditi ca va doare burta...bafta
  30.11.2011 18:46 
Ajutor !
Eu ,de vreo doua luni am dureri asa de puternice incat ajung sa vomit ,la ciclu .Am 14 ani si la 11 ani mi-a venit ciclul .In celelalte luni nu pateam asa ceva dar mai nou vomit .Nici pentru mama nu e simplu ,si ea are probleme dar nu vomita . Inainte de a vomita ma iau niste dureri mari,insa dupa aia aproape imi trec . Nu imi dau seama de ce apar . Mentionez ca nu mi-am inceput viata sexuala . Ce m-ar putea ajuta ? Unele colege de clasa mi-au yis sa merg la medic ,credeti ca e necesar ?
  18.11.2011 00:30 
raspuns
ia astea si taci: ibuprofen de 400 sau 600 , salpadeine pastila efervescenta si cere sa fie efervescent.
  15.11.2011 12:14 
atentie!
buna tuturor fetelor!parerea mea este ca fiecare femeie este unica in felul ei!fiecare percepem durerea in mod deosebit......deci....m/i se pare o prostie din partea celor care scrieti pe acest forum tratamente.Tratamentele sunt prescrise de medici nu de noi!va spun toate astea sa intelegeti ca fiecare caz de durere in parte poate avea cauzele lui,un banal sindrom premenstrual de care suferim majoritatea pana la endometrioza care este o boala care apare de la prima menstruatie si care se acutizeaza o data cu trecerea anilor.parerea mea este sa nu va fie nici frica si nici rusine sa vizitati un medic ginecolog deoarece cand ve/ti ajunge la varsta sa va doriti un copil ve/ti vedea ca a/ti facut greseala in adolescenta ca a/ti tratat durerile ginecologice cu indiferenta!va pup pe toate si aveti incredere in voi!DURERILE LA CICLU NU SUNT NORMALE!!!!
  15.11.2011 12:08 
atentie!
buna tuturor fetelor!parerea mea este ca fiecare femeie este unica in felul ei!fiecare percepem durerea in mod deosebit......deci....m/i se pare o prostie din partea celor care scrieti pe acest forum tratamente.Tratamentele sunt prescrise de medici nu de noi!va spun toate astea sa intelegeti ca fiecare caz de durere in parte poate avea cauzele lui,un banal sindrom premenstrual de care suferim majoritatea pana la endometrioza care este o boala care apare de la prima menstruatie si care se acutizeaza o data cu trecerea anilor.parerea mea este sa nu va fie nici frica si nici rusine sa vizitati un medic ginecolog deoarece cand ve/ti ajunge la varsta sa va doriti un copil ve/ti vedea ca a/ti facut greseala in adolescenta ca a/ti tratat durerile ginecologice cu indiferenta!va pup pe toate si aveti incredere in voi!DURERILE LA CICLU NU SUNT NORMALE!!!!
  01.11.2011 12:04 
Dismenoree acuta
Eu am facut bai de sezut cu maru lupului, musetel, pelin si m-am uns in zona ovarelor si a uterului cu alifie de marul lupului si galbenele si ulei de eucalipt caldut. Nu mai sunt asa de intense cum erau inainte. Si impachetari cu varza putin incalzita la flacara si compresa cu hrean stropit cu tuica calda. Toate amelioreaza durerile menstruale.
  30.10.2011 17:57 
:(
eu care credeam k am cele mai mari dureri,dupa ce am citit mesajele vad k m am inselat amarnic...in prima zi ma doare cam 2_3 ore dizolv in apa 2 eferalgan,pun sticluta cu apa fierbinte ,stau in pozitia fatului nemiscata 2 ore si imi trece,mai sunt cazuri in care si vomit si am ameteli ,,dar din ce am citit inseamna k sunt boss ,,numai bine fetelor suntem chinuite de viata pupp
  14.10.2011 13:10 
inainte de ciclu cu citeva zile de menstruatie am dureri cumplite de spate si urinez foarte des.am luat nurofen mi-am pus sticla cu apa calda,dar nimic.poate sa ma ajute cineva cu un sfat.ms
  26.09.2011 11:08 
DURERI LA MENSTRUATIE
buna fetelor,am 34 de ani si la fel ca si voi ma confrunt cu dureri in timpul ciclului.de cateva luni nu am avut ciclul regulat,dar ca un sfat pt voi:tb sa mergem la dr,dar eu de frica de stanjeneala aman mai mereu,in cele din urma tot acolo o sa ajung,desi am fost anul trecut din 3 in 3 luni la control,imi mergea bine pe perioada tratamentului,da apoi revenea si durerea si faptul ca imi venea la 30-31 de zile. dar la dureri in timpul ciclului iau ibalgin si calciu.fetelor calciul este sfant tb sa luam in fiecare luna cel putin pe perioada ciclului asa nu ajungem la batranete cu osteoporoza.vreau sa va mai zic ca acum iau ceai de marar si cretisoara de la plafar si ciclul imi vine la 28-29 zile,dar tot cu cheaguri multe,problema este ca aceste ceaiuri se tin sub limba timp de 15 min,dar eu una nu pot pt ca ,cretisoara este foarte amara,dar prefer sa o beau impreuna cu mararul cu un pahar de apa,tratamentul dureaza 3 luni si se ia de 4 ori pe zi pe stomacul gol,lucru pe care eu nu l-am facut are gust cam neplacut,oricum faptul ca mi-a reglat ciclul sunt multumita si am sa iau cat de mult timp pot.va pup
  15.09.2011 22:54 
dureri ingrozitoare
am dureri ingrozitoare in prima zi a menstruatiei...am ajuns chiar si la spital in stare grava... Medicul meu de familie mi-a dat sa iau ,, no-spa'' sa iau de trei ori pe zi ma ajutat foarte mult...
  08.09.2011 00:16 
men
va recomand, pina la inceputul menstruatiei,sa tineti picioarele in apa fierbinte 15/20 min,in fiecare zi seara inainte de somn,chiar da rezultate.
  05.09.2011 15:27 
calmant
eu iau ketonal pastile knd imi vine si dupa 10 minute nu ma mai doare nimic.
  05.09.2011 11:59 
si eu aveam aceleasi dureri
Buna fetelo! Mi-a venit ciclul la 10 ani(acum am 22)tin sa va spun ca aveam dureri insuportabile de burta si spate,vomitam,diaree,lesinam,frisoane dupa care mi se facea foarte cald...si tot timpul ajungeam la spital,unde imi dadeau acelasi raspuns ESTE NORMAL KND TE MARITI ITI TRECE:((ma"drogam"cu piafen,nurofen,indometacin supozitoare rezultatul 0.Nu imi incepusem viiata sexuala dar un "binevoitor"doctor mi-a dat anticonceptionale MARVELON fara sa-mi faca analize,rezultatul=0 2luni jumate de ciclu continuu slabisem 10 kg dupa care au inceput sa-mi faca injectii,imi facuse fundul sita,cu vitamina K pt a opri ciclul...Kand mi-am inceput viiata sexuala am fost la o doamna doctor foarte buna unde mi-a facut un test pentru anticonceptionale si mi-a spus k mi se potriveau cele mai slabe iar acel doctor imi daduse unele foarte puternice pt organismul meu.Am inceput sa iau aceste anticonceptionale prescrise si in prezent nu mai am acele dureri insuportabile.Descoperisem Ketonalul care ma ajuta dar nu trebuie sa abuzati de el luati decat unul singur atunci knd nu mai puteti de durere,daca nu organismul se obisnuieste si nu isi mai face efectul,deci 1 pe luna,pt diaree luam FURAZOLIDON si pt vomitat luam METROCLOPRAMID le luam pe toate 3 in prima zi dar ma simteam drogata depinde de organismul fiecaruia.Si inca u sfat niciodata sa nu luati anticonceptionale fara sa va faca acel test(un betisor la un capat cu un pic de vata ia un pic din secretia vaginala).Pt cele care au sanii mici anticonceptionalele ajuta foarte mult;))...va pupp si multa sanatate
  25.08.2011 11:33 
OVARELE SI UERUL
BUNA FEELOR AM O PROBLEMA CARE NU IM DA PACE INAINTE SAMI VINA CICLUL IN ABDOMENUL MEU AVEM IMPRESIA CA UNEORI IMI FIERBEA OVARELE SI UTERU ASA CEVA NU MI SA INTAMPLAT NICIODATA SI AM CICLU DE 10 ANI AS VREA SAM DATI SI MIE CATEVA PARERI PANA IMI TRECE SA POT CONSULTA UN GINECOLOG VA ROG MESS BRUNETICA 2606 VA PUP SI MULTA SANATATE LA TOATE
  22.08.2011 01:13 
Yasmin
Si eu amavut dureri groaznice prima zi nu puteam face nimic,vomam pastilele, nu ma puteam ridica din pat dar nici nu puteam sta intr-un loc de durere...groaznic. La doctor mi-au indicat anticonceptionalele Yasmin si de cand le iau sunt dati cand nu ma doare deloc si cand ma doare suportabil. Am observat ca daca fac sport cu 1-2 zile inainte sa imi vina menstruatia durerile se mai intensifica.
  21.08.2011 21:31 
un mic ajutor
si eu aveam dureri groaznice dar am descoperit un extract din mladite de zmeur care m-a ajutat foarte mult, gasiti la farmacii si nu costa mult
  20.08.2011 12:51 
am voma prima zi de ciclu
eu am voma in prima zi ...si nu pot sa maninc nimik...si dureri insuportabile...ce ma fac?cineva stie?dtzi u nsfat si mie...=\
  14.08.2011 11:32 
Mor de durere kand imi vine ciclu ce sa fac!!
Ajutati ma cu vreo pastila va rog plis!;) :-P
  12.08.2011 01:30 
...
eu aveam dureri mari in prima zi dar cu aulin sau oki treceau dar acum sunt si a 2a zi :( iar sangerarea este mai puternica...ati putea s m ajutati cu un rasp ;;)
  10.08.2011 15:43 
VOMIT RAU
VOMIT RAU DE TOT IN PRIMA ZI DE CICLU AJUTATI-MA VA ROG CU UN SFAT CARE ATI FOST IN ACEEASI SITUATIE
  10.08.2011 13:30 
dureri menstruale insuportabile
sincer parerea mea e ca de vina este si o viata sexuala nesatisfacatoare.cu toate ca pare ciudat cele care si\au inceput viata sexuala sa stiti ca si acesta este un motiv ce determina durerea lunara...eu cel putin am dureri insuportabile ce se finalizeaza de obicei cu voma in repetate randuri,asta pe langa starea neplacuta.nici un medicament nu pot lua ca imediat il vomit si nici nu pot manca in prima zi a ciclului.sticla cu apa calda e un fleac,la inceput mergea figura dar acum cat de fierbinte mi\as pune apa nu o simt...ce sa fac?
  09.08.2011 08:28 
Ketanov
Cind aveti dureri beti o pastila "ketanov" mieimi trece peste10 min durerea.
  02.08.2011 14:55 
aulinul este foarte periculos...si eu am niste dureri foarte puternice dar evit aulinul pe cat posibil....
  02.08.2011 11:00 
ketonal
Fetelor si eu am aceiasi problema..incercati ketonal in 10 - 15 va trece aceste dureri... credeti-ma!!!!
  31.07.2011 10:28 
sfat
buna fetelor si pe mine ma doare burta dar asta e ce sa facem bine ca avem asa ceva ...decat sa intrati la menopauze e mai bine asa...eu iau tador cand sunt la ciclu ia incercati si voi 2,3 pastile pe zi ....dar sa numai luati si alte pastile in afara de tador ...TADOR E FOARTE BUN INCERCATI EU SUNT FOARTE MULTUMITA DE EL...SANATATE....AM LUAT SI ALTE PASTILE DAR NICI UNUL NUMI TRECE ....AM DURERI FOARTE MARI BINE SUNT DOMNISOARA POATE DE AIA MA DOARE BURTA ASA DE RAU .....TADOR ITI IA DUREREA CU MANA....INCERCATI SI IMI SCRIETI DACA AM DREPTATE....
  30.07.2011 21:37 
a hell...
chirurgia e cel mai bun remediu....am luat toate minunile de pastile...pana la injectii sau ajungeam la spital din cauza durerilor.nu vad mai nimic bun impotriva durerilor....eu cred ca am dismenoree secundara ....am 2 optiuni...una;sa bag la pastile in mine toata viata sau 2;sa ma operez.....oi vedea....sanatate fetelor...
  30.07.2011 14:32 
remediu
cea mai buna solutie ibalgin sau ketonal o canutza de ceai si odihna :*:*::**:*:
  29.07.2011 10:50 
dureri insuportabile
buna,si eu ma confrunt cu aceeasi problema,cand imi vine cel putin primele 2-3 zile sunt un chin, luam tot felul de pastile dar degeba asta pana m am dus la farmacie si am vb cu o fata de acolo si ea mi a recomandat paduden trei pastile pe zi, vrea sa va spun ca imi i a durerea cu mana, sper sa va fie si voua de folos
  29.07.2011 10:49 
dureri insuportabile
buna,si eu ma confrunt cu aceeasi problema,cand imi vine cel putin primele 2-3 zile sunt un chin, luam tot felul de pastile dar degeba asta pana m am dus la farmacie si am vb cu o fata de acolo si ea mi a recomandat paduden trei pastile pe zi, vrea sa va spun ca imi i a durerea cu mana, sper sa va fie si voua de folos
  21.07.2011 01:00 
Dureri ale ciclului menstrual
Bună fetelor , sunt nouă pe acest site..Aş dori părerile voastre la acest comentariu . Ciclul menstrual îmi ţine aproximativ o săptămână..urmat de dureri insuportabile , şi de hemoragii mari . Bănuiesc..că este ceva normal , dar căteodată , mi-i se pare aiurea că elimin atâta sânge din organism..Care e părerea voastră ? . :)
  09.07.2011 18:44 
calmant
VA RECOMAND TUTUROR TADOR...PASTILE.ESTE CEL MAI BUN ANTIINFLAMATOR...PT DURERILE MENSTRUALE,EU MEREU IAU LA MENSTRUATIE FARA ELE AS FI MOARTA:d,INSA DUPA CE LE IAU NICI NU MAI AM TREABA,CU MENSTRUATIA,VI LE RECOMAND CU INCREDERE SUNT CELE MAI BUNE....
  04.07.2011 18:02 
raspuns
Si eu am avut dureri mari dar au mai disparut. Dupa multi ani de chin si suferinta am ajuns la un medic bun care m-a ajutat. Orgametril este un medicament benefic din toate punctele de vedere, regleaza ciclul si problemele lui. Cititi prospectul eu am luat 2 luni consecutiv (cate o pastila /zi) si nu am avut ciclu 4 luni. Insa se poate lua 10 zile( perioada de mijloc) cate o pastila /zi minim 3 luni. Bafta si veti fi multumite.
  04.07.2011 18:00 
despre durere
Si eu am avut dureri mari dar au mai disparut. Dupa multi ani de chin si suferinta am ajuns la un medic bun care m-a ajutat. Orgametril este un medicament benefic din toate punctele de vedere, regleaza ciclul si problemele lui. Cititi prospectul eu am luat 2 luni consecutiv (cate o pastila /zi) si nu am avut ciclu 4 luni. Insa se poate lua 10 zile( perioada de mijloc) cate o pastila /zi minim 3 luni. Bafta si veti fi multumite.
  04.07.2011 17:57 
despre dureri
Si eu am avut dureri mari dar au mai disparut. Dupa multi ani de chin si suferinta am ajuns la un medic bun care m-a ajutat. Orgametril este un medicament benefic din toate punctele de vedere, regleaza ciclul si problemele lui. Cititi prospectul eu am luat 2 luni consecutiv (cate o pastila /zi) si nu am avut ciclu 4 luni. Insa se poate lua 10 zile( perioada de mijloc) cate o pastila /zi minim 3 luni. Bafta si veti fi multumite.
  04.07.2011 17:56 
DESPRE DURERE
Si eu am avut dureri mari dar au mai disparut. Dupa multi ani de chin si suferinta am ajuns la un medic bun care m-a ajutat. Orgametril este un medicament benefic din toate punctele de vedere, regleaza ciclul si problemele lui. Cititi prospectul eu am luat 2 luni consecutiv (cate o pastila /zi) si nu am avut ciclu 4 luni. Insa se poate lua 10 zile( perioada de mijloc) cate o pastila /zi minim 3 luni. Bafta si veti fi multumite.
  12.06.2011 02:24 
durere
am dureri de mor.nu am cuvinte.am incercat toate calmantele posibile mam drogat cu ele.erau bune prima luna dupa nu si mai faceau efectul,acu am descoperit oki contine ketoprofen si iau si fier si vitamine.mancati banane contin fier.am 25 si de la 14 ani ma chinui si eu.diclofenat non spa aulin.tot ce a existat pe piata ca calmant am luat si combinate de eram drogata si durerea tot o aveam.de vreo 3 ani folosesc doar oki care contine ketoprofen.la inceput luam 4 5 pe zi acu iau doar unul pe zi,ma tine 5 6 zile.imi vine sai omor pe doctori cu cuvintele lor.E NORMAL..
  06.06.2011 20:10 
Dureri innebunitoare(17 ani)
Buna.Azi mi-a venit ciclul..si ca de obicei imi venea sa ma arunc pe balcon de durere.In general mi se intampla sa am cam 2 ore jumatate dureri groaznice,inclusiv febra,diaree,stari de lesin, frisoane..dar sunt si exceptii(foarte rar)cand sunt suportabile.Am fost si la urgente dar tot ce au facut e sa-mi dea niste semcta, triferment si inca ceva..dar nu-mi trece.Vreau sa merg la un ginecolog poate sa iau tratament pe baza de hormoni..nu stiu ce sa mai fac din cauza durerii.Care dintre voi ati mai mers..si daca da, a dat vreun raspuns pozitiv tratamentul?
  23.05.2011 14:49 
fetelor sincer m am uitat peste parerile voastre shi parca ma simt mai usurata.....credeam ca durerile pe care le simt eu sunt insuportabile...!!!shi eu am dureri de spate shi de burta in prmele 2 zile..poate shi a 3 a zi dar pe mine ma ajuta aulin......iau un pliculet cand simt ca apare durerea si nu mai am treaba toata ziua cu durerile menstruale.!!!sper sa va ajute si pe voi.....va pupacesc:*
  20.05.2011 23:41 
dureree :(
Buna , ma numesc Madalina . fetelorr va rog ajutati.ma :( spuneti.mi ce sa fac , am nijte dureri insuportabilee :( simt ka mor . Am incercat si qu sticla qu apa , nu da niciun efect . ajutati.ma :( va rog . Ma tine 5-6 ziile :*
  15.05.2011 14:15 
de ce?
Buna sunt georgiana am 13 azi maine si am ciclu de la 9 ani...cand imi vine ciclu in primele 2 3 zile mor de durere si nu imi trece cu nici un medicament...am incercat cu tot posibilul dar nimic...ce sa fac???AJUTATI-MA!!!
  06.05.2011 14:08 
mie nu imi trece cu nimic si in fiecare luna am dureri insuportabile.pentru mine este un chin perioada menstruatiei...
  12.04.2011 01:51 
Crema chinezeasca
folositi crema chinezeasca de la farmacie si dati pe burta si trece imediat sau ketanol supozitoare dar acestea nu des ...
  10.04.2011 22:53 
durere
akelasi lukru mi se int si mie naspa sa fii fata in unele perioade ale lunii mias dori sa fiu baiat am niste dureri groaznike
  09.04.2011 08:27 
prima nastere
si eu aveam dureri ff mari inainte knd eram adolescenta,acum dp ce am nascut nu mai am probleme.sunt linistita,si fara dureri.
  04.04.2011 19:54 
un mic sfat
Deci...mi se intampla sa ma doara burta si mijlocul extrem de rau de vreo 3 luni...am luat tot felul de pastile...cel mai mult l-a ajutat fasconalul,o sticla cu apa fierbinte pusa la burta si liniste...sa nu te deranjeze nimeni si sa incerci sa faci altceva...sa te uiti la tv...sa vorbesti cu cineva care intradevar vrea sa te faca sa te simti mai bine sau sa asculti muzica lenta...miscarea nu face bine...nici macar sa te dai purtin jos din pat...si incearca sa stai intr-o singura pozitie...de preferat intr-o parte
  04.04.2011 19:53 
un mic sfat
Deci...mi se intampla sa ma doara burta si mijlocul extrem de rau de vreo 3 luni...am luat tot felul de pastile...cel mai mult l-a ajutat fasconalul,o sticla cu apa fierbinte pusa la burta si liniste...sa nu te deranjeze nimeni si sa incerci sa faci altceva...sa te uiti la tv...sa vorbesti cu cineva care intradevar vrea sa te faca sa te simti mai bine sau sa asculti muzica lenta...miscarea nu face bine...nici macar sa te dai purtin jos din pat...si incearca sa stai intr-o singura pozitie...de preferat intr-o parte
  27.03.2011 12:43 
fdsun
mi se pare foarte bun cea ce sa scris
  21.03.2011 11:59 
COXTRAL E CEL MAI BUN PENTRU DURERI MENSTRUALE.
  19.03.2011 14:18 
durerea groasnica
ma doare burta foarte tare si nu pot sta in picioare de durere
  13.02.2011 17:14 
dureri
as vrea sa stiu daca ma poate ajuta si pe mine cineva.mama s-a operat de prolaps uterin acum un an si jumatate.de atunci au inceput tot felul de probleme.mai intai se umfla si o durea foarte tare stomacul dupa ce manca.a aflat ca are sindrom dispeptic dar tratamentele care le-a luat nu au dat nici un rezultat.dupa un an aproximativ a inceput sa aiba si niste secretii la nivelul vaginului si dureri cumplite.s-a intors la spital si i-au spus ca are bacilul pioceanic.la fel i-au dat tratament,i-au spus sa faca regulat examene urologice dar toate au iesit negative ca si cum nu ar avea nimic,dar totusi durerile ei sunt din ce in ce mai mari si este foarte dezamagita si deprimata din cauza doctorilor.nu mai stim ce sa facem.daca ne poate ajuta cineva va rog din suflet contactati-ma pe nr de tel 0769664630sau pe ana21_shaman @yahoo.com
  12.02.2011 00:17 
Despre viata
Viata asta e o bataie de joc continua.Incontinuu fuga fuga la doctori,doctori care stiu doar "n-ai nimic grav,mai ia niste pastile".Cum dracu' nu e nimic grav?Nici nu pot sa ma ridic din pat,nu exagerez,mai bine prefer durerea de cap si febra 40 decat sa am durerile astea 5 zile pe luna plus cate-o saptamana inainte dureri si intepaturi bizare.5zile pe luna sunt imobilizata la pat,de fiecare data zic ca o sa mor,dar din pacate nu se intampla asta.Ma simt groaznic.De multe ori ma gandesc ca mai bine ma nasteam barbat.Adica n-aveam durererile nasterii,durerile ciclului,sangerare,dureri de sani,dureri de ovare,n-aveam de facut mancare,n-aveam de spalat,calcat,grija de copii zero si asa mai departe.Parerea mea e ca viata asta e o bataie de joc,mai ales pentru femei.
  05.02.2011 22:09 
dureri menstruale
buna.ma numesc catalina am 22ani.am ciclu de la varsta de 13ani si am niste dureri insuportabile de burta.cand imi vine prima zi stau numai la pat deoarece nu ma pot misca de durere.am niste crampe de simt ca mi se opreste inima in loc de durere.nu mai pot va rog dati-mi un sfat ce sa fac?am fost la ginecolog si mi-a sp ca le am din nastere dar chiar nu exista nici un medicament sa nu mai am durerile astea?
  05.02.2011 17:36 
DURERI
Buna!ma numesc roxana,am 18 ani.mi-a venit ciclul la 14 ani,si am dureri de fiecare data knd imi vine.primele 2 zile sunt un cosmar pt mn...cilul ma tine 5-6 zile!!!
  04.02.2011 17:32 
menstruatie
Buna.Ma numesc Ioana si am 16 ani,in fiecare luna,cand imi vine menstruatia am niste dureri de nedescris,am baut ceai din flori de musetel,dar tot nu imi trece,ce asi putea face sa imi treaca durerileastea...:(
  30.01.2011 14:19 
Menstrual
Buna. Ma numesc Cristina si am 16 ani. Mi-a venit ciclul la 13 ani, pe la 15 ani imi curgea mult si aveam accidente in timpul serii dar acum imi curge bine si nu am nici dureri prea mari. Daca am dureri atunci iau algocalmin, nu fac baie nici prea rece, nici prea fierbinte iar ciclul ma tine cam 3-4 zile.
  23.01.2011 13:22 
mor de durere
mie mia venit ciclu de la 11 ani si nu mai pot ma doare burta timp de doua zile su am stari de voma am luat multe pastile si tot numi trece am 15 ani sse sa fac ajutatima k moooooooooooooor de durere
  22.01.2011 01:23 
aulin
Aulin ,inainte de a incepe durerea,in cazul meu e singurul bun,nurofenul nu mi ajuta
  04.01.2011 11:19 
aceasi problema!
si eu trec prin aceleasi chinuri de multi ani am dureri de nesuportat nu ma stiu ce sa mai fac ,am facut tratamente peste tratamente si controale la ginecolog si degeaba,acum beau 3 cani pe zi de coada soricelului inainte cu 3 zile sami vina si ma simt oarecum mai bn fata de alta data.sper sa va fie si voua de folos.Mult succes in continuare
  06.12.2010 21:57 
va inteleg perfect
Cu aceste dureri ma confrunt luna de luna,de 13 ani.Am incercat la fel ca si voi ft multe pastile,comprese pe burta cu spirt,control ginecologic,etc.Va propun sa incercati diclofenac supozitoare.Durerile acelea groaznice despre care vorbeam survin in urma unui proces inflamator,diclofenacul este antiinflamator.Ce va costa sa incercati????4 lei?????Sper ca v-am outut fii de folos....s
  06.12.2010 14:43 
de la caz la caz
noi femeile suntem foarte diferite, drept urmare si ciclul menstrual si durerile difera de la femeie la femeie. pe mine ma ajuta sa scap de dureri combinatia no-spa+nurofen sau ibalgin sau algocalmin. no-spa reduce contractiile musculaturii uterine si ajuta la calmarea crampelor!
  30.11.2010 23:23 
dureri de spate si burta
si eu am dureri groaznice in prima zi.iar de spate inainte si in timpul ciclului.un sfat:mierea inainte cu cateva zile ia din durere.eu iau pastile care se numesc piafen.sunt singurele care ma pot calma.si beau ceai de musetel si tei.
  20.11.2010 12:25 
dureri groaznice
aulin fara aulin mie numi trece si daca nu il iau inainte sa inceapa durerea tot ma doare .fara el am dureri ca nu imi doresc decat sa mor .si nu ma doare burta f tare ci spatele.
  24.10.2010 23:16 
ciclul neregulat
am 12 merg pe 13 si mia venit cm de 6 luni cand mia venit prima data ma tinut 10 zile si am dureri foarte mari ce sa fac?
  10.10.2010 11:29 
fetelor ati incercat indometacin supozitoare sau pastile si ceai de coada calului
  07.10.2010 11:05 
ovare inflamate
buna fetelor! in fiecare luna nu mai pot de durere din cauza ciclului menstrual simt ca mor k lesin nu stiu ce sa mai fac ! iau ibuprofen de 600 care este ffff bun la durere dar nu la inima , ce ma sfatuiti sa fac ?
  30.09.2010 13:51 
ma doare rau
ma doare rau cand trebuie knd am.Ce sa fac?
  20.09.2010 12:12 
dureri
hey si eu am dureri groaznice de ovare in prima zi de ciclu de vreo 2 ani..iar de un an si ceva iau ketonal si durerea trece imediat...va recomand..dar sa nu abuzati de el ca am auzit ca ar fi daunator pt stomac..eu una incerc sa renunt la el desi atunci cand incep sa ma doara ovarele uit...sanatate!
  17.09.2010 20:22 
e un sfat bun
da e f bn c sp dar nu in toate caz foloseste asa ca cel mai bn mergem la medic direct fetelor eu cel putin acum st p ciclu si abia pot sta p picioare asa k asta ar fi cel mai bn medic si gata sanatate multa dragele mele
  17.09.2010 14:53 
ai dreptate
Cel mai bine e sa iei ibuprofen(o pastila) in prima zi si in 3-4 ore iti trece durerea!Cel putin la mine asa e!Am zis ca cel mai bine e de luat pastila in prima zi pentru ca durerile se agraveaza si apoi devin mai greu de tratat cu o singura pastila.Nu-i nicio problema daca iei la nu stiu cate ore(scrie pe prospect) inca o pastila,insa mie personal nu-mi place sa iau medicamente.Nu stiu cum e la voi dar la mine daca iau o pastila in prima zi si nu fac efort in primele 3 zile e totul ok.Insa daca fac efort prea mare in primele 3 iar ma ia durerea si mai tre' sa iau o pastila Greu sa fi fata ! :(
  07.09.2010 19:36 
naspa sa fi fata
am 18 ani si mi-a venit de la varsta de 12 ani jumate pana acum un an aveam o menstruatie normala acum insa inainte sa imi vina am o durere fff mare cateodata am impresia k am sa explodez de durere ... iar durerea ma tine ink 2 zile dupa ce imi vine ma tine in jur de 7 zile ce mai putin de cand mi-a venit ma tinut 4 zile .. O DA MINUNE ...mai am si cheaguri de sange care au aparut in acelasi timp cu durerile ... la un medic nu vreau sa ma duc.. am uitat sa specific inca sunt virgina ... stie cineva ce as putea face ? va rog daca stiti sa imi spuneti si mie cum sa fac ?
  17.08.2010 00:41 
Poate va ajuta
Si eu am dureri menstruale am luat foarte multe pastile incepind de la algocalmin pina la diclofenac dar am inceracat si foarte multe ceaiuri si pastile naturale si se pare ca cu naturistele am ajuns la o amelioare a durerii in timpul menstruatiei.Am luat 1 luna tinctura de brinca ursului apoi am mai luat pastile de brinca ursului doar pe perioada menstruatie o alta luna iar acum a 3 luna am incercat pe perioada menstruatie sa iau MENSTROFIT capsule pentru sindrom premenstrual de la Santo Raphael ( capsule cu:frasin,luminarica,lichen,traista-ciobanului,troscot,urzica,zmeur)sau puteti lua doar MENSTROFIT fara brinca ursului inainte dar foarte important sa urmati instructiunile scrise pe cutie.Eu am luat si mi-au ajutat nu spun ca au disparut dureriile dar sau mai diminuat.Va doresc sanatate.
  02.08.2010 23:15 
trece durerea
in momentul cand trebuie sa imi vina simt ca nu mai pot de durere.pastile nu iau ca asa organism am nici o pastila nu isi face efectul in orice situatie.ma doare burta o ora de nu mai pot.sunt fumatoare,imi aprind o tigara si pe moment vomit si incep sa plang,dupaia ma pun in pat imi pun la burta o sticla cu apa fierbinte si adorm.de 6 ani acelasi remediu si fara pastile fara doctori.apa ferbinte .dar nu baie ci doar o sticla de apa si te ia somnu si te trezesti ca noua.doctorii mi-au zis sa nu mai pun apa ca se formeaza mai multe cheaguri ca nu stiu ce dar decat sa mor de durere si sa ma distrug de la pastilele lor mai bn cu un cheag in plus si fara doctori.nu mai luati aniti-conceptionale fetelor ca o sa ajungem ca fetele din stainatete,DISTRUSE.Stiu ca doare foarte tare dar pt o ora de durere sa plangi o viata intreaga ca te-au distrus pastilele e bai. cand sunt la tara nu ma doare deloc burta,la aer curat nu prea te doare dar la oras te omoara durerea.bafta.
  01.08.2010 03:55 
remediu!
Profu meu d bio imi zice knd mai am dureri sa stau cu picioarele p pereti...k asa nu mai te doare si nici nu mai simti acea senzatie urata:(
  01.08.2010 03:52 
urat e sa fii fata
Aoleu...e bn k nu sunt singura...si eu am nijte dureri d imi vine sa ma urc pe pereti...nu stiu c sa fac k incep sa plang asa dintr-o data..fara k nmn sa nu-mi faca nimic. Sunt nervoasa si nici makr nu pot sta in picioare. Oricine kre ma deranjeaza incep sa tip. Mama zice k sunt isterica:))si k 5 zile astea kth sunt p nashpa ma asculta!:))dar p mn ma doare asa d tare:(deabia merg!
  24.07.2010 10:51 
imi vine sa mor ...
am 13 ani si mi-a venit ciclu de 2 ani , ma gandesc cu groaza la aceasta perioada , am dureri oribile de burta ,plus ca curge sange la greu cum a mai zis cineva urat mirositor , igiena este o.k , ma spal in fiecare seara ,schimb hainele ,lenjeria intima si etc ... degeaba i-au no -spa si nu ma ajuta deloc :(( uneori imi doresc sa mor !
  22.07.2010 18:32 
despre ciclu
PT MN E GROAZNIC INAINTE CU O ZI SA IMIN VINA SIMT CA MOR K MA TOPESCDE PE PICIOARE IMI VINE SA SPARG TOTUL DIN CASA SA IAU PE TOATA LUMEA LA BATAIE NU LE MAI SUPORT SUNT INGROZITOARE AM INCERCAT TOATE NATIILE DE PASTILE DAR NICI DEAL DRACULUI K SIAU FACUT EFECT
  09.07.2010 17:33 
menstruatie abundenta ,cheaguri
luna trecuta nu mi-a venit ciclul deloc,s-ar putea sa fie din cauza unei raceli,pentru ca simteam o durere in zona ovarelor cand tuseam sau stranutam,iar luna aceasta a venit ,dar nu se mai opreste;au trecut deja 2 sapt. si sunt ingrijorata.ar trebui sa vad un medic?multumesc.
  05.07.2010 15:41 
incearca/sa vezii k nu e greu
e o reteta de la batrani/la 1litru de apa frierbinde,se adauga 30gr.de coada soricelului+ 25 gr.coada-calului/se lasa 5 min acoperit ,apoi strecoara si incearca sa stai deasupra ligheanului,cat poti,e bine de facut de 1x2 pe saptamana/regulat numai cu coada-calului,sa vezi k dupa 1 luna sa vezii cum i sa te simti,nu e nevoie sa mai mergi la medic,e nevoie sa crezi in plante ,stii e o vb:medicul trateaza,dar natura vindeca.asha k vrau sa iti zic sa crezi in ceia ce faci!multa sanatate!
  17.06.2010 10:56 
Nurofen
Fetelor, incercati sa luati nurofen forte in momentul in care observati ca v-a venit. Luati unul o data la 7-8 ore. Daca depasiti acest interval, fara sa luati nurofen, e posibil ca durerea sa reapara. Puteti incerca si algocalmin fiola, luat pe cale orala sau intravenos. Nurofen forte contine 400 grame de ibuprofen si e cam singurul de pe piata. Mai puteti incerca narcoticele, dar nu sunt sigura daca se mai comercializeaza in Romania. Spor fetelor. :*
  13.06.2010 01:32 
dureri menstruale
am varsta de 21 de ani si vreau sa va spun ca am dureri menstruale groaznice ori in prima zi a menstruatiei ori in ultima zi am fost depistata cu un chist ovarian am luat tratament si pe baza de anti-conceptionale si pot sa va spun ca m-am ingrasat foarte mult datorita acestui tratament dar am si scapat de acel chist,eu pe perioada menstruatiei iau calmante foarte multe ca sapot sa stau macar pe picioare.as vrea si eu sa stiu ce as putea face ca sa pot scapa de aceste dureri ingrozitoare?
  14.05.2010 08:37 
am 22 de ani am avut ciclu regulat luna de luna de la 12 ani dar cu dureri groaznice in prima zi, am luat un an anticonceptionale si de 6 luni nu mai iau. mi s-a dereglat ciclul vele la 33-34 de zile si am dureri groznice,vomit si am si dereglari la stomac, diaree.luna trecuta imi doream sa mor. acum astept sa vina , imi este groaza de ce ma asteapta.o sa incerc sa iau medicamentele ce ati spus voi pe aici, poate ma ajuta
  20.04.2010 23:08 
e nasol rau
e nasol tare iti vine sa tragi tot ...nu stiu ce sa ma mai fac...eu sunt si f slaba
  20.04.2010 01:57 
aa
am o perioada de vreo 8 luni de cand in perioada menstruatiei am niste dureri ingrozitoare.uneori ma trezesc si noaptea in somn.nu stiu ce sa mai fac
  15.04.2010 20:59 
si eu is in aceeasi situatie...
  09.04.2010 10:01 
Care ar fii explicatia?
Am CM de la 14 ani.Actualmente 23.Nu am avut dureri menstruale pana in urma cu 4 luni, cand mi s a schimbat in acelasi timp si consistenta scurgerilor(vin cheaguri, maro inchis,urat mirositoare)-inainte erau lichide, rosu intens, CM dura 3 zile inainte- acum dureaza 4. CM imi vine in continuare regulat. Am fost la ginecolog sa vad sa nu am infectie urinara sau ceva ciuperci, ca sa elucidez de unde provin modificarile.Mi s a spus ca sunt in regula,ca durerile sunt normale.I am repetat ca nu am mai avut pana in urma cu 4 luni dureri , ca pentru mine CM era ca si orice alta zii.Nu m o lamurit.Care ar putea fii explicatia pentru aceste dureri? Orice femeie isi cunoaste corpul si stie ca ceva ii in neregula dar nu stii de la ce,daca doctorul zice ca este totul ok iar problema nu trece ce faci, unde mergi?
  09.04.2010 00:07 
Stiu
Buna. Stiu,la fel patesc si eu.Stari de voma,dureri abdominale:(sincer nu le mai suport.In primii 4 ani nu am avut nimic..acum insa totul e diferit
  05.04.2010 16:30 
buna
pt mn in ficare luna cand ami vine ciclu e un chin am dureri groaznice de burta iau calmante si nu-mi trece ketonalu mi se pare un calmant destul de tare dar nu-mi trece cu el nu-mi mai simnt nici piciarele cand ami vine ciclu va rog spunetimi ce sa fac de cand ma stiu am durerile astea
  31.03.2010 21:24 
Auuuuuu (NU RATATI OCAZIA)
sunt baiat,am 21 ani,brunet,ochi caprui, inalt 1.75,un mercedes din 2008 negru, 2 vile cu piscina.nu caut nimic, doar ma laud.
  31.03.2010 21:23 
Auuuuuu (NU RATATI OCAZIA)
sunt baiat,am 21 ani,brunet,ochi caprui, inalt 1.75,un mercedes din 2008 negru, 2 vile cu piscina.nu caut nimic, doar ma laud.
  08.03.2010 15:04 
DURERI MENSTRUALE
BUNA ZIUA FETELOR AM AVUT SI EU ACEEASI PROBLEMA CA SI VOI DURERI DE CAP MARI VOMA DIAREE DURERI DE BURTA ETC AM CONSULTAT MEDICI SI MEDICI SI NIMIC ACELEASI DURERI ACUM SANT AN FRANTA AM FOST LA UN CONTROL MEDICAL SI MIA DAT MEDICAMENTUL -IMIGRAN-100 MG 1 CAPS LA ZI TIMP DE 3 ZILE ASTA SE IA CAND ANCEP DURERILE APOI SPEDIFEN SI NUROFEN FORTE E SUPER DURERILE AU DISPARUT NIMIC DISCONFORT ANCERCATI SI VOI SE GASESC SI AN FARMACIILE DIN ROMANIA IMIGRAN COSTA AN JUR DE 43 LEI RESTUL MAI PUTIN SI INDICAT ESTE SA NU FOLOSITI OB NUMAI TAMPOANE DE EXTERIOR DACA VAM PUTUT FI DE FOLOS VA DORESC O SANATATE BUNA SI TOATE CELE BUNE
  01.03.2010 15:43 
pt dureri si stari naspa
luati doua calciu cu d3 si doua magne b6 pe zi in perioada ciclului si cinci zile dupa o sa fie bine trbuie repetat luna de luna
  01.03.2010 15:37 
pt dureri si stari naspa
incercati sa luati din prima zi a ciclului calciu cu d3 si magne b6 cate doua din fiecare toata perioada ciclului si cinci zile dupa repetati luna de luna o sa fie bine
  27.02.2010 17:38 
Dureri insuportabile
Si eu ma simt mereu asa,primele doua zile sunt ingrozitoare,ma doare tot korpul,si fara un dush si fara a merge la wc nu ma simt bine,o sa incerk sa urmez sfaturile de mai sus,sper sa ma ajute
  26.02.2010 08:13 
imi simt tot copul obosit
in primele zile de menstruatie imi simt ovarele foarte umflate si durerea insuportabila se duce parca in oase ..iar durerile de cap nu lipsesc nici ele..plus mijlocul care ma fulgera de morr ..
  06.02.2010 12:00 
nu mai pooooooooot
cu aceeasi problema ma confrunt si eu..in prima zi a menstruatiei am niste dureri groaznice,insuportabile am stari de ameteala si sunt ffff obosita.nu stiu ce sa mai fac...simt k mor
  29.01.2010 21:12 
CICLU
FETELOR NU STIU CE SA MAI FAC AM DURERI GROAZNICE IN TINPUL MENSTRUATIEI MA DOARE DE NU MAI POT IAU PASTILE PADUDEN ALGOCALMIN CE NU IAU DEGEABA PANA NU-SI FACE EFECTUL MOR DE DURERI NUS CE SA NAI IAU
  28.01.2010 22:30 
buna
AM SECRETII URAT MIROSITOARE SI ABUNDENTE!CA SA FAC?
  18.01.2010 14:22 
nu mai pot
am incercat tot ce puneti aici dar durerile nu au incetat ce sa fac ?doctorul zice ca nu am nimic totul e bine !!dar de ce continua sa ma doar?
  20.12.2009 17:23 
Pastilele
Sunt o serie de pastile populare, care se spun ca ajuta, asa si este, acestea pot avea vre'un efect nefast asupra organismului pe viitor, in timpul nasterii, etc.
  12.12.2009 15:39 
Mersi de sfaturi
Sooper! Am sa stiu ce sa fac fiindca am niste dureri groaznice
  24.11.2009 19:13 
:-s
pot sa zic, ca in prima zi am niste dureri de burta ceva d speriat..:-S...am incercat tot felu d pastile..dar ceaiul d frunze de papadie..chiar are efect..sper sa fie d folos si ptr altcineva:)
  30.10.2009 00:00 
ameliorare
buna fetelor. aceeasi problema o am si eu: de cand ma stiu, durere teribila in prima zi, voma, diaree, frisoane..tot tacamul. acum cativa ani medicul mi-a dat anticonceptionale janine, ca remediu.intr-adervar, in prima luna am avut 3 picaturi pe zi, timp de 3 zile( eu avand 6-7 zile, cu cheaguri, f abundent, etc). mi s-a parut un vis, adoua luna am avut si mai putin...si m-am speriat, ma gandeam ca poate nici as anu-i bine. asa ca nu am mai luat. de atunci aceleasi chinuri. am mai fost la medic, credea ca poate am cheaguri sau rani interne, dar nu a fost cazul. atunci a concluzionat ca sunt eu ghinionista...F profesionista doctora:(. documentandu-ma singura, am reusit sa ameliorez intensitatea durerii si mai ales intensitatea cheagurilor, luand cu o sapt inainte vitamina A, vitamina E , clorocalcin(mai rar), ulei de catina si echinaceea. Cam multe, dar isi fac efectul. inainte nici nu puteam iesi din casa in prima zi de durere si plus ca-mi puneam absorbant intern si extern, si dupa o ora trebuia sa le schimb pe ambele.consider ca aceste remedii sunt la indemana oricui si ieftine. bineinteles ca in prima zi, tot mai iau un nurofen forte sau no-spa,ptr ca durerea nu mai este ca inainte, dar este destula cat sa am nevoie de o pastila.sanatate multa!
  11.10.2009 14:49 
sunt stresata
AM SI EU O PROBLEMA,VA ROG AS DORI UN RASPUNS.PE 23 LUNA TRECUTA MI-A VENIT CICLUL NORMAL A TINUT PANA IN 28OCT, IAR PE 2SEPT AM FACUT DRAGOSTE CU PRIETENUL MEU,NEPROTEJAT,DE 2ORI INTR-O ZI LA UN INTERVAL DE 12ORE.A EJACULAT IN AFARA NU IN MINE,E POSIBIL SA FIU INSARCINATA? DE CATEVA ZILE AM DURERI MARI DE SPATE SI DE BURTA.VA ROG MULT AJUTATI-MA CU UN RASPUNS!!MULTUMESC
  21.09.2009 18:10 
menstruatia
ajutorrrrrrrrrr am 14 ani si ma doare burta de nu mai pot simt ca lesin de durere voi cu ce remedii va tratati>?
  03.09.2009 17:56 
dureri de burta
Am 13 ani si de vreo 2 zile ma doare burta foarte tare si am crampe....de la ce sa fie??:(:(
  03.09.2009 00:16 
grav
am 21 de ani si iau ketonal de 5 ani pentru dureri..in momentul de fatza mi am uitat pastilele in masina unui prieten si sunt in panica totala...credeam ca sunt vreo ciudatenie a naturii dar cand vad k sunt peste 20 de femei in articolul asta cu aceeasi problema parca m am linistit :))
  23.08.2009 16:12 
dureri fffffffffffff mari
am 19 ani si am dureri ffffffffff mari in prima zi de menstruatie.Dar pe langa dureri am si stari de voma si oboseala.Cand sunt in prima zi nu imi vine nici sa ma ridic din pat ce sa fac pt ca nu mai stiu am luat de toate si nimic nu ma calmeaza ast rsp
  20.08.2009 11:38 
Si eu am tot 13 ani...pot sa spun ca am menstruatie din clasa a 5-a...unt slaba si dezvoltata asa si asa...problema este ca de fiecare data cand am menstruatie am niste dureeri ingrozitoare, mai ales in prima zi dinaintea ciclului si in primele 2 zile de la venirea lui...pastilele nu prea ma ajuta(am luat no-spa dupa care a inceput sa ma doara si mai tare si am mai luat niste pastile carora nu le mai stiu numele pt ca mi le-a dat o colega deoarece ei ii treceau cu ele dar nu si mie)..nu suport durerile nu st numai incomode...sunt intense....si ma doare si la spate...poate imi putetti da vreun sfat...
  14.08.2009 22:46 
am 13 ani si nu am inca si sunt slaba dar sanii mi s-au dezvoltat si am dureri de stomac si de spate.oare sunt aproape de acea etapa a vietii unei femei?ajutor pls
  03.08.2009 13:04 
de ce nu vb cu mama ta? iar ca medicament iti recomad aulin, este f puternic.
  07.07.2009 11:47 
dureri insuportabile
AM 15 SI am cm de la 9 ani de atunci ma lupt cu niste dureri insuportabile chear si inainte de aceasta perioada ma dor ingrozitor ovarele si mijlocul. ce as putea sa fac? de multe ori plang de durere. nu am nici un ciclu regulat.Ce imi recomandati? ast rasp urgent va rog
  25.06.2009 12:38 
oare sunt insarcinata?
in luna mai ma avut CM in una din zile am avut un contact sexual cu iubitul meu si a ejaculat in mine!luna aceasta pe 24 iunie mi-a venit iar,ma doare foarte tare burta am dureri in zona abdomenului inferior si simt k in burta imi bate o inima si tin sa mentionez ca ciclu nu imi vine regulat si uneori si cu cheaguri!sunt foarte speriata,va rog ajutati-ma!
  15.06.2009 20:12 
Ce poate fi?
in luna aprilie am avut CM de pe 18 pe 23 in mai am avut CM de pe 24 pe 29..iar acum am dureri in zona abdomenului inferior...problema este ca de o luna jumatate simt cum in burta imi bate o inima sau ceva de genu mentionez ca CM imi vine normal uneori si cu cheaguri..am facut si teste de sarcina la ce speriata eram si analize si ecograf si medicii spun ca nu am nimic ...pe 16 aprilie prietenul meu m-a excitat cu degetul in timpul asta am mers aman2 si am urinat se poate sa fie ceva?va rog ajutatima mentionez testele de sarcina au fost 4 la numar (barza si sure chek)
  07.06.2009 09:54 
durere
in prima zi de menstruatie ma dor ingrozitor ovarele (doar in prima zi). ca sa imi treaca sug o bomboana mentolata si folosesc foen'ul sa incalzesc zona si chiar simt cum mi se destind muschii abdominali. pana acuma am incercat sa tot iau medicamente pe baza e ibuprofen si sa beau ceaiuri calde si cam degeaba. partea astacu 'mentoleala' am auzit-o intamplator in tramvai :)) si mie chiar imi merge. :)
  27.05.2009 15:57 
va zic eu
am 17 ani si cand imi vin problemele tot asa ma doare burta nush ec sa fac...odata am luat o gura de tuica(tarie)untr-o clipa mi-a trecut:D si mereu fac la fe:P cateodata vomit dar dupa aia imediat ma pus sa dorm si cand ma trezesk sunt ca noua,mananc o portocala un fruct ceva si nu mai imi e rau;)
  20.05.2009 19:49 
dureri menstruale
am 26 de ani am nascut dar tot am dureri menstruale si iau anticonceptionale imi vine regulaty dar am dureri foarte mari inainte de menstruatie si dp cateva zile cand imi vine ma tine 7 zile .ce se poate face sa scap de dureri?
  11.05.2009 19:26 
griji
am si eu o mare grija,in fiecare luna imi intarzie menstruatia o sapt chiar si 2,nu stiu de ce nu am o data regulata,stiti vreun ceai ca sa nu mai se intample asta ca imi fac griji sa nu raman insarcinata.
  29.04.2009 19:55 
durere
...ce pot spune,numai knd ma gandesc k trebuie sa-mi vina innebunesc d frica...am incerkt tot felul de pastile dar in zadar!Akm beau kte o fiola de Algocalmin knd incep durerile si park ma mai linistesc,dar au un gust oribil...dak gasiti un remediu mai bun,va rog din suflet spune-ti-mi shi mie!!!!!!snake218(id-ul meu)
  25.04.2009 13:42 
A ramas durerea....
A ramas durerea si dupa nasterea copilului. Si dereglarea menstruala a ramas. Consider ca asta e structura individuala. Cel mai bine ma cunosc eu! Durerea persista de cand ma stiu...si ajung peste putin la 40 ani...
  20.04.2009 17:32 
am ajuns sa detest acele zile
mie mi-a venit azi de dimineata...eram fericita k nu ma durea nimic insa dupa 1 ora jumatate a inceput durerea teribila ce nu ma lasa sa ma ridic din pat....iau algocalmin,nurofen,dar degeaba...efectul este tarziu,si de scurta durata...ce pot face?
  02.04.2009 21:27 
remediu
si eu am dureri ingrozitoare dar acest lucru se intampla doar in prima zi,si pentru a le calma iau nurofen (durere)care mie mi se pare fff bun s in maxim 10 minute isi face efectul,iar durerile dispar
  17.03.2009 22:10 
menstra
mia curs foarteee multe cheaguri luna trecuta?si imi vine foarte regulat dar mult 7 zile si primele 3 sint praffffffffff
  14.03.2009 19:33 
si p mine ma doare
:(.si pe mn ma doare...d o saptamana simt ca mor:((:((:(((:((trebuia sami vina p 7...a trecut o saptamana..nu mai suport..nici nu pot dormi..daca stau in frig sau bag mainile in apa rece....parca imi baga cineva un cutit in burta:((:((..ce sa fac:((:((..zicetimi ji mieX(.....[vreeau sa fiu baiaT:((]...atza_atza_atza@yahoo.com
  12.03.2009 18:09 
pt dureri
Am dureri ingrozitoare dar sfatuiti-ne ce putem lua k sa ne treaca am incercat orice remediu dar degeaba nici o pastila nu isi face efectu. Ajutati-ma k un sfat. Va multumesc!
  11.03.2009 14:57 
:((((
...knd imi vine ciclul e pur sh simplu ..ingrozitor!!!!...am consultat peste 15 medici..sh nici unul nu a putut face ceva...durerile sunt oribile...cheaguri..hemoragie ..sh epuizare totala...:((
  17.01.2009 15:24 
O METODA LINISTITOARE.
DE CITE ORI IMI VINE MOR DE FRICA DIN CAUZA DURERILOR DAR,IN ULTIMUL TIMP AM GASIT METODA.CU 2-3 ZILE INAINTE IAU VITAMINE [CENTRUM] SI 1 MAGNE B6. CIND INCEPE DUREREA BEAU CIAI DE MUSETEL CU TEI,IAU NO SPA 1 LA 4-5 ORE SI MANINC BANANA SI MINCARE USOARA. FAC MISCARE INAINTE SI AJUTA.
  09.01.2009 16:30 
CE POT FACE
am un ciclu apreape regulat si la fel prima zi ma urc pe pereti de durere eu iau DICLOFENAC...supozitoare....si ma lasa durerea in 20 de minute .....dar pe zi imi bag 2 3 supozitoare
  28.11.2008 11:28 
Mooor
Fetelor daca nu mai mor azi, nu mai mor niciodata, ma doare burta de-mi vine sa ma tavalesc pe jos de durere si unde mai pui ca sunt si la munca si nu pot sa fac nimic, pur si simplu am luat 2 nurofen si acum astept sa-si faca efectul... offf ce viata avem si noi fetele!
  26.11.2008 23:08 
Dureri si intarzierea menstruatiei
De cand am menstruatia nu imi vine regular si din 2 in 2 luni am dureri graznice de de spate si burtadar cel mai grav e ca luna trecuta mia intarziat 13 zile si acum la fel imi intazie de ce? ce pot face? astept raspuns pe id aspasia_pusy mss
  20.11.2008 12:44 
dureri menstruale
Eu am menstruatia regulata, dar in primele doua zile am niste dureri ca nu ma pot ridica din pat...plang si iau multe pastile (nurofen). Am fost la medic si a zis ca nu am nimik, ca asa le dor pe unele femei. Am facut si exercitii...dar nimik, simt k innebunesc de durere. Nu mai stiu ce sa fac...
  16.11.2008 14:15 
Dureri insuportabile
AM CICLU DE LA VARSTA DE 12 ANI NU IMI VINE REGULAT. INAINTE IMI VINEAU GHEAGURI MARI DE SANGE, DE 2 ANI AM DURERI CE NU LE MAI SUPORT NU STIU CE SA MAI FAC AM LUAT IBUBROFEN DE 400 SI 600, PANA ISI FACE EFECTUL IMI VINE SA MOR SI AM LUAT DE CATE ORI MERG LA FARMACIE IMI DAU TOT ALTE MEDICAMENTE NICI NU MAI STIU CE SA IAU. DATI-MI SI MIE UN SFAT CE SA FAC PRIMELE ZILE IMI VINE SA MOR. ID MEU E helena.anca@yahoo.es
  04.11.2008 11:28 
Durere mare
Si eu am dureri mari de burta si spate ce sa iau?
  28.10.2008 19:55 
Durere groaznica
Cand stiu cand vine ziua sa am menstruatia, mai bine mai fac un copil ca tot aceiasi durere... beau mult ceai de tei si mai ma lasa durerile cate un pic.
  25.09.2008 23:41 
Claudia
Am de 2 zile un ciclu abundent si m-a speriat ingrozitor. Cu dureri, cheaguri. Patesc asta doar de 2 luni. Toata viata am avut ciclu regulat, normal. Pana ajung la medic vreau un sfat.
  08.09.2008 22:34 
Detest durerile din timpul menstruatiei
Eu am o durere insuportabila in timpul menstruatiei... uneori ma intreb daca e normal sa ma doara asa rau... dar cu un ibalgin imi trece... mai greu dar trece:-s :*
  25.08.2008 19:15 
Stiu cum e
Stiu cum e... pe mine ma doare burta ingrozitor... si mai si vomit pe deasupra :(( offf
  19.08.2008 15:41 
Ma simti groaznic!
Mie mi-a venit azi si pur si simplu simt ca mor!imi venea sa ma urc pe pereti de durere!cred ca e cea mai mare durere!ca sa imi treaca am luat un nurofen(contine ibuprofen),dar pana si-a facut efectul am simtit ca mor. de fapt,ma trezii de la 7 cu durere insuportabila de burta.pur si simplu nu mai puteam sa stau in pat!fu ingrozitor!!!
  09.08.2008 15:54 
:((
Eu ma tarasc pe jos de durere... in clipa aia as vrea sa mor... deja nici calmantele nu-si mai fac efectul :(((
  01.07.2008 22:51 
Durere insuportabila
Ma doare groaznic de tare burta in ziua cand imi vine... e deja insuportabil, ma simt deprimata... uneori imi vine sa vomit si ma doare foarte tare si uneori imi strica ziua rau de tot. Adica, nu-mi pot continua activitatea zilnica:(
  01.04.2008 21:51 
Ma dor labiile rau de tot!
Auziti...? Am si eu o intrebare sau mai multe. De ce ma doare foarte rau intre picioare? Adica labiile, ma dor cam tare. Ce pot face? Dar asta numai cand am menstruatie, doar prima zi si un pic din a doua! Va rog frumos raspundeti-mi!
  30.03.2008 17:13 
Cum scapi de dureri
Este f. greu sa ai dureri menstruale, dar imi fac un ceai de musetel si imi trece putin. Atunci cand vine ziua aceea mi se face rau. Eu am baut o cana de coada soricelului si mi s-a facut rau, am varsat totul din mine si mi-am revenit imediat. A urmat a doua zi, iar m-a luat durerile de burta, nici eu nu stiu ce sa mai fac? Va rog dati-mi un raspuns. Va multumesc!
  27.03.2008 16:57 
Dureri menstruale inexplicabile
Dimt ca innebunesc am luat no spa, am tinut apa calduta pe burtica dar degeaba nu simt nicio schimbare... nici nu am putere sa merg... offfffff :((
  13.03.2008 15:46 
Dureri groaznice de ovare
Am luat de toate, ketonal, tador, ceai coada soricelului, mi-am pus apa calda pe burtica si tot degeaba... nu stiu ce sa mai iau, lesin de durere si nu stiu ce sa mai iau... pupik
  02.03.2008 19:25 
Dureri menstruale
Cand stiu ca se apropie acea perioada a lunii, ma apuca groaza, desi acum imi este O IDEE mai bine fata de acum 2 ani cand ma tavaleam la propriu de durere si nimic nu-si facea efectul. Acum iau ori Ketonal, ori Spasmocalm si pun si o sticla de apa fierbinte pe burtica. Dar si fiolele de algocalmin au un efect bunicel si destul de indelungat!:D doar la burta... ca de rest... stiu ca nu este chiar RECOMANDAT! Pupik
  24.02.2008 17:16 
Buna ziua
MERGI LA MEDIC CAT MAI REPEDE!
  23.02.2008 21:38 
Exista totusi remedii si pentru aceste dureri groaznice
Am 26 de ani si cred ca de 10 an ma confrunt si eu cu aceste chinuri groaznice. Intr-o zi nu am mai suportat chinurile si m-am hotarat sa merg la un medic. Am luat ani la rand medicamnete de la algocalmin, ketonal, no-spa, nurofen forte pana am ajuns la cel mai bun zic eu - AULIN. Nu am gasit ceva mai bun decat el, dar mai grav era ca luam cate 4 pliculete in prima zi de menstruatie. Imi venea sa ma urc pe pereti de durere. Erau zile cand ma rugam sa-mi vina in weekend sa fiu acasa, aveam si o abundenta cu cheaguri de sange... Vai de mine. Ginecologul mi-a recomandat JANINE - antinconceptionale si acum dupa prima luna de cand le-am luat am simtit si eu ca durerile nu mai sunt. Foarte putin si-au facut simtita prezenta dar nu am mai luat nimic si le-am suportat asa putin cat si-au facut de cap. Sper ca lucrul acesta cu aniconceptionalele vor ajuta si pe alte persoane. Depinde de metabolismul fiecarei persoane... Multa sanatate.
  23.02.2008 21:20 
In unele cazuri durerile premensturale pot disparea cu ajutorul anticonceptionalelor, doar ca depinde si de oragnismul fiecaruia
Si eu m-am confruntat ani de zile cu aceste dureri, am inceput de la simpla pastila de algocalmin, am trecut la ketonal, no-spa, nurofen forte si in ultimii ani eram dependeta de AULIN. Luam cate 4 in prima zi de menstruatie si simteam ca nu imi trece. Intr-o zi nu am mai suportat si am emrs la un ginecolog. Mai grav e ca aveam si o sangerare destul de abundenta si cu foarte multe cheaguri de sange. Mi s-a facut o analiza - lama si mi s-a constat si o mica inflamatie dar am luat niste ovule timp de 12 zile si apoi mi s-a recomandat niste anticonceptionale - JANINE. Vreau sa mentionez ca dupa prima folie am mai simtit mici dureri dar la urmatoarea nu am mai simtit nimic. Multumesc lui Dumnezeu ca am scapat de aceste chinuri pentru ca in perioada aceasta nu puteam sa fac mai nimic. Aveam si in cizme cum se zice, trebuia sa stau acasa mai mult ca nu ma simteam in siguranta nicaieri. Am si varsta de 26 de ani, nu am nicio intrerupere de sarcina ci doar o viata sexuala normala. Multa sanatate tuturor si sper ca pe cineva sa ajute aceste informatii pe care vi le-am mentionat.
  30.11.2007 11:27 
durere groaznica
Nu mai stiu ce sa fac...ma dore enorm de tare burta,am un ciclu foarte abundent,din 10 in 10 minute e nevoie sa imi schimb absorbantul!Acest lucru este imposibil la scoala!!!Orice as face nu pot evita sa nu ma patez!!!AJUTATI-MA!!!
  30.10.2007 09:44 
singura rezolvare la mine
Am trecut prin dureri insuportabile ce tineau 2 zile in sir, voma la fiecare 30 minute, frisoane, lesin si nici nu puteam respira de frica sa nu ma doara mai tare. Singurul mod prin care mi-a trecut acest cosmar au fost pastilele anticonceptionale.
  04.10.2007 21:57 
un chin
eu traiesc chinurile chinurilor in fiecrre luna ..asa patesc de 4 ani de cand mi-a venit menstruatia,cateodata pur si simplu imi doresc moartea,e o suferinta doboratoare..eu nu sunt in stare de nimik in primele 2 zile,doar sa dorm sa vomit,sa lesin pur si simplu...
  30.09.2007 10:53 
Despre ciclu
Pentru mine ciclu este un chin.Perioada este de 6 zile,cu dureri, ciclu abundent,cheaguri mari,greata,ameteala,somnolenta,epuizare fizica.
  23.09.2007 14:24 
PRIMA NASRERE
PANA SA NASC FETITA AVEAM DURERI MENSTRUALE FOARTE PUTERNICE . CATEODATA MA URAM CA SUNT FEMEIE .SARACA MAMA STATEA INTOTDEAUNA LANGA MINE , NICI LA SCOALA NU MA PUTEAM DUCE.DAR DUPA NASTERE NU AM MAI AVUT NIMIC .ASA CA , SANATATE MULTA.
  03.09.2007 11:33 
ciclu
E normal ca ciclul sa fie in loc de 3 zile 2. Imi vine ceas dar s-a redus.
  25.08.2007 17:27 
pt dureri
inca de la primul ciclu la varsta de 14 ani,am avut dureri insuportabile...am consultat peste 20 ginecologi,lucrez la ginecologie asistent medical,am incercat tot ce am auzit.nici un rezultata...de 2 ani iau KETONAL FORTE inainte cu o zi,cand simt ca incep durerile si pe perioada ciclului si nu mai am dureri...daca nu iau durerile sunt aceleasi...m-am consolat...nu exista nici un remediu...multumesc lui dumnezeu ca am descoperit acst antiinfeamator...trebuie luat cu OMEZ.
  07.08.2007 23:52 
cred k si eu am s ceva
am aceste simtome dar nu mi se poate intampla si mie dar cheagurile?
  04.08.2007 11:48 
doamne,,,am incercat atatea lucruri,,imi vine sa ma omor!!!
  04.07.2007 01:28 
nu stiu de ce
cred ca este adevarat cam tot ce scrie in raspunsuri.stiti nu stiu de ce la mine pleaca durerea pana in piciorul stang si am si cheaguri si cam am toate simptomele de 3 luni
  20.06.2007 18:17 
nelamurire
Am citit articolul despre dismenoree si nu inteleg de ce durerile imi apar o data la 4 sau 5 luni .Daca imi puteti da si mie un raspuns va rogla adresa evelina_32@yahoo.com
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie